OHRA Dierenverzekering

★☆☆☆☆ 3.7/10 (147 reviews)

Logo verzekeraar OHRA

Bij OHRA werken mensen zoals u en ik. Door deze ervaring hebben de mensen van OHRA producten en diensten ontwikkeld waar u écht iets aan heeft.

Voordelen van OHRA:

  • Weinig kleine lettertjes, geen lange wachttijden en korte lijne
  • Bij OHRA heeft u, net als 550.000 andere verzerden, zelf de touwtjes in handen
  • De meeste verzekeringen zijn 24 uur per dag af te sluiten
  • Scherpe prijs in combinatie met een goede kwaliteit
  • Mogelijkheid om met collectief voordeel af te sluiten

Voordelen van deze dierenverzekering:

  • Kies de dekking die bij jou en je huisdier past
  • Scherpe premie bij alle ziektekostenpakketten
  • Je kiest zelf de dierenarts
  • Alle kruisingen en rassen zijn welkom
  • Heup en elleboogdekking bij het ziektekostenpakket Top

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de OHRA Dierenverzekering

Onze hond moest onder narcose voor een operatie aan de anaalklieren. Wij vroegen de dierenarts om gelijk het gebit te reinigen: hij moest immers toch onder narcose? Toen we de rekening indienden bij OHRA werd slechts de helft van de narcose vergoed; volgens OHRA is het gebit van onze hond niet verzekerd… ! uiteindelijk voelden we ons toch een OHRAan genaaid !

Declaratie bij Ohra vrijdag gedaan, nu al op mijn rekening. In vergelijking met Fygo is dit supersnel want daar heb ik wel eens een maand gewacht. Verder is de premie bij Ohra lager. Super en bedankt Ohra

Beoordeling 0! Uitgebreide verzekering genomen voor twee katten. Behandeling was al voor de verzekring bekent, dus ik snap dat dan niet alles vergoed wordt. Maar tandsteen is een terugkerend probleem. Dit wordt dus in de toekomst ook niet vergoed. Spijt dat ik voor deze verzekering gekozen heb. Zonde van mijn geld

Waardeloos, wij hebben ern zeer uitgebreide verzekering afgesloten van 359 per jaar, maar elke keer 0,0 vergoed!! Niet nemen!

We zijn al tienjaar met onze huisdieren verzekerd en nog geen enkele negatieve ervaring. Service is top, dezelfde dag een uitgebreide mail met duidelijke uitleg. Binnen. 3 dagen staat het geld weer op je rekening.

Sluit nooit een dierenverzekering af bij de Ohra! Vier jaar geleden sloten we deze verzekering af. We gaven netjes door dat hij tot dat moment ooit 1 keer een blaasontsteking heeft gehad. Ruim 3 jaar later kreeg hij blaasgruis en een penisontsteking. De blaasgruis veroorzaakte de penisontsteking, dus het had niks te maken met een blaasontsteking van jaren geleden. Dat was inclusief een opname van een paar dagen. We kregen 0 euro uitgekeerd, omdat alles aan de geslachtsorganen en alles aan de urinewegen werden uitgesloten. Vragen hoe het precies zit moet je ook niet doen, want dan wordt men onbeleefd aan de telefoon. Enige tijd later informeerden wij over mogelijke vergoeding voor een behandeling aan zijn heup. We zijn van plan om daarvoor naar de dierenarts te gaan, maar hebben dit nog niet eerder gedaan. De dame aan de telefoon liet ons weten dat dat niet vergoed gaat worden, omdat we in het gesprek met haar benoemden dat onze kat waarschijnlijk iets heeft aan zijn heup. Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. De kat is hier nooit officieel voor onderzocht en we hebben geen idee wat hieruit gaat komen. We benoemden alleen dat hij klachten heeft. Lang verhaal kort. Je kunt beter gaan sparen in plaats van maandelijks premie afdragen. Samen met het eigen risico heeft het totaal geen zin om de graaiers van de Ohra te gaan spekken.

Hebben grote problemen met onze bouvier gehad door OHRA snel netjes en vooral ook vriendelijk afgehandeld zeer tevreden

Spijt dat ik deze verzekering heb afgesloten. Zodra er een vaccinatie wordt gegeven wordt het consult niet vergoed. Had het gecombineerd met klachten van de hond en gelijk de vaccinaties laten geven, wederom niks vergoed gekregen. Echt waardeloos, iedere maand betalen maar zodra er iets gedeclareerd wordt krijg je niks vergoed. Beter iedere maand 26 euro opzij zetten en sparen dan iedere maand betalen aan een verzekering die toch niks vergoed!

Nog nooit iets ingediend bij Ohra. Al 7 jaar verzekerd. Nu dien ik wat in want mijn kat had een ontsteking aan zijn bekje. Krijg ik 0,00 vergoed. Geloof me.. je kan beter zelf sparen

Ik dacht er goed aan te doen mijn pup te verzekeren. Basis met vaccinatie en gebit. €29 per maand. Eerste consult, controle en vaccinatie en ontwormen. Totale kosten €130. Ik krijg er €50 van vergoed voor de vaccinatie, thats it. Over 3 weken moet de pup nog eens gevaccineerd worden en daarvan krijg ik dan niets vergoed. Ik kan pas over 11 maanden deze verzekering opzeggen. Dus ik heb dit jaar al €550 uitgegeven en ik krijg maar €50 vergoed! Open een spaarrekening voor je huisdier en sluit geen verzekering af!

Erg fijne dierenverzekering. Ik heb er niet vaak gebruik van hoeven maken, maar de laatste 3 weken wel 2 keer voor mijn poes met een ontsteking onder haar kinnetje en oor. Eenvoudig de dierenartskosten te declareren online en binnen 2 dagen stond het te vergoeden bedrag op mijn rekening. Ik ben echt zeer tevreden!

Ze vergoeden bij de plus verzekering 150€ voor consulten. Maar als je dus een keer in het weekend naar de dierenarts moet is dat bijna direct op. Consulten zijn juist het duurst! En die worden bij mij nu na 3 maanden al niet meer vergoed. En ik zit ook nog aan die verzekering vast tot april volgend jaar. Staat allemaal wel in de voorwaarden maar als je geen idee hebt van de kosten (zoals ik) kan dat heel erg tegenvallen. Erg jammer, ga zodra het kan overstappen. Weggegooid geld dit.

Al jaren verzekerd voor 30€ pm , had v d week eerste keer consultant 60€ . Wordt 3,95€ van vergoed. Vieze oplichters!!! Meer dan 1000€ naar overgemaakt

Je kan beter zelf het maandbedrag sparen want ze zijn heel streng over wat ze wel of niet vergoeden. Vooral als klachten bij je huisdier al bekend waren voor het afsluiten van de verzekering, vergoeden ze vervolgens niks meer. Verdere behandelingen met betrekking tot die klachten worden dus niet vergoed. Dit zal waarschijnlijk goed beschreven staan in de vele polisvoorwaarden en voor sommige vrij logisch zijn. Echter vind ik het erg tekenend voor hoe ze met de zorg van huisdieren omgaan. Je betaalt maandelijks een flink bedrag en als je huisdier dan echt zorg nodig heeft zijn ze erg terughoudend in het vergoeden. Daarbij gebruiken ze een automatisch systeem om je declaratie te beoordelen wat niet vlekkeloos is. Alleen steekproefsgewijs wordt er door mensen naar de declaratie gekeken maar dat krijg je niet te horen. Zelf heb ik ondervonden hoe hun systeem onze gehele declaratie als vaccinatie behandeling beoordeelde (waar je dus een aanvullende verzekering voor nodig hebt) en er dus 0 werd uitgekeerd. Ook hier weer merk je dat hun systeem streng is afgesteld in plaats van de voordeel van de twijfel te geven. Kortom bij OHRA zijn ze ingesteld op het zo min mogelijk uitkeren in plaats van andersom. Vandaar dat ik adviseer om het maandbedrag zelf te sparen mocht er ooit zorg nodig zijn voor je huisdier. Dan gaat tenminste wel 100% van dat bedrag naar de zorg.

Al jaren verzekert bij OHRA met mijn Herders. Nooit geen gezeur over wel/niet vergoeden. Ook niet toen ik verzuimde te melden dat de kosten boven een bepaald bedrag uit kwamen. Men wees wel even op deze regel, maar hebben wel het voor vergoeding in aanmerking komend deel vergoed. Prettige wijze van declareren en vlotte vergoeding. Premie is wel wat hoog, maar dat vindt ik ook van mijn eigen ziektekosten verzekering :-) Bij vragen of onduidelijkheden altijd vlot geholpen via tel/mail/whatsapp. Dus tot zover geen negatieve ervaringen met OHRA

We waren enkele jaren geleden al niet zo blij dat onze huidige verzekeraar stopte en we noodgedwongen door de leeftijd van onze hond ,toen 9 jaar alleen naar Ohra konden overstappen. Alles zou bij het oude blijven ,alleen de premie viel met wat we voorheen in het pakket hadden veel duurder uit. Noodgedwongen lieten we het een en ander vervallen zodat de premie het zelfde bleef als bij onze oude verzekeraar.Jaarlijks kwamen er wel wat kleine veranderingen en een jaarlijkse verhoging die naar mijn idee hoog maar niet overkomelijk was. Wat schetst mijn verbazing dat ik gister de nieuwe polis inzie en daar doodleuk zie dat er 20% premie bovenop gaat komen.Zijn dit normale tarieven of is dit belachelijk voor woorden,volgens mij het laatste .Inmiddels is onze hond 12 jaar en een andere verzekerings maatschappij neemt mijn hond niet meer in de verzekering.Dus met je rug tegen de muur heb je dit maar te accepteren?

Ik heb voor mijn pup het pluspakket afgesloten met o.a een vaccinatievergoeding. Ohra rekent echter het consult (40 euro) ook als vaccinatie. Hierdoor ben je met 1 vaccinatie al door je budget voor vaccinaties heen. Je krijgt het consult dus niet apart vergoed. De 75 euro vaccinatievergoeding is dus een wassen neus.

We have 2 English Springer Spaniels, who have been insured by OHRA. Don’t ever take OHRA insurance. They are absolutely useless. They take your money gladly and when you need them once in 18 months if, they are so full of nonsense! They find every excuse not to help. Even if you declare every thing perfectly, they will find an excuse. They frustrated the living daylights out of me. I have spent over 2000.00 euro on insurance, for having only frustrations and trouble. Extremely difficult to communicate with and very unfriendly.

Wat een vreselijke verzekeraar. Ik heb twee honden met de duurste maandpremie. Maar als ik naar een dierenarts ga met een serieus medisch probleem dan doen ze vreselijk moeilijk. Alsof je voor een schoonheidsbehandeling naar een specialist gaat. Vreselijk. Mijn vertrouwen in deze verzekeraar heeft een flinke opdonder gekregen.

Heel slecht. Ze vergoeden eigenlijk helemaal niks, je kan beter zelf de dokter betalen. Wij hadden een Plus verzekering voor onze kat, castratie, echos en overige zaken moesten wij allemaal zelf betalen en ze keren het liefst niks uit. Ze doen heel moeilijk en blijven bij hun punt. Zeker niks afsluiten bij Ohra

Onze twee honden zijn nu 8 jaar verzekerd. We hebben goede ervaringen met het indienen van declaraties (snel antwoord en word ook snel uitgekeerd). 1 keer ging er iets mis omdat men dacht dat de administratie kosten gedeclareerd waren…Daar hebben we over gebeld en het bedrag is alsnog uitgekeerd met excuses. Kortom ik ben blij met Ohra.

Ik heb 2 kleine hondjes verzekerd bij Orha met dekking in buitenland! Nu met 1 hondje oormijt naar dierenarts in Spanje geweest, netjes nota gehad van 58 euro …. Ingediend bij Orha en de rekening moet in Duits Engels of Nederlands zijn. Ze hebben zeker geen Google Translate .ik betaal bijna 100 euro per maand voor de verzekering en voor 58 euro moet de dierenarts het vertalen( een verslag maken). Ongelofelijk wat een uitzuigers. Tot 1 augustus loopt de verzekering en daarna nooit geen Orha meer!

Al jaren bij OHRA, alleen de premie stijgt en de vergoeding slinkt. Ik voel me flink benadeeld door deze verzekering. Door de leeftijd van de kat zit ik hier aan vast maar deze verzekering nooit meer.

Ik heb voor het eerst een dierenverzekering afgesloten. Voor Ohra gehouden omdat vaccinatie ook inbegrepen zou zijn. Een maand later bleek deze niet geactiveerd te zijn, dus geen vergoeding. Naar aan te geven dat er een fout gemaakt is een gevraagd of deze alsnog geactiveerd kon worden, voor de volgende keer, kreeg ik te horen dat dit pas over een jaar mogelijk is! Een opzeggen kon ook niet meer. Dus de reden waarom ik voor Ohra heb gekozen, is nu niet relevant meer. Zeer klantonvriendelijk.

Misschien heeft Ohra een nieuwe hebzuchtige directeur onder de arm genomen. Helaas veel veranderd. Ik sloot deze verzekering jaren geleden af toen mijn katten nog kittens waren. Dat was destijds voor 12 euro pee maand. Ondertussen is dat opgelopen tot 20 euro en er wordt steeds minder en minder vergoed. Eerst diende je zelf de onderdelen van de factuur van dierenarts in, 80% daarvan werd keurig door de verzekeraar uitbetaald. Er werd erop vertrouwd dat alles op een eerlijke manier was ingevuld en doorgegeven. Tegenwoordig bepalen ze zelf op basis van de factuur wat ze ervan willen terugbetalen. Op elk vlak zoeken ze een reden iets niet te vergoeden. Er zit overal een addertje onder het gras. Ik zit helaas vast aan deze verzekering, want mijn katten zijn te oud om nog overgezet te worden en ik durf nog niet zonder. Maar wat ben ik hier boos en ongelukkig over. Voor als er ooit nog een volgend huisdier komt: nooit meer Ohra! En ik raad iedereen die deze verzekering overweegt de kleine lettertjes te lezen. Want als je goed doordenkt heb je aan deze verzekering dus eigenlijk bar weinig…

We hebben een dierenverzekering voor onze hond genomen omdat we schrokken van de dierenartskosten en we ons in wilde dekken mocht er écht iets loos zijn. ze vroegen ons de oren van ons hoofd over eventuele klachten van onze hond. alle dossiers werden opgevraagd ( terecht want daarin staat de historie in) . tijdens de eerste maand kreeg onze hond een epileptische aanval en het advies van de dierenarts was, even afkijken of het nog eens gebeurde. Helaas na een paar maanden gebeurde het weer. wij hebben het laten onderzoek t/m een leverpunctie en wilde deze kosten deels verhalen bij onze verzekering. We werden in een simpele e-mail weggezet als leugenaars en we hoefde helemaal nergens op te rekenen en we mochten onze verzekering gratis stopzetten ! Ohra moet zich schamen. een verzekering die alleen wil innen en niet wil uitbetalen is géén verzekering maar een malafide organisatie. Sluit geen verzekering af bij dit bedrijf want je komt bedrogen uit.!

Het lijkt net de FBI, elke keer als je een declaratie indient vragen ze de patiëntenkaart, alles maar om niet te betalen. Mijn hondje is geopereerd aan een tumor (Kanker) maar ze hebben geen zin om te betalen. Al die moeite nog als je al zoveel verdriet hebt. Ik kan nergens anders naartoe nu omdat mijn hondjes te oud zijn maar binnenkort komt er een nieuwe pup bij en die ga ik niet meer verzekeren bij de OHRA. Waarom betalen ze maar 200€ aan consulten das toch veel te weinig als je een topverzekering hebt tot 6000€ vergoeding en dan nog 50€ eigen risico en ik betaal elke maand een premie van 113,26€ voor mijn 2 hondjes. Ik heb nooit gekozen voor de Ohra ik was bij Reaal dier en zorg en we zijn opgekocht door de Ohra helaas ……….. ben ik al 22 jaar verzekerd maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.

na verscheidenen jaren keurig de premie betaald te hebben (dit jaar zelfs 77, euro per maand voor 2 honden en eigen risico van 50 euro per jaar) en ieder jaar alleen maar de injecties en 1 keer een nachtconsult gedeclareerd te hebben hebben wij de reiniging van de tanden van de honden (2) gedeclareerd. helaas kregen we maar 50 euro vergoed van de 500,- voor 2 honden. we hadden wel de gebit in extra opties genomen. maar de narcose viel in een andere categorie vond Ohra. Weleens gehoord van een dierenarts die tanden van een hond reinigt zonder narcose? Ohra vond dit niet niet in de voorwaarden passen. Slechte voorlichting dus. meteen de polissen opgezegd. dit werd met een telefonisch schouderophalen gewoon geaccepteerd. Zelf geld weg zetten op een spaarrekening, kom je in ieder geval nooit in de problemen. waardeloze verzekering.

Op zich is het een goede verzekeraar. Ze betalen snel uit. Het enige wat mij dwars zit is dat ik in 2019 een premie betaalde van bijna € 20 ,00 en nu betaal bijna € 40,00. In 3 jaar tijd is de premie verdubbeld . Ik betaal voor al mijn verzekeringen per maand € 68 . Ik vind dit echt niet meer normaal.

Wat slecht…. Onze hond is 6 jaar en heeft behoorlijk wat kwaaltjes gehad en nog steeds helaas. Nu heeft Ohra de verzekering overgenomen waar ik zat (al de derde overname in 6 jaar???) en altijd maar dan ook altijd krijg ik van de dierenarts een rekening met volledig omschreven wat er is behandeld en waar medicijnen voor nodig zijn. Nu heb ik de afgelopen 6 jaar nog nooit één probleem mee gehad maar sinds een paar week werkt er volgens mij iemand die zich wel heel graag wil bewijzen en die vraagt nu al voor de derde keer of ik een gespecificeerde rekening kan opsturen waar alles letterlijk staat omschreven hoe lang zij bij een bepaalde behandeling hebben gezeten in minuten en hoeveel medicijnen ze krijgt en hoeveel per mg per keer en ga maar door… WAAR SLAAT DIT OP!! Heb 3 keer terug gemaild met het verzoek mij de desbetreffende schadebehandelaar die onze factuur behandelde om mij de naam door te geven zodat ik een klacht kan indienen bij de persoon die dit veroorzaakt… Nul reactie, Nul naam en geen vergoeding en nogmaals geen reactie alleen een knip en plak verhaal van de vorige mail… Zo irritant!! Neem NOOIT de Ohra dierenverzekering want ik vind het één grote onduidelijke en oneerlijke bende daar…Hadden ze de vorige verzekering maar nooit overgenomen gezien er nog nooit problemen waren maar door een individu die zich wil bewijzen (en te laf is om haar/zijn naam te geven zit ik een ondeugdelijke verzekering waar je niets aan hebt maar wel elke maand 28,50 euro afboekt!! Komt nog bij dat Ohra gewoon 6 euro duurder is per maand dan de vorige twee!!! NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT OHRA KIEZEN, WEET UIT ERVARINGEN DAT ANDERE VERZEKERAARS VEEL CAPABELER ZIJN DAN DEZE FANATASTEN!!!!!

OHRA , super slechte huisdierenverzekering. Vergoeden ineens geen medicatie meer die met polsen en ellebogen te maken hebben. Als je belt dat het niet in je polisvoorwaarden staat zeggen ze dat er nwe wijzigingen zijn geweest. Nooit afsluiten , vanaf dat je huisdier komt zelf een potje opbouwen is mijn advies .

Vrij nutteloze verzekering. Specifiek gekozen omdat vaccinaties vergoed zouden worden. De eerste wel ja (minus €50 eigen risico…) maar de tweede al niet meer want het maximum aantal behandelingen was volgens OHRA al bereikt. Volgens mij moeten de mensen bij OHRA eens nakijken hoeveel vaccinaties een puppy het eerste jaar nodig heeft. Ben benieuwd hoe dit gaat als er echt eens iets aan de hand is. Teleurstellend!

Een jaar of 5 geleden was de OHRA huisdierenverzekering echt een topverzekering. De afwikkeling was wat moeizaam, het was nog niet perfect gedigitaliseerd. Maar de dekking was prima in tegenstelling tot nu. Ik heb gewoon 1 hond die altijd wat heeft maar daarnaast betaal ik ook voor mijn tweede hond die echt nooit wat mankeert. Sinds een jaar of 5 jaar geleden scherpen ze elk jaar de voorwaarden aan en sluiten ze steeds meer vergoedingen uit. Een maximum aan het bedrag van consulten op jaarbasis. Als je 1x pech hebt gehad en naar een weekendkliniek bent geweest krijg je het hele jaar niets meer vergoed. De digitalisering is inmiddels top, je hoeft alleen maar een factuur te uploaden maar vervolgens krijg je……niets!! Mijn honden zijn beide ouder dan 7 jaar oud en ik krijg ze nu niet meer in een andere verzekering maar ik zou deze verzekering niemand meer aanbevelen.

Fors gebeten door hun paarse krokodil! Zakelijke en kille afhandeling van declaraties zonder oog voor context, waarbij onze ervaring ondertussen is dat meer niet gedeclareerd kan worden dan wel. We hebben meerdere verzekeringen bij Ohra, maar deze is de duurste en slechtste. Misleidende (!!) reclame die ze maken, onze fout dat we hier in zijn getrapt. Qua wachttijd die ze hanteren zou ons advies zijn als je toch bij hun wilt afsluiten: 1. sluit af, 2. wacht 1 maand, 3. ga dan pas naar jouw dierenarts zodat niks geregistreerd wordt in die wachttijd, want ze zullen alles vastpinnen qua afwijzing declaratie op dat wat de dierenarts opschrijft in die periode. Zij (Ohra) hanteert hierin geen enkele context, en je loopt vast in het uitleggen van die paarse krokodil.

Belachelijk duur, bovendien niet alles vergoed door hoog eigen risico. Niet doen dus. Advies is zelf een potje op te bouwen.

Sluit NOOIT een ohra huisdieren verzekering af. Ze hebben zoveel kleine lettertjes dat bij een operatie van je zieke huisdier, er niets vergoed wordt. Die hele verzekering is zo slecht dat ze alleen maar innen, maar iets vergoeden, dat nooit. Serieus sluit hier nooit een verzekering af. Wat een oplichters

Verschrikkelijke zorgverzekering voor dieren en dan maken ze reclame over geen paarse krokodillen of zoiets wat al nergens over gaat. Heb jaren verzekeringen gehad bij Proteq en Reaal. 100 tevreden. Top verzekering en zij denken met je mee. Ook kun je rechtstreeks declareren als het bedrag hoger dan 500 euro is. Bij Ohra niet. Ik heb een verzekering afgesloten omdat ik geen hoge bankrekening heb en ik mijn hondvwel alle zorg wil bieden. Nu miet ik megabedragen nog eerst zelf betalen terwijl ik dat soms niet heb Als je het indient krijg je bericht terug dat je wegens drukte 2 weken moet wachten. Ik vind dat totaal onmenselijk en Ohra wil denk ik alleen vermogende klanten maar zij begrijpen niet dat sommige mensen na een dure operatie dat geld heel hard en snel weer terug nodig hebben om de maand doir te komen. Daarom heb ik ook de duurste verzekering genomen. Wat je praktisch bijna verplicht bent omdat HD en ED anders niet meeverzekerd is en als je een ras hebt wat daar toch gevoelig voor kan zijn MOET je wel. Reaal regelde zulke hoge bedragen direct met mijn dierenarts en dat was superfijn en menselijk. Zij bekijken je verzekering ook vanuit de menselijke kant. Ohra niet. Het gaat hun blijkbaar alleen maar om het geld. Zelfs als je opbelt of het gedeclareerde bedrag niet eerder dan 2 weken teruggestort kan worden kijken ze niet eens waar het over gaat. Nee, wij hebben het druk. Ik vind het heel erg dat Reaal gestopt is, anders was ik hier nooit naar toe gegaan. Ga nu kijken hoe het zit met andere verzekeringen en ook telefonisch contact opnemen met vragen. Ohra is een stuk duurder dan Reaal en qua service een stuk slechter. Helaas…..1 grote paarse krokodil.

Ik zou nooit meer een huisdierverzekering afsluiten bij Ohra. Slechte service, je krijgt niks vergoed (want dan staat er weer in de kleine lettertjes dat iets niet vergoed wordt). Gewoon niet doen! Bij Ohra willen ze vooral op een hele snelle manier veel geld verdienen. Op het moment dat je belt wordt je erg onvriendelijk geholpen, ik ben nog nooit zo slecht behandeld.

deze verzekering gaat per jaar met 7 euro omhoog te belachelijk voor worden en dan betaal je de volle pond, en dan nog de consulten zonder waarschuwingen te geven. vervolgens vraag dien je een klacht in en wordt je gewoon niet terug gebeld!!! ik raad deze niet meer aan !!

Na een aantal jaren verzekerd te zijn geweest bij Reaal die zonder moeilijk te doen oid de regelmatige noodzakelijke epilepsie medicijnen voor ons Frans bulldogje vergoed dachten we dat na de overname door OHRA dit ook enigszins op dezelfde wijze kan worden overgenomen? Maar niet dus!! Gewoon een afwijziging ontvangen dat deze kosten NIET worden vergoed!! Als ze maar niet denken dat wij dan nog langer verzekerd blijven bij OHRA want wij gaan per direct zoeken naar een ander instituut. En ook al zou dat betekenen dat we ook daar de kosten voor die levens belangrijke medicijnen voor ons hondje niet vergoed kunnen krijgen dan nog stappen wij over!! Want dit pikken wij niet van OHRA en reclame maken voor dit bedrijf gaan we al helemaal niet doen en zeker ook even een informerende klacht naar RADAR sturen!

Wij hadden een kattenverzskering oor onze poes, na een spoed operatie bleek dat er niets vergoed werd… lang leve de kleine letters. Wij konden dus zwaaien naar onze centen. Advies om gewoon een spaarpotje te maken voor nood. Doodzonde van het geld om dit te steken in een verzekering

Wat een verschrikking. Verzekering helemaal uitgekleed en premie omhoog. Ik heb de top dekking maar dan nog is geld terugkrijgen onmogelijk. Wil je wat declareren moet je op alle mogelijke manieren bewijzen dat het echt zo is, want waarom zou je iemand op z’n woord geloven? Geldklopperij, je kan beter een potje apart zetten.

8jaar trouwe klant, maar ze maken heel veel fouten met het verrekenen van vergoedingen en ook de premies zijn dubieus verschillend bij dezelfde honden en looptijd van verzekering. Ze hebben dit gecorrigeerd maar het klopt nog steeds niet, ik moest niet zeuren. Ik raad iedereen heden deze verzekering af als je nieuwe klant wilt worden, kijk verder het bespaart je hoop werk en geld.

Na 10 jaar goed en gelukkig verzekerd te zijn bij Proteq / Reaal zitten wij na de overname ook bij Ohra. We hadden natuurlijk eens goed kunnen kijken wat dit precies zou betekenen maar je gaat er toch ook wel een beetje vanuit dat er niet heel erg veel veranderd, wel dus…. Nadat de katten voor hun jaarlijkse controle zijn geweest de rekening declareert. Het begint al bij het formulier, de diverse kosten moeten apart aangegeven worden en je moet het betaalde bedrag eraan toevoegen terwijl je ook de rekening als bijlage meestuurt. Kosten kunnen niet 0 zijn zoals bij ons de vaccinaties omdat dat via de dierenarts zelf al vergoed wordt via hun (soort van) verzekering. Van een hoop gemopper en gedoe uiteindelijk de rekeningen declareert met een totale kosten post van zo’n € 250 waarvan € 236 betaald is voor preventief bloedonderzoek voor beide katten. Vervolgens krijg je bericht dat ze 2 weken de tijd nemen te onderzoeken wat ze vergoeden. Bij Proteq kreeg je al gauw zo’n 150 tot 200 euro terug en bij Ohra niks. Van één rekening hebben we de bevestiging al gehad van de 2de wachten we nog op het bericht omdat deze kat ook problemen heeft met zijn traanproductie en daar moest ook naar gekeken worden. Afhankelijk van of Ohra dit wel vergoed krijgen we wellicht 5 tot 10 euro terug…. Geen idee wat de opties voor 2 katten van 11 die al het nodige mankeren maar wellicht dat we toch maar eens gaan kijken of we wel ergens goed verzekerd kunnen worden. Wat ons betreft is deze zogenaamde dierenverzekering een PAARSE KROKODIL.

Zeer slecht!!!!!! Beloven uit te keren gebeurt niets, verzinnen wel iets moois waardoor het niet hoeft. Maar wel elke maand netjes betalen. Geen aanrader.

wij hadden voor onze hond een plus verzekering afgesloten inclusief castratie volgens de site , maaaaar in de polis voorwaarden , in de bekende kleine lettertje , moet je daar een speciale module voor afsluiten , hoe en waar je dat doet Joost mag het weten. corrupte bende kan niet anders zeggen , want wat op de site staat is niet juist u moet van de polisvoorwaarde uitgaan. nooit meer iets van deze bende

Voor Ohra waren we naar volle tevredenheid verzekerd bij Reaal. Toen deze verzekeraar stopte met betreffende huisdierenverzekering zijn we, ietwat weifelend (na veel negatieve recensies gelezen te hebben), overgestapt naar Ohra. Recentelijk werd bij onze betrekkelijk jonge hond tot onze schrik elleboogdysplasie in beide ellenbogen geconstateerd. Dit na terugkerende periodes van kreupelheid, waarvan de oorzaak niet direct herkend werd. Al met al vooral een emotionele achtbaan, maar ook de kosten liepen uiteindelijk flink op. Rontgenfoto’s, CT scan, allerlei andere onderzoeken, medicatie en tot slot een operatie aan beide pootjes. Inmiddels is dit achter de rug en zitten we in een intensieve revalidatieperiode. Vanwege de steunende, empathische reacties van medewerkers van Ohra, goed overleg, ook begrip toen we van behandelaar wilden veranderen en last but not least de volledige uitkering van alle gemaakte kosten (uiteraard minus eigen risico), hebben we ons zonder extra (financiele) zorgen volledig kunnen richten op het herstel van onze dierbare hond. We schrijven eigenlijk nooit recensies, maar vonden het in dit geval toch belangrijk om te doen. Vanuit ons niets dan lof en erkentelijkheid voor en naar Ohra. Hiervoor sluit je dus een verzekering af en wij zijn meer dan tevreden!!!!

Alleen maar goede ervaringen met OHRA dierenverzekering. Snelle uitkering declaraties en nog nooit een discussie hierover hoeven voeren. Top!

Ik heb twee oosterse kortharen laten verzekeren voor ziektekosten bij Ohra. Ohra maakt er echter een sport van om niets te vergoeden. Ik heb helaas van één van mijn katten hoge rekeningen gehad omdat ze op verschillende vlakken ongezond bleek. Verklevingen in de buik, gebit helemaal stuk. In totaal zo’n 900 euro aan operaties en medicijnen. OHRA vergoedde NIETS. Steeds weer verwezen ze naar allerlei kleine lettertjes. Gewoon met wat verstand nadenken over wat verzekeren precies is kunnen ze niet. Voor OHRA betekent verzekeren: geld innen zonder er iets voor te doen, en overal nee tegen zeggen. Voor OHRA betekent verzekeren de klant met zijn dieren in de kou laten staan. Je kunt nog beter een avond naar het casino gaan, dan heb je meer kans dat je nog iets terug ziet van je geld.

Helaas is onze dierenverzekering waar we eerst bij waren overgenomen door Ohra en bedankt,25 jaar mn honden altijd verzekerd gehad nooit problemen gehad,aan de telefoon zeer onvriendelijk personeel en dan de toon ik en mn collega beslissen of u iets mag na 25 jaar weet ik wel wat kan en niet mag, en dan tref je ineens na zoveel gedoe n supertoffe medewerkster die haarfijn zegt alles wat ze van u eisen is helemaal niet nodig u bent t hoogst verzekerd en u mag u hond gewoon laten behandelen,wat een geluk een aardig persoon aan de andere kant van phone de rest kan de bomen in .

De Ohra “TOP” verzekering is een Paarse Krokodil. Je denkt dat je verzekerd bent, maar er is vrijwel niets gedekt. Alle simpel voorkomende handelingen voor een dierenarts: niet gedekt. Medicijnen zijn soms wel maar vaker niet gedekt. Altijd is er wel een uitzondering, altijd wel een reden om niet te vergoeden. Klantenservice bestaat bij de gratie van een “”afwijzing” per e-mail. Volkomen zinloze verzekering, beter spaar je de premie zelf op, verzekeren bij Ohra is geld in de kachel gooien. Treurige verzekeraar zoals alleen de allergrootsten zich kunnen permitteren, arrogant en volledig losgezongen van elk klantbesef.

Oplichters zijn dat! Ze vergoeden helemaal niks. Iedere x word gezegd zie clausure waarom niet vergoeden. Dit is al 10 de declaratie hetzelfde dus zeker niet intrappen van deze oplichters

Op zich wel tevreden over de verzekering. Maar na de zoveelste premieverhoging ben ik er wel klaar mee. Dit jaar een verhoging van 25%!!. OHRA schaam jezelf!!!

Heel erg tevreden met OHRA als verzekering. Heb zelf de topdekking gekozen! En helaas al meerdere malen naar de dierenarts gemoeten met mijn pup en het is allemaal voor 80% vergoed zonder problemen binnen een paar dagen. Super! 5 sterren!

Onze hond moest 4 tandjes en 2 kiezen trekken bij de dierenarts. Wij hebben speciaal clausule gebit erbij. In de basisverzekering staat narcose inclusief en tandbehand behandeling behalve schoonmaken van hwt gebit. Nu heeft de DA aangegeven gebitsreiniging/behandeling en willen ze ook dit niet vergoeding! Dus al met al van een rekening van ruim € 250,00 hebben ze niet eens € 70,00 vergoed! Zouden hierover diverse malen mailen en bellen naar ons maar ondanks deze beloftes moest ik wederom terugbellen en kreeg ik het verhaal dat degene die mij hierover zou contacteren mij binnenkort zal benaderen hierover! Dus mijn advies probeer een andere petsverzekering maar zeker niet van OHRA!!!

Vanmorgen kreeg ik zomaar een prachtig lenteboeket van OHRA! Wat een verrassing is dat en ontzettend attent ! Op het kaartje stond:Speciaal voor u omdat wij u waarderen als klant. Mijn prachtige Griekse kat heb ik een paar jaar geleden bij OHRA verzekerd en dat was een hele goede keuze! Elke nota wordt snel afgewikkeld en heb je hulp nodig is er altijd een zeer vriendelijke medewerker die je verder helpt. Hartelijk bedankt voor het schitterende boeket!

Nog nooit eerder zulke slechte ervaringen gehad. Keer op keer weer. Het zijn echt oplichters die niks vergoeden. Elke keer proberen ze zichzelf er weer uit te praten. Ze sturen zelfs voorwaarden die niks te maken hebben met wat je aankaart om hun punt duidelijk te maken. Alsjeblieft trap niet in deze onzin. Internet staat blijkbaar al vol met slechte reviews over hun. Ik zou willen dat ik die op had gezocht voordat ik een jaar aan ze vast zit en letterlijk €30 per maand voor niks betaal.

Mensen doe het niet. Overgestapt van Hema naar Ohra. Hond heeft in t verleden maag en darmklachten gehad. Nu bij Ohra declaratie ingediend voor wederom die klachten maar omdat die klachten eerder al bestonden vergoeden ze niks en voor de toekomst ook uitgesloten van vergoeding. In plaats dat ze voor acceptatie de patientenkaart opvragen en n.a.v. verzekeren zodat je van tevoren weet wat uitgesloten gaat worden, maar nee hoor. Gewoon oneerlijke praktijken. Zit er wel voor 1 jaar aan vast maar zodra ik kan zeg ik op en NOOIT meer ohra. Bah!

We hebben voor t eerst een hond. Toch besloten dat we een verzekering wilde. Bij Ohra uitgekomen. Hond had 1x als pup een oorinfectie gehad en was behandeld, daarna bij ohra aangemeld. In juni vaccinaties gehad en bij controle werd weer oorsmeer gezien waarvoor oorreiniger werd voorgeschreven. In augustus oor gaan reinigen maar hangoren met lange vacht, dus veel prut in oren. Na weken vies ruiken en pijnlijk, bleek schimmel te zijn. Ohra wil geschiedenis weten via kaart van dierenarts. Krijgen bericht dat hond als pup infectie in oor heeft gehad (voor verzekering), en nu een jaar later weer iets in oor dus vergoeden niets en alle kosten in toekomst voor oor worden niet meer vergoed. Waardeloos dus! Eerst infectie en nu een schimmel, wsl door oorreiniger en niet goed aflopen oorsmeer. Maar verzekering haakt af. Waarvoor verzeker je dan?? wel 300 euro jaarpremie en dan 1 rekening declareren en dan afwijzen. Nee nooit meer!!

Hele slechte verzekeraar. Je krijgt niks vergoed tenzij je de allerhoogste premie neemt per maand. Ik heb twee katten en betaal maandelijks 27 euro en heb niks vergoed gekregen van mijn bezoekjes aan de dierenarts. Echt je gooit je geld weg en je zit er direct een jaar aan vast. Dus ja reken maar om 325 euro wat ik weg gooi en hun in hun zak steken. Bah oplichters

Onze hond Jovi.. 10,5 jaar oud.. vanaf pup verzekerd. Betalen dus al ruim 10 jaar verzekering voor deze hond ( ong 26 per hond per maand ) en ook Pippi.. 3 weken geleden krijgt Jovi ineens een bult onder zijn oog die steeds dikker wordt.. naar de dierenarts..biopten afgenomen want ze dachten aan een tumor.. na 4 lange dagen wachten bleek er ergens een ontsteking te moeten zitten.. maar om zonder narcose een abces open te snijden bij een hond is niet echt humaan.. dus omdat Jovi een mopshond is moest er een speciale narcose komen. Dit gebeurt.. tijdens narcose kwamen ze er achter dat het abces door een ontstoken kies kwam.. en omdat we geen extra verzekering voor tanden hebben word niks vergoed !! SCHANDALIG!! Betaal ong 26 euro per maand per hond al ruim 10 jaar lang en jullie keuren dit af !? Onze dierenarts heeft zelfs nog een gespecificeerde nota gemaakt voor de kosten van narcose en de gebitsbehandeling omdat jullie daar om vroegen.. ( je gaat nl niet zomaar snijden in een beestje als hij bij is ) OHRA DIERENVERZEKERING DIKKE FALE EN WE RADEN JULLIE IEDEREEN AF !! Ook melding bij KIFID !!

Ontzettend tevreden met de Ohra Huisdierenverzekering. Bij mijn kat is een lekkende hartklep vastgesteld waardoor medicatie en regelmatige hartecho’s nodig zijn. Dat is nu al een paar jaar gaande en Ohra betaalt altijd de 80% van het totale bedrag binnen een paar dagen na declaratie uit. Betrouwbare verzekeraar, blij met mijn keuze!

Waardeloze oplichters! Je betaald de hoofdprijs, moet allemaal extra pakketten nemen. En als je een keer iets declareerd dan krijg je een jaar lang niks meer. Onze mops had een ontstoken oogje. Even zalfje halen bij de dierenarts en 2 dagen daarna alles wel.. nou bij ohra ben je dan niet meer verzekerd als er ooit! Iets met haar ogen zou zijn! Maar wel elke maand vangen.. Kut verzekeraar! Trap er niet in! Wij zitten nu bij unive.. hadden al vanaf het begin moeten doen.

Ze keren alsmaar rond de 10 a 15 euro uit van de hoge bedragen die jij betaald. Belachelijk. En dat terwijl je maandelijks een hoge premie betaald. Elke keer een smoes om iets niet uit te keren.

Na alle slechte recensies van mensen vond ik dat ik mijn tevredenheid ook eens mag plaatsen. Ik ben erg tevreden over de dierenverzekering. Ze handelen het snel af en het geld staat gauw op de rekening. Jammer dat één kat als enige nog bij Proteq moet blijven…. Want ze is te oud. Het liefst had ik ze allemaal ondergebracht bij Ohra. Ik beveel hoe dan ook de huisdierenverzekering zeker aan. Moet er wel bij vermelden dat ik alleen met deze verzekering bij Ohra zit. Heb namelijk niet zo'n goede ervaring met het declareren bij een reisverzekering. Maar dit gaat top! Enig verbeter puntje is jullie klantenservice zij hebben mij nog niet zo lang geleden verkeerd voorgelicht. Het is dat ik zelf wel de kennis had en toen ik dit kenbaar maakte, was de empathie van de medewerkster ver te zoeken. Zorg dat het personeel up to date blijft qua kennis van de producten van Ohra! Maar overall ben ik erg tevreden.

Waardeloze verzekering. Ik dacht op voorhand goed reviews gecheckt te hebben en de declaraties te hebben bekeken. Desondanks keren ze elke keer weer niks of nauwelijks uit. Laatste dierenarts rekening was 750€. Vergoeding door Ohra: 0€. Gewoon niet doen. Je kan je beter deze dure premie besparen. Ik Zit er ook nog eens voor 3 jaar aan vast.

Ik ben hier met beide honden verzekerd. Je hebt er helemaal niets aan, letterlijk niets. Voor alles wat je declareert hebben ze wel een smoes waarom je niets terug krijgt. Het is echt te belachelijk voor woorden. Ik had één van mijn honden extra verzekerd voor het Steriliseren, toen ik het wilde declareren bleek ik ineens zomaar niet meer verzekerd te zijn voor dit, hoe kan dat? hoe is dat mogelijk als ik zelf niets gewijzigd heb. Het zijn een stel oplichters, en maar geld betalen in de maand om zo goed mogelijk voor je huisdier te zorgen. En wat krijg je er van terug? Helemaal niets.

Slechtste verzekering ooit. Zeker geen aanrader. Zit nu 1 jaar aan vast. Bijna niks word vergoed.

Ik vind dit een zuivere vorm van geldklopperij. Onze pup hebben wij nog verzekerd bij de OHRA. Na doornemen van de algemene informatie en de reviews, dachten wij hier goed aan gedaan te hebben. De vorm die wij hebben is de plus verzekering, met aanvullend vaccinaties, buitenland en gebit. Dat houdt in €29,- per maand premie, De eerste declaratie was gelijk een confrontatie. Vaccinaties werden niet of deels vergoed, voor bezoek aan dierenarts werd direct gewezen op jaarlijks maximum te vergoeden bedrag. De tweede maal naar de dierenarts, voor vervolgvaccinaties, was de afhandeling door OHRA ronduit ontluisterend. Van de ruim €120,- kosten, werd welgesteld €15,- vergoed. De vaccinatie werden niet vergoed. Ik heb zelden een dergelijke vorm van geldklopperij meegemaakt. Slechte informatie vooraf, veel beperkende bepalingen en zeer summiere vergoedingen. De verzekering is inmiddels opgezegd. Ik zit er nog een jaar aan vast, want dat is nu eenmaal zo afgesloten. Waar de goede recensies vandaan komen, geen idee, misschien door medewerkers van OHRA zelf? Ik ga gewoon een potje reserveren voor onze hond. Geen dierenverzekering meer, dat vind ik namelijk aan oplichterij grenzen. (Vrijheid meningsuiting).

Ohra Verzekeringen ! Pas op je verwacht goed verzekerd te zijn maar dat is niet zo ! Verhaal: Mijn hond had last van haar loopsheid en daarna de schijnzwangerschap. Ze had zoveel last dat de dierenarts medisch gezien genoodzaakt was om haar te steriliseren. De baarmoeder bleek wat verdikt te zijn dus deze heeft de dierenarts ook gelijk verwijderd. De sterilisatie en baarmoederverwijdering was allemaal goed gegaan. En ik mocht Kira om 13.15 uur weer ophalen. Toen we Kira in de auto hadden begon Kira te bloeden. Terug naar de dierenarts gegaan en na overleg Kira daar voor observatie gelaten en afgesproken om haar om 16:00 uur weer op te halen. Ondertussen rond 15:00 uur werd ik gebeld dat Kira opnieuw open gemaakt moest worden omdat ze toch nog hevig bloedverlies had. Bij later contact werd aangegeven door de dierenarts dat de stompen(van de baarmoeder en eileiders) dicht waren dus dat hier de bloeding niet van kwam. Waar de bloeding wel van kwam wist de dierenarts niet want ze konden het niet vinden. Het kon een spier wezen of iets dergelijks. Wel waren ze er achter gekomen dat Kira geen antistolling in haar bloed had. Dat betekende dat het bloeden niet zou stoppen dit kon komen door dat de hormoon huishouding niet goed was maar kon de dierenarts niet met zekerheid zeggen was een vermoeden. Ze hadden Kira een injectie gegeven die de antistolling op gang moest helpen zodat het bloeden zou stoppen. Deze bleek bij later contact nog niet veel effect te hebben. Dus kreeg ik 2 keuzes de eerste keuze was afwachten of de injectie zijn werk ging doen met het risico dat ze zou komen te overlijden. Of keuze twee en dat was dat Kira een bloed( plasma) transfusie zou krijgen. Maar de dierenarts kon niet garanderen dat Kira dit zou overleven. Wij hebben toch de keuze gemaakt om er alles aan te doen om Kira beter te krijgen, en de transfusie laten starten. Het plasma moest met een spoedkoerier gebracht worden en de kosten zouden hier door oplopen. De dierenartsen hebben er alles aan gedaan en hebben Kira er gelukkig boven op kunnen krijgen. Met Kira gaat het nu gelukkig weer goed en is weer haar zelf. Huisdierenverzekering bij Ohra! Ik ben bij hun verzekerd voor Kira en heb de Top verzekering de hoogste die je kan hebben bij hun voor je hond. Ik had Kira niet verzekerd voor sterilisatie en die rekening heb ik dus ook niet gedeclareerd maar heb ik zelf betaald. Maar omdat Kira dus een nieuw probleem kreeg een bloeding waarvan de dierenarts niet precies wist waar het vandaan kwam. En ze er achter kwamen dat Kira dus problemen had met haar antistolling. Hierdoor kwamen er dus onverwachte kosten bij die los stonden van de steralisatie. En daar voor zijn wij verzekerd tenminste dit dachten wij. Dus heb de rekening van de bloedtransfusie en overige behandelingen die daar bij kwam kijken bij Ohra gedeclareerd kosten waren rond de €1,450,-. Maar nu komt dus het probleem! Ohra vergoed dit dus niet. Hun gooien het op de voortplantingsorganen en koppelen dit dus weer aan de sterilisatie en zeggen maar zo dit is de nasleep ervan. Dus wij hebben Ohra weer opgebeld en gezegd dat dit los stond van de sterilisatie en dat als ze bijvoorbeeld een ongeluk had gehad dat het dan waarschijnlijk ook aan het licht was gekomen dat ze problemen had met de antistolling. Dat ze dan dus ook die behandeling had moeten hebben om het te overleven. Ik was ondertussen al bij de dierenarts weer langs gegaan en gevraagd wat ik hier mee aan moest en hun gaven aan dat Ohra hun weer moest bellen en dan zou de dierenarts opnieuw alles weer toelichten. Dit doorgegeven aan Ohra en hun hebben met dierenarts gebeld en afgesproken dat de dierenarts een verklaring zou sturen naar hun met wat er was gebeurd. Zie verklaring dierenarts hieronder: algemeen – anamnese : bevindingen : Twee uur na de sterilisatie druppels uit de buik. Donkerrood bloed. Opnieuw de buik opengemaakt. Wel stolsels gezien, niet duidelijk waar het bloed vandaan komt. Alle stompen opnieuw afgebonden. Er zat wel wat vet bij stompen maar waren goed af te binden. Ruimte genoeg om goed af te binden. Ook in ophangbanden geen bloeding te zien. Bleef wel een beetje diffuus sijpelen. Ook uit de buikspierwond bleef wat bloed komen. Na deze ok bleef Kira redelijk op temperatuur maar werd traag wakker. Uit de wond bleef wat bloed sijpelen. Bij opstaan weer een golf bloed eruit. Omdat Kira zo traag bleef en bleef bloeden hebben we overleg gehad met de collega van de veterinaire bloedbank en hij raadde ons aan een plasma transfusie te geven. Dit gaf direct verbetering. Na de transfusie knapte Kira zienderogen op. Diagnose : Kira is een hond met een verhaal van langdurig klachten na de loopsheid. De oplossing is dan steriliseren. Maar heel soms zien we dat, waarschijnlijk door de langdurige invloed van hormonen, het stollingsmechanisme niet naar behoren werkt. Dit was bij Kira het geval. Dus de sterilisatie was nodig. Het gaf echter als bijverschijnsel een vervelende nasleep. Wij denken niet dat de operatie niet goed is gedaan. Wij denken dat Kira veel last heeft gehad van de hormonen. De operatie had ze sowieso moeten hebben omdat ze er zoveel last van had. Nu hebben we haar er gelukkig doorheen gesleept en verdwijnen de klachten hopelijk snel. Ohra zou na ontvangst van de verklaring van de dierenarts de declaratie weer op nieuw gaan beoordelen en dat hebben ze gedaan. Met de conclusie dat het niet vergoed word omdat het volgens hun toch met de sterilisatie en geslachtsorgaan te maken had. Dierenarts vond het ook raar dat het niet vergoed werd en was het er ook niet mee eens maar kon er verder niet zoveel meer mee. Dus mensen kijk uit met verzekeren bij Ohra want ze vergoeden dus niet alles. Ik dacht mijn hond goed verzekerd te hebben en vooral voor dit soort kosten (bedragen). Maar ze doen dus erg moeilijk hierover en keren niks uit. Heb uiteindelijk gelijk mijn contract laten verbreken want zo heb ik ook niks aan een verzekering.

Ik lees hier allemaal hele nare ervaringen met OHRA waar ik hen totaal niet in herken. Onze rekeningen worden netjes vergoed volgens de polisvoorwaarden en zijn aan de telefoon erg klantvriendelijk. Onze kat is nu erg ziek (dat issie nooit) en heeft een nierbekken ontsteking plus een aandoening aan zijn darmen waardoor hij moeilijk poept. Een kleine tip zou zijn om de app te versimpelen. Declareren is echt ondoenlijk als je een behoorlijke factuur hebt. Gelukkig kun je deze wel mailen, duurt dan wel wat langer voordat er uitbetaald wordt.

Meer dan tien jaar lang premie betaalt voor onze kat zonder dat we de verzekering nodig hadden (gelukkig), echter zodra je declaraties indient kom je er pas achter hoe weinig er vergoed wordt. Dan wijzen ze je op de kleine letters in de polisvoorwaarden dat vanalles niet vergoed wordt. Nu meerdere rekeningen achter elkaar ingestuurd, steeds kreeg ik een afwijzing. Ik heb per direct de verzekering opgezegd.

Noooooit je huisdier hier verzekeren!!wat aan aanfluiting is deze maatschappij. Ik heb een hond van het 1 jaar en een kat van 3.5 jaar. Onze hond had 2 nov een ongelukkige landing op staart. Met als gevolg zwaar gekneusd. We moesten naar de dierenarts in het weekend. Kosten vielen gelukkig mee met nog net geen €70 euro. Declaratie ingediend. Alle papieren netjes meegestuurd. Ik zou uiterlijk 20 nov de beoordeling krijgen. Vandaag 3 jan krijg ik ineens een mail dat de verzekeringen zijn beëindigd. Zonder enige uitleg waarom.. bel je ze op omdat ik graag uitleg wil waarom dit is beëindigd. De mevrouw aan de telefoon moest alles eerst zoeken wat ruim 10 min duurde.. ze kwam met een antwoord: wij kunnen het ook niet zien waarom de verzekering is beëindigd. Maar ik kreeg vandaag en anders uiterlijk dinsdag een brief per post met de uitleg. Oh ja Ik kreeg ook nog een mail.. Maar als de brief al verstuurd is, zouden ze dat toch al in mijn dossier moeten kunnen zien?? Wat een verschrikkelijke verzekering.

nooit bereikbaar en ze betalen gewoon niet. Onze hond werd geopereerd aan een gezwel in de buik maar de ohra wijst het af omdat gebit extractie niet vergoed wordt. Niemand is bereikbaar. Heel erg slechte service, Nooit doen

They find a way not to refund your vet bills, and for me this insurance has been close to useless. I am going to cross over to a new insurance!

Ik heb voor mijn hond een “Top” verzekering afgesloten. Dat was voor de module reis bestond en in de algemene voorwaarden staat vermeld dat de dekking voor Europa geld. Ik val dus onder oudere voorwaarden dan de huidige. Hond wordt op vakantie doodziek om 18.30 uur zo aangetroffen. Dierenarts bereidt gevonden om terug naar de praktijk te komen. Om 20.30 uur was de diagnose na echo en punctie een gescheurde milt. Dierenarts was bereidt de hond de volgende ochtend om 06.30 uur te opereren. Na een hele beroerde nacht was het al een enorm wonder dat onze herder nog leefde. Operatie geslaagd, gescheurde milt en tumor verwijderd en bloedtransfusie toegediend. Die ochtend via whatsapp contact gezocht met OHRA. O wat erg als dit je maatje overkomt werd er meteen gezegd. Moesten de rekening en casereport in Engels maar indienen als we terug waren. Heeft de dierenarts keurig gedaan. Rekening was 650,- en dat is een spotkoopje. Dat ben je in Nederland al voor een bloedtransfusie kwijt. Na terugkomst de rekening gedeclareerd in een hopeloos online systeem. Is wel geschikt om één consult of één medicijn te declareren, maar zo’n complexe rekening is een drama. Maar gelukkig reageert OHRA heel snel, helaas met een afwijzing. U heeft geen module reis, dus kosten in het buitenland worden niet vergoed. Geen naam, geen nummer, geen mogelijkheden om commentaar te leveren en een no reply mailadres. Dan maar een klacht indienen en ze wijzen op het feit dat wij andere voorwaarden hebben. En natuurlijk uitgebreid verslag gedaan wat er is gebeurd. Die afhandeling duurde iets langer. Maar in de kleine lettertjes staat geschreven dat wij vooraf toestemming hadden moeten vragen van onze dierenarts in Nederland. En dat was erg jammer voor ons maar ja die toestemming. Dus klacht afgewezen. Beste OHRA in de polisvoorwaarden moeten er door een dierenarts vanaf 750,00 ook even toestemming gevraagd worden. Alleen staat daarbij dat dit niet nodig is als het direct levensbedreigend is. Dat staat er natuurlijk niet onder de Europadekking. Die toestemming krijg je niet tussen 20.30 uur en 06.30 uur! Wel weet ik dat de hond het niet had gered als die later was geopereerd. Per slot van rekening was ze al 2 liter bloed kwijt toen ze geopereerd werd. OHRA heeft wel het maandbedrag van de verzekering verdubbeld in vier jaar tijd. Geld halen kunnen ze goed. Volgens mij is de premie van 47,37 niet om onze rekeningen te betalen. Die gaat naar hun juridische afdeling om onmogelijke voorwaarden te stellen en bikkelhard, ongenuanceerd en vooral anoniem af te wijzen. Schaam u!

Éxtra de top verzekering gepakt. Stond bij 100% vergoed, óók inentingen. Dus niet. En je moet tòch 20% zelf betalen plús zooo KLANTONVRIENDELIJK

Ons advies. Niet doen. Bij alles wat je declareer verzinnen ze wel een uitsluiting zodat je niets vergoed krijgt. Het is echt een wassen neus. Een klein voorbeeld: Navelbreuk Wat is een navelbreuk bij de hond? De pup wordt tijdens de zwangerschap gevoed via de moederkoek. De moederkoek is verbonden met het pupje via de navelstreng. Het hondje wordt geboren en dan bijt de moederhond de navelstreng door. Op dat moment heeft de pup een klein wondje in zijn buik ter hoogte van de navel maar dit geneest normaal heel snel. Als een huisdier een bultje onder zijn buik heeft aan zijn navel, dan is dat meestal een navelbreuk. Dit is een foutje in de aanleg van de buik. De navel heeft zich niet gesloten. Een navelbreuk ontstaat dus bij de geboorte. Voorwaarden Gezien het bovenstaande moet ik u verwijzen naar de van toepassing zijnde voorwaarde. Hierin is bepaald dat van dekking is uitgesloten kosten betrekking hebbende op; – aandoeningen, letsel door ongeval of medische klachten die al aanwezig waren voor de aanvang van de dekking, alsmede de complicaties voortkomend uit bestaande aandoeningen of letsel door ongeval; – vervolgbehandelingen als gevolg van elke gezondheidsklacht ontstaan tijdens de wachttermijn of daarvoor. Gezien het bovenstaande kunnen wij helaas niet overgaan tot uitkering van de door u gemaakte medische kosten. Zo gaat het maar door.

Twee honden verzekerd met de top verzekering van OHRA een kleine 100 euro per maand, nu moest een van de honden een ooglid correctie dit koste 1450 euro, eerst netjes gebeld dat dit ging gebeuren, rekening opgestuurd, op basis van dat we voordat we de verzekering hadden afgesloten bij de dierenarts zijn geweest voor oogzalf krijgen we niets vergoed, en is de polis aangepast met uitsluiting van ogen en traanbuis. Ik zou OHRA ten eerste aanraden om de naam van deze verzekering aan te passen van TOP naar FLOP. Mensen begin hier niet aan, ze vinden altijd wel een reden om niet te hoeven betalen, bovendien word er voor dezelfde ingreep nooit betaald

Geweldige verzekering, in het verleden onze huisdieren verzekerd bij petplan maar daar betaal je dan wel de hoofdprijs voor, nu sinds 2 jaar alle huisdieren 2 katten en 1 hond verzekerd bij Ohra. Nou ik moet zeggen niks anders dan lof, het gemak waar je mee kunt declareren en de snelheid van afhandelen heb ik bij petplan nog nooit meegemaakt. Laatst met onze oudste kat op Zaterdag naar de DA bleek ze een longontsteking te hebben, Rontgenfoto's, 2 spuiten, antibiotica tabl en pijnstiller mee naar huis. Op zondag via de site de declarartie ingevuld op maandag het bericht declaratie is goedgekeurd en op di/woe werd het uitgekeerde bedrag uitgekeerd op onze rekening. Dit duurt bij petplan 2 tot 5 weken.

Niets aan de hand zolang je niet declareert, zodra dat het geval is, dan moet de patiëntenkaart van de hond opgevraagd worden en vinden ze wel een reden om een clausule toe te voegen, zodat hetgeen je declareert in het vervolg niet meer vergoed wordt. Bij ons was de reden, dat ik niet vermeld zou hebben dat de hond medicijnen verstrekt zou hebben gekregen voorafgaand aan ingangsdatum verzekering. Voor mij is het verstrekken van medicijnen dat je deze mee naar huis krijgt en de hond toedient. OHRA is van mening dat de spoeling van de oren hoort tot het verstrekken van medicijnen. Ik ben van mening dat dit hoort bij de behandeling. Vlgs OHRA heb ik de verzekering dan ook niet goed voorgelicht, waar ik mij dus totaal niet van bewust ben.

Ons hond is onlangs overleden. Zonder akte van de gemeente dat ie overleden is OHRA weigert nu de verzekering op te zeggen. Ik moet dus 4 jaar gaan betalen voor een hond die niet meer leeft. Mijn gemeente doet niet aan aktes voor honden. Bij Proteq Dier en Zorg verzekering voor mijn katten. Twee weken voor de hond is ons kat overlijden aan ouderdom. Volgende dag is de premie stopgezet zonder akte of andere ongein.

Wij hebben vier jaar lang gesukkeld vanaf pup met onze Golden retriever. Diverse operaties aan zijn poot en epilepsie. Darm problemen. Ik denk dat we een auto kunnen kopen Vd kosten. Alles is door Ohra vergoed zonder problemen. En ook snel altijd. Niets op aan te merken.

Nooit je huisdier verzekeren bij deze criminelen. Altijd premie maar verhogen en uitbetalen ho maar,je denkt goed te doen zodat je jou huisdier kan helpen nou mooi niet het kost je alleen maar meer heb nog nooit iets aan dit bedrijf gehad allen maar narigheid. Twee honden verzekerd maar helaas zit ik er nog 2 jaar aan vast spijt zoveel spijt met dit bedrijf in zee te zijn gegeaan let goed op !!!

Helaas heb ik al enkele maanden na het afsluiten van een Plus dierenverzekering een beroep moeten doen op de verzekering. Mijn kat kreeg plotseling nierfalen (na een gebitsbehandeling) en moest worden opgenomen. Telefonisch contact opgenomen met OHRA omdat de kosten naar verwachting snel op zouden lopen. Zeer meelevende reactie van OHRA medewerker in deze voor ons moeilijke periode. Super snelle afhandeling van de declaraties. Ook heel handig om declaraties via de app in te dienen. Zo blij dat wij voor OHRA hebben gekozen, echt een top verzekering!!

Zelden zoveel spijt ergens van gehad als van het afsluiten van de huisdierenverzekering bij OHRA. De meest schofterige instantie waaraan ik elke maand mijn dure verzekeringskosten betaal, maar waar niets wordt vergoed. Als je hond in de eerste 30 dagen van de verzekering een klacht heeft waarvoor je hem naar de arts brengt, en die klacht komt in welke vorm terug – kun je ongeacht de oorzaak voortaan alles zelf betalen. In mijn geval had mijn hond erge diarree met bloed, wat bleek te worden veroorzaakt door de parasiet Giardia. Hij is hier aantoonbaar van genezen, maar nu hij weer diarree heeft en de artsen bloed- en ontlastingsonderzoek moesten doen, vergoed OHRA niets meer en kun je al die honderden euro's zelf neerleggen. Kort genomen; als ik na die eerste 30 dagen pas een arts had bezocht, was alles wel vergoed geweest maar had ik een doodzieke hond gehad. Mijn verzekering heb ik per direct beëindigd, ik ga naar een verzekering waar men wel geeft om hond en baasjes.

ik heb 1 jaar een kat in mijn bezit gehad, en ik moest regelmatig naar de dierenarts. daarna heb ik besloten om een huisdierenverzekering af te sluiten via Ohra, want anders zou ik de kosten iedere keer uit eigen zak moeten betalen aan de dierenarts. Nadat ik verzekerd was heb ik gemerkt dat ik nog steeds veel uit eigen zak moest betalen en dat Ohra weinig tot niets vergoed. je betaald maandelijks premie, ook betaal je eigen risico wanneer je wel iets vergoed krijgt. Ik vind een huisdierenverzekering dus totaal nutteloos via OHRA.

Premie afgesloten voor rond de 40 euro, en binnen 2 jaar al 15 euro per maand duurder! Schandalig dat ik nu bijna 60 euro per maand betaal voor iets dat ik niet eens gebruik. Daarnaast krijg je vrijwel niets vergoed! Deze verzekering bij ohra is volledig nutteloos en onmogelijk om onderuit te komen wanneer je beseft dat het een verspilling van je geld is! Pure afzetterij dit!

Gisteren een afwijzing gehad van een rekening van OHRA er moest een foto gemaakt worden had een op gezwollen buikje dacht de dierenarts dat ze misschien een baarmoeder ontsteking had gelukkig niets aan de hand en konden naar huis met rekening 155 euro ingrediënt bij OHRA lees veel dat ze alles proberen om niet de rekening terug betalen gooien het op nummer 5 houd in dat er een onderzoek is gedaan naar voortplanting is NIET gedaan dus laten ze je met de rekening zitten mensen trap niet in de hondeverzeketing van OHRA ze vergoeding nihil wij hebben dit uit handen gegeven en laten het er NIET bij zitten fam vd Meer uit Wateringen

altijd alles netjes vergoed en snel op de rekening! Maar nu heb Top verzekering dus verwacht dan ook top anpuntuur gedaan vanwege artrose heup gaat echt super met hem maar zit helaas niet bij de Top staat er ook zo vreemd op tussen haakjes dit moet je bij verzekeren niet gezien dus TOP geen TOP

Ieder jaar verhoging van maandelijks €2,50 Slechte vergoeding bij je pakket moet je nog aanvullingen afsluiten. Moeilijk declareren. Kortom nooit doen! Na 4 jaar hoop ik er vanaf te zijn.

Hallo ik Ben engels!!!!!! Mijn Nederland's schriven is niet zo goed……..so here's my review in English..as an English man i have a deep mistrust of insurance companies you know….. you pay for year's only to find out when you need it your not really covered !!!!!! Anyway with ohra operation on Monday claim filed wednesday ok'ed Thursday in the bank Friday wow nearly 2 thousand euros min 20% no fuss no hassle fucking brilliant

Al jaren hebben wij voor onze Doodle een huisdierenverzekering bij Ohra. Eerst waren wij verzekerd voor een bedrag van 2500 euro per jaar. Doordat de kosten bij een dierenarts steeds hoger worden hebben wij 2 jaar geleden besloten de verzekering te verhogen naar 5000 euro per jaar. Onlangs ontvingen wij een email van Ohra met een aankondiging van een premieverhoging. De reden hiervan was dat de behandelingen steeds moderner worden en de kosten hierdoor stijgen. Op zich een vreemde reden, want alle klanten van Ohra worden hier namelijk al de dupe van en nu dus dubbel. Wij zijn namelijk voor 5000 euro verzekert en wanneer de kosten hoger worden kunnen wij minder naar de dierenarts voor hetzelfde bedrag. Verder staat er ook nog even in dit bericht dat de consultkosten beperkt worden. Bij een topverzekering (welke wij hebben) wordt er maximaal 200 euro per jaar aan consultkosten vergoedt terwijl de goedkopere verzekeringen beperkt worden tot 100 euro per jaar. Deze wijziging is echt onacceptabel en werkt heel drempelverhogend. Even ter informatie consultkosten liggen gemiddeld op 40 euro. Wanneer je Ohra belt krijg je simpel te horen: “Dan beeindigd u de verzekering toch!” Wanneer je ruim 7 jaar verzekerd bent en je een hond hebt die wat mankementen vertoont dan is dat niet zo eenvoudig. Elke andere verzekering zal namelijk de mankementen van de hond in een nieuwe verzekering uitsluiten. Je zit dus met handen en voeten gebonden. Ohra verwachtte denk ik een hoop tegenspraak, want ze hebben heel goed nagedacht over het tijdstip van de aankondiging. Dit hebben ze namelijk precies op het tijdstip gedaan dat heel Nederland hun mailbox volstond met mailtjes van bedrijven die de wijziging in de privacy policy aankondigde i.v.m. de nieuwe privacywet welke 25 mei j.l. is ingegaan. Hierdoor wist Ohra zeker dat 80% of meer de mail niet goed zou lezen en deze bij de meeste mensen direct de weg naar de prullenbak wist te vinden.

De OHRA dierenverzekering is absoluut NIET aan te raden. We zaten eerst bij proteq en dat was prima, geen idee welke vlaag van verstandsverbijstering me deed overhalen bij OHRA te tekenen: we kregen opeens niks meer vergoed. Absolute afrader. We hebben blij vier jaar maandelijks voor 4 katten de OHRA kas gespekt omdat we er dankzij mijn onoplettendheid aan vast zaten en alleen maar gedoe; een declaratie indienen is een verschrikking (de hele factuur moet per kat uitgsplitst inclusief btw) , en dan krijg je evengoed niks vergoed. Wat een aanfluiting.

Toen ik besloot mijn Chihuaha Reus te verzekeren, heb ik voor Ohra gekozen. Hij was op dat moment al 3 jaar. In de voorwaarden staat dat klachten die al voor het afsluiten van de verzekering bekend waren niet vergoed zouden worden. (wat uiteraard logisch is) in 2017 heeft mijn hond een allergische reactie gehad op een vlooienmiddel en daardoor enorme jeuk gekregen over zijn hele lichaam. Ik ben hiervoor naar de dierenarts gegaan om te vragen wat ik eventueel nog meer kon doen om de enorme jeuk die mijn hond had, te kunnen verzachten. De dierenarts heeft hem een injectie gegeven tegen de jeuk en dit werkte gelukkig. Conclusie: vlooienmiddel niet meer gebruiken en probleem opgelost. (ik was op dit moment nog niet verzekerd) nu, april 2018 likt mijn hond aan zijn voorpoten zodra hij zich moet inspannen. Spelen, hard rennen etc. hij stopt abrupt zijn spel en gaat aan zijn voorpootjes likken. Ik heb het even aangekeken en heb toch besloten dit even te laten nakijken bij de dierenarts. Nu was ik wel verzekerd dus ik dacht: deze rekening kan ik mooi declareren. Nou, u raad het al: Ohra wijst de declaratie af want Reus heeft al eerder jeuk gehad en dit is de zelfde klacht als in 2017…………. Volgens mij snapt iedereen die enigszins begrijpend kan lezen dat deze klacht niets te maken heeft met de klacht uit 2017. Ik heb Ohra gebeld en zij zouden het opnieuw gaan bekijken. Maar helaas, zij houden hun poot stijf en blijven volhouden dat het in hun ogen de zelfde klacht is!!! ZEER teleurstellend en helaas zie ik hier dat ik geen uitzondering ben. Neem NOOIT een huisdierenverzekering bij de Ohra, want ze doen er werkelijk alles aan om onder het uitkeren van declaraties uit te komen.

Doen er alles aan om onder (zelfs kleine) vergoedingen uit te komen. Ik vond het werkelijk onredelijk hoe zij declaraties beoordelen. Vandaag stopgezet en over naar ander!

Technisch alles goed voor elkaar maar je wordt belazert wat de dekking betreft. Basisdekking en topdekking en dan ook nog extra modules. Neem van mij aan dat het niet de moeite waard is.

Ohra heeft er een handje van de polisvoorwaarden zo te interpreteren dat ze niet of zelden uit hoeven te keren. Mensen, kijk er mee uit. Achteraf bleek dat mijn dier nooit verzekerd is geweest, maar wel elke maand de premie kon betalen.

Nadat mijn kat klachten begon te vertonen overlegd met de klantenservice en naar de dierenarts gegaan en doorverwijzing naar kliniek. Medische noodzaak dus zou worden vergoed. Na indienen van declaratie is de declaratie afgewezen omdat het zou gaan om vervolgklachten die hij had voor we de verzekering hadden afgesloten. Voor ik de verzekering aanging, dit nb nog besproken met de klantenservice en dit zou geen probleem zijn. Mensen, kijk hiermee uit. Ohra schuilt zich in (ik heb meer verhalen hierover gelezen op zeker.com) vaak achter het feit dat er eerder klachten waren voordat de verzekering is afgesloten. Je bent na een declaratie verplicht het dossier van je dier op te sturen.. en in zon dossier staat altijd wel iets waaraan Ohra het recht kan ontlenen niet uit te keren omdat het zou (kunnen) gaan om een vervolgklacht. Ik heb wel een tip voor de mensen die zsm van Ohra af willen: Op pagina 12 van de polisvoorwaarden staat dat je de verzekering mag stopzetten binnen 30 dagen na afwikkelen van een schade. Echter, Ohra meent dat een schade alleen geldt als het om een vergoeding gaat, krijg je geen vergoeding, dan zou er geen schade volgens hen zijn. Ze proberen er hiermee onderuit te komen, maar laat je niet van de wijs brengen.. dit staat er niet. Je staat in je recht wanneer je een schade meldt (ongeacht of deze wordt vergoed of niet), dat je 30 dagen na afwikkeling (wel of geen vergoeding, dat maakt niet uit) de verzekering mag stopzetten. Ik heb dit volgehouden en de verzekering is stopgezet. Voor mij nooit meer Ohra!!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen