Allianz Inboedelverzekering

★★★☆☆ 6.3/10 (6 reviews)

Logo verzekeraar Allianz

Allianz Direct Nederland is een topverzekeraar met een sterke positie in drie kernmarkten: schadeverzekeringen, levensverzekeringen en vermogensbeheer.

Voordelen van Allianz:

  • Grootste ter wereld
  • Wereldleider in kredietverzekeringen
  • Verzekeraar van particulier tot grootbedrijf
  • Uw verzekeringsbehoefte is ons uitgangspunt
  • Persoonlijk contact via specialisten in uw regio

Voordelen van deze inboedelverzekering:

  • Uw bezit is verzekerd tot €100.000 tegen een aantrekkelijk tarief
  • Ook uw bezittingen ook verzekerd tegen schade door inbraak, storm, ontploffing, blikseminslag, vandalisme, rook en roet, waterschade en dergelijke.
  • U bent beschermd tegen onderverzekering
  • U krijgt 15% korting op uw inboedelpremie indien uw woning is voorzien van inbraakpreventieve maatregelen

Onafhankelijke beoordelingen voor de Allianz Inboedelverzekering

De Allianz Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2015 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2.

De Allianz Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2014 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De Allianz Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Allianz Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,5.

De Allianz Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Allianz Inboedelverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 11 april 2011 door Independer.nl beoordeeld met een 6,9.

De Allianz Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,8.

De Allianz Inboedelverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De Allianz Inboedelverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 april 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 6,6.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Allianz Inboedelverzekering

Je bent 87 jaar oud en hebt Parkinson. Op een avond wordt de pijn zo erg dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dat gebeurde mijn moeder. En natuurlijk heb je dan je ID kaart bij, want die moet je bij je hebben als je uit huis gaat. De tweede dag dat mijn moeder in het ziekenhuis lag werd haar ID kaart gestolen. Haar hele portemonnee werd gesloten van haar kamer. Haar ID kaart, de bankpas, meer dan 100 euro en meerdere sentimentele voorwerpen, zoals foto’s van kinderen, klein kinderen en achterkleinkinderen. De diefstal van de portemonnee heeft in de nacht plaatsgevonden, iemand is op haar kamer geweest, heeft haar portemonnee uit haar tas gestolen. Natuurlijk zijn er geen ‘sporen van braak’, want er is niets om af te sluiten, dus niets om open te breken. Deze verdwijning valt onder haar inboedel verzekering, dus zou volgens de polis vergoed moeten worden. Maar er zijn geen inbraaksporen. De diefstal wordt netjes aangegeven en aansluitend wend je jezelf tot de verzekeraar. Natuurlijk krijg je de belangrijkste zaken niet terug, de emotionele, maar je kan minstens de kosten die dit met zich meebrengt vergoed krijgen. Antwoord van de verzekeraar, dit wordt niet vergoed want er zijn geen sporen van braak. Dat is lekker makkelijk als je als bedrijf gaan puntenneuken. Je kan natuurlijk ook uit coulance beslissing om iemand wel te helpen die tenslotte al in een benauwde situatie zit, ziek in een ziekenhuis. Premie wordt natuurlijk wel maandelijks netjes afschreven. Ik weet wat ik hier van vind, maar ik vraag me af hoe mensen hier in Nederland hier over denken, dat je een slachtoffer, die al in een kwetsbare situatie zit en niet voor zichzelf kan opkomen, zonder coulance wordt behandeld.

Waardeloze maatschappij. Zeker als je een ‘exotische achternaam’ hebt. Elke melding die wij in de afgelopen jaren hebben gedaan is in twijfel getrokken. Ik moet soms wel 20x achterna bellen hoe het staat met de zaak. Ze bellen niet terug. Heel ver weg van blijven!

Waardelozemaatschappij. Be een nieuwe verzekering afgesloten. Blijkbaar hebben see fakturen verstuurd die nooit zijn aangkomen. Na een schriftelijk brief, niet eens een herinnering gestuurd, well de moeite gekoment om de verzekering te sluiten. Netjes direct betaald en gebeld, maar willen niet heraansluuten. Geen Allianz voor mij meer voor geen enkele verzekering.

houden dubbele premie per maand af. Zijn niet te bereiken per mail. Nemen na 15 min. nog geen telefoon op. Chat is niet bemand. Sturen wel een aanmaning, na een onterechte afboeking, die ik terug heb laten storten. Ook op deze mail geen antwoord mijnerzijds mogelijk.

Ik probeer reeds voor 2 maanden de verzekering op te zeggen. Zowel telefonisch (wachttijd 20 minuten), contactformulier als mail wordt niet gereageerd. Klant = lucht. Verder dan een standaardmail met de tekst dat ze de vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden komt het niet. Incasso inmiddels maar gestorneerd.

Deze verzekering dekt enkel inbraakschade met duidelijke braakschade. Zelf bij een volledig politie rapport geeft deze verzekeraar geen thuis. Dus verwacht bij insluiping totaal niets van deze verzekeraar.. Bijna alle verzekeraars betalen bij insluiping wel uit.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen