ABN AMRO Inboedelverzekering

★★★★☆ 8.1/10 (393 reviews)

Logo verzekeraar ABN AMRO

ABN AMRO Verzekeringen biedt levensverzekeringen, schadeverzekeringen, inkomensverzekeringen en pensioenen.

Voordelen van ABN AMRO:

  • Complete dekking: Uw verzekeringen zijn perfect op elkaar afgestemd, zonder overlap in de dekking.
  • 24 uur, 7 dagen per week bereikbaar: Voor alle vragen over uw verzekeringen kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, terecht bij het Customer Contact Center.
  • ABN AMRO Hulpdienst voor noodsituaties: Mocht u in een noodsituatie belanden dan belt u eenvoudig de ABN AMRO Hulpdienst. Deze hulpdienst biedt, overal ter wereld, snelle en professionele hulp. De hulpdienst is 24 uur per dag bereikbaar.
  • Snelle en uitstekende schadeservice: De Schadeservice van ABN AMRO zorgt ervoor dat uw schade snel wordt hersteld. Bij de auto- en inboedelverzekering bijvoorbeeld, garanderen wij dat binnen twee uur na uw melding een schadebedrijf contact met u opneemt voor een afspraak of een noodreparatie op dezelfde dag. U hoeft dus niets te regelen of voor te schieten.

Voordelen van deze inboedelverzekering:

  • Nooit onderverzekerd
  • Verzekerd tegen schade door brand, inbraak en storm
  • 20% korting bij inbraakbeveiliging

Onafhankelijke beoordelingen voor de ABN AMRO Inboedelverzekering

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 18 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden’.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 18 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 18 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 18 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 18 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 18 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,6.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 18 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 18 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 18 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,7.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de ABN AMRO Inboedelverzekering

Niet doen mensen, ik heb thuis een gewapende overval gehad, waarbij zij mijn huis leeggeroofd hebben, pistool op mijn hoofd geslagen, en zwaar mishandeld, en de ABN AMRO verzekering heeft tot op heden niets gedaan dan tegengewerkt!!!. Mijn hele huis is gesloopt, en leeggeroofd 8 maanden geleden. En ze laten een schade-expert komen EMN uit capelle aan den ijsel, die 0,0 medeleven hebben, en je proberen af te kopen met een belachelijk laag bod. Na 8 maanden later heb ik alles zelf kunnen voorschieten, offertes, nieuwe computer enz enz, huis enigsinds toonbaar gemaakt, en nog steeds geen euro uitgekeerd. Ik ben al 13 jaar klant, en heb nooit gebruikt hoeven maken van de verzekering. Ook heb ik mijn hypotheek bij de ABN AMRO lopen. Ik voel me zo in de steek gelaten, dit voelt nog erger als de overval zelf. Ik heb de media ook opgezocht of ze mijn verhaal willen doen, en ze hebben hier oren na. Mijn omgeving kan dit verhaal niet geloven als ik hun dit vertel!!! Ze behandelen me als dader i.p.v slachtoffer. Heb er geen woorden voor… Hopelijk komt dit op TV zodat ze dit bij andere klanten stopt, je gaat hier letterlijk kapot aan.

Een verzekering die nooit uitkeert bij schade onder de noemer val slagen stoot schade word niet gedekt 1 van deze 3 is nou juist altijd sprake van als er schade ontstaat.. Niet klant vriendelijk en alleen hun eigen rekening spekken dmv de premies…..

Inbraak gehad , ABN heeft mij voortreffelijk geholpen , schade vergoed [ terwijl ik niet van alles bonnen ect had ] Ze zijn zeer vriendelijk en hulpvaardig . Buitengewoon tevreden met deze inboedel verzekering !

Ik heb een schade aan mijn tapijt door een doorgeroeste radiator ,nieuw tapijt kost 1350 euro er gaat 5jaar af dat is ook normaal, dus er blijft 580 over .MAARNUKOMTHETMijn eigen risico is 225 euro uitstromen water uit een gesloten systeem dus ik krijg 300 euro uit betaald daar kan ik geen tapijt voor kopen ben nu bezig na meer dan 60 jaar abna weg te gaan naar een andere verzekering en een andere bank dank je wel abna .

Redelijk vlotte afhandeling, goed geholpen (veel werk uit handen genomen), netjes opgelost!

Goede service, snelle afhandeling. Altijd beleefd en goed personeel.

Al verschillende keren met een schade probleem gelopen,telkens wel iets dat ze niet aansprakelijk zijn. Bij mensen waar er wel uitbetaald word hoef je bij abn niet op te rekenen.me bril is in het ziekenhuis gestolen.heb een aanvullende buitenshuisdekking,blijkt alleen voor elektronica te zijn.je betaald de hoofdprijs maar krijgt geen waar voor je geld. Vanavond lekker op zoek naar een verzekering die de klant nog wel waardeerd en mee denkt en niet alleen je geld ziet.37,00 voor een buitenshuis en inboedel en aansprakelijkheid moet voor dat geld ook ergens anders te verzekeren zijn

Zeer blij dat ik bij ABN Amro verzekerd ben. Al weer flinke schade door wateroverlast gehad. Keurig en op tijd afgewikkeld. Kwam er opeens toch iets naar voren wat naar onze mening een gevolg was van die wateroverlast. ABN nam ook deze klacht serieus, overlegde met de expert en zelfs maanden na de afwikkeling wordt ook deze schade aan ons uitbetaald. GROTE KLASSE ABN AMRO!!

de nacht op 22 23 oktober thuis gekomen en tot onze grote verbazing was er ingebroken bij ons erg veel spullen zijn er meegenomen. 23 ste contact gehad met abn amro medewerkster en de afspraak met de expert gemaakt via een telefoontje van hun 6 november zijn hun geweest vandaag 10 november heeft abn amro het dossier ontvangen. Hoop nu ivm met de toetsweek van mijn zoon aankomende week waarbij hij een laptop nodig heeft die ook is gestolen dat abn amro snel tot betaling over gaat anders hebben we nog een probleem erbij! Hij moet al zijn verslagen opnieuw maken en is erg kort dag op dat volgende week in te leveren, maar abn amro medewerker ging kijken wat hij kon doen voor ons en hoop dan ook dat ze snel overgaan tot uitbetaling, maar dat horen jullie van mij als dat is gebeurd tot nu toe beveel ik abn amro absoluut aan je word netjes te word gestaan en leven erg met je mee.

diverse keren schade geleden o.a. door wateroverlast. vanaf begin goed overleg wanneer expert zou komen kijken en wat ik zelf moest doen. altijd zeer correct en vriendelijk geholpen. de afhandeling van de schade verliep ook altijd tot volle tevredenheid. Zou iedereen aanbevelen de verzekeringen bij ABN AMRO onder te brengen.

De snelheid van afhandelen was prima, ik was alleen niet zo tevreden met de afhandeling. Kreeg de schade niet uitgekeerd, dit terwijl bij verkoop gezegd dat alle schade binnen de verzekering zou vallen.

graag had ik nog ter beoordeling foto's willen bijvoegen maar dit was niet mogelijk als aparte bijlage.

Ik hoopte dat de schade aan de bril van mijn zoon gedekt werd door de inboedelverzekering. Dit blijkt alleen gedekt te zijn in het geval er een (mij niet bekende) "All Risks dekking" is afgesloten. Jammer dat dit pas aan het licht komt als er een (niet-gedekte) schade is.

Ik heb ongeveer een jaar terug al mijn verzekeringen ondergebracht bij ABN-AMRO. Een maand terug kwam mijn dochter in alle staten, beeldscherm van haar Iphone was kapot nadat deze gevallen was in een tasje in de woonkamer. Ik zei tegen haar, komt wel goed. En het kwam goed dankzij ABN-AMRO en haar goede dekkende verzekeringen. Bedankt daarvoor.

Ik vind de service prima, en je word altijd vriendelijk geholpen

Bad service, no communication, no arguments given, just deny for no reasons

Binnen 24 uur alles afgehandeld en geld op de rekening. Prima

Bij een autoinbraak was mijn navigatie uit het dashboardkastje gestolen. Op internet heb ik snel en makkelijk aangifte kunnen doen, maar met de reactie was ik minder blij. Het was inhoudelijk weinig meer dan een standaard sjabloon met een verwijzing naar de voorwaarde waarop mijn verzoek was afgekeurd. Dat vond ik zeer onpersoonlijk. en bovendien kwam het over als een 'RTFM' reactie.

Bij het afsluiten van de inboedelverzekering was juist afgesproken dat ik geen enkel risico zou dragen De verzekering was waardevast dus nooit onder verzekerd. Toch blijkt bij de melding van de schade dat ik niet in aanmerking kom voor vergoeding. Vanaf 1970!! doe ik al zaken met ABN/Amro. Ik had verwacht dat u wel een beetje coulant het kunnen zijn . Het advies om een aanvullende verzekering allrisk te nemen heb ik direct opgevolgd om dezelfde teleurstelling in de toekomst te vermijden.

Na de schade via het internet te hebben opgegeven, is deze bijzonder snel afgehandeld. Het leed wat je hebt is er, maar de snelle schade afhandeling maakt heel veel goed.

Bijzonder snelle afhandeling, zonder tussenkomst van een medewerker. Schadebedrag dat ik had ingevuld is keurig uitgekeerd binnen een week.

Vanaf het begin ben ik slecht geholpen en geadviseerd. Blijkt dat ik maar gedeelte al risk ben verzekerd. Normaal claim ik nooit iets via de verzekering, nu heb ik dat wel gedaan en heb ik er een naar gevoel over de gehele kwestie.

Perfect geholpen in een zeer korte tijd. Zeker een aanrader.

Ik stap over naar een andere verzekeringsmaatschappij

Door een fout bij de ABN-AMRO is en het afwijzen van de schade alles alsnog recht getrokken.

Als vaste klant verwacht je een bepaalde service en deze is tot nu toe waar gemaakt!!

Een schade door overmacht; waterschade met kortsluiting tot gevolg, waardoor schade aan T.V. wordt niet vergoed.

Wat mijn aanspreekt is dat ik alles via internet kan regelen. Ook dat de schade zonder problemen en erg snel uitgekeerd wordt

na eerst een afwijzing gehad te hebben op een door storm gezwicht zonnescherm, ben ik een week later gebeld dat er toch iets niet helemaal goed is gegaan en ben uiterst vriendelijk geholpen door de medewerker. ik had me er al bij neergelegd dat ik zelf voor de kosten op moest draven dus dit was een uiterst fijne verassing van de ABN AMRO en netjes dat ze toch alsnog alles hebben nagekeken en we tot een gepaste oplossing zijn gekomen ABN AMRO BEDANKT!

Erg snel en goed bediend. Volgens verwachitng uitbetaald minus eigen risico. Uitstekend

Ik betaal jarenlang premie en heb ik een keer wat wordt er niet uitgekee

Voor mobiele telefoons is er een vreemde uiting voor een schade te melden. als voorbeeld. glasschade..dan zeg je nee want bij inboedel moet je het invullen. Maar bij volgende zegt de pc, geef antwoord, dan maar glasschade? Vreemd voor mobiele telefoons? ?. zou beter zijn voor aparte ruimte voor telefonie!!

De opgegeven glasschade heb ik blijkbaar via de internet applicatie onder de inboedelverzekering opgegeven. De reactie was dat ik niet verzekerd ben voor glas. Echter, dit blijkt wel zo te zijn via mijn woonhuisverzekering. Dit had ABN AMRO wel even kunnen checken.

Correctie foutieve beschrijving opstal- en inboedelverzekering via Call Centre

Ik ben bijzonder tevreden over de schade/claimafwikkeling van de ABN. Online gaf ik de schade door. Er werd aangegeven dat ik binnen 5 werkdagen een reactie zou ontvangen. Binnen 2 dagen had ik al een reactie en was de claim afgewikkeld. Top!

Al met al waren het heel wat vragen die beantwoord moesten worden bij de schade melding, maar het resulteerde erin dat er niets meer te vragen over bleef en zo dus een vlotte afhandeling had. Ben over de gehele procedure zeer tevreden.

Prettige afhandeling en erg zakelijk. Gewoon top .

Super goede service. Schade melden kan heel gemakkelijk en snel. Ook was het bedrag wat uitgekeerd werd boven verwachtingen erg snel uitbetaald! Ik raad iedereen deze verzekering bij ABN aan .

Ik heb in totaal 3x schade gemeld. 2x is niet uitgekeerd. Mijns inziens onterecht. Met mijn commentaar daarop werd niets gedaan. De keer dat er uitgekeerd werd heeft het ontzettend lang geduurd.

ik heb drie keer contact gehad met de schede afdeling eerste keer was een vriendelijke man aan de lijn. de twee keer daarna twee vrouwen aan de lijn totaal niet vriendelijk en ook niet klant gericht.de tweede keer zat ze me uit te lachen ik zou graag willen dat jullie die gesprekken na zouden luisteren zodat jullie zelf kunnen oordelen. 22-05-2015 om 14:15 en om 15:15. voor heen zeer te vrede ik heb ook overwogen om mijn pakket op te zeggen na deze gesprekken.

Gemakkelijke online service, snel geregeld zonder poespas

Er ik ben niet volledig en onjuist voorgelicht overdekte volgen procedure in zake het achterhalen van hoogte van het schade bedrag.

Obv mijn melding was bij ABN niet duidelijk wat er gebeurd was. Toch kreeg ik obv coulance een deel van het schadebedrag uitgekeerd. Via mail kreeg ik bevestigd dat schade niet onder de polisvoorwaarden viel. Het zou verhelderend zijn als bij onduidelijkheden in de schademelding eerst de casus opgehelderd wordt voordat er wordt uitgekeerd. Daarnaast kan ABN in de bevestigingsmail direct vermelden obv welke clausule de schade niet/deels vergoed wordt; dit schept helderheid. N.a.v. Mailcontact van mijn kant heeft ABN contact opgenomen en is eea snel opgelost.

Zeer slechte en trage afhandeling van waterschade. Herhaaldelijk contact op moeten nemen en 6 weken moeten wachten voordat er iets werd gedaan. In de tussentijd was de schade alleen maar groter geworden en de schimmel stond op de muren. Ook de kwaliteit van de reparatiewerkzaamheden was beneden alle peil. Heb vaak aan moeten dringen om de schade hersteld te krijgen en iedere keer moest ik weer de ene na de andere telefonade plegen om ze zover te krijgen de waterschade te herstellen. Steeds stond er weer een ander mannetje op de stoep om de schade te bekijken maar iets doen ho maar… Al met al ben ik er maanden mee bezig geweest. Zelfs nu zitten de muren nog onder het vocht, maar er is van het begin af aan geweigerd om zelfs zoiets als droogmachines neer te zetten. De afhandeling heeft me gewoon jaren van mijn leven gekost…… Ik heb de indruk dat schade met lage kosten makkelijk afgehandeld wordt, maar als er serieus iets aan de hand is doen ze alles om er onderuit te komen.

Ik maak zelf uit hoeveel tekst ik schrijf. En 90% afschrijven op een product van 3 jaar is belachelijk Wat is er ongepast aan "DickAA" zonder AA?

Eerst via internet gemeld, door een windhoos waren 2 balkondeuren er uit gewaaid. schadebedrag bleek te hoog is na telefonisch overleg doorgezet naar juiste afdeling. Daarna volgde een snelle afhandeling van de schade. Waarvoor dank

Prima verzekering, makkelijk schade te melden en zeer duidelijke en snelle afhandeling. Zo zou het overal moeten gaan.

ik heb 2 schades opgegeven , maar van 1 heb ik maar terugkoppeling gehad

De callcenter medewerker was redelijk behulpzaam bij mijn schademelding, maar met een paar meer vragen over de schade aan mij, had hij mij een beter advies kunnen geven over de afhandeling.

Ik heb nog helemaal geen bericht gehad over mijn schademelding.

Op advies van reparateur mn schade aan mobiel geclaimd bij verzekering. Helaas vergoedt AAB niet. Naar nu blijkt schijnen andere maatschappijen wel te vergoeden en deze zijn nog goedkoper ook.Ik stap over.

tja goed is goed, als ik dat 4x aangeef vindt ik deze toelichting eerder irritant

de schade was in eerste instantie door mijn zoon gemeld op zijn aansprakelijkheidsverzekering bij ABN AMRO. (schade veroorzaakt door hond) De schade zou gemeld moeten worden op onze inboedelverzekering. indien dit afgewezen werd kon hij dit alsnog op de AV indienen. Leek me toch duidelijk een geval van aansprakelijkheid. Afwachten wat er nu gebeurd.

Toen ik de schade meldde ontstond er onduidelijkheid over of de schade wel of niet gedekt zou zijn. De voorwaarden zouden onlangs zijn gewijzigd. Daarover ben ik echter nooit geïnformeerd. Uiteindelijk is de schade volledig uitgekeerd. Ook ben ik deze week per brief geïnformeerd over de gewijzigde voorwaarden. Overigens maken de huidige (in beter begrijpbaar NL herschreven!!) voorwaarden het er voor mij juist niet duidelijker op.

De schade werd snel en goed afgehandeld, heel tevreden hierover.

Schade melden ging gemakkelijk en de uitkering was al na een paar dagen, erg fijn!

Pech hebben we allemaal weleens. In dit geval stormschade. Gelukkig verzekerd bij AbnAmro en direct melding kunnen doen via internet. Binnen 2 dagen een bevestiging van acceptatie van de schademelding.

ik heb schade aan mijn tablet. ik bel met ABN amro om de schade te melden. ik wordt geïnformeerd dat de schade niet binnen mijn pakket valt. ze bieden mijn een nieuw pakket aan wat goedkoper is maar uitgebreider waar de schade dus wel invalt. ik vindt dit een beetje kort door de bocht. ik heb nooit in het verleden een schade gehad, ik heb een tijd lang meer premie betaald dan nodig. en nu vallen ze over een dag voor de verandering van de polis. schade uitkering wordt geweigerd. ik vindt dit echt kort door de bocht.

Voor het eerst sinds 1988 een claim in moeten dienen maar de service en correcte en vriendelijke benadering naar mij toe was een prettige ervaring . Ik ben zeer tevreden over jullie! Blijf alsjeblieft op deze manier werken, veel klanten zijn tevreden!

Ben tevreden met mijn verzekerings pakket! Vorig jaar zoveel ellende mee gemaakt met inbraak, en overlijden 1 dag voor mijn vakantie naar hong kong Bali overlijd mijn vader. Ook prima service via bank kantoor in huizen.

Digitaal schade gemeld , zeer snelle reactie , uitstekende en goede afwikkeling .

Na het telefonisch doorgeven ( bij abn amro) van een diefstal uit de woning van mijn moeder, kreeg ze te horen dat ze niets vergoed kreeg omdat er geen braak was….. Ik heb vervolgens de hele polis nagekeken en het internet afgezocht naar voorwaarden, maar nergens staat dat er bij diefstal uit de woning sprake van braak moet zijn! Het enige dat ik hierover kan vinden is dat schade door diefstal van inboedel uit gemeenschappelijke ruimten alleen verzekerd is indien de diefstal door braak is vooraf gegaan… het gaat bij mijn moeder niet om een gemeenschappelijke ruimte! Tevens moet er sprake zijn van braak bij kamerverhuur, een winkel, een bedrijfsruimte, een openbaar gebouw, maar hier is allemaal geen sprake van. Toch blijven ze de claim afwijzen, maar kunnen me niet vertellen waar dan in de voorwaarden van haar pakket staat dat er in haar geval sprake moet zijn van braak! Het is extreem vervelend dat er met de regeltjes gespeeld wordt en men hun eigen voorwaarden steeds veranderd zoals het ze uitkomt. We zullen na 3 keer afwijzen nu een klachtenprocedure moeten opstarten, hetgeen de gemoederen alleen maar laat oplopen…

Na het telefonisch doorgeven ( bij abn amro) van een diefstal uit de woning van mijn moeder, kreeg ze te horen dat ze niets vergoed kreeg omdat er geen braak was….. Ik heb vervolgens de hele polis nagekeken en het internet afgezocht naar voorwaarden, maar nergens staat dat er bij diefstal uit de woning sprake van braak moet zijn! Het enige dat ik hierover kan vinden is dat schade door diefstal van inboedel uit gemeenschappelijke ruimten alleen verzekerd is indien de diefstal door braak is vooraf gegaan… het gaat bij mijn moeder niet om een gemeenschappelijke ruimte! Tevens moet er sprake zijn van braak bij kamerverhuur, een winkel, een bedrijfsruimte, een openbaar gebouw, maar hier is allemaal geen sprake van. Toch blijven ze de claim afwijzen, maar kunnen me niet vertellen waar dan in de voorwaarden van haar pakket staat dat er in haar geval sprake moet zijn van braak! Het is extreem vervelend dat er met de regeltjes gespeeld wordt en men hun eigen voorwaarden steeds veranderd zoals het ze uitkomt. We zullen na 3 keer afwijzen nu een klachtenprocedure moeten opstarten, hetgeen de gemoederen alleen maar laat oplopen…

Toen we de verzekering afsloten was dat mede door de uitgebreide dekking van het verlies cq diefstal van mobiele telefoons, we hebben 2 kinderen van toen 13 en 16. Dat de verzekering nut had bleek toen onze zoon de telefoon was kwijtgeraakt: we kregen netjes vergoed. Later was de telefoon nogmaals verloren en hadden we de opgave alweer gedaan toen er toch een eerlijke vinder was en we de claim konden intrekken. Nu is onze dochter de telefoon kwijtgeraakt, gestolen of verloren dat weten we niet exact, maar krijgen we de schade niet meer vergoed. Dat is een zure ervaring.

Goede service. Goede Behandeling. Snelle afhandeling.

Binnen 24 uur antwoord op mijn declaratie plus aanvullend advies. Top!

makkelijk te registreren en uiterst snel en volledig uitgekeerd. Enige vraag die ik vreemd vond was de vraag of er getuigen bij aanwezig waren. Dit ben ik alleen gewend bij de schadeafwikkeling bij een ongeval met de auto.

Formulier digitaal ingevuld, zonder problemen. Snel verwerkt en bedrag uitgekeerd.

Ik heb vandaag een medewerker van u gesproken(15.56 uur) en deze meneer heeft mij op een zeer onprofessionele manier aangesproken. Ik wens dan ook door een leidingggevende te worden teruggebeld hierover.

The service has been accurate and good, and easy enough to enter the claim via Internet. In some forms I thought that the questions were not relevant as asking information of the house structure damage instead of the house content damage.

Hele goei afhandelingen van de amro bank ik ben heel tevrede over de bank hele goede service

Na schade aan mijn laptop door eigen toedoen, condenswater op het toetsenbord, werd correct verwezen naar de polis waarin de schade niet stond gedekt.

Nieuwe Iphone door stom ongeval beschadigt maar door de snelle service van abn amro verzekeringen is de teleurstelling over de schade snel wegge-ebt

ik begrijp niet dat ik al een verzoek krijg om een beoordeling want ik heb nog niets terug gehoord van de inboedel verzekering over de schade melding. Zou binnen 5 werkdagen gebeuren maar heb sinds mijn melding op 18 maart nog niet gehoord. Wilt u zsm contact met mij opnemen om de schade af te handelen? Groet, Nienke van der Veen

inbraak in je huis of aanpalende bijgebouwen is een emotionele gebeurtenis. Het is prettig als de financiële/ verzekeringstechnische afwikkeling niet te ingewikkeld /langdurig is, Dat was hier het geval: betaling binnen luttele dagen na opgave (telefonisch)

Tevreden met de afhandeling minder tevreden met de gedeeltelijke uitkering van de schade

Zeer snelle afhandeling, binnen 24 uur na melding werd er al uitgekeerd

De telefoniste waa duidelijk over de procedure en na indiening van de schade op internet stond het geld snel op de rekening

had een schade gemeld en nog geen twee dagen later stond het bedrag al op mijn rekening. Klasse

Tussen melding en afhandeling heeft niet meer als een paar dagen gezeten, ondanks dat het niet om een echt spoedeisend geval ging.

Snelle opvolging, super afhandeling zonder moeilijk gedoe!

Iphone uit mijn handen gevallen, glas kapot. Laten maken , schade binnen 3 dagen onder aftrek eigen risico op de rekening

Ik heb de schade eerst telefonisch gemeld en gevraagd hoe te handelen. Na de reparatie digitaal de aangifte gedaan en op korte termijn is het schadebedrag (onder inhouding van het {bekende} eigen risico uitgekeerd.

Ik heb me vorig jaar aangemeld met all risk en er wordt telkens gezegd dat ik dit niet heb, ik betaal hier 2 keer zoveel terwijl ik bij een ander wel verzekerd ben voor dezelfde schade

Tijdens het verblijf in het ziekenhuis is mijn vrouw bestolen van haar mobiele telefoon en een potomonnee met 5 euro. Ondanks dat de de gestolen goederen niet onder de dekking bleken te vallen, is onze schade toch vergoed. Hiervoor zijn wij de ABN AMRO zeer erkentelijk. Naast alle negatieve berichten toch nog een positief gebaar.

schade heb ik gemeld en werd snel en goed afgehandeld.

Ik begrijp dat er een afschrijving op een product wordt gehanteerd. Ik vind het wel een probleem als er schade ontstaat buiten mijn schuld om. Als er b.v. schade wordt toegebracht, buiten mijn schuld om, aan mijn voertuig wordt deze gerepareerd zonder dat ik daar geld voor moet betalen. In mijn geval moet ik nu veel geld betalen om iets op te knappen. Jammer.

Je hebt 2 mogelijkheden van schade melding; telefonisch en/of online. Bij een tweede schade melding binnen 3mnd blijkt dat dit niet telefonisch is af te handelen, echter wordt dit niet direct telefonisch gemeld. Er wordt eerst gevraagd een offerte/nota op te vragen voor het kosten plaatje, vervolgens bel je terug het bedrag door te geven om daarop het antwoord te ontvangen dat dit alleen online mogelijk is. Vervolgens vul je online de schade in om een bevestiging te krijgen dat er binnen 5 werkdagen reactie gegeven zal worden, wat vervolgens dan ook niet gebeurd.. Dit proces kan beter.

ik maak zeer weinig gebruik van de verzekering en wist eigenlijk niet goed wat er was verzekert .wel goed om dit eens na te kijken van wat en hoe .

Schade makkelijk te melden, binnen een paar dagen stond het geld op mijn rekening. Top!

De "Gemakkelijk" leesbare verzekeringsvoorwaarden vind ik maar niets. Wat mij betreft mag deze vorm best wel naast de volledige versie gepubliceerd mogen worden maar die volledige versie is niet ( of moeilijk?) terug te vinden. Omdat in de makkelijk leesbare versie niet genoeg terug te vinden was over wat wel en wat niet verzekerd was heb ik het volledige formulier moeten invullen en insturen. Als ik de volledige versie had gehad had ik al meteen kunnen zien dat mijn schade niet gedekt was. In het formulier wordt verwezen naar all-risk en eigen risico op de polis. Op mijn polis is dit niet terug te vinden.

Wegens twee verschillende schades is het niet na te gaan welke schade nu afgehandeld is en welke niet. Er is geen referentie naar de schademelding.

We hebben de pech om tweemaal dicht achter elkaar schade te hebben. Beide keren keurig en snel afgehandeld. Geen enkele klacht over. Top werk!

Na 1 dag bericht afhandeling schade en toezegging gedeeltelijke uitkering (-/- eigen risico)

Correct en snel. Hele goeie afhandeling en service

Snel in behandeling en snak afgehandeld Wel mag het schade formulier makkelijker Snapte soms niet goed wat er bedoelt werd

5 jan ingebroken heel veel spullen gestolen twee weken geleden expert langs geweest schadebedrag vastgesteld maar nog geen reactie van abn amro het gaat wel heel langzaam.

Ik bedank voor snelle en vertrouwelijke services..

Zondags geclaimd en dinsdags was alles afgehandeld.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen