Beste kattenverzekering April 2024 

De beste kattenverzekering sluit je snel via ons af!

 • Snel je premie berekend
 • Onafhankelijk
 • De grootste verzekeraars vergelijken
 • Vind snel de beste

Ook een kat heeft af en toe medische hulp nodig. Maar dit is niet goedkoop. Een bezoek aan de dierenarts kost veel geld. Een kattenverzekering dekt deze kosten. Wil jij de beste kattenverzekering voor jouw kat? Hieronder lees je hoe je deze vindt.

Bereken je premie

beste kattenverzekering

Wat is de beste kattenverzekering?

Heb je een kat? Dan wil je natuurlijk de beste zorg voor je huisdier. Een kattenverzekering helpt je daarbij. Moet je kat naar de dierenarts? Kan kunnen de kosten volgens het Nibud erg hoog oplopen. Door je kat te verzekeren, draai je niet voor alle kosten op. Je kunt bij veel verzekeraars een kattenverzekering afsluiten. Wat de beste is, is lastig te zeggen. Dat komt omdat dit van veel dingen afhangt, zoals de dekking, de maximale vergoeding en de leeftijd, gezondheid en ras van je kat. Ook tellen je eigen wensen mee. Wat voor jou de beste kattenverzekering is, is daarom wellicht niet de beste voor een ander.

In 5 stappen de beste vinden

Ben je op zoek naar de beste kattenverzekering? Daar helpen we je graag bij! Via onze onafhankelijke vergelijker is dat heel eenvoudig. 

Je vindt de beste binnen 5 simpele stappen:

 1. Start met vergelijken
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Bekijk het verschil in prijs en kwaliteit
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Kies de beste optie voor jouw kat

De beste volgens reviews

Via Zeker.com krijgen we elk jaar veel reviews binnen. Deze geven goed inzicht in de plus- en minpunten van een verzekering en verzekeraar. Op basis van deze reviews stellen we onze top 5 beste kattenverzekeringen samen. De beste van dit moment zijn:

 1. Figo
 2. InShared
 3. Dierenverzekering.nl
 4. OHRA
 5. Verzekeruzelf.nl

Waarom op zoek naar de beste?

Je kat verzekeren is niet verplicht. Maar soms wel erg handig. Met een kattenverzekering zijn de meeste kosten gedekt. Dit voorkomt hoge rekeningen. Wil je een goede kattenverzekering? Je kunt deze bij veel verzekeraars afsluiten. Hierdoor ontstaat er een verschil in prijs en kwaliteit. Het is van belang dat de verzekering bij jouw wensen past. De goedkoopste kattenverzekering biedt soms niet genoeg dekking. Echter, de duurste is ook niet direct de beste. Om ervoor te zorgen dat je kat goed verzekerd is en jij niet teveel betaalt, ga je op zoek naar de beste. Door te vergelijken en reviews te lezen, kom je er al snel achter wat de beste voor jou is.

goede kattenverzekering

Hoe vind ik de beste kattenverzekering in 2024?

Zoek je een goede kattenverzekering? Dan kun je bij veel verzekeraars terecht. Veel mensen vragen zich daarom af hoe zij de beste vinden. Goede voorwaarden, zonder teveel te betalen. Waar vind je die? Wij raden je aan om te starten met vergelijken. Je vult al je gegevens in en de premie wordt direct berekend. De prijzen en voorwaarden leg je naast elkaar en zo zie je direct bij wie je de beste deal krijgt. Ook helpt het lezen van reviews bij vinden van een goede kattenverzekeringen. Onthoud hierbij wel dat mensen vaker een negatieve review plaatsen. Soms ontstaat er dan een vertekend beeld. De beste verzekering is degene die perfect aansluit bij jouw situatie en wensen.

Een goede kattenverzekering, waar let ik op?

Vergelijken helpt je in je zoektocht naar de beste kattenverzekering. Tijdens het zoeken is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Als eerste is dit de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Bij de ene verzekeraar ben je soms een stuk duurder uit dan bij een ander. Terwijl de voorwaarden niet altijd beter zijn. Lees daarom ook altijd goed de voorwaarden door.

Daarnaast kijk je naar de maximale vergoeding per jaar. Dit verschilt per verzekeraar. Ook let je op het eigen risico. Dit is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen. Een lage premie heeft meestal een hoger eigen risico.

Als laatste bepaal je of een basisdekking volstaat voor jouw kat. Soms is het nodig om je kat aanvullend te verzekeren. Je vinkt dan een extra optie aan, waardoor de premie stijgt.

De beste vergelijken en afsluiten

Wil jij je kat goed verzekeren? De beste kattenverzekering vind je door te vergelijken. Zodra je hier klaar mee bent en een keuze hebt gemaakt, kun je de polis direct afsluiten. Je bent dan snel verzekerd. De verzekeraar houdt je op de hoogte van de aanvraag en stuurt je een polis toe.Vergelijk direct

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Nibud
 • Figo
 • InShared
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 13 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024