Kingpolis Fietsverzekering

★☆☆☆☆ 3.7/10 (50 reviews)

Logo verzekeraar Kingpolis

Kingpolis biedt onder andere fietsverzekeringen aan via organisaties en winkels zoals rijwielhandelaren. Ze werken samen met verschillende verzekeraars.

Voordelen van deze fietsverzekering:

  • Dekking bij schade aan uw fiets door van buitenkomende oorzaken, zoals bijvoorbeeld schade door een val of een ongeval
  • Slijtage van de fiets en onderdelen is niet verzekerd
  • Eigen risico van €25,- per cascoschade

Onafhankelijke beoordelingen voor de Kingpolis Fietsverzekering

De Kingpolis Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,2.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Kingpolis Fietsverzekering

Slechte maatschappij die ik niemand aanbeveel. Communicatie heel slecht en er wordt niet meegedacht. Fiets is gestolen en er wordt alleen maar naar de voorwaarden verwezen terwijl het vastleggen aan een vast voorwerp niet altijd mogelijk is………maar dat willen ze niet geloven. Beter is om niet meer eerlijk te zijn, dan wordt er misschien wel uitgekeerd.

In 1 jaar van 101 euro naar 152 euro…schandalige verhoging…staat totaal niet in verhouding met iedere andere verhoging. Dat wij …goed en trouwe betalers moeten opdraaien voor de enorme fietsendiefstal is echt een schandalige regeling van kingpolis.

Slechte maatschappij. Verzeker je hier niet!! Ze weigeren de toegezegde schade uit te betalen. Ben er nu inmiddels al bijna een half jaar mee bezig. Altijd een automatisch antwoordapparaat via de mail of de telefoon met onderstaand bericht: (want ze hebben het natuurlijk altijd druk) !! Geachte lezer, Bedankt voor uw bericht. Wij zullen uw mail of schademelding in behandeling nemen. U krijgt uiterlijk binnen 15 werkdagen een reactie van ons. Door grote drukte hebben wij meer tijd nodig dan anders. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u is. Daarom doen wij er alles aan om onze voorraad zo snel mogelijk af te handelen. Als wij stukken bij u hebben opgevraagd en u deze heeft aangeleverd zal uw claim op korte termijn worden verwerkt. Met vriendelijke groet, Kingpolis Afdeling Schade SCHANDALIG !!!!!

Racefiets verzekering met carbon module . verzekeringswaarde 6500 eur. , wat ze zeggen dat er een nieuw frame wordt vergoed.bij breuk. . maar een addertje is dat de hele fiets wordt ingenomen.en je altijd met een restschade blijft zitten ,omdat je je fiets opnieuw moet opbouwen. en de verzekeraar de restschade zijnde onderdelen weer op de markt brengt. Zo ben je altijd in de zienswijze van de verzekeraar onderverzekerd.O ja de premie is niet niks 375 eur.p.j. Ik .zeg niet doen

Jarenlang goed verzekerd , 5 jaar vergoeding nieuwwaarde. Het bedrag per jaar was ca. 74 euro best netjes . Maar nu kreeg ik een brief dat mijn nieuwe verzekeringspremie naar 152 euro gaat . Dat alles duurder wordt met wat procenten is logisch maar meer dan het dubbele betalen gaat echt boven elke verwachting uit .

1 ster is nog veel, krijgen ineens een brief dat ASR besloten heeft de fietsverzekering niet meer te accepteren beetje een rare woordkeuze (dat kan prima soms is een samenwerking klaar maar ga dan de mensen helpen daarna) en we het verder maar moeten uitzoeken echter op hun site nog gewoon het kan afsluiten. Heel apart dus!

Heb vorig jaar doorlopende fietsverzekering afgesloten. Vond het toen al een behoorlijk jaarbedrag, wat schetst mijn verbazing, ik krijg zomaar een verhoging van de premie van 36%. Of ik even 47 euro meer wil gaan betalen. Heb van mijn leven nog nooit zo’n premieverhoging meegemaakt bij een van mijn verzekeringen.

Ik betaslen 16 ruro per maand,ik bel op kingpolis voor help.krigg ik hore geen hulp.round out waardelose service.laat de fietser in stake.

Vorig jaar fiets via fiets plan gekocht . Oktober een van mijn sleutels verloren dit gemeld maar door omstandigheden ontschoten nieuwe sleutel te bestellen . Nu is maandag mijn fiets ( die op slot stond ) gestolen . Ik gemeld , gelijk werd gezegd over die sleutel . Klopt mijn fout en ja voorwaarden maar is geen grijs gebied bij ze . Ik ben transparant. Maar als ik hoor dat mensen sleutel niet hebben fiets gepikt is en dan gauw eerst sleutel bestellen dan week erna fiets aangeven tja dan zorg je als verzekering ook dat mensen je in maling nemen . Maar ja wel conform de richtlijnen. Dus in kort vr mij totaal geen empathie. Want ja volgend de brief stond mijn fiets op het winkelcentrum niet OP SLOT!!! Omdat je ik maar een sleutel heb .. raar

Heb voor jaar betaald voor fietsverzekering,maar heb de fiets na twee maanden niet meer in mijn bezit dus zeg de verzekering op.ik neem aan dat ik dan een bedrag terug krijg maar daar krijg ik geen antwoord op.schandalig

Kingpolis is een prima fietsverzekering. Nette en snelle klantenservice die je serieus nemen. Cissy van de afdeling schade is echt fantastisch. Ze heeft me enorm goed en snel geholpen. Dank jullie wel Kingpolis.

Elektrische gazelle fiets gestolen. Identieke fiets pas ergens volgende jaar leverbaar. 90%zelfde fiets is 250 euro duurder en wil ik er dezelfde batterij in als in m’n “oude” (net 2 jaar oud en dus gestolen) dan komen er nog eens 200 euro bij. Dus of 450 euro betalen en volgende week een nieuwe fiets of wachten 6 a 7 maanden op identieke fiets die dan beslist ook weer duurder is. Zo lang kan ik echt niet zonder fiets. Dus gebeld, fiets is nml onder de 3 jaar oud of ik die 4%per jaar dat ie oud is extra krijg. Dacht 8% is toch over de 200 euro dus meegenomen. Antwoord Kingpolis nee t kan alleen bij identieke fiets. Uhh ja maar daar is mega levertijd op. Ja dat weten we maar regels zijn zo. Werkelijk , ben echt enorm teleurgesteld. Mijn geweldige fiets, die ik goed extra had afgesloten wordt gestolen, had ik kei en keihard voor gewerkt voor ik m kon kopen. Betaal over de 100 euro per jaar aan verzekering en wat is nu t einde vh liedje? Krijg alleen wat de fiets 2 jaar geleden kostte. Meer niet. Voor mij is dit niet ok!!!!

Na een lekke band gebeld voor hulp, 3x gebeld , drie keer toegezegd dat er hulp kwam binnen 30 minuten, maar niemand geweest. Stel je staat ergens in het bos in het donker. Wat een waardeloze service.

Binnen 2 dagen na de diefstal van mijn ebike was alles keurig en online geregeld. En kon ik een nieuwe fiets gaan uitzoeken.. helemaal top.!

Heel erg slecht je word niet geholpen als je net op thuis locatie bent Ik heb vandaag voor de zoveelste keer een lekke band en wil graag geholpen worden door de hulpdienst ivm winkels om half 6 dicht zijn en kingpolis wilt geen hulpdienst sturen Terwijl ze wel verplicht zijn Ik zou gewoon niet bij hun je fietsverzekeren laten

In de veronderstelling dat de fietsenwinkel alles geregeld had kreeg ik uit het niets een aanmaning van kingpolis, van tevoren niets gehoord of gezien! Toen heb ik per omgaande heel het bedrag €72,96 overgemaakt op 1 september. Nu kreeg ik weer een aanmaning van €7,- en meteen de mededeling dat de dekking intussen is stopgezet….. Stel je voor. Jij denk dat je fiets verzekerd is, maar door slechte administratie en communicatie is ondanks dat ik de premie wel betaals is de dekking stopgezet. Ik heb meteen per mail gereageerd en gevrasgd of ze het hele bedrag terug willen storten omdat ik het vertrouwen in kingpolis ben verloren. Daar heb ik helaas nog niets op gehoord.

Eind juli 2021 ontvingen wij melding dat de E-Bikeverzekering van mijn vrouw in september 2021 gaat aflopen. Ik had tegelijkertijd via de Fietsenmaker ook mijn E-Bike bij KIng Polis onder laten brengen. Er werd totaal niet gemeld dat ook mijn E-Bikeverzekering op dezelfde datum zou aflopen. Een email gestuurd en na heel lang wachten een antwoord: het verlengingsvoorstel was alleen bedoeld voor de E-Bike van mijn vrouw. Ik moest maar naar de fietsenmaker om mijn E-Bike verzekering opnieuw af te sluiten….!!! Is dit antwoord afdoende? Nee het is klantenservice van de slechtste soort. De fietsverzekeringen zijn door King Polis ondergebracht bij de Europeesche Verzekeringen. Ik denk dat ik deze partij maar eens ga bellen en vragen wat zij van deze afhandeling vinden. Ook verzekerings tussenpersonen hebben een zorgplicht en die is bij King Polis ver te zoeken.

Vijf jaar geleden, juni, hebben mijn vrouw en ik 2 e-bikes bij King verzekekerd. We hebben in september 2 nieuwe e-bikes aangeschaft en we wilden weer bij King de fietsen onderbrengen. Op 20-9-2021 gebeld met King en wat bleek, mijn verzekering was afgelopen in juni……….Ik heb geen herinnering ontvagen !!! Ik was niet verzekerd !! De dame aan de telefoon wist mij te vertellen dat, ik citeer :”…er aan gewerkt wordt om klanten te informeren”. Ik wilde een andere polis voor mijn nieuwe fietsen . Nu wist zij mij te vertellen dat het en ik citeer weer:…” er van hoger hand besloten was geen verzekeringen meer telefonisch af te sluiten…”. Fijn dat je ook nog extra moest betalen voor het in de wacht staan ! Wat een verademing met UNIVE, goedkoper, info status verzekering, telefonisch afsluiten mogelijk en geen extra kosten voor het contact !

Slechtere klantenservice bestaat er niet! Telefonisch moeizaam bereikbaar, allen in ochtend. Op email dagenlang geen reactie, of men zet zomaar je verzekering ongevraagd stop. Heb je eindelijk contact, blijkt het niet mogelijk de stopzetting ongedaan te maken. Kun je alleen een nieuwe polis afsluiten tegen dagwaarde. Dus Kingpolis maakt een fout en klant is de dupe.

Aan het einde van de twee jaar ontvang je een verleng aanbieding, als je hier niet op in gaat krijg je toch automatisch betaal herinneringen. King polis is zeeeer slecht bereikbaar.

heel moeilijk om de verzekering op te zeggen de premie is veel te hoog nl 17,99euro per maand geregeld via Forza fietsen

-Enkele jaren geleden twee electrische fietsen verzekerd op de zelfde dag. Na afloop contract over een fiets door Kingpolis navraag gedaan over verlenging over de twee fiets niets! Na veel moeite van de betaling navraag gedaan over de vernieuwde polis i.v.m. verlenging. Uiteindelijk ontvangen. Uit eigen beweging contact gelegd over de andere fiets polis en vooruitlopend het bedrag van de tweede fiets betaald. Diverse alen gebeld, ja alles komt in orde, dus niet! Enkele e-mails verzonden hierop reageert men niet. Vanmiddag getracht telefonisch contact te leggen. Het resultaat is wij zijn vanmiddag gesloten en gesprek werd verbroken. De informatie van dit bedrijf geeft aan dat ze geopend zijn. Nu verlang ik dat zij informatie geven en de nieuwe polis van de tweede fiets per omgaand afwerken. Dit vind ik geen zaken doen. Beide fietsen staan bij Kingpolis op naam van mevvrouw Steeman. Ik maak me zorgen dat bij Kingpoli iets niet goed functioneert

Ik heb een verzekering incl 24/7 pech hulp. Na een paar jaar geen pech was mijn geluk voorbij. Was met vakantie en stond bij Holten met een lekke band maar we hebben een verzekering. Nou daar heb je niks aan. Gebeld en situatie uitgelegd. Geen pechhulp auto; ik moest zelf een fietsenmaker in de buurt bellen en het verder regelen. De fietsenmaker had geen tijd om me op te halen, dus met de fiets aan de hand 7 km (ik ben 70) gelopen. Wat een waardeloze maatschappij Kingpolis. Of ze moeten de medewerker van het call center beter opleiden, of een ander vak kiezen. Daar heb je bij pech dus helemaal niets aan.

Lees goed de kleine letters, bij pech verder dan 30 km van je woonplaats krijg je geen pechhulpdienst. dit staat niet vermeld bij de korte versie wanneer je dit afsluit. dit weer typisch geval van de kleine lettertjes. waarom niet eerlijk op de korte versie vermelden??.

Dinsdag accu van ebike gestolen, online aangifte gedaan en kreeg daarnet (do) de goedkeuring dat er een nieuwe accu besteld kon worden! King polis had zelfs al contact opgenomen met mijn rijwielhandelaar. Voor de tweede keer (helaas) topservice, ik hou van ze! ;)

toen mijn dochters en mijn fiets fiets tegelijke tijd na een inbraak werden gestolen werdt er niet stug aan de voorwaarden vastgehouden. ons geval werdt netjes apart bekeken en al na 1 dag goedgekeurd. ECHT EEN TOPVERZEKERING.!!!!! ik raad deze verzekering dan ook van harte aan.

Vorig jaar is mijn fiets gevallen en werkte mijn ondersteuning niet meer. Ik ben Fibromyalgie patiënt en het Chronisch Vermoeidheid Syndroom wat het fietsen met een elektrische fiets onmogelijk maakt. Toen ik Kingpolis belde kreeg ik te horen dat ze mij niet konden helpen omdat mijn fiets nog reed. Ook niet nadat ik het probleem met mijn gezondheid had uitgelegd. Ik moest 12 km fietsen was doodop toen ik thuiskwam voor mij dus geen kingpolis niet meer. Nu krijg ik een brief indien ik niet betaal zij 48.40€ extra gaan aanreken via een incassobureau wat voor mij helemaal niet kan. De slechtste verzekering ooit!

Vandaag van Haarlem naar Amsterdam gefietst. Op de terug weg in Amsterdam een lekke voorband. Ik kingpolis gebeld en ja hoor na 50 minuten een takelwagen. Chauffeur deelde mee dat hij geen band plakt maar de fiets naar een fietsenmaker in de omgeving van Amsterdam zou brengen. Chauffeur belde de fietsenmaker maar nam niet op. Chauffeur adviseert om naar deze fietsenmaker te wandelen met de fiets. Was ongeveer 25 minuten lopen. Ik ben daar niet mee accoord gegaan en na veel aandringen zou hij de fiets bij Stella in Haarlem afleveren. Maar helaas moest ik maar een taxi nemen op kosten van de verzekering. Deze heb ik eerst gebeld maar gingen niet accoord. Ze adviseerde om 40 minuten naar het centraal te lopen en daar de trein naar Haarlem te nemen. Wat een verschrikkelijk slechte verzekering en service. Verzekering inmiddels opgezegd en bij de ANWB een verzekering afgesloten die mij wel zal helpen bij eventuele fiets problemen

Ik heb nog nooit een schade ZO SNEL met een verzekeringsmaatschappij geregeld. Binnen 3 dagen was alles rond. Was maar een klein bedrag maar toch. Complimenten.

Ik heb uitstekende ervaringen met Kingpolis. Nadat mijn fiets gestolen was kon ik binnen no time een nieuwe fiets voor dezelfde prijs aanschaffen bij de winkel waar ik mijn fiets gekocht had!

heb schade aan fiets, velg is krom door vallen met fiets moet een nieuw voorwiel in 270,00 euro. Helaas mevr valt niet onder de verzekering werd gezegd .waarvoor dan zo,n dure verzekering. Staat toch schade door vallen.

Mijn electrische fiets was gestolen, aangiften gedaan en de volgende af heb ik alle papieren opgestuurd naar mijn verzekeraar Kingpolis. 2 dagen na opgestuurd kreeg ik een mail dat ik een nieuwe fiets mag uitzoeken voor de zelfde prijs van mijn gestolen fiets. Geweldig van Kingpolis super snel. Rien van der Hoek

Zeuren om een betaling van een verzekering die reeds half jaar geleden is opgezegd Dat noem ik stalking

Geen idee waarom iedereen zo negatief is. We hadden onze bakfiets verzekerd, welke helaas gestolen is. Maar door een zeer snelle afhandeling van Kingpolis hebben wij snel weer een nieuwe bakfiets kunnen bestellen. Na overleg werd het verzekerd bedrag ook geïndexeerd omdat de fiets in prijs was gestegen. Kortom voor ons een zeer prettige afhandeling! (en ja, uiteraard moet je wel beide sleutels e.d. hebben..)

WAAAAAARDELOOOOOS!!!!!!!!! Fiets gestolen!!! Dan denk je dat je deze goed verzekerd hebt. Helaas. het enige pluspuntje voor hun is de snelle afhandeling, die voor de klant een grootte MINPUNT is. Je kan voor het verzekerde bedrag een nieuwe fiets kopen en wel bij die fietsenwinkel waar je de verzekering hebt afgesloten. Deze heeft zelfs het verzekerd bedrag reeds ontvangen, terwijl jezelf de winkel nog niet op de hoogte hebt gebracht. VREEMD!!! Fietsenwinkel krijgt zonder problemen het geld en de verzekerde alleen in natura. Ik wil mijn nieuwe fiets elders kopen, maar het verzekerde bedrag geldt alleen maar voor die winkels die ook bij deze verzekering zijn aangesloten cq hun product verkopen/

Volgens Kingpolis hebben ze me een mail verstuurd of ik de verzekering wil verlengen , nooit iets gekregen!! Fiets dus niet verzekerd al enkele maanden, betreffende mail bestaat volgens hun ook niet meer. Ik bewaar altijd alles! Ga mijn fiets ergens anders verzekeren, waardeloos en voel me belazerd!

Keren niet uit bij diefstal ondanks dat je aan de voorwaarden voldoet. Hele slechte maatschappij. Beter een andere kiezen.

Via stella fietsen op hun advies een verzekering afgesloten bij Kingpolis. Wat een waardeloze verzekering wou dat ik er nooit aan begonnen was. Op hemelvaart dag van dit jaar sta ik voor de ingang van een winkel te praten met een medewerker aldaar, had mijn fiets voor de ingang staan in het zicht, maar die opslot. Onder mijn ogen wordt de fiets gestolen door een junk, in de achtervolging, gevallen en afgevoerd met de ambulance, politie ter plaatsen heeft het verhaal opgenomen en een pv opgemaakt. Nou zou je denken goed fiets is verzekerd staat niet on beheerd, vergoeden moet toch geen bezwaar zijn. Nou dan heb je het mis, Kingpolis blijft vol houden aan de twee sleuteltjes polici , ondanks getuigen. Ik moet als klant maar zorg dragen dat de camera beelden die in het bezit is van de politie, naar hun toekomen, uitgelegd dat niet kan volgens de wet AVG. Ook uitgelegd dat ze een verdachte hebben aangehouden, maar geen fiets gevonden bij hem, wel allemaal te zien op de camera wat er gebeurt. King polis blijft volhouden dat zij deze beelden niet kunnen opvragen en einde verhaal, geen uitkering van een fiets.

Heel erg slechte verzekering, ik heb bij Stella een e-bike gekocht van over de E 2000,- is gestolen, hij was nog geen half jaar oud. Helaas was ik 1 sleutel kwijt en daardoor kreeg ik helemaal niets vergoed ondanks politie aangifte en kopie papieren aankoop en polis verzekering. Ze proberen er helemaal onderuit te komen om iets terug te betalen. Dus waardeloos, je kunt je beter niet verzekeren bij King polis.

Niets geclaimed maar na 1 jaar van de 3 jaar opgezegd. Netjes telefonisch gedaan en rekeningnummer doorgegeven en ineens in allerlei bochten wringen om de restitutie te betalen ook al staat dat in de voorwaarden. En daarna lang wachten met betalen en gesteggel over rekeningnummer. Wrange nasmaak aan overgehouden. Mijn nieuwe fiets gaat dus echt niet via Kingpolis verzekerd worden.

Voor mijn electrische fiets heb ik voor 3 jaar een verzekering tegen schade, diefstal en pechhulp afgesloten. Toen deze 3 jaar voorbij waren werd ik per mail benaderd door Kingpolis of ik deze verzekering met 2 jaar wilde verlengen. Dat heb ik gedaan. Was in de veronderstelling dat een verlenging inhield dat ik voor hetzelfde verzekerd was en heb dus niet goed opgelet en geen kleine lettertjes gelezen. Nu is mijn accu kapot na een jaar en wil ik de schade verhalen. Helaas blijk ik nu ineens maar alleen voor diefstal verzekerd te zijn…… Lijkt mij een gevalletje van misleiding.

Het meest waardeloze bedrijf wat er bestaat. Ze doen er alles aan om maar niet tot een vergoeding te komen!! Ik adviseer iedereen om zeker niet deze verzekering te nemen pure oplichting!

Ik woon in Emmen,bel met pech om 20.30 vanuit groningen(band e-Bike kapot)fietsenmaker dus dicht ,Emmen te ver.ik meld logeeradres Groningen:ah,binnen 3 km vanwaar ik sta,te dichtbij dus geen hulp!wat een ….verzekering, snel opzeggen

Stonden op zondag met onze e_bike met een lekke band. Nummer wat op ons plaatje stond gebeld. Man van s.o.s. centrale zei dat hij onze gegevens .iet kon vinden. Herhaaldelijk kregen we te horen dat als onze verzekering niet klopt we zelf voor de kosten zullen opdraaien. Tenslotte maar met één fiets naar huis gereden (15km) om onze auto op te halen. Geen aanrader!!

Rijd al jaren, gelukkig met veel plezier, een e-bike. Nu een keer tijdens een meerdaagse fietstrip een lekke band gekregen op zondag. Tel.nr. gebeld wat er op het pasje staat en wat hoor ik tot mijn verbazing? Er is op zondag niemand bereikbaar. Daar sta je dan met je "pechhulp". Verzekering meteen opgezegd.

King POLIS alleen de voorwaarden tellen,BEZWAAR by afwijzing zinloos,geen discussie mogelijk ondanks aannemelijke gebeurtenissen van de diefstal.uit de TESTEN een van de beste maar zo star als een sluis deur.maar ja het bleiven verzekeringen.we lossen de schade zelf wel op.

Pas op met het afsluiten van een Kingpolisfietsverzekering.Kingpolis verplicht je om je nieuwe fiets af te nemen bij de rijwielhandelaar waar je jouw vorige fiets gekocht hebt. Zeer vervelend als je een geschil met deze rijwielhandelaar en de service slecht is. Bovendien is Kingpolis niet bereid mee te werken aan een klantvriendelijke oplossing. Kingpolis blijft volharden in hun polisvoorwaarden om op deze wijze haar dealers te beschermen. Deze voorwaarden worden door de rijwielhandelaar als zeer gunstig uitgelegd. Achteraf blijkt dat uit eigen belang te zijn. Bij een schadeclaim na diefstal zit jij met een probleem.

Komen hun afspraken niet na verzekering via Stella dit zou een ANWB verzekering zijn, dit klopt niet direct binnen 10 dagen opgezegd , dit was volgens Kingpolis geregeld maar wat blijkt ze gaan gewoon twee verzekeringen afschrijven gebeld en hun antwoord was simpel wij kunnen ook fouten maken. Dus even oppassen met deze verzekering

Het fijne is dat je niet gelijk drie jaar aan de verzekering vast zit met de maandelijkse premies.

Goede verzekering, goede service van kingpolis, klantvriendelijk!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen