Besured Zorgverzekering

★★★★☆ 9.3/10 (335 reviews)

Besured Verzekeringen Ervaringen

Besured is de zorgverzekering met de beste dekking en de laagste premie van Nederland. Besured is er alleen voor studenten en young professionals.

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • Lage zorgpremie
  • Beste zorg
  • Snel je geld
  • Een dikke 9!

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

Besured Commercial Zorgverzekering (2013)

DSW Welkom bij DSW Zorgverzekeraar (2017)

Ervaringen met de Besured Zorgverzekering

Heel fijn dat ik een betalingsregeling kon krijgen!
Zeer teleurstellende houding, en veel tegenstrijdige informatie.
Ik had een zorgvraag op financieel vlak en ben heel snel geholpen met een duidelijk concrete mogelijke oplossing. Bedankt medewerker
Erg soepel altijd met betalingsregelingen.Verder ook altijd meedenkend en vriendelijk
Ik was mijn betalingsregeling helemaal vergeten, toch werd ik vriendelijk geholpen en is er een nieuwe betalingsregeling getroffen.
Netjes te woord gestaan en prettig geholpen door de medewerker.
Aanvraag verkeerd ingediend, meteen actie ondernomen, maar kreeg als advies dit zelf met de zorgverlener af te stemmen. Lijkt me toch makkelijker als dit bij besured geregeld wordt...
Besured zijn flexible in verband met betalen. Vaak zit ik krap met geld en wanner dat ik ga bellen en een datum door geeft wanneer ik kan het achterstand aflossen , werk ze samen mee. Ik ben blij met Besurd. Ik heb basis zorgverzekering en een tijdje ziek geweest en ik moet vaak naar de ziekenhuis want ik werd behandeling door de specialist maar ik had niet overdreven eigen risico daarna betaald,ik heb wat betaald maar redelijk.
Service is goed, je vragen worden altijd beantwoord en je krijgt altijd de gelegenheid om een keuze te maken met bepaalde regelingen.
Laat antwoord maar daar is netjes excuses voor aangeboden. Al met al prima ervaring :)
Heel goed geholpen, stonden open voor een regeling en hoefde de incasso kosten ook niet te betalen.
Fijne verzekering, goede dekking en er werken zeer klantvriendelijke mensen. Hele positieve ervaring!
Snelle afhandeling, zelfs rond feestdagen.Duidelijke uitleg wat wel een niet vergoed werd.Super!
Ik werd vriendelijk te woord gestaan door de medewerker van Besured. Samen hebben we gekeken naar mijn zorgverzekering en eventuele vergoedingen. Dankzij haar heb ik mijn zorgverzekering weer duidelijk voor ogen.
Uitermate vriendelijk, rustig, helder en deskundig te woord gestaan door deze Besured werknemer. Ik kan niet anders zeggen... (zoals altijd): TOP! :-)
De mevr. waar ik mee gesproken wist, was erg behulpzaam en had veel geduld. Ze hielp je en bedacht met je mee. Ook wist ze waar ze over had. Echt super fijn! Bedankt
Snel en accuraat geholpen.Ook bij probleem om verzekering te wijzigen van jullie kant toch toteen goede oplossing gekomen.
Heb een goede betalingsregeling met hen kunnen treffen ivm onvoorziene ziekenhuis kosten. Zeer tevreden!
vraag gesteld over restant tandartsvergoeding.volgende dag adequaat antwoord ontvangen
Ontzettend waardeloze verzekeraar. Vrijwel niks wordt (geheel) vergoed. Je moet ontzettend slechte ogen hebben wil je in aanmerking komen voor een brillenvergoeding. Als je ze belt staan met een wijzende vinger naar een andere organisatie voor je klaar.
Uitstekend en snel geholpen, ze had de kennis die ik zocht gelijk paraat. Ik had niet beter kunnen wensen.
zeer goed.Er wordt duidelijk gecommuniceerd, ook in vergelijk met derde verzekeringen
Via de mail een goede en duidelijke uitleg op mijn vraag. Helaas was het voor de vraag in de chatfunctie te druk, maar goed opgelost.
Betalings regeling .. moet binnen 6 maanden terug betaald worden. Ook als je duidelijk kan aantonen dat dit financieel niet mogelijk is ... hun regels zijn regels! Bij andere verzekerraars ik een betalings regeling van 10 maanden normaal !!!
Had een online vraag gestuurd en werd snel teruggebeld. Helaas niet op tijd met opnemen, maar toen ik terug belde, ben ik goed geholpen en kreeg ik daarna ook nog mail met uitleg! Erg tevreden
Ik ben erg goed geholpen en geïnformeerd over de veranderingen via de e-mail, als antwoord op al mân vragen. Heel fijn!
Besure is eerlijk,goede klantenservice,lossen een probleem snel op,aanbeveling neem deze goede ziekenfonds voor een jaaren kom er zo achter dat mijn woorden echt zijn
Ik krijg een heel jaar later nog een afrekening van mijn eigen risico. Ik dacht in eerste instantie dat het fout moest zijn want ik kon mij niet herinneren dat ik een bloedafname had gedaan afgelopen september maar het bleek dus nog van september 2018 te zijn. Dat vind ik een beetje aan de late kant
Heel meelevende klantenservicemedewerkster! Ik was zeer blij met de geboden oplossing. Ik ben heel tevreden met Promovendum als ziektekostenverzekeraar.
- Er werken mensen die vriendelijk en behulpzaam zijn.- Ik had bezwaar gemaakt over een zorgverlener. Mijn klacht werd serieus genomen. Heel fijn.- Daarnaast ben ik zeer tevreden over de bereikbaarheid van Besured. Ruime openingstijden!
Ik ben goed geholpen en geïnformeerd. Prettig dat er gelijk oplossingen geboden worden en er meegekeken word na wat uiteindelijk het beste is voor jou om te doen.
Vraag gesteld over tegoed tandartskosten. Niet alleen overzicht gemaakte kosten ontvangen, maar ook keurig totaal recordbedrag van lopend jaar
Vriendelijke en geduldige service! Er word snel gereageerd en ze geven duidelijke informatie
Hallo goede uitleg over de te declareren bedrag wat ik nog niet heb mogen ontvangen. Goede adviezen om te komen tot een daadwerkelijke stappenplan om de deckaratie alsnog goed af te ronden. Fijne telefoonstem en vriendelijke bejegining was een prettige bijkomstigheid. Zou wel met haar willen koffie drinken? gr. Wiliam
Ben super tevreden met jullie mooie overzichtjes en de snelheid waarmeehet eigen risico met mij wordt afgerekend. Your the best!
Snel en makkelijk contact. Duidelijke antwoord op mijn vraag
Declaraties zijn snel in te dienen en worden snel behandeld, de website is overzichtelijk en de service is super!
Ik heb snel een helder antwoord gehad op mijn vraag. Hartelijk dank!
Super vriendelijke support, spontaan een kleine pakketje gekregen voor het te lang gewacht te hebben. Dit. is. onwijs gaaf! Gewoon goedzo, niks meer aan doen!
De medewerkster was een top assistent alleen kan ik me haar naam niet zo herinneren
Wij hebben ondanks de veel te late ontvangst van een rekeningenoverzicht en zonder de nota';s ooit ontvangen te hebben een akkoord gegeven voor een betalingsregeling over 12 maanden, om gedoe te vermijden. Echter NIETS meer vernomen van Besured
Vraag gestuurd over behandeling en ik kreeg een uitgebreide antwoord terug!
Deze dame heeft fijn alles voor me uitgezocht, top service!
Ik vind dat ik erg prettig werd geholpen. Al mijn vragen werden duidelijk beantwoord en er werd nog een aantal keer gevraagd of ze me nog ergens anders mee kon helpen. Ik vond dat ze prettig praatte (niet te formeel, waar ik blij mee ben) en erg geduldig was. Bedankt.
duidelijke uitleg n.a.v. mijn eerdere emailbedankt
Goede dienstverlening, het woord nagekomen en ik vind mevrouw professioneel.
Super goed geholpen!!Zelfs meegedacht aan andere mogelijkheden ook al was dat buiten om Besured, velen malen dank nogmaals!
Ik was nogal laat met reageren voor een betaalsregeling en ze deden er totaal niet moeilijk over, ik zal hier weer blijven in 2020. Klasse Besured, blijf zo doorgaan!
Erg vriendelijk en servicegericht. Competent op de vraag gereageerd waar ik voor belde. Zeer tevreden.
Klantenservice staat mij altijd zeer netjes te woord weet het antwoord op mijn vragen duidelijk uit te leggen hoe d
Ondanks geen reactie via de mail, telefonisch toch snel en fijn opgelost!
Zeer netjes te woord gestaan. Was duidelijk over waarom er zoveel werd afgeschreven en legde het goed uit.
Kosten worden een jar na dato onterecht gedeclareerd
Top, uitgebreid antwoord en weet nu precies wat ik moet doen.
Hele goede info gehad van uw medewerker, Bellen was ook een positive ervaring. Direct iemand aan de lijn die van wanten wist.
ik ben heel erg blij met mijn zorg verzekering. voor mensen met een kleiner inkomen is dit een hele fijne en goeie verzekering
Nooit lange wachttijden aan de telefoon. Erg vriendelijk en professioneel , wordt je snel begrepen en krijg je supergoed advies.En dan moet je er ook bijzeggen dan Besured een van de goedkoopste zorgverzekeraars zijn.... goede service hoeft dus niet duur te zijn. Bravo!!
Weinig vergoed geen duidelijkheid betreffende de zorg bij een bril moet je bijna blind zijn bij doofheid moet je eerst stokdoof zijn telefoniste heeft geen begrip voor de klachten en er is geen controle bij een nieuw gebit Veel geld betalen maar weinig service. Ben er helemaal klaar mee ein van het jaar ben ik weg bij die zooi.
Ik ben heel goed te woord gestaan en het antwoord op mijn vraag was duidelijk.
Ik had op woensdag 6 juni 2019 telefonisch contact genomen met de klantenservice van Besured. Een medewerker had ik aan de lijn en zij heeft mij netjes te woord gestaan.Met vriendelijke groet,RamÂ
Jullie medewerker heeft mij goed geholpen en is erg meelevend. Zeer welkom!
Ik heb vooraf geen informatie over de kosten ontvangen. Dit kwam altijd daarna. Dingen waarvan ik dacht dat ze door hen zouden worden betaald waren dat niet. Als ik had geweten dat ik 219 euro moest betalen voor een behandeling, had ik het gewoon niet gedaan.
Ontzettend leuk gesprek gehad met een hele behulpzame medewerker
Ik ben er erg tevreden mee. :)Niks over jullie te klagen. :)
Ik ben super goed, vriendelijk en vooral snel geholpen door uw medewerkster van het financiële team.
Net gebeld voor een eigen risico, een aardig persoon aan de telefoon gehad, die mij goed geholpen heeft.
Gesprek was goed. Ik ben niet tevreden over de declaratie. Verzekering heeft teweinig terugbetaald dus heb ik het opnieuw ingediend
Accuraat en zorgvuldig geholpen door medewerksters !
Snelle afhandeling en overzichtelijk om de declaratie in te dienen.
Duidelijk, kort en krachtig overzichtelijk mailtje ontvangen. Top!
Heerlijke meid! Super vriendelijke stem, en legt alles heel logisch en fijn uit! Een dikke 10!
Diegene met wie Ik aan de lijn had klonk heel moe. Alsof ze geen zin had om me te woord te staan en me te helpen. Wat ik uiteraad niet leuk vond.
Wat een verademing dat je meteen een echte stem aan de telefoon krijgt. En zo snel en netjes te woord wordt gestaan. Complimenten!
De medewerker van Besured heeft een super goede service verleent bij het stopzetten van een tweede tandartsverzekering elders.
Goeie ervaring. Daadkrachtig. Goed op de hoogte gehouden. Toppie
Heel goed geholpen en vriendelijk geholpen door de medewerkster van het financiële team!
Ik vind het online declareren echt super geregeld. Je kunt alles eenvoudig en snel indienen en krijgt binnen een week de afhandeling via de mail. #nietsmeeraandoen!
De ervaring met de klantenservice van Besure is uitermate goed geweest.
Duidelijk antwoord gekregen op mijn vraag, zowel telefonisch als per e-mail.
very helpful, patient, and answered all questions proactively!
Nam wel vriendelijk op maar kwam sarcastisch over en wou in de eerste instantie niet eens de moeite doen om mij een mail te sturen. Ik moest zelf maar mailen wat ik nodig dacht te hebben...
Erg top heb je een vraag dan helpen ze je ook direct, echt super goed!!
Prima geholpen. Het antwoord op mijn vraag was duidelijk.
Erg veel snelle hulp gehad wat betreft vergoedingen, en eventuele noodzakelijke betalingsregelingen. Top!
Declaratie gedaan en geen vergoeding voor onkodten in buitenland waar ik specifiek naar heb gevraagd. Bij t afsluiten van de verzekering , anders had ik voor een andere gekozen
De mederwerker hielp mij heel erg goed ze ging echt de moeite voor mij nemen stel ik erg op prijs.Met vriendelijke groet,Jihan
Het was een super lieve vrouw en heeft mij super goed geholpen
Werd heel vriendelijk geholpen, gaf duidelijke uitleg en ik hing tevreden de telefoon op!
Medewerker heeft mij heel vriendelijk te woord gestaan, de tijd voor mij genomen en deed erg zijn best om al mijn vragen goed te beantwoorden.
Absoluut niet te vreden !!Telefonische afspraken gemaakt en medewerkers schrijven een andere afspraak bij notitie op.Ik raad deze verzerker af !!!!!!!
Fijn gesprek, vriendelijke medewerker en snel geholpen!
Vriendelijk te woord gestaan en vraag is goed beantwoord
Heldere communicatie, informeel maar professioneel.
Ik ben zeker goed geholpen. Ik heb een antwoord op m'n vraag.
Ik had een aantal vragen sommige wat makkelijker te beantwoorden, andere vragen wat complexer. Ik ben telefonisch geweldig geholpen klasse hiervoor.
Ontzettend fijne verzekering, en uitstekende service!
Super goed geholpen! Ik kreeg pro-actief een e-mail waardoor ik niet vergat de juiste gegevens door te geven. Heel tevreden!
Goede ervaring. Ik werd snel, vriendelijk en effectief geholpen.
Snel en kundig geholpen. Vriendelijke jongen aan de telefoon. Ik hou ervan! :)
Ik ben goed geholpen, ze reageerde snel en correct. Ik heb het antwoord gekregen wat ik nodig had.
Snelle afhandeling van mijn vraag. Vriendelijke medewerker. Duidelijk antwoord.
Er werd heel snel opgenomen. Hoefde helemaal niet te wachten. Vriendelijk en snel geholpen.
Spontane en aardige medewerker! Heel goed geholpen weer
De medewerker heeft mij vriendelijk en snel te woord gestaan. Fijn dat de medewerker mij uitgebreid kon uitleggen wat ik het beste kan doen.
Zeer vriendelijk en beleefd, ben vlot geholpen en heb antwoord op mijn vraag gekregen.
Fijn gesprek en goed geholpen, de vrouw waarmee ik contract had was ook erg vriendelijk en kalm
Heel goed, duidelijk en wordt gelijk beantwoordt alsik een mail stuur met een vraag. Het is gewoon super en benaltijd geholpen.
Besure insurance is great, very helpful and friendly staff
Ze was heel erg vriendelijk en heeft mij goed geholpen. Ze heeft zelf extra moeite gedaan om een andere afdeling te bellen tijdens on gesprek om iets recht te zetten. Door haar hoefde ik niet lang te wachten op mijn antwoord.
Mijn ervaring was goed. Ik werd al snel geholpen en wist gelijk waar ik aantoe was.
Zeer snel mailbevestiging en zorgpolis ontvangen. Top! Verdere ervaring moet nog blijken in de tijd maar tot nu toe: prima!
Snelle uitbetaling, kundig telefoonteam, telefonisch goed bereikbaar, duidelijke site, prima vergoedingen
Vriendelijk te woord gestaan, helaas niet het gewilde antwoord maar daar kon de telefoniste niets aan doen. Heb mijn informatie en ben tevreden.
Ik ben echt super goed geholpen. Super service !
Duidelijk en beleefd, niet hele verhaal eromheen. Legt goed uit. Gewoon straight to the point! Ik ben tevreden :)
Simpel, snel, betaalbaar. Al jaren super tevreden met besured als mijn zorgverzekeraar.
Heel goed geholpen, Medewerker van de financiele afdeling was heel vriendelijk.
Geen redelijke vergoeding, jullie zijn een studenten zorgverzekering maar je betaald de hoofdprijs als het gaat om eigen bijdrage
Als ik zelf niet nog een keer had nagebeld, dan had ik de volle laag moeten betalen. Dit soort fouten horen niet te worden gemaakt. En vooral als je er voor hebt gebeld om te dubbel checken of je de kosten nu vergoed krijgt
Ze zijn snel met declaraties verwerken. Minder goed en makkelijk vind ik de zorgzoeker.
De man aan de telefoon sprak mij netjes aan. Binnen 10 minuten kreeg ik uitgebreid antwoord op mijn vraag. Top service!
Was een prettig gesprek en ben netjes en vriendelijk te woord gestaan!
Mails komen op tijd en zijn duidelijk. De toon is vriendelijk.
een snelle goede perfecte dienstverlening service op en top !!!
Heeft goed mee geholpen met mijn vragen die ik stelde aan besured.
Ik betaal super veel geld elke maand en er wordt maar weinig vergoed.
Goede en snelle reactie waarmee ik goed geholpen was.
Goed geholpen, kreeg duidelijke info en het werd snel afgehandeld. Heb gebeld voor een betingsregeling.
Uitstekend ! Was nog nooit overgestapt, toch bang dat er iets fout gaat. Maar ik kan het iedereen aanraden, Telefonisch goed te bereiken als je een vraag hebt. Kundige medewerkers. De door jezelf betaalde rekeningen scan je en verstuur je heel makkelijk. Snelle uitbetaling. (Heb wel een aanvullende verzekering erbij) Alles prima, dus maak de overstap, gewoon doen!
Voor mij was het een tevreden gesprek. Zonder enige moeite werd ik snel geholpen. Dank daarvoor.
Ik weet niet wat voor verzekering ik heb maar ik moet overal voor betalen. Vervolgens stuur ik een mail met twee vragen. Een vraag over betalingsregeling en een vraag hoe mijn vergoeding is uitbesteed aangezien ik overal zelf voor moet betalen. Vervolgens krijg ik over betalingsregeling wel een reactie en vraag wat belangrijk voor mij is niet. In 2019 ga ik zeker overstappen want dit is echt niks!
Goed overzicht van de gemaakte kosten die door mij moeten worden betaald. Ik vind het echter wel raar dat als je chronisch ziek bent je voor je medicijnen moet betalen en ook nog een keer voor de terhandstelling, terwijl ik wel weet wat het doet en het medicijn gewoon uit een kluis kan worden opgehaald.
Ontzettend fijne zorgverzekering! Altijd bereikbaar voor vragen en hulp en handelen alles snel en zorgvuldig af. Al 5 jaar erg tevreden!!!
Goede informatie over zorgverzekering in het buitenland
Medewerkster heeft me goed geholpen, ontzettend lieve telefoon stem. Krijgt van mijn een groot compliment!
Nemen de tijd alles uit te zoeken om je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Hele goede service!!
Dat het meer dan een jaar moet kosten om een rekening op te maken, vind ik een slechte zaak!
Zelfs op zondag een reactie op mijn mail + verwerking van mijn verzoek. Had ik niet verwacht. Zeer tevreden natuurlijk.
Ik stelde een vraag en kreeg niet het antwoord wat ik vroeg alleen wat ik al op de site kon vinden
De vraag welke ik stelde werd erg vriendelijk en met een duidelijke uitleg beantwoord!
Erg fijn geholpen door diverse medewerkers van Besured! Duidelijk en je krijgt snel antwoordt op je vragen!
Ik stelde moeilijke vragen die naar verwachting zo goed mogelijk werden beantwoord. Erg tevreden met de informatie die ik gekregen heb, en voor de informatie die de telefoniste mij niet zo goed kon geven werd ik doorverwezen naar de plekken waar ik dat wel kan vinden.
Erg aardig en behulpzaam. Heeft al mijn antwoorden beantwoord! Dankjewel!
Beste medewerker je hebt me uitstekend geholpen ben ik erg blij mee,met vriendelijke groet, Cindy
Waardeloos. Echt waardeloos. Werkelijk niets valt binnen dekking.
Ben zeer goed geholpen door de medewerkster! Zij heeft voor mij het een en ander uitgezocht en mij daar persoonlijk over terug gebeld. Ze was erg geduldig en begripvol! Hele goede servicemedewerker!
Great answer from you with all needed details. Thank you.
Niet supervriendelijk geholpen dit keer, maar wel gewoon heel snel en goed afgehandeld, dus zeker tevreden
Goeie ervaring, wordt altijd goed en netjes geholpen.
Een tegemoetkoming ontvangen op mijn eigen rekening om een rekening te voldoen. Twee weken later krijg ik de rekening van jullie om het bedrag terug te storten. Waarom maken jullie het dan over? Compleet onzinnig en ondoorzichtig proces.
Ik werd super goed geholpen. Ik kreeg echt heel snel reactie, waar ik heel blij mee was. En er werd duidelijk omschreven wat de mogelijkheden waren. Echt top.
Over het algemeen was ik best tevreden, maar nu ik na 4 jaar weer eens een nieuwe bril koop en blijkt dat ik alleen als ik +3 of -3 heb een vergoeding krijg heeft mij doen besluiten aan het eind van het jaar een naar een andere zorgverzekeraar over te stappen.
Al langere tijd verzekerd bij besured. Ik heb een aanvullende tandartsverzekering. Naar mijn ervaring wordt er amper wat vergoed vergeleken met andere zorgverzekeraars en is ook niet veel goedkoper naar mijn ervaring, omdat er veel onder eigen risico valt of zelfs buiten het eigen risico. De klantenservice is wel goed. Besured zal het meest voordelig zijn voor mensen die niet al teveel zorg nodig hebben, maar niet voor mensen die wat meer zorg nodig hebben.
Ik had een klein probleempje met mijn verzekeringspas maar is heel snel weer opgelost! Ik vind het normaal heel vervelend om verzekeringen etc te bellen maar de mensen bij BeSured zijn altijd super aardig en behulpzaam. Heel fijn!
mijn ervaring met besured is van af het begin af aan goed, telefonisch goed, via mail ook goed. word altijd keurig geholpen. vriendelijk bedankt en wens je een fijne dag toe!
Goede, snelle afhandeling met ook nog eens een handig overzicht met resterend eigen-risico.
I appreciated the fact that we could switch the e-mailing communication to EnglishQuick replies (within 1 working day as the auto generated email says)Effective communication - everything straight to the pointVery helpful
Super goede ervaring, de jonge man heeft me uitstekend geholpen. Zeer tevrede
Alle vragen worden snel en adequaat beantwoord. Had een verklaring nodig ivm een visumaanvraag en alles werd netjes en snel behandeld.
Hartstikke goed geholpen door uw medewerker.Zelfs als hij intern wat verkeerd zou doen. Zouden jullie achteraf spijt krijgen om hem te ontslaan. Fantastische medewerker!
Engelse verklaring is super snel geregeld, waarvoor dank!
Ik vond het erg fijn dat er zo snel opgenomen werd en dat er gelijk mee gekeken werd met me. Het was ook een hele beleefd vrouw die ik aan de lijn had. Dat waardeer ik erg.
Jouw prima antwoord op mijn email geeft ons ( mijn vrouw en ikzelf) een zeer positief gevoel over hoe er meegedacht wordt en gehandeld door jou( Besured).PRIMA actie alvast!!!!!
Omdat ik op de website niet kon vinden wat ik wilde, heb ik jullie benaderd via Facebook. En hier kreeg ik super snel reactie en kon ik binnen een uur meteen doen wat ik zocht.
Wordt altijd goed geholpen en ook men heeftalle tijd om je goed uit te leggen, dat vindt ikheel belangrijk.
Ik heb een studentenverzekering bij juliie. Die is dit jaar van 106,80 naar 118,15 gegaan, dit vind ik belachelijk! Ik ben een student van 19, met een baantje waarbij ik het minimumloon krijg! Zeker geen aanrader voor mensen in dezelfde positie als ik.
Snelle reactie, een duidelijk overzicht met antwoorden waar ik om vroeg.Hier heb ik wat aan, dankjewel.
Goed mail contact. Uitleg is helder en geen gedoe :)
Ik ben heel erg tevreden en blij dat ik bij Besured ben .
Snelle reactie en vriendelijk personeel die je zo goed mogelijk willen helpen
Heel erg tevreden. Er werd begrip getoont en goed mee gedacht. Later nog ons gesprek bevestigd per mail. Medewerker was ook vriendelijk. Bedrijf wees zuinig op zulke medewerkers en hou ze vast ;) nogmaals bedankt voor de goede hulp!
Ik ben erg vlot geholpen met de zorgvragen die ik heb kunnen stellen. Ook kreeg ik bruikbare relevante informatie die ik direct kon praktiseren. bedankt voor de fijne telefoongesprek en tot horens?
Heel fijn, mail in de avond gestuurd en voor 11 uur de volgende dag hebben ze alles in orde gemaakt voor me.
vaak snap ik helemaal niks van verzekeringen, maar met welke vraag ik ook opbel word ik altijd heel vriendelijk geholpen en willen de medewerkers tijd en moeite voor mij nemen om mee te helpen uitzoeken. Daarom geef ik jullie 5 sterren. Toppertjes die bij jullie de telefoon aan nemen, bedankt daar voor!
Mijn ervaring is dat ik dacht dat een onderzoek in zijn geheel zou worden vergoed, maar blijkbaar verstaat BESURED daar ook dat het van het eigen risico afgaat. Uiteindelijk betaal ik het dus zelf en wordt er 0 euro vergoed.
duidelijke emails, en duidelijke informatie , dankje wel!!
Bij vragen altijd vriendelijk en adequaat handelend personeel te spreken gekregen. Zeer tevreden over de service van Besured!
Super goed geholpen, binnen 24 uur antwoord gekregen op mijn vraag!
De dame die me telefonisch te woord stond was duidelijk, klantvriendelijk, geduldig en zeer professioneel, kortom perfect !!!
Duidelijk en vriendelijk te woord gestaan zojuist
Besured is vrijwel de duurste met de basisverzekering.Is t.o.v. 2017 gestegen met bijna euro 10.00 per maand.Hoe kan dit, terwijl andere maar met een paar euro gestegen zijn of gelijk gebleven.
super goed, snelle verwerking van de nota's!telefonische services is ook super goed!
Snelle service, vriendelijke behandeling, geduld. TOP!
Heel fijn gesprek, dame die met me mee dacht en direct handelde. Erg fijn, de rest kan een voorbeeld nemen aan haar! :)
Ik ben zeer tevreden over jullie en over de afhandeling van tandartskosten in het buitenland. Ik blijf gewoon bij Besured voor mijn zorgverzekering.
Ik vind dat een verhoging van 13 euro best veel geld is voor een student(enpakket). Maar voor de rest ben ik zeer tevreden met zowel de snelle/vriendelijke klantenservice als een makkelijk website om in te werken. Én de openingstijden!!
Vriendelijk(menselijk), compleet en overzichtelijk antwoord.
Goed geholpen, zocht meteen alles voor mij uit erg fijn!
Jullie service is echt altijd uitmuntend!! Op momenten dat ik krap bij kas zit i.v.m. het eigen risico of de premie betaling wordt er altijd mee gedacht en erg coulant gedaan met betrekking tot betalingsregelingen. Jullie concurrenten kunnen hier nog wat van leren is mijn ervaring. Nogmaals uitstekende service
Ontzettend goed geholpen. Actief opgepakt en doorblijven zoeken naar de foto's die in het syteem fout waren gegaan. Dank!
Effectief geholpen ivm met onduideijke toelichting in vergoedingenoverzicht.
Al een aantal jaar verzekerd bij besured, en merk nu hoe ze echt omgaan met hun klanten. Weinig tot geen dekking, hoge kosten (ook al beweren ze goedkoop te zijn voor studenten) en een hele slechte service. En dit is mijn ervaring na 5 jaar bij hun verzekerd te zijn. Mensen, sla deze verzekeringsmaatschapij maar over ! Als je later geen spijt van wil krijgen.
Zeer vriendelijk & goed & snel geholpen!
Ik ben perfect telefonisch geholpen bij het overstappen van zorgverzekeraar op zaterdagmiddag 31 december! Meedenken ("meneer een telefonische aanvraag wordt gegarandeerd vandaag nog verwerkt"), enthousiasme (het zal wel knetterdruk geweest zijn op die datum...) en vlotte deskundige uitleg maakten mijn positieve ervaring compleet!
Zeer duidelijk geholpen, snelle reacties, via de telefoon ook nog even gebeld en alles lijkt geregeld. Geen klachten!
Vragen juist en volledig beantwoord. Vriendelijk en geduldig te woord gestaan.
makkelijk, laagdrempelige instap en duidelijke voorwaarden. Gewoon perfect
Ik kon simpel online de benodigde formulieren aanvragen en had deze binnen 24 uur per email ontvangen. Klasse!
Nieuwe zorgpas binnen 2 minuten aan kunnen vragen, prima service!
Door een foutje van Besured werd een nota niet vergoed. Ze hebben het echter binnen no time recht gezet en de zorg en hier over uit handen genomen. Top.
Besured een zorgverzekering, die overzichtelijk is, snel en vooral duidelijk terug koppelt van de gedane declaraties. Moet toegeven vond de verzekering mij erg aanspreken en dacht toch zoiets van "to good to be true". En nu zeg ik..... Blij, dat ik overgestapt ben. Top!
Helemaal klaar met Besured. Al meerdere problemen met deze lui gehad. Nu is er 90 euro van mijn rekening afgeschreven op 6 januari terwijl dit normaal gebeurd als je stufie krijgt rond de 24e. Heb nu geen geld meer hierdoor en kan de komende dagen niet eens wat te eten halen.
Prima telefonische service. Geen lange wachttijd en vragen meteen duidelijk beantwoord.
Besured word je goed geholpen en te woord gestaan. Dit is mijn eerste jaat bij deze verzekering
Was een prettig gesprek, goed geholpen, goede service.
Mijn vragen werden goed en heel duidelijk/uitgebreid beantwoord. Ik werd heel vriendelijk geholpen!
Dit is de tweede keer dat ik contact heb gehad met Besured en elke keer wordt je zo snel en vriendelijk geholpen. Je hoeft niet eeuwen te wachten en er wordt ook niet net gedaan alsof je dom bent. Je wordt met respect behandeld als klant.
Echt super! Erg snelle behandeling van de vraag! Daarnaast een erg leuke attentie ontvangen van jullie met de geboorte van mijn dochter, met handgeschreven kaart! Waar zie je dat nog???..
Blij met besured. Alleen mag de klantenservice wel wat vriendelijker. Na ze nodige moeilijkheden eindelijk iemand aan de telefoon die me liever kwijt was dan me wilde helpen. Helaas, vervelende ervaring met klantenservice besured.
- declaratie is gemakkelijk digitaal in te dienen - declaratie wordt razendsnel verwerkt en indien nodig uitgekeerd. - prima systeem! Geen verbeterpunten
Super goed en duidelijk geholpen! Ik heb alles kunnen vragen en alle vragen werden serieus en goed behandeld. Super!
Duidelijke polisvoorwaarden en een erg handige verzekering voor studenten!
Zeer snelle en correcte afhandeling. Ook helder en overzichtelijk toegelicht via mail met bijlage. Fijne klantenservice dus.
Zit nu een jaar bij Besured, en ik ben erg tevreden. Ik hoor van mensen commentaar over de 'slechte' vergoeding van brillen en lenzen uit de aanvullende verzekering, maar 115 euro per jaar is niet slecht hoor. Bij de meeste verzekeraars krijg je maar één keer per 2 of 3 jaar iets vergoed. Je moet er alleen even goed opletten dat er bij staat vanaf een sterkte van minimaal -3 of 3. Voor mij is dat geen probleem aangezien ik daar wel aan voldoe. En uiteindelijk moet je je bij alle verzekeraars goed verdiepen in de voorwaarden... Zeer tevreden over de afhandeling van rekeningen tot nu toe. Wat ik wel vervelend vind is dat ik eigenlijk zit te wachten op een rekening van het eigen risico van afgelopen jaar aangezien ik geopereerd ben, maar ik heb er totaal geen zich op wanneer ik deze kan verwachten. Maar het kan ook zijn dat het ziekenhuis de behandeling nog niet heeft afgesloten (is nog geen jaar geleden sinds laatste bezoek) Maar dat had ik in het verleden ook bij mijn vorige verzekering (Menzis)
Ik heb nog niet veel 'zelf moeten doen.' Maar als ik vragen heb word ik snel geholpen, mails worden snel beantwoord en de premie is heel voordelig. Tot nu toe nog geen negatieve mededelingen!
Ik heb binnen een dag antwoord gekregen op mijn vraag, erg tevreden over het snelle en informatieve mailtje dat ik heb ontvangen.
Ik ben pas bij besure, maar het bevalt me nu al erg goed! Heb nog geen enkel probleem gehad met de site of iets. Dus ik ben erg tevreden
Ik merk dit jaar dat er erg veel kosten niet worden vergoed. Zoals gehoorbescherming of vaccinatie en de bril zelfs met aanvullend maar nauwelijks.
Snel reactie op mail. Had binnen 15 minuten antwoord op mijn vraag
Goede klantenservice! Heel fijn dat het declareren via de computer kan!
Ik krijg nu een rekening binnen betreft eigen bijdragen dat ik nog moest betalen van 1 jaar terug!? Dit vind ik echt niet netjes, had hem dan ook niet aanzien komen. En ik verwarde het met het eigen risico. Ben nu aardig boos, want zo maak je een berekening van de kosten die je overhoud aankomende maand, en moet je opeens €80- gaan betalen. Niet dat dit eerder wordt gecommuniceerd richting de klant. Vind het ronduit belachelijk dat je een jaar later nog een rekening stuurt. Ik heb dit online ook niet kunnen inzien. Men wilde ook geen betalingsregeling treffen. Pff lekker is dat!
Zou het misschien een idee zijn als je ingelogd bent om een tab. te hebben waarop je kunt zien hoeveel er van je eigen risico af is? Maar ook handig zou zijn om je ingediende rekeningen e.d. in te zien (en afhandeling)
Administratief ontzettend slecht!! Elke keer minimaal 2 keer ergens achteraan voordat het doorgevoerd wordt.
+ Ik waardeer een mogelijkheid om mijn kosten online te declareren. Op deze manier kan het snel en gemakkelijk. Het afhandelen en terugbetalen gebeurt op korte termijn. - In mijn aanvullende verzekering staat 100% dekking voor reisvaccinaties. Een deel hiervan wordt mijn toch niet vergoed. Ik zou graag een uitleg willen krijgen waarom niet. Er moet ook een opmerking bij de beschrijving van de polis staan over welke vaccinaties worden wel of niet vergoed.
netjes afgehandeld
het is allemaal heel snel geregeld. Ook is alle informatie online te vinden. de medewerkers aan de telefoon zijn altijd vriendelijke en weten meestal alle antwoorden op de vragen! top!
Heel makkelijk gedaan !
Een snelle en vriendelijke afhandeling van mijn schademelding
Slechte zorgverzekering, medicatie niet verzekerd o.a. de pil en voor 2 x bloedprikken €260,- ..... flut verzekering
Duidelijke en heldere processen waardoor het afhandelen van declaraties voorspoedig verloopt
Helaas accepteren jullie geen duplicatiennota's wat tot extra werk leid voor de klant. Dit bemoeilijkt het decleratieproces ten zeerste.
snelle afhandeling, handig overzicht. overzichtelijk
makkelijk online, snel afgehandeld en goed bericht over de afhandeling van de declaratie. Super!
Snel geregeld, alles vergoedt gekregen, super!!
Omdat het natuurlijk het eerste jaar is dat Besured via online declaratie werkt duurt het soms ietsje langer voordat je bericht terug krijgt. Nog steeds veel sneller dan op papier op sturen. Het gemak is heerlijk op deze manier. Gewoon wat geduld hebben en dan komt het goed.
Ik heb aangegeven aan de zorgaanbieder te betalen, maar er is aan mij zelf betaald. Daarnaast werd er 25€ niet gedekt.. Waarom heb ik een aanvullende tandartsverzekering als die nog niet eens een gebitsreiniging 100% vergoed?
Klantvriendelijkheid is nutteloos als ik voor de rest niet geholpen word. Hoeveel emails moet ik nog versturen voordat mijn gemaakte zorgkosten, die ik wil declareren, daadwerkelijk worden uitgekeerd. Mijn tandartskosten krijg ik maar niet terug, ik had in 2013 (net als in 2014) aanvullende tandzorg. Belachelijk!
Goed!
Ik kreeg erg duidelijk antwoord op al mijn vragen via de email! Bedankt.
De orthodontist wordt niet vergoed, dit valt toch echt wel in mijn pakker?
Snelle reacties op de mails! TOP!
Snel antwoord op mijn vraag. Alles is prima geregeld ben zeer tevreden.
Ik heb op internet de verzekering bekeken. Ik had nog een vraag en heb gebeld. Ik had snel iemand aan de lijn! Van lang wachten was dus geen sprake! Heel fijn. Mijn vraag was snel beantwoord en we hebben alles doorgesproken. ik werd vriendelijk geholpen en er werd de tijd voor genomen. Ik heb dan ook direct de verzekering afgesloten. Top!
Ik wil graag een hogere vergoeding voor condooms en zichtcorrigerende middelen.
Een goedkope zorgverzekering die de mensen niet oplicht door ineens alle rekeningen door te sturen en ook laat is met het doorsturen van rekeningen. Na een erg vervelende ervaring met een jongeren zorgverzekering ben ik erg tevreden over jullie! Snelle afhandelingen en op tijd krijg ik de verrekeningen van mijn eigen risico binnen.
prima, nog geen bijzonderheden ondervonden
Ik vind het een goede verzekering
Goede snelle afhandeling van declaraties. Duidelijke dekkingsvoorwaarden. Fysiotherapie zou ik in het aanvullende pakket graag hoger willen zien.
Snel geregeld allemaal, en niet duur
Leuke en interessante verzekering voor als je niks hebt. Bij mensen die vaker kleine ingrepen hebben of een bril/lenzen dragen vind ik de verzekering erg slecht!
Ik ben over t algemeen tevreden. Helaas kan ik nergens vinden hoeveel ik al heb ingediend dit jaar en hoeveel er nog 'over' is! Dit ook over eigen risico.
Doordat ik weinig kosten maak heb ik weinig met jullie te maken maar als ik jullie nodig heb zijn jullie altijd goed telefonisch bereikbaar!
Geen klachten, dus top!
Ik ben zeer tevreden over mijn zorgverzekernig bij jullie. Declaraties heb ik niet zo vaak, dus dat kan ik ook niet goed beoordelen.
Makkelijk alles te regelen via het internet, zowel de aanvraag als nu ook het indienen van de declaraties. Premie is van een zeer concurrerende prijs en de dekking is goed te noemen. Geen deels vergoeding bijvoorbeeld bij tandartskosten, maar het volledige bedrag wordt vergoed tot het maximum. Telefonisch ook goed bereikbaar en word net te woord gestaan door de medewerkers van Besured.
Erg prettig dat eigen risico in stukjes wordt betaald en niet in één keer op het moment dat deze volledig is verbruikt.
Zeer tevreden over Besured, als de premie niet stijgt dan blijf ik ook volgend jaar bij jullie.
Ik ben erg blij dat er met betalingen rekening wordt gehouden met school kosten en studiefinanciering. Dat verdient een dikke 10! Er wordt niet moeilijk gedaan wanneer er iets uit gezocht moet worden. Daar ben ik erg blij mee. Ook worden declaraties redelijk snel afgehandeld. Wel vind ik het heel erg belangrijk en een absolute must dat we in termijnen kunnen betalen voor behandelingen.
Ik ben erg blij dat er met betalingen rekening wordt gehouden met school kosten en studiefinanciering. Dat verdient een dikke 10! Er wordt niet moeilijk gedaan wanneer er iets uit gezocht moet worden. Daar ben ik erg blij mee. Ook worden declaraties redelijk snel afgehandeld. Wel vind ik het heel erg belangrijk en een absolute must dat we in termijnen kunnen betalen voor behandelingen.
Declaratieafhandeling is goed en snel
Ikzelf gebruik mijn zorgverzekering zelden. Op het gebied van tandartsvergoeding zou ik daarom het erg waarderen wanneer dit hoger/beter zou zijn. Dit is het enige waarvan ik gebruik maak namelijk.
Altijd een supersnelle afhandeling en er wordt veel vergoed.
Erg tevreden. Vooral gemak en snelheid van afhandelen declaraties is een heel groot pluspunt. Fijn dat het pakket afgestemd is op jongeren, zoals bijvoorbeeld vaccinaties.
Ik had eens een vraag over declareren hier heb ik toen gauw goed antwoord op gekregen.
Komt tegemoet aan mijn kwaliteit van leven en financiele mogelijkheden
Het is fijn om een verzekering te hebben gericht op jongeren met een bijpassende premie.
Ik ben gewoonweg erg blij met de overstap die ik destijds gemaakt heb van CZ naar besured!
Geen ervaring met klantvriendelijkheid, declaratie-afhandeling en online gemak. Dekkingsvoorwaarden en premie zijn heel goed!
Declaratieafhandeling is supersnel en dat is erg prettig.
ik vind de premie wel hoog maar vergeleken met andere zorgverzekeringen valt het gelukkig wel mee
betaalbaar voor studenten en voor de prijs prima dekking. kan hierdoor gelukkig ook aanvullend verzekeren
Premie is goedkoop dat is wel goed, ze vergoeden niet alles dat is jammer.
Declaraties worden snel afgehanndeld. Altijd vriendelijk te woord gestaan en snel antwoord op email. Problemen worden snel aangepakt en opgelost.
Ik ben tevreden met hoe het gaat
Prima service en voorwaarden voor een scherpe prijs
Nooit problemen eigenlijk. Alleen maar positieve ervaringen.
Slechte voorlichting over dekking. Dacht goed verzekerd te zijn met mijn zogenaamde "100%" dekking in de aanvullende verzekering, kan ik alsnog €40 aftikken. Niet echt netjes.
De mogelijkheid om nu online je declaraties in te vullen is echt super fijn! Het enige wat ik daarbij miste is een bevestigingsmail met daarin wat je hebt opgegeven voor eigen administratie. En zodat je zeker weet dat de declaratie goed is aangekomen.
Mijn ervaringen zijn tot nu toe wel goed bij Besured, maar een organisatie dient zich te blijven ontwikkelen en ik hoop dat Besured dat ook blijft doen.
ik heb zeer goede ervaringen met besured en het is aanrader om bij hun een verzekering te hebben.
Goed ik raad het al mijn vrienden aan. Zo lang jullie voor mij het voordeligst blijven blijf ik bij jullie.
Toen ik een keer een vraag had, kreeg ik super snel een uitgebreid antwoord. Verder vind ik het fijn werken om online in te kunnen loggen om je gegevens te bekijken en om nu ook daar te kunnen declareren. Voor mij als student mag goedkoper natuurlijk altijd.
Snelle afhandeling declaraties. Fijn dat het nu online ingediend kan worden. Premie kan altijd lager.
Telefonisch goed te woord gestaan, geen duur telefoonnummer om te bellen.
Hoi Ik ben ook blij met jullie alvast bedankt . Groetjes maryam
Prima prijs voor de dekking die je krijgt!
Hele goede ervaring. Alles wordt direct afgehandeld. Er hoeft bijna niks gedeclareerd te worden. Telefonisch een keer een formulier besteld, meteen geholpen en deze lagen daarna ook binnen 2 dagen in de brievenbus.
Ben nog niet zo lang verzekerd dus heb nog niet zoveel ervaring met jullie. Wat ik fijn zou vinden is dat rekeningen meteen naar jullie gaan ipv eerst zelf betalen en dan declareren
Ik vind het als student een erg goedkope verzekering. Het enige wat ik zou willen dat er wat meer variatie was in de aanvullende verzekering, om zo wat persoonlijker de zaken te ordenen. En zeker een hogere dekking voor alternatieve geneeswijzen als optie
is goed bij jullie. Ik hoop dat de premie weer laag is dit jaar.
Gewoon redelijk content
Het gaat redelijk met Besured. Het gaat niet slecht of fantastisch. Het is allemaal wat gemiddeld
Ik ben zelf student en vind de lage kosten erg fijn!
Als ik heb nodig heb gaat het altijd goed maar ik betaal ook premie voor dingen waar ik nooit gebruik van zal maken, dat zie ik liever verdwijnen en terug in een lagere premie.
Goede ervaringen, alleen 1 x kreeg ik declaratie terug ivm onleesbaar.? Indien men goed had gekeken was het echt te lezen. Dit vond ik jammer
Snelle en fijne service!
Weinig maar de ervaring die ik heb, is goed.
Tot op heden tevreden. Mis alleen beugelvergoeding in het tandartspakket
Allemaal prima tot zover en geen problemen. Fijn dat declaraties nu digitaal kunnen. Ben benieuwd naar aanbod voor 2014. Wanneer orthopedie beperkt hier bij zou komen zou dat misschien wel fijn zijn.
Als ik vragen heb word ik snel en goed geholpen. Declaraties worden snel afgehandeld en vind het super dat declaraties nu ook online kunnen.
Snelle afhandeling declaraties
Geen ervaring met declaratie en klantvriendelijkheid middels telefonie. Goede premie.
Zeer goed! Maak al 3 jaar gebruik van jullie zorgverzekering en onlangs ook een autoverzekering afgesloten. Top!
Voor mij is de lage premie voor de basisverzekering het belangrijkst, maar verder ook gewoon een leuke club, waar je snel geholpen wordt.
ik vind jullie een goed bedrijf. mijn ervaring met jullie is goed, ik hoop dat dit goed blijft. ik ben zeer tevreden over jullie
Goede ervaringen heb ik genoeg met Besured, zowel na behandelingen in binnen- als buitenland. Declaraties nu online indienen is prettig en het geld staat altijd snel op mijn rekening. De medewerkers van de klantenservice zijn altijd erg vriendelijk aan de telefoon, alleen wachttijden zijn soms wat lang.
Prima afhandeling van je vragen. Handig de incasso net na ontvangst studiefinanciering. Goede prijs. Goede dekking.
Ik had de klantenservice gebeld en was zeer goed geholpen door diegene.
De premie mag natuurlijk altijd lager! Verder vind ik het zeer prettig dat ik tegenwoordig online mijn declaraties kan zien! Keep up the good work!
Ik moet mij verplicht verzekeren dus dan maar zo goedkoop mogelijk. Daar ben ik tevreden mee. Dekking tjah.. Ik maak weinig gebruik van zorg en als ik ergens gebruik van maak dan valt dat altijd onder mijn eigen bijdrage. Dus daar kan ik niet over oordelen.
Nooit problemen gehad maar ook weinig gedeclareerd. Fijn dat rekeningen automatisch worden afgeboekt van mijn rekening.
De Besured website is erg duidelijk! Ik kan er alles op vinden wat ik wil weten over mijn premie, dekking etc. Daarnaast een paar keer telefonisch contact gehad met de klantenservice en de mensen waren hartstikke aardig en behulpzaam! Top!
Besured is voor de overgrote massa niet aan te raden. Het klinkt allemaal erg mooi tot dat je opeens te horen krijgt dat iets wederom niet vergoed word. Ik houd er niet van om het alleen maar te hebben van de kleine lettertjes. Bespaar jezelf de frustraties en ga op zoek naar iets waarbij je waar voor je geld krijgt!
Zit nu al even bij Besured. Tot op heden prima ervaringen. Voordelig zonder poespas!
Prima pakket voor voordelige prijzen
Top, ga zo door!
Ik zit sinds 2 jaar bij deze verzekeraar en moet zeggen dat ik tot op heden erg tevreden ben. Declaraties worden netjes betaald en vragen worden tot op heden goed afgehandeld.
Ik heb dezelfde ervaring als bovenstaande mensen. Ze zijn "vergeten" mensen toe te voegen aan het systeem waardoor dus zorgverleners zorg moeten wijzigen. Na meerdere malen telefonisch contact te hebben gehad is dit nog steeds niet opgelost. Dit probleem blijkt bij alle nieuwe klanten bij Besured aan de hand te zijn. Oppassen dus!
Postmailing was op het randje maar dat past ook wel weer bij een studentenverzekering. Ze hebben laagste premie en een prima service.
Enveloppe met logo gelijkend op Rijksoverheid en tekst 'Informatie 2013 studenten en afgestudeerden' doet voorkomen alsof dit een officieel schrijven van de Rijksoverheid is. Bah, mij doet het alleen denken aan oplichterij!
Alleen al dat ze je een brief sturen met daarin wat informatie over de langstudeerboete en dat iedereen nu moet bezuinigen etc en daarom je je beter kan verzekeren en dat vervolgens ook nog eens in een brief doen met exact de opmaak van de Rijksoverheid. Dat vind ik echt een misselijke, inspiratieloze en misleidende vorm van marketing. Wat een louche indruk, Niet doen dus!
Brief van Besured binnengekregen. Was verrast da hetom een zorgverzekering ging. Toch maar eens in verdiept maar ze hebben echt een hele goeie dekking. Een vriendin zit er sinds vorig jaar en is steeds goed geholpen. Ik heb geen zin in een hoog eigen risico. Dan ben ik bij hun het goedkoopst uit. Geld over voor andere zaken...
Ik heb besured 3 weken geleden gemaild met een vraag. Meteen bevestiging terug maar tot op de dag van vandaag niets van gehoord. Er staat dat de pil 100% wordt vergoed, nee hoor, staat gewoon op de rekening nog andere medicatie. Dan kan het wel goedkoop lijken, maar als je elke maand 40 euro moet bijbetalen valt dat vies tegen. Spijt van deze verzekering!!!
Erg uitgekleed allemaal, overal zit een erg lage maximum te vergoeden bedrag op. Komen eigen beloftes niet na! Erg slecht zeker vanwege mijn slechte ervaringen met studentenwerk.nl waar dit een koppeling mee heeft! Betaal me suf bij normaal zorgverzekering declaratie gedrag!
Ivm studie in het buitenland had ik per email aantal vragen aan de klantenservice van Besured gesteld. Aan de telefoon was aanvankelijk gezegd dat alles in orde zou komen maar dat wilde ik graag zwart op wit hebben. Helaas verloopt de communicatie erg moeizaam en blijkt het geen standaard procedure om een ontvangstbevestiging van een vraag te sturen. Na een week niks gehoord te hebben dan toch nog maar eens navragen. Vervolgens komt er een halfslachtig antwoord en duurt het weer twee weken voordat je iets terug hoort en na veel aandringen bleek dat de stiuatie toch niet zo makkelijk ligt als aan de telefoon werd geschetst. Voor niet-spoedeisende zorg moet er een speciale aanvraag ingediend worden bij een afdeling die niet telefonisch noch via email bereikbaar is en twee weken neemt om misschien iets per post te laten weten. Voor standaardzorg is Besured een prima en goedkope aanbieder, maar dat op de service bespaart wordt is duidelijk en dat is jammer als je in een niet-standaard situatie terecht komt
De automatische afschrijving begon in januari al 6 dagen voordat de maand om was en dan heb ik geen voldoende saldo. Al snel daarna kwam een herinnering en nog sneller daarna, enkele weken dus na 1 januari toen ik enkele weken in het buitenland was en niet eerder kon betalen (pas toen bleek de veel te vroege tevergeefse automatische afschrijving) dat ik 35 euro kosten moest betalen (terwijl er alleen maar een aanmaning was verzonden. Direct werd gedreigd met een einde van de dekking wat bij een basisverzekering niet kan. Vervolgens werd gedreigd met melding als wanbetaler waardoor de maandelijkse kosten fors zouden stijgen, terwijl dat pas na 6 maanden kan. De klantenservice is uiterst onbeschoft en zeer ondeskundig. Kortom niet aan te raden.
Ik heb speciaal een extra brillen verzekering afgesloten....en wat blijkt vergoeden ze hem toch niet om een of andere niet Vanseveren teruggevonden reden Blugh slechtste verZekering ooit en dat zal ik ook aan al mijn medestudenten vertellen
Ben overgestapt naar deze verkering maar kan geen medicatie halen bij de apotheek omdat ik hier als niet verzekerd in het systeem sta. Heb vorige week ook al een mail gestuurd en daar geen reactie op gekregen. Helaas ook vandaag kon ik mijn medicatie nog niet ophalen. Bellen was te laat want het was al 17:00 geweest.. morgen dan maar. Gelukkig heb ik nog voor een paar dagen medicatie want anders heb ik een serieus probleem.
Ik was echt aangenaam verrast toen ik de website van Besured tegen kwam. Voor mij ruim voldoende dekking (vooral bril/contactlenzen zijn voor mij erg aantrekkelijk). Je moet dan wel minimaal -3 of 3 hebben maar een vergoeding van 230 euro per 2 jaar is voor de prijs van het aanvullend pakket ongekend. Direct per e-mail bevestiging. Helaas wel twee fouten (naam en onderwijsinstelling). Via telefoon laten corrigeren en een week later polis per e-mail. Duidelijke voorwaarden.
Overstappen ging moeiteloos, heb helaas al een keer aanspraak moeten maken, maar dat werd supersnel en makkelijk verwerkt. De medewerkers zijn ook erg klantvriendelijk!
Net een aanvraag gedaan op besured.nl. Echt een supermakkelijke site en goedkoop!
Ik vind die site echt te gek, lekker fris en duidelijk. Prijs en dekking zien er prima uit.
Super goeie deal, ik heb voor Besured gekozen omdat andere verzekeraars goedkoper lijken maar daar heb je wel een hoog eigen risico. Dit is echt de beste prijs
Ik was eigenlijk niet van plan van zorgverzekeraar te switchen dit jaar, maar toen ik de flyer kreeg werd ik toch nieuwsgierig. Aangemeld en kreeg direct een bevestiging per email. Lekker makkelijk alles online doen. Eindelijk een verzekeraar die met z'n tijd meegaat.
Net afgesloten. Voordelig en valt onder National Academic dus zal zeker goed zijn.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen