Simplesurance Fietsverzekering

★★☆☆☆ 4.6/10 (2 reviews)

Logo verzekeraar Simplesurance

De verzekeringen van het Duitse Simplesurance gaan verder dan gebruikelijk: zowel beschadigingen, bedieningsfouten en verlies door diefstal zijn verzekerd.

Voordelen van Simplesurance:

  • Snel geholpen
  • Complete dekking
  • Heldere voorwaarden
  • Eenvoudig afsluiten

Voordelen van deze fietsverzekering:

  • Géén eigen risico
  • Snelle reparatie in geval van schade
  • Dekking in heel Europa
  • Verzekerd tegen diefstal en inbraak

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Simplesurance Fietsverzekering

Toen ik een nieuwe fiets kocht wilde ik deze graag verzekeren. Na een vergelijk online kwam deze als beste uit de bus. Dus de verzekering bij Simplesurance afgesloten. Wat ik niet wist is dat dit een Duitse verzekering is, welke onder Allianz valt. Binnen drie maanden was mijn fiets helaas weg, inclusief kettingslot, welke ik overigens niet had meeverzekerd. Direct een melding gemaakt bij de politie en dit rapport online ingediend bij Simplesurance. Zij vroegen mij de fietssleutels (origineel + reserve) naar Simplesurance in Duitsland op te sturen. Ik was verbaasd want had mijn verzekering afgesloten bij Simplesurance.nl. Kosten versturen €12,50. Er gingen een aantal maanden overheen voordat ze deze sleutels op echtheid hadden beoordeeld. Toen dat in orde bleek, moest ik de aankoopbon van mijn kettingslot opsturen. Dit kettingslot had ik op dat moment al zo’n 10 jaar in mijn bezit. Toen ik aangaf dat ik geen aankoopbon van mijn kettingslot meer had, werd mij geadviseerd om in de winkel een nieuwe op te vragen. Helaas bleek deze winkel niet meer te bestaan. Simplesurance gaf aan dat zij zonder aankoopbewijs van het kettingslot, niet kunnen uitbetalen. Ik was stomverbaasd want dit las ik nergens in de voorwaarden terug. Stomtoevallig kwam ik het aankoopbewijs van het kettingslot niet veel later tegen tussen de fietspapieren van een oude fiets. Dus alsnog ingestuurd. Toen dat na een maand in orde werd bevonden werd mij gevraagd beide sleutels van het kettingslot op te sturen. Waarom werd dat niet direct gevraagd toen ik de fietssleutels moest opsturen?? Mij een raadsel en mijn gevoel zei dat ze telkens een manier probeerden te vinden onder de uitkering uit te komen. Het contact was iig niet fijn. Enfin, sleutels van het kettingslot opgestuurd voor wederom €12,50. Toen dat maanden later in orde werd bevonden werd mij door een andere medewerker gezegd dat ik de diefstal te laat had gemeld. Dat maakte mij zo boos! Nergens staat vermeld wat de meldingtermijn is bij diefstal, hoewel ik het binnen een paar weken, nadat ik het rapport van de politie ontving, had gemeld. Na 8 maanden kreeg ik eindelijk het bericht dat mijn fiets voor 90% zou worden vergoed. Inmiddels had ik al maanden kosten voor een huurfiets omdat ik niet zonder fiets kan, maar dat wordt uiteraard niet vergoed. Ik moest eerst een nieuwe fiets aanschaffen en dan de factuur insturen welke zij dan tot het bedrag van de fiets verzekering minus 10% zouden overmaken. Na 3 keer opnieuw de factuur te hebben ingestuurd (er was volgens Simplesurance telkens iets mis mee) kreeg ik uiteindelijk de vergoeding. Eens maar nooit weer Simplesurance. Even ter vergelijk, een vriendin wiens fiets was gestolen en verzekerd bij ANWB ontving binnen een week de vergoeding om een nieuwe fiets te kopen.

Zeer slechte ervaring met deze verzekeringsmaatschappij. Na een nieuwe fiets verzekerd te hebben onder de voorwaarden/informatie die ik van de fietsenwinkel gekregen had is deze fiets geaccepteerd. Drie maanden later wordt de nieuwe fiets jammer genoeg gestolen en de gegevens die ik ingeleverd had aan de verkering waren niet voldoende om genoeg dekking als bewijs. Conclusie, de schade wordt niet gedekt en de verzekering betaald niet uit!! Dus de acceptatie gegevens waarop een verzekering geaccepteerd wordt is niet voldoende om later bij een calamiteit uit te betalen, dit is dus een maatschappij die er zwendel praktijken op na houd.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen