ZorgDirect Zorgverzekering

★★☆☆☆ 5.7/10 (59 reviews)

Logo verzekeraar ZorgDirect

ZorgDirect biedt goede service voor een scherpe prijs en richt zich op de bewuste klant die houdt van een no-nonsense aanpak en uitstekende zorg.

Voordelen van ZorgDirect:

 • Ruime zorgkeuze
 • Digitaal declareren
 • Binnen 5 werkdagen je nota uitbetaald
 • Ruime aanvullende pakketten
 • Veel zaken zelf online regelen
 • Gespreid betalen eigen risico

Zorgverzekering ZorgDirect 2024

Ben je op zoek naar de ZorgDirect zorgverzekering voor 2024? Zorgdirect is in 2024 Salland geworden. Lees alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of Salland de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij Salland een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2024 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen ZorgDirect zorgverzekeraar

 • Maak je eigen ideale combinatie
 • Bij ZorgDirect is iedereen welkom
 • Ruime keuze uit pakketten

Basisverzekering ZorgDirect (2024)

ZorgDirect biedt een combinatiepolis als basisverzekering. Hierdoor kun je naar iedere gewenste zorgverlener. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering ZorgDirect

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de ZorgDirect zorgverzekering 2024 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • Start
 • Slim
 • Extra
 • Plus
 • Top

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering ZorgDirect

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2024. Dit doe je met een ZorgDirect tandartsverzekering. ZorgDirect biedt hiervoor de volgende verzekeringen:

 • TandExtra
 • TandPlus
 • TandTop

Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie ZorgDirect 2024

Hieronder vind je de premie van ZorgDirect. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2024.

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022 € 136,95
2021 € 133,00
2020 € 128,50
2019 € 124,90
2018 € 113,50
2017 € 114,95
2016 € 112,95
2015 € 89,96

Eigen risico ZorgDirect 2024

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2024 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2024.

Onafhankelijke beoordelingen voor de ZorgDirect Zorgverzekering

De ZorgDirect Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 22 november 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Restitutiepolissen’.

De ZorgDirect Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 8,0.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de ZorgDirect Zorgverzekering

Bij Salland altijd tevreden geweest, maar sinds zorgdirect is het een schandalige zorgverzekering. Ze komen afspraken niet na. Telefonisch word je zeer slecht geholpen en zijn ze zeer arrogant en totaal niet klantvriendelijk. Het is dat ik nergens een aanvullende verzekering kan krijgen door mijn chronische ziekte. Mensen word hier a.u.b. geen klant als je een chronische ziekte hebt.

IK ben vele jaren klant geweest van Salland. Daar was de service uitstekend. Ze hadden een klantvriendelijke houding en dachten altijd met je mee. Zorgdirekt is een grote tegenvaller. Voorbeeld : op een vraag van 3 december heb ik, vandaag 22 december, nog geen reactie. Ze zijn niet klantgericht. Ik heb mijn verzekering daar dan ook opgezegd.

In januari van 2016 heb ik een declaratie van een alternatieve arts ingediend. Dit was een vervolgconsult, en in 2015 werd de 1e declaratie van deze arts gewoon vergoed. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik nu te horen dat er nu opeens niets meer werd vergoed. Mijn verzoek om de aanvullende verzekering voor 2016 dan maar ongedaan te maken werd vervolgens door Salland geweigerd. Daar was ik niet blij mee. Er is nog iets wat ik niet erg correct vind. Ik heb mijn verzekering via Independer bij Salland afgesloten, vanwege de bijbehorende korting. Later kwam ik er achter dat in het tweede jaar zonder bericht die korting is verlaagd, wat neerkomt op 40 euro extra kosten. Je moet de verzekering opnieuw bij Independer afsluiten om dezelfde korting te krijgen. Wie van de twee hier voor verantwoordelijk is weet ik niet, maar voor mij is zoeits ontoelaatbaar. Afgezien daarvan heb ik geen klachten over Salland, maar dit zijn twee punten die voor mij genoeg waren om de verzekering op te zeggen.

Salland Zorgverzekering is door het samen gaan met Eno een botte, haast arrogante maatschappij geworden. Daarnaast ook nog eens slecht georganiseerd qua administratie en contact. Klant staat niet meer op 1! Het gaat nu alleen nog maar om de Euro’s. Zo jammer! Ben 27 (!) jaar klant geweest bij Salland. Maar afgelopen jaar overgestapt. De premie werd voor 2016 met Eur 25 pmnd verhoogt! Maar de service werd voor 100 naar beneden gehaald. Vergoedingen worden slecht afgehandeld, betalingen zeer laat of helemaal niet. Ik zou een ieder aanraden denk goed na voor je klant wordt bij Salland

Over Salland ben ik altijd heel tevreden geweest. Sinds er ZORG DIRECT achter staat is het één grote bende. Telefonisch NIET bereikbaar. Als ze al een mail beantwoorden nemen ze daar minstens 5 dagen de tijd voor. Momenteel zijn ze de volgende DIKKE VETTE BLUNDER aan het 'oplossen'….. Mensen die hun Eigen Risico in 10 termijnen betalen hebben gisteren een rekening ontvangen voor hun Eigen Risico. Het bedrag wordt op 13 april afgeschreven maar mogen we storneren. Wat daar de gevolgen van zijn kunnen we nu enkel nog maar naar raden…

Vervelende arrogante mensen die zeggen dat gezondheidszorg en preventie bovenaan staan. Het gaat hier puur om de knikkers, heb dit vandaag aan de lijfe ondervonden. Het gaat ook niet erg goed met deze verzekeraar, veel klanten zij al weg gegaan naar een andere verzekeraar. Kan me dit nu goed voorstellen, ga dit zelf ook doen, heb dus al 1 goed voornemen voor 2017.

Goede zorgverzekeraar. Niet duur en toch een goed pakket. Jammer dat het stopt per 2016. Als je niet oppast val je automatisch in Salland direct waar Energie een dochteronderneming van is. Opzicht geen probleem, maar ben met hetzelfde pakket bij Energiek 27 euro per maand duurder uit.

Dit gaat over de Salland Zorgdirect polis. De administratie is één grote puinhoop, medewerkers weten niet hoe ze wijzigingen of mutaties moeten doorvoeren in hun systemen of hoe hun eigen systemen werken. Je staat tevens geregeld een half uur in de wacht, en medewerkers vergeten notities van eerder contact achter te laten.

Heb na 1 maand een akkoord gekregen van de zorgverzekering mijn acne behandelingen vergoed te krijgen. Vervolgens betalen ze onterecht NIET uit! Ik wacht nu al 3 maanden op een vergoeding en elke keer verzinnen ze smoesjes dat ze de rekening niet kunnen zien, er een logo niet op staat waar de praktijk aangesloten moet zijn(terwijl ze gewoon hier is aangesloten, en dan moet ik de praktijk melden dat ze hun hele facturen moeten veranderen!). Verschrikkelijke verzekering dit jaar mijn eerste jaar maar ik stap per januari direct over!!

Bijzonder veel spijt van deze verzekering: ondanks de aanvullende topdekking, waarin gecontracteerde aanbieders zijn vermeldt, blijkt dat de zorgaanbieder geen afspraken heeft met Energiek. Klantenservice is star en onvriendelijk: ik moet het als klant zelf maar oplossen, door naar de zorgaanbieder te gaan en daar opnieuw met Energiek te bellen. Daarnaast zijn er welgeteld 2 ziekenhuizen in Nederland waar Energiek een contract mee heeft voor het specialisme. Declaraties kan ik nog niet indienen, want men neemt het gewijzigde rekeningnr pas na 7 mnd in behandeling. Zeer teleurgesteld op alle vlakken.

Zorgverzekeraar die zogenaamd gericht is op (zwangere) vrouwen vergoedt werkelijk geen zak. Geen uitgestelde kraamzorg na een opname op de IC van baby, geen vergoeding voor de kolf, zou me niets verbazen als ik de ziekenhuisopname ook lekker zelf mag betalen. Gratis tip: niet in zee gaan met deze club

Dit is het 2de jaar dat ik bij Energiek zit en ik heb er spijt van dat ik niet ben vertrokken. Ik ben momenteel zwanger en deze verzekering zet iedereen, behalve jou als vrouw en patiënt centraal. Er was een vermoeden van zwangerschapsdiabetes en nu 18 weken na deze (gelukkig onterechte vermoedens) is het ziekenhuis nog steeds niet terug gebeld met informatie over welke type diabetes meter ik kan gebruiken. De declaratie voor de zwangerschap cursus is afgekeurd omdat ik moet wachten tot deze helemaal is afgelopen. (Heb namelijk wel recht op vergoeding qua polis). Ik hoor van vriendinnen en 2 zussen die zwanger zijn over extra kosten die zij kunnen declareren zoals 8 uur extra kraamzorg, de aanschaf van een geboorte tens, of de huur van een kolfapparaat. Niet van dit alles komt voor in de polissen van Energiek. De verzekering voor vrouwen!? Ik zie niet waarin zij uitblinken. Nog 6 maanden, en dan stap ik over!

Zolang je geen vragen / problemen hebt een goede verzekeraar. Maar de afhandeling van klachten begint al met lange wachttijden aan de telefoon. Email worden (soms) niet beantwoord. Slechte zaak.

Zit al een kwartier in de wacht voor de klantenservice omdat ze een declaratie ten onrechte maar deels hebben vergoed (klopt niet met vergoedingenoverzicht). Had dit soort gedoe bij vorige verzekeraars (hema en cz) nooit!

Ik probeer nu al weken in contact te komen met. Na diverse keren langer dan een half uur aan de telefoon geluisterd te hebben naar een irritant, zich steeds herhalend pianoriedeltje waren nog steeds alle medewerkers in gesprek. Mijn mails worden standaard beantwoord met: we nemen binnen vijf werkdagen contact met u op. Ook dit gebeurt dus niet. Vorig jaar al diverse fouten in declaraties meegemaakt. Men beloofde beterschap omdat er een grote reorganisatie in personeel zou plaatsvinden. Ervaring had geleerd dat veel personeel niet bekwaam was ( eigen woorden telefonist Energiek in december 2014!). Niets van te merken! Volgend jaar kies ik een andere verzekering!!

Zeer slechte klantenservice. Vragen worden nooit binnen de gestelde termijn beantwoord en je krijgt verschillende/onvolledige antwoorden. Ook de declaratie app werkt niet altijd. Ik ben nog nooit zoveel tijd kwijt geweest met proberen te communiceren met mijn zorgverzekering. Ik baal dat het pas april is!

Telefonisch moeilijk bereikbaar (wachttijd 15 minuten), reageertermijn van 5 werkdagen wordt door hen niet waargemaakt. Declaraties kunnen niet als pdf worden geuploaded wat bijzonder vreemd is voor een zorgverzekeraar die verwacht dat de klant declaraties via hun website plus DigiD aanlevert.

Wij hebben heel veel geklier over de vergoeding van een kunstgebit. De tandarts had eerst een akkoord van Salland moeten vragen,dus vergoeden ze niet.Eerst weer opnieuw alles indienen en dan zullen ze zien of ze vergoeden. En dan te bedenken dat wij een tandartsplusverzekeringhebben 3 sterren.

Klantenservice is zeer slecht. Ik wacht namelijk 2 keer rond 30min, het was zo slecht dat ik het heb opgegeven.

Zeer slecht: – Wacht inmiddels al 7 weken op vergoeding van een ingediende declaratie (via de declaratie-app, zou sneller gaan?!) – voortdurend onjuiste informatie op de website over gecontracteerde zorgaanbieders – zeggen contract te hebben met bepaalde zorgaanbieders terwijl dit niet zo is, waardoor de klant dus in de problemen komt en niet (volledig) vergoed krijgt – slechte klantenservice met onvoldoende know-how, hebben geen idee hoe of wat en zeggen dat ook gewoon(?!) – mail wordt nooit binnen de beloofde termijn beantwoord Heb de verzekering inmiddels opgezegd per 31dec. Heb nog steeds geen vergoeding gekregen voor de ingediende declaratie maar men schrijft wel premie af voor januari terwijl ik heb opgezegd… Nooit meer Energiek!

Goede website, snelle verwerking van declaraties, solide dekking voor basisdingen

Afhandeling declaraties slecht in de zin van onterecht niet uitbetalen. Klantenservice geeft aan dat zij die fout ook zien maar "kan niets doen" en kan (wil/mag?) niet doorverbinden met betreffende afdeling. Na verzoek tot opnieuw beoordelen na de beloofde 5 werkdagen geen respons, weer bellen, weer opnieuw verzoek, na 5 werkdagen weer geen actie van afdeling declaraties. Na 3 x contact nog steeds geen (re)actie. Op vraag hoe ik een klacht kan indienen was het antwoord dat ze me daar niet van konden afhouden en als ik wilde weten hoe, dan kon ik dat op de website opzoeken.

Prima verzekering, nooit problemen mee gehad. Klantenservice is goed te bereiken en ik ben altijd netjes en vriendelijk geholpen. Declareren via de app werkt perfect en uitbetaling volgt snel. Ik ben altijd standaard mijn eigen risico kwijt en deze kan ik maandelijks bij mijn premie gespreid betalen, erg handig. Dit kon niet bij mijn vorige verzekering. Via de mail krijg ik snel antwoord.

slechte service, niet meedenkend, vrouwenzorg worden klachten door een man die er niets van snapt behandeld

Dit is werkelijk een zeer slechte zorgverzekeraar. Het contactformulier op energiek.nl werkt niet goed zodat de berichten die je verstuurt via het contactformulier op de website regelmatig niet aan komen, dit blijkt uit het feit dat er geen bevestigingsmail verstuurt wordt. De verwerking en uitbetaling van declaraties duurt lang, Verder is het niet mogelijk om een adreswijziging door te voeren, zelfs na meerdere pogingen via email en telefoon wordt de wijziging niet verwerkt zodat er uiteindelijk een aanmaning van een incassobureau op de mat valt omdat er blijkbaar een factuur voor het eigen risico naar het oude adres is verstuurt. Nooit meer energiek.

De voorwaarden zijn goed, je bent prima verzerkerd voor je geld. Voor mij was het alleen jammer dat ik aanvullend 1 aanvroeg, maar aanvullend 2 kreeg. Nadat ik gebeld heb met de vriendelijke klantenservice hebben ze mij beloofd het weer recht te zetten, al moet ik nu wel één keer voor aanvullend 2 betalen. Het bedrag wat ik teveel heb betaald wordt later weer ingehouden. Tot nu toe ben ik nog redelijk tevreden.

De verzekering is wel erg gericht op regio Salland maar desalniettemin een prima verzekering voor vrouwen met mogelijk aankomende kinderen en goede mondzorg

goed en snel geholpen, en een lagere prijs als ik eerder betaalde.

Voor je de papieren in huis krijgt duurt erg lang. Verder positief is wel de toezending van de zorgpas waarvan de achterkant de internationale verzekeringspas is voor Europa. Scheelt weer apart aanvragen en lang wachten.

Snel geregeld, duidelijke informatie, goede service. Mooie brochure met overzicht van vergoedingen

Voor nu ben ik nog zeer tevreden hoe het is gegaan.

Na een foutieve bankrekening ingevuld te hebben bij het aanmelden en dit meteen aan jullie te hebben door gemaild kreeg ik een paar dagen later als antwoord dat er aan gewerkt werd. Nu heb ik een Premie met de juiste gegevens binnen gekregen, zeer goed, maar een mailtje dat de fout verbeterd was zou fijn zijn geweest. Klein puntje hoor.

Was zeer onaangenaam verrast toen op 30 december de premie van Unive automatisch werd afgeschreven. Deze was net opgezegd. Ik neem aan dat jullie daar werk van zullen maken om dit zo snel mogelijk weer teruggestort te laten worden.

Toen ik Hetty van klantenservice van Independer vroeg,”welke van deze 2 zou jij kiezen als je een vrouw van boven de 50 was, zei ze: Eerlijk gezegd, zou ik dan voor die kiezen”.

Ik betaal nu 26 euro per maand minder dan bij de oude verzekering wel met 500 euro eigen risico i.p.v. 200 euro maar bij de oude verzekering had ik 10 % korting via Connexxion, de verzekering was snel afgesloten en de verzekering werd bij de oude verzekeraar door de nieuwe verzekeraar opgezegd. Ik ben zeer tevreden.

ken Energiek niet dus ,moet nog afwachten hoe het verloopt ,maar het begin is goed ?

Hallo, ik vind de zorgverzekering van Energiek veel persoonlijker. Ik heb al vershillende mails ontvangen. Over de voorgang en wat er allemaal mogelijk is. Door deze mails voelt het allemaal veel persoonlijker en klantvriendelijker. Bedankt en ik hoop dat ik zo tevreden blijf. Ik heb nog geen contact nodig gehad. Maar ga zo door. C van der Luijt

Als vrouw zijnde ben je hier inderdaad goed verzekerd. Het basis pakket is goed en de aanvullende verzekeringen die handig zijn voor vrouwen zijn niet duur. Een echte aanrader dus. Ook is de gratis anticonceptie zeer handig, dit bespaard mij veel geld met de pil. Dit had ik niet bij mijn vorige zorgverzekering. je kunt merken dat ze bij energiek na hebben gedacht over de wensen van vrouwen. Dus ik kan het iedereen aanraden! Niet

Energiek is de eerste zorgverzekering voor vrouwen. Energiek wil vrouwen ondersteunen in het behalen en behouden van een optimale gezondheid. Alleen dán kun jij je ambities waar maken. Je hebt al een Energiek Basisverzekering voor 99,51 euro en de Energiek Aanvullend is er al voor 29,75 euro. Heeft u ervaringen met deze zorgverzekering? Laat deze dan achter op onze website.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen