Univé Inboedelverzekering

★★★☆☆ 6.2/10 (16 reviews)

Logo verzekeraar Univé

Bij Univé Verzekeringen, de verzekeraar zonder winstoogmerk, kunt u terecht voor al uw schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en levensverzekeringen.

Voordelen van Univé:

  • Geen winstoogmerk en daardoor een lage premie
  • Tot 15% premiekorting
  • Uitgebreide verzekeringen
  • Snelle schade-afhandeling

Voordelen van deze inboedelverzekering:

  • Diefstal of schade door brand, inbraak, diefstal en storm zijn goed verzekerd
  • Je kiest zelf je verzekering: Super of Superieur
  • Standaard 5 jaar waardegarantie: je bent in die periode dus gegarandeerd niet onderverzekerd
  • Je kostbare inboedel is in drie categorieën tot €5.000,- per categorie meeverzekerd
  • Je heeft een complete dekking tegen een scherpe premie

Onafhankelijke beoordelingen voor de Univé Inboedelverzekering

De Univé Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2015 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,9.

De Univé Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,9.

De Univé Inboedelverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 11 april 2011 door Independer.nl beoordeeld met een 7,1.

De Univé Inboedelverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 april 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Univé Inboedelverzekering

Walgelijk bedrijf! Al 10tallen jaren klant en nooit gedacht dat je als er echt wat zou zijn, ze je zo in de kou laten staan, letterlijk. Na een brand bij mijn idiote buurman vond de ingehuurde schade expert het nodig mij te beledigen omdat ik chronisch ziek ben. Hij weigerde vervangende woonruimte te regelen voor mij en mijn dieren. Hij zorgde ervoor dat ik geen tijdelijke woonruimte kreeg voor calamitijdelijk dus die man gaat over lijken. Hij vond het normaal dat ik dakloos zou worden. Als je unive vraagt om een andere schade expert, krijg je deze niet. Je huis word eigenlijk niet gereinigd na de brand. Veel spullen ongevraagd vernietigt. Als dit afgewikkeld is zeg ik al mijn verzekeringen op bij Unive. Ik ga maar bij Aegon kijken voor het geval er weer brand zou zíjn, die reinigen het huis en kleding en alles.

Slechtste verzekering ooit. Ik raad jullie aan om zo snel mogelijk weg te gaan bij Unive. Ik wilde gebruik maken van de inboedelverzekering. Mijn dochter heeft gekleurd op de bank met een Permanente stift. De expert heeft aangegeven de bank niet te herstellen valt. En toen kwam Univé met de oplossing jou bank kost 2300 nieuw wij gaan alleen de gekleurde gedeelte verzekeren. Dus de helft. Dus 1100 en daar 39% van omdat de bank 3 jaar oud is. Dus eindstand alleen voor de bank 450 euro vergoeden. Ik geef nog aan maar dat kan niet want als ik wil stofferen dan kost dat veel meer. Maar dat kon hun niks schelen.

Heb een keer een inbraak schade gehad en al mijn gereedschappen waren gestolen en ze proberen eronderuit te komen en nu hadden naar mijn ex gemaild dus niet mijn e-mail dat ik eruit lig door een klein bedrag terwijl ik niet wist dat dat open stond en gelijk na wanbetaling en ook nog terwijl ik afgelopen jaar in januari carona had ben nu herstelde ongelofelijk dat dit kan in nederland

slecht verzekering ,vanaf 1 januari ben ik nog met ze bezig ,wordt genegeerd ,gelogen ,verschrikkelijk

Of ik deze verzekering wil aanbevelen? Vooralsnog niet. Het melden van een schade gaat wel erg omslachtig. Daar waar ik van de tegenpartij binnen 24 uur een reactie kreeg, moest ik er bij Univé zelf achteraan. Ik deed de schademelding online en ontving een geautomatiseerd bericht dat er zsm contact met me zou worden opgenomen. Omdat ik na 2 dagen nog niets had gehoord, belde ik op en kreeg ik maar liefst 5(!) verschillende mensen aan de telefoon waarbij ik één keer werd doorverbonden en er niet werd opgenomen. Dit was erg vervelend. Vervolgens belde ik opnieuw en kreeg ik uiteindelijk iemand aan de lijn die me doodleuk vertelde een schadeformulier toe te sturen!? Waarom heb ik dan in godsnaam online al melding gedaan van de schade? Papieren rompslomp is toch niet meer van deze tijd? Hoe dan ook… dit is natuurlijk enkel het melden van de schade en ik kan nog niets vertellen over de verdere afhandeling…

Brand schade zeer correct afgehandeld HA steenbrink utrecht

Bij een diefstalschaded uit onze auto werd de schade toch betaald ook was het eigenlijk niet verzekerd. Top!

Ruime dekking voor een niet erg hoge premie. Dat is ook meteen het nadeel, want de dekking zou best minder ruim kunnen, maar dat maakt qua premie niets uit.

Schades worden correct en snel afgehandeld. Het persoonlijke contact via de telefoon en email is ook heel prettig.

Gewoon een prima verzekeraar. Omdat ik er meerdere verzekeringen heb, kreeg ik er korting. Ik krijg altijd wel veel post van ze, dat zou een stuk minder kunnen!

Al jaren al onze verzekeringen lopen via unive. Maand geleden voor het eerst schade gemeld voor de inboedel. We weten tot op heden nog niet waar we aan toe zijn. Foto's aangeleverd, bonnen, moest uiteindelijk een offerte opvragen voor herstel, gedaan en niks gehoord. Niet echta sprake van snelle afhandeling.

Afgelopen week zijn er goederen gestolen uit onze tuin, binnen 1 week is de schade al afgehandeld en weet ik wat ik voor de spullen terug ga krijgen, erg netjes en snel geregeld!

Univé Verzekeringen T.a.v.: Schadebehandelaar Marco de Jager Betreffende referentie: 0710-045200.10.01544 Geachte heer de Jager, Met verwijzing naar mijn bericht, d.d. 16 juli 2010, waarin ik mijn ongenoegen uitspreek betreft de exorbitante hoge schatting van onze inboedel, doe ik u thans een lijst toekomen van alle inboedel welke in ons seniorenappartement aanwezig is. Ik verwacht van Univé-verzekeringen dat dit bij ons ten huize gecontroleerd wordt. Het totaalbedrag aan inboedel,

Unive geeft een garantie voor 5 jaar tegen onderverzekering. 8 maanden voordat deze garantie verloopt vraagt Unive de inboedelwaardemeter opnieuw in te vullen. Aangezien Unive Zorg een declaratie ten onrechte had afgewezen wou ik eerst dat opgelost zien. Krijg ik plotseling een nieuw polisaanhangsel en vervalt de garantie tegen onderverzekering per direct. In de voorwaarden staat dat dit pas na 3 maanden gebeurt mochten zij dit niet ontvangen. Ook kreeg ik geen nieuwe voorwaarden, enkel een nieuw polisblad zonder enige uitleg. Deze handelswijze komt op mij vreemd en onprofessioneel over. Ze kennen hun eigen voorwaarden niet, stel je voor dat je schade hebt. Ik heb geen vertrouwen meer in Unive.

Na inbraak blijkt dat de kleine lettertjes zeggen dat kunst, beelden, juwelen en audio-visuele apparatuur NIET verzekerd waren. Schade-expertise buro heeft de schade op 13500 vastgesteld. We krijgen nu geen cent. We voelen ons nu 2x bestolen. Een keer door de inbrekers en 1x door Unive. Na bekijken van Zembla over de praktijk van de verzekeraars besef ik me dat het naïef is geweest om te denken dat in ruil voor je jarenlange klandizie en premie, je zou kunnen rekenen op een eerlijke en rechtvaardige behandeling. Dat is een illusie. En dat is tegelijk op het produkt dat een verzekeraar verkoopt: de illusie van zekerheid. Als het er op aan komt sta je alleen. Dat is zeker!

Unive -verzekering heeft het recht eenzijdig de premie en/of voorwaarden en-bloc te wijzigen /Mijn WOZ-waarde is € 160.000 zonder inboedel. De verzekeraar heeft mijn brand-woning /inboedel schuur/garage polis omgezet in sloopwaarde/opruimen.Ruim 35 jaar lid geweest geen pardon. Klantbelang staat hoog bij Unive, zolang het past kijk uit/ tot er echt moeilijkheden dan leer de andere Unive kennen/ Lees art 20 algemene reglement

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen