IZZ Zorgverzekering

★★★★☆ 8.1/10 (270 reviews)

Logo verzekeraar IZZ

IZZ is al ruim 30 jaar dé zorgverzekeraar voor de zorgsector. IZZ biedt een aantrekkelijke en betrouwbare collectieve ziektekostenverzekering.

Zorgverzekering IZZ 2024

Ben je op zoek naar de IZZ zorgverzekering voor 2024? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of IZZ de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij IZZ een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2024 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen IZZ zorgverzekeraar

 • 5% korting op de basisverzekering
 • €30 extra korting op speciaal Zorg voor de Zorg pakket
 • Eigen Risico Compensatie bij COVID-19
 • Ruime vergoedingen voor fysio en psychische hulp
 • Gratis trainingen, tools en korting voor betere zelfzorg

Basisverzekering IZZ (2024)

Bij IZZ kun je kiezen uit de basisverzekeringen van CZ en VGZ. Dit zijn de CZ zorgverzekering en de VGZ zorgverzekering. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering IZZ

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de IZZ zorgverzekering 2024 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • CZ Zorg voor de Zorg
 • CZ Zorg voor de Zorg Compleet
 • CZ Zorg voor de Zorg Budget
 • CZ ZorgStart
 • CZ ZorgBeter
 • VGZ Zorg voor de Zorg
 • VGZ Zorg voor de Zorg + Extra 1
 • VGZ Zorg voor de Zorg + Extra 2
 • VGZ Zorg voor de Zorg + Extra 3
 • VGZ Instappakket
 • VGZ Bijzonder Bewust

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering IZZ

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2024. Dit doe je met een IZZ tandartsverzekering via VGZ. IZZ biedt hiervoor de CZ Tand 1. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie IZZ 2024

Hieronder vind je de premie van IZZ. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2024.

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2024

2023

2022

€149,95

€ 147,85

€ 142,40

€146,95

€ 141,95

€ 132,65

€ 139,95

€ 132,95

€ 126,15

2021 € 132,20 € 124,45
2020 € 127,70 € 119,95
2019 € 125,95 € 120,95
2018 € 119,44 € 114,44
2017 € 113,28 € 109,94
2016 € 107,72 € 103,28
2015 € 107,72 € 103,28

Eigen risico IZZ 2024

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2024 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2024.

Onafhankelijke beoordelingen voor de IZZ Zorgverzekering

De IZZ Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De IZZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 mei 2014 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De IZZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 mei 2013 door SAMR beoordeeld met een 7,6.

De IZZ Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2012 van 9 november 2012 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,7.

De IZZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 3 mei 2012 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De IZZ Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,8.

De IZZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 mei 2011 door SAMR beoordeeld met een 7,6 in de categorie ‘Tevredenheid met dienstverlening’.

De IZZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 mei 2011 door SAMR beoordeeld met een 6,5 in de categorie ‘Tevredenheid met prijs’.

De IZZ Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,6.

De IZZ Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,9.

De IZZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De IZZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 mei 2009 door SAMR beoordeeld met een 7,3.

De IZZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De IZZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 juli 2008 door SAMR beoordeeld met een 7,5.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de IZZ Zorgverzekering

goed geregeld,eigenlijk nooit problemen gehad. Dus waarom overstappen

Blijf hier ver vandaan, declaraties worden geweigerd omdat een ze 2 maanden nodig hebben om een overgangsregeling voor orthodontie in het systeem te zetten. Je moet zelf maar aan de zorgverlener betalen en in maart nog eens proberen te declareren.

Ben nu al weken aan het bellen en mailen om een wijziging van mijn betaalrekening en de daarmede samenhangende incasso van de premie resp. de wijzigin

Ruim meer dan 20 jaar bij deze verzekeraar met een zeer uitgebreide (aanvullende)verzekering. Maar de laatste jaren constateer ik dat de vergoedingen steeds verder uitgekleed worden, de afgelopen 5 jaar nog het meest. Met een duurder geworden premie! Bv brillen van €340 naar €118 vergoeding. Tandheelkunde zijn de vergoedingen ook significant gedaald. Ik ben chronisch ziek, al 31 jaar en heb weinig baat bij een goedkope nog verder uitgekleed polis. Collectief verzekerd met een maandelijkse premie van €168 vind ik veel, zeker met nog verder gekrompen vergoedingen en uitgekleed polis. Overweeg serieus om naar een concurent te verhuizen.

Dramatisch. Voldoet niet aan zorgplicht en communiceert abominable.

De izz omgeving bevat regelmatig storingen en vooral in het weekend. De klantenservice geeft je antwoord op vragen die ik zelf ook vaak bedacht had. En als je fraude vermoed, wordt er heel laconiek mee omgegaan.

Had toch een idioot aan de lijn vandaag. Totaal niet meedenkend of klant vriendelijk. Niet eens een mail gehad zodat ik kon vertellen hoe goed deze persoon mij geholpen had. NOT!

Facturen zijn gemakkelijk te betalen via de website, de klantenservice is echter een ramp. Ze lezen voor wat ze op de website vinden, wat je dus zelf ook kan vinden. Als het onduidelijk op de website vermeld staat heb je dus pech. Wel betaal je de kosten voor het telefoongesprek en staat minuten lang in de wacht alvorens je 'geholpen' wordt. Na het telefoongesprek ontvang je een evaluatie per mail. Wanneer je hier aangeeft niet tevreden te zijn en je hierover contact wil (ze vragen hiernaar) nemen ze geen contact met je op. Je kan tevens geen aparte verzekeringen afsluiten (bijv. tandarts), maar alleen een extra pakket waarmee je meteen voor een heleboel zaken beter verzekerd bent.

Nu bijna 3 jaar bij IZZ en mijn ervaring is steeds slechter. Ik ben van mening dat IZZ op een slinkse manier fraude pleegt naar de klant toe. Problemen met declareren: ze vergoeden NOOIT!! een declaratie in EEN KEER! De periode van eind 2015 tot april 2016 heb ik 3 declaraties ingediend en alle drie zijn onterecht afgekeurd. Die eerste 2 heb ik uiteindelijk gedeclareerd gekregen na een hoop neppe excuses, maar met die derde ben ik al een maand mee bezig. In hun vergoedingenoverzicht staat duidelijk dat ik er recht op heb, maar je krijgt gewoon NIETS! Contact gehad met zeer onbeschofte en niet-meedenkende klantenservice. Waarom vind ik ze boeven? Een declaratie kun je online indienen, maar de declaratie -zoals je die hebt ingediend- wordt niet opgeslagen in je profiel. Zij beweerden dat ik iets heel anders heb ingediend (Screenshot van bankafschrift) terwijl ik voor de 5e keer een factuur in PDF formaat heb verstuurd. Het is dus jouw woord tegen dat van hun, niets meer te achterhalen na de online declaratie. 2017 zeer zeker overstappen STELLETJE BOEVEN!!! Wat een dure, waardeloze en tijdrovende @#!

Dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van IZZ vanwege het voordeel voor zorg medewerkers. Ik heb de natura met aanvullend 1 verzekering afgesloten. Na het vergoedingen overzicht bekeken te hebben leek me dit een prima keus. Tot ik ± €75 over moest maken voor een bloedonderzoek bij de huisarts. Een medewerker vertelde me dat ergens in de kleine lettertjes een uitzondering staat voor labonderzoek door niet gecontracteerde zorgverleners. Terwijl er vrijwel in het begin staat dat labonderzoek bij de huisarts gewoon vergoed wordt.

Zorgplicht ver te zoeken bij deze verzekeraar. Onvakkundig personeel. Slechte tandartsdekking. Niet afsluiten.

Ondanks de topverzekering, 2000 euro bij moeten betalen, Klantenservice vriendelijk, maar hebben ook geen benul van de (kleine) regeltjes, dus verkeerde voorlichting.

IZZ, zorg voor de zorg???? Ondanks topverzekering, dit jaar al 2000 euro zelf moeten betalen! Van het kastje naar de muur gestuurd.

Goed uitkijken met het indienen van een declaratie .

Mijn implantaten zouden ongeveer op 2400 euro komen. Ik heb een tandarts verzekering met een vergoeding voor implantaten van 1000 euro. Omdat de implantaten ingebracht werden door een kaakchirurg, heb ik telefonisch IZZ gevraagd of de kosten van de kaakchirurg van de basisverzekering zouden vergoed worden.Ze heeft ja gezegd, wat achteraf niet goed was. Ik kreeg een rekening van 1200 euro die ik zelf moest betalen. Ik heb daarvoor een klacht ingediend. Ik ben dezelfde week teruggebeld en ze hebben toegegeven dat ik verkeerd ben voorgelicht. Ik heb binnen een week het bedrag van 1000 op mijn rekening gekregen.

Voorlichting bij nieuwe basisverzekering Variant Natura: er wordt melding gemaakt van "GEMIDDELD GECONTRACTEERD TARIEF": dit is een volledige eigen (!) keuze door de verzekeraar en niet te controleren: deze spreekt met sommige ziekenhuizen prijzen af voor behandelingen die deze niet doen. Dus extreem lage prijs, daardoor daling van het gemiddelde tarief: een excuus om niet alles te hoeven vergoeden. Dit is mijn eigen ervaring als zorgverlener, waarbij clienten een marginaal deel van de rekening vergoed kregen. Dit doen de andere verzekeraars ook. Voorlichting bij 'Variant Restitutie': "MARKTCONFORM TARIEF" : dit bestaat niet!! Prijzen zijn vrij onderhandelbaar. Dit is wederom een volstrekte eigen keuze (!!) door de zorgverzekeraar, dus in veel gevallen lager dan waar een zorgverlener zorg voor kan verlenen. Hoeven de verzekeraars wederom niet de gehele rekening te vergoeden. Een wassen neus! Clienten misleid, zorgverleners failliet. Fijn bezuinigd. Wie betaalt de rekening?

Meest dure verzekering ooit 176 euro per maand voor 1 persoon. Maar weinig uiteindelijk vergoed krijgend. (bijna elke maand 30 euro nog kwijt aan dingen die in het ziekenhuis worden voorgeschreven en niet worden vergoed ondanks meest uitgebreide pakket. Verder klantenservice meest waardeloos die ik ooit gesproken heb van alle klantenservices. Ivm het eigen risico tot 3x toe totaal verkeerd voorgelicht of nog openstaande bedrag. Elke keer werd gezegd maak x over dan betaal je nog alleen maar de premie. toen 2e keer maak y over dan is alles goed. Dus weer netjes overgemaakt en nu week geleden bleek dit toch weer niet te kloppen. Hadden weer een scherm over het hoofd gezien. Zeer slechte zaak en klacht levert je niks op ja een vvv bon van 10 euro. Vorige jaar nog 25 tot 40 euro blijkbaar.

Nooit problemen gehad bij vergoedingen. Vragen, ook schriftelijk, worden snel afgehandeld. Duidelijke communicatie zowel per brief als op je online zorgaccount.

Goede vergoeding en snelle afhandeling declaratie. Premie incasso via salaris. Geen premie achterstand mogelijk. Bij aanvullende verzekering ontvang je vanuit de cao een werkgeversbijdrage

Nooit geen problemen, vragen duidelijk beantwoord en betaling altijd correct en op tijd.

Heel vriendelijke mensen. De vergoedingen worden goed afgehandeld, etc.

Zeer vlotte service en heldere voorlichting. Ruime dekking m.n. mondzorg.

Enorme bureaucratische poppenkast rond een poliklinische ingreep waarvoor ik volledig verzekerd was in de aanvullende verzekering. Voor je het weet kom je terecht in de machtsspelletjes tussen verzekeraar en medisch specialist. Het gaat dan om de 'toestemming' voor de behandeling waarvoor je volledig verzekerd bent.

De administratie is een drama. Slechte doorschakeling van "Mijn IZZ" naar eigen e-mail, waardoor je geen bericht krijgt van openstaande factuur. Er wordt zonder pardon een incassobureau ingeschakeld. Wees dus zelf héél alert! Bovendien raakte een toestemmingsaanvraag voor een operatie "zoek". Slordig.

Vorig jaar gevraagd of ik bij een lensimplantaat ik de brilvergoeding zou ontvangen Werd beaamt want ik ben aanvullend verzekert voor 100 EUR Nu ben ik geholpen aan een staar operatie waarbij omdat de operatie toch noodzakelijk was een multi focale lens te laten implanteren De izz geeft nu niet thuis Ik zou weer terug moeten naar de oogarts voor een medische verklaring terwijl ze kunnen zien dat de operatie gewoon vanuit de oogarts is vergoed en medisch noodzakelijk was Burocratie ten top en dit was niet vertelt bij het afsluiten Vervolgens gebeld en de dame aan de lijn zou dezelfde week terug bellen Niet dus niets meer gehoord Vind dit behoorlijk onbeschoft Eind van het jaar ben ik hier na heel veel jaren daar verzekert te zijn , ben ik weg Wel de polis verkopen maar niet uitkeren vind ik misleidend ?

Logistiek is het een puinhoop bij IZZ. Elke declaratie weer duwen en trekken om de boel vergoed te krijgen. Als je ook nog een basisverzekering hebt bij VGZ gaat het helemaal fout. Dan "zien" ze de aanvullende verzekering bij IZZ niet, zodat je voor elke declaratie een gevecht moet leveren. Uiteindelijk kunnen ze er dan niet onderuit en volgt vergoeding na eindeloze telefonades met klachtenafhandeling en de nog beroerder functionerende klantenservice.

Zorgverzekering is niet aan te bevelen. Facturen van b.v. een ziekenhuis komen pas aan het eind / begin het nieuwe jaar bij mij binnen. Call Center van IZZ kan beter, soms heb ik het idee dat ze niet kundig zijn, en mijn vragen niet duidelijk kunnen beantwoorden. Het is aan te bevelen de facturen van IZZ goed na te kijken, weleens gehad dat ik een bedrag moest betalen dat al verrekend was in een andere factuur. Premies zijn vrij duur en verhoudings- gewijs wordt er minder vergoed.

Vergoeding orthodontie van 70% is ruim onder de maat. IZZ wil op haar website niet standaard naar de klant verantwoorden wat de zorgverlener precies heeft gedeclareerd (op de website staat alleen maar 'Ziekenhuis' of 'Tandarts' bij de verschillende bedragen). Je moet bellen voor een specificatie. Dan blijkt het klantencontactcentrum onbekwaam: ze zeggen wel toe dat ze de specificaties van de facturen gaan versturen, maar doen dat vervolgens niet.

Goede verzekeraar, maar heel erg duur voor de aanvullende verzekeringen. Nauwelijks mogelijkheid om je aanvullende verzekering naar eigen wensen in te richten. Er zijn alleen vastgestelde pakketten.

Zeer helder en duidelijke communicatie. Veel zaken via het internet af te handelen. Foto's uploaden van declaraties. Zeer snelle respons bij vragen aan de klantenservice per e-mail. Telefonisch ook snel geholpen. Erg persoonlijk in de omgang. Jammer dat niet alles vergoed wordt, maar een groot deel zeker wel.

Zeer formele benadering; wachten op besluitvorming buitenlandse behandeling; burocratisch; wel vriendelijk maar dat is schijn, daarachter keiharde benadering. Veel reclame voor werkers in de zorg; "beter mens"benadering, is meer pr dan werkelijkheid

Goede betrouwbare zorg verzekering met goede dekking. Alleen dekking voor brillen zou wat ruimer mogen zijn ,als je echt een bril nodig hebt (die dan toch echt prijzig zijn)is de dekking wat karig.

Tijdens verjaardagen of andere samenkomst hoor je toch vaak negatieve cq ontevredenheid aangaande (andere) zorgverzekeraars, positief is dat zorgverzekeraar IZZ nooit over de tong gaat.

Ik heb nog nooit problemen met IZZ gehad. Integendeel. Ze hebben zelfs uitgekeerd, terwijl ik fout zat.

Deze mensen zijn alleen bereikbaar via een telefoniste welke antwoorden opleest van een beeldscherm. Meedenken kan men niet. Als het op een complexe vergoeding aankomt probeert men een ontmoedigingsbeleid te voeren door vragen te stellen welke reeds beantwoord zijn. Ik zal niet verder gedetailleerd op een casus ingaan maar iemand met een bepaalde vorm van kanker welke behandeld kan worden in het buitenland, omdat ze daar de techniek hebben wat we in Nederland nog steeds niet kunnen, zo tegenwerken is niet menselijk meer. Alles is uit de kast gehaald door ons maar IZZ heeft geen haast, ze vertragen eerder. Wat een %#@# maatschappij. Mensen van IZZ, denk eens als mens en niet als een robot met eurotekens!

Als je in de gezondheidszorg heb gewerkt of werkt dan kom je automatisch bij IZZ

Als je niets hoeft te veranderen gaat het goed, maar zodra je iets wilt aanpassen gaat het fout. Vooral het aangeven van pakketten voor meeverzekerde kinderen kan niet digitaal en als je het telefonisch doet gaat het nooit goed. Als je belt geven ze aan dat het veranderd wordt, maar dit blijkt dan weer niet het geval. Ook krijg je polissen zonder premies erop of met de verkeerde geboortedatum, terwijl dit gekoppeld moet zijn aan het BSN nummer. Dus dit wordt niet gecheckt. Als je een machtiging hebt voor een declaratie moet je iedere keer bellen om voor je vergoedingen in aanmerking te komen.

Betalen zeer slecht uit. Declareren terwijl dat niet moet. Klantenservice absoluut niet vriendelijk. Moet overal zelf achteraan.

IZZ is er specifiek voor mensen die in de gezondheidszorg werken. IZZ is in vergelijking met andere zorgverkeraars duur met minder dekking.

Duidelijke vergoedingen, en makkelijk online te regelen. Toen er iets onterecht gedeclareerd was, kreeg ik hier bericht over. Ik was er niet eens van bewust dat er iets niet goed gegaan was. Erg tevreden over.

Uitgebreide dekking, pakket 3 en vlotte afhandeling van ingediende nota's

Goede verzekering met name indien men in de zorg werkzaam bent geweest.

Ik stond tot juli 2013 op het polis van mijn moeder. Ik werd automatisch meeverzekerd voor een bedrag van 89 euro. In juli 2013 heeft de verzekering besloten dat dit niet meer kon. Echter, hebben ze me rekeningen gestuurd van de basis + AANVULLENDE pakketten waardoor ik volgens hun nu 146,90 euro moet betalen. Ik heb hier nimmer toestemming voor gegeven, nooit iets ondertekend. Ik heb het gevoel dat ze mij proberen op te lichten!

als je echt ziek wordt/bent heb je niets aan IZZ. Ze doen overal zeer moeilijk over. Zelfs als ze uit coulance een behandeling vergoeden, duurt het maanden voordat ze het bedrag van 3000 euro op je rekening storten. Ik heb al meerdere keren gebeld en geklaagd, maar ze storten geen geld.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen