Europeesche Fietsverzekering

★★☆☆☆ 5.7/10 (1 reviews)

Logo verzekeraar Europeesche

Europeesche Verzekeringen is dé vrijetijdsverzekeraar, een echte specialist in het verzekeren van risico’s die mensen lopen op reis en in hun vrije tijd.

Voordelen van Europeesche:

  • Direct online verzekerd
  • De specialist in reis- en recreatieverzekeringen
  • Geen opzegtermijn
  • Online opzegbaar

Voordelen van deze fietsverzekering:

  • Geldig over de hele wereld
  • Je fiets is de eerste drie jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde
  • Voor alle soorten fietsen, dus ook voor ATB’s en racefietsen

Europeesche Verzekeringen is een merk van a.s.r. Nederland.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Europeesche Fietsverzekering

De Europeesche Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De Europeesche Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,0.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Europeesche Fietsverzekering

(Negatieve) ervaring Assurace racefietsverzekering Laat ik beginnen met de positieve kant van de verzekering. Eerder dit jaar aangereden door een auto en de schade gemeld bij Assurace. Binnen een aantal dagen werd het schadebedrag overgemaakt. Daarvoor is de verzekering dan ook uitermate geschikt. Geen ingewikkeld gedoe met de tegenpartij. Ook als je zelf schade rijdt keert de verzekering uit. Je betaalt dan alleen het eigen risico. Dan mijn ervaring bij diefstal. De situatie: Nadat we eind van de middag thuis aankwamen in de regen hebben we de fietsen in de auto laten staan om later op de avond de fietsen eruit te willen halen. Nadat we gegeten hadden rond 23:00 uur de fietsen uit de auto gaan halen. Althans, dat was de bedoeling. Achterruit eruit geslagen en fietsen weg. Waardeloos, maar gelukkig is mijn fiets verzekerd, dacht ik. Assurace, mijn racefietsverzekering adverteert namelijk met: dekking bij “Diefstal uit afgesloten ruimte”. Daar dacht ik aanspraak op te kunnen maken. Aangifte gedaan bij de politie en een melding gedaan bij Assurace. Gister een reactie van Assurace. Wij vergoeden de schade niet, want: “Onder afgesloten ruimte verstaan we het volgende: Afgesloten ruimte: een met een deugdelijk slot afgesloten ruimte met muren en een dak.” Zo staat het ook in de begrippenlijst in de voorwaarden. Ik vind het discutabel maar je gaat zoiets toch niet winnen. Het diefstal gedeelte slaat in mijn ogen dan ook helemaal nergens op. Bijna iedereen heeft een inboedelverzekering die het dekt als de fiets uit huis of de schuur is gestolen. Ik vond juist het idee prettig, dat als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je de fietsen in de auto doet tijdens de nacht of als je het dorp in gaat, deze gedekt zijn. Dat is dus helemaal niet het geval. Eigenlijk betaal je in mijn ogen een groot deel van de premie voor niets. Je kunt helaas niet kiezen voor alleen schade. Met bovenstaande wil ik geen negatief maar een realistisch beeld scheppen over Assurace. Voor alleen schade is het een prima maar erg dure verzekering. Voor diefstal hoef je hem niet te nemen als je een inboedelverzekering hebt. Check dus goed wat er wel en niet gedekt is en laat je fiets NOOIT in de auto liggen of maak hem met meerdere sloten vast aan je auto. Het bizarre vind ik dat als je een hybride fiets koopt van 2500 euro met een simpel ringslot, deze verzekerd tegen diefstal en op een druk station stalt, je het volledige bedrag uitgekeerd krijgt bij diefstal.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen