ONVZ Zorgverzekering

★★★★☆ 8.2/10 (363 reviews)

ONVZ Zorgverzekeraar Ervaringen

ONVZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk die al ruim 75 jaar ziektekosten verzekert en mensen zo goed mogelijk naar de juiste zorg wil begeleiden.

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • Je persoonlijke ZorgConsulent
  • Kies de zorg die je zelf wilt
  • ONVZ biedt ruime vergoedingen

Onafhankelijke beoordelingen van zorgverzekeringen bij ONVZ

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 30 november 2018 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Ziektekosten'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 30 november 2018 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Tandheelkundig'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 22 november 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Ziektekosten'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 22 november 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Tandheelkundig'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,1.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 1 december 2016 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Ziektekosten'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 1 december 2016 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Tandheelkundig'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 11 december 2015 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Ziektekosten'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 december 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit AV Ziektekosten'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 8,2.

De ONVZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 mei 2014 door SAMR beoordeeld met een 8,4.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 16 december 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit AV Ziektekosten'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 mei 2013 door SAMR beoordeeld met een 8,3.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 december 2012 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit AV Ziektekosten'.

De ONVZ Zorgverzekering is op 26 november 2012 door Bureau DFO beoordeeld met een 7,9.

De ONVZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 3 mei 2012 door SAMR beoordeeld met een 8,1.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 20 december 2011 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit (AV Ziektekosten)'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2011 van 8 november 2011 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,8.

De ONVZ Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,2.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 mei 2011 door SAMR beoordeeld met een 8,0 in de categorie 'Tevredenheid met dienstverlening'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 mei 2011 door SAMR beoordeeld met een 6,7 in de categorie 'Tevredenheid met prijs'.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 20 december 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit' voor aanvullende ziektekosten.

De ONVZ Zorgverzekering is op 16 juni 2010 door Bureau DFO beoordeeld met een 7,6.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen 2010 van 1 juni 2010 door SAMR beoordeeld met een 7,9.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

De ONVZ Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,2.

De ONVZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 mei 2009 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De ONVZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De ONVZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 juli 2008 door SAMR beoordeeld met een 7,6.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

ONVZ Commercial Verzekerd van jezelf (2018)

ONVZ Commercial Zorgconsulent (2006)

DSW Welkom bij DSW Zorgverzekeraar (2017)

Ervaringen met de ONVZ Zorgverzekering

De omroep is onder gebracht bij ONVZ, wij zijn zeer tevreden met de verzekering. Als er iets is en we bellen. Tot nu toe altijd goed behandeld. Onze d
Deze verzekeraar is niet goedkoop maar vergoed vrijwel alles wat nodig is. Mensen zouden de keuze voor hun zorgverzekeraar eerst moeten laten bepalen
Mijn man heeft cholesterol verlagers nodig en kreeg simvastine. Van deze pillen kreeg hij ontzettend veel last van spieren in nek, schouders en kaak,
Geven aan geen preferentiebeleid medicijnen te hebben, dit is echter misleidend. Ze hebben onderhandse afspraken gemaakt met de apothekers waardoor di
Verstrekken verkeerde informatie tot twee maal toe. Beantwoorden brieven niet.
De website werkt niet. Kan geen informatie vinden. Geen polisvoorwaarden. Geen reglementen. Geen vergoedingen. Het werkt niet. Hoe kan ik dan beslisse
In april 2017 werd bij mij mondkanker geconstateerd; op 26 mei 2017 werd ik geopereerd in het LUMC. Van 10 juli 2017 t/m 16 augustus 2017 werd ik 28 m
Omdat bij mijn vrouw borstkanker werd geconstateerd heb ik over diverse zaken contact gehad.Ze moest elke dag naar Vlissingen voor bestralingen en dat
ONVZ heeft in 2015-2016-2017 declaraties dubbel uitbetaald hierop heb ik ONVZ gewezen. Nu kreeg ik april 2017 een bericht dat ik 2400 euro moet terugbetalen zo brengt ONVZ clienten in de problemen. Na tientallen telefoongesprekken en mails heb ik nog geen bevredigend antwoord. De communicatie en administratie is absoluut niet de sterkste kant van ONVZ sinds 2015/2016 is het computersysteem veranderd (cloud) heb ik correctie nota's ontvangen. Ik heb meerdere malen het bedrag teruggestort (euro 1650
Behandelen mijn huisarts ronduit schandalig. Waar Menzis en VGZ kunnen meedenken en oplossingen bieden geeft ONVZ niet thuis. Medewerker weigert zelfs
Sinds 2 maanden bij onvz en nu al een drama, wat een verzekering
Slechte communicate of helemaal geen communicatie.Declaraties worden regelmatig afgekeurd. Als je belt en je wijst dat dit in de polis staat. Gaan ze navraag doen. Dan geven ze je gelijk en bleven dat in orde te maken. Gebrekkige kennis is vooral oorzaak van uitzendkrachten die niets maar ook niets weten. Regelmatig in de clinch met ze. Als via een web een vraag stelt krijg je een genereert berichtje dat ze verzoek in ontvangst hebben genomen en zo spoedig mogelijk reageren. Helaas in 70% van de gevallen geen reactie. Wat er snel gaat is de maandelijkse premie naar je toesturen. Die sturen ze de eerste week van de maand voor de maand erop.
Duidelijke polissen, via email goed bereikbaar, ook per telefoon Snelle afwikkeling van declaraties. Personeel vriendelijk en behulpzaam.
ONVZ geeft zeer snel antwoord op vragen, medewerkers (ters) zijn uitermate vriendelijk en deskundig. Kortom wij zijn uiterst tevreden!
Je kan zelf een arts kiezen, ook in buitenland. Maar wanneer er betaald moet worden. Kan je een standaart tekst krijgen. Waar in wordt gezegd dat de behandeling niet doelmatig is. En dat er niets of maar een deel vergoed wordt. En normen wat doelmatig is kunnen ze niet geven. Daarnaast heb ik twee keer gebruik willen maken van de zorgconsulent. Maar deze zijn ondeskundig en komen niet verder dan je te verwijzen naar de huisarts.
Wij zijn sinds 2006 bij ONVZ verzekerd. In het begin hadden we de aanvullende Topfit verzekering. De ONVZ gold toen als de "Rolls Royce" onder de ziektekostenverzekeringen en van de Topfit aanvulling beweerde ONVZ dat "alles wat medisch mogelijk is, regulier of alternatief" vergoed wordt.Helaas hebben blijkbaar veel mensen misbruik van deze ruime dekking gemaakt en na een paar jaar veranderde de Topfit in een "gewone" aanvullende verzekering met een ruime maar niet onbeperkte dekking. De toppositie werd vervangen door de zeer dure Super Fit aanvullende verzekering. Toen mijn vrouw in 2012 ernstig ziek werd heeft de ONVZ de reguliere kosten wél (ook een duur optioneel onderzoek) maar complementaire alternatieve geneesmiddelen niet vergoed.Wi zijn inmiddels een stap terug en hebben de Optifit verzekering. De verschillen zijn niet zo groot. Elk jaar in december vergelijk ik alle verzekeringen en kom telkens weer tot de conclusie dat de ONVZ nog steeds nét iets beter is dan de anderen.
Dit is een verzekering waar je zelf je arts of ziekenhuis mag kiezen. Maar ondanks dat er gezegd wordt dat alles vergoed wordt. Wordt een en ander beoordeelt op doelmatigheid. Ik heb een verzekering die bv 100% fysio vergoed. Maar toen ik een aantal weken drie keer pw (na een ingrijpende operatie) fysio heb gekregen werd dit niet betaald omdat dit niet doelmatig zou zijn geweest. Heel apart. Ook declaraties blijven soms lang liggen bij de onvz. Ik woon dicht bij de grens dus ik ga ook naar buitenland en als,ik hier voor een declaratie stuur kan dit wel 6 wekem duren voordat dit bteaald wordt.
Deze zorgverzekeraar hanteert een belachelijk acceptatiebeleid. Ik citeer stukjes uit hun mail: Helaas kunnen wij uw aanvraag voor ONVZ Vrije Keuze Optifit niet accepteren. Een zorgverzekering is bedoeld om je in te dekken tegen kosten waarvan je niet weet of je die ooit gaat maken. Het gaat dus niet om kosten die je al verwacht of waarop je een grotere kans hebt dan gemiddeld. Aan de hand van uw aanvraag en eventueel aanvullende informatie zijn wij van mening dat er sprake is van een verhoogde kans op kosten. Op basis van deze verwachting kunnen wij de aangevraagde verzekering helaas niet accepteren. ------------- Natuurlijk zoek je een aanvullend pakket dat aansluit bij kosten die je maakt en niet op kosten waarvn je niet weet of je ze gaat maken.
ONVZ heeft heel snel de geld naar mij terug overgemaakt.
Ik ben al sinds begin lid van ONVZ. Mijn familie niet en daardoor zie ik de grote verschillen, maar bij ONVZ betaal je wel wat meer! Het laatste jaar is er bij de administratie wel een probleem. Men heeft een geautomatiseerd systeem wat je soms in de kou laat staan. Dit is hopelijk snel beter. Ook de informatie die je soms krijgt is soms gebrekkig. Ga dfan maar opnieuw aan de gang per e.mail! ONVZ is de beste verzekering in ons land. Van de grote verzekeringen is blijkens de ervaringen van Familie VGZ de slechtste ( in Venlo opereren ze je nu niet als je VGZ klant ben!!) CZ doet het redelijk in het Zuiden!
ONVZ is naar onze mening een erg goede zorgverzekeraar die echt probleemloos werkt en daarbij ook nog een restitutie polis is. Na een zwangerschapsvergiftiging in week 30 lag mijn vrouw op de medicare afdeling in het Isala ziekenhuis te Zwolle waar ze een aparte kamer kreeg. Hierdoor kreeg ze de maximale rust. O.a. hierdoor (denken we) hebben we de geboorte van onze zoon bijna 2 weken kunnen uitstellen. Na een zwangerschap van 32 weken en 4 dagen kwam onze zoon gezond op de wereld. We waren (en zijn nog steeds zo blij) dat we toen die 32 weken hebben gehaald i.v.m. allerlei risico's. Mijn vrouw en zoon hebben nadien daar de beste zorg gekregen die we ons maar hebben kunnen wensen. Nu ruim 1 jaar later is hij een gezonde jongen die in het begin van zijn leven staat. Al met al was dit zeker een dure aangelegenheid maar we hebben dus geen enkele rekening gezien! Ik ben d'r van overtuigd dat we bij een andere zorgverzekeraar nooit zoveel zorg hadden gekregen als via ONVZ. Bedankt ONVZ!
specialistische behandeling en opname in ziekenhuis kon zonder problemen in gang gezet worden. Afhandeling declaraties correct afgehandeld.
Een goede zorgverzekeraar, die geen preferentiebeleid t.a.v. geneesmiddelen voert, zondermeer voor je klaar staat voor extra hulp bij het zoeken naar
Een snelle behandeling van vragen, declaraties etc. Vrije keuze is ook echt vrije keuze
Als grootste pluspunt geldt voor mij de vrije keuze. Daarnaast krijg je snel antwoord op eventuele vragen en is de afhandeling van declaraties "g
Ik word altijd vriendelijk te woord gestaan met afdoende uitleg, geen gezeur en geen laffe afhandeling. Ze zijn snel met declaraties en men denkt met
Duidelijke informatie. Snelle reactie indien er vragen zijn. Bijzonder snelle afhandeling van declaraties. Goede inzage in eigen online dossier.
Ik heb dit jaar de verzekeraar gelukkig niet veel nodig gehad, maar wat we declareerden werd vrijwel per omgaand overgemaakt.
Ik word zeer correct schriftelijk of mondeling behandeld.
Op geen enkele behandeling en/of rekeningen etc.commentaren . Zelf in 2013 open hartoperatie. Echtgenote in 2014 2/3 dikkedarm verwijderd /kanker
ONVZ "zeurt' niet over declaraties. Declaraties worden snel behandeld en uitbetaald. Toen mijn apotheek mij wilde laten betalen voor een gen
Zowel telefonisch als schriftelijk een correcte behandeling. Snelle afwikkeling van claims.
Een zeer goede begeleiding door de zorgconsulent van ONVZ. Administratief is ONVZ zeer doelmatig, correct en snel in afhandeling.
ONVZ biedt een prima polis op restitutiebasis. ik blijf hierdoor vrij in mijn keuzes voor hulpverleners. dit vind ik uiterst belangrijk.
Prima alles klopt en er mag heel veel. Ze doen niet moeilijk over een stoma zakje meer of minder.
Ik vindt ze weinig transparant en als ik ze wijs op het feit dat het ziekenhuis dubbel declareerde zijn ze niet thuis. De communicatie van de zorgverz
Goed advies bij navraag voor vergoeding hulp bij tinnitus. Onderzoeken hiernaar ook vergoedt.
ONVZ is bijzonder klantvriendelijk en zeer servicegericht!
Volgens de polisvoorwaarden ben je verzekerd van vrije artsenkeuze, hoeft de behandelaar geen contract te hebben met de verzekeraar en wordt oedeemthe
Uiterst prettig en vriendelijk. Goede uitleg van de problematiek en adequate reactie in de follow-up.
De enige restitutie verzekeraar. Vrije artsen-en ziekenhuis keuze. Uitgebreide dekking -bv Prescan, natuurgeneeskunde-. Uitstekende bereikbaarheid. To
De indiening van een declaratie werd snel en probleemloos afgehandeld.
Veel waardering voor de zuivere restitutiepolis. Info verzoek wordt adekwaat opgepakt. Jammer dat ONVZ mij niet in een voor mij passende aanvullende v
Ze zijn goed, betalen zeer snel, goeie app, alleen de aanvullende wordt steeds duurder met minder vergoedingen
Prima verzekering, straight maar oprecht. Ik voel me er goed bij.
Vrije keuze, gemakkelijke toegang tot behandeling in Duitsland met goede begeleiding indien je dat wenst. Premie ligt iets hoger maar wel mogelijkheid
Voor ons de beste zorgverzekeraar, als je bij zorgverleners komt geven de zorgverleners altijd aan dat zij de ONVZ de beste vinden conform onze bevind
Het is snel duidelijk wat wel en wat niet vergoed gaat worden. Er is wel veel mogelijk.
ONVZ verzekert mijn keuze van zorginstelling, zorgverlener en geneesmiddel.
in alle opzichten fantastisch, nooit problemen, wel aan de prijzige kant
Plezierig contact; word niet overstelpt met onnodige paperassen, indien nodig goede medewerking, vlotte afhandeling declaraties
Keuze vrijheid van de zorginstelling.Advies/Ondersteuning bij te  volgen behandeltraject.Snelle afhandeling van declaraties.
alle benodigde scans of echo's zijn gemaakt  , maar de echo's waren niet nodig geweest als er meteen een scan was gemaakt waarom door de hui
Zijn eerder bereid ' iets' te vergoeden met name bij de hulpmiddelen. Denken mee bij het zoeken naar oplossingen. Kortom zijn zeer coulant.
Zolang ik verzekerd ben bij ONVZ  (vanaf het begin) zijn er nooit problemen geweest alles is altijd cotrrect afgehandeld
Geven goede / duidelijk en eerlijke informatie. Vertellen precies zoals het werkelijk is.
Goede klantbehandeling, prima afhandeling schadeclaims.
Wij hebben de Super Fit aanvullende verzekering en daar zit een tandartsdekking van € 1.600,00 bij inbegrepen! Kort samengevat willen wij over ONVZ kwijt dat wij vereert zijn om sinds 1 januari 2006 lid te mogen zijn van deze club! Thom en Jannig Keizer, Volendam.
6 maanden durende toestand over de NOG STEEDS NIET afhandeling van mijn vraag inzake wel/ niet vergoeding van medicatie. Vanaf BEGIN JANUARI 2016, ja BEGIN JANUARI, ben ik bezig duidelijkheid te krijgen en we zijn tig telefoontjes, niet nagekomen toezeggingen en BIJNA EEN HALF JAAR VERDER. Laat me niet lachen dat hun klantenservice er alles aan doet binnen 30 dagen iets af te handelen. Ik ben vanaf januari jl. te woord gestaan door vele mensen en afdelingen. Iedereen wees naar elkaar, niemand wist waar mijn vraag thuishoorde, waar het antwoord lag. En ik heb nog NOOIT iets op initiatief van ONVZ gehoord, nooit 'we weten het nog niet' of 'we kunnen weer onze belofte niet nakomen'. Op 3 juni gaf men hoofd klantenservice aan dat BINNEN ENKELE DAGEN 'de medisch adviseur' informatie zou geven en ik zou gebeld worden. NIETS GEHOORD. Het is nu 17 juni. Wat een waardeloze toestand.
6 maanden durende toestand over de NOG STEEDS NIET afhandeling van mijn vraag inzake wel/ niet vergoeding van medicatie. Vanaf BEGIN JANUARI 2016, ja BEGIN JANUARI, ben ik bezig duidelijkheid te krijgen en we zijn tig telefoontjes, niet nagekomen toezeggingen en BIJNA EEN HALF JAAR VERDER. Laat me niet lachen dat hun klantenservice er alles aan doet binnen 30 dagen iets af te handelen. Ik ben vanaf januari jl. te woord gestaan door vele mensen en afdelingen. Iedereen wees naar elkaar, niemand wist waar mijn vraag thuishoorde, waar het antwoord lag. En ik heb nog NOOIT iets op initiatief van ONVZ gehoord, nooit 'we weten het nog niet' of 'we kunnen weer onze belofte niet nakomen'. Op 3 juni gaf men hoofd klantenservice aan dat BINNEN ENKELE DAGEN 'de medisch adviseur' informatie zou geven en ik zou gebeld worden. NIETS GEHOORD. Het is nu 17 juni. Wat een waardeloze toestand.
Goede informatie, jij zorg consulente over fronzenschoulder en fysio wel vergoed of niet. Duidelijk.
Ik had nooit over moeten stappen naar ONVZ. Ten eerste ging ONVZ niet akkoord ging met de aanvullende verzekering die ik nodig had. De reden hiervoor was dat ik vorig jaar aanvullende zorg heb gehad en daardoor een te groot risico liep om dit jaar weer zulke kosten te maken. Oftewel: als je al ziek bent, dan heb je pech. Uiteindelijk heb ik op hun voorstel een kleinere aanvullende verzekering geaccepteerd. Hierin stond dat alternatieve geneeswijzen vergoed zouden worden tot 27 euro per sessie. Dit zou betekenen dat ik voor mijn kunstzinnige therapie 43 euro per sessie zelf zou moeten betalen. Vorig jaar betaalde ik zelf 12.50 per sessie en Menzis vergoede de rest, zonder problemen. Wat blijkt nu? Die 27 euro wordt helemaal niet vergoed. Want, mijn therapeut is een behandelaar en geen arts. Alleen alternatieve zorg door een arts wordt vergoed. Dus ik betaal premie voor een aanvullende verzekering (22,32) die uiteindelijk niets van de 70 euro vergoed. Bedankt ONVZ.
Mijn chiropractor declaratie werd afgekeurd terwijl ik daar wel voor verzekerd ben AV en de chiropractor bij een (oa door ONVZ) erkende organisatie aangesloten is, dus niks aan de hand zou je denken. Echter Afgekeurd. Gebeld en kreeg een niet bepaald prettige dame aan de lijn die zeer slecht kon luisteren, en totaal niet geschikt was voor haar job. Uiteindelijk bleek dat mijn chiropractor niet in hun lijst voor kwam en het daarom niet vergoed was. Toen ik vertelde dat online bij onvz wel stond dat deze chiropractor bij een erkende organisatie aangesloten was, en haar de website bekend maaktev an deze chiro, en zag dat dit inderdaad zo was, kwam ze met het verhaal dat het niet op de factuur vermeld stond. Ik moest een nieuwe factuur vragen en weer toesturen. Het is duidelijk dat men daar de zaakjes niet op orde heeft en graag aan klantjes pesten doen. Mijn vorige ziektekosten verzekeringen hadden nooit problemen met vergoeden van dezelfde nota s.
Al een paar jaar tevreden klant geweest bij ONVZ. Totdat zo'n vier maanden het gelazer met de rekeningen/declaraties begon. Aanmaningen omdat (automatische) betalingen niet gedaan zouden zijn. Nu in 2016 komen er opeens declaraties van 2014 boven waarbij ik totaal geen inzicht heb hoe ik toen zat met het eigen risico. Ik krijg sterk het gevoel dat het een janboel is bij de administratie van ONVZ. Volgend jaar ben ik daar weg!
Op een incident na altijd vlot en voortvarend zaken geregeld. Helder en correct
Zeer slechte ervaring met de communicatie met het service center. Klacht wordt pas bij herhaald aandringen in behandeling genomen.
Bij de vorige zorgverzekeraar deed men enorm moeilijk mij versneld te (laten) helpen in Duitsland van hevige hernia klachten. In de kliniek in Duitsland waar ik (via een omweg) terecht kwam ontmoette ik een ONVZ klant die er dankzij ONVZ versneld geholpen werd. Dat was voor mij reden om naar hen over te stappen en tot vandaag de dag heeft ONVZ mij inderdaad alleen maar positief verrast met service en hulp. Zou een redelijk bedrag kunnen besparen bij een goedkopere zorgverzekeraar maar peins daar niet eens over. Als je wat mankeert wil je alleen het allerbeste !
Wacht nu al bijna 2 maanden op twee100% valide declaraties. Maar men heeft het druk ! Niet echt klantvriendelijk na 5 x contact nog steeds niets en dat NET voor een beslismoment voor de zorg voor 2016.
Ik heb geen ervaring met andere zorgverzekeraar(s), en ook geen aanleiding er 1 uit te proberen. Het principe van een 'Onderlinge' spreekt me so wie so aan, in de hoop dat alles werkelijk ten goede van de dienstverlening etc. komt en niet te commercieel is...
Probleemloze Onderlinge Verzekering met restitutiepolis; NIET behorend tot de 2 grootste Verzekerings-machtblokken, dus daarom al een principieel goede keuze. Uitgekozen door de VvAA als goede verzekering voor hun leden (allen werkzaam in de Gezondheidszorg) ! Wegens gebrek aan problemen vrijwel nooit de klantenservice hoeven bellen....
Vind ONVZ onwijs goed. Prijs Kwaliteit rapportcijfer 10- (De min teneinde de motivatie erin te houden!)
ONVZ biedt met de goede aanvullende verzekering een vrij compleet pakket. Groot voordeel is dat er vrije keuze van zorgverlener is. Informatievoorziening over schadegevallen en declaraties is volledig. Nadeel is dat er niet eenvoudig een compleet overzicht van schadegevallen te downloaden is voor eigen gebruik. Jammer is dat sommige bona-fide zorg niet vergoed wordt, omdat ONVZ om onduidelijke redenen de betreffende beroepsvereniging van zorgverleners niet erkent. Voorbeeld is PMT (psycho motore therapie).
De *ENIGE* zorgverzekeraar die nog standaard een merkgeneesmiddel als vermeld op het recet vergoed zonder dat aanvullende onderbouwing of medische noodzaak nodig is. Tevens nog een van de weinige echte restitutie polis zorgverzekeraars: keuze vrijheid in de zorg dus, ook voor zorg over de grens! Kan niet beter voor de basispolis. Duurdere aanvullende pakketten wel acceptatievoorwaarden echter (in tegenstelling tot DSW, maar die vergoed niet standaard merkgeneesmiddelen op recept helaas, maar daarmee een goede 2e). Ook de vereniging voor arts en auto (VVAA) heeft namens veel artsen en apothekers de zorgverzekering ondergebracht bij ONVZ en via PNO hebben ook veel mensen in de zorg hun verzekering bij ONVZ. Collectieve kortingen zijn er ook voldoende via Google te vinden overigens.
ONVZ is al jaren de beste zorgverzekeraar in ons land. Ik heb zelfs een extra medicijnkostenvergoeding van circa € 4500. Bij Benfit aanvullend ben je volgens mij goed verzekerd! Bij de huisartsen die ook bij ONVZ zijn verzekerd zie je zelf wel al de voordelen. Er is nooit een probleem bio aanvragen via de huisarts. Dat is er enigszins wel bij de apotheek. Omdat bepaalde medicijnen niet vergoed worden via het systeem krijg je dan een rekening die je zelf moet betalen en later kan declareren bij ONVZ. De apotheek kan dat niet veranderen! Ze hebben hier in Horst de slechtste verzekering (grote) in Nederland VGZ. Daar is met de apotheek een contract mee en daar heb ik dan als ONVZ verzekerde last van! Moet dat dan vraag ik mij af?
Telefonisch zeer slecht te bereiken bij elk telefooontje ( de wachtijd is 10 minuten ) maar dat worden er dan 20 of meer, call center geeft vaak verkeerde info of weet het helemaal niet, declaraties worden na 2 weken of langer een keer uitbetaald.
Hert verzekeren van brillen blijft een probleem. Ik heb een heel sterke bril nodig. Deze glazen kosten mij ook na vergoeding van €150,-- nog steeds ca €900,-- Ik heb al meereder malen voorgersteld om niet jaarlijks gebruik te maken van de vergoeding, maar deze ahw op te sopraen door eens per 4 jaar een bril te declaren. Ook heb ik voorgesteld om alle brillen waarvan de glazen boven de €200,-- komen pas te gaan vergoeden. Daardoor ontstaat ruimte voor de duren gevallen. In beide gevallen kreeg ik een lullig telefoontje van iemnd die me wees op de polis en daar zat geen enkele rek in , maar miste ik ook elke flexibiliteit om mee te werken en mee te denken. Regeles zijn regels en er werd ook niet geopperd om dit aan de orde te brengen dan mij door te verwijzen
ONVZ is een zorgverzekering die meedenkt met de klant, service en informatie geeft. Declaratie's worden tijdig afgehandeld. De telefonische berei
Ondanks de gecompliceerdheid van de aandoening een vlotte werkwijze, acceptatie en afhandeling
Goede communicatie, luisterend oor, direct advies-antwoord
Een goede professionele en klantvriendelijke afhandeling.
Volledige keuzevrijheid; snelle en correcte afhandeling van declaraties, goede en vriendelijke service.
ONVZ is een perfecte zorgverzekeraar: er is nl. een volledige keuzevrijheid. Dit houdt in dat je zelf kunt bepalen door welke arts, specialist of ziek
Onvz biedt keuzevrijheid door een restitutiepolis en heeft een excellente service.
Behulpzaam ,vriendelijk, soepel bij redelijk verzoek om hulp, snelle uitbetaling van declaraties.
Goed bereikbaar, denken met je mee, verlenen goede service en leggen alles duidelijk uit.
Bij iedere zorgverlener kun je terecht, snelle afhandeling facturen, goede informatie.
Brede verzekering, vrije artsenkeuze en vlotte afhandeling.Niet de goedkoopste, maar je krijgt waar voor je premie.
ONVZ, zeer duidelijke polisvoorwaarden, snel met schade uitkeringen. Zeer uitgebreide dekkingen. Vriendelijk en terzake kundige medewerkers. Niets dan
Goede zorgverzekering. Site en declareren is zeer klantvriendelijk en makkelijk. Declaraties kunnen online en worden zeer snel afgehandeld, zo ook de
Ik wil eigenlijk alles met een 10 waarderen, maar dan nemen de mensen me misschien niet serieus. Niets op aan te merken en ik heb toch aardig wat met
snelle afhandeling van administratie als je al genoeg andere zorgen hebt.
Een dure verzekering, maar waar voor je geld. Snelle afhandeling declaraties, oplossingsgericht meedenken, ruime vergoedingen (afhankelijk van pakket)
Altijd correcte en tijdige betalingen, en vooral: vrije keuze , geen betutteling.
Zit gewoon prima in elkaar. Keurige afhandeling; correcte medewerkers en prima dekking.Misschien ietsje duurder maar dan heb je ook wat.
Adequate polisopbouw en -keuzemogelijkheden. Prettige declaratie-app en snelle afhandeling. Goede informatie aan de telefoon
Deze zorg verzekering is de enige die er is voor zijn klanten. Ze hebben een vrije artsen keuze en dwingen niet hun klanten naar een gecontracteerd go
Kan altijd mijn eigen ziekenhuis arts of specialist bezoeken, ook als deze in een ander ziekenhuis werkt als waar ik normaal patiënt ben.
In de Bergmankliniek in Naarden 2 nieuwe knieen binnen 3 maanden. Goede resultaten mee en prima behandeling zowel voor als na de operatie.
Als ik om informatie vraag wordt dit meteen beantwoord dat het in behandeling is. Een paar dagen daarna heb ik het antwoord. Ook als je telefonisch co
Tijdens de ziekte van mij vrouw werden we al keurig geholpen, te woord gestaan. Zelfs na haar overlijden deden zij nog volop hun best om door ons acht
Zeer zeer tevreden, alleen moeten zij bij het belasten van hun cliënten de data van het belasten op de MIJN ONVZ vermelden.
een vraag via de mail en binnen twee dagen antwoord
Vrije artsenkeuze. Prettig contact. Meedenken. Snelle afjhandeling. Preventieve stimulans. Geven idee niet alleen voor gewin te gaan maar te werken va
Op mijn verzoek om operatie in Gent te laten plaatsvinden snel en adequaat gereageerd. Aansluitend ook de afwikkeling van de nota correct.
Aan het begin van dit jaar werkte hun nieuwe admintistratie-systeem absoluut niet zoals het moest, dus met vragen kon je bijna niet terecht, of je had een heel lange wachttijd aan de telefoon! Vragen stellen per mail wil en doe ik in geen geval !!! Ik wil gewoon spreken met een echt mens die mij gelijk de correcte antwoorden geeft op mijn vragen!!! Dit heeft enkele maanden geduurd, daarna ging het geleidelijk aan beter!!!! Vandaar de matige score!!!!
Geachte, sinds begin dit jaar ben ik overgestapt naar ONVZ. Vanaf dag 1 is het treurig! Nadat je bent overgestapt gaan ze ineens clausules opstellen terwijl je op dat moment niet meer terug kan. Daarbij zijn ze totaal niet bereid een client serieus te nemen. Telefonisch dwepen ze je af en zeggen ze neem maar contact op met de afdeling clientenservice. Daar werken zeer slimme mensen die getraind zijn alle middelen Tevoorschijn te halen om jouw alsnog af te dwepen. De afdeling is geen clientenSERVICE aardig. Dus mensen, opgepast... Ze doen zich vriendelijker voor dan in werkelijkheid. De vrije zorgverzekering is hun marketing tool die niet meer is dan pure marketing
Compleet. klantvriendelijk snelle afhandeling declaraties
zijn veel strenger bij uitkeren dan ze voordoen komen. niks vrije keuze! , ze houden gewoon vergoedingen tegen!
administratief een ramp , afgesproken betalingsregeling wordt niet nagekomen ,. Telkens met een andere smoes en wel 5 verschillende personen die dit behandelen , en ook ieder met een ander verhaal. Ben klant vanaf het eerste uur , heb het idee dat ONVZ te groot is geworden en daardoor slordig .
ONVZ staat te boek als een zorgverzekeraar die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Helaas maak ik anders mee. Lange wachttijden op de klantendesk > 10 minuten, declaraties die niet worden afgehandeld > 1 maand en medewerkers die afspraken met je maken en die niet nakomen.
Ik ben al jaren bij ONVZ, maar per januari is alles ingestort. Ik moet constateren dat er extreme problemen zijn bij ONVZ. Telefonisch al maandenlang onbereikbaar, de website ligt er al een paar dagen uit, indienen van declaraties on-line gaat niet, en ook de status bekijken is onmogelijk. Na de al maanden aanhoudende problemen met bereikbaarheid moet ik constateren dat het nog steeds zwaar bergaf gaat.
In 2014 was ik tevreden over ONVZ. Snelle afhandeling betaling en vragen. In 2015 wil ik mijn aanvullende verzekering. Benfit wijzigen in Optifit. De behandeling van mijn aanvraag duurt langer dan een maand en uiteindelijk krijg ik een afwijzing omdat de medisch adviseur vindt dat er een verhoogde kans is op kosten in het gebied van beweegzorg. Volgens ONVZ dient een verzekering alleen om je in te dekken tegen kosten waarvan je niet weet of je die ooit gaat maken. Op de site staat: 'Kies de zorgverzekering die past bij uw leven', maar als je dat wilt doen dan kan dat dus niet.
ONVZ heeft al een maand lang (sinds ik klant ben) wachttijden aan de telefoon van 20 minuten of langer. Geen enkele afspraak die werd gemaakt bij het afsluiten van de overeenkomst is nagekomen. Zo zou de polis per post worden toegestuurd binnen enkele dagen. Niet verstuurd wegens nieuw systeem. Na een aantal pogingen om hen te bereiken, wordt de polis na 3 weken alsnog verstuurd. Met de briefdatum van 1 januari. Dat betekent dat de bedenktermijn heel handig is omzeild. Betaling zou per acceptgiro gebeuren. Krijg ik per PDF toegestuurd. In de wetenschap dat allerlei instanties je internet aftappen, vind ik het vervelend dat die info per mail verstuurd wordt. Was niet de afspraak. Telefonische bereikbaarheid zoals gezegd een ramp. Dus vragenformulier ingevuld op de site. Wordt pas na 3 weken beantwoord en dan nog heb je geen antwoord op je vraag. Inloggen lukt niet want je account moet goedgekeurd worden. Ik wacht al meer dan 3 weken op die goedkeuring.
Wij zijn tot nu toe tevreden geweest over de ONVZ.Maar er wordt nu een rommeltje van gemaakt.20 minuten wachttijd voordat je iemand aan de telefoon krijgt is heel normaal. Ook administratief heeft men ook de zaken niet in orde. Declaraties raken kwijt,website functioneert slecht bijv. Mbt tot het controleren van declaraties. Alles is in behandeling... Ook al heb je al lang bericht gekregen dat iets uitgekeerd wordt. Declaraties afgekeurd zonder motivatie. Het verwerken van declaratie loopt op tot een maand. En uitbetaling nog langer. Kortom het is een puinhoop bij de Onvz. Overigens wordt je wel netjes geholpen als je na 25 minuten wachten iemand aan de telefoon krijgt...
Vraag op 23 januari een aanvullende tandartsverzekering aan, die "in behandeling genomen gaat worden" (zonder tijdsindicatie!). Hoor gevoeglijk helemaal NIETS meer van deze zorgverzekering tot 3 februari; dat is 10 dagen en veel te lang. Heb inmiddels ergens anders de aanvullende verzekering afgesloten.
Ik koos een restitutiepremie van ONVZ - aanvullende Optifit. Ik kreeg voor fysiotherapie een beperking van 12 keer ipv 35, omdat ik preventief drie/vier wekelijks preventief naar fysio ga. Reden: een zorgverzekering is bedoeld om je in te dekken tegen kosten waarvan je niet weet of je die ooit gaat maken. Het gaat dus niet om kosten die je al verwacht of waarop je een grotere kans hebt dan gemiddeld". Ik vraag me af of mensen die stotteren worden uitgesloten van een vergoeding voor stottertherapie, Rokers uitgesloten voor het "stoppen-met-rokenprogramma", mensen met aangepast schoeisel voor steunzolen enz. Ik was het uitzoeken van verzekeringen beu en heb toch besloten tot de Optifit te accepteren met de opgelegde beperking. Eerst de verdere gang van zaken meer eens afwachten en eventueel volgend jaar toch maar weer veranderen. Een beperking van 35 naar 12 keer vind ik wel erg rigoureus.
Ben zeer tevreden over ONVZ op 1 punt na: IK KAN GEEN CONTACT MET ZE OPNEMEN! Afgelopen twee weken veel gebeld, wachttijden 10 en 20 minuten en langer! Daarna nog niets! Mailtjes gestuurd: Wilt u mij terugbellen? Niets op gehoord! Hoogste klanttevredenheid? ?
Al aantal jaren gaat het standaard tweemaal per jaar fout met de vergoeding van lenzen die in verband met vastgestelde keratoconus in het basispakket zitten. Talloze contacten, markeringen, extra bijlagen etc. mogen niets baten. Elke keer moet ik er weer achteraan om de vergoeding te laten corrigeren. En dat moet dan vanwege de matige telefonische bereikbaarheid ook nog via mail of contactformulier. Bij een declaratie die net is behandeld is het weer mis. Ik ben het echt beu.
Ben tezamen met mijn echtgenote vanaf 01012006 lid van deze familie en kan alléén maar roemen over ONVZ. (Basis + topfit + Tand D t/m 2014 en Basis + Superfit vanaf 2015) Niet de duurste...wél de beste. Jaar in Jaar uit!
ONVZ is al dagen telefonisch onbereikbaar en dat voor een zorgverzekeraar. Ik vind dit ronduit godgeklaagd schandalig. Ik heb het gisteren en vandaag diverse keren tevergeefs geprobeerd. Het was vandaag volgens het bandje 20 minuten wachten. Ik heb het opgegeven na 21 minuten. De rest van de dag mag je gissen hoe lang het duurt want de wachttijd wordt ook niet meer vermeld! Het zou door de drukte wegens een succesvolle wervingsactie komen. Daar zijn dus de bestaande klanten de dupe van en het is nu 14 januari! Er is dus organisatorisch iets goed mis bij de ONVZ. Ze pronken met goede service, nu daar hoort bereikbaar zijn zeker ook onder.
Ik probeer ONVZ telefonisch te bereiken, maar ik krijg ze niet te pakken. Ik zit al 4x ruim 20 minuten in de wacht en nog steeds heb ik ze niet te pakken!!
Afgewezen bij ONVZ aanvullende verzekering Optifit. De risico analyse bij hen heeft uitgewezen dat ik te duur ben. Maar wat heeft het voor een zin om je uitgebreid en duur te verzekeren als je kerngezond bent? Als je meer dan de helft van je jaarlijkse aanvullende premie declareert, wordt je niet geaccepteerd. Of, zoals iemand al eerder in een recensie zegt: liegen over je gezondheid, want vergoedingen uit podotherapie, osteopathie en homeopathie wordt al snel te duur voor ONVZ. maar daar kom je natuurlijk ook niet het hele jaar door, wekelijks... Men vergoedt uitgebreid, zegt men in de informatie, maar als het puntje bij paaltje komt, eigenlijk dus niet.
Ik wilde overstappen naar een zorgverzekeraar die ook in de aanvullende verzekering een vrije artsenkeuze heeft en niet werkt met contracten bij behandelaars. Ik kwam tot de aanvullende verzekering van Optifit. Hiervoor geldt een medische selectie, mbv een vragenlijst. Ik kreeg vanochtend een afwijzing. De risico analyse bij hen wees uit dat ik te duur ben. Ik begrijp niet dat men een dergelijke verzekering gaat afsluiten als men kerngezond is, en niet verwacht. ONVZ zegt dat een dergelijke aanvullende verzekering voor onverwachte kosten is. Daarnaast houden ze ook rekening met verwachte kosten. Al met al mogen die kosten niet meer zijn dan de helft van de jaarpremie van de aanvullende zorgverzekering. Kortom, als je meer dan 200 euro op jaarbasis declareert bij ONVZ ben je te duur voor de verzekering.
Onvz accepteert geen aanvullende verzekering voor volledige vergoeding fysiotherapie, als je de pech hebt om wekelijks fysio nodig te hebben en je aandoening helaas niet meer op de chronische lijst staat. Onvz noemt dit "medische selectie", maar goed beschouwd is dit een bedrijfseconomische. Desgevraagd geeft de klantenservice namelijk aan: "als u wekelijks fysio nodig hebt, weet ik zeker dat u niet door de medische selectie komt". Daarop aangesproken reageert onvz: "de medische selectie is bedoeld om onze bestaande klanten te beschermen tegen hogere premies". Als je echt iets mankeert ben je niet welkom bij onvz.
Net afgewezen door ONVZ. Ik zou volgend jaar te veel kosten maken vanwege mijn hernia. Of ik een aanvullende verzekering lager wil nemen want dan word ik wel verzekerd! Rot maar op ONVZ. Ik ga een klacht indienen ONVZ. ONVZ is een slechte verzekering. ONVZ doet het niet goed. ONVZ verzekerd alleen gezonde mensen die geen kosten maken. Dus ben je een kostenpost volgend jaar ga je dan niet bij ONVZ verzekeren. Of lieg gewoon over je gezondheid.
Gelukkig, altijd vrije artsenkeuze. Bespaart me een hoop stress en vergelijkingswerk.
Slechts een enkele keer een probleem(pje) gehad met uitbetalen
Zeer complete zorgverzekering. Vrije artsenkeuze. Snelle declaratie afhandeling.
Het is een correct werkende zorgverzekeraar, die tij bereid is om te helpen
Super in afwikkeling . Vrije keuze. Prima dekking
Ik heb nog weinig ervaring. Tot nu toe was de klantenservice correct, maar ik vermoed niet 100% deskundig. Verder is de prijs- prestatie, de basisverzekering via de tussenpersoon voor €66 met €500 eigen risico, optimaal. Ook de aanvullende verzekering Extrafit, met 9 behandelingen fysio ( waaronder ook manueel) plus vaccinatie €75 plus volledige podotherapie is voordelig.
Begin van 't jaar 2014 is.....ONVZ gaat in samenwerking met uw verzekeringsadviseur ABN AMRO verzekeringen uw verzekering vanaf 1-1-2014 omzetten naar een collectief contract waardoor u een korting van3% op de basisverzekering en7% op de aanvullende verzekering verzekeringen krijgt Sindsdien snap ik er niets meer van, heb niets met ABN AMRO bank geregeld gebeld met Service center,maar krijg altijd een andere Mevrouw ,Meneer aan de telefoon,en ieder heeft daar een andere uitspraak over.En toen maar de moed opgegeven.
kan niet met andere zorgverzekeraars vergelijken, maar op mijn ervaring gestoeld zou ik ONVZ kunnen aanraden.
Uitstekende verzekering met goede dekking en prima service. Prijs/kwaliteitsverhouding is dan ook heel erg goed. Ik ben een tevreden klant.
Prima kwaliteit en snelle, goede afwerking van zaken
Service is goed, kan er met alle vragen terecht en krijg altijd serieus antwoord. De vergoedingen zijn goed, waar andere verzekeraars moeilijk doen ov
Snelle correcte en juiste afhandeling van de facturen. Ze zijn wel duur per maand maar het is het absoluut waard. We zouden het alleen prettiger vinde
ONVZ is een uitstekende zorgverzekeraar in verschillende betekenissen van het woord: de medische zorg wordt altijd op tijd en correct vergoed, er word
Na de diagnose van prostaatkanker heb ik zeer waardevolle info en tips gekregen om de juiste weg te vinden. Ik spreek vooral mijn waardering uit voor
ONVZ voor vrije artsenkeuze, keurige en snelle afhandeling wat facturen betreft, goede informatie.
Uitgebreide dekking op polis. Zorgconsulent is handig, maar heeft niet altijd alle info voor handen, maar verwijst wel door naar andere instantie, wa
Alle ruimte om zorgverlener te kiezen om de aandoening te verhelpen. Zeer goede en snelle informatie.
Op zich een goede verzekeraar. Alleen vind ik de communicatie c.q. afhandeling niet altijd even duidelijk. Bij een declaratie wordt alleen de zorgverl
Wij zijn al heel wat jaren klant bij ONVZ, nog nooit heeft dit incidenten geleid, bijvoorbeeld iets niet vergoeden, administratieve problemen. Verder
Deze zorgverzekeraar heeft een zeer compleet pakket voor een goede prijs. Behandeling en afhandeling zijn zeer correct! Betalingen van ingediende no
Altijd op tijd met betalen, altijd duidelijkheid, als er vragen zijn snel antwoord.
Endovasculaire stentgrafts operatie ondergaan. Uitstekende behandeling door de artsen en medisch personeel. Verbetering mogelijk: veel te lange wach
Belangrijkste voordelen van ONVZ: - vrije artsenkeuze, - snelle afwerking van declaraties - weinig bureaucratie.
Klantvriendelijk snel antwoord op je vragen en bereid om met je mee te denken. Snel afhandeling van rekeningen.
Polis biedt ruime dekking. Afhandeling van declaraties gaat snel.
Goede zorgverzekeraar met vrije keuze behandelaar. Niet de aller goedkoopste, maar de service meer dan waard. Ze hebben ook zorgconsulenten die telefo
Snelle afspraak, op tijd behandeld en met respect, goede en duidelijke informatie!
Alleen maar positieve ervaringen. Via collectief contract ook een relatief scherpe premie.
Geweldige club, goede dekking, grote mate van snelheid, meedenken en gewoon dat doen wat een zorgverzekeraar hoort te te doen.
Altijd goed bereikbaar, declaraties worden snel en goed afgehandeld, goede informatieverstrekking.
Ik voel me veilig verzekerd bij ONVZ met de aanvullende Optifit polis. De kinderen zijn gratis mee verzekerd en ik kan zelf kiezen voor een arts of ap
Deze verzekering vergoedt zonder problemen de behandelingen, en je wordt keurig te woord gestaan.
Ben al jaren een zeer tevreden klant, beloven wat ze doen. Toppie.
Uitstekende polis en snelle afhandeling. Prachtige declaratie app.
Duidelijke polis. Perfecte en snelle afhandeling. Goede bereikbaarheid. Goede adviezen een begeleiding.
Gewoon een goede verzekering, met een praktische app voor indienen van declaraties.
Vlot in het betalen van rekeningen. Klantvriendelijke benadering. Klant staat centraal en denken mee voor een passende oplossing. Gezondheid van klant
Hele goede dekking en nooit problemen met welke declaratie dan ook. Als je een beetje goed samensteld en naar je eigen situatie keuzes maakt hoef je
Niet echt goedkoop, wel heel duidelijk en goed. Afhandeling van declaraties is snel. Online kun je eventueel zelf het meeste declareren en de berichte
Prima verzekering, prima service en voorwaarden zijn helder. Snelle afhandeling van de digitaal ingestuurde rekeningen. Finbox via de bank werkt goe
Prima dekking, snelle uitkering van declaraties via APP. Niet de allergoedkoopste maar wel klantvriendelijk.
Reeds langere tijd, ongeveer 25 jaar verzekerd bij ONVZ. Maatschappij was en is immer duidelijk en waar mogelijk behulpzaam. En geeft het gevoel dat z
Prima verzekering, prima service en voorwaarden zijn helder.
Sinds 1 jaar verzekerd bij ONVZ; gekozen voor deze verzekeraar vanwege de gegarandeerd vrije keuze. Wellicht niet de goedkoopste, maar zeker de beste
Het is een verzekering waar je de vrijheid hebt, maar het belangrijkste dat zij goede uitleg geven en je helpen. Zeer klantvriendelijk en een goede en
Goede, prettige en snelle telefonische helpdesk in Nederland. Ondersteuning in het buitenland is van veel mindere kwaliteit: onduidelijke en tegenstri
De premie is niet bepaald laag te noemen, maar ze maken geen problemen als je iets declareert. Je hebt een grote mate van vrijheid bij het kiezen van
Op een vraag aan de (uiterst makkelijk te benaderen) consulente over een second opinion n.a.v. een gecompliceerd verlopen staaroperatie werd uiterst a
Mijn man heeft een operatie aan de dikke darm gehad en later nog aan de endeldarm ook goed gegaan en daar zijn wij heel tevreden over.
ONVZ heeft een hele ruime dekking en ook een hele ruime vergoeding. Het online declareren gaat super makkelijk en de declaraties worden heel snel uitb
ONVZ Goed bereikbaar duidelijke uitleg en goede vergoeding. Top fit pakket. Snelle afhandeling per app of online indienen rekeningen. Goede regeling
Goede voorlichting goed bereikbaar en vrije keuze in arts en medicijnen.
Geweldige verzekering ben er al vele jaren zou geen andere willen nooit problemen en perfecte service.
Deze zorgverzekeraar is erg goed en er is altijd keuze in artsen en medicijnen, de informatie is goed, zijn erg klantvriendelijk en goede afwikkeling
In de loop der tijd heb ik geleerd hoe ik ondanks mijn chronische aandoening het best op de been kan blijven en wat ik moet doen als het mis is. Doord
ONVZ is een no-nonsense zorgverzekeraar die snapt waar het om gaat. Dankzij de restitutiepolis is er altijd een redelijke en fatsoenlijke vergoeding.
Dit is de enige ziektekostenverzekering die een heel goede vergoeding geeft voor elastische kousen.
Alles klopt bij deze verzekeraar. Niet de meest voordelige keuze. Maar ik bespaar liever op andere zaken dan de gezondheid van mijn gezin en mijzelf!
Ik heb niets dan positieve ervaringen met ONVZ, mede omdat ik aan de Belgische grens woon is het omdat ik een aanvullende polis heb kinderlijk eenvoud
Alles wordt gewoon goed en snel geregeld zonder vervelende vragen e.d.
Prettig in de omgang. Denken mee en zoeken naar een acceptabele oplossing.
Prima polisvoorwaarden, klantvriendelijk, snelle afhandeling declaratie nota's. Wij zijn zeer tevreden met deze zorgverzekering.
Bij bellen voor informatie blijken de medewerkers niet altijd deskundig. Zij geven dan wel een antwoord maar dat blijkt niet te kloppen. ONVZ lost dit
Zorgverzekeraar met een goede vergoeding voor duurder medicatie.
Duidelijke polisvoorwaarden, makkelijke app voor declaraties, betaling van declaraties gebeurt altijd binnen een paar dagen. Bij vragen krijg je duide
Declaraties worden snel uitbetaald, ze gaan met de tijd mee en verstrekken veel informatie bijvoorbeeld via hun website maar ook in een tijdschrift da
Altijd vrijheid in keuze medicijnen, arts, specialist e.d. Gaat terecht niet op de stoel van de arts zitten maar zorgt voor een correcte afwikkeling
Reeds jarenlang heb ik als (chronisch) patient buitengewoon goede ervaringen met ONVZ!
Heldere polis, praktisch i-Phone app. voor ook het indienen van declaratie, dit werk top en kennissen die andere verzekering hebben kunnen dit niet.
Uitstekende polis en goede telefonische hulp bij keuze behandelaar. Goede bereikbaarheid via telefoon. Kosten worden snel vergoed indien dit aan de or
De absolute top. Steekt met kop en schouders uit boven de kolossen Achmea, VGZ en Menzis, waar je slechts een nummer / winstbron bent in plaats van ee
Deskundige en zeer vriendelijke hulp. Eigen keuze ziekenhuis.
Enorme steun in de rug, efficiënt de behandelaar geregeld waar de lokale aanbieders het af lieten weten, nacontrole of alles naar wens was verlopen. U
Vrije keuze van arts/zorginstelling. Snelle afhandeling van ingediende declaraties. Al jaren tot volle tevredenheid bij ONVZ verzekerd.
ONVZ is een zeer goede zorgverzekeraar; ruime dekking. goede en snelle afhandeling van declaraties vooral dankzij de app.
Nog nooit problemen ondervonden bij vergoedingen medicatie, medische zorgverlening en hulpmiddelen. Bij contact altijd vriendelijk en deskundig geholpen
Nooit geen problemen tot nu toe met deze zorgverzekeraar. Uitgebreide aanvullende verzekering. Orthodontie wordt geheel vergoed!
ONVZ staat voor mij voor alles waar een hele goede zorgverzekering voor staat. Al jaren heel tevreden!
In zijn algemeenheid zijn we heel erg tevreden, maar eenmalig hadden we de volgende teleurstellende ervaring: Ik wilde mijn mirena-spiraaltje eruit la
Geeft gewoon de meest uitgebreide dekking, keuzevrijheid, premie is acceptabel. Keert snel uit en maakt nagenoeg geen problemen.
Duidelijke informatie, goede vergoedingen, makkelijk digitaal declareren.
Klantvriendelijk, transparant, overzichtelijk, snel en van deze tijd (digitaal).
Mijn man kreeg hartprobemen tijdens onze vakantie in het buitenland. ONVZ heeft alles zeer goed begeleid en adviezen gegeven. Ook op financieel gebi
Vrije keuze van zorgverleners, een groot goed. Ik bepaal zelf naar welke behandelaar ik ga. Ik hoop dat de zorgverzekeraar deze visie blijft ondersteu
Goede dekking, vrije keuze zorgverlener, goed en snel geholpen door zorgconsulent, snel betaling declaraties (d.m.v. online declareren).
Erg duidelijke info, snelle afhandeling en goede bereikbaarheid en service.
Goede verzekeraar met keuzevrijheid, snel van uitbetalen, premie in verhouding. Top!
Toen ik aan mijn hand geopereerd moest worden stuurde mijn arts mij door naar de hand clinic in Amsterdam . Deze zei dat ik niet goed verzekerd was. N
De aanvullende polissen zijn in begrijpelijke taal opgesteld en zijn zodanig dat je een gefundeerde keuze keuze kunt maken welke het beste bij jouw si
Duidelijk in vraag en antwoord, zoekt mee en kijkt mee.
Zeer correcte en snelle afhandeling van ingediende declaraties. Zeer goede en uitgebreide voorwaarden.
Probleemloos op alle fronten. Denkt mee met cliënt.
ONVZ heeft zich door de jaren heen betrouwbaar, accuraat en op alle fronten goed bewezen.
ONVZ vergoedt alle kosten die ik maak t.g.v. mijn aangeboren afwijking. Ik ben al vaak geopereerd en er is nooit gedoe over betalingen. Ook de wekelij
Ik heb ook macula degeneratie, waarvan de behandeling heel duur is; ook mijn andere medicijnen worden zonder meer en per omgaande vergoed. Wanneer ik
Na zeer slechte ervaringen met een andere grote verzekeraar zijn we vijf jaar geleden bij ONVZ beland. Wat een verademing! ONVZ garandeert vrije keuz
Wij zijn uiteindelijk voor de prijs overgestapt naar OHRA, bieden ook een super service alleen ONVZ is echt perfect.
No nonsens. Je krijgt waar je voor betaald. Afspraak is afspraak.
ONVZ, is een zorgverzekeraar die zich verre houd van alle fratsen om mij als verzekerde verplicht te stellen, mijn diensten af te nemen bij door hen
De app om kosten te declareren werkt echt gemakkelijk en je hebt de vergoeding heel snel binnen. De vrije (huis)artskeuze is heel prettig en de vergoe
Zeer correcte en goede informatie! Snelle declaratieafhandeling.
Na een open hart en 3 galwegen operaties eetstoornis opgelopen. Kreeg op kosten ONVZ allerlei extra's aangeboden teneinde mij weer op peil te bre
ONVZ is via internet benaderbaar voor declaraties, die vervolgens snel worden afgewikkeld en gehonoreerd. Van in te houden bedragen van de bankrekenin
Prima maatschappij. Duidelijk en heldere informatie. Makkelijk systeem om te declareren. Snelle en correcte afhandeling. Ook als er eens iets niet hel
Van meet af aan mijn zorgverzekeraar. Altijd vrije keuze. Uitstekende service, top informatieverstrekking. Kost wel wat meer, daar staat evenwel heel
Duidelijke polis, goede vergoedingen, makkelijk declareren via de app, echt vrije zorgkeuze, goede hulp aan de telefoon, snelle uitbetaling: top!
Vooral de vrijheid om zelf een specialist te kunnen kiezen vind ik belangrijk. Ook de App om declaraties in te dienen werkt fantastisch. Vervolgens ee
Bij een alternatieve arts geweest, kreeg hier een gedeelte van terug. Supersnel afgehandeld! Factuur opsturen met een declaratieformulier en binnen ee
Denken mee, wanneer bekend is dat je een chronische ziekte hebt, wordt dit genoteerd en hoef je niet steeds te melden dat je het ziekenhuis in moet e.
Uitstekende zorgverzekeraar: telefonisch goed bereikbaar en professionele beantwoording van vragen m.b.t. dekking van de polis of advies m.b.t. medisc
Zorgkosten kun je digitaal declareren, snel afgehandeld. Ik heb een keer mijn zorgen geuit over geleverde zorg en deed navraag voor second opinion. D
Zeer goede zorgverzekeraar. Heldere polis, goede service en goede afhandeling van declaratie.
Goede zorgverzekeraar. Handelt zeer snel declaraties af welke ook nog eens zeer eenvoudig in te dienen zijn. Voor vragen zijn ze goed bereikbaar.
Vragen om informatie over behandelingen worden altijd juist beantwoord. Hulp bij wachtlijstbemiddeling is prima. Snelle uitbetaling. Uitgebreide de
Behalve de basisverzekering, heb ik vanwege een chronische ziekte hier ook een aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Heel belangrijk is, dat
Rechttoe-rechtaan: Vrije keuze; wat wordt voorgeschreven wordt vergoed, geen gezeur.
Al jaren bij verzekerd. Zeer goed bereikbaar, snel en zorgvuldig in de afhandeling. Klantenservice is bezet door goed geïnformeerde en klantvriendelij
Hebben alle tijd voor jou en zijn goed op de hoogte van het zorg gebeuren.
Prettige, kleinschalige zorgverzekeraar, waarbij menselijk contact en de menselijke maat voorop staan. Als je ze belt leggen ze rustig uit, je krijgt
De ONVZ heeft 2x, snel en zonder problemen, mijn opname in de Nederlandse Astmakliniek in Davos vergoed. Daar kunnen andere zorgverzekeraars een voorb
CPAP apparaat werd zonder problemen en zonder bijbetaling aan mij geleverd. Dit heeft in hoge mate mijn gezondheid verbetert.
Zeer goede service, zeer goede dekking, vriendelijk maar toch profesioneel.
Zeer snelle afhandeling van rekeningen doordat gebruik gemaakt kan worden van de app, rekening inscannen en versturen en er wordt zeer snel uitbetaald
Altijd correcte afwikkeling, nooit gezeur over wel of niet vergoeden, snelle financiële afwikkeling.
Ik ben zeer snel door ONVZ geholpen en er is totaal geen discussie geweest over de kosten!
Prima zorgverzekeraar. Antwoorden helder en duidelijk. Afhandeling van declaraties duidelijk, overzichten hiervan zijn zeer helder!
ONVZ is heel snel in de afwikkeling van de nota's die je indient.
Constante afhandeling van medische zaken. Het is niet goedkoop maar dan heb je ook wat.
Afhandeling van nota's altijd correct en vanwege vrije artsenkeuze omdat je een restitutiepolis afsluit, de beste optie om deze verzekering te ne
Meest complete pakket en ik heb echt alle polissen vergeleken
De premie is wellicht wat hoger, maar vrijwel alles wordt altijd snel en zonder problemen vergoed.
Goede bereikbaarheid per telefoon en email, zeer snelle afhandeling van declaraties veelal binnen 1 week na indiening rekeningbekwame medewerkers, vri
Altijd een luisterend oor, met welke ONVZ-contactpersoon dan ook en een duidelijke en eerlijke informatie uitwisseling door ter zake deskundige person
Duidelijke communicatie. Nooit gedoe over vergoedingen Prompte betaling. Goed elektronisch declaratiesysteem.
Een goede verzekering, eigenlijk hoort het zo te zijn bij iedere verzekering. Wat ik slecht vind en dat is bij iedere verzekeraar. Dat ze feitelijk be
ONVZ geeft duidelijke antwoorden op vragen. Behandelt declaraties snel en zonder gezeur. Geeft duidelijk overzicht van declaraties van zorgverleners.
Indienen van declaraties eenvoudig en worden snel verwerkt. Duidelijk waarvoor je bent verzekerd.
Zeer correcte informatie verstrekking m.b.t. enkele "aparte" kosten (reiskosten patiënt, reiskosten bezoek tijdens langdurige ziekenhuisopna
Alles is bespreekbaar. Alles op alles wordt gezet om het mogelijk te maken. Nooit achteraf discussie over vergoeding. Gewoon flexibel, zorgvuldig en w
Geen 1 wanklank, ben een erg dure klant voor ze maar heb in het verleden alleen maar medewerking van hen gehad en rekeningen en voorschotten worden vr
Altijd goed bereikbaar, snelle afhandeling, uitgebreid pakket, goede service.
Uitgebreide dekking en vlotte en correcte uitbetaling
Ik stond te twijfelen of ik naar de cardioloog zou gaan. Mijn omgeving adviseerde mij de zorgmanager te bellen. Nou kreeg ik een goede spiegel voorge
Duidelijke website, declaraties gemakkelijk in te dienen. Declaraties worden snel afgehandeld. Vakkundig personeel bij de helpdesk.
Snelle verwijzing naar privékliniek vanwege wachttijden in algemeen ziekenhuis
Transparant, zeer snel in vergoeden, prima informatie
Klantenservice is altijd keurig en correct. Je wordt netjes te woord gestaan. Bereikbaarheid via website, mijnONVZ en telefonisch is zeer uitstekend
Nooit wachttijden aan de telefoon. Altijd persoonlijke aandacht en benadering. Goede en degelijke informatie.
Nota's zijn zeer handig in te dienen via een app en worden heel snel uitbetaald.
Rekeningen worden correct en snel behandeld. Bij telefonische informatie wordt je volgens ons vakkundig geholpen. Ook is de factuur duidelijk en goe
In mijn beleving is de behandeling, de verzorging en de nazorg perfect geweest. Dat ervaar ik nog steeds als ik hulp of informatie denk nodig te hebbe
Snelle afhandeling. Bedrag binnen twee dagen binnen. Tijdens vakantie arts medicijnen gehaald bij gewone verkoop. Toch vergoed door ONVZ, zonder prob
Wordt uitstekend te woord gestaan, vrije artsenkeuze, snelle uitbetaling, vergoeding van bij te betalen bedragen. Duidelijk periodiek informatieblad.
Vlekkeloze afhandeling, administratief snel en correct, heb alleen de basisdekking, ben dik tevreden ermee.
Snelle afwikkeling claim. Vrije keuze arts. Telefonisch goed bereikbaar. Correcte antwoorden op vragen.
Vrije keuze van arts en ziekenhuis. Snelle afhandeling van tandartsfactuten via app. Heel tevreden met ONVZ.
Goed bereikbare zorg verzekeraar. Duidelijk bij de afhandeling van vragen! Prima site waarop je kunt zien wat de zorgverleners aan kosten berekenen.
Zeer correct, snel. Zeer goede Website waar alles goed en te begrijpen op staat. Zeer eenvoudig declaraties in te dienen.
Ze geven je het gevoel dat je hun enige klant bent. Met een aanvullende verzekering Topfit ben je bijna voor alles gedekt.
Alle facturen worden bijna direct afgehandeld. Ze zijn bij met de verwerking, er wordt veel vergoed. Je kunt goede voorwaarden afspreken en toch een
Je wordt zeer vriendelijk geholpen. Goede afwikkeling.
Ondanks opmerkingen uit omgeving dat een (cosmetische) operatie niet vergoed zou worden, was er binnen 1 dag akkoord van ONVZ. Vond ik zelf ook wel te
snelle afhandeling van ingediende facturen, goede klantenservice, hebben zorgconsulenten die je meteen kan spreken over bv vergoedingen , buitenland etc.
Professionele en snelle beantwoording van vragen per mail en telefoon. Zeer snelle betaling en klantvriendelijke declaratiemogelijkheid via een App. Foto maken met mobiel of tablet en direct versturen. 2 of 3 dagen later staat het geld op de rekening. Als je wilt kan er veel online, ook uitkeringsoverzichten. Scheelt een hoop papierwerk, het hoeft echter niet. Je kunt zelf kiezen.
Duidelijke voorwaarden en snel betaling van declaratie. Niet de goedkoopste, maar wel de beste!
Betalen snel, schieten voor, alles online te regelen en vrije besteding/keuze
Kies de Restitutiepolis=VRIJE KEUZE. Coulant vergoedingssysteem! Tevens bij keuze maximaal eigen risico, euro 30.-- korting op de maandpremie. Op dit moment gewoon de fijnste verzekering.
We hadden goede ervaringen met deze verzekeraar totdat we echt een beroep op hen moesten doen. Een rugoperatie bij mijn man was technisch goed gegaan maar heeft de rugpijn enorm verergerd waardoor mijn man in een keer arbeidsongeschikt werd. Dit kon verholpen worden door een tweede operatie maar die wilde ONVZ niet vergoeden want zij vonden dat wij dit maar met het ziekenhuis moesten regelen. Pas na heel veel telefoontjes, mailtjes en inschakelen rechtshulp is het ziekenhuis over de brug gekomen en heeft alsnog de operatie gratis gedaan. ONVZ heeft op geen enkele wijze hulp geboden, bemiddeld of meegedacht. Pas na dreigen met Kassa en Radar wilden ze helpen maar toen hadden we de toezegging voor de operatie al.
ONVZ heeft zeker een van de beste verzekeringen waar je ook echt een restitutiepolis kunt nemen. Helaas betaal je wel de hoofdprijs daarvoor, maar ik heb nog nooit iets vervelends meegemaakt met ONVZ en ze hebben nog nooit moeilijk gedaan over de betaling van het een of ander. Ze hebben ook een normaal regionummer om te bellen, zodat dat gewoon binnen een belbundel valt en je krijgt snel iemand aan de telefoon die verstand van zaken heeft. Ik denk dat deze verzekeraar beter is dan de andere grote verzekeraars wat betreft dekking en betaling etc.
Altijd vriendelijk, behulpzaam, goed bereikbaar, duidelijke beknopte polisvoorwaarden, zeer snelle uitbetaling van declaraties, volledig vrije keuze van zorgverlener, geen preferentiebeleid, tandartsverzekering met hoge ongevallendekking
Fijn pakket vooral voor mensen die al wat ouder zijn.
Ik vind dit een prima verzekering met duidelijke vergoedingen.
Als ik telefonisch contact opneem word je snel geholpen. Geen lange wachtrij. Ze geven je een goede uitleg en geven zelfs advies. Ze denken met je mee! Toen ik belde om na te vragen hoeveel ik kreeg vergoed voor het laten plaatsen van een kroon kreeg ik advies om het dit jaar te doen. Kreeg dit jaar nog maximale vergoeding zodat ik volgend jaar mijn nieuwe vergoeding voor andere dingen kan gebruiken. Als ik een declaratie indien dan heb ik het geld binnen 5 werkdagen op mijn rekening gestort. Je kunt ook bijvoorbeeld ook een paar edtra steunzolen vergoed krijgen zonder dat ze er lastig over doen :)
volledige keuzevrijheid en vergoeding van noodzakelijke specialistische zorg
Snelle afhandeling van declaraties. Nooit vragen gehad over de gemaakte kosten.
Declaraties worden snel afgehandeld. Ook het overzicht bij mijn ONVZ is duidelijk. Alle kosten die gedeclareerd worden, dus ook die rechtstreeks worden gedeclareerd kan je zien. Nota's van zorgverleners kun je zelf controleren of ze correct zijn.
tandarts verzekering orthodontie zoon word niet vergoed terwijl ik daar wel voor verzekerd ben. het moet al vanaf de geboorte bekend zijn dat hij een slecht staand gebit heeft. rare instelling toch? een baby heeft geeneens tanden!!!! ooglidcorectie wordt ook niet vergoed omdat dit ook vanaf de geboorte bekend moest zijn dat ik afzakkende oogleden kreeg op latere leeftijd!!! hoe stom kun je zijn. zijn ze daar blond of zo!!! Ik ga dus zeker weg bij de onvz. in de basis verzekering staat dat het alleen vergoed wordt in dien dit medisch noodzakelijk is. nu dat is bij mij het geval ik heb last van hoofdpijn en kan letterlijk luciferhoutjes gaan gebruiken om dat ik tegen mij oogleden aankijk. Dit is zeer vermoeiend.
Een van de weinige zorgverzekeraars die nog vrije keuze aanbiedt, hulde!
Nog steeds blijft de ONVZ achter met vergoeding van vervoer naar het Ziekenhuis en betalen geen onkosten voor overige indicaties zoals Hart of Long patiënten. Een groot minpunt vawege de grote afstanden die wij 10 tot 12 keer per jaar moeten reizen en waarvoor ze geen vergoeding verstrekken. Omdat wij in Zeeland wonen zijn wij altijd de pineut t.o.v mensen uit het midden van Nederland die het soms aan kunnen lopen. De Ziekenhuizen in Zeeland zijn op veel terreinen niet capabel genoeg en uiteindelijk verwijzen ze je toch door naar gespecialiseerde Ziekenhuizen die op grote afstand liggen. De overheid zou die rechtsongelijkheid van mensen die buiten de Randstad wonen eens beter moeten bekijken, dit geldt uiteraard ook voor de buitengebieden in het Noorden van het land. Als je verder weg woont en gerekend vanaf b.v. 25 km vanaf je woonplaats dat je dan automatisch in aanmerking komt voor het aanvragen van een tegemoetkoming in de reiskosten. Verder is de ONVZ best een goede verzekeraar maar voor het bovenstaande gaat mijn duim naar beneden.
Een zorgverzekering die mijns inziens uitblinkt in accuratesse en invoelend vermogen met geweldig vriendelijke medewerkers die zich houden aan gemaakte afspraken! Attendheid v.w.b. betalingen van ingediende declaraties blijft naar mijn bescheiden mening een punt van aandacht.
Ben heel tevreden over Onvz. Goede informatie, goede behandeling ook telefonisch, toppie verzekeraar.
Het is een van de betere verzekeraars denk ik. Afhandelen en geven van machtigingen mbt zorg uit buitenland is puur slecht. Door de onvz wordt bepaald welke behandeling je kunt krijgen in buitenland en stelt de behandelende arts iets anders voor dan wordt dit niet geaccepteerd door de onvz. De ohra ,onze vorige zorg verzekeraar was hier veel beter in.als je in grensstreek woont zoals wij kan je naar mijn mening beter naar de ohra gaan. Binnenlandse facturen worden snel betaald. Verder is de service goed.
Het is een van de betere verzekeraars denk ik. Afhandelen en geven van machtigingen mbt zorg uit buitenland is puur slecht. Door de ONVZ wordt bepaald welke behandeling je kunt krijgen in buitenland en stelt de behandelende arts iets anders voor dan wordt dit niet geaccepteerd door de ONVZ. De Ohra, onze vorige zorg verzekeraar was hier veel beter in. Als je in grensstreek woont zoals wij kan je beter naar de Ohra gaan. Binnenlandse facturen worden snel betaald. Verder is de service goed.
De med.adv beoordeelt de aanvraag voor een machtiging.mijn dokter adviseerde een normale gangbare behandeling. De med.adv besloot dat dit ook anders kon,dus goedkoper kon( ik liep dan wel 3 maanden langer met pijn rond ) 400 euro goedkoper en gaf geen toestemming. En dan hebben ze het over kwaliteit bij de Onvz,ook hier gaat het alleen over geld en zij vertrouwen de artsen niet dat deze een veel betere afweging kunnen maken dan iemand die achter z' n buro zaken beoordeelt echt schandalig dat zo,n adviseur bepaalt wat goed is voor mij. Ik ga volgend jaar weer terug naar de ohra..
Niet de goedkoopste zorgverzekeraar, maar wel een goede. Goed telefonisch bereikbaar voor vragen en altijd duidelijke antwoorden bij de helpdesk en de bereidheid om mee te denken door de zorgconsulenten.
ONVZ is een zorgverzekering waarbij je als klant niet afgepoeierd word met een smoesje, de rekeningen worden altijd snel en correct vergoed, je krijgt ook een medewerker aan de telefoon en geen call-center zoals bij Menzis. tot 2006 was ik verplicht verzekerd bij het ziekenfonds Menzis, en daarna overgestapt naar ONVZ, en er nog nooit een dag spijt van gehad !!
Prima informatieverstrekking. Declaraties worden snel afgewikkeld. Wel met veel papier. Voor één declaratie krijg je een aantal A4-tjes terug. Wel een uitgebreide informatieverstrekking, maar vraag ik me wel eens af of dat niet met minder papier kan. De prijs is gemiddeld, omdat die niet veel afwijkt van andere zorgverzekeraars, denk ik.
Ja, ONVZ vergoed veel in de zorg. Ik draag een hoorstoestel en met een uitgebreide verzekering word dit vergoed.
Ik zie dat er bijzonder weinig reviews zijn geschreven voor ONVZ Zorgverzekeringen leeft blijkbaar niet in Nederland terwijl dit naar mijn mening de meest belangrijke verzekering is. ONVZ is één van de drie verzekeraars in Nederland die langwerkende medicijnen voor ADHD vergoedt. Dit is zeer prettig voor mijn zoontje want geen last meer van rebound effect als bij de kortwerkende variant. Zeer snelle vergoeding na declaratie, overzichtelijke nota's en een servicedesk zonder wachttijd (mijn ervaring tot nu toe), waarbij de medewerker je het idee geeft dat je geen nummer bent. Twee jaar geleden overgestapt naar ONVZ en dat is een goede beslissing gebleken
Als je een plus verzekering hebt, niet alleen een basisverzekering. Kan je door mensen van het ONVZ je laten vertegenwoordiger bij ziekenhuizen of paramedische organisaties.
De selectie criteria welke ONVZ hanteerd is absurd. Vorig jaar een aanvraag ingedient voor een basisverzekering, topfit en tandarts verzekering. Een van de aanvragers had in twee voorgaande jaren gebruik gemaakt van een alternatief genezer. Het totaal aan declaraties viel ruim onder het totaal bedrag voor de aanvullende verzekering. Na beoordeling door ONVZ besloot men elke vorm van alternatieve geneeswijzen uit te sluiten. Zelfs geneesmiddelen voorgeschreven door een alternatief genezer zouden niet vergoed worden, terwijl er zelfs nooit sprake is geweest van gebruik van geneesmiddelen door een alternatief genezer. Wel moesten we de volledige premie betalen, ondanks de uitsluitingen. Ze zijn blijkbaar nog even onbetrouwbaar als enkele jaren terug toen ze halver wege het jaar de vergoedingen aan gingen passen.
Wat mij betreft bestaat er geen betere zorgverzekeraar dan ONVZ
ben zeer tevreden over ONVZ zeer correct en respectvol behandeld ga zo door
Volgens mijn ervaringen vind ik Onvz de beste zorgverzekeraar van NL
Fantastische verzekeraar. Nooit problemen, snelle uitbetaling van declaraties. Top.
Vind het een zeer nette verzekering. Doen niet moeilijk, zitten wat hoger qua prijs, maar je hebt het gevoel dat je hier ook krijgt als je het nodig hebt.
Vrij prijzige verzekering, maar geeft wel een prima dekking voor zaken die voor ons van belang zijn.
Over het algemeen is de dekking wel goed. Alleen is de vergoeding eigen vervoer van/naar het ziekenhuis een groot minpunt t.o.v. andere goedkopere zorgverzekeraars. De ONVZ betaald alleen vervoerskosten voor een klein aantal aandoeningen maar b.v. een hartpatiënt hoort daar niet bij, jammer anders zou het voor ons de ideale verzekeraar zijn. Wij wonen in een gebied( Zeeland) met weinig keus wat betreft een Ziekenhuis en moeten daarom minimaal 200 km (retour) reizen .
Zeer uitgebreide aanvullende verzekering. Declaraties worden snel uitbetaald en de zorgconsulent geeft persoonlijke adviezen. De zorgverzekeraar als je de beste zoekt.
Verbeterwensen. Een snelle en foutloze declaratieafhandeling. Telefonisch snel en goed geholpen worden. Wel reageren op klachten.
ONVZ betaalt de declaraties heel snel. De zorgconsulent kan je ziekenhuisopname enorm versneller eventueel naar het buitenland,echt top kwaliteit!
ONVZ eist nog steeds machtiging voor het middel PLavix terwijl andere verzekeraars hiermee zijn gestopt. Het bezorgt artsen, apotheken en patienten onnodig veel rompslomp. H. Beyerbacht, Cardioloog
Wat ONVZ betreft maakt het geen verschil of je verzekerd bent bij het ziekenfonds of dat je verzekerd bent op de particuliere polis... Helaas één uitzondering als gevolg van groeistuipen nadat kleine zelfstandigen ONVZ hebben gevonden. Bij schadebehandeling bestaat wel een verschil in tijdsduur van behandeling van de declaraties. Wat ONVZ betreft niet voor lang, hopen zij, hopen wij ook!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen