OHRA Dierenverzekering

Is onderdeel van NN Group Ervaringen

De dierenverzekering van OHRA Verzekeringen zijn als volgt gewaardeerd:

Bij OHRA werken mensen zoals u en ik. Door deze ervaring hebben de mensen van OHRA producten en diensten ontwikkeld waar u écht iets aan heeft.

Voordelen van een OHRA Dierenverzekering

Voordelen van deze dierenverzekering:
  • Kies de dekking die bij jou en je huisdier past
  • Scherpe premie bij alle ziektekostenpakketten
  • Je kiest zelf de dierenarts
  • Alle kruisingen en rassen zijn welkom
  • Heup en elleboogdekking bij het ziektekostenpakket Top
Voordelen van OHRA:
  • Weinig kleine lettertjes, geen lange wachttijden en korte lijne
  • Bij OHRA heeft u, net als 550.000 andere verzerden, zelf de touwtjes in handen
  • De meeste verzekeringen zijn 24 uur per dag af te sluiten
  • Scherpe prijs in combinatie met een goede kwaliteit
  • Mogelijkheid om met collectief voordeel af te sluiten

Deze informatie wordt verstrekt door OHRA en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze dierenverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de OHRA Dierenverzekering met andere dierenverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
OHRA Dierenverzekering Ervaringen Petplan Dierenverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: Ohra heeft zichzelf juridisch zo goed beschermd dat zij vrijwel niets uitkeren. ADVIES: lees de kl... Ik vind 50% eigen bijdrage voor een consult teveel. Betaal al iedere maand een fiks bedrag voor de...
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van dierenverzekeringen bij OHRA


Vermeldingen en recensies van OHRA

Ontdek verdere meningen die er zijn over OHRA:

Stichting toetsing verzekeraars
OHRA is op 5 October 2010 door Stichting toetsing verzekeraars voorzien van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.
DCE Consultants
OHRA is in de WebExcellence Benchmark Inkomensverzekeraars 2008 van 22 May 2010 door DCE Consultants beloond met de WebExcellence Award.
Thuiswinkel.org
OHRA is op 25 June 2001 door Thuiswinkel.org voorzien van het Thuiswinkel Waarborg.

Ervaringen met de OHRA Dierenverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(67 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de dierenverzekering van OHRA

uit Hoensbroek zegt op 2 June 2019:

Geweldige verzekering, in het verleden onze huisdieren verzekerd bij petplan maar daar betaal je dan wel de hoofdprijs voor, nu sinds 2 jaar alle huisdieren 2 katten en 1 hond verzekerd bij Ohra.
Nou ik moet zeggen niks anders dan lof, het gemak waar je mee kunt declareren en de snelheid van afhandelen heb ik bij petplan nog nooit meegemaakt. Laatst met onze oudste kat op Zaterdag naar de DA bleek ze een longontsteking te hebben, Rontgenfoto's, 2 spuiten, antibiotica tabl en pijnstiller mee naar huis. Op zondag via de site de declarartie ingevuld op maandag het bericht declaratie is goedgekeurd en op di/woe werd het uitgekeerde bedrag uitgekeerd op onze rekening. Dit duurt bij petplan 2 tot 5 weken.

uit Wormer zegt op 28 October 2018:

Wij hebben vier jaar lang gesukkeld vanaf pup met onze Golden retriever. Diverse operaties aan zijn poot en epilepsie. Darm problemen. Ik denk dat we een auto kunnen kopen Vd kosten. Alles is door Ohra vergoed zonder problemen. En ook snel altijd. Niets op aan te merken.

uit Bergen op zoom zegt op 10 October 2018:

Helaas heb ik al enkele maanden na het afsluiten van een Plus dierenverzekering een beroep moeten doen op de verzekering. Mijn kat kreeg plotseling nierfalen (na een gebitsbehandeling) en moest worden opgenomen. Telefonisch contact opgenomen met OHRA omdat de kosten naar verwachting snel op zouden lopen. Zeer meelevende reactie van OHRA medewerker in deze voor ons moeilijke periode. Super snelle afhandeling van de declaraties. Ook heel handig om declaraties via de app in te dienen. Zo blij dat wij voor OHRA hebben gekozen, echt een top verzekering!!

uit Rhoon zegt op 27 June 2018:

altijd alles netjes vergoed en snel op de rekening!
Maar nu heb Top verzekering dus verwacht dan ook top anpuntuur gedaan vanwege artrose heup gaat echt super met hem maar zit helaas niet bij de Top staat er ook zo vreemd op tussen haakjes dit moet je bij verzekeren niet gezien dus TOP geen TOP

uit Nederhorst den berg zegt op 7 June 2018:

Hallo ik Ben engels!!!!!! Mijn Nederland's schriven is niet zo goed........so here's my review in English..as an English man i have a deep mistrust of insurance companies you know..... you pay for year's only to find out when you need it your not really covered !!!!!! Anyway with ohra operation on Monday claim filed wednesday ok'ed Thursday in the bank Friday wow nearly 2 thousand euros min 20% no fuss no hassle fucking brilliant

uit Veenendaal zegt op 15 September 2017:

Onze hond is van pups af aan verzekerd geweest (2011) bij Ohra. Declaraties werden altijd keurig en snel uitbetaald.

Dit jaar zijn onze woonomstandigheden veranderd. De hond woont bij mijn ex partner, maar ik betaalde de verzekering nog. Helaas viel er niet meer te communiceren waardoor ik ten einde heb moeten beslissen de verzekering op te zeggen. De medewerker van Ohra dacht actief mee hoe we toch konden voorkomen dat onze hond onverzekerd verder ging en heeft voorgesteld mijn ex partner te berichten om zo toch tot een oplossing te komen voor de hond. Tevens, zou de automatische incasso van mijn rekening binnen een maand worden beëindigd. Ik ben echt ontzettend blij met het meedenken en handelen van de klantenservice. Top!

uit Stroe zegt op 22 August 2017:

Heb de afgelopen 2a 3 maanden best wel vaak met jaydee onze Amerikaanse bull bij de dierenarts gelopen eerst voor haar achterpoot pees blijkt niet goed te zitten vandaar dat ze wat mank loopt nu 2 weken geleden een gezwel tussen haar tenen ontdekt gisteren operatie gehad gezwel weggenomen en 1 teen moeten amputeren helaas.Hebben declaratie doorgestuurd naar ohra en zoals tot nu toe wordt dit ook weer goed afgehandeld. OHRA wij zijn super tevreden met jullie en adviseren al onze kennissen ohra aan.

uit De hoef zegt op 9 February 2017:

Absoluut. Ik heb nu deze website opgezocht speciaal om een positief bericht te schrijven. Hoe snel het gaat verbaast me. Gisterenochtend ter controle een echo laten doen bij onze hond voor ongeveer €150, declaratie gedaan via de app op mijn telefoon, gistermiddag bericht van OHRA dat 80% netjes uitgekeerd gaat worden. En zo gata het steeds! Er wordt geschreven dat het binnen 10 werkdagen wordt bijgeschreven, maar bij de andere 4 declaraties stond het er tot nu toe de volgende dag gelijk bijgeschreven. Als je belt gelijk iemand aan de lijn, whatsapp is ook mogelijk en nogmaals de app voor android (en ik denk ook iphone) is erg handig!

uit Amsterdam zegt op 10 July 2016:

Nog een extra berichtje voor iedereen,als je naar een dierenarts gaat,laat ze de rekening mailen naar jouw adres,dan kun je het véél makkelijker doorsturen naar Ohra,altijd leesbaar.Geen onduidelijk gedoe.

uit Amsterdam zegt op 10 July 2016:

Onze hond Milo gekregen begin feb 2016, begin mei verzekering bij Ohra afgesloten.Eerste 30 dagen mag je nog niets declareren,dat wisten we ,ongevallen uitgezonderd.Echter,Milo stoeide met een grote hond en liep daarna mank.Dus onderzoek binnen die eerste 30 dagen.Helaas bleek het géén blessure maar incongruentie met als gevolg elleboogdysplasie aan beide voorpoten.Alle consulten ,scans ,foto's en operatie bij elkaar ongeveer 4000 €.Ik sta aan beide kanten,in eerste instantie wilde ze niks vergoeden omdat we binnen 30 dagen gedeclareerd hadden(en alle vervolgonderzoek ná die 30 dagen worden dus ook niet vergoed)Ik was daar héél boos over,omdat het volgens mij om een ongeval ging,juist dóór die stoeipartij kwam een aangeboren probleem aan het licht.Kan ik niets aan doen.En let nu op iedereen,heb mijn boosheid geuit via de ohra app,en ben daarna fantastisch geholpen.Deze mensen hebben een soort van persoonlijk gesprek met je,onderhandelen met de desbetreffende afdelingen en in ons geval is alles in orde gekomen.Heb werkelijk alles vergoed gekregen,ongeveer 60€ premie betaald tot nu toe en al meer dan plus minus 800€ teruggestort gekregen(operatie volgt nog en daar hebben we óók al toestemming voor gekregen),je moet een beetje op je strepen gaan staan maar zo gaat het nu eenmaal in de wereld van de verzekering.Nogmaals voor iedereen,downloaden die Ohra app,je wordt écht goed geholpen,je moet alleen wél een beetje mondig zijn en je niet laten overrompelen.Dat bedoel ik met ,ik sta aan twéé kanten,een verzekering wíl natuurlijk aan jou verdienen,dáár is het een verzekering voor,maar je kunt het ook in jouw voordeel ombuigen,succes iedereen.Groetjes,Olga

uit Nieuwkoop zegt op 29 April 2016:

Helaas moesten we onze Ragdoll kitten laten inslapen omdat hij droge FIP had. Diverse onderzoeken zijn daar uiteraard aan vooraf gegaan. Rekeningen (per stuk) doorgemaild naar Ohra. Meteen een bevestiging gekregen en binnen 2 weken was er 80% uitgekeerd. Keurig!

uit Hoogvliet rotterdam zegt op 15 March 2016:

Helemaal perfect !
Had mijn eerste hondje een maandje en hij brak zijn elleboog, rekeningen van over de 1000 euro, hij is nu al 3 keer geopereerd, en elke rekening netjes binnen 5 werkdagen vergoed gehad. Heb niks slechts te melden over ohra. In mijn ogen de beste verzekering die je kan afsluitem voor je huisdier.

uit Rotterdam zegt op 23 August 2015:

Na een behoorlijke tijd verzekerd te zijn bij ohra, kwam nu toch het moment dat onze poes naar de dierenarts moest 3 rekeningen in 3 dagen het geld van de eerste rekening stond dus na 2 dagen al op mijn rekening, een bevestiging gehad van de 2e en van de 3e nog niet vanwege het weekend...nooit problemen gehad met de andere verzekeringen die ik daar heb lopen...ik raad ohra gewoon aan!!!

uit Wageningen zegt op 23 June 2015:

Goede verzekering, maar helaas is het online-declareren een drama. ook als je ingelogd bent, moet je alle gegevens nog een zelf invullen. Helaas is de optie om de nota dan maar op te sturen vervallen, want ik kan die mogelijkheid niet meer terug vinden op de site.

uit Houten zegt op 30 March 2015:

Op zondag met de hond naar de Universiteit geweest voor spoed behandeling, zelf het geld voor geschoten. Omdat het zo hoog bedrag was heeft Ohra het met spoed opgepakt en met een week hadden wij ons geld in huis. 20% moesten we zelf betalen zoals vermeld in de polis. Wij wij erg blij met de snelle afhandeling

uit Echt zegt op 27 March 2015:

Alleen maar positieve ervaringen met OHRA. Onze hond is nu 7 maanden en we hebben al een aantal keren een rekening moeten declareren. Je kunt online alles regelen, snelle reactie en uitbetaling. Prima verzekering

uit Almere zegt op 25 February 2015:

Zeer tevreden, veel kan direct online worden geregeld. Ingediende declaraties worden binnen een dag beoordeeld en binnen enkele dagen uitbetaald.

uit Soest zegt op 12 May 2014:

Wij hebben onze twee honden bij Ohra verzekerd. Tot nu toe alleen maar complimenten voor de afhandeling en uiterst snelle uitbetaling van ingediende declaraties. Op dit moment wacht ik een akkoord af op een zeer benodigde operatie. Na telefonisch contact, zeer vriendelijk te woord gestaan en de toezegging om ons verzoek om akkoord op de operatie binnen een dag te beoordelen. Vooralsnog zeer aan te raden als huisdierverzekeraar.

uit Stien zegt op 4 April 2014:

We hebben de hondenverzekering nu ca. 4 maanden en hebben er helaas 3x gebruik van moeten maken. 1x omdat de hond heel snel rode ogen kreeg en ik om 19.00 uur naar de dierenarts ben geweest. Alles is binnen ca. 1 week 80% uitbetaald. Ook het spoedconsult.
Als dit zo blijft zijn we uiteraard zeer tevreden. Kosten ruim 13 euro per maand.
Hondje weer helemaal gezond.

uit Almelo zegt op 5 March 2014:

Erg goede verzekering. Wij moesten twee dagen na afloop wachtperiode naar de dierenarts, specialist, lab-onderzoeken en alsnog euthanasie en alles netjes vergoed en snel uitbetaald. Ook aan de telefoon erg vriendelijk en meelevend. Dekking is vergeleken met andere verzekeraars behoorlijk ruim. Mensen die klagen over de wachttijd van 30 dagen, snappen blijkbaar niet dat het oneerlijk is als mensen snel een verzekering nemen, als hun huisdier al klachten heeft. Dat zou lekker zijn, anderen laten opdraaien voor jouw pech, omdat je niet maandelijks de premie wilt betalen. Daar wens ik niet voor te betalen.

uit Zwolle zegt op 6 November 2012:

Gewoon goed, snelle afhandeling, na indienen binnen een paar dagen bedrag op de rekening, echt snel. Goede service, evt. fout wordt keurig hersteld, met excuses (was minimaal klein foutje, per abuis nogmaals poliskosten in rekening gebracht). Netjes a/d telefoon, ja zou deze zeker aanraden!

zegt op 19 January 2012:

Ik kom steeds vergelijkingssites tegen, maar die blijken allemaal gekoppeld aan één verzkeringsmaatschappij. Dus wat is de vergelijk dan?

zegt op 22 November 2011:

Wij hebben een hond van 10 jaar en die is nu verzekerd bij Proteq. Maar daar gaan we in 2012 60 euro meer per jaar betalen! Dus dacht ik dan gaan we naar de OHRA....helaas. Honden jonger dan 7 jaar zijn welkom, maar de oudjes bekijken het zich maar!! En bedankt.

zegt op 8 October 2011:

Ik heb een kattenverzekering afgesloten bij OHRA. Mijn kat is vorige maand ziek geweest, wou niet eten, drinken etc. Het bleek een virus te zijn in haar maagje, de rekening van de dierenarts is door OHRA netjes terugbetaald. Ik ben dus tevreden met mijn kattenverzekering bij OHRA!

zegt op 18 September 2011:

Wij hebben sinds kort ons hondje verzekeerd bij OHRA. Afgelopen maand moesten wij naar de dierenarts omdat ons hondje erg veel hoestte en last had van zijn keeltje. Het bleek een virus te zijn, wij hebben nadat wij de rekening gekregen deze ingedient bij OHRA en geen 2 weken later stond het bedrag op onze rekening. Erg netjes dus!

Nee, ik zou een OHRA Dierenverzekering niet aanbevelen

uit Schinveld zegt op 20 July 2019:

Éxtra de top verzekering gepakt. Stond bij 100% vergoed, óók inentingen. Dus niet. En je moet tòch 20% zelf betalen plús zooo KLANTONVRIENDELIJK

uit Rotterdam zegt op 21 June 2019:

Ons advies. Niet doen. Bij alles wat je declareer verzinnen ze wel een uitsluiting zodat je niets vergoed krijgt. Het is echt een wassen neus.

Een klein voorbeeld:

Navelbreuk Wat is een navelbreuk bij de hond? De pup wordt tijdens de zwangerschap gevoed via de moederkoek. De moederkoek is verbonden met het pupje via de navelstreng. Het hondje wordt geboren en dan bijt de moederhond de navelstreng door. Op dat moment heeft de pup een klein wondje in zijn buik ter hoogte van de navel maar dit geneest normaal heel snel. Als een huisdier een bultje onder zijn buik heeft aan zijn navel, dan is dat meestal een navelbreuk. Dit is een foutje in de aanleg van de buik. De navel heeft zich niet gesloten. Een navelbreuk ontstaat dus bij de geboorte. Voorwaarden Gezien het bovenstaande moet ik u verwijzen naar de van toepassing zijnde voorwaarde. Hierin is bepaald dat van dekking is uitgesloten kosten betrekking hebbende op; - aandoeningen, letsel door ongeval of medische klachten die al aanwezig waren voor de aanvang van de dekking, alsmede de complicaties voortkomend uit bestaande aandoeningen of letsel door ongeval; - vervolgbehandelingen als gevolg van elke gezondheidsklacht ontstaan tijdens de wachttermijn of daarvoor. Gezien het bovenstaande kunnen wij helaas niet overgaan tot uitkering van de door u gemaakte medische kosten.

Zo gaat het maar door.

uit Ijmuiden zegt op 18 June 2019:

Twee honden verzekerd met de top verzekering van OHRA een kleine 100 euro per maand, nu moest een van de honden een ooglid correctie dit koste 1450 euro, eerst netjes gebeld dat dit ging gebeuren, rekening opgestuurd, op basis van dat we voordat we de verzekering hadden afgesloten bij de dierenarts zijn geweest voor oogzalf krijgen we niets vergoed, en is de polis aangepast met uitsluiting van ogen en traanbuis. Ik zou OHRA ten eerste aanraden om de naam van deze verzekering aan te passen van TOP naar FLOP. Mensen begin hier niet aan, ze vinden altijd wel een reden om niet te hoeven betalen, bovendien word er voor dezelfde ingreep nooit betaald

uit Bathmen zegt op 5 April 2019:

Niets aan de hand zolang je niet declareert, zodra dat het geval is, dan moet de patiëntenkaart van de hond opgevraagd worden en vinden ze wel een reden om een clausule toe te voegen, zodat hetgeen je declareert in het vervolg niet meer vergoed wordt. Bij ons was de reden, dat ik niet vermeld zou hebben dat de hond medicijnen verstrekt zou hebben gekregen voorafgaand aan ingangsdatum verzekering. Voor mij is het verstrekken van medicijnen dat je deze mee naar huis krijgt en de hond toedient. OHRA is van mening dat de spoeling van de oren hoort tot het verstrekken van medicijnen. Ik ben van mening dat dit hoort bij de behandeling. Vlgs OHRA heb ik de verzekering dan ook niet goed voorgelicht, waar ik mij dus totaal niet van bewust ben.

uit Oldebroek zegt op 9 January 2019:

Ons hond is onlangs overleden. Zonder akte van de gemeente dat ie overleden is OHRA weigert nu de verzekering op te zeggen. Ik moet dus 4 jaar gaan betalen voor een hond die niet meer leeft. Mijn gemeente doet niet aan aktes voor honden.

Bij Proteq Dier en Zorg verzekering voor mijn katten. Twee weken voor de hond is ons kat overlijden aan ouderdom. Volgende dag is de premie stopgezet zonder akte of andere ongein.

uit Haarlem zegt op 11 October 2018:

Nooit je huisdier verzekeren bij deze criminelen. Altijd premie maar verhogen en uitbetalen ho maar,je denkt goed te doen zodat je jou huisdier kan helpen nou mooi niet het kost je alleen maar meer heb nog nooit iets aan dit bedrijf gehad allen maar narigheid. Twee honden verzekerd maar helaas zit ik er nog 2 jaar aan vast spijt zoveel spijt met dit bedrijf in zee te zijn gegeaan let goed op !!!

uit Amsterdam zegt op 3 September 2018:

Zelden zoveel spijt ergens van gehad als van het afsluiten van de huisdierenverzekering bij OHRA. De meest schofterige instantie waaraan ik elke maand mijn dure verzekeringskosten betaal, maar waar niets wordt vergoed. Als je hond in de eerste 30 dagen van de verzekering een klacht heeft waarvoor je hem naar de arts brengt, en die klacht komt in welke vorm terug - kun je ongeacht de oorzaak voortaan alles zelf betalen. In mijn geval had mijn hond erge diarree met bloed, wat bleek te worden veroorzaakt door de parasiet Giardia. Hij is hier aantoonbaar van genezen, maar nu hij weer diarree heeft en de artsen bloed- en ontlastingsonderzoek moesten doen, vergoed OHRA niets meer en kun je al die honderden euro's zelf neerleggen. Kort genomen; als ik na die eerste 30 dagen pas een arts had bezocht, was alles wel vergoed geweest maar had ik een doodzieke hond gehad. Mijn verzekering heb ik per direct beëindigd, ik ga naar een verzekering waar men wel geeft om hond en baasjes.

uit Amsterdam zegt op 3 September 2018:

Zelden zoveel spijt ergens van gehad als van het afsluiten van de huisdierenverzekering bij OHRA. De meest schofterige instantie waaraan ik elke maand mijn dure verzekeringskosten betaal, maar waar niets wordt vergoed. Als je hond in de eerste 30 dagen van de verzekering een klacht heeft waarvoor je hem naar de arts brengt, en die klacht komt in welke vorm terug - kun je ongeacht de oorzaak voortaan alles zelf betalen. In mijn geval had mijn hond erge diarree met bloed, wat bleek te worden veroorzaakt door de parasiet Giardia. Hij is hier aantoonbaar van genezen, maar nu hij weer diarree heeft en de artsen bloed- en ontlastingsonderzoek moesten doen, vergoed OHRA niets meer en kun je al die honderden euro's zelf neerleggen. Kort genomen; als ik na die eerste 30 dagen pas een arts had bezocht, was alles wel vergoed geweest maar had ik een doodzieke hond gehad. Mijn verzekering heb ik per direct beëindigd, ik ga naar een verzekering waar men wel geeft om hond en baasjes.

uit Utrecht zegt op 31 August 2018:

ik heb 1 jaar een kat in mijn bezit gehad, en ik moest regelmatig naar de dierenarts. daarna heb ik besloten om een huisdierenverzekering af te sluiten via Ohra, want anders zou ik de kosten iedere keer uit eigen zak moeten betalen aan de dierenarts. Nadat ik verzekerd was heb ik gemerkt dat ik nog steeds veel uit eigen zak moest betalen en dat Ohra weinig tot niets vergoed. je betaald maandelijks premie, ook betaal je eigen risico wanneer je wel iets vergoed krijgt. Ik vind een huisdierenverzekering dus totaal nutteloos via OHRA.

uit Cadier en keer zegt op 11 August 2018:

Premie afgesloten voor rond de 40 euro, en binnen 2 jaar al 15 euro per maand duurder! Schandalig dat ik nu bijna 60 euro per maand betaal voor iets dat ik niet eens gebruik. Daarnaast krijg je vrijwel niets vergoed! Deze verzekering bij ohra is volledig nutteloos en onmogelijk om onderuit te komen wanneer je beseft dat het een verspilling van je geld is! Pure afzetterij dit!

uit Wateringen zegt op 1 August 2018:

Gisteren een afwijzing gehad van een rekening van OHRA er moest een foto gemaakt worden had een op gezwollen buikje dacht de dierenarts dat ze misschien een baarmoeder ontsteking had gelukkig niets aan de hand en konden naar huis met rekening 155 euro ingrediënt bij OHRA lees veel dat ze alles proberen om niet de rekening terug betalen gooien het op nummer 5 houd in dat er een onderzoek is gedaan naar voortplanting is NIET gedaan dus laten ze je met de rekening zitten mensen trap niet in de hondeverzeketing van OHRA ze vergoeding nihil wij hebben dit uit handen gegeven en laten het er NIET bij zitten fam vd Meer uit Wateringen

uit Nijmegen zegt op 27 June 2018:

Ieder jaar verhoging van maandelijks €2,50
Slechte vergoeding bij je pakket moet je nog aanvullingen afsluiten.
Moeilijk declareren. Kortom nooit doen!
Na 4 jaar hoop ik er vanaf te zijn.

uit Almere zegt op 5 June 2018:

Al jaren hebben wij voor onze Doodle een huisdierenverzekering bij Ohra. Eerst waren wij verzekerd voor een bedrag van 2500 euro per jaar. Doordat de kosten bij een dierenarts steeds hoger worden hebben wij 2 jaar geleden besloten de verzekering te verhogen naar 5000 euro per jaar.

Onlangs ontvingen wij een email van Ohra met een aankondiging van een premieverhoging. De reden hiervan was dat de behandelingen steeds moderner worden en de kosten hierdoor stijgen. Op zich een vreemde reden, want alle klanten van Ohra worden hier namelijk al de dupe van en nu dus dubbel. Wij zijn namelijk voor 5000 euro verzekert en wanneer de kosten hoger worden kunnen wij minder naar de dierenarts voor hetzelfde bedrag.

Verder staat er ook nog even in dit bericht dat de consultkosten beperkt worden. Bij een topverzekering (welke wij hebben) wordt er maximaal 200 euro per jaar aan consultkosten vergoedt terwijl de goedkopere verzekeringen beperkt worden tot 100 euro per jaar. Deze wijziging is echt onacceptabel en werkt heel drempelverhogend. Even ter informatie consultkosten liggen gemiddeld op 40 euro.

Wanneer je Ohra belt krijg je simpel te horen: “Dan beeindigd u de verzekering toch!” Wanneer je ruim 7 jaar verzekerd bent en je een hond hebt die wat mankementen vertoont dan is dat niet zo eenvoudig. Elke andere verzekering zal namelijk de mankementen van de hond in een nieuwe verzekering uitsluiten. Je zit dus met handen en voeten gebonden.

Ohra verwachtte denk ik een hoop tegenspraak, want ze hebben heel goed nagedacht over het tijdstip van de aankondiging. Dit hebben ze namelijk precies op het tijdstip gedaan dat heel Nederland hun mailbox volstond met mailtjes van bedrijven die de wijziging in de privacy policy aankondigde i.v.m. de nieuwe privacywet welke 25 mei j.l. is ingegaan. Hierdoor wist Ohra zeker dat 80% of meer de mail niet goed zou lezen en deze bij de meeste mensen direct de weg naar de prullenbak wist te vinden.

uit Amsterdam zegt op 22 May 2018:

De OHRA dierenverzekering is absoluut NIET aan te raden. We zaten eerst bij proteq en dat was prima, geen idee welke vlaag van verstandsverbijstering me deed overhalen bij OHRA te tekenen: we kregen opeens niks meer vergoed. Absolute afrader. We hebben blij vier jaar maandelijks voor 4 katten de OHRA kas gespekt omdat we er dankzij mijn onoplettendheid aan vast zaten en alleen maar gedoe; een declaratie indienen is een verschrikking (de hele factuur moet per kat uitgsplitst inclusief btw) , en dan krijg je evengoed niks vergoed. Wat een aanfluiting.

uit Zaandam zegt op 18 May 2018:

Toen ik besloot mijn Chihuaha Reus te verzekeren, heb ik voor Ohra gekozen.
Hij was op dat moment al 3 jaar.
In de voorwaarden staat dat klachten die al voor het afsluiten van de verzekering bekend waren niet vergoed zouden worden. (wat uiteraard logisch is)

in 2017 heeft mijn hond een allergische reactie gehad op een vlooienmiddel en daardoor enorme jeuk gekregen over zijn hele lichaam. Ik ben hiervoor naar de dierenarts gegaan om te vragen wat ik eventueel nog meer kon doen om de enorme jeuk die mijn hond had, te kunnen verzachten. De dierenarts heeft hem een injectie gegeven tegen de jeuk en dit werkte gelukkig.
Conclusie: vlooienmiddel niet meer gebruiken en probleem opgelost. (ik was op dit moment nog niet verzekerd)

nu, april 2018 likt mijn hond aan zijn voorpoten zodra hij zich moet inspannen. Spelen, hard rennen etc.
hij stopt abrupt zijn spel en gaat aan zijn voorpootjes likken.
Ik heb het even aangekeken en heb toch besloten dit even te laten nakijken bij de dierenarts.
Nu was ik wel verzekerd dus ik dacht: deze rekening kan ik mooi declareren.

Nou, u raad het al: Ohra wijst de declaratie af want Reus heeft al eerder jeuk gehad en dit is de zelfde klacht als in 2017.............

Volgens mij snapt iedereen die enigszins begrijpend kan lezen dat deze klacht niets te maken heeft met de klacht uit 2017.

Ik heb Ohra gebeld en zij zouden het opnieuw gaan bekijken.
Maar helaas, zij houden hun poot stijf en blijven volhouden dat het in hun ogen de zelfde klacht is!!!

ZEER teleurstellend en helaas zie ik hier dat ik geen uitzondering ben.

Neem NOOIT een huisdierenverzekering bij de Ohra, want ze doen er werkelijk alles aan om onder het uitkeren van declaraties uit te komen.

uit Hilversum zegt op 7 May 2018:

Doen er alles aan om onder (zelfs kleine) vergoedingen uit te komen. Ik vond het werkelijk onredelijk hoe zij declaraties beoordelen. Vandaag stopgezet en over naar ander!

uit Kampen zegt op 21 February 2018:

Technisch alles goed voor elkaar maar je wordt belazert wat de dekking betreft.
Basisdekking en topdekking en dan ook nog extra modules. Neem van mij aan dat het niet de moeite waard is.

uit Nieuwegein zegt op 6 February 2018:

Ohra heeft er een handje van de polisvoorwaarden zo te interpreteren dat ze niet of zelden uit hoeven te keren. Mensen, kijk er mee uit. Achteraf bleek dat mijn dier nooit verzekerd is geweest, maar wel elke maand de premie kon betalen.

uit Utrecht zegt op 6 February 2018:

Nadat mijn kat klachten begon te vertonen overlegd met de klantenservice en naar de dierenarts gegaan en doorverwijzing naar kliniek. Medische noodzaak dus zou worden vergoed. Na indienen van declaratie is de declaratie afgewezen omdat het zou gaan om vervolgklachten die hij had voor we de verzekering hadden afgesloten.

Voor ik de verzekering aanging, dit nb nog besproken met de klantenservice en dit zou geen probleem zijn.

Mensen, kijk hiermee uit. Ohra schuilt zich in (ik heb meer verhalen hierover gelezen op zeker.com) vaak achter het feit dat er eerder klachten waren voordat de verzekering is afgesloten. Je bent na een declaratie verplicht het dossier van je dier op te sturen.. en in zon dossier staat altijd wel iets waaraan Ohra het recht kan ontlenen niet uit te keren omdat het zou (kunnen) gaan om een vervolgklacht.

Ik heb wel een tip voor de mensen die zsm van Ohra af willen:
Op pagina 12 van de polisvoorwaarden staat dat je de verzekering mag stopzetten binnen 30 dagen na afwikkelen van een schade. Echter, Ohra meent dat een schade alleen geldt als het om een vergoeding gaat, krijg je geen vergoeding, dan zou er geen schade volgens hen zijn. Ze proberen er hiermee onderuit te komen, maar laat je niet van de wijs brengen.. dit staat er niet.

Je staat in je recht wanneer je een schade meldt (ongeacht of deze wordt vergoed of niet), dat je 30 dagen na afwikkeling (wel of geen vergoeding, dat maakt niet uit) de verzekering mag stopzetten. Ik heb dit volgehouden en de verzekering is stopgezet.

Voor mij nooit meer Ohra!!

uit Rhenen zegt op 20 December 2017:

Als ze eerlijk waren geweest tijdens de werving hadden we de verzekering nooit afgesloten. Uiteraard bleek achteraf pas dat onze hond nooit verzekerd was, maar toen zaten we er al aan vast

uit Nieuwegein zegt op 18 December 2017:

Ik ben met onze hond van 2 jaar paar keer bij de dierenarts geweest omdat hij misselijk was en overgaf. Factuur was rond de 60 euro, dat werd netjes vergoed. Maar toen hij ook bloed spuugde zijn we doorverwezen naar een specialist. Daar kreeg hij een buik echo en zijn bloed is onderzocht. Kwam gelukkig niks ernstigs uit. Rekening van 344 euro ingediend bij Ohra. Moest patiënten dossier naar ze mailen, heb ik gedaan. Kreeg de melding dat we niks vergoed krijgen en zelfs uitsluiting krijgen van maag en darm problemen!
Stelletje afzetters zijn het. Helaas zit ik er 4 jaar aan vast. Daarna nooit meer OHRA. Ik hoop dat niemand ooit OHRA kiest. Ik ben echt woest! Wat heb je aan zo'n verzekering. Als ik paar keer voor zijn longen naar de dierenarts zou gaan, gaan ze dat ook uitsluiten??? Waar betaal ik dan voor????
OHRA=SLECHT HEEL SLECHT

uit Almelo zegt op 18 November 2017:

Inmiddels onze 3e hond en een keer een andere verzekering. Hiervoor Proteq en Hema. Nooit problemen mee gehad.
Deze verzekering voor onze 3 jarige hond gekozen, mede door het gunstige tarief. Krijgen we na het afsluiten van de verzekering ineens de melding dat we een uitsluiting krijgen van maag en darm problemen, omdat de hond vaker dan 2x per jaar bij de dierenarts is geweest voor het ledigen van de anaalklieren! Echt belachelijk! Het kan toch niet zo zijn dat je voor zo'n simpel kwaaltje meteen uitsluiting hebt van het halve lichaam?? Deze verzekering per direct beeindigen geeft ook problemen, omdat je er dus kennelijk een jaar aan vast zit. Tip: laat anaalklieren gewoon ff bij de trimsalon behandelen, dan weet Ohra van niks. En daarbij: gewoon GEEN OHRA!

uit Tilburg zegt op 12 October 2017:

Overstap gedaan naar OHRA.
Keurig aangestreept dat onze Bull wat schouderproblemen had.
Dit besproken met dierenarts NMBT.
Nu declaratie ingediend voor een huidprobleem en plots willen ze volledige dossier zien (let op hond is pas 1 1/2 jaar oud).Dossier ingediend was niet genoeg stond niets in over schouderprobleem uitgelegd dat ik het eerlijk heb aangekruist en dat ze daar niets voor hoeven te betalen.
Nu willen ze ook dossiermap mijn eerste dierenarts plus gegevens van mijn eerste verzekering.
Het gaat om ca.80€ voor een huidprobleem.
Men vertrouwd de klant niet en doen erg moeilijk.
mijn advies als je overstapt naar OHRA het is blijkbaar beter als je niets eerlijk invuld.
Nee dit is een keer OHRA maar nooit meer.

uit Den bosch zegt op 3 September 2017:

Onze hond was 4 maanden en had tussen een deur gezeten. Bij de dierenarts geweest en kregen rust als advies.
Een maand later heb wij de Ohra verzekering afgesloten.
Weer een maand later liep ze mank en kregen we te horen dat ze ED had aan haar elleboog. Een operatie was nodig.
Kosten 1600 euro. Geen probleem dachten we, we zijn verzekerd.
Maar geen uitkering! Volgens Ohra wisten we dit al toen ze 4 mnd was.
Waardeloos en niets tegen te beginnen.
Je loopt tegen een muur !!!

uit Amsterdam zegt op 3 August 2017:

Ik werd na het afsluiten van een twee jarige verzekering zonder enige waarschuwing vooraf door Ohra gekort met een clausule die de dure verzekering in één klap waardeloos maakt. Ik werd beschuldigd van fraude, terwijl Orha mijn inziens een fout heeft gemaakt en ik dat ook kan bewijzen met een brief van de dierenarts.
Nu betaal ik twee jaar een premie van € 40 voor niets.

uit Hilversum zegt op 12 June 2017:

Consult van vaccinatie en ander issue gecombineerd. Dacht dit is handiger omdat ik dan niet twee keer langs moet en het is ook nog eens goedkoper voor de verzekering. Bij OHRA betekend dit dat ze er vanuit gaan dat het consult alleen voor de vaccinatie was. Ook 3 e-mails van de dierenarts waarin stond dat we ook andere zaken hebben besproken moet niet baten. OHRA weet natuurlijk het beste wat zich heft afgespeeld ondanks dat de dierenarts en de eigenaar van de hond anders aangeven. Ze doen er dus alles aan om niet uit te keren! AFRADER!!!

uit Roosendaal zegt op 20 April 2017:

Mijn verzekering is 6 jaar geleden afgesloten bij het nationaal spaar fonds, door overname terecht gekomen bij OHRA. Nu is deze verzekering na een looptijd van 4 jaar stilzwijgend verlengt voor een 2de termijn van 4 jaar. Nu loopt dit tweede deel een jaar, maar ik wil van basis naar TOP. Maar dat is onmogelijk. Ze kunnen niet tussentijds wijzigen. Volgens mij kun je goed berekenen wat mij dat moet gaan kosten. Maar nee, ze houden voet bij stuk. Nu was dit gesprek aan de telefoon. Dus ik dacht, dien een klacht in, dit heeft helemaal geen zin. Na 10 dagen nog geen bericht, nieuwe klacht over de oude klacht heen. Moest weer 10 dagen wachten, Dan maar op Twitter en een apje verzonden. En jawel contact. Mijn klachten niet geregistreerd. Nou ja, zeg. Maar mijn contact persoon, heeft het nagevraagd bij afdeling acceptatie en die zeggen nee. Ja, lekker slim, die had ik ook al gevraagd, natuurlijk zegt die nee. Maar van een hoger platvorm hebben ze niet gehoord. Ben blij dat ik bij OHRA maar 1 verzekering heb. Klant gericht zijn ze in niet.

uit Hellevoetsluis zegt op 15 February 2017:

Erg slechte ervaring nu al! Ruim 2 weken later na insturen rekening van de dierenarts nog geen betaling en we praten nu niet over een 10tje! Na ruim 2 weken vragen ze pas om de patientenkaart van een andere dierenarts die flink heeft lopen prutsen met onze hond vandaar de overstap naar een andere dierenarts! Hier hebben ze maling aan en willen toch alles weten dit gaat ook weer max 10 dagen duren werd mij even verteld!! Maar wel de maandelijkse premie netjes moeten betalen al met al ik vind het een zeer slechte service!!!!!

uit Purmerend zegt op 11 May 2016:

We hadden deze verzekering afgesloten voor onze adoptiehond. Toen onze hond zijn kruisbanden had gescheurd en wij de rekening declareerden, gaf Ohra niet thuis. Niet alleen duurde het erg lang voordat ze überhaupt reageerden op de declaraties (ruim € 2200) maar wilden ze de operatie ook niet vergoeden. Daarnaast vonden ze het nodig om de verzekeringsvoorwaarden eenzijdig te wijzigen door een clausule toe te voegen waardoor ook in de toekomst bepaalde operaties uitgesloten zouden zijn. Wat een waardeloze organisatie is dit! Schandalig.

uit Sint pancras zegt op 14 March 2016:

Onze boomer van 5 jaar kreeg een blaasontsteking. Wij zijn ermee naar de dierenarts gegaan en zij kreeg een kuurtje. Ondertussen was ik mij al aan het oriënteren op een huisdierenverzekering, omdat ik begreep dat honden boven de 7 jaar niet meer aangenomen worden. Ik ben dus bij Ohra beland en heb een verzekering voor haar afgesloten. Twee maanden later zag ik dat ons hondje weer zo vaak plaste. Ik ben weer naar de dierenarts gegaan en heb weer een kuurtje gekregen voor haar. Dit werd vrijwel direct vergoed door Ohra. Na de 10 daagse kuur, plaste ze steeds rood. De dierenarts heeft ons doorverwezen voor een echo. Hieruit is gekomen dat zij een blaassteen van 2,7 cm had! Net zo groot als haar blaas. De echo rekening ingediend, en kreeg vrijwel direct geld terug van Ohra. Ons hondje is 19 februari geopereerd. Rekening weer ingediend, en tot nu toe nog geen geld gezien van Ohra. Ik kreeg een mail met linkjes erin om de factuur en patientenkaart van ons hondje op te sturen. Gedaan en niks gehoord. Via Facebook gevraag waarom het allemaal zo lang duurde, en kreeg als antwoord dat ik nogmaals de factuur en patientenkaart op moest sturen en dan zou het met spoed in behandeling genomen worden. Wederom weer gedaan, en werd gebeld of ik de patientenkaart nog een keer op kon sturen omdat ze bijlagen niet konden openen. Weer gedaan, en ditmaal ook de foto's van de blaassteen mee gestuurd, en tot nu toe niks gehoord.

Ondertussen ben ik voor nacontrole geweest bij de dierenarts en gezegd dat ik niks uitgekeerd had gekregen nog van Ohra. Zij gaf aan dat ze haar mochten bellen, omdat wij nooit konden weten dat zij een blaassteen had. En iedereen was erg onder de indruk van hoe groot haar blaassteen was.

Ach, het geeft gewoon veel stress. Dat mogen ze ook wel beseffen bij zo een bedrijf. Het gaat er uiteindelijk om hoe een klant iets ervaart. Ik ervaar dit alsof ze er alles aan doen om niet uit te betalen. Alsof ze mij ervan denken dat ik de boel aan het oplichten ben. Mijn hondje is behoorlijk opgeknapt na de operatie en ik voel me heel schuldig dat ze zo een grote blaassteen had. Maar weten wist ik het niet. Dat kwam pas aan het licht na de echo.

Net weer een mail ontvangen of ik de patientenkaart voor de 4de keer kan opsturen omdat zij het niet kunnen openen. Dit is voor hun met spoed behandelen. Dit is een antwoord op een mail van 12 maart. Weer opgestuurd. Waarom kan ik het wel openen en zij niet? Daar gaan we weer. Pffffffff.

Ik zou deze verzekering niet aanraden want als het erop aan komt, geeft het veel stress. Ik wacht al bijna een maand op iets van een antwoord. Is dit service??? Nee...

uit Den haag zegt op 23 February 2016:

Direct na aanschaf van onze hond is door ons een verzekering afgesloten bij Ohra. Bij het eerste consult (binnen de wachttermijn) melde de dierenarts dat onze hond kromme voorpoten heeft en dat we daarom op moesten passen met voeren, maar dat het verder geen probleem hoeft te zijn, want dat dit typisch is voor deze kruising (herder-basset).

Na enkele maanden moest onze hond geopereerd worden omdat een voorbeen (niet dragend bot-ellepijp) te hard groeide.

En ondanks dat dit in schriftelijke verklaringen van de dierenarts en bevestiging van de orthopeed wordt tegengesproken claimt Ohra eerst dat dit aangeboren is en daarna dat dit in de wachttermijn al werd vastgesteld.

Je neemt een verzekering niet voor iets dat al gebeurd is dat snapt iedereen. Maar dat is hier niet aan de hand, wij hebben een compleet gezonde hond verzekerd die later een probleem kreeg. Bah..... hele slechte service OHRA.

uit Zoetermeer zegt op 29 January 2016:

Allereerst werd ik bij vragen tijdens de wachttijd niet goed te woord gestaan. Onvriendelijk personeel die erg kortaf was en het vervelend vond om iets op te zoeken of uit te leggen. Wat een administratieve rompslomp om een declaratie in te dienen. Ze vergoeden in werkelijkheid minder dan lijkt. Lees goed de kleine letters want daar komen ze steeds op terug! Ik baal dat ik er nu 4 jaar aan vast zit doordat ik een 4 jaarcontract heb afgesloten. Heb er nu niks aan omdat ze bij de declaraties wijzen naar de kleine letters. Echt waardeloos. Zat voorheen bij petplan. Ben toen overgestapt omdat bij Ohra de prijzen aantrekkelijker waren. Bij petplan was alles veel sneller afgehandeld en vriendelijk personeel.

uit Nieuwegein zegt op 5 November 2015:

OHRA dierenverzekering is omslachtig, declareren is niet eenvoudig, ze vragen veel info, antwoord duurt lang.

uit Amsterdam zegt op 18 February 2015:

Stay away! They have the worst service ever and they do their best not to pay your declaration. I sent my claim, a simple invoice, in November and still I could not get my money despite I am calling them every two weeks. In November they said patiente card is missing, I sent it, no response, after one month I called them they said they could not find it. I have sent it again on 29 January, called them, they confirmed that they received it but still no response. It is a big lie that they response in 10 working days, they never response if you do not call and they do not want to pay your money. I am sick and tired dealing with them and I think this is what they are trying to do, you will forget and they will not pay your money. So sorry that I have signed a 4 years contract with them, I am paying every month for nothing. Please choose another company for the sake of your pets, your mental health and money!

uit Emmen zegt op 6 January 2015:

Een huisdierenverzekering is een kwestie van rekenen en vaak kan het niet uit. Bij ons wel, dus afgesloten.

De manier van declareren via de ohra huisdierverzekering is echt heel slecht. Je moet dan online een formulier invullen met heel veel informatie. Voor elke rekening een nieuw formulier. En dan bij het indienen krijg je nog weer mail (per formulier!) dat je het indienen moet bevestigen.

Inmiddels heb ik een email adres gekregen en dat werkt makkelijker maar ook daar moet je oppassen.

Daarnaast, als je per ongeluk iets niet goed doet dan laten ze dat niet even weten. Dan moet je daar zelf maar achter komen omdat er geen geld gestort wordt.

Communicatie is belabberd.

uit Dordrecht zegt op 18 November 2014:

Rekening in gediend en gebeld of hij goed was aangekomen en dat was prima na 2 weken nog even bellen of er al iets bekend is! Hij moest nog verwerkt worden hebben toen een mail gehad waarin werd vermeld dat het tussen 1 en 10 werkdagen ging duren na 10 werkdagen nog maar eens bellen en wat blijkt??? Rekening niet goed ontvangen???? Echt bizar slecht dit!! Geen verkering van OHRA meer voor ons

uit Lopik zegt op 7 August 2014:

vandaag geprobeerd de huisdierverzekering bij ohra te beeindigen, wat een drama.
had het al eerder geprobeerd via een mail maar daar werd gewoon niet op gereageerd, vandaag telefonisch contact opgenomen en ik was verbaasd over de brutaliteit van de medewerker.
zonder afstandsverklaring kon hij niet opgezegd worden en ze wilden graag de gegevens van de nieuwe eigenaar hebben, ik heb heel vriendelijk uitgelegd dat ze helemaal niet het recht hadden om de gegevens van de nieuwe eigenaar te vragen waarop er werd geantwoord dat er zonder toch echt niet tot beëindiging kon worden overgegaan.
schijnbaar hebben ze dus ook geen boodschap aan de eigen vervaldatum van het contract welke op de polis vermeld staat.
ik heb al mijn verzekeringen bij ohra lopen en ga deze nu dus allemaal stuk voor stuk beeindigen omdat ik totaal niet gediend ben van deze werkwijze.
mensen wees wijs en sluit absoluut geen verzekeringen af bij ohra want schijnbaar zit je er dus levenslang aan vast.
de opzegging ga ik nu maar per aangetekende versturen en vanaf einde contractdatum de afschrijvingen terug laten storten en automatische incasso stop zetten

uit Steenwijk zegt op 21 February 2014:

Geen open en eerlijke communicatie. Alle beperkingen zijn diep in de website weggestopt. Juridisch hebben zij zich geweldig goed in(af)gedekt, jij als klant hebt dus geen poot om op te staan.Ohra heeft een belang en dat is geld verdienen aan dierenliefhebbers, uitbetalen doen ze alleen als het echt moet. 30 dagen wachttijd, maar wel betalen. Parasieteninfectie, onderzoek en medicijnen worden niet betaald, etc etc.

uit Utrecht zegt op 11 February 2014:

Lange reactietijd op vragen. Moet goedkeuring krijgen voor sommige handelingen, ook al blijft het benenden de 500 euro. Rommelige klantenservice, communicatie verloopt stroef. Wachttijd van 30 dagen voordat je kan declareren.

uit Alkmaar zegt op 27 November 2013:

Zoals eerder gezegd Ohra heeft zich goed ingedekt.
Als je klant wil worden dan zeggen ze dat je kat goed verzekerd is voor elke jaarlijkse controle, maar zodra je wilt gaan declareren willen ze niets uitkeren.
Het gaat hun echt alleen om het geld dit bleek ook wel toen ik telefonisch contact zocht.
Ze konden mij vertellen dat het mijn schuld en probleem was en niet die van hun. (zeer onbeschoft)

uit Haarlem zegt op 17 November 2012:

Ohra heeft zichzelf juridisch zo goed beschermd dat zij vrijwel niets uitkeren. ADVIES: lees de kleine lettertjes! Ohra is er niet voor je dier, maar voor zichzelf.

zegt op 19 September 2011:

dieren verzekering ohra neem alleen honden in de verzekering die jonger zijn dan 7 jaar. valt me tegen van ze.


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen