HEMA Dierenverzekering

De dierenverzekering van HEMA Verzekeringen zijn als volgt gewaardeerd:

HEMA Verzekeringen treedt in samenwerking met Achmea op als bemiddelaar in verzekeringsproducten en adviseert niet over deze producten.

Voordelen van een HEMA Dierenverzekering

Voordelen van deze dierenverzekering:
  • Uitgebreide dekking
  • Geen verhoogde premie voor rasdieren
  • Dagelijks opzegbaar
Voordelen van HEMA:
  • Altijd lage premies
  • Complete dekking
  • Voorwaarden in begrijpelijke taal
  • Dagelijks opzegbaar
  • Snel online uw premie berekenen en afsluiten
  • Zelf eenvoudig uw wijzigingen doorvoeren in de online polismap

Deze informatie wordt verstrekt door HEMA en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze dierenverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de HEMA Dierenverzekering met andere dierenverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
HEMA Dierenverzekering Ervaringen Petplan Dierenverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: We hebben nooit geen problemen met onze dierenverzekering en heb nu een autoverzekering afgeslote... Het zou fijn zijn als er een bevestiging wordt gestuurd of en in ieder geval en teken dat alles go...
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van dierenverzekeringen bij HEMA


Vermeldingen en recensies van HEMA

Ontdek verdere meningen die er zijn over HEMA:

SAMR
De HEMA wordt is volgens de jury een terechte nummer twee, die wordt geroemd om de uitstekende service, het brede en vooral ook originele assortiment en de kwalitatief goede producten.
SAMR op 24 September 2009 over de HEMA Dierenverzekering en werd daarbij uitgeroepen tot nummer 2 bij Het klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland 2009
Thuiswinkel.org
HEMA is op 30 March 2009 door Thuiswinkel.org winnaar van de publieksprijs in de categorie Warenhuizen bij de Thuiswinkel Awards 2009.
SAMR
HEMA is op 30 September 2008 door SAMR uitgeroepen tot Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland 2008 in de categorie Warenhuizen.
Thuiswinkel.org
HEMA.nl is een zeer volledige site die prettig navigeert en naadloos aansluit bij wat HEMA is en wil zijn. Als bezoeker krijg je meteen het HEMA-gevoel. Dat is een unieke prestatie. Het team achter HEMA.nl heeft niet de zoveelste webwinkel gerealiseerd, de site is écht HEMA. Dit getuigt van inventiviteit, originaliteit en creativiteit.
Thuiswinkel.org op 27 March 2008 over de HEMA Dierenverzekering en werd daarbij winnaar van de vakprijs bij Thuiswinkel Awards 2008
Meer tonen...
Thuiswinkel.org
HEMA is op 19 December 2000 door Thuiswinkel.org voorzien van het Thuiswinkel Waarborg.
Minder tonen...

Ervaringen met de HEMA Dierenverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(42 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de dierenverzekering van HEMA

uit Waarom dit? zegt op 3 January 2020:

Ik zou de huisdierenverzekering
van de Hema aanbevelen met een dikke 'MAAR' erbij.
Nadelen:
Wees erop voorbereid dat de verzekering ELK JAAR FIKS DUURDER wordt en de VERGOEDINGEN STEEDS LAGER! Dus een eigen potje om bij te passen is nodig.
Voordelen:
Het uitbetalen van de declaraties gaat redelijk snel. Vergoed wordt netjes volgens de verzekerings-voorwaarden, niks meer en niks minder, dus lees die voorwaarden en heb er geen irreële verwachtingen van. De verzekeringsvoorwaarden zijn in simpel Nederlands gesteld. De helpdesk is goed bereikbaar per mail en geeft duidelijke antwoorden. Ander voordeel is dat ik minder chagarijnig word van premie betalen dan van hoge dierenartsrekeningen.

Toelichting:
Ik heb 5 katten verzekerd en ik betaal voor een basisverzekering plus tanden nu (2020) Euro 82 per maand voor het hele stel. De premie is op dit moment al twee keer zo hoog als toen ik de verzekeringen 8 jaar geleden afsloot en ik krijg 15% minder vergoed. Eén jaar kregen de baasjes van de verzekerden zelfs tweemaal een premieverhoging voor hun kiezen. Het kan allemaal bij de Hema.
Kortom, de verslechtering in de huisdierenverzekering van de Hema is al jaren bezig en zal gewoon zo doorgaan, verwacht ik.

uit Den haag zegt op 8 July 2018:

Hema dierenverzekering is voor mij helemaal niks geweest.ik heb een standaart verzekering aangesloten maar ze dekken ook niet consult kosten echt jammer.Mijn hond is ziek geweest (diarre en braak) en toegeoden ze ook niet belachelijk.jammer

uit Rijnsburg zegt op 20 May 2018:

Ik ben ook bij de Hema verzekerd met onze bordeauxdog en we hebben best wel een paar flinke rekeningen gehad ivm onderzoeken wegens allergie.
Tot nu toe elke keer met het indienen van een rekening perfect geholpen en alles netjes op tijd teruggestort.
met andere woorden heel dik tevreden over de verzekering bij Hema.

uit Flevoland zegt op 3 November 2016:

Ik ben super tevreden met deze verzekering. Onlangs moest mijn kater geopereerd worden na een ongeval. Alles is vergoed, binnen 1 week was alles afgehandeld. Ik heb 45 euro eigen bijdrage moeten betalen wat maar een schijntje is vergeleken met de totale kosten. Ik zou deze verzekering aan iedereen aanraden. Geen kleine lettertjes, alles is duidelijk en de afhandeling professioneel en snel. :)

uit Lelystad zegt op 30 September 2016:

Ik lees veel negatieve berichten, maar ik heb recent hoge kosten voor mijn hond moeten maken en alle kosten worden zonder gemor vergoed minus de eigen bijdrage en voer. Weliswaar is de Hema niet zo snel met uitbetalen als bijv. Proteq maar binnen een week was het toch wel geregeld. Enige minpunten zijn de slechte telefonische bereikbaarheid (tip: gewoon de alarmlijn bellen) en het moeizame indienen van de nota's. Bij andere maatschappijen gaat dat simpel via een app of internet, bij de Hema moet je alles scannen en per e-mail opsturen. Desalniettemin ben ik tot op heden tevreden. Reeds eerder een schade gehad en ook dat werd prima afgehandeld.

uit Ruurlo zegt op 31 May 2016:

Na eerst bij Petplan te zijn verzekerd nu sinds een aantal jaren via HEMA. Prima voorwaarden en service. Vorig jaar helaas erg veel ellende met één van onze honden gehad maar alles werd snel en zonder problemen betaald. Ik ben zeer tevreden!

zegt op 25 February 2016:

Heb hele goede ervaringen met de Hema dierenverzekering

uit Diemen zegt op 31 December 2015:

Heel tevreden!!
Goede dekking voor een lage maandpremie.
Het enige is dat je voor een jaar alles moet opsparen dan betaal je 1 keer 45,- eigen risico.

uit Vlaardingen zegt op 5 May 2015:

Top service. Mij boxer is gelukkig van pup af aan verzekerd. Daar ben ik heel blij om, want ze heeft verschillende permanente medicijnen. Ieder jaar heb ik dus een flink stapeltje te declareren. Nooit gedoe meegemaakt; na declaratie áltijd binnen 2 weken mijn geld terug (min de 45 euro eigen risico uiteraard). Super! En dat voor zo'n lage maandpremie.

zegt op 11 January 2015:

Goede no-nonsense verzekering. Vorige kat jarenlang bij Hema verzekerd gehad, altijd netjes met uitbetalen indien van toepassing, ook in geval van pittige rekening van spoedkliniek n.a.v. noodgeval op zondag.
Heldere polisvoorwaarden, kort en krachtig. itt andere dierenverzekeringen geen 'kleine (tegenvallende) lettertjes'.
Enige minpunt is dat het erg moeizaam is om telefonisch contact/overleg te hebben. soms is dat sneller en handiger en/of nodig en dan is mailen te langzaam of kan er na het antwoord niet verder meer doorgevraagd worden zoals in een gesprek, maar moet je opnieuw mailen en mogelijk weer een paar dagen op antwoord wachten. Dat kan beter. Ik wil dit echter niet van invloed laten zijn op de beoordeling van de verzekering, de dekking en de uitbetaling want daar heb ik alleen maar uitstekende ervaringen mee. Daarom - ondanks het verbeterpunt qua contactmogelijkheden- toch 5 sterren.

zegt op 15 December 2014:

Scherpe prijs, duidelijke en gebruiksvriendelijke website. Zeer tevreden met hema dierenverzekering (zit een grote verzekeraar achter, alleen betere prijzen omdat het via het web gaat). In het verleden ook verzekerd geweest waarbij declaraties netjes en snel afgehandeld zijn.

zegt op 15 December 2014:

Scherpe prijs, duidelijke en gebruiksvriendelijke website. Zeer tevreden met hema dierenverzekering (zit een grote verzekeraar achter, alleen betere prijzen omdat het via het web gaat). In het verleden ook verzekerd geweest waarbij declaraties netjes en snel afgehandeld zijn.

zegt op 10 November 2014:

aanmelden van een dierenverzekering is makkelijk en begrijpelijk, vragen beantwoorden en je bent verzekerd!

zegt op 10 November 2014:

aanmelden van een dierenverzekering is makkelijk en begrijpelijk, vragen beantwoorden en je bent verzekerd!

zegt op 26 September 2014:

We hebben nooit geen problemen met onze dierenverzekering en heb nu een autoverzekering afgesloten ook goed ebook belangrijk dat het van Achmea is!!!

zegt op 26 September 2014:

We hebben nooit geen problemen met onze dierenverzekering en heb nu een autoverzekering afgesloten ook goed ebook belangrijk dat het van Achmea is!!!

uit Vianen ut zegt op 11 September 2014:

Super service, zelfs na de looptijd betaald! Erg tevreden, goedkope prijs.

uit Amsterdam zegt op 10 November 2013:

Tot nu toe is alles binnen een aantal dagen uitbetaald en alles 100% vergoed! Ik ben dus erg tevreden.

De 45,- eigen risico is niks als je je rekeningen maar opspaart. Dus als je een kleine rekening hebt: niet gelijk indienen.

uit Rotterdam zegt op 15 November 2012:

ik heb twee honden verzekerd en had de pech dat de een geopereerd moest worden en de andere een echo dus had in een week bijna 600 euro aan rekeningen.
ik heb ze opgestuurd en had binnen twee weken mijn geld.

ik ben zeer te spreken over de huisdierenverzekering van de hema is goed en goedkoop

uit Oost souburg zegt op 16 April 2012:

heb zeer goede ervaring met deze dierenverzekering ,ook wat betreft nota,s opsturen en vergoedingen

uit Rockanje zegt op 9 November 2011:

Prima verzekering. Van harte aan te bevelen. Onze golden retriever heeft 2 kostbare operatie's gehad aan zijn kruisbanden, Een is al vergoed en de laatste moet ik nog indienen maar is toegezegd vergoed te worden.

uit Nijkerkerveen zegt op 2 October 2011:

Zeer hoge kosten gehad met ziekte van onze hond. Alles netjes uitbetaald zonder gezeur of vragen. Enige nadeel is dat kosten i.v.m. hd en dergelijke niet vergoed worden, maar verder is het een uitstekende verzekering. Je hebt maar 45 euro eigen bijdrage per declaratie en een vergoeding van maximaal 3000 euro per jaar. Ik vind het een uitstekende verzekering.

uit Hoensbroek zegt op 31 May 2011:

Prima vergoedingen en nog nooit 'gedoe' gehad. Facturen die werden ingediend (en dat waren er nogal wat) werd altijd gewoon netjes uitbetaald!

Nee, ik zou een HEMA Dierenverzekering niet aanbevelen

uit Leusden zegt op 5 January 2019:

Jarenlang betalen wij al premie voor onze 2 katten en declareren nooit iets. Nu zijn er bij jongste kat twee kleine ingrepen geweest vlak na elkaar. De eerste werd wel vergoed, maar door alle kosten zoals eigen risico (15%) en behandelingskosten (?) krijgen we 40% terug. De tweede, een ontstoken kies die getrokken moest werd helemaal niet vergoed. Operaties blijkbaar wel, maar niet aan tanden en kiezen. Dat staat echter niet te lezen in de basisverzekering, maar alleen in de kleine letters van de aanvullende verzekering: DIE WIJ DUS NIET HEBBEN.
SCHANDE!!
Kosten: 6 jaar lang 27 euro per maand = 1944 euro. Ontvangen = 49 euro. Einde verzekering bij HEMA, we maken zelf wel een potje.

uit 't harde zegt op 27 October 2018:

De premie stijgt belachelijk snel en de dekking lijkt ieder jaar minder te worden. In het begin geen eigen risico nu wel.
In februari 2015 gestart met €16,23 per maand en vanaf december 2018 zou het €24,72 worden. De reden die HEMA opgeeft is dat de behandelingskosten van dierenartsen zouden zijn toegenomen. Het heeft dus niets met de leeftijd (en dus risico) van mijn hond te maken. Ik heb de verzekering stop gezet nu de volgende premiestijging er aan zit te komen.

uit Den bosch zegt op 17 May 2017:

wel premie betalen maar niet vergoeden. Gelukkig zijn wij in staat om de rekening te betalen voor ons huisdier, maar mensen die door omstandig daar niet toe in staat zijn maar we leen verzekering hebben afgesloten voor hun dierbare huisdier komen van een koude kermis thuis, GEEN VERZEKERING AFSLUITEN BIJ DE HEMA.

uit Halfweg zegt op 7 February 2017:

Ben 4 jaar geleden verhuist en mijn honden verzekerings polis kwijt geraakt en kan nu niet declareren.
Ben al een tijd bezig om dat te melden maar word steeds doorgestuurd maar de kosten gaan gewoon door.
Wie kan mij helpen om de juiste persoon te vinden ?

N.Heijst 0628921241

zegt op 1 August 2016:

Wellicht verzekering eigen maar Hema dierenverzekeringen spant de kroon. Voor eerlijkheid word je gestraft! Mijn hond moest een heftige leveroperatie ondergaan. Alle argumentatie (van het ene uiterste naar het andere uiterste verliep) is uit de kast gehaald tot aan fraudebeschuldiging toe. Hun besluit staat vast en dat was dat ik helemaal niets (en dan hebben we het over bijna 2.500 euro) uitgekeerd kreeg en zelfs de verzekering zonder pardon ben uitgegooid. Niet voor reden vatbaar en zeker geen tegemoetkoming of ander gebaar van het zoeken naar een compromis. Er volgt nu een juridische procedure tegen Hema en de achterliggende verzekeraar Achmea. Er is redelijk wat jurisprudentie te vinden over vergelijkbare casuïstiek met de Hema dierenverzekering dus ik ben niet de enige.

uit Den haag zegt op 23 February 2016:

Juli 2015 mijn hond laten verzekeren bij de HEMA. Bij de vraag of mijn hond Moosje gezond is JA ingevuld.
Augustus 2015 met Moos naar de dierenarts gegaan omdat ze veel krabde. Ze had dit al een tijd en misschien was het een vlooienallergie. Ze was verder supergezond en haar huid zag er prima uit.
Eerst een eliminatiedieet met voer van 77,00 euro maar dat werkte niet.
Na voorstel allergietest ben ik eerst bij de HEMA gaan informeren of dit vergoed werd omdat ik een minimum inkomen heb, ik kreeg zwart op wit dat dit zou gebeuren en ook de vervolgbehandeling zou betaald worden.
De patientenkaart moest ik meesturen.
Na de test heb ik alle rekeningen opgestuurd, inclusief vorige rekeningen met consult, bij elkaar bijna 600 euro.
Ik hoorde een tijd niks maar afgelopen zaterdag kreeg ik een mail dat er niets vergoed zou worden.
Er werd gezegd dat Moos al "ziek" was voor het aangaan van de verzekering en dat ik geen JA had mogen zeggen op de gezondheidsvraag!
SCHANDALIG !
Vandaag kreeg ik bericht dat Moosje per direct uit de verzekering gezet is!
Ik kan haar niet meer verzekeren ook omdat ik het geld er niet meer voor heb.
Dat maakt me erg angstig omdat ik niet meer naar de dierenarts kan gaan als er iets gebeurt.

uit Sittard zegt op 19 January 2016:

Waardeloze verzekering. Wij wachten al een jaar op de uitkering van onze declaraties. Talrijke telefoontjes gehad. Van het kastje naar de muur. Telkens vragen ze tijd en beloven ze uitbetaling. Telkens zonder resultaat.
Ze dreigen met niet uitbetalen als we naar een andere verzekering willen overstappen. Daarom nog steeds tegen wil en dank verzekerd bij Hema.
Wij gaan nu stappen ondernemen om ons geld te kunnen krijgen.

zegt op 5 January 2016:

Ik heb al 2 jaar een dierenverzekering lopen voor mijn hond en ben begonnen met €13 euro inmiddels betaal ik al bijna €19 euro per maand! Als hierdoor nu meer onder het pakket valt snap ik dat . Maar er is niks veranderd en er moet wel steeds meer betaald worden! Schandalig

zegt op 4 September 2015:

We hebben een dierenverzekering. Waardeloze service. Telefonisch kan niemand je helpen. Declaraties kunnen alleen op een uitgeprint papier, opsturen in een envelop. In welk jaar leven we? En dan moet je 45 euro betalen per ingediende declaratie. Schofterig.

uit Utrecht zegt op 31 August 2015:

NIET HIER VERZEKEREN!!
Echt absolute chaos. Keren niet uit.
En na echt 10 telefoontjes betalen ze de helft.
Er is geen echte afdeling, geen contact telefoon etc.

Puinhoop die u werkelijk aan de grens aan de waanzin zal brengen.

zegt op 2 February 2015:

Ik heb meerdere malen formulier moeten invullen, daar er telken malen aan einde, bij afsluiten van dierenverzekering, aangegeven werd dat ras niet goed was ingevuld, Als ik terug klikte, stond er toch elke keer het ras van mijn hond ingevuld, en alle gegevens. Dit heeft onnodig veel tijd gekost en dat kan mi niet bedoeling zijn van online verzekering afsluiten!

uit Apeldoorn zegt op 3 September 2014:

Wat een verschrikkelijke verzekering. Vannacht onze pup van 9 weken in moeten laten slapen omdat ze vocht in haar longen had. Verzekering betaald niet uit omdat het valt in de 30 dagen wachttijd. Alleen als ze was aangereden hadden ze vergoed. Waar slaat dat op. Het is geen erfelijke aandoening. Niets aangeboren. Het is accuut geweest. Alsof de klap nog niet groot genoeg is krijg je dit er boven op. NEEM DEZE VERZEKERING DUS NIET! En raad het iedereen af. Je weet nooit of je hond in de eerste 30 dagen iets krijgt. Neem het risico niet!!!

uit Kwensink@chello.nl zegt op 11 May 2014:

Veel te veel gedoe met dat opsparen van rekeningen waar ook nog de nodige kwaliteitseisen aan worden verbonden.

uit Denhaag zegt op 4 January 2014:

Wat een waardeloze verzekering,
had mijn nota's over een jaar opgespaard en 02-12 ingediend. Nu 5 weken later en div. mails verder nog niet eens een
bericht dat de declaratie in behandeling is genomen!!!!!
Ga nu stappen ondernemen

uit Rotterdam zegt op 7 January 2013:

Ik heb een maand geleden mijn kater helaas moeten laten inslapen na een hoop behandelingen en berg kosten was hij niet te redden. Ik heb vanaf het begin (2010)in mijn verzekering de optie tandarts en crematie aangevinkt als aanvullende verzekering. Nou heb ik mijn kat dus laten cremeren... En hebben ze dus niet dat geld uitbetaald voor de crematie (wel de andere onkosten) ik kreeg het trouwens wel binnen 2weken gestort. Dus ik ben er gelijk achteraan gegaan nu meer dan een maand geleden.. Kreeg vandaag het bericht dat de crematie niet vergoed wordt omdat ik deze niet in mijn verzekering heb zitten.... Slimmerds hebben mij ook nooit op papier een polisblad gegeven en heb de digitale polis al afgesloten om onnodige kosten te voorkomen.. Ben benieuwd of ik dit nog terug zal krijgen wordt vervolgd (tot over een maand)...

uit Zandvoort zegt op 24 October 2012:

In eerste instantie dachten wij een goede verzekering afgesloten te hebben bij Hema voor onze hond. Inmiddels twee keer bezoek gebracht aan dierenarts. Wat ik heel onduidelijk vind bij het afsluiten van de verzekering dienen ze METEEN te vermelden dat je PER INGEDIENDE DECLARATIE € 45,-- dient te betalen, dat is extra boven je maandelijkse premie. Ik vind dat een heel hoog bedrag. Er wordt geadviseerd declaraties op te sparen, maar de rekening zijn dermate hoog, dat je het liefst zo snel mogelijk je kosten terug kan vorderen. (staat in de alg.voorw. zou beter zijn als dat meteen bij het afsluiten vermeld wordt) dan heb je nog de mogelijkheid om te kijken of je elders beter af bent.....Duurt ook erg lang voordat je het geld teruggestort krijgt. Helaas.....was er zo positief over, maar ik vind dit toch echt een addertje onder het gras....

uit Bilthoven zegt op 16 August 2012:

Zou deze verzekering niet aanbevelen,wat een administratieve puinhoop en dan nog verkeerde voorlichting geven aan de telefoon.nee,niet goed bevallen.
Met Proteq nooit problemen altijd duidelijk en snel,dus ik houd het op Proteq.Dat kan ik aanbevelen.

uit Ingen zegt op 13 August 2012:

Vorig jaar hebben we een Mechelse Herder gekocht. Helaas was zij zo vernielzuchtig dat we haar na 2 weken weg hebben moeten doen. Wel hadden we haar al verzekerd bij de Hema.
Ik ben helemaal vergeten haar af te melden voor de verzekering. Toen ik werd belast voor de premie dacht ik: o ja, dat moet ik nog regelen. uiteraard heb ik die premie gewoon betaald.
Ik was mijn inlogcode kwijt en heb toen een mail gestuurd dat ik geen hond meer had en dat ik de verzekering wilde beëindigen. Ik kreeg een ontvangstbevestiging. Daarna werd ik steeds weer automatisch belast voor steeds weer nieuwe premies. Deze heb ik door de bank laten storneren.
Nu ben ik uit de verzekering gezet. Waarschijnlijk denk je: dat was toch ook de bedoeling? Dat klopt, maar ik ben eruit gezet als wanbetaler. en dat klopt gewoon niet. Echt een hele slechte verzekeraar!

uit Lansingerland zegt op 31 January 2012:

premie wordt automatisch afgeschreven, maar nota's uitbetalen kennen ze niet. Wacht al 8 weken op mijn ingediende declaratie. Excuus is dat ze het geld van de bank terug hebben gehad....6 weken geleden, en daar moet je dan zelf weer achteraan. Tevergeefs tot nu toe! Waardeloze service. Ik ga overstappen naar Petplan.


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen