ZorgDirect Zorgverzekering

Is een label van Salland Ervaringen

De zorgverzekering van ZorgDirect Verzekeringen (voorheen Energiek en Salland ZorgDirect Zorgverzekering) zijn als volgt gewaardeerd:

ZorgDirect biedt goede service voor een scherpe prijs en richt zich op de bewuste klant die houdt van een no-nonsense aanpak en uitstekende zorg.

Voordelen van een ZorgDirect Zorgverzekering

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • Maak je eigen ideale combinatie
  • Bij ZorgDirect is iedereen welkom
  • Krijg de juiste zorg, bel de ZorgDirect ZorgGids
Voordelen van ZorgDirect:
  • Ruime zorgkeuze
  • Digitaal declareren
  • Binnen 5 werkdagen je nota uitbetaald
  • Ruime aanvullende pakketten
  • Veel zaken zelf online regelen
  • Gespreid betalen eigen risico

Deze informatie wordt verstrekt door ZorgDirect en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze zorgverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de ZorgDirect Zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:Goedkoopst:
ZorgDirect Zorgverzekering Ervaringen Promovendum Zorgverzekering ErvaringenC4Me Zorgverzekering Ervaringen
Basispremie: € 124,90 € 107,50 € 0,00
Waardering:
Klantbeoordeling: de goedkoopste basisverzekering op dat moment, het afsluiten was snel geregeld en enkele dagen lat... Op dit moment is een andere verzekering voor ons gunstiger qua premie, studerende kinderen betalen...Het was even zoeken maar ik heb de goedkoopste. Erg snelle verwerking.
Meer...Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van zorgverzekeringen bij ZorgDirect

Lees hier wat experts in hun reviews zeggen over deze zorgverzekering:

MoneyView
De ZorgDirect Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 22 November 2017 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.
Independer.nl
De ZorgDirect Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 November 2014 door beoordeeld met een 8,0.

Ervaringen met de ZorgDirect Zorgverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(36 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de zorgverzekering van ZorgDirect

zegt op 14 December 2015:

Goede zorgverzekeraar. Niet duur en toch een goed pakket. Jammer dat het stopt per 2016. Als je niet oppast val je automatisch in Salland direct waar Energie een dochteronderneming van is. Opzicht geen probleem, maar ben met hetzelfde pakket bij Energiek 27 euro per maand duurder uit.

zegt op 5 May 2015:

Zolang je geen vragen / problemen hebt een goede verzekeraar. Maar de afhandeling van klachten begint al met lange wachttijden aan de telefoon. Email worden (soms) niet beantwoord. Slechte zaak.

zegt op 30 December 2014:

Het kan altijd beter en goedkoper.maar doorgaans is de service goed. De klantenservice haalt het gemiddelde flink naar beneden.

zegt op 1 December 2014:

Goede website, snelle verwerking van declaraties, solide dekking voor basisdingen

zegt op 10 June 2014:

Prima verzekering, nooit problemen mee gehad. Klantenservice is goed te bereiken en ik ben altijd netjes en vriendelijk geholpen. Declareren via de app werkt perfect en uitbetaling volgt snel. Ik ben altijd standaard mijn eigen risico kwijt en deze kan ik maandelijks bij mijn premie gespreid betalen, erg handig. Dit kon niet bij mijn vorige verzekering. Via de mail krijg ik snel antwoord.

zegt op 3 February 2012:

Het afsluiten van de zorgverzekering Energiek verliep prima. Ik kan echter nog niks zeggen van de prijs kwaliteitverhouding (lijkt natuurlijk goed, anders had ik het niet afgesloten ;-)), dat zal dit jaar blijken.

zegt op 19 January 2012:

hoe de verzekering Energiek gaat bevallen kan ik nu nog niet beoordelen dat zal de toekomst uitwijzen.

zegt op 4 January 2012:

Voor nu ben ik nog zeer tevreden hoe het is gegaan.

zegt op 3 January 2012:

Na een foutieve bankrekening ingevuld te hebben bij het aanmelden en dit meteen aan jullie te hebben door gemaild kreeg ik een paar dagen later als antwoord dat er aan gewerkt werd. Nu heb ik een Premie met de juiste gegevens binnen gekregen, zeer goed, maar een mailtje dat de fout verbeterd was zou fijn zijn geweest. Klein puntje hoor.

zegt op 29 December 2011:

zo te zien is het een goede keus, laag maandbedrag en goede dekking, voor een jongeman een prima keus

zegt op 27 December 2011:

Ik betaal nu 26 euro per maand minder dan bij de oude verzekering wel met 500 euro eigen risico i.p.v. 200 euro maar bij de oude verzekering had ik 10 % korting via Connexxion, de verzekering was snel afgesloten en de verzekering werd bij de oude verzekeraar door de nieuwe verzekeraar opgezegd. Ik ben zeer tevreden.

zegt op 26 December 2011:

de goedkoopste basisverzekering op dat moment, het afsluiten was snel geregeld en enkele dagen later viel de polis met de zorgpassen in de bus zover niets te klagen dus

zegt op 26 December 2011:

De overstap van de oude verzekering naar Energiek was supersnel en prima geregeld ik kan er verder nog niet zo veel over zeggen maar als dit zo blijft ben ik heel tevreden.

zegt op 26 December 2011:

ken Energiek niet dus ,moet nog afwachten hoe het verloopt ,maar het begin is goed ?

zegt op 15 January 2011:

Hallo, ik vind de zorgverzekering van Energiek veel persoonlijker. Ik heb al vershillende mails ontvangen. Over de voorgang en wat er allemaal mogelijk is. Door deze mails voelt het allemaal veel persoonlijker en klantvriendelijker.
Bedankt en ik hoop dat ik zo tevreden blijf. Ik heb nog geen contact nodig gehad. Maar ga zo door. C van der Luijt

zegt op 13 January 2011:

Energiek onderscheidt zich als een verzekering voor vrouwen. Dit is vooral in de aanvullende verzekering merkbaar. Ik ben blij dat ik deze verzekering heb en het afsluiten was zo gepiept.

Nee, ik zou een ZorgDirect Zorgverzekering niet aanbevelen

zegt op 28 December 2016:

In januari van 2016 heb ik een declaratie van een alternatieve arts ingediend. Dit was een vervolgconsult, en in 2015 werd de 1e declaratie van deze arts gewoon vergoed. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik nu te horen dat er nu opeens niets meer werd vergoed. Mijn verzoek om de aanvullende verzekering voor 2016 dan maar ongedaan te maken werd vervolgens door Salland geweigerd. Daar was ik niet blij mee. Er is nog iets wat ik niet erg correct vind. Ik heb mijn verzekering via Independer bij Salland afgesloten, vanwege de bijbehorende korting. Later kwam ik er achter dat in het tweede jaar zonder bericht die korting is verlaagd, wat neerkomt op 40 euro extra kosten. Je moet de verzekering opnieuw bij Independer afsluiten om dezelfde korting te krijgen. Wie van de twee hier voor verantwoordelijk is weet ik niet, maar voor mij is zoeits ontoelaatbaar. Afgezien daarvan heb ik geen klachten over Salland, maar dit zijn twee punten die voor mij genoeg waren om de verzekering op te zeggen.

zegt op 5 August 2016:

Salland Zorgverzekering is door het samen gaan met Eno een botte, haast arrogante maatschappij geworden. Daarnaast ook nog eens slecht georganiseerd qua administratie en contact. Klant staat niet meer op 1! Het gaat nu alleen nog maar om de Euro’s. Zo jammer! Ben 27 (!) jaar klant geweest bij Salland. Maar afgelopen jaar overgestapt. De premie werd voor 2016 met Eur 25 pmnd verhoogt! Maar de service werd voor 100 naar beneden gehaald. Vergoedingen worden slecht afgehandeld, betalingen zeer laat of helemaal niet. Ik zou een ieder aanraden denk goed na voor je klant wordt bij Salland

zegt op 6 April 2016:

Over Salland ben ik altijd heel tevreden geweest. Sinds er ZORG DIRECT achter staat is het één grote bende. Telefonisch NIET bereikbaar. Als ze al een mail beantwoorden nemen ze daar minstens 5 dagen de tijd voor. Momenteel zijn ze de volgende DIKKE VETTE BLUNDER aan het 'oplossen'..... Mensen die hun Eigen Risico in 10 termijnen betalen hebben gisteren een rekening ontvangen voor hun Eigen Risico. Het bedrag wordt op 13 april afgeschreven maar mogen we storneren. Wat daar de gevolgen van zijn kunnen we nu enkel nog maar naar raden...

zegt op 17 March 2016:

Vervelende arrogante mensen die zeggen dat gezondheidszorg en preventie bovenaan staan. Het gaat hier puur om de knikkers, heb dit vandaag aan de lijfe ondervonden. Het gaat ook niet erg goed met deze verzekeraar, veel klanten zij al weg gegaan naar een andere verzekeraar. Kan me dit nu goed voorstellen, ga dit zelf ook doen, heb dus al 1 goed voornemen voor 2017.

zegt op 20 October 2015:

Dit gaat over de Salland Zorgdirect polis. De administratie is één grote puinhoop, medewerkers weten niet hoe ze wijzigingen of mutaties moeten doorvoeren in hun systemen of hoe hun eigen systemen werken. Je staat tevens geregeld een half uur in de wacht, en medewerkers vergeten notities van eerder contact achter te laten.

zegt op 2 October 2015:

Heb na 1 maand een akkoord gekregen van de zorgverzekering mijn acne behandelingen vergoed te krijgen. Vervolgens betalen ze onterecht NIET uit! Ik wacht nu al 3 maanden op een vergoeding en elke keer verzinnen ze smoesjes dat ze de rekening niet kunnen zien, er een logo niet op staat waar de praktijk aangesloten moet zijn(terwijl ze gewoon hier is aangesloten, en dan moet ik de praktijk melden dat ze hun hele facturen moeten veranderen!). Verschrikkelijke verzekering dit jaar mijn eerste jaar maar ik stap per januari direct over!!

uit Rockanje zegt op 24 June 2015:

Bijzonder veel spijt van deze verzekering: ondanks de aanvullende topdekking, waarin gecontracteerde aanbieders zijn vermeldt, blijkt dat de zorgaanbieder geen afspraken heeft met Energiek. Klantenservice is star en onvriendelijk: ik moet het als klant zelf maar oplossen, door naar de zorgaanbieder te gaan en daar opnieuw met Energiek te bellen. Daarnaast zijn er welgeteld 2 ziekenhuizen in Nederland waar Energiek een contract mee heeft voor het specialisme. Declaraties kan ik nog niet indienen, want men neemt het gewijzigde rekeningnr pas na 7 mnd in behandeling. Zeer teleurgesteld op alle vlakken.

uit Zwolle zegt op 1 June 2015:

Zorgverzekeraar die zogenaamd gericht is op (zwangere) vrouwen vergoedt werkelijk geen zak. Geen uitgestelde kraamzorg na een opname op de IC van baby, geen vergoeding voor de kolf, zou me niets verbazen als ik de ziekenhuisopname ook lekker zelf mag betalen. Gratis tip: niet in zee gaan met deze club

uit Amsterdam zegt op 1 June 2015:

Dit is het 2de jaar dat ik bij Energiek zit en ik heb er spijt van dat ik niet ben vertrokken. Ik ben momenteel zwanger en deze verzekering zet iedereen, behalve jou als vrouw en patiënt centraal. Er was een vermoeden van zwangerschapsdiabetes en nu 18 weken na deze (gelukkig onterechte vermoedens) is het ziekenhuis nog steeds niet terug gebeld met informatie over welke type diabetes meter ik kan gebruiken. De declaratie voor de zwangerschap cursus is afgekeurd omdat ik moet wachten tot deze helemaal is afgelopen. (Heb namelijk wel recht op vergoeding qua polis). Ik hoor van vriendinnen en 2 zussen die zwanger zijn over extra kosten die zij kunnen declareren zoals 8 uur extra kraamzorg, de aanschaf van een geboorte tens, of de huur van een kolfapparaat. Niet van dit alles komt voor in de polissen van Energiek. De verzekering voor vrouwen!? Ik zie niet waarin zij uitblinken. Nog 6 maanden, en dan stap ik over!

uit Zoetermeer zegt op 28 April 2015:

Zit al een kwartier in de wacht voor de klantenservice omdat ze een declaratie ten onrechte maar deels hebben vergoed (klopt niet met vergoedingenoverzicht). Had dit soort gedoe bij vorige verzekeraars (hema en cz) nooit!

uit Doetinchem zegt op 24 April 2015:

Ik probeer nu al weken in contact te komen met. Na diverse keren langer dan een half uur aan de telefoon geluisterd te hebben naar een irritant, zich steeds herhalend pianoriedeltje waren nog steeds alle medewerkers in gesprek. Mijn mails worden standaard beantwoord met: we nemen binnen vijf werkdagen contact met u op. Ook dit gebeurt dus niet. Vorig jaar al diverse fouten in declaraties meegemaakt. Men beloofde beterschap omdat er een grote reorganisatie in personeel zou plaatsvinden. Ervaring had geleerd dat veel personeel niet bekwaam was ( eigen woorden telefonist Energiek in december 2014!). Niets van te merken! Volgend jaar kies ik een andere verzekering!!

uit Den bosch zegt op 22 April 2015:

Zeer slechte klantenservice. Vragen worden nooit binnen de gestelde termijn beantwoord en je krijgt verschillende/onvolledige antwoorden. Ook de declaratie app werkt niet altijd. Ik ben nog nooit zoveel tijd kwijt geweest met proberen te communiceren met mijn zorgverzekering. Ik baal dat het pas april is!

zegt op 23 March 2015:

Telefonisch moeilijk bereikbaar (wachttijd 15 minuten), reageertermijn van 5 werkdagen wordt door hen niet waargemaakt. Declaraties kunnen niet als pdf worden geuploaded wat bijzonder vreemd is voor een zorgverzekeraar die verwacht dat de klant declaraties via hun website plus DigiD aanlevert.

uit Kampen zegt op 13 February 2015:

Wij hebben heel veel geklier over de vergoeding van een kunstgebit.
De tandarts had eerst een akkoord van Salland moeten vragen,dus vergoeden ze niet.Eerst weer opnieuw alles indienen en dan zullen ze zien of ze vergoeden.
En dan te bedenken dat wij een tandartsplusverzekeringhebben 3 sterren.

uit Tilburg zegt op 6 January 2015:

Klantenservice is zeer slecht. Ik wacht namelijk 2 keer rond 30min, het was zo slecht dat ik het heb opgegeven.

uit Ter heijde zegt op 6 January 2015:

Zeer slecht:
- Wacht inmiddels al 7 weken op vergoeding van een ingediende declaratie (via de declaratie-app, zou sneller gaan?!)
- voortdurend onjuiste informatie op de website over gecontracteerde zorgaanbieders
- zeggen contract te hebben met bepaalde zorgaanbieders terwijl dit niet zo is, waardoor de klant dus in de problemen komt en niet (volledig) vergoed krijgt
- slechte klantenservice met onvoldoende know-how, hebben geen idee hoe of wat en zeggen dat ook gewoon(?!)
- mail wordt nooit binnen de beloofde termijn beantwoord

Heb de verzekering inmiddels opgezegd per 31dec. Heb nog steeds geen vergoeding gekregen voor de ingediende declaratie maar men schrijft wel premie af voor januari terwijl ik heb opgezegd... Nooit meer Energiek!

zegt op 29 November 2014:

Afhandeling declaraties slecht in de zin van onterecht niet uitbetalen. Klantenservice geeft aan dat zij die fout ook zien maar "kan niets doen" en kan (wil/mag?) niet doorverbinden met betreffende afdeling. Na verzoek tot opnieuw beoordelen na de beloofde 5 werkdagen geen respons, weer bellen, weer opnieuw verzoek, na 5 werkdagen weer geen actie van afdeling declaraties. Na 3 x contact nog steeds geen (re)actie. Op vraag hoe ik een klacht kan indienen was het antwoord dat ze me daar niet van konden afhouden en als ik wilde weten hoe, dan kon ik dat op de website opzoeken.

zegt op 26 February 2014:

slechte service, niet meedenkend, vrouwenzorg worden klachten door een man die er niets van snapt behandeld

zegt op 12 December 2013:

Dit is werkelijk een zeer slechte zorgverzekeraar. Het contactformulier op energiek.nl werkt niet goed zodat de berichten die je verstuurt via het contactformulier op de website regelmatig niet aan komen, dit blijkt uit het feit dat er geen bevestigingsmail verstuurt wordt. De verwerking en uitbetaling van declaraties duurt lang, Verder is het niet mogelijk om een adreswijziging door te voeren, zelfs na meerdere pogingen via email en telefoon wordt de wijziging niet verwerkt zodat er uiteindelijk een aanmaning van een incassobureau op de mat valt omdat er blijkbaar een factuur voor het eigen risico naar het oude adres is verstuurt. Nooit meer energiek.

zegt op 31 December 2011:

Heb geen verzekering afgesloten, omdat mijn dochter niet meeverzekerd werd in de aanvullende verzekering! De telefoniste verklaarde dat hier niet voor is gekozen omdat men zich richt op de gestudeerde carriere vrouw. Hebben die geen kinderen dan???


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen