OOM Reisverzekering

★★☆☆☆ 4.3/10 (16 reviews)

Logo verzekeraar OOM

OOM is in 1940 opgericht met als doel om oorlogsschade te verzekeren. Tegenwoordig verzekert OOM met name Nederlanders die naar het buitenland vertrekken.

Voordelen van deze reisverzekering:

  • Een flexibele verzekering, waarbij u kunt kiezen uit diverse buitenlanddekkingen (o.a. ziektekosten, reis en aansprakelijkheid)
  • Werelddekking (met of zonder Verenigde Staten)
  • Ook dekking bij tijdelijk tussentijds verblijf in Nederland
  • Zelf uw verzekerde periode kiezen (mogelijk tot aan 2 jaar)
  • Ook als overbrugging mogelijk tot u in het land waar u gaat verblijven een verzekering kunt sluiten
  • Ongeacht reden van verblijf
  • Ongeacht leeftijd (wel leeftijdsafhankelijk tarief)

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de OOM Reisverzekering

Goede verzekeraar, erg duidelijk en scherpe premie. Ook opzeggen was erg eenvoudig.

Enorm traag met reageren en daarop anticiperen. Ik wacht nu al drie weken op mijn teruggave.

Kost je veel geld en Oom is altijd op zoek na een reden om niet terug te declareren.

Ik zou deze reisverzekering niet aanbevelen, het is dan misschien een verzekering met een goede prijs, inderdaad de vragenlijst die je voor de berekening van je premie moet invullen (zoals al eerder in deze reacties is beschreven) is zo opgesteld dat je of een veel hogere premie betaald of dat je zo ongeveer elke recht op een vergoeding vervalt. Je kunt per e-mail dan een klacht indienen en aangeven dat je het er niet meer eens bent, maar in mijn geval loopt deze discussie nu al bijna 9 maanden en vragen ze zelfs documenten op uit mijn vorig medisch dossier. Voor mij is dat geen probleem omdat ik weet dat ik recht heb op vergoeding, maar zij blijven volhouden en blijven steeds weer opnieuw informatie opvragen en zijn er traag in het geen van een reactie. Erg jammer, want dat belemmerd mij om goede zorg te ontvangen en naar de dokter te gaan (tenzij het echt, echt noodzakelijk is).

Ik zou eigenlijk mijn tijdelijke reisverzekering afsluiten bij OOM verzekeringen. In verband met een working holiday visum zou ik 6 maanden een reisverzekering afsluiten. Mij werd gevraagd naar waarheid een lijst over de actuele gezondheidstoestand in te vullen. Nadat ik dit had gedaan, verviel mijn recht op vergoedingen aan mijn knieën en enkels omdat ik in de vragenlijst had aangegeven deze enkele jaren geleden beschadigd te hebben. Overigens geen problemen mee meer te hebben. Persoonlijk vind ik het ronduit belachelijk dat zij mij hierdoor ontzien van eventuele vergoedingen ontremd zorg voor mijn knieën en enkels.

Fijne verzekering. Je hebt een eigen omgeving waar je je verzekering kunt nalezen en waar je declaraties kunt doen.

Geven eerst aan dat je gewoon verzekerd bent en NL dit als verzekering ziet. Maar als je eerder in NL terug bent en vervolgens verhaal haalt omdat de Belastingdienst aangeeft dat je niet verzekert was terwijl je bij Oom verzekerd bent geven ze aan dat de NL overheid het niet als basisverzekering ziet en je dus geen recht hebt op zorgtoeslag. Ik kreeg dus uiteindelijk van de verzekering de schuld dat ik niet die specifieke vraag vroeg. Het zou dus volgens hun mijn eigen schuld zijn. Terwijl ik ze voordat ik de verzekering aanvroeg of het in NL gewoon geldig was en ik hem inplaats van de andere zorgverzekering kon gebruiken. Tenzij je dus zeker weet dat je echt een jaar weggaat en alle vragen heel specifiek en met de juiste termen gesteld hebt zou ik je deze niet aanraden

Schengen visitor reisverzekering afgesloten voor mijn schoonouders die uit het buitenland op bezoek kwamen. Eén van hen werd onwel, huisartsenpost bezocht die ons doorverwees naar het ziekenhuis, waar enkele scans en onderzoeken gedaan zijn. Alles is netjes en snel afgehandeld. Declaratie via website is duidelijk, er werd wel wat extra informatie gevraagd maar die was makkelijk te achterhalen. Telefonisch en via de mail verloopt de communicatie vriendelijk en snel. De negatieve reviews op deze site verbazen mij zeer, ik zou deze verzekering bij een volgend bezoek absoluut weer afsluiten.

Door een explosie in het ziekenhuis beland (in Nederland), OOM verzekeringen gecontacteerd, medische kosten zelf moeten voorschieten en daarna nooit teruggekregen. Zij geven aan dat het factuur niet de juiste is, en dat ze dus niks uit kunnen betalen. Niet aan te bevelen dus tenzij je geld door de plee wil spoelen!

Bij het afsluiten van de tijdelijk-in-het-buitenland verzekering moet je de datum kiezen vanaf wanneer je de verzekering in moet laten gaan, maar daar doet OOM dus helemaal niks mee. Zodra ze mijn verzekeringsaanvraag hadden ontvangen kon ik gaan betalen, terwijl ik die verzekering nog helemaal niet nodig had. Ook kan het soms erg lastig zijn om genoeg bewijs te verzamelen dat je naar de dokter bent geweest om iets vergoed te krijgen.

It is the worst insurance in the world. You need a lot of documents to convince them you paid for a medical expense. They lost my documents and I had to call them for reminding they didn't pay. Finally they deducted 75 Euro for no reason and paid the rest. Didn't worth at all. Not recommended.

Toen ik onverhoopt terug naar NL moest omdat mijn vader ernstig ziek bleek, heb ik zoals moest, de centrale voor noodgevallen gebeld. Je zit vol stress en wilt zo snel mogelijk geholpen worden en naar huis. Nou, bij OOM niet hoor. Ik kreeg een meisje aan de lijn wat alles behalve slim klonk en me continu met JIJ aansprak. Vind ik niet kunnen, ook werd er meteen gezegd dat er niets vergoed zou worden. Als je al in de stress zit, is dit niet wat je wilt horen. Nadat de verbinding een paar keer was verbroken, en het dossier verkeerd was ingevuld (waardoor alles veel langer duurde dan nodig), kreeg ik uiteindelijk een andere vrouw aan de lijn, zij was volgens mij van de ANWB centrale. Zij heeft alles geregeld en uiteindelijk kreeg ik de terugvlucht toch vergoed. Zonder deze vrouw was het heel anders gelopen. Al met al, OOM is een waardeloze verzekering met slecht opgeleid personeel en zal er alles aan doen om niets uit te hoeven keren. Betaal liever wat meer de volgende keer, dan weet ik zeker dat het goed zit. Nooit meer OOM voor mij!

Deze verzekering vergoedt niets en zullen alles doen om ervoor te zorgen dat je zelf moet opdraaien voor de kosten, gegrond of niet. Goedkoop, maar dan heb je ook niks

Supergoede verzekeraar. Altijd snel en doeltreffend geassisteerd. Mijn vriendin kreeg tijdens haar verblijf maagklachten. Nadat ik sommige kosten had voorgeschoten zijn alle declaraties super snel verwerkt. Altijd aardige mensen aan de telefoon wanneer je belt voor assistentie!

Betreft een tijdelijke ziektekostenverzekering voor mijn moeder uit Peru die Nederland bezocht. Mijn moeder had s'avonds 2de graads brandwonden opgelopen. Daarna Huisartsenpost bezocht en volgende dagen een aantal vervolgafspraken bij de huisarts. Alles zelf betaald en daarna gedeclareerd. OOM heeft alles razendsnel afgehandeld en na aftrek van eigen risico binnen een paar dagen de vergoeding op mijn girorekening gestort.

Fijne verzekering met snelle klachtgerichte service! Ben er erg blij mee.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen