Goedkoopste fietsverzekering April 2024 

De goedkoopste fietsverzekering sluit je snel via ons af!

 • onafhankelijk
 • lage premies
 • ruime keuze

Ook je fiets kun je verzekeren. Bij diefstal en/of schade krijg je dan een vergoeding. Ben je op zoek naar de goedkoopste fietsverzekering? Hieronder lees je hoe je die vindt. 

Bereken je premie

goedkoopste fietsverzekering

Wat is de goedkoopste fietsverzekering?

Met de opkomst van de e-bike wordt er ook steeds vaker een fietsverzekering afgesloten. Niet zo gek natuurlijk. Want een e-bike is duur en het aantal fietsdiefstallen is hoog. Zeker in de grote steden. Maar ook een tweedehands (stads)fiets kun je al voor een paar euro per maand verzekeren. Veel mensen vragen zich af wat de goedkoopste fietsverzekering is. Dit verschil per persoon en per fiets. Wat voor jou de beste deal is, vind je door te vergelijken.

Hoe vind ik de goedkoopste fietsverzekering?

Wij zouden geen Nederlanders zijn als we niet op zoek zouden gaan naar de goedkoopste fietsverzekering. Je kunt bij veel verzekeraars een verzekering voor je fiets afsluiten. Door het grote aanbod, zijn er grote verschillen in prijs en kwaliteit te ontdekken. Op zoek gaan naar de goedkoopste fietsverzekering heeft dus zeker zin. En dit is niet moeilijk. Door te vergelijken zie je snel wat voor jou de beste keuze is en bij wie je de voordeligste fietsverzekering afsluit. Ook helpt het lezen van reviews je in je zoektocht naar de goedkoopste fietsverzekeringen. Andere klanten vertellen van hun ervaring is met zowel een verzekering als verzekeraar.

Waarom een goedkope fietsverzekering afsluiten?

Wist je dat er in 2019 66.690 fietsdiefstallen werden geregistreerd? En dit zijn alleen nog maar de cijfers volgens het CBS. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor een fietsverzekering. Dit is een speciale verzekering voor je tweewieler, die zowel schade als diefstal dekt. Wordt je fiets gestolen? Of raakt deze beschadigd? Met een goede fietsverzekering hoef je niet zelf voor alle kosten op te draaien. Wel is het van belang om jezelf af te vragen of je echt een fietsverzekering nodig hebt. Rijd je al tijden rond op een oud barrel? Of heb je een splinternieuwe e-bike aangeschaft? Weeg de kosten van een goedkope fietsverzekering goed af tegen de voordelen.

Hoe wordt de premie van een goedkope fietsverzekering bepaald?

De premie van een fietsverzekering wordt aan de hand van een aantal factoren bepaald. Dit zijn:

 • Het type fiets, zoals een e-bike of racefiets
 • Je postcode
 • Je leeftijd
 • Het eigen risico
 • De aankoopwaarde van de fiets
 • Afschrijving fietsverzekering (alleen bij een doorlopende fietsverzekering)
racefiets

Goedkoopste fietsverzekering voor een e-bike

VerzekeraarPremie per maand
Univé€ 5,31
Allianz€ 5,50
ENRA€ 5,93
Kingpolis€ 7,38
Deze berekening is gemaakt op 2 juli 2021 voor een nieuwe e-bike ter waarde van € 2.500. De verzekering heeft een looptijd van 1 jaar.

Goedkope fietsverzekering voor een gewone fiets

VerzekeraarPremie per maand
Univé€ 4,86
Allianz€ 5,25
ENRA€ 5,27
Kingpolis€ 8,60
Deze berekening is gemaakt op 2 juli 2021 voor een gewone fiets ter waarde van € 1.500. De verzekering heeft een looptijd van 1 jaar.

Is een goedkope fietsverzekering ook de beste keuze?

Vaak kiezen mensen direct voor de verzekering met de laagste premie. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. De goedkoopste fietsverzekering kan bijvoorbeeld een hoger eigen risico hebben of een mindere dekking. Maar dit is zeker niet altijd het geval. De verschillen in premie tussen zijn niet altijd te verklaren met betere polisvoorwaarden. De duurste optie kan bijvoorbeeld mindere voorwaarden hebben dan een goedkope fietsverzekering. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Je ziet niet alleen de verschillen in premie, maar je komt er ook achter wat eventuele extra voorwaarden zijn en op welke vlakken de ene optie beter is dan de ander. De beste fietsverzekering is de verzekering die perfect aansluit bij jouw wensen, zonder dat je teveel premie betaalt.

De goedkoopste fietsverzekering, waar let ik op?

Besluit je om een fietsverzekering af te sluiten? Dan ben je vast op zoek naar de goedkoopste fietsverzekering. Dat is heel begrijpelijk, want je wilt niet teveel betalen. Toch is het van belang om niet alleen naar de kosten te kijken.  

Bij het afsluiten van een goedkope fietsverzekering let je ook goed op de dekking. De dekking van een fietsverzekering geeft aan wat wel en wat niet verzekerd is. Zo heb je bijvoorbeeld een fietsverzekering met alleen diefstaldekking, maar er bestaan ook verzekeringen met een veel bredere dekking waarbij de accessoires van je fiets ook zijn meeverzekerd.

Ook is het erg belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Hierin staat bijvoorbeeld dat een verzekeraar alleen uitkeert als je gebruik maakt van een ART-goedgekeurd fietsslot. Ben je op zoek naar de goedkoopste fietsverzekering? Dan let je op de volgende punten:

 • De hoogte van de premie
 • Het eigen risico
 • De dekking
 • Eventuele extra dekkingen
 • De voorwaarden
 • De schadeafhandeling

De goedkoopste fietsverzekering snel geregeld

Wil jij een goedkope fietsverzekering afsluiten? Dat kan! Dit kost niet veel tijd en moeite. Maar het loont wel snel. Op Zeker.com zie je gelijk wat voor jouw de beste deals zijn. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je de verzekering direct online afsluiten. Vul hieronder jouw gegevens in en zie direct welke fietsverzekering voor jou de beste keus is.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Cijfers van het CBS
 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond
 • Stichting ART
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 8 maart 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023