Goedkoopste kattenverzekering Mei 2024 

Een goedkope kattenverzekering vind je op Zeker.com!

 • Altijd de beste deal
 • Binnen een paar minuten je premie berekend
 • Onafhankelijk vergelijken

Je wilt je kat natuurlijk de beste zorg geven. Maar dit is niet altijd goedkoop. Een kattenverzekering dekt medische hulp voor je kat. Ben je op zoek naar de goedkoopste kattenverzekering? Deze vind je snel door te vergelijken.

Bereken je premie

goedkoopste kattenverzekering

Wat is de goedkoopste kattenverzekering?

Iedereen wil de beste voorwaarden tegen de laagste prijs. Het is lastig te zeggen bij wie je het goedkoopste uit bent. Dat komt omdat de premie afhangt van een aantal zaken. Ook tellen je eigen wensen mee. Je kunt kiezen voor een basisdekking en een hoger eigen risico. Je betaalt dan vaak een lagere premie. Toch is dit niet altijd de voordeligste keuze. Heeft je kat zorg nodig? Maar valt dit niet onder de dekking? Dan ben je alsnog duur uit. Kies daarom eerst de dekking naar wens. Vervolgens vergelijk je de opties op basis van prijs en kwaliteit. Je ziet dan snel waar je de goedkoopste kattenverzekering afsluit.

In 6 stappen de goedkoopste vinden

Een goedkope kattenverzekering heeft alleen een basisdekking. Maar deze is niet overal gelijk. Let bij het vergelijken daarom goed op de volgende punten:

 1. De premie
 2. Het eigen risico
 3. De dekking
 4. De maximale vergoeding
 5. Het verzekerde bedrag
 6. De voorwaarden

Hoe vind ik de goedkoopste in 2023?

In Nederland zijn we gek op huisdieren. Uit het onderzoek van Dibevo blijkt dat er meer dan 27 miljoen huisdieren in Nederland zijn. Ook kiezen we steeds vaker voor een katten- en hondenverzekering. Je kunt hiervoor bij veel verzekeraars terecht. Het aanbod is groot en er is vaak een verschil in prijs en kwaliteit. Hoe vind je dan de beste deal? Wij raden aan om te starten met een kattenverzekering vergelijken. Door te vergelijken vind je snel de goedkoopste kattenverzekering. Je vult je gegevens in en binnen een paar minuten is de premie berekend. Je legt alle premies en voorwaarden naast elkaar en je ziet direct bij wie je het voordeligst uit bent.

Hoe kan ik goedkoop mijn kat verzekeren?

Je kunt bij veel verzekeraars een kattenverzekering afsluiten. Het verschilt hoeveel je precies betaalt. Dit komt omdat elke verzekeraar zijn eigen prijs bepaalt. Toch heb je zelf ook invloed. Je kunt ervoor kiezen om je kat alleen met een basisdekking te verzekeren. Dit is vaak de goedkoopste optie. Ook kun je kiezen voor een hoger eigen risico of een lagere vergoeding. Meestal krijg je dan korting op je premie. Maar bedenk goed of een lagere premie opweegt tegen deze extra kosten. Als je kat eenmalig een consult nodig heeft, dan kan dit een goede optie zijn. Maar heeft je kat regelmatig hulp nodig? Het is dan handig om een bredere dekking te kiezen.

Premie kat verzekeren

We hebben de premie berekend bij een aantal verzekeraars. Deze vind je hieronder. Dit dient als voorbeeld. De premie voor jouw kat zie je door een vergelijking te maken.

VerzekeraarKatEigen risicoVerzekerd bedrag
AEGON€ 11,8625% per declaratie€ 2.500
OHRA€ 14,61€ 30€ 2.500
Petsecur€ 10,68€ 100€ 3250 maximale uitkering – 50% per behandeling
Univé€ 15,0720% per declaratie€ 2.500
Figo€ 14,06€ 100€ 3.000 – 50% per behandeling
Inshared€ 18,0320% per declaratie€ 3.000
Berekend op 23 mei 2023. Kat: Brits korthaar van 1 jaar oud met geboortedatum 01-01-2022

Waar let ik op?

Niemand wil te veel betalen voor een verzekering. Je let daarom vaak als eerste op de premie. Maar kijk niet alleen naar de premie. Ook de voorwaarden zijn van belang. Hierin lees je precies wat wel en niet onder de dekking valt. Bepaal of een basispakket volstaat of dat je je kat beter aanvullend kunt verzekeren.

Ook kijk je goed naar de maximale vergoeding en eigen bijdrage. Het kan zijn dat je eerst zelf veel moet betalen voordat je uitgekeerd krijgt. Dit verschilt per verzekeraar. De laagste premie lijkt vaak het meest aantrekkelijk. Maar als je verder kijkt, gelden er soms mindere voorwaarden. Toch is dit niet altijd het geval. Degene met de hoogste premie is niet altijd de beste kattenverzekering. Daarom is vergelijken zo belangrijk.

Bij sommige verzekeraars geldt een leeftijdsgrens. Bij de ene kun je een kat tot 12 jaar verzekeren, terwijl de ander een grens hanteert van 4 jaar. Heb je een wat oudere kat? Houd er dan rekening mee dat je niet overal terecht kunt.

Wat dekt de goedkoopste kattenverzekering?

Wil je een goedkope kattenverzekering? Dan kies je voor een verzekering met alleen een basisdekking. Dit basispakket dekt:

 • Consult bij de dierenarts
 • Medicijnen en hulpmiddelen
 • Opname en verblijf in kliniek
 • Operaties en narcose
 • Medisch onderzoek, zoals bloed- en röntgenonderzoek

Aanvullende dekkingen

Soms is een basisdekking niet genoeg. Je kunt de kattenverzekering dan uitbreiden. De extra’s waar je uit kunt kiezen zijn:

 • Behandeling van het gebit
 • Fysiotherapie
 • Vaccinaties
 • Sterilisatie en castratie
 • Therapie voor gedrag
 • Chemo- en radiotherapie
 • Medische kosten op reis
 • Crematie

Vink je een aanvullende module aan? Houd er dan rekening mee dat de premie stijgt. Een kattenverzekering met alleen een basispakket is het goedkoopste.

Vergelijken en afsluiten

De goedkoopste kattenverzekering vind je snel door te vergelijken. Dit doe je als volgt:

 1. Vul je gegevens in
 2. Vul de gegevens van je kat in (ras, leeftijd, gezondheid)
 3. Kies de dekking naar wens
 4. Vink wel of geen extra opties aan
 5. Vergelijk de premie en voorwaarden

Heb je een goedkope én goede kattenverzekering gevonden? Dan sluit je deze direct online af.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 13 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023