ANWB Reisverzekering

★★★☆☆ 7.6/10 (33 reviews)

Logo verzekeraar ANWB

De ANWB is een vereniging die met diverse activiteiten de belangen van haar leden behartigt, waaronder ook op het gebied van verzekeringen.

Voordelen van ANWB:

  • Korting voor ANWB-leden
  • Dagelijks opzegbaar
  • De beste pakketkorting van Nederland
  • Tot 10% Korting met de woonpakketverzekering
  • Gratis hulp van de ANWB Alarmcentrale

Voordelen van deze reisverzekering:

  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • Betaal voor maximaal 3 personen
  • 24/7 Hulp van de ANWB Alarmcentrale

Onafhankelijke beoordelingen voor de ANWB Reisverzekering

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Doorlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Kortlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 16 april 2018 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Kortlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 18 april 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Doorlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 18 april 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Kortlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 18 april 2016 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Kortlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 20 april 2015 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Doorlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 20 april 2015 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Kortlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 24 maart 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’.

De ANWB Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 februari 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De ANWB Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 februari 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De ANWB Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 14 februari 2011 door Independer.nl beoordeeld met een 7,6.

De ANWB Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 14 februari 2011 door Independer.nl beoordeeld met een 7,6.

De ANWB Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 februari 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,7.

De ANWB Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 11 mei 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De ANWB Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 11 mei 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De ANWB Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 februari 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,7.

De ANWB Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 juli 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De ANWB Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 juli 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De ANWB Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 4,5.

De ANWB Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 juli 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De ANWB Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 juli 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de ANWB Reisverzekering

In maart 2023 ski ongeluk gehad in Frankrijk. Ondersteuning van de ANWB ter plekke waardeloos. Ik moest zelf alle kosten voorschieten. Ziekenhuis en helikopter zouden door ANWB betaald worden. Geen tolk gekregen in het ziekenhuis. Na 2 dagen ziekenhuis kwam ik erachter dat er geen betaling/borg geregeld was. Weer 2 dagen later bleek helikopter niet betaald, enz. enz. Uiteindelijk ben ik door familie afgehaald omdat alles zeer slecht geregeld was. Schade-afhandeling liep ook niet op rolletjes. Er moest een expert komen, niet om aan onze integriteit te twijfelen, maar om te beoordelen. Waardeloos. Er was een spiksplinter nieuwe ski uitrusting aanwezing. Bonnen 14 dagen oud. Expert op deze geheel nieuwe uitrusting afschrijving toepassen. Volgens tabel ANWB worden kosten van 2 nareizigers vergoed. Expert maakte hier 1 nareiziger van. In totaliteit ben ik niet te spreken over deze verzekering. Ik raad deze verzekering dan ook absoluut niet aan.

In mei tijdens vakantie in Griekenland op het eiland Thassos, kreeg ik (71 jaar) een vrij ernstig hartinfarct. Vanaf eerste melding aan alarmcentrale ANWB/Unigarant reisverzekering is er veelvuldig contact geweest. Ik was op vakantie met mijn echtgenote, door zorg van de alarmcentrale kon onze dochter direct vanuit Frankrijk naar Griekenland reizen (ticket Toulouse – Athene – Thessaloniki plus taxi naar Kavala, is allemaal geregeld en betaald), om met name mijn echtgenote te ondersteunen. Door vrij intensief overleg tussen de alarmcentrale ( Martijn, super wat een empathie), de arts van de anwb alarmcentrale en onze dochter ben ik na vier dagen naar een ander en beter geoutilleerd privéziekenhuis overgebracht in Thessaloniki en daar geopereerd, ook de thuisreis onder begeleiding van een arts was tot in de puntjes geregeld, inclusief “assistance” op de vliegvelden en taxi tot aan de huisdeur. Declaratie van verblijfskosten, taxikosten etc. ingediend en binnen goed een maand uitbetaald, super. Ik ben reuze blij met de wijze waarop alles is afgehandeld en voor zover je twijfelt over het al dan niet afsluiten van een reisverzekering, wel doen!

Mijn partner is op 6062023 opgenomen in een ziekenhuis in Girona ivm een ernstige infectie aan haar r grote teen heeft 4 dagen in het ziekenhuis gelegen de begeleiding op de terugreis was super geregeld door anwb alarmcentrale Enorm goed begeleid van hotel naar luchthaven in Girona en Girona naar Schiphol Airport Namens mijn partner en mij nog hartelijk dank voor de topservice ik beveel de anwb reisverzekering van harte aan

Gisteren pech met de auto gekregen op de Italiaanse snelweg. Mijn man kon er gelukkig voor zorgen dat we door konden rijden naar de accommodatie. Vanmorgen vroeg gebeld we worden van het kastje naar de muur gestuurd. Het is nu half 4 en we zitten nog te wachten op een monteur. Ben heel bang dat dit niet meer goed komt. We hebben zeker al 10 keer gebeld met de ANWB. Volgend jaar een andere verzekeraar voor ons. Als we ze langs de snelweg nodig hadden gehad was het helemaal een drama geworden. In geval van nood kun je niet op ze rekenen.

Op vakantie in Bali een scooter ongeluk gehad en mijn schouderblad gebroken. De alarmcentrale heeft niets gedaan, ik moest alles zelf gaan regelen. Voor de terugvlucht had ik een extra stoel nodig, maar dat moest ik zelf maar regelen of ik moest nog 2 dagen langer blijven en dan zelf een verblijf regelen voor maximaal 30 euro per nacht… waar kan je nog een verblijf regelen voor 30 euro? Telefoonkosten liepen op tot 430 euro om alles te regelen, maar werd niet vergoed. Eenmaal thuis moest ik formulieren binnen 2 weken invullen, maar kon niet schrijven door mijn ongeval en digitaal invullen was niet mogelijk. Uiteindelijk niets vergoed gekregen van de meer dan 3000 euro aan kosten. Uiteraard gelijk de verzekering opgezegd. Oplichters!

Al meer dan 15 jaar een doorlopende reisverzekering rechtsbijstand bij ANWB. Gelukkig in al die jaren geen beroep hoeven doen maar wel 3 x mijn rechtsbijstandverzekering ingeschakeld. Eerste verzoek: 5 uur vliegvertraging. Swiss Air wilde geen vergoeding betalen. ANWB heeft toen uit eigen middelen uitgekeerd zonder deze kosten te verhalen bij Swiss Air. Resultaat: Kosten komen uiteindelijk tot uiting in premieverhoging. Tweede verzoek: Voor een camper reis Amerika in NL alle verzekeringen betaald. Bij aankomst in Amerika was hier niets van bekend en alle verzekeringen nogmaals moeten betalen. Na inschakeling ANWB rechtsbijstand geen enkel resultaat. Derde verzoek: Na 5 uur vliegvertraging Small Planet geen vergoeding ontvangen. Na inschakeling ANWB rechtsbijstand geen enkel resultaat. 1 resultaat heb ik wel. Per heden mijn verzekering bij ANWB opgezegd.

Dramatisch slechte ervaring. Veel praatjes over maximale vergoedingen maar NIKS en dan ook geen woord over de dagwaarde en afschrijvingstabel. Je betaalt tenzij je niet ALLE spullen nieuw gekocht hebt voor NIKS. want dat is het bedrag dat je terug krijgt als je een claim indient. Service ook dramatisch, als nieuwe klant wordt ik 3x binnen 1 minuut te woord gestaan terwjil als klagende ontevreden klant mag ik gemiddeld 12 minuten wachten. Frustrerend slecht. Spijt dat ik al die jaren betaald heb.

Werkelijk Waardeloos. Een keer in 14 jaar iets aan de hand. De electrische tandenborstels laten staan en de poetsploeg heeft niks gevonden. We kregen 20,- vergoed terwijl ze net 2 jaar oud waren en 150 euro kosten… Bij contact krijg je binnen 1 minuut de verkoopafdeling en mag je 20 minuten op een service afdeling wachten. Voor de feiten bij de verkoper gedaan alsof ik een nieuwe potentiele klant ben. 10 minuten praten over MAX verzekerd bedrag 4000,- euro, 5000,- voor GSM noem maar op. NIKS gehoord over dagwaarde of afschrijvingstabel. Bij klacht moet ik bij Unigarant zijn want die regelen alles voor ANWB Uni garant medewerker zegt dat zij gelijk zijn aan ANWB en ANWB het zou moeten regelen. Kortom voel ik me opgelicht omdat het leek alsof ik dik verzkerd was terwijl alleen de dagwaarde volgens een vage afschrijvingstabel vergoed wordt. Waarom zegt de verkoper dit niet EERLIJK. Werkelijk waardeloos. Ik voel met met terugwerkende kracht genaaid door dit bedrijf en ben met alles weg gegaan. schandalig. Ik vraag me ook af of de beoordeling van de consumentenbond is gebaseerd op de praatjes of op de kleine lettertjes.

Mijn vriend en ik hadden een 2.5 weekse vakantie geboekt in Italie. Helaas moesten we na een week terug door het plotselinge overlijden van zijn opa. Ik ben met hem mee terug gereden, omdat hij zelf niet in staat was om de hele rit alleen af te leggen. Hij kon er ook voor kiezen om terug te vliegen en de auto naar Nederland te laten brengen, dit zou worden vergoed. Wij dachten de ANWB te helpen door terug te rijden, zodat zij geen enorme kosten hadden. Echter bij het terugvragen van de schade krijgen we alles maar voor de helft uitgekeerd (omdat ik niet bij de ANWB verzekerd ben). Had ik dan in mijn eentje de reis af moeten maken?? Ook krijgen we geen reiskosten terug, 'omdat we toch wel terug hadden gemoeten'. Dankjewel ANWB, we zullen nog eens met jullie meedenken! Wat een smakeloze afhandeling in de moeilijke tijden van een plots overlijden.

Zeer Nette schadeafhandeling en uitbetaling van gestolen schoen. Direct nieuwe schoenen kunnen kopen.

Eerst telefoon gestolen. Geld stond binnen 5 dagen op mijn rekening. Vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Anwb heeft contact gehouden en goed advies gegeven. Vervangende vliegtickets voor mij en mijn vriend zouden vergoed worden. Dit heb ik niet gedaan, maar alle gemaakte kosten zijn vergoed. Ook telefoonkosten, hotelkosten, taxikosten enz. Hele fijne service!

Nadat tijdens onze vakantie mijn handtas gestolen is, ben ik erg fijn geholpen door de medewerkers van Unigarant (dochter van de ANWB). Binnen twee weken was mijn verzoek verwerkt en had ik het geld op mijn rekening staan. Als je zoiets vervelends overkomt, is het erg prettig wanneer daar zo snel iets mee wordt gedaan. Erg tevreden.

Tijdens onze vakantie die uit verschillende landen betrof.Werdt mijn dochter gekrabbeld door een zwerfhond in Cambodja.Contact opgenomen met ANWB en rabiës shots waren nodig.In Phnom penh de eerste gehaald.Daarna contact gezocht met ggd omdat er nog twee prikken nodig waren bij thuiskomst.Waarvan een op de dag van vliegen.Ggd wilde dat er een extra injectie met marig werdt gegeven rond de wond.Binnen een week na eerste rabiës shot.Contact met ANWB resulteerde in vele telefoontjes met steeds verschillende personen.Dan werdt er ui Spanje gebeld en dan weer uit Verenigde statenOndanks dat ik uitgelegd had dat we volgende dag terug naar Kuala Lumpur vlogen bleven ze de volgende dagen erop aangeven dat we in Pnom penh naar het ziekenhuis moesten om te informeren over marig.Dagen erop werdt er meerdere malen gebeld.Werden we naar ziekenhuis in Kuala Lumpur gestuurd die geen marig kende.Zelfs laat in de nacht ging de telefoon waarop mijn dochtertje aangaf dat ze toch wel graag wou slapen omdat we de volgende dag naar Bali vlogen.Op Bali zou marig aanwezig zijn en bij aankomst zou er door de kliniek gebeld worden.Uren gewacht op hotelkamer.Anwb belde en ik vroeg naar welk ziekenhuis ze moest voor tweede rabiës shot.We zouden worden terug gebeld.Om 8 uur in de avond was ik het wachten zat en heb zelf op internet naar betrouwbaar ziekenhuis gezocht en taxi gepakt.Toen we terug waren naar uren.Het was suikerfeest en uiteindelijk heeft het hotel een taxi weten te regelen.Vlak voor de taxi kwam bleek dat er geen marig beschikbaar was op Bali.Er werdt gekekn of we naar Thailand of een ander land werden gevlogen.Inmiddels was het dag 4 na eerste injectie.Na contact met ggd die aangaf dat marig eigenlijk niet te verkrijgen was in Azie werdt ik bang dat we weer naar een ander land gingen en daar na anderhalve dag te horen zouden krijgen dat het niet aanwezig was.Dan zou het te laat zijn om terug te vliegen en marig in Nederland te krijgen.Hoe eerder marig werdt toegediend hoe beter.Gevraagd of het niet opgestuurd kon worden.Niet mogelik.Het medicijn is ontzettend duur. Heb de ggd gevraagd om het over te nemen omdat de ANWB niet echt op de hoogte was met rabiës.Aangegeven dat ik dan maar liever terug vloog naar Amsterdam.We zouden nog naar Langkawi en maar paar dagen op Bali verbliven.Doodmoe van alle telefoontjes de hele dag en we konden al paar dagen niks doen dan wachten op het volgende telefoontje.Arts gaf heel laat in de avond toestemming om te gaan.Volgende dag in de middag.Na het krijgen van telefoonrekening geclaimed.Kosten werden netjes vergoed.Van mijn man begreep ik dat ze alles op alles hebben gezet om de vakantie te laten door gaan.Bij de vergoeding snapte ik ook waarom.Pro ratio over 10 dagen ondanks nog veel kosten voor de vijf nachten van het hotel in Bali,vlucht naar Langkawi en niet meer te annuleren hotel was de uitkering droevig.Kwam neer op 15 euro per dag met zijn tweetjes.En niks van het niet meer te annuleren vliegtickets en hotel ondanks een luxe annulering.Zware tegenvaller dus.Toch zou ik het weer hetzelfde gedaan hebben.Met rabiës kan je geen enkele risico nemen.En als de ggd het noodzakelijk vindt dan moet het gewoon.Anwb heeft uiterste best gedaan en wat ik begreep van mijn man waren ze erg onder de indruk..Laatste dagen waren zo vermoeiend dat we een week lang moesten bijkomen in Nederland.Enigste minpunt vindt ik de ontzettend lage vergoeding voor de 10 dagen niet genoten reisdagen.Heb ze daarover gemaild en gevraagd hoe ze bij dit lage bedrag komen en of ik niet recht heb op een hogere vergoeding.Totaal geen antwoord meer gekregen.150 euro over 10 dagen met zijn tweeen is pro ratia een belachelijk bedrag.Als ik daarvoor terug kon naar Bali en Langkawi dan deed ik dat meteen.Totaal niet klantvriendelijk dat ze geen antwoord meer geven

Op de website wordt bij doorlopende reis- en annuleringsverzekering verwezen naar de optie 'vergelijk Compact en Compleet'. Hier staat duidelijk dat geld tot 300 euro is verzekerd in het pakket Compleet. Sluit je de verzekering af dan zie je op het polisblad dat geld niet standaard is verzekerd in het pakket Compleet. Telefonisch uitleg gevraagd en ook een klacht via het formulier op de website ingediend. Beide medewerkers merkten op dat het een extra optie is die aangeklikt moet worden, de extra kosten zijn 20 euro. Med. klachtenlijn zei dat ik niet goed kon lezen! Uitleg op de website is m.i. niet correct.

Het is alweer ruim 2 jaar geleden, maar de narigheid en stress met de ANWM Alarmcentrale (verder te noemen AC) ben ik nog steeds niet vergeten. Ik was in mijn eentje in Jakarta, Indonesië, toen door onbekende oorzaak mijn toch al hoge bloeddruk ineens riskant hoog werd. Ik heb een dokter in mijn hotel laten komen. Haar schriftelijke advies was "repatriation". Ik moest mijn vakantie afbreken, tickets om laten boeken om zo snel mogelijk terug te keren naar NL. Het was enorm moeilijk, tijdrovend en kostbaar om met de AC in contact te komen. Ik werd steeds in de wacht gezet. Toen ik eindelijk een echt mens aan de telefoon had werd me beloofd dat ik teruggebeld zou worden, wat alsmaar niet gebeurde. Daarna heeft een vriendin in NL geprobeerd om contact met de AC krijgen. Daar vertelde men dat het erg druk was i.v.m. wintersporters met breuken. Blijkbaar vond men botbreuken levensbedreigender dan mijn enorm hoge bloeddruk met risico op een hersenbloeding of een hartinfarct. Er is erg veel tijd verloren gegaan voordat men zich eindelijk met mij bezig ging houden. Daardoor moest ik 4 dagen langer in m'n hotel blijven, wat onnodige kosten met zich meebracht. Een arts van de AC wilde dat ik voor terugkeer naar NL nogmaals mijn bloeddruk in een ziekenhuis zou laten controleren. Ik ben toen gedurende 3 uur elke 15 minuten in een nabij gelegen ziekenhuis gecontroleerd. Mijn bloeddruk was weer normaal en stabiel. De dokter heeft mij een "fit to fly" verklaring gegeven en erop aangedrongen snel naar NL terug te keren. Desondanks vond de arts van de AC dat niet genoeg. Ze wilde dat ik me in Jakarta door een cardioloog zou laten onderzoeken EN behandelen in een ziekenhuis aan de andere kant van deze chaotisch drukke miljoenenstad. Tevens wilde de AC dokter dat ik een stress test zou ondergaan in dat ziekenhuis. Er werd echter geen afspraak voor me gemaakt, noch werd er vervoer geregeld. Ik moest me zelf maar zien te redden in mijn eentje. De vriendin in NL heeft toen contact opgenomen met de Hartstichting om de zaak uit te leggen. Zij werd gerustgesteld met de mededeling dat vliegen geen invloed heeft op hoge bloeddruk. Ook daar vond men het beter terug te keren naar NL. De vertraging, de zware eisen ondanks de "fit to fly" verklaring van een arts en het feit dat de AC mij in deze toestand volkomen aan mijn lot heeft overgelaten en ik alles zelf maar moest zien te regelen is zeer traumatisch geweest. Ik ben tenslotte op eigen risico naar NL teruggekeerd.

in de nieuwe polis van de reisverzekering was het een en ander veranderd wat op sommige punten voor mij onduidelijk was na telefonisch contact alles tot volle tevredenheid werd uitgelegd

Ik heb 3 maanden geleden een lange reisverzekering afgesloten bij de ANWB. Ik zit momenteel in de Filipijnen. Mijn vakantiehuis is vernietigd door typhoon Yolanda. Ik heb met veel moeite mijn moeder kunnen bereiken om de ANWB te bellen. Want we zijn alles kwijt. De ANWB zegt dat ze niets gaan vergoeden. Want ik heb een langlopende verzekering die maar 2 maanden geldig is. Terwijl ik met een contract van 1 jaar hier aan vastzit !!! En ik kon niets hierover terugvinden in de polis. Ik ben enorm teleurgesteld. En ik raad iedereen af om een reisverzekering bij de ANWB te nemen.

Heb al jaren een reisverzekering via de ANWB bij Unigarant, mijn ervaring is dat het een uitzonderlijk goede verzekering is, er wordt niet gezeurd maar prima gehandeld en eventueel geholpen

Ik had in het verleden een opstal- en inboedelverzekering bij de ANWB; 250.000 euro voor de opstal en 60.000 euro voor de inboedel. Ik betaalde tot november 2013, 28,16 euro per maand. (verzekerings-type "goud'). Enkele dagen geleden heb ik een nieuwe polis ontvangen. Nieuw maandbedrag: 67,09. Een verhoging van 139 %! Dacht dat dit wel eens foutje zou kunnen zijn. Niets is minder waar. Ik krijg doodleuk de vraag of er rookmelders en brandblussers aanwezig zijn. Dan kan er nog een tientje van de premie af. Direct heb ik alle andere verzekeringen bij de ANWB opgezegd. Ook de doorlopende reisverzekering en de wegenwachthulp. ANWB verlaagt zich hierdoor tot rommelaar, terwijl ze een goede naam hebben. Ik kan mij ook heel goed de reactie van de heer Palmans hierboven voorstellen.

Pech met de auto in het buitenland. Geen probleem hebben buitenlandservice van de ANWB. Auto naar de garage gebracht. Prognose door garage reparatie van 1000 euro en 24 uur geen auto. Valt mee te leven, naar overnachtingsadres gebracht. Volgende dag na veel (zelf) bellen met de ANWB eindelijk het bericht auto is gemaakt u kunt weer op weg. Wij weer op weg. Na 50 km blijk de auto helemaal niet goed gemaakt te zijn. Weer alarmcentrale gebeld, snappen het onvertrouwen in onze auto en krijgen vervangend vervoer. En dan begint de ellende…. Auto achter gelaten, ANWB heeft ons een aantal dingen niet verteld. Zoals maak foto's van je voertuig hoe je hem achterlaat, incl kmstand en benzinetank, weet dat de garage waar je hem achterlaat op dat moment de verantwoording over je voertuig heeft. De ANWB heeft dit pas als ze hem oppikken. We zouden een berichtje krijgen als onze auto naar huis toe kwam. Nooit een berichtje gehad, maar 3 weken is de auto eindelijk thuis. Het is dat onze eigen garage ons zelf belde dat ie net afgeleverd was, anders hadden we nog langer kunnen wachten…Onze eigen garage advisereert wederom een kostenpost van ruim 1000 euro, als het daar al bij blijft. Auto laten we niet meer repareren. Maar nemen we wel mee naar huis. En wat blijkt…. er zit behoorlijk wat schade aan die er niet aanzat toen we hem achterlieten. De benzinetank was bijna leeg (vol achtergelaten). zelf het winkelwagenmuntje was gejat. KLacht ingediend bij de ANWB. Aaangegeven dat de auto ingeruild gaat worden op korte termijn. Kunnen de auto niet missen en hadden al 3 weken zonder gezeten. Pas nadat de auto, 2 weken later, ingeruild is horen we iets van een expert. Tja die kan dus niks meer beoordelen want de auto is al weg. Dat onze inruilwaarde lager was ivm de geleden schade, is blijkbaar niet van belang. Zaak is gesloten zonder ons te informeren. Daar zijn wij het niet mee eens. Inmiddels dus nog aan het heen er weer regelen met de ANWB. Er is erg veel miscommunicatie geweest vanaf het moment dat wij de eerste pechmelding deden. ANWB belooft van alles, maar komt heel veel contact momenten gewoon niet na. Erg slechte communicatie. Kans dat wij overstappen naar een andere pechservice is erg groot!!!

Wi jzijn lid van de ANWB en hebben daar ook een doorlopende reisverzekering(werelddekkend). Nu ging mijn dochter voor 10 weken op stage naar Ghana. Nu bleek dat ze dan niet verzekerd was. Dus wilde we een aanvulling erbij nemen om haar toch goed verzekerd naar Ghana te laten gaan. Dit bleek ook niet mogelijk. Ze moest dan eerst zelf lid worden (hoezo wij zijn toch al lid en ze is bij ons al mee verzekerd, ook werelddekkend?) en kon dan zelf opnieuw een andere verzekeing afsluiten voor stage (dit kon niet op onze verzekering omdat hde periode te lang was). Doordat ik opnieuw haar lid moet maken (belachelijk en dat vond de medewerker van de ANWB ZELF OOK) werd het echt een heel duur grapje. Uiteindelijk werd me door de medewerker zelf gezegd dat het makkelijker was om bij bv univé een nieuwe verzekering af te sluiten. Zo gezegd zo gedaan.

Na een melding "probleem met motor laat storing verhelpen" in het dashboard van mijn Citroen en gelijk merkte dat ik geen vermogen meer had en moeizaam een berg op de autoroute in Frankrijk omhoog kwam op de eerste parkeerplaats gestopt. Bij komend probleem wat we gelijk hadden was dat het mobile netwerk van KPN eruit ligt! Met een telefoon van een vriendelijke familie uit Nederland mogen bellen en de ANWB gebeld. We zijn na een uur uiteindelijk naar een Renault dealer vervoerd en de volgende dag zouden we dan naar een Citroen dealer gebracht worden. Hotel geregeld en de volgende morgen weer terug naar Renault en na wat telefoontjes met erg lange wachttijden mochten we gaan. Na een reis van ongeveer 60 km bij de Citroen aangekomen werden we goed geholpen en kregen we te horen dat het probleem gevonden was maar het niet op voorraad is en het morgen met express gebracht zou worden. Met de instelling van het is wat het weer een hotel geboekt en de volgende dag om 14:00uur moesten we er weer zijn. Bij aankomst de volgende dag krijgen we te horen dat het onderdeel er nog niet is maar het moest er zo zijn! Om half 4 gaat dan mijn auto de garage in en gaan ze aan de gang. Na weer een hele middag met onze twee kinderen van 3 en 5 in de garage gezeten te hebben en er inmiddels 2 monteurs mee bezig waren kregen we te horen dat ze het probleem niet konden verhelpen of de motor moet helemaal gedemonteerd worden en dat zou enkele dagen kunnen duren. De mededeling was dat ik er wel mee kon rijden maar geen vermogen had, tussen de 1500 en 2000 toren blijven en de auto in Nederland naar een garage gebracht moest worden. Ik heb toen direct weer de ANWB gebeld en zij vertelden me dat ik recht had op vervangend vervoer omdat we al meer dan 48uur pech hadden. Mijn schoon ouders waren al op de plaats van bestemming, met het vliegtuig gegaan, alleen zat hun bagage bij ons in de auto! Heb toen overlegt met de ANWB dat we het zouden proberen met mijn auto omdat het inmiddels al avond was en het daardoor niet druk is op de weg mocht het niet gaan ik zou stoppen en ze zou bellen. Dat was goed en ik zou binnen een uur terug gebeld worden door een technisch medewerker van de ANWB. We zijn uiteindelijk op plaats van bestemming aangekomen maar niet meer gebeld door de ANWB. De volgende dag maar zelf gebeld en gevraagd hoe nu verder want met deze auto 1400km terug rijden was geen optie een dat vond de ANWB ook! Ze zouden overleggen en dezelfde dag nog terug bellen!! De volgende dag maar weer zelf gebeld, het vervelende van zelf bellen is dat je elke keer minimaal 20minuten in de wacht staat, en na iemand aan de lijn te hebben gekregen krijg ik te horen dat ik met mijn auto in Spanje toch nog een keer naar een Citroen dealer moest gaan om nog eens te laten kijken wat het zou kunnen zijn!! Ik vertel ze nogmaals mijn verhaal en deze vriendelijke mevrouw gaf me ook gelijk en ging maar weer eens overleggen. Dit keer belde ze me terug en haar manager zei dat dit de procedure is en ze zich hier aan moesten houden. Heb gevraagd om de manager te spreken en dat lukte uiteindelijk en werd op een bijna vriendelijke manier de deur gewezen. Na het gesprek beëindigd te hebben om het te laten bezinken komen we op het idee om onze reisverzekering ( niet van de ANWB) eens te bellen of we verzekerd zijn voor vervoer naar huis, mijn auto is op de verzekering van de auto terug gehaald naar Nederland. Die zouden het even nagaan en toen ze me terug belde, binnen een uur, dat we daar inderdaad voor verzekerd zijn omdat we ANWB EUROPA dekking hebben…..hoe zij dit weten is mij nu nog onbekend en me direct zouden doorverbinden met jawel de ANWB ALARMCENTRALE!!!!! Ik dacht bij mezelf niets zeggen en kijken wat er gebeurd en echtwaar mijn mond viel open en mijn broek lag op de grond ze vertelde me gelijk dat er een vervangende auto geregeld werd en ik deze morgen op zou kunnen gaan halen!!!! Snap ik nu iets niet of hadden we dit niet 4 dagen eerder kunnen regelen dan had ik alleen 700 euro lichter geweest en 2 dagen later aangekomen! Nu kwamen er dus nog eens 3 dagen ergernis bij en een hele hoop telefoon kosten! Gek dat de premies hier zo hoog zijn voor de verzekeringen die we allemaal nodig hebben!! Al met al een hele slecht ervaring en denk er hard over na om mijn lidmaatschap te beëindigen. Mvg, Bob

Hierbij willen wij onze dank uitspreken over de geweldige service die we van de ANWB/Wegenwacht ontvingen op 6 juli op onze terugreis van Spanje naar Nederland en in het bijzonder van wegenwacht Jeroen (pers.nr. 4300) , die daar net gearriveerd was voor een periode van ruim 6 weken. Ik ben al lid van de wegenwacht vanaf mijn studententijd (v.a. 1971 en had er nog nooit gebruik van gemaakt), maar nu was het een cadeautje! We raakten gestrand met onze BMW X5 diesel op de A7 zo`n 70 km onder Lyon bij het dorpje Roussillon. Na een prettig contact met het noodnummer van de ANWB en duidelijke uitleg van de te volgen procedure, werden we door de depannage gebracht naar een kleine garage in Roussillon. Tsja zaterdagmiddag 12 uur en geen BMW garage in de buurt. De auto/reisverzekering dekte weliswaar een eventuele leenauto voor de terugreis, maar de soesa die dat met zich meebracht, was hopeloos. Na enkele uren en contact met het steunpunt Lyon, ging bij mijn vrouw rond half 4 de telefoon: “Met Jeroen uw wegenwacht! Ik ben over 10 min. bij U!” We dachten dat het een grap was. Echter na 10 min. draaide Jeroen met de gele wegenwacht VW het terrein van de garage op. “Ik ga U helpen!”. Hij vertelde net gearriveerd te zijn op een camping in de buurt en een term van ruim 6 weken zou gaan draaien voor 3 departementen. Wij waren die zaterdag zijn eerste klant. Hij had er zin in, analyseerde kundig en slim ons probleem. Had een back-up via zijn mobiel met iemand in Den Haag, die een schema van de BMW had en hem hielp met het uitlezen van de code van het probleem. Het bleek te maken te hebben met een bypass voor de uitlaatgassen, waar een EGR klep bleek afgebroken. Hij knipte een metalen dop ter grootte van een 2 € muntstuk, deed er wat kachelkit op en monteerde e.e.a. Na een proefrit, die alles weer goed liet functioneren reden wij rond half 7 `s avonds goed gemutst terug naar Nederland. Prima gegaan en dat had hij ons wel (bijna) gegarandeerd. Jeroen is/was een topper. Het mooiste was nog dat zondagmorgen de mobiel van mijn vrouw ging en dat Jeroen aan de lijn was, die vroege of we goed thuis waren gekomen. Wat een service en een goed gevoel gaf dat! Wilt U Jeroen nogmaals namens ons hartelijk bedanken en we zijn er trots op de de ANWB/Wegenwacht ook in het buitenland ons zo`n goed service geeft! Hartelijke groet, A.Schreuders, huisarts te Tiel lidnummer 1121526002

Correcte afhandeling van schade tijdens vakantie Meedenken over mogelijkheden

ANWB heeft me nooit teleurgesteld. Directe uitbetaling van een schade. Vier keer in 15 jaar een schade gehad. Altijd een goede afhandeling.

Al jaren gaan we op vakantie met een ANW Reisverzekering. Of het nu zomer vakantie of wintervakantie is het geft een goed gevoel een betrouwbare reisverzekering te hebben. En heb je wat? Het is zo geregeld bij de ANWB. Ook het lidmaatschap van de ANWB draagt hier zeker toe bij.Verder weet ik niets te noemen omdat het allemaal prima in orde is.

GJ zegt:Over welk respect heeft linadb het? Vindt je het vreemd dat deze operatie vergoedt wordt? De gedupeerden zitten daar toch ook niet op te wachten. Moeten we de operaties van mensen die roken en een longziekte krijgen ook niet vergoeden? En als er mensen die ongezond eten last van hart en vaatziekten krijgen maar niet opereren? ik vind het een erg kortzichtige reaktie. Als de kosten door de leverancier verhaald kunnen worden is dat uiteraard beter en anders is het goed dat er in nederland een systeem is die er voor zorgt dat mensen beter gemaakt kunnen wordenonafhankelijk of ze rijk of arm zijn.

Paar jaar geleden naar Frankrijk gegaan, en een reisverzekering bij de ANWB agesloten. En jahoor, de benen van m'n vader 23 graads verbrand. De hele vakantie vergoed gekregen! TOP!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen