HEMA Zorgverzekering 2023

★★★☆☆ 7.3/10 (30 reviews)

Logo verzekeraar HEMA

HEMA Verzekeringen treedt in samenwerking met Achmea op als bemiddelaar in verzekeringsproducten en adviseert niet over deze producten.

Voordelen van HEMA:

 • Altijd lage premies
 • Complete dekking
 • Voorwaarden in begrijpelijke taal
 • Dagelijks opzegbaar
 • Snel online uw premie berekenen en afsluiten
 • Zelf eenvoudig uw wijzigingen doorvoeren in de online polismap

Zorgverzekering HEMA 2023

Ben je op zoek naar de HEMA zorgverzekering voor 2023? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of HEMA de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij HEMA een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2023 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen HEMA zorgverzekeraar

 • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
 • Klantbeoordeling 8,3
 • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten

Basisverzekering HEMA (2023)

De HEMA biedt één basisverzekering. In Nederland is de basisverzekering verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid.

Aanvullende zorgverzekering HEMA

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de HEMA zorgverzekering 2023 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • Aanvullend 1
 • Aanvullend 2
 • Aanvullend 3

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering HEMA

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2023. Dit doe je met een HEMA tandartsverzekering. HEMA biedt hiervoor de volgende verzekeringen: Tandarts 1, Tandarts 2 en Tandarts 3. Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie HEMA 2023

Hieronder vind je de premie van HEMA. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2023.

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023

2022

€ 135,00

€ 119,50

2021 € 119,00
2020 € 113,00
2019 € 111,00
2018 € 108,00
2017 € 108,00
2016 € 97,00
2015 € 97,00

Eigen risico HEMA 2023

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2023 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2023.

Onafhankelijke beoordelingen voor de HEMA Zorgverzekering

De HEMA Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,9.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de HEMA Zorgverzekering 2023

In de basis niets op aan te merken, maar dat is het dan ook. Slechte service en je wordt niet goed geholpen. Heb meerdere malen de klantenservice aan de lijn gehad, maar ik kwam niet verder. Ik ben al maanden zoekende naar een huisarts. Hema zou hierin bemiddelen maar heeft niets voor me gedaan. Ben zelf actief aan het bellen naar huisartsen. Later bleek dat er plek was bij een huisarts, maar inmiddels niet meer. Hema had hiervoor contact met me moeten opnemen. Nu zit ik nog steeds zonder huisarts. En welke elke maand dik premie betalen!

Slecht bereikbaar, slechte communicatie. Geen vriendelijke persoon aan de lijn. App niet volledig. LET OP, NIET ALLE REKENINGEN STAAN IN JE APP, ALLEEN DEGENE DIE JEZELF HEB INGEDIEND. Alles wat rechtstreeks van de zorgverlener naar de zorgverzekering gaat zie je niet terug. Hierdoor totaal verkeerd beeld. Dacht dat ik nog over had voor een behandeling maar bleek 300 euro meer bij te moeten betalen dan verwacht. Had fijn geweest alle rekeningen te zien. Gelukkig is het december en kan ik terug naar mijn vertrouwde verzekering

Puur diefstal ! Vorig jaar naar tevredenheid een verzekering afgesloten tandarts €500 100% vergoed WAT BLIJKT IN 2018 HEBBEN ZE ER HEEL STILLETJES 80% VAN GEMAAKT DUS JE PREMIE WORDT GEWOON €100 DUURDER !!! WAT EEN STELLETJE DIEVEN STEEDS MINDER VERGOEDEN EN ZELFDE OF MEER BETALEN VOOR JE PREMIE.

HEMA/Menzis sloeg mij doodleuk aan voor €280 voor een simpel lever-echogram waar andere verzekeraars gemiddeld €83 voor rekenen. De achterliggende redenatie (waar behoorlijk ontwijkend over wordt gedaan) komt er op neer dat ze dit van de overheid mogen doen, en het dus lekker ook doen. Of het laakbaar en netjes is interesseert ze geen fluit. Het laatste woord is over deze kwestie nog niet gezegd. Ik stap naar de rechter en eis dat ze hun behoorlijk onfrisse verhaal publiekelijk nog eens uit de doeken doen. In het kort: HEMA/Menzis is dus bepaald geen aanrader.

Wij zijn 2 jaar aangesloten bij de HEMA en dit tot voller tevredenheid. Declaraties makkelijk in te dienen en worden snel uitbetaald. Telefonisch overleg i.v.m. behandeling in het buitenland is vlot en goed verlopen. Wij vinden de HEMA-verzekering een aanrader, ook al is de premie hoger.

wij hebben ook een zorgverzekering van de Hema en die bevalt ons ook goed en ik ga dat deze reisverzekering ook zo goed is. M.vr.gr. Lolle Rondaan

Grappig wat toevallig ik lees een beoordeling en die is ongeveer precies hetzelfde als wat ik heb meegemaakt. Maar dan in 2015. Met zelfs ongeveer dezelfde datum. Dat is geen fout dat is expres. "digitaal aangevraagd eind oktober. Ontvang wel digitaal bevestiging en polis maar geen pas. Wordt begin dec. gebeld dat door een technisch probleem de pas nog niet kan woden opgestuurd. Ongeloofwaardig verhaal want behalve ik zou ook iemand in Nieuwegein last hebben van hetzelfde probleem. Onzin dus. Omdat ik zonder pas geen gebruik kan maken van de 10% korting bij de HEMA zal ik een waardebon van 50 euro krijgen toegestuurd. Het is nu 23 januari, nog steeds geen pas. Gebeld voor 5ct per min. Medewerker zegt dat 19 nov mijn pas is verstuurd en weet niets van een waardebon! Geen excuses of iets dergelijks. Ik ben gelukkig niet onverzekerd maar dit maakt zo'n knullige indruk dat ik spijt heb van mijn keuze. Ik heb vooralsnog weing vertrouwen in HEMA verzekeringen."

Uitstekende zorgverzekering, met ook nog eens 10% korting op aankopen bij de Hema!

Beter niet kiezen. Helaas ben ik twee jaar verzekerd geweest met deze zorgverzekering. Twee jaar geleden toen ik deze zorgverzekering nam, dacht ik ook dat ik voor een goede zorgverzekering heb gekozen. In die twee jaar heb ik maar twee nota's gedeclareerd en alle twee zijn afgewezen. Mijn 8 jarig dochter was doorverwezen door een dokter van ijsseland ziekenhuis voor immuuntherapie graspollen allergie naar een ander afdeling van dezelfde ziekenhuis. Omdat de allergie heftig was kon ze niet eens normaal buiten spelen tijdens school uren of na school. De immuuntherapie duurt drie jaar, gelukkig is de probleem 80% verholpen.Ik kreeg een nota voor de immuuntherapie die heb ik gedeclareerd bij Hema zorgverzekering maar afgewezen, want de eerste behandeling in 2013 was begonnen en eindigde in 2014. Omdat ik In 2013 bij Achmea verzekerd was, heb ik de zelfde nota bij Achmea gedeclareerd.De nota was binnen een week uitbetaald. Vervolgens heb ik weer een nota gekregen voor de immuuntherapie over 2014. Ik heb deze keer weer nota gedeclareerd bij H.Z. Na anderhalf maand wachten heb ik telefonisch contact opgenomen om status van de nota te weten, was ik verteld dat de nota afgewezen is. zonder reden is de nota afgewezen en er is helemaal geen informatie over verstrekt. Wel paar dagen later heb ik een papieren brief gekregen dat de nota afgewezen is. Ik voel me opgelicht te zijn door Hema Zorgverzekering. Inmiddels ben ik overgestapt naar een ander zorgverzekering, niet alleen met drie andere families die ook verzekerd waren bij Hema.

Is wel ff zoeken, in verhouding met andere zorgverzekeraars is de dekking van Hema goed. Site is duidelijk en je hebt vrij snel feedback, dat vind ik prettig.

Als je chronisch ziek bent, zou ik deze verzekering niet nemen. In februari had ik €304 aan verplicht eigen risico verbruikt. Het lijkt mij redelijk om dat in tien of elf termijnen te mogen betalen. Nee dus. Ik moet in zes termijnen van ruim €50 per maand afbetalen. Met de premie kom ik hiermee op een maandbedrag van €154. Nu heb ik deze maand de resterende €70 van het eigen risico gebruikt. Dit wordt overmorgen doodleuk afgeschreven. Ik ben deze maand dus €224 kwijt aan mijn zorgverzekering. Van mijn lage inkomen kan ik dit geld echt niet missen, maar de Hema weigert een betalingsregeling te treffen voor bedragen lager dan €200. Alles onder dit bedrag wordt doodleuk automatisch afgeschreven. Ik heb mijn beklag gedaan, zonder resultaat. De (oud-)directeur van Menzis (de verzekeraar die risicodrager is voor deze Hema verzekering) klaagt en jammert in de media (bijv. Volkskrant) dat Menzis zulke dure klanten heeft. Iets met sociaal-economische achterstand en aantal chronisch zieken. Nou meneer Rogier van Boxtel, gefeliciteerd met uw ontmoedigings- en wegjaagbeleid. Ik vind het een schande dat Hema zorgverzekering en daarmee Menzis zich op deze wijze onttrekt aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en klanten geen ruimere betalingsregelingen biedt. Ik zal het komende halfjaar de grootste moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Lekker sociaal.

Een collega van mij mevrouw Denise Lagerwaart-Van der Stuyft heeft schade geleden en het betrof een grote brandschade. Ze echter goed geholpen door jullie en op haar aanraden meld ik me aan omdat ik al enige tijd op zoek was naar een verzekering die bij mijn wensen past. Voorheen had ik een zorgverzekering bij de Hema en was al blij met de snelle service. Mijn complimenten voor jullie diensten.

Ik ben zeer te spreken over de aanvraag van de HEMA zorgverzekering. Helder en eenvoudig. Geen kleine lettertjes. Daarnaast kreeg ik als HEMA medewerker een cadeaukaart twv € 75 per volwassen verzekerde, dat was de trigger, samen met het scherpe tarief, om over te stappen van CZ en OHRA (mijn partner) naar HEMA.

Vele zorgverzekeringen vergeleken maar de Hema biedt met een aanvullende verzekering zeer veel voor een goede prijs. Kon met dit pakket nergens goedkoper

Ik wilde mij opgeven voor de Hema zorgverzekering als personeelslid zijnde. Het openen van de juiste website lukte niet. Ik heb het servicenummer moeten bellen om op de juiste site te kunnen komen. Eenmaal op die site, kon ik de verzekering zonder problemen aanvragen. Ik werd goed en netjes te woord gestaan door de medewerkster. Verder heb ik dus geen op-/aanmerkingen.

Ik zag op de site nergens staan dat Hema mijn oude zorgverzekering opzegt. Pas nadat ik alles had ingevuld en voor akkoord had getekend kwam dit bericht in beeld. M.i kunt u beter dit op de beginpagina duidelijk maken omdat dit voor veel mensen (zoals ikzelf) belangrijk is.

Uitstekendende verzekering, snel van betalen van fakturen, alles goed geregeld

Beste dames, heren, fijn dat ik online mijn zorgverzekering heb kunnen regelen. Een overzichtelijke site en goed aanbod.

Eigenlijk wordt alles vergoed wat ik nodig heb bij m'n zorgverzekeringspaket en ben der ook tevreden mee. Had eerst een verzekering bij menzis afgesloten, maar de vergoedingen daar waren niet precies wat ik nodig had zoals ik het hier wel heb. Enigste wat ik minder vind is dat er geen vergoeding is voor brillen! Maar voorderest top.

Goede betaling van de door HEMA erkende mondhygienist. De telefonische klantenservice was wat kortaf. Bij het afsluiten van de polis was uitgelegd dat ik de medicijnen vergoed zou krijgen. Dit bleek niet zo te zijn. Uitleg via mail over eigen risico was ingewikkeld. De HEMA kortingskaart van 10 % is leuk.

Mijn ervaring met Hema verzekering is zeer aangenaam. Ik heb begin van het jaar een zorgverzekering via Hema afgesloten, ook online, makkelijk en snel en duidelijk. De polis wordt per direct per mail verstuurd en je kunt alles online inzien en regelen. Geen wachttijden, geen onnodige telefoonkosten. Nu heb ik ook een woonverzekering afgesloten, dat is ook allemaal duidelijk uitgelegd en binnen 2 tellen geregeld.

digitaal aangevraagd eind oktober. Ontvang wel digitaal bevestiging en polis maar geen pas. Wordt begin dec. gebeld dat door een technisch probleem de pas nog niet kan woden opgestuurd. Ongeloofwaardig verhaal want behalve ik zou ook iemand in Nieuwegein last hebben van hetzelfde probleem. Onzin dus. Omdat ik zonder pas geen gebruik kan maken van de 10% korting bij de HEMA zal ik een waardebon van 50 euro krijgen toegestuurd. Het is nu 23 januari, nog steeds geen pas. Gebeld voor 5ct per min. Medewerker zegt dat 19 nov mijn pas is verstuurd en weet niets van een waardebon! Geen excuses of iets dergelijks. Ik ben gelukkig niet onverzekerd maar dit maakt zo'n knullige indruk dat ik spijt heb van mijn keuze. Ik heb vooralsnog weing vertrouwen in HEMA verzekeringen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen