ANWB Fietsverzekering

★★☆☆☆ 5.2/10 (26 reviews)

Logo verzekeraar ANWB

De ANWB is een vereniging die met diverse activiteiten de belangen van haar leden behartigt, waaronder ook op het gebied van verzekeringen.

Voordelen van ANWB:

  • Korting voor ANWB-leden
  • Dagelijks opzegbaar
  • De beste pakketkorting van Nederland
  • Tot 10% Korting met de woonpakketverzekering
  • Gratis hulp van de ANWB Alarmcentrale

Voordelen van deze fietsverzekering:

  • Scherpe premie, extra ledenkorting
  • Drie jaar nieuwwaarde dekking
  • Geld voor nieuwe fiets bij diefstal
  • Actie: Gratis ANWB Fietsroute app!

Onafhankelijke beoordelingen voor de ANWB Fietsverzekering

De ANWB Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De ANWB Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De ANWB Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,3.

De ANWB Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 maart 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de ANWB Fietsverzekering

Heb mijn e-bike 3 jaar verzekerd. Helaas na beëindigen verzekering, 10 dagen later toch de fiets gestolen. Dikke pech voor mij natuurlijk. Verwacht ook niet dat ik alsnog aanspraak kan maken. Echter zit er ook bij de verzekering een GPS tracker systeem. Daarom aan de ANWB gevraagd of zij konden kijken in het systeem of de tracker nog aanstond of de laatst bekende gps locatie van mijn fiets konden doorgeven. Dan zou ik zelf kunnen kijken of dit aan de politie kunnen doorgeven. Dit was niet mogelijk want de tracker was al gelijk uitgezet en de data gewist. Dit is uiteraard niet waar, aangezien geen enkel bedrijf gelijk data wist (data is informatie en dat wis je niet gelijk). Ik verbaas mij erover dat er totaal geen welwillendheid is. Het komt er op neer: het moment dat je niet meer klant bent van de ANWB dat ze je dan ook niet meer meer willen helpen. Hun slogan is daarentegen: ‘ANWB: hoe kan ik u helpen?’.

Schade aan mijn fiets na een ongeval ,anwb vraagt om een schade rapport kosten €69,=. ANWB vergoed dan deze kosten niet . Spiegel kapot maar omdat de spiegel niet op aankoopnota van de fiets staat wordt deze niet vergoed. Ondanks dat accessoires wel zijn meeverzekerd. Kortom zoeken naar : Hoe kunnen we zo weinig mogelijk uitbetalen. Ronduit schandalig !

Wat een goede service. Zeer coulant! En super snel afgehandeld. Dank hiervoor na een zeer vervelende diefstal van 3 nieuwe elektrische fietsen.

als je wilt dat karen berg je zaak afhandelt, bel dan direct en vraag naar iemand anders. meer dan een jaar wachten, geen antwoord op e-mails enz. zit al meer dan een jaar zonder fiets die ik nodig heb voor mijn werk dankzij karen berg. niet aan te raden.

Schandalige prijsverhoging 40% meer premie per fiets. Andere verzekeraars berekenen veel lagere verhoging. Terwijl wij ook nog op het platteland wonen!

ANWB verhoogt fietsverzekering met 56%. Reden fietsdiefstal . Enra verzekering 10% King polis niet Landelijk 10 % Conculsie ANWB graai premie. Medewerker probeerde rood (56% verhoging ) groen te praten . Iedereen ziet rood maar ANWB zegt groen

ik zou nooit je fiets verzekeren bij ANWB/Unigarant. niet normaal. ik april word je fiets gestolen en tot op de dag van vandaag nog niks vernomen.

Snap niets van al die negatieve reviews, 2 dagen na het afluiten van mijn polis werd mijn fiets gestolen. Zeer vriendelijk geholpen en na het opsturen van de gevraagde documenten al binnen 2 dagen een bevestiging dat het bedrag uitbetaald zou gaan worden. Zeker aan te bevelen dus, tenminste geen gemorrel en verborgen kleine lettertjes waardoor je extra lang moet wachten.

ze zijn oplichters, ze zijn oplichters, ze zijn oplichters ze zijn oplichters, ze zijn oplichters,ze zijn oplichters

Dit is al vaker geschreven, een driejarige polis afgesloten, fiets na twee maanden gestolen, gelijk gehele bedrag kwijt.. Ik zou me voor kunnen stellen dat een eerste jaar wordt afgeschreven, maar de overige twee gerestitueerd zouden worden. Niet dus. De polis niet geheel en al doorgelezen, maar ja, dat zullen weinig mensen doen.

ANWB fietsverzekering beoordeel ik als zeer, zeer slecht. We hebben een nieuwe fiets gekocht waarbij deze verzekering is afgesloten. Na een aantal maanden kregen we plots een mail dat deze was stopgezet door het niet betalen van de polis. We hebben hiervan nooit een rekening gehad. Na een maand kregen we plots een incasso in de bus met een factuur bedrag en incassokosten. Echt schandalig! Zo handel je niet.

Zeer, maar dan ook echt zeer slechte fietsverzekering. Zelfs de tussenpersoon moet weken wachten op reactie en proberen er zich met de goedkoopst mogelijke oplossingen van af te brengen maar rekenen wel de hoofdprijs. Ik zou hier zelfs de step van mijn schoonmoeder niet willen verzekeren , kortom zoek een betere verzekering maatschappij op want deze is waardeloos

Waardeloos, ze komen als je belt na meer dan een uur en zijn dan een half uur bezig om er dan pas achter te komen dat ze een belangrijk onderdeel toch niet hebben. Zelf je fiets naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker slepen duurt zelfs minder lang. Dit heb ik al meerdere keren meegemaakt.

Slechte communicatie met klantservice. Als he dreigt de verzekering stop te zetten, gaan ze niet met je in gesprek. In plaats daarvan houden ze vast aan hun gelijk, maar zetten tegelijkertijd je verzekering stop en geven je geld terug. Heel goed voor mij, maar toch een erg koppige en kortzichtige manier om met klanten om te gaan. Hadden ze hun excuses aangeboden, was ik wss klant gebleven. Heb ik zo ook gecommuniceerd, maar blijkbaar hebben ze het geld niet nodig. Pas dus op, als je graag op een nette manier benaderd wil worden en klantvriendelijkheid voor je belangrijk is, ga je fiets dan niet bij ANWB/Unigarant verzekeren!

Erg droevige partij. Ruim 400 euro achter de wagen omdat de sleutels niet aangetekend waren verstuurd. Had uiteraard wel beter geweest maar hoe opvallend is het dat precies in dit geval de sleutels "kwijt" zijn en de verekeraar daarom niet uitkeert. Klantgericht zijn ze sowieso niet en ze grijpen iedere kans aan om niet uit te keren.

Fietsverzekering met 3 jaar looptijd afgesloten. Zodra je fiets gestolen wordt dan wordt de verzekering beëindigd, deze kun je niet overdragen op een nieuwe fiets. Maar je krijgt ook geen restitutie van je vooruitbetaalde premie. Dit is erg jammer, zeker als je fiets in het 1e jaar al gestolen wordt. Daarnaast zeer matige klantenservice, gebrekkige en tegenstrijdige informatie zowel via mail als telefonisch en ook nog totaal niet meewerkend of klantvriendelijk..

heel slecht, ik zou niemand aanraden bij anwb fiets verzekeren.

Bij aankoop van de verzekering word je een jaar lidmaatschap van hun fietsclub in de maag gesplitst, of je dit nu wilt of niet. Voor het einde van het jaar wordt deze fietspas stilletjes verlengd. Als je in de tussentijd verhuisd bent en je de berichtgeving van een factuur daarvoor niet ontvangen hebt, krijg je een incassobureau en rechtbank op je dak. Zonder dat je ooit hebt ingestemd met deze fietspas, en zonder dat je hier kennisgeving van hebt gehad!! Ik zou deze verzekering bij NIEMAND willen aanraden.

Je wordt verplicht geacht om naar het zelfde fietswinkel te gaan als waar je de verzekering heb afgesloten. Terwijl ze niet eens een soortgelijke fiets hebben staan. Onvriendelijk en te zakelijk behandel door medewerker van ANWB geen enkele empathie. Wat een brutaliteit. Absoluut nooit meer!!!!!

Ik had een verzekering afgesloten die 5 jaar geldig zou zijn. Daarbij verwacht dat ik later na het afsluiten van de verzekering, het kon wijzigen tot een Maandelijke Automatische Incaso. Maar, dit bleek niet mogelijk. Dus, als je een fietsverzekering neemt (die veel jongeren, die weinig geld hebben. Neemt) ben je verplicht alles in 1x te betalen? Ik moest ineens 358,- whoppa betalen. Leuk hoor, als je net een uitkering hebt, en geen rooie rotcent hebt… stond Ff -280 op de bank… Heb uit eindelijk terugboeking gevraagd en ga het hele rattenplan annuleren. Erge naaistreek dit…

Bij afsluiten van een 3-jarige verzekering werd me verteld dat, mocht mijn fiets binnen die 3 jaar tijd gestolen worden, mijn volgende fiets vanuit dezelfde winkel (Hans Struijk) de verzekering zou kunnen overnemen. Nu is na 5 maanden mijn fiets gestolen en blijkt bovenstaande toch niet te kunnen…. Kortom voor 5 maanden heb ik verzekeringskosten van 180,- betaald. Als ik dat had geweten had ik never nooit een verzekering van 3 jaar afgesloten… Maar blijkbaar is dit de manier hoe de ANWB graag de centjes verdiend; lekker liegen; Top ANWB! ….

op maandag 27-5 -16 was het heel regenachtig. ik was met mijn e-bike onderweg van alkmaar naar den helder. in callantsoog hebben we een tussenstop gemaakt . ik heb de accu mee naar binnen genomen en een beetje bij te laden. na ongeveer 3 kwartier wilden wij weer verder fietsen .alleen er werd geen stroom door gegeven. dus anwb bellen .pl /minus een uur gewacht kwam de anwb. de accu werd doorgemeten , niets dan maar een dealer bellen . in julianadorp naar de dealer gegaan . voor deze fiets hebben wij geen onderdelen. dan maar door naar den helder. op de boot heb ik de accu gewoon weer opgeladen en wat schetst mijn verbazing,in de ochtend zijn wij op texel gaan fietsen en alles was weer bij het oude. ik kreeg een tip van een mede vakantie en dat werkte prima vierder op een plastic hoesje over het display te doen verder geen problemen meer gehad

Zeer slecht heb een fietsverzekering 5 jaar nieuwwaarde afgesloten nu in het 5 e jaar wordt mijn fiets gestolen en ik krijg maar 50% uitgekeerd, men verschuilt zich achter eigen regeltjes zeer slecht

Laatst kwam ik mijn met piemel tussen de spaken. De ANWB telefoniste wist zich geen raad en heeft de wegenwacht gestuurd. Deze heeft een kurkentrekker in mijn kont gestopt, waarna de hele boel weer ontwarde. Mijn dank is eeuwig groot (en mijn piemel is 10 cm groter :) )!

Beroerd, Fietsverzekering voor bakfiets afgesloten. Bij verkoop van de fiets wilde wij ook de verzekering beëindigen en de teveel betaalde premie (2 van de 3 jaar) retour ontvangen. Ze schrijven leuk in de voorwaarden: "Dagelijks opzegbaar? Ja, je kunt je fietsverzekering opzeggen wanneer je wilt' , Ze vergeten alleen dat dit premie-technisch niets uitmaakt.. je kunt dus net zo goed de verzekering laten doorlopen. Verzekering is ook niet over te zetten naar een andere fiets!!! Verzekering loopt via Unigarant..

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen