Goedkoopste inboedelverzekering Mei 2024 

De goedkoopste inboedelverzekering sluit je snel via ons af!

 • vergelijk onafhankelijk
 • binnen 2 minuten een premie bereken
 • direct verzekerd

Om je inboedel te verzekeren, sluit je een inboedelverzekering af. Wat is de goedkoopste inboedelverzekering en hoe vind je deze?

Bereken je premie

goedkoopste inboedelverzekering

Wat is de goedkoopste inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel erg handig. De vergoeding bij schade is vele malen hoger dan de premie. Veel mensen sluiten deze verzekering af. Wat de goedkoopste inboedelverzekering is, is voor iedereen anders. Dat komt omdat er veel zaken invloed hebben op de premie, zoals:

 • Je postcode
 • De samenstelling van je gezin
 • De waarde van je inboedel
 • Het type huis waarin je woont
 • De dekking
 • Je schadeverleden

Ben je op zoek naar de goedkoopste inboedelverzekering? Begin dan met je inboedelverzekering vergelijken. Door te vergelijken zie je direct welke opties er zijn en wat voor jou de beste inboedelverzekering is. Ook kan het lezen van reviews enorm helpen. Hierin lees je wat anderen wel of niet goed vinden aan een verzekering en verzekeraar.

In 5 stappen de goedkoopste vinden

Hieronder lees je de 5 stappen die je volgt om een goedkope inboedelverzekering te vinden;

 1. Start altijd met vergelijken
 2. Vul jouw gegevens in
 3. Kies de dekking
 4. Vergelijk de premies met elkaar
 5. Kies een goedkope inboedelverzekering

Belangrijk is altijd om ook de voorwaarden te controleren. Het is fijn om een lage premie te betalen, maar uiteindelijk gaat het erom dat de schade wordt gedekt. Dit lees je in de voorwaarden.

Hoe bespaar ik op mijn inboedelverzekering?

Je kunt besparen op je inboedelverzekering door:

 • Inbraakpreventieve maatregelen: veel verzekeraars bieden een korting als je voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 15%.
 • Vrijwillig eigen risico: Je kunt kiezen voor een hoger eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.
 • Pakketkorting: bij de meeste verzekeraars kun je een verzekeringspakket afsluiten. Zo’n pakket is vaak minder duur dan het afsluiten van losse verzekeringen. De inboedelverzekering kun je gelijk met een opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Hoe meer polissen je afsluit, hoe hoger de korting.

5 goedkope inboedelverzekeringen

VerzekeraarPremie per maand (alleenstaand)Premie per maand (gezin met kinderen)
Centraal Beheer€ 4,47€ 5,31
FBTO€ 4,66€ 7,43
Aegon€ 4,73€ 8,12
Nationale Nederlanden€ 6,04€ 6,67
Ohra€ 6,36€ 10,23
Berekend op 25 januari 2024: geboren op 01-01-1980, rijtjeshuis, inkomen € 2.001 – € 3.000.

Hoe kan ik goedkoop mijn inboedel verzekeren?

Bij het afsluiten van een verzekering kijk je vaak direct naar de kosten. Je wilt immers niet teveel premie betalen. Ook is er een groot verschil in prijs tussen de verzekeraars. Er zijn goedkope inboedelverzekeringen te vinden, maar ook premies die een stuk hoger liggen. Toch wordt een dure verzekering lang niet altijd verklaard door betere voorwaarden. De goedkoopste inboedelverzekering kan een prima keuze zijn. Het loont daarom al snel om te kijken waar en hoe je je inboedel goedkoop kunt verzekeren. Je kunt een inboedelverzekering afsluiten bij vrijwel iedere verzekeraar. Wil je je inboedel goedkoop verzekeren? Dan kies je voor een inboedelverzekering met alleen een basisdekking. Dit is vaak de goedkoopste optie. Deze verzekering dekt onder andere schade door:

 • Brand
 • Wateroverlast
 • Inbraak en diefstal
 • Storm (blikseminslag en neerslag)
 • Ontploffing

Het kan per verzekeraar verschillen wat er wel en niet onder de dekking valt. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden door. De basisdekking kun je uitbreiden met verschillende aanvullende modules, zoals:

 • Extra dekking voor kostbaarheden: voor waardevolle sieraden en dure computerapparatuur.
 • Buitenshuis dekking: een standaard inboedelverzekering dekt alleen schade aan je spullen die in je huis staan. Met de dekking buitenshuis ben je ook verzekerd als je spullen onderweg beschadigd of gestolen worden.
 • (Mobiele) elektronica: apparaten zoals een smartphone, laptop of iPad zijn lang niet altijd goed verzekerd. Met de aanvullende dekking voor (mobiele) elektronica ligt de vergoeding bij schade of diefstal een stuk hoger.
 • Tijdelijke verhuur van je huis: steeds vaker verhuren mensen hun huis. Maar dit betekent niet dat je automatisch ook goed verzekerd bent. Een basisverzekering biedt vaak onvoldoende dekking.

Vink je aanvullende modules aan? Houd er dan rekening mee dat de premie stijgt.

Een goedkope inboedelverzekering, waar let ik op?

Ben je op zoek naar de goedkoopste inboedelverzekering? Dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Dit zijn:

 • De premie

De hoogte van de premie is het bedrag dat je betaalt om je inboedel te verzekeren. Er is een groot verschil in prijs tussen de verzekeraars. Let er daarom goed op dat je niet teveel betaalt. Dit ontdek je door de voorwaarden te lezen. Hierin staat precies wat er wel en niet wordt gedekt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een dure inboedelverzekering dezelfde voorwaarden heeft als de goedkoopste optie. De keuze is dan snel gemaakt.

 • Het verzekerde bedrag

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering is het erg belangrijk dat je je inboedel voor de juiste waarde verzekerd. Het verzekerde bedrag is het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitkeert. Veel verzekeraars gebruiken een Inboedelwaardemeter om de waarde van jouw spullen in te schatten. Let er op dat dit bedrag hoog genoeg is en je niet onderverzekerd bent. Ook kun je een garantie tegen onderverzekering afsluiten.

 • De dekking

Een goedkope inboedelverzekering kun je afsluiten met verschillende dekkingen. Een standaard basisdekking is vaak de goedkoopste optie. Vraag jezelf wel af of je voldoende verzekerd bent met een basisverzekering. Als blijkt dat dit niet zo is, dan ben je bij schade alsnog veel kosten kwijt. Let er goed op dat de goedkoopste inboedelverzekering genoeg dekking biedt.

 • Het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade of diefstal. Een verzekering met een laag eigen risico heeft meestal ook de hoogste premie heeft. Wil je de goedkoopste inboedelverzekering verzekeren? Houd dan rekening met een hoger eigen risico.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond 
 • Politiekeurmerk 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 12 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023