Unigarant Fietsverzekering

★★☆☆☆ 5.8/10 (12 reviews)

Logo verzekeraar Unigarant

Unigarant is 100% dochter van de ANWB. Sinds de oprichting, in 1972, heeft Unigarant zich gericht op schadeverzekeringen voor particulieren.

Voordelen van deze fietsverzekering:

  • Wordt je fiets binnen drie jaar gestolen? Dan vergoedt Unigarant je nieuwe fiets
  • Je hebt geen eigen risico bij diefstal
  • Je kiest zelf hoe je de premie wilt betalen, per jaar of per maand (vanaf €4,40)
  • Ook aantrekkelijk voor ATB’s en racefietsen

Onafhankelijke beoordelingen voor de Unigarant Fietsverzekering

De Unigarant Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2016 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,5.

De Unigarant Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,2 en is daarmee de Beste uit de test.

De Unigarant Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,7 en is daarmee de Beste uit de test.

De Unigarant Fietsverzekering is in de Consumentengids van 1 maart 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Unigarant Fietsverzekering

Wegens een verhuizing en sterfgevallen in korte tijd van beide ouders(!) vergeten de fietsverzekering van Unigarant mijn nieuwe adres door te geven. Ik kreeg post van mijn oude adres er was een aanmaning met boetebedrag van Unigarant. Eerdere post moet zijn weggegooid door de nieuwe bewoners. Ik heb direct gebeld en mijn situatie uitgelegd. Geen enkel begrip voor de situatie. Ongelooflijk zakelijk en arrogante afhandeling. Ik heb moeten betalen, ze lachte gewoon aan de telefoon. Schofterig, schandalig. Ik heb meteen de verzekering laten stopzetten. Nooit meer Unigarant voor mij!

Je denkt een verzekering bij de ANWB af te sluiten, maar wordt uitbesteedt aan Unigarant. Gegevens worden niet tot nauwelijks gedeeld tussen beide maatschappijen. Unigarant stuurt een incassobureau met sms’jes inclusief betalingslink naar je wanneer verhuizing niet goed doorkomt via ANWB. Denkt niet mee om betrouwbare consument tegemoet te komen. Verzekering per direct opgezegd. Slechte service en moeilijk bereikbaar.

Top verzekering.Mijn moeders fiets was gestolen en binnen een paar dagen stond het aankoop bedrag op de rekening. Meteen de nieuwe fiets weer verzekerd bij Unigarant.

Ik heb goeie ervaringen met unigarant ik moest de gevraagde documenten opsturen en ze hebben mijn ebike fiets vergoed duurde iets langer en helaas maar 75% vergoed omdat ik mijn ebike al 4 jaar heb. dus nog even sparen maar ben wel tevreden.

Ook mijn fiets is gestolen. Op 3 okt dit jaar. Hij is verzekert bij unigarant/ ANWB. Het is een stellafiets die ik net 2 jaar had. Ik moest de sleutels en de politie aangifte opsturen naar Stella. Dan kwam het wel in orde. Maar geloof het of niet, ik word en bij de Stella en bij de verzekering van het kastje naar de muur gestuurd. Ik moet geduld hebben en ze kunnen ook niet zeggen of die brief is aan gekomen. Fluitje van een cent zou je zeggen. Heb vandaag geprobeerd de verzekering aan de telefoon te krijgen. En nee hoor. 3 keer 20 minuten in de wacht gestaan. Ik ben het zo beu ik weet me geen raad. Maar dit krijgt nog een staartje. Vervolg komt eraan

Mijn elektrische fiets is uit onze voortuin gestolen. Gelukkig hadden we een fietsverzekering. Maar helaas we kregen niks vergoed! Netjes aangiften gedaan, gelijk gemeld, maar helaas wordt je als gegoede burger gestraft. Weg premiegeld, weg fiets. Nee, ik beveel deze verzekeraar niet aan. Ze doen er alles aan om te zorgen dat ze niet hoeven te betalen, waardeloos!

Je kan in deze maatschappij beter crimineel zijn in plaats van een eerlijke burger ?. Je verzeker je fiets voor €165,- bij UNIGARANT / ANWB binnen twee maanden wordt je fiets gestolen doordat ze je fietssleutel hebben ontvreemd in het zwembad. Je doet netjes aangifte, krijg een politie rapport van 6 A4’tjes. Gaat de verzekering zeggen dat ik een sleutel had moeten bij maken, net na dat hij gestolen was ?. Doe je het op een eerlijke manier en dan nog krijg je niks uitgekeerd om een nieuwe fiets te halen. WEG €800,- en WEG €165,- Nog niet eens een tegemoetkomen. UNIGARANT / ANWB , MIJ ZIEN JULLIE NIET MEER.

ADVIES: NEEM GEEN UNIGARANT FIETSVERZEKERING! ontzettend traag met terugkoppelen van schade. men moet zelf achter de schade aangaan omdat er anders gewoon niets gebeurd. dat er na 3 jaar een fietssleutel wordt verloren, is dan jammer: schade wordt niet vergoed. zet zelf elke maand een x bedrag opzij zodat je bij diefstal van je fiets gewoon meteen bij een rijwielhandelaar naar keuze een nieuwe fiets kunt kopen!

Helaas is de fietsverzekering met meer dan 100% gestegen! Ik heb hierover gebeld, maar het is inderdaad juist. Voor mij reden om de verzekering te beëindigen en een nieuwe verzekering te zoeken.

normaal gesproken ben ik hier niet zo van maar zelf een zeer slechte ervaring (vorige keer ging het goed moet ik eerlijk zeggen), maar ik lees de review over nooit aangekomen post en dit gebeurd helaas vaker bij hen! ik heb 2 sleutels opgestuurd en zij beweren er maar één te hebben gekregen! in een email geven ze vervolgens aan dat ik het beter aangetekend kan opsturen, komen ze nu mee?! al met al sta ik met lege handen. sowieso dus geen aanrader of je moet zelf je spullen bij hen afleveren als je fiets gestolen is

Vanmorgen op weg naar mijn werk een kapotte versnellingskabel van mijn Gazelle E-bike. Na tel overleg met Unigarant staat een uur later een ANWB wegenwachtbus voor de deur van mijn werk. Hij kan de klacht niet verhelpen en neemt de fiets mee naar mijn leverancier. Deze laat weten dat ik mijn fiets eind van de middag kan komen ophalen…in Eindhoven Zuid terwijl ik 12 kilometer verderop in Eindhoven Noord werk. Ze kunnen hem niet terug brengen. Na 3 kwartier van kastje naar de muur gestuurd te zijn (vooral bij de ANWB) beloven ze me op 16.30 uur op te komen halen. Dat is, uiteindelijk om 16 45 gelukt. Bij de ANWB blijven ze steeds stoicijns vragen naar een lidmaatschapsnummer terwijl ik alleen verzekerd ben bij Unigarant. Waarom kan de ANWB geen versnellingskabel wisselen? Waarom kan de fiets niet opgehaald worden. De ANWB man die me naar de dealer brengt weet te vertellen dat ze me eigenlijk met fiets vanochtend bij de dealer hadden moeten brengen. Waarom heb ik dan een verzekering voor pech onderweg?

Zelf in 3 jaar tijd 2x gebruik van de verzekering moeten maken. Erg onhandig om te regelen alles nog met de post. Dit leek later toch via mail te kunnen maar staat niet op het schadeformulier!!! Wanneer je mailt naar het algemene mail adres krijg je helaas geen reactie en moet je er zelf achteraan bellen. (Slecht bereikbaar, veel wachtende etc.). Bij de 2e keer gebruik te maken van de verzekering per post alles opgestuurd, geen reactie gehad. Bleken het nooit te hebben ontvangen…of zoek geraakt. Super onprettige ervaringen dus!!!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen