Beste inboedelverzekering Juni 2024 

De beste inboedelverzekering sluit je snel via ons af!

Alle losse spullen in je huis vallen onder de inboedel: van een bank tot aan de stoelen en van dure sieraden tot aan je tv. Deze spullen kunnen gestolen worden of beschadigd raken. Met de beste inboedelverzekering ben je hier tegen verzekerd en krijg je een vergoeding bij schade en diefstal.

Bereken je premie

beste inboedelverzekering

Wat is de beste inboedelverzekering?

Ben je op zoek naar een inboedelverzekering? Dan wil je natuurlijk de beste hebben. Wat de beste inboedelverzekering is, is voor iedereen anders. Dat komt omdat een inboedelverzekering heel persoonlijk is en wordt afgesloten op basis van:

 • De waarde van je spullen
 • Waar je woont
 • Welke dekking je wilt
 • In wat voor soort huis je woont
 • Je schadeverleden

Hoe vind ik de beste inboedelverzekering?

In tegenstelling tot een autoverzekering en zorgverzekering is een inboedelverzekering niet verplicht. Je bepaalt zelf of je je spullen wel of niet verzekerd. Toch kiezen veel mensen ervoor om dit wel te doen. 

Wij geven je een paar tips hoe je de beste deal vindt:

 1. Start altijd met een inboedelverzekering vergelijken
 2. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
 3. Lees reviews van andere klanten
 4. Bekijk de polisvoorwaarden
 5. Kies de verzekering die het beste bij je past

Top 5 beste volgens onze reviews

Bij Zeker.com krijgen wij elk jaar veel reviews binnen. Hierin vertellen verzekerden ons wat zij van hun verzekering en verzekeraar vinden. Wat zijn de minpunten en de pluspinten. 

Op basis van deze reviews hebben wij de top 5 beste inboedelverzekeringen gemaakt:

 1. InShared
 2. United Insurance
 3. Promovendum
 4. Woongarant
 5. ING

Waarom op zoek naar de beste inboedelverzekering?

De spullen in je huis zijn waardevol. Als je alles bij elkaar optelt, dan kom je al snel op een flink bedrag uit. Met een opstalverzekering is je huis verzekerd, maar de spullen die erin staan niet. Om je inboedel te verzekeren, sluit je een inboedelverzekering af. Hiermee zijn al je losse spullen in je huis verzekerd tegen schade en diefstal. Het is van belang dat je een inboedelverzekering afsluit die bij je past. Vaak gaan mensen op zoek naar de goedkoopste inboedelverzekering. Maar de voorwaarden zijn ook belangrijk. Heb je te weinig dekking? Of is het verzekerde bedrag te laag? Dan loop je het risico dat je een (te) lage vergoeding krijgt bij schade of diefstal. De beste inboedelverzekering, is de verzekering die aansluit bij je huis en je wensen.

Waar moet ik op letten?

Voordat je een inboedelverzekering vergelijkt en afsluit, is het handig om te weten waar je precies op let. Je kunt een inboedelverzekering vaak samen met een opstal- of woonverzekering afsluiten. Sluit je meerdere verzekeringen af bij één verzekeraar? Dan krijg je vaak pakketkorting. Handig om even te checken of dit voor jou de beste keuze is.

Ook let je goed op de hoogte van het verzekerde bedrag.  Dit is de maximale vergoeding die je krijgt bij schade of diefstal. Het verzekerde bedrag wordt bepaald op basis van de totale waarde van je inboedel. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering komt onderverzekering vaak voor. Je bent dan niet genoeg verzekerd, waardoor je bijvoorbeeld maar 50% of 70% van de waarde van je spullen vergoed krijgt. Met behulp van een Inboedelwaardemeter bereken je de waarde van je inboedel. Dit kun je bij de meeste verzekeraars doen. Ook kun je een garantie tegen onderverzekering afsluiten. Hiermee wordt her risico op onderverzekering gedekt.

Verder kijk je naar de kosten en voorwaarden. De premie van een inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. Maar let ook goed op de voorwaarden. Want wat valt er wel of juist niet onder de dekking. Een hogere premie betekent niet gelijk ook betere voorwaarden. Tot slot let je op de aanvullende voorwaarden. Bij sommige verzekeraars krijg je korting op de premie als je inbraakpreventieve maatregelen hebt genomen. Denk bijvoorbeeld aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen of een alarmsysteem.

De beste inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

Wat de beste inboedelverzekering is, verschilt enorm. Iedere situatie is anders. Wat de beste is, hangt af van je woonsituatie, maar ook van je eigen wensen. Door te vergelijken zie je snel welke opties er zijn en hieruit kun je zelf de beste keuze maken. Let daarbij op de premie, maar vergeet niet om de voorwaarden ook goed te vergelijken. Hierin lees je precies wat er wel en niet wordt verzekerd. Heb je de beste inboedelverzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten. Je vult alle gegevens in en verstuurt de aanvraag. De verzekeraar zal je op de hoogte houden van je aanvraag. Zodra je bent verzekerd, ontvang je de polis.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Politiekeurmerk.nl
 • Consumentenbond
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 12 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023