Anderzorg Zorgverzekering

Is een label van Menzis Ervaringen

De zorgverzekering van Anderzorg Verzekeringen zijn als volgt gewaardeerd:

Anderzorg verzekert ziektekosten. Anderzorg heeft een bedrijf voor Basisverzekeringen en een bedrijf voor aanvullende en tandartsverzekeringen.

Voordelen van een Anderzorg Zorgverzekering

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • Al 8 jaar één van de laagste premies van Nederland
  • Stel eenvoudig je eigen verzekering samen
  • Ontvang supersnel antwoord via Facebook en Twitter

Deze informatie wordt verstrekt door Anderzorg en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze zorgverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de Anderzorg Zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:Goedkoopst:
Anderzorg Zorgverzekering Ervaringen Promovendum Zorgverzekering ErvaringenYouCare Zorgverzekering Ervaringen
Basispremie: € 108,00 € 107,50 € 0,00
Waardering:
Klantbeoordeling: Wat een ongelooflijke bende is het daar bij Ander Zorg. Declaraties "verdwijnen", bellen... Erg duidelijk gesprek gehad. Het was ook een erg vriendelijke werknemer. ik ben tevreden.
Meer...Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van zorgverzekeringen bij Anderzorg

Lees hier wat experts in hun reviews zeggen over deze zorgverzekering:

Consumentenbond
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 November 2017 door beoordeeld met een 7,7.
Independer.nl
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 November 2014 door beoordeeld met een 7,8.
SAMR
De Anderzorg Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 May 2014 door beoordeeld met een 7,9.
Meer tonen...
MoneyView
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 16 December 2013 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs'.
hoyhoy.nl
De Anderzorg Zorgverzekering is op 10 December 2013 door hoyhoy.nl beloond met de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2014.
SAMR
De Anderzorg Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 May 2013 door beoordeeld met een 7,6.
MoneyView
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 December 2012 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Basisverzekeringen'.
SAMR
De Anderzorg Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 3 May 2012 door beoordeeld met een 7,5.
MoneyView
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 20 December 2011 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs'.
kiesBeter.nl
De Anderzorg Zorgverzekering is op 31 October 2011 door beoordeeld met een 7,7.
SAMR
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 May 2011 door beoordeeld met een 7,6 in de categorie 'Tevredenheid met dienstverlening'.
SAMR
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 May 2011 door beoordeeld met een 8,2 in de categorie 'Tevredenheid met prijs'.
MoneyView
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 20 December 2010 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs' voor basisverzekeringen.
Consumentenbond
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 December 2009 door beoordeeld met een 7,0.
Independer.nl
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 November 2009 door beoordeeld met een 6,7.
kiesBeter.nl
De Anderzorg Zorgverzekering is op 1 November 2009 door beoordeeld met een 7,6.
SAMR
De Anderzorg Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 May 2009 door beoordeeld met een 7,5.
Independer.nl
De Anderzorg Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 November 2008 door beoordeeld met een 6,1.
SAMR
De Anderzorg Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 July 2008 door beoordeeld met een 7,2.
Minder tonen...

Ervaringen met de Anderzorg Zorgverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(185 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de zorgverzekering van Anderzorg

zegt op 25 June 2018:

Is goed, maar? Voor mij is er een probleem dat als ik of mijn vrouw  aan een nieuwe bril toe zijn moeten wij  naar Amsterdam ,van uit Groningen is dat

zegt op 22 January 2018:

Mijn aanvullende verzekering heb ik niet gewijzigd. Echter, Anderzorg heeft besloten om alleen brillen van een winkel die maar in vijf steden is te ve

uit Ermelo zegt op 29 December 2017:

Als ik per mail een vraag stel aan AnderZorg heb ik binnen 2 werkdagen antwoord terug. Voor mij is dat prima. En de antwoorden zijn bevredigend. De declaraties van de tandarts (gebitscontrole 2x) en de huisarts (een paar doosjes medicijnen) verliepen prima, zij hebben het een en ander zelf ingediend bij Anderzorg. Enkele vrienden van me zijn ook positief over Anderzorg.

zegt op 10 July 2017:

Ik had een zorgverklaring nodig voor een visumaanvraag. Via chat kon ik deze ontzettend gemakkelijk aanvragen, zorgverklaring stond 10 minuten later k

zegt op 25 February 2017:

Deze clinic is top, weinig woorden veel daden, en de behandel tijd is kort dus ook besparend.

zegt op 28 December 2016:

Als ik per mail een vraag stel aan AnderZorg heb ik binnen 2 werkdagen antwoord terug. Voor mij is dat prima. En de antwoorden zijn bevredigend. De declaraties van de tandarts (gebitscontrole 2x) en de huisarts (een paar doosjes medicijnen) verliepen prima, zij hebben het een en ander zelf ingediend bij Anderzorg. Enkele vrienden van me zijn ook positief over Anderzorg.

zegt op 21 December 2016:

Goede zorgverzekering. Overzichtelijk, compleet en snelle service. Duidelijke polisvoorwaarden. Tot op heden is alles altijd snel, makkelijk en goed geregeld. Als je je verzekering via onderstaande link afsluit krijg je € 40,- cashback. Snel verdiend!

zegt op 15 December 2016:

Goede zorgverzerkering, lage premie en dus lekker goedkoop. Geven snel antwoord en sturen meteen benodigde documenten op.

zegt op 13 December 2016:

Declaratie via de app werkt erg goed, daarbij binnen een week het geld retour op je rekening. Zeer tevreden dus over de afhandeling daarvan. Als je een vraag stelt vrijwel direct antwoord.

uit Ermelo zegt op 11 December 2016:

Ik ben sinds 2006 verzekerd bij Anderzorg.

Ik denk dat Anderzorg vooral een goede verzekering is voor mensen die niet zo veel aanspraak doen op de verzekering, voor gezonde mensen voor wie de zorgverzekering vooral een kostenpost is. Dat is bij mij zo. Ik betaal al jaren zorgpremie, maar krijg nooit iets terug omdat ik bijna geen ziektekosten maak.

Als ik per mail een vraag stel aan AnderZorg heb ik binnen 2 werkdagen antwoord terug. Voor mij is dat prima. En de antwoorden zijn bevredigend.

De declaraties van de tandarts (gebitscontrole 2x) en de huisarts (een paar doosjes medicijnen) verliepen prima, zij hebben het een en ander zelf ingediend bij Anderzorg. Enkele vrienden van me zijn ook positief over Anderzorg.

zegt op 5 December 2016:

Ik ben gelukkig in goede gezondheid en heb dus zelden zorg nodig. De paar keer per jaar dat ik op MijnAnderzorg kijk, kom ik rare dingen tegen. Wijzigingen die niet verwerkt worden, betalingen aan huisarts e.d. waar ik niet over ben geïnformeerd, het niet aan kunnen passen van de betalingstermijn. Na contact met de klantenservice blijkt alles toch wel te kloppen, maar ik blijf het frusterend vinden elke keer weer de klantenservice nodig te hebben. Deze zorgverzekeraar doet alles digitaal, maar is in alle haast wellicht een paar essentiele kwaliteitsaspecten van de dienstverlening vergeten. Je weet dat je relatief goedkoop verzekerd bent, maar voor 100 euro per maand, kan er wel een deugelijke website vanaf, of niet?

zegt op 27 November 2016:

Bijna 1 jaar klant. Afgelopen jaar goede ervaring opgedaan Declareren via de app gaat makkelijk. Vergoeding binnen een week op de rekening. Online heb je goed zicht op de medische kosten. Contact met de klantenservice ging ook goed. Via chat contact gehad. Was prettig en vooral handig. Meegedaan aan een online enquête: wens was om de eigen risico gespreid te betalen. Dan krijg je geen onverwachte rekeningen. Dat had deze verzekeraar niet. Ik heb via de mail vernomen dat ze het voor 2018 gaan aanbieden. Fijn dat ze ook iets met de uitslag van de enquête doen. Ik denk dat ik nog een jaar blijf.

zegt op 24 November 2016:

Let op! Als je als aanvullend pakket JONG hebt en je wilt je kind mee verzekeren...dan krijgt je kind het pakket EXTRA. Kijk goed naar de verschillen in vergoeding. Bij steunzolen krijgt je kind maar 150 vergoed en de volwassene 200.

zegt op 7 November 2016:

Al vanaf 2003 ben ik verzekerd bij Ander zorg. Nog nooit problemen met hun gehad. Chatten met hun doe ik altijd als ik info nodig heb of vragen. Altij

zegt op 1 November 2016:

Goede partij voor basisverzekering met beperkte specifieke aanvullingen. Fine tuning op de persoon.Duidelijke informatie op de website.

zegt op 1 November 2016:

het contact is goed zijn duidelijk kunnen chatten en zijn vlot met declaratie  . 1 minpuntje de polis zou wat duidelijker kunnen .

zegt op 1 November 2016:

Anderzorg werkt samen met  "zorgwinkels" die de dienst uitmaken of je een hulpmiddel krijgt of niet.Vreemd want daar zijn adviseurs van zorg

zegt op 1 November 2016:

Je krijgt snel antwoord op vragen en na het indienen van een declaratie wordt er over het algemeen heel snel tot uitbetalen over gegaan.

zegt op 1 November 2016:

Bijzonder klantgericht. Geven met veel geduld alle informatie die je nodig hebt. Zelfs na meerdere malen contact. Declaraties worden netjes en snel af

zegt op 1 November 2016:

tijdens contact goede informatie zowel via chat als via e-mail

zegt op 1 November 2016:

Ik ben dik tevreden over de kwaliteit en de prijs ..

zegt op 7 September 2016:

Bij de instantie waar ik aanklopte was een wachtlijst van vijf maanden. Ik belde naar Anderzorg of ik ergens anders eerder terecht zou kunnen. Ik zou binnen twee dagen worden terug gebeld. Ik werd binnen een uur al terug gebeld met een adres waar ze maar een wachtlijst hebben van een maand.

zegt op 27 December 2015:

Wij zijn al meerdere jaren klant en tot nu toe tevreden.

zegt op 19 December 2015:

Als ik per mail een vraag stel aan AnderZorg heb ik binnen 2 werkdagen antwoord terug. Voor mij is dat prima. En de antwoorden zijn bevredigend. De declaraties van de tandarts (gebitscontrole 2x) en de huisarts (een paar doosjes medicijnen) verliepen prima, zij hebben het een en ander zelf ingediend bij Anderzorg. Enkele vrienden van me zijn ook positief over Anderzorg. Waar ik je op wil wijzen is de actie tip een vriend van Anderzorg. Als je daar aan meedoet en overstapt naar Anderzorg, ontvang je in het voorjaar 20 euro retour via de bankrekening. Zelf heb ik ook baat bij deze actie, want ook ik ontvang in dat geval die 20 euro's, omdat ik je deze tip geef.

zegt op 17 December 2015:

Alles super mooi online. Werkt goed. Behalve terugschroeven betaalperiode van jaarlijks naar per kwartaal of per maand.

zegt op 12 December 2015:

Veel verzekeringen vergeleken en uiteindelijk gekozen voor Anderzorg. Laagste premie en meest dekkend voor wat ik nodig heb.

uit Ermelo zegt op 11 December 2015:

Ik ben sinds 2010 verzekerd bij Anderzorg, dus ik heb 5 jaar ervaring.

Ik denk dat Anderzorg vooral een goede verzekering is voor mensen die niet zo veel aanspraak doen op de verzekering, voor gezonde mensen voor wie de zorgverzekering vooral een kostenpost is. Dat is bij mij zo. Ik betaal al jaren zorgpremie, maar krijg nooit iets terug omdat ik bijna geen ziektekosten maak.

Als ik per mail een vraag stel aan AnderZorg heb ik binnen 2 werkdagen antwoord terug. Voor mij is dat prima. En de antwoorden zijn bevredigend.

De declaraties van de tandarts (gebitscontrole 2x) en de huisarts (een paar doosjes medicijnen) verliepen prima, zij hebben het een en ander zelf ingediend bij Anderzorg. Enkele vrienden van me zijn ook positief over Anderzorg.

zegt op 12 November 2015:

Zeer snelle afhandeling van facturen, duidelijke website, inzichtelijk. Enige jammere vond ik de weigering om mijn eigen risico in december te mogen betalen. Moest en zou halverwege november.

zegt op 10 November 2015:

Ik heb geen idee wie het zijn. Ik zocht naar de voordeligste verzekeraar.

zegt op 9 October 2015:

In principe zeer tevreden alleen jammer dat declaratie tegemoetkoming dialyse nog moeizaam verloopt, was makkelijker automatisch overmaken per maand e

zegt op 9 October 2015:

Zeer goede ervaringen mee . Zijn er al vanaf het begin. Zeer tevreden.

zegt op 8 October 2015:

Snel antwoord op mijn vragen. Dingen die ik zelf niet kan vinden worden voor mij uitgezocht, en krijg erg snel antwoord.

zegt op 8 October 2015:

Nooit problemen met aanvragen zorg en ev. vergoedingen. Alles duidelijk na te zien op de website. Gunstige premie en duidelijke pakketten.

zegt op 8 October 2015:

Heldere voorwaarden, no nonsense website. Het declareren via de app werkt echt supergoed, het geld staat in no time op de rekening, echt klasse.

zegt op 8 October 2015:

Als je belt of een mailtje stuurt je wordt altijd even correct geholpen.Met eigen risico betalen wordt het te veel dan zonder commentaar kan er gespre

zegt op 8 October 2015:

Ik ben al jaren bij AnderZorg verzekerd. In eerste instantie was Anderzorg uitsluitend via internet bereikbaar, sinds 2 jaar is er ook een telefonisch

zegt op 8 October 2015:

Goede zorgverzekering. Correct, snel antwoord op vragen. Goede polis.

zegt op 8 October 2015:

Goedkoopste zorgverzekering van nl met een prima dekking voor mij. Zeer tevreden.

zegt op 6 October 2015:

Het is een goed georganiseerde zorgverzekeraar. Duidelijk, overzichtelijk, alles digitaal. En geeft de hoogste korting bij het hoogste eigen risico.

zegt op 6 October 2015:

De Polisvoorwaarden voor hulpmiddelen schermen met een brede dekking voor diabeteshulpmiddelen, in tegenstelling tot de meeste andere verzekeraars, di

zegt op 19 May 2015:

Op zich tevreden over de prijs Maar kwaliteit minder .Ik heb medisch gezien echt een ooglid correctie nodig?Kom er niet uit met de klantenservice de een zegt wel de ander niet vraag naar een zorgbemiddelaar deze weet het ook niet.Toch een afspraak met de plastiche chirurg gemaakt.De assistente adviseert mij niet te komen zonde van u eigen risico ANDERZORG vergoed dit niet . Conclusie goedkoop is duurkoop moet het zelf gaan betalen wil ik van mijn klachten af komen. Corina

uit Groningen zegt op 15 January 2015:

Per 1 januari 2015 ben ik een nieuwe klant geworden van Ander Zorg. Als antwoord op de aanvraag Zorgverzekering 2015,heb ik op 12 december 2014 een bericht van Ander Zorg ontvangen: "Jouw nieuwe zorgpolis sturen we binnen 5 werkdagen toe. Uiterlijk 12 december ontvang je van ons je zorgpas." Heden,15.01.2015 heb ik nog steeds mijn zorgpas niet ontvangen. Geen aangenaam ervaring. Verzekerdennummer 6010826600

zegt op 8 November 2014:

Mijn klachten zijn door de zorgverzekeraar maandenlang standaard "Nee" beantwoord en AnderZorg ging vanuit dat ik zelf moest de problemen oplossen/uitzoeken.Geen helpende hand in probleem met de dubieuze declaraties van de apotheker - ik betaalde contant voor mijn opgehaalde medicatie en de apotheker declareerde stiekem en zonder mijn toestemming bedragen bij de zorgverzekeraar. AnderZorg haalde daarna de kosten van mijn IBAN.Volgens de wet is dat niet toegestaan: of 100% afrekenen bij de apotheker of 100% declareren bij de zorgverzekeraar.En dit feit wist AnderZorg nog niet.

zegt op 4 November 2014:

goedkoop en goed en prima betalingsmogelijkheden

uit Groningen zegt op 25 October 2014:

Totnogtoe geen echte klachten, goedkoop, aardige klantenservice maar kan wat beter, en als ze slim zijn blijven ze ook de goedkoopste!

zegt op 15 October 2014:

Ik ontvang duidelijke nota's en bij vragen krijg ik een duidelijk antwoord. Verder geen bijzonderheden.

zegt op 2 October 2014:

Andere zorg is snel met beantwoorden van vragen en snel met toekennen of afwijzen.
Bij een afwijzing is Anderzorg bereid te kijken naar een eventuele

zegt op 1 October 2014:

Betaalbare polis en zorgvuldige afhandeling van kosten.

zegt op 1 October 2014:

Gelukkig verkeer ik in goede gezondheid en heb alleen een basispolis bij Anderzorg. De overige kosten neem ik voor eigen rekening. De kostenoverzichte

zegt op 30 September 2014:

Ik heb wel een kies laten trekken en binnen een paar dagen waren de kosten al door Anderzorg vergoed.

zegt op 30 September 2014:

Geen gezeur, lage (laagste ? ) premie, vlotte afhandeling.

zegt op 30 September 2014:

Goede zorgverzekeraar. Prijs is een van de laagste van Nederland, maar de dekking is goed. Controleer wel vooraf of jouw gewenste ziekenhuis, apotheek

zegt op 30 September 2014:

Betaalbaar, geen rompslomp en alles digitaal. Papier kan ook nog steeds, super.

zegt op 30 September 2014:

Anderzorg heeft al jaren een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding. Betaal de laagste premie omdat ik in het afgelopen jaar een hoger eigen risico heb

zegt op 30 September 2014:

Ik maak nauwelijks gebruik van deze verzekering. Daarom heb ik een instelling gekozen met een lage premie. Als je je vrienden ook naar Anderzorg breng

zegt op 30 September 2014:

Duidelijke-heldere polis.. goede feedback als dat nodig is.

zegt op 29 September 2014:

Prijs-kwaliteitsverhouding is prima. Ik zit al jaren bij Anderzorg en ik kan geen redenen noemen om over te stappen. Er wordt echt naar je geluisterd!

zegt op 29 September 2014:

Ik maak gelukkig niet zo veel gebruik van mijn zorgverzekering, maar de prijs is in verhouding tot anderen goed. De App is superhandig en de afhandeli

zegt op 25 September 2014:

Duidelijk te zien wat een acute, zware operatie uiteindelijk kostte zodat ik naast de zorgverzekeraar kon zien wie er allemaal iets declareerde. Inzic

zegt op 25 September 2014:

Ik maak zelden gebruik van de zorg. Als dat wel zo is, wordt het goed door Anderzorg afgehandeld. Ik heb nooit gebruik gemaakt van bereikbaarheid of k

zegt op 25 September 2014:

Snelle afhandeling van declaratie's en online in te dienen via een app.

zegt op 25 September 2014:

Goede duidelijke informatie. Alle informatie snel terug te vinden via internet.

zegt op 25 September 2014:

Eenvoudig, duidelijk, snelle teruggave vergoedingen, makkelijk online rekeningen opsturen.

zegt op 25 September 2014:

Duidelijke informatie. Declareren gaat eenvoudig en snel. Mijn ervaring is dat Anderzorg een prettige, betaalbare no-nonsense zorgverzekering is.

zegt op 25 September 2014:

Goede ervaring geen gezeur prima afhandeling declaraties

zegt op 24 September 2014:

Goede verzekering tegen een lage prijs.
Kwartaalrekeningen voor eigen risico zijn ook prettig.

zegt op 24 September 2014:

Nette, snelle, goed bereikbare verzekering. Voor mij een topper.

zegt op 24 September 2014:

Duidelijke polis, redelijke premie, makkelijk chat- en mailcontact. We worden altijd keurig geïnformeerd.
Snelle digitale verwerking van declaraties

zegt op 24 September 2014:

Een zeer duidelijke polis met goede voorwaarden. Bij het indienen van een factuur kan dit gemakkelijk via de app op je telefoon waarna het bedrag snel

zegt op 20 September 2014:

No nonsense polis, je hoeft niet te verzekeren voor wat je niet gebruikt. Alles via internet.

zegt op 20 September 2014:

Een scherpe prijs met een moderne (digitale) afwikkeling.

zegt op 19 September 2014:

Duidelijk online inzicht in kosten en eigen betalingen, vriendelijke helpdesk bij mail of telefonisch contact.
Goede prijs en mogelijkheden in de bas

zegt op 17 September 2014:

Nu de solidariteit uit de zorg verdwijnt is het kiezen van een goedkope polis het enige dat mij interesseerd.

zegt op 16 September 2014:

Werd goed geïnformeerd over de vergoeding van medicijnen.

zegt op 13 September 2014:

Duidelijke website en goed bereikbaar via mail en chat functie. Declareren heel makkelijk via de site. Doorbelasten vooruitbetaalde kosten altijd wel

zegt op 12 September 2014:

Prima dekking in relatie met de zeer concurrerende prijs. Goede bereikbaarheid op website en zeer overzichtelijk.

zegt op 11 September 2014:

Snelle afhandeling van declaraties via app. Makkelijk en snel vragen kunnen stellen bijvoorbeeld via de chat. Ruime dekking voor relatief lage prijs.

zegt op 11 September 2014:

De zorgverzekeringspremie is zeer scherp en in eerste instantie leek het me prima om alles via internet af te handelen zoals hier gebruikelijk is. Ech

zegt op 10 September 2014:

Sinds 2011 overgestapt van Univé naar Anderzorg. Tot zover een prima zorgverzekeraar als je om kunt gaan met contact via internet. Alleen vorig jaar e

zegt op 9 September 2014:

Ik heb mogen ervaren dat Anderzorg een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Ze handelen snel af, en communiceren hier adequaat over. Ik begrijp som

zegt op 9 September 2014:

Lage premie en toch goed verzekerd voor Fysio, alternatieve en tand. Klantenservice moeilijker te bereiken maar via de app makkelijk declareren, snell

zegt op 9 September 2014:

Hoewel ik er even aan moest wennen om alles via internet te regelen, gaat dit erg goed en ontvang ik snel en correct informatie via mail en/of chat

zegt op 6 March 2014:

Dit jaar voor ons gezin een zorgverzekering afgesloten via CB met mijn vrouw als hoofdverzekerde. Op de site moet je inloggen met je DigiD, maar dan blijkt dat je niet voor anderen kunt declareren als je niet de hoofdverzekerde bent. Maar mijn vrouw gebruikt geen DigiD en ik dien altijd voor het hele gezin in. Oplossing van zorgverzekering: ik moet hoofdverzekerde worden. Daarop krijgen we 2 brieven: mijn vrouw krijgt de premie teruggestort en ik moet betalen. Ach, dat zal toch niet; ze zien toch wel dat het één gezin en één rekeningnummer is? Dat zal wel een administratieve regeling zijn, dacht ik. Maar vervolgens wordt er dus nóg een keer bijna €3400,- afgeschreven, maar niet meteen terug gestort. Bellen met de zorgverzekering, vriendelijke man, snapt mijn frustratie helemaal en regelt meteen de terugstorting. Maar dat kan dus bij de bank 5 werkdagen duren voor het weer terug is. Hoezo, bureaucratie?

zegt op 31 December 2013:

Onlangs ben ik overgestapt naar Anderzorg omdat 1: de premie lager is dan nu en 2: ik bij meer ziekenhuizen in de buurt terecht kan voor niet spoedeisende hulp. Nu had ik gekozen voor een jaarpremie, omdat ze dan een korting geven op je premie. Van deze keuze heb ik ook een bevestigingsmail gekregen. Nu bleek gisteren (30 december 2013) dat er een maandpremie was afgeschreven. Na 9 minuten wachttijd (5 wachtenden voor me) werd ik geholpen door een zeer duidelijke en nette medewerker. Na het uitleggen van het probleem heeft hij het direct aangepast naar de door mij gekozen jaarpremie, gezegd wanneer het resterende bedrag ongeveer wordt afgeschreven (half januari) en dat er rekening wordt gehouden met de korting waar ik recht op heb. Eind januari zal ik nog een review schrijven om te bevestigen of ze zich al dan niet aan de afspraak hebben gehouden. Vervolgens had ik nog een andere vraag, waarvoor hij me aanraadde om een mailtje te sturen met alle gegevens. Wordt eind januari vervolgd.

zegt op 31 December 2013:

De scherpste premie en vriendelijk mensen aan telefoon met verstand van zaken.

zegt op 8 December 2013:

Zeer tevreden, alleen bij bijzondere behandelingen even controleren of er een contract is met de behandelaar. Bij vragen word je via anderzorg goed geholpen en geadviseerd door menzis

zegt op 14 November 2013:

+ goedkoop - wij reclameerden over een evident onterechte declaratie. Fout werd direct bevestigd door zorgverlener. Desondanks presteerde Anderzorg het om ons nog maandenlang te blijven bestoken met aanmaningen.

zegt op 5 November 2013:

Krijg altijd op tijd mijn geld terug. Maak er niet veel gebruik van.

zegt op 5 November 2013:

Snelle afhandeling van notas, en goede service.

zegt op 5 November 2013:

Makkelijk, goed contact via de chat of telefoon. Via app kun je delcareren.

zegt op 4 November 2013:

Ik maak winig mee met de vrzekring / artsen / ziekenhuisn

zegt op 27 March 2013:

Ik heb mijn ziektekostenverzekering afgesloten bij Anderzorg en ben al 2,5 jaar een tevreden klant. Het aanbod is niet uitgebreid, maar voor mij voldoende. De prijs is erg goed vergeleken met concurrenten. Anderzorg biedt een goede service: op mijn mail werd snel en correct gereageerd. Daarnaast vond ik het ook erg prettig een vraag te stellen via de chat van Anderzorg. Ik ben tevreden!

zegt op 13 February 2013:

Ik heb al jaren dezelfde medicijnen.
Nu wou ik laatst die zelfde medicijnen ophalen bij de apotheek. En ze vroeg hiervoor geld.
Tuurlijk wordt er geschoven met welke medicijnen en wel of niet in je pakket zit. Natuurlijk ook wat voor pakket je hebt.
Maar nu sta je wel even te kijken! ''gelukkig had ik geld mee, want tegenwoordig weet je het sowieso niet''.
Maar je staat wel voor paal. Volgende keer was ik hier toch liever op de hoogte van geweest bijvoorbeeld door middel van een brief/mail..??

zegt op 31 January 2013:

Ik heb nu bijna anderhalf jaar een verzekering bij AnderZorg en ben er over het algemeen zeer tevrede mee. De zorgverzekering is in vergelijking met andere zorgverzekeringen niet duur en ze bieden een goede service. Hun website is zeer overzichtelijk en het contact verloopt soepel. De medewerkers staan je vriendelijk te woord en kunnen je heeel goed verder helpen. De rekeningen voor zorg worden correct afgehandeld. Ik vind het alleen heel erg jammer dat het nummer dat je moet bellen als er moeilijkheden zijn of als je vragen hebt gratis zou moeten zijn. Waarom een betaald 0900-nummer?

zegt op 30 January 2013:

Anderzorg is een heel "gemakkelijke" zorgverzekering. Alles gaat on-line. Als dochteronderneming van Menzis hebben ze al jaren de goedkoopste zorgverzekering. Ze zijn niet moeilijk bij het toekennen van vergoeden en de interpretatie van de verzekeringsvoorwaarden is soepel. De documenten die worden toegestuurd, zijn duidelijk. Vergoedingen worden redelijk snel uitgekeerd en de declaraties kunnen ook on-line worden ingediend.

zegt op 3 December 2012:

ik informeerde mij over mijn verzek. nr. en hoeveel fysiotherapi behandelingen ik recht op had en werd direct goed geholpen

zegt op 3 December 2012:

Ik vond het jammer dat ik geen reactie kreeg op mijn vraag via de mail. Toen ik later de vraag via telefonisch contact stelde werd ik zeer goed geholpen.

zegt op 3 December 2012:

Ander Zorg is de goedkoopste zorgverzekeraar, basispolis is hetzelfde als bij andere veel duurdere verzekeraars. Toch rewgelmatig per mail informatie.

zegt op 3 December 2012:

Ze vergoeden wat er te vergoeden valt, en verder vallen ze me niet lastig. Alles gaat via Internet, en dat is wel zo prettig.

zegt op 3 December 2012:

een lage premie, heldere communicatie, vlotte afhandeling van declaraties, contact mogelijk via de website maar ook telefonisch

zegt op 3 December 2012:

Geen poespas, zaken zijn online te regelen (minder 'overhead'kosten). Lage premie (ooit waren ze een echte prijsvechter, dat kunnen ze niet meer waarmaken, maar de premie is nog altijd een van de laagste).

zegt op 3 December 2012:

De declaratie is meestal digitaal . Dit is heel prettig. De informatie vanuit Anderzorg is veelal diggitaal met weinig overbodige ballast. De afhandeling is snel. En de premie is verhoudingsgewijs met andere zorgverzekeringen laag.

zegt op 3 December 2012:

Snelle uitbetaling van de nota's. Makkelijk in te dienen via internet. Chat mogelijkheid om je vraag te stellen. Vriendelijke klantenservice.

zegt op 3 December 2012:

De zorg-premie in het algemeen word echt veel te duur voor de consument. Het is zo langzamerhand haast niet meer op te brengen elke maand.. Anderzorg is een van de weinige verzekeraars die nog een beetje betaalbaar is voor een gezin met inkomen onder modaal.

zegt op 3 August 2012:

Service vind ik prima.
Krijg altijd snel en netjes antwoord.
Premie is ook zeer redelijk!

zegt op 1 May 2012:

Zowel via de website als via de telefoon weet dit bedrijf de klant goed en snel te informeren.

zegt op 1 May 2012:

Vraag over het DBC( declaratie ziekenhuis) aan ander zorg. 1ste medewerker had het antwoord niet paraat, gaf zelf aan dat een meer terzake deskundige medewerker terug zou bellen. Binnen 1,5 uur terug gebeld, met een duidelijk juist antwoord.

zegt op 29 September 2011:

Ik heb lang gezocht naar de goedkoopste zorgverzekering in NL, en volgens mij heb ik hem hier gevonden. Anderzorg doet heel veel via internet, en voor mij is dat ideaal. Voor mensen die weinig gebruik maken van hun zorgverzekering (zoals ik) en er zo min mogelijk geld aan uit willen geven, is dit echt een hele fijne zorgverzekering. Je kunt een hoog eigen risico nemen, en dan betaal je heel weinig per maand. Ook kun je elk jaar 25 euro verdienen door een vriend/vriendin aan te melden.

zegt op 1 September 2011:

Drie jaar geleden overgestapt van Unive naar Anderzorg. Geen problemen tot op heden. Een groter zorgpakket en minder kosten. Veel kan via internet geregeld worden.

uit Garderen zegt op 14 August 2011:

Goedkoop en toch snelle en duidelijke reactie via mail! Voorwaarden zijn ook makkelijk leesbaar, i.t.t. de voorwaarden van mijn vorige zorgverzekering.

zegt op 11 August 2011:

Sinds een jaar heb ik nu een ziektekostenverzekering bij Anderzorg. Duidelijk en overzichtelijk van wat wel en niet verzekerd is. En dat in combinatie met een zeer scherpe premie. Ik kan een ieder Anderzorg aanraden, om ook te profiteren van de voordelen die Anderzorg bied.

zegt op 10 August 2011:

Mijn nieuwe zorgverzekering ben er zeer tevreden over geen enkele complicaties goede onderlinge afspraken en afhandeling zoals het hoort te zijn.ben er zeer goed over te spreken had ik jaren eerder moeten doen en nog een stuk goedkoper ook nog,het scheelt al snel 20 euro per maand.

zegt op 21 May 2011:

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik zeer tevreden over Anderzorg ben. Voordat ik ben overgestapt heb ik recenties gelezen en deze waren niet allemaal positief. Voor iemand die twijfelt kan ik alleen maar zeggen wat ik heb gelezen klopt absoluut niet. De telefonische bereikbaarheid zou slecht zijn, mijn ervaring dit is absoluut niet zo. Ik werd zeer snel telefonisch te woord gestaan en ik had een zeer vriendelijke man aan de lijn. Daarnaast is Anderzorg gewoon veel goedkoper dan mijn huidige zorgverzekeraar (die ik collectief had lopen) terwijl ik toch diverse onderzoeken in het ziekenhuis heb moeten laten doen.

zegt op 19 September 2010:

Ik heb helaas afgelopen jaar het aanbod van Anderzorg afgeslagen, maar achteraf gezien was het prijstechnisch de beste aanbieding die ik van een zorgverzekeraar heb ontvangen ten opzichte van het geboden pakket. Ik kan deze zorgverzekeraar zeker aanbevelen.

zegt op 19 September 2010:

Ik ben sinds 1 januari overgestapt op de zorgverzekering van AnderZorg. De voordelen: zeer scherpe premie; gunstige aanvullende jongerenverzekering (voor alle leeftijden!); snelle communicatie via Internet; bonus als je iemand anders lid maakt: deze is keurig op tijd uitbetaald.

zegt op 18 September 2010:

Anderzorg heeft een prima zorgverzekering, lage prijzen, een ruim aanbod, ook aanvullende verzekeringen, maar toch hele goede service, ik wordt altijd fijn geholpen!Het was in het verleden jammer dat er alleen gemaild kon worden, maar dat is nu verholpen!Heel erg fijn!

zegt op 17 September 2010:

Ben zeer tevreden over AnderZorg, de zorgverzekeringen die er heb, zijn nog goedkoper dan de collectieve verzekeringen die ik aangeboden heb gekregen. Verder heb ik nooit problemen gehad met declaraties. De dekking is vergelijkbaar met de dekking van andere (grotere) maatschappijen, soms zelfs uitgebreider bij de aanvullende verzekeringen. Voorlopig zie ik geen reden hier weg te gaan.

zegt op 17 September 2010:

Anderzorg heeft een ziektekostenverzekering die een stuk voordeliger is dan andere verzekeringsmaatschappijen en mijns inziens wél dezelfde dingen goed dekt. De informatie die ze geven in zowel brochures als website is helder en duidelijk.

zegt op 17 September 2010:

Ander Zorg is een goede zorgverzekeraar zonder winstoogmerk.Je zal ook nooit een reclame of een gesponsorde club zien met het logo van Ander Zorg en dit scheelt natuurlijk im de maandelijkse premie.Ander Zorg is te berijken via E-mail telefoon en de webside.

zegt op 16 September 2010:

'Ik heb een review over AnderZorg, omdat ik hier nu een flinke tijd verzekerd ben en blij ben met de service die ze bieden. Ze hebben een ruime keus in hun verzekerigspakket en hanteren een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

zegt op 16 September 2010:

Ik geef een review over Anderzorg omdat ik de prijs-kwaliteit verhouding van hun zorgverzekering erg de moeite waard vind. Het basispakket voldoet aan de wettelijke normen en is zeer voordelig. Ook onderdelen bijverzekeren is niet duur. Declaraties worden stipt behandeld.

zegt op 16 September 2010:

Ander Zorg geeft goede zorg. De voordeligste ziektekostenverzekering met een ruim vergoedingbeleid.Alle vragen(via internet) en rekeningen worden vlot en adeqaat behandeld.Buitenlandpas wordt na eenmaal te zijn aangevraagd ieder jaar gratis toegestuurd.

zegt op 14 September 2010:

In 1 woord gewoon menselijk.
Je bent hier geen nummer maar gewoon een mens, zoals ieder ander.
Geen lange wacht tijden maar word snel en discreet geholpen.
En ze zijn snel tot ruim 25 euro goedkoper als de gemiddelde andere zorgverzekeraars. Dus zeker de moeite waard, om eens te laten infomeren.

zegt op 12 September 2010:

Ik heb een review over Anderzorg omdat het een goede zorgverzekeringsmaatschappij is.
Ze zijn niet duur en leveren goede zorgverzekeringen.
Ook de aanvullende verzekeringen zijn goed.
De prijs-kwaliteit verhouding is ook goed.
Ze leveren prima pakketten voor een niet al te dure prijs.
Je kunt zelf uitkiezen welke aanvullende verzkeringen je wilt afsluiten.
Dat is naar ieders wens.Ook kun je besluiten of je een vrijwillig hoger eigen risico wilt of dat je dat juist niet wilt.
De rekeningen die je krijgt zijn overzichtelijk en je weet precies waar je voor betaald.
En als je iets wilt weten kun je het opzoeken via hun website.En je kunt altijd contact met hun opnemen als iets niet helemaal duidelijk is.

zegt op 9 September 2010:

Prima online service, zonder poespas. De polisvoorwaarden zijn gelijkwaardig aan duurdere aanbieders. Heldere productomschrijving. Minpunt is dat er weinig diversiteit is in de aanvullende polissen. Voor een klein budget kan ik Anderzorg zeker aanbevelen.

uit 's gravenmoer zegt op 29 December 2009:

Ikzelf ga in het nieuwe jaar (2010) overstappen naar de goedkope verzekering van Anderzorg (scheelt mij 30 euro per maand). Ik betaal nu namelijk 90 euro per maand en als ik deze nieuwe verzekering zal afsluiten, behoud ik ook gewoon mijn zorgtoeslag. Gaat u op internet vergelijken en u kijkt puur en alleen naar de premie, dan scoort Anderzorg dus heel goed. Het is het zeker waard en het aanvragen ging mij heel gemakkelijk af!

zegt op 18 December 2009:

Mijn ervaring met Anderzorg is eigenlijk helemaal top. De zorgverzekeraar is de allergoedkoopste van Nederland en als echte Nederlander houd ik van goedkoop. Wel heb ik een eigen risico maar omdat ik nooit naar de dokter ga is dat geen probleem. Mocht ik een keertje medicijnen nodig hebben voor het een of ander dan moet ik dat wel zelf betalen, maar dan ben ik alsnog veeeel goedkoper uit dan bij de andere zorgverzekeraars. Als je dus slim bent en goedkoop uit wilt zijn dan kan je niet om Anderzorg heen, het is een dochterbedrijf van een 1 of andere super verzekeraar dus betrouwbaar zijn ze ook wel lijkt me.

Omdat ik dit jaar weer voor Anderzorg heb gekozen kreeg ik zelfs 30euro kado gestort op mijn rekening, hoe mooi is dat.

zegt op 25 September 2009:

Vechten voor aanvullende therapie.

In algemene zin is afhandeling goed verzorgd. Als transgender behoor ik echter helaas tot een 'vergeten' groep. Daardoor zijn er geen algemeen geldende dekkingsrichtlijnen. Volgens de basiszorg (hormoontherapie en SRS) - waarvoor overigens enorme wachtlijsten bestaan - is geen bemiddeling en daarom moet er 'gevochten' voor de therapie. Meestal krijg je een negatieve uitslag.

uit Hupsel zegt op 28 August 2009:

Ik ben tijdens mijn vakantie in Thailand door een enge mug gestoken en moest opgenomen worden in het ziekenhuis waar ik 4 dagen ben behandeld. Zorgverzekeraar Anderzorg heeft alles direct aan het ziekenhuis betaald, zeer goede verzorging en geen problemen met Anderzorg, prima verzekering bedankt.

Nee, ik zou een Anderzorg Zorgverzekering niet aanbevelen

uit Amersfoort zegt op 3 February 2019:

- Telefonisch en online contact is alleen mogelijk met de eerste lijn.
- de eerste lijn verstrekt informatie die anders kan zijn dan op het moment van vergoeden. Dan ineens verschuilen ze zich achter de regeltjes. En middels een aangeboden excuus verwachten zij acceptatie van de door hun veroorzaakte miscommunicatie en verwarring. En hebben ze mij gewoon laten barsten.
Ik raad u niet aan om u bij Anderzorg te verzekeren.

uit Amsterdam zegt op 15 December 2018:

Mijn ervaring strookt helaas 100% met de andere slechte reviews over Anderzorg. Vermijd deze verzekeraar.

uit - zegt op 13 December 2018:

Dit jaar problemen gehad met mijn vorige tandarts. Uiteindelijk van de inspectie en ANT gelijk gekregen. Bij een onterechte declaratie doet AnderZorg te weinig voor zijn klanten. Omdat de tandarts geen contract had heeft AnderZorg na wat bellen en mailen de handdoek in de ring gegooid.

zegt op 23 June 2018:

slechtste zorgaanbieder ooit.brillenvergoeding alleen via ace en tate welke boer kan er nu een bril via internet kopen.je ogen moeten opgemeten worden

zegt op 5 November 2017:

Zolang je de premie betaald en nooit iets nodig hebt prima verzekering. Zodra je wachtlijst bemiddeling (waar de zorgverzekering verantwoordelijk is)

uit Smallingerland zegt op 17 July 2017:

Anderzorg verkoopt verzekeringen onder valse voorwendselen: vooraf telefonisch specifiek naar bepaalde vergoedingen gevraagd, maar worden na afsluiting vd verzekering doodleuk niet betaalt. Dit is fraude, aangifte gedaan. Ik blijk niet de enige

zegt op 2 February 2017:

op 1 januari van dit jaar overgestapt naar Anderzorg. Deze firma lukt het binnen twee weken je vertrouwen volledig te verspelen, door onterechte incasso's en door niet te luisteren naar de argumenten van de klant waarom deze afschrijving onterecht is. het contact is verder zeer onpersoonlijk, niet respectvol en niet oplossingsgericht. het liefst zou ik de verzekering met terugwerkende kracht opzeggen, maar dat kan na twee weken niet meer. Zeker is al dat ik volgend jaar weer overstap.

uit Tilburg zegt op 26 January 2017:

Klantenservice geeft tegenstrijdige informatie m.b.t. betalingsregelingen, slechte service, geen klantvriendelijkheid of begrip voor mensen met laag inkomen en hoge zorgkosten. Ik ga me hier NOOIT meer verzekeren.

zegt op 27 December 2016:

Alleen door die vréselijke reclame waarin ze geen Nederlands kunnen "De leven" Pff... hoe moeten mensen dit serieus kunnen nemen???

zegt op 27 December 2016:

Zolang je trouw betaalt en nooit ziek wordt: prima club. Als je ze wel nodig hebt: hopeloze club. Administratie declaraties: puinhoop. Helpdesk: blablabla.

zegt op 25 November 2016:

Anderzorg is geen zorgverzekeraar, maar een ZORGENverzekeraar. Alleen de moeite waard voor kerngezonde mensen die nooit wat hebben. je kunt net zo goed niet verzekerd zijn.

zegt op 24 November 2016:

Als je trouw betaalt en nooit wat claimt is het een prima verzekeraar. Maar godallemachtig wat een rampenclub is het als je iets met ze moet regelen.

zegt op 2 November 2016:

Als ik een vraag of opmerking heb krijg ik binnen zeer korte tijd een antwoord.

zegt op 2 November 2016:

Waardeloze verzekeraar die geen rekening houdt met mensen die door omstandigheden hun premie niet kunnen betalen. Ze blijven maar doorsturen naar incassobureau wat dan per maand 40 euro extra kost bij een premie van 66 euro. Bedankt !

zegt op 1 November 2016:

altijd correct. Precies de dekkingen waar ik gebruik van maak. Voor mij ideaal.

zegt op 22 September 2016:

Ze verstrekken misleidende informatie en komen afspraken niet na.

uit Velserbroek zegt op 27 February 2016:

Zonder bericht vooraf worden basis en aanvullende verzekering gewijzigd .
Rekeningen vallen 13 maanden naar dato op de mat.
Totaal onbegrip en haast opgelezen klantenservice .
Eerst zeggen dat iets word vergoed en achteraf zeggen dat dit niet meer geldig is.
Nee je kan beter sparen dan bij deze club te gaan.
Premie is goedkoop voor simpel tandarts en huisartsbezoek de rest moet allemaal worden betaald.
Gauw overgestapt naar 5 jaar nooit wat te hebben gehad nu al een jaar bij een zorgverzekeraar die 7 euro duurder is per maand maar die wel duidelijk is met declaratie en zelf belt hoe het goedkoper kan ga hier geld aan overhouden.
Bij anderzorg komen te veel verborgen kosten voor.

uit Amsterdam zegt op 1 January 2016:

Het slechtste zorvgverzekering ooit..
Zonder zorg ....zonder hart.

uit Amsterdam zegt op 30 December 2015:

Slecht onder alle aspecten.... Niet raadzaam........Woorden schieten te kort

zegt op 11 December 2015:

Als je hoeven niet naar zieken huis en tandaarts komt uit goedkoop anders komt heel duur uit.

zegt op 8 October 2015:

Jarenlang steeds van de ene naar de andere, maar hier nu al 4 jaar, echt geweldig.

zegt op 4 October 2015:

Bovenprothese 2x gebroken en na de derde keer een nieuwe laten maken. Anderzorg laat me wel de volle premie betalen hoewel ik alleen voor mijn eigen ondergebit naar de tandarts ga en als ik dan na 15 jaar een nieuwe bovenprothese krijg moet ik eerst mijn eigen risico betalen, dus moet ik van de 500 euro die het gekost heeft 390 euro zelf betalen. De polis geeft aan dat 75 % wordt vergoed maar dat is in de praktijk dus niet zo. Het geldt alleen als je eigen risico al opgebruikt is!

zegt op 17 September 2015:

Al 2 jaar lang beweert de zorgverzekeraar dat ik een fikse betalingsachterstand heb ondank dat ik alle betalingsbewijzen heb gestuurd. Vervolgens sturen ze de deurwaarder ook hun stuur ik mijn betalingsbewijzen en krijg als reactie, onze cliënt geeft aan dat u nog 5 dagen de tijd heeft om te betalen. Na een jaar ben ik dit zo beu dat ik een advocaat in de arm neem maar zij krijgt helemaal geen response. Ook is mijn naam aanduiding niet goed, zelfs niet als ik een kopie van het GBA toestuur, wat mijn advocaat ook toestuurt. Telefonisch zijn ze heel slecht bereikbaar omdat je in een call-center uitkomt, hun zeggen precies wat op het scherm staat maar doorverbinden met de afdeling debiteuren kunnen ze niet. Het enige wat ik kan zeggen is dat AnderZorg mij al 3 jaar lang een andere zorg geeft maar niet de zorg van de polis.

uit Zwolle zegt op 18 March 2015:

Al een jaar of 3 ga ik 2x per jaar naar het ziekenhuis voor röntgenfoto's te laten maken en voor een echo van de nieren. Dit is specialistische hulp en wordt normaal gesproken vergoed door de zorgverzekeraar. Bij Anderzorg denken ze daar nu anders over en heb ik van hun een rekening gekregen van 180 euro. eigen risico!!! over augustus 2014. Rekening ontvangen in februari 2015!!!
Anderzorg mag dan de beste premie hebben, maar ze hebben ook de slechtste service!

uit Groningen zegt op 4 February 2015:

Net een rekening te betalen ontvangen van Ander Zorg - kosten van 07.04.2014 - Kring-Apotheek Selwerd.De kosten zijn volgens Kring Apotheek Selwerd onterecht gedeclareerd en vorig jaar terug betaald aan Ander Zorg. Deze kwestie is met de Zorgverzekeraar vurig besproken met de klachten afdeling en alsnog door Ander Zorg onterecht bevonden. Heden willen ze opnieuw beginnen. Slaap toch lekker Ander Zorg !

uit Groningen zegt op 4 February 2015:

Net een rekening te betalen ontvangen van Ander Zorg - kosten van 07.04.2014 - Kring-Apotheek Selwerd.De kosten zijn volgens Kring Apotheek Selwerd onterecht gedeclareerd en vorig jaar terug betaald aan Ander Zorg. Deze kwestie is met de Zorgverzekeraar vurig besproken met de klachten afdeling en alsnog door Ander Zorg onterecht bevonden. Heden willen ze opnieuw beginne. Slaap toch lekker Ander Zorg !

zegt op 4 February 2015:

Net (4 februari 2015) een rekening te betalen ontvangen van Ander Zorg - kosten van 07.04.2014 - Kring-Apotheek Selwerd.De kosten zijn volgens Kring Apotheek Selwerd onterecht gedeclareerd en vorig jaar terug betaald aan Ander Zorg. Deze kwestie is met de Zorgverzekeraar vurig besproken met de klachten afdeling en alsnog door Ander Zorg onterecht bevonden. Heden willen ze opnieuw beginne. Slaap toch lekker Ander Zorg !

uit Groningen zegt op 7 November 2014:

Superslechte ervaring met Anderzorg. Door problemen met mijn bedrijf en overleg met GKB bedrijf moeten stoppen. Resultaat 9 maanden geen geld. Duidelijk en helder gecommuniceerd en geen enkel begrip. Geven wel akkoord op een schuldregeling van het GKB, maar als je schuldsanering probeert te voorkomen geven ze niet thuis en gaan ze niet akkoord terwijl je ze 6 x meer biedt. 30 jaar geen enkel betalingsprobleem gehad met een zorgverzekering en nu zo te kakken worden gezet door een organisatie die klanten geen flikker interesseert. SCHANDE. O ja, in al die 30 jaar ook nog nauwelijks iets gedeclareerd. Nog niet eerder een zo klantonvriendelijk bedrijf tegen gekomen die nog steeds een overheidsmentaliteit heeft. Raad iedereen aan om een andere verzekeraar te kiezen.

zegt op 27 October 2014:

communicatie met deze verzekeraar komt zeer moeilijk tot stand

uit Elp zegt op 23 October 2014:

Moest een spoedbehandeling ondergaan in het buitenland (België) i.v.m. een ontstoken wortelkanaal, duidelijke hartkloppingen in de nek van de pijn. Binnen twee uur na contact dan ook geholpen door de tandarts.

Verhaal in een brief naar Anderzorg gestuurd waarop mij verteld wordt dat het niet onder de voorwaarden valt en dat ik zelf voor de kosten mag opdraaien.

zegt op 30 September 2014:

Dekking en verzekering is wel prima maar administratief is het bij AnderZorg een chaos. Incasso afspraken over premie of eigen risico worden volstrekt

zegt op 25 September 2014:

Ze doen gewoon precies wat ze beloven. Geen poespas of ontwijken van vergoedingen.

zegt op 24 September 2014:

Alleen maar positief. Goed en snel contact. Alles via internet. Prima!

zegt op 16 September 2014:

Ik moest een polisverklaring hebben omdat ik ging studeren in het buitenland. Na een telefoontje kreeg ik na 7 werkdagen, na er achteraan gebeld te hebben, de verklaring van Anderzorg toegestuurd. Dit was een verklaring die zij altijd uitgaven aan studenten die op uitwisseling gaan. Toen ik deze indiende bij mijn universiteit, gaven zij aan dat ze een aantal dingen wat specifieker wilde zien. Ik vroeg aan Anderzorg of zij dit konden specificeren in het Engels (met daarbij de precieze specificaties waarom mijn universiteit vroeg). Anderzorg vertelde mij dat ze deze dingen inderdaad verzekerden, maar wilde dit niet officieel bevestigen in het Engels omdat de verklaring die ik had gekregen "altijd voldoende was geweest.". Na een aantal keer heen en weer mailen en bellen was de kwestie nog steeds hetzelfde. Uiteindelijk begon Anderzorg mijn e-mails voor weken te negeren, alhoewel ik ik nadrukkelijk had aangegeven dat ik een stricte deadline had. Hopeloos.

zegt op 13 September 2014:

Makkelijk zelf online regelen. Simpel te begrijpen en duidelijke voorwaarden. Verreweg de goedkoopste bovendien.

zegt op 9 September 2014:

Ze zijn erg rechtlijnig. Een antwoord op een vraag wordt zeer formeel gegeven zonder enig inlevingsvermogen. De polis is onduidelijk. Totaal geen flex

uit Den bosch zegt op 27 June 2014:

Nu reeds 4jaar klant bij AnderZorg en vanwege goede gezondheid weinig problemen. Nou jou zelfs premie incasseren is voor AZ moeilijk dus premie 2012 2x betaald dus moest storneren.
Door combinatie hoog eigen risico en hartinfarct begin dit jaar hoge betalingsverplichtingen. Betalingsregelingen zijn voor AZ echter heel moeilijk!! Gelijk een regeling voor het hele bedrag van het eigen risico daar weet men geen raad mee, alleen voor het gedeclareerde bedrag. Door de gespreide declaraties zit je vervolgens met verschillende regelingen, die AZ dan vervolgens weer zonder overleg samenvoegt. Uiteindelijk blijft het een loterij wanneer welk bedrag wordt afgeschreven. Wil je daarover via MijnAnderZorg een klacht via email versturen dan verdwijnt de uitgebreide e-mail zodra je hem verstuurd?
Zo hoef je ook geen klachten op te lossen. Ben je gezond dan is AZ goedkoop. Anders zou ik zeggen goedkoop is duurkoop. Mij zien ze eind dit jaar vertrekken!

uit Oudorp zegt op 25 May 2014:

Na jaren klant te zijn geweest ben ik nu helemaal klaar met Anderzorg.
Via de internetsite, anders is niet mogelijk, ga ik gespreide betaling aan voor mijn eigenrisico zoals vermeldt in zes termijnen.
Na de eerste betaling schrijft Anderzorg het totale bedrag af. Dus ik storneer in verband met de hoogte van het bedrag. Daarna ga ik gewoon door met maandelijkse betalingen krijg ook maandelijks acceptgiro's voor deze betalingen.Moest nog twee termijnen voldoen krijg ik een deurwaarder tussen de deur. Dus ik teken bezwaar aan. Anderzorg weet opeens van niets. Gelukkig heb ik bewijzen over de gehele affaire die vooraf ging, dus nogmaals bezwaar. Vermeldingwaard bij elke vordering van de vaste deurwaarder van Anderzorg was het bedrag verschillend.
Laatste kontakt alle bewijzen overhandigd en wat nu? Ik krijg afgelopen week een schrijven dat Anderzorg om moverende redenen van vordering niet doorzet en dossier sluit. Schrijf dan dat je er geen plus meer inziet en niet wilt zeggen dat je verkeerd bezig was. Ik heb Anderzorg reeds geschreven dat ik liever gisteren dan vandaag stop met de overeenkomst maar daar zal geen gehoor aan gegeven worden.
Anderzorg=andere zorgen. Deze aanbieder snel links laten liggen.

zegt op 14 April 2014:

Deze " goedkope" zorgverzekeraar vergoed weinig tot niks.... Ja dan kan je een lage premie rekenen! Zeker niet aan te raden!

uit Pijnacker zegt op 19 December 2013:

Anderzorg, relatief goedkoop, maar uiteindelijk duurkoop. Zeker NIET de goedkoopste en zeker NIET de beste. Ben sinds 2005 klant bij Anderzorg.. dus kan denk ik een goede beoordeling geven. Ben het nu echt zat en stap per 1 januari over naar een andere zorgverzekeraar die hopelijk beter en klantvriendelijker is. Anderzorg is slordig, onprofessioneel en ondeskundig. Je krijgt geen antwoord op je vragen per mail, als je het dan zat bent en op facebook een negatieve reactie plaatst, krijgt je opeens binnen het uur wel antwoord..Hoezo? telt klanten beantwoorden alleen als het je een negatieve reactie oplevert? Op vragen over vergoedingen krijg je via verschillende kanalen verschillende antwoorden, de administratie is een bende,.. het lijkt alsof de ene hand niet weet wat de andere doet.. Geen aanrader!!

zegt op 15 December 2013:

Anderzorg weigert mij een door de huisarts verwezen Psycholoog te vergoeden, onder het mom van ; dit is alternatieve zorg

zegt op 8 November 2013:

Helaas zijn de prijzen veel te hoog om ook nog eens een aanvullende verzekering voor mijn tanden te nemen, dat geldt overigens nog meer voor de andere verzekeraars!

uit Almere zegt op 5 August 2013:

doelgroep tot 35 jaar!!! SCHOFTERIG !!!!
Alles daarboven zijn ze eigenlijk niet blij mee ! volgens medewerker klantenservice

uit Breda zegt op 3 May 2013:

Volgens de chirurg ben ik met zeer ernstige breuken aangekomen in Amphia ziekenhuis te Breda. Ambulancekosten van nog geen vijf kilometer zijn geheel voor de zwaar gewonde patiënt zelf: E 700,00!!!!!!!!!!

uit Delft zegt op 22 February 2013:

Anderzorg maakt reklame, dat zij de goedkoopste basisverzekering hebben. Echter in dit geval is goedkoop duurkoop. Alle communicatie is moeizaam. Als je een vraag via email stuurt, duurt het lang voordat je antwoord hebt. Als je de vraag telefonisch stelt, krijg je vaak een ander antwoord.
Een extra aanvulling met een tandartsverzekering is vooral af te raden. Het vergoedingen stelsel is dermate uitgekleed, dat je eigenlijk alleen premie betaald en voor een aantal basis handelingen een deel vergoed krijgt. Als je echt pech hebt en je hebt bijvoorbeeld een kroon nodig, moet je alles zelf betalen.

uit Leiderdorp zegt op 4 January 2013:

Slechte communicatie,rekeningen van het jaar daarvoor sturen,rekeningen sturen die allang betaald zijn.
Hoge telefoonkosten en ga zo maar door.
2 jaar een hoop ellende gehad door deze klote verzekering!
Zo n slechte heb ik nog nooit meegemaakt!

uit Hoofddorp zegt op 3 December 2012:

Al jaren bij anderzorg geen probleem, maar u ze de vergoedingen voor kronen etc er uit hebben gegooid en niet meer terug komt ga ik er weg dan is goedkoop duurkoop als je naar de tandarts moet.

zegt op 3 December 2012:

geen duidelijke antwoorden, te lange wachttijden tijdens een gesprek, medewerkers zijn niet of nauwelijks bekend met het zorgstelsel

uit Almere zegt op 13 November 2012:

Wat een ongelooflijke bende is het daar bij Ander Zorg. Declaraties "verdwijnen", bellen kun je slechts tegen hoge kosten. Onduidelijke informatie, geen goede controles op declaratiegedrag van zorgverleners (een paar declareerde een zorgverlener abusievelijk meermaals een behandeling, corrigeren ho maar en wel de eigen bijdrage in rekening brengen, uiteraard ook meermaals).
Ik krijg nog een berg geld en ben daarom maar even gestopt met het betalen van eigen bijdrages, dan worden er meteen deurwaarders in stelling gebracht.
Als je ze dan al aan de telefoon krijgt dan zijn ze onbeschoft, onbekwaam etc. etc.

Niet aan beginnen, het kost weinig maar dan krijg je ook weinig. Heel veel spijt van. Ik stap gegarandeerd over

uit Alkmaar zegt op 15 October 2012:

Wat een Zootje Ze hebben een standaard/ kant en klare antwoord over een evt. probleemstelling. er wordt niet getracht om te luisteren naar de klant. voor alle klachten/opmerkingen denken zij een standaard antwoord voor te schotelen die zij blijkaar in een boekje kunnen vinden.
Notaas van meer dan een jaar geleden niet te traseeren gewoon betaalen

zegt op 1 May 2012:

Ze hebben een standaard/ kant en klare antwoord over een evt. probleemstelling. er wordt niet getracht om te luisteren naar de klant. voor alle klachten/opmerkingen denken zij een standaard antwoord voor te schotelen die zij blijkaar in een boekje kunnen vinden.

uit Veenendaal zegt op 28 February 2012:

Ziekehuis diende een aanvraag voor een machtiging operatie in na weken nog niets vernomen met anderzorg per e-mail contact gehad en er werd verteld dat de aanvraag nooit was aangekomen wederom een aanvraag ingediend na 1 week nog niets van anderzorg gehoord telefonisch contact gehad men vertelde mij ze hadden een grote achterstand en ik lag ergens op de stapel.Wederom een e-mail weg en een e-mail terug ontvangen met de mededeling dat ik nog maar even geduld moest hebben want men kon niet zeggen wanneer ik die machtiging krijg. Nu na weken wat ook al maanden zijn zit ik nog steeds te wachten geen wachttijd bij het ziekenhuis maar bij deze verzekering.

uit Almere zegt op 26 January 2012:

Ik ben in 2012 overgestapt naar een andere zorgverzekering. Hiervoor was ik al jaren verzekerd bij Anderzorg, maar ik moet toegeven: hun administratie is een zooi. Vorig jaar, premie betaald in januari, bleek ik niet meer ingeschreven bij hun te zijn (terwijl ik niet had opgezegd, maar veranderd naar aanvullend). Nu is de premie afgeschreven, dit weer netjes door de bank teruggeboekt (van Anderzorg niets gezien). Vervolgens gaat anderzorg een paar weken later het zelf nog een keer terugboeken en dan gaan dreigen dat ik niet heb betaald (had deze brief als foutief gezien, ze maken wel vaker dit soort fouten. Blijkt het inderdaad een fout te zijn omdat het bedrag meerdere keren is terug geboekt). Communicatie bestaat dus ook nog niet bij Anderzorg. Jammer, de prijs was altijd redelijk laag, maar service ver beneden een nulpunt. Blij dat ik ben overgestapt naar de concurrent.

uit Poortvliet zegt op 22 December 2011:

declaraties raken zoek, terwijl eerder een bevestging van ontvangst is gegeven.
Machtiging ziektekostenvervoer wordt zonder voor informatie stopgezet.
Nieuwe aanvraag raakt tot twee keer zoek.
Aantal medische zaken worden niet vergoed.
Waardeloze uitgeklede verzekering.

zegt op 30 October 2011:

Ik liep in 2008 achter met betalen en kreeg daarom de ziekenhuisrekeningen naar mijn eigen adres gestuurd omdat het ziekenfonds ze vanwege mijn betalingsachterstand niet wilde vergoeden. Dit is echt niet leuk maar ik heb denk ik geen keuze gezien mijn eigen betalingsachterstand. Alleen nu dit jaar loop ik nog altijd achter met mijn premies. Ik ben in het buitenland naar een arts geweest welke ik eerst zelf moest betalen. Er van uitgaande dat het ziekenfonds me toch niks zou vergoeden maar een poging het te proberen vond ik het wel waard, heb ik de rekening opgestuurd naar mijn ziekenfonds. Wat blijkt, ze hebben me de rekening vergoed! Waarom deze wel en de ziekenhuisrekeningen die vele malen hoger zijn niet begrijp ik niet. Het enige antwoord wat ik van hen krijg is dat ik achterloop en daarom zelf voor de kosten opdraai.. Waarom ze in 2011 dan wel uitbetalen is mij niet duidelijk..en hen blijkbaar ook niet.

zegt op 17 July 2011:

zojuist een factuur ontvangen van 31-12-2010 van ziekenhuis bezoek, hoewel ik al mijn 10 vingers nog gewoon heb.
Snap het niet, lijkt mooi spookfactuurtje.
Benieuwd of ze me terugbellen. Lekker relaxed wel, factuurtje sturen en is de klant weer aan zet.


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen