Aevitae Zorgverzekering 2024

★★☆☆☆ 5.1/10 (89 reviews)

Logo verzekeraar Aevitae

Aevitae is een assurantiebemiddelings- en volmachtbedrijf gespecialiseerd in collectieve en geïndividualiseerde werkgevers- en werknemersvoorzieningen.

Voordelen van Aevitae:

  • Gespecialiseerd in werkgevers- en werknemersvoorzieningen
  • Maatwerk voor zowel de onderneming/instelling als de consument
  • Aevitae heeft een toppositie in haar marktsegment

Zorgverzekering Aevitae 2024

Ben je op zoek naar de Aevitae zorgverzekering voor 2024? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of Aevitae de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij Aevitae een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2024 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen Aevitae zorgverzekeraar

  • Ruime keuze basisverzekeringen
  • Goede beoordeling door haar klanten

Basisverzekering Aevitae (2024)

Bij Aevitae kun je terecht voor de verplichte basisverzekering. Wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid.

Aanvullende zorgverzekering Aevitae

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de Aevitae zorgverzekering 2024 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Hierin is tevens een vergoeding voor de tandarts opgenomen. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

  • Aevitae Basic Pakket
  • Aevitae Plus Pakket
  • Aevitae Extra Pakket

Premie Aevitae zorgverzekering 2024

Hieronder vind je de premies van de zorgpolis van Aevitae.

Jaar Restitutie Natura Budget
2024

2023

2022

€ 160,75

€ 149,95

€ 141,95

€ 147,95

€ 137,95

€ 131,95

€ 139,45

€ 127,95

€ 121,95

2021 € 138,95 € 128,95 € 122,95
2020 € 133,95 € 124,95
2019 € 133,75 € 125,95
2018 € 122,20 € 116,20
2017 € 118,95 € 112,95
2016 € 113,95 € 109,45
2015 € 113,95 € 109,45

Eigen risico Aevitae 2024

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2024 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2023.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Aevitae Zorgverzekering

De Aevitae Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,8.

De Aevitae Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Aevitae Zorgverzekering 2024

Wat een slechte verzekeraar is dit. Overgestapt van Menzis naar Aevitae voor een gemeentpolis, maar spijt als haren op mijn hoofd. Ik had bij Menzis geen klachten alleen dat het niet meer betaalbaar was. Had o.a. een machtiging voor de Rolstoel Taxi die overgezet zou worden, na meer dan 10x bellen en mailen constant afgewimpeld, dan weer moest ik de machtiging indienen,van moest de specialist weer tekenen, dan was er weer een storing in de mail, dan weer moest ik alleen maar een handtekening van de huisarts hebben, toen was een handtekening weer niet genoeg, maar nu is het medio maart en nog steeds kan ik NIET naar het ziekenhuis naar de specialist, ik heb een bepaalde aandoening aan de maag, waardoor mijn maag bloed en zweert, en kan een maagbloeding krijgen wat mijn leven kan kosten. Ik kan niet eens naar de chirurg en andere specialisten zoals de orthopedisch chirurg. Kan geen kant op, terwijl ik al jaren met de rolstoel taxi door heel Nederland vervoerd wordt en dan hoe je geholpen door de klantenservice wordt, moet je zelf constant contact opnemen en daarna is het steeds stil geen bevestigingsmail helemaal niets. Toen ik vandaag Menzis belde, zeiden zij dat ze de machtiging gewoon over moesten nemen, maar omdat er niet terug gereageerd wordt van Aevitae, wachten ze net zolang totdat de machtiging verlopen is. Er zijn nog meer klachten, als je een Rolstoel Taxi machtiging krijgt, moet je na 16:00 een 0900 nummer bellen wat je dan 0,90 per.min kost dan moet je dat bijvoorbeeld 5x per week bellen? Ook krijg je goedkope medicijnen terwijl van tevoren aangegeven is dat de meeste medicatie op medische noodzaak is. Van tevoren zijn mijn vragen niet eerlijk beantwoord. Nooit meer dit, ik betaal liever iets meer, dan deze shit, n mijn agenda staat xx november dan ga ik terug naar de Menzis, wat een baggerzooi is dit zeg.

Totaal onbereikbaar de afgelopen weken! Ik probeer inmiddels 3 weken een nota naar Aevitae te uploaden. Dit wordt keer op keer op het laatste moment afgebroken met een foutbericht in het rood: “Er is een fout opgetreden, foutcode: 400”. Twee weken geleden heb ik dit Aevitae na enkele mislukte pogingen gemeld via een email. Daar zou binnen 5 werkdagen reactie op komen. Inmiddels zijn die ook alweer met 10 werkdagen verstreken. Dan maar bellen, maar u raadt het al, twee pogingen gedaan, maar er niet doorheen kunnen komen. Inmiddels ben ik door mijn belbundel heen. Heb ook nog een poging via de app gedaan, maar ook daar verschijnt een melding “een fout is opgetreden, neem a.u.b. contact op met uw zorgverzekeraar”. Echt heel erg slecht en beschamend dat een belangrijke organisatie als een zorgverzekeraar op geen enkele manier te bereiken is!!!

Moet behandeld worden voor rug klachten na Corona is de fysio uit de basis verzekering sinds 2022 betaal toch een forse premie per maand heel slecht november toch maar kijken om over te stappen.

Krijg je na 4 jaar !!!!! een incasso op je nek ivm. een eigen risico waar ik en mijn ”persoonlijke Aevitae pagina” geen idee van hadden. Nooit een eerder berichtje van ontvangen of een andere manier van contact over gehad. als je dan belt. krijg je een aardige mevrouw aan de lijn die niks weet, doet of je verder kan helpen. met andere woorden betaal maar gewoon 506 euro en en fijne dag verder. Wat een K walitatief U itermate T eleurstellen bedrijf is dit! Het incasso bedrijf was nog prettiger. dus mijn advies is. Alles is beter dan Aevitae

Ik ben goed geholpen bij mijn vragen over de zorgverzekering

duren zorgverzekering betaal de hoofdprijs en kan nog bijna alles zelf betalen omdat er niks vergoed word!ook als je je eigenste risico al betaald hebt krijg je gewoon de rekeningen!ij ben blij als het november is dan stap ik meteen over

Zojuist 2 jaar marteling afgesloten met Aevitae. Wat zijn dit een oplichters! Als je ze belt nemen ze niet op en per mail reageren ze 1 keer per 2 weken. In die tussentijd schamen ze zich niet om rare bedragen in rekening te brengen die compleet los staan van afspraken! Resultaat, een incassobureau aan je broek en geen mogelijkheid tot contact met wie dan ook. Nee, ik ben geen wanbetaler, nooit gedoe gehad met welk bedrijf dan ook, alleen met Aevitae! Vandaag maar gezegd dat alles wat nog ‘open stond’ volgens hun, in 1 keer betaald wordt door mij. Dan ben ik maar van ze af! Zou me hond hier niet verzekeren!

Geen bereikbaarheid van klantenservice Aevitae. Zowel telefonisch (meerdere malen telefoonlijn verbroken na tijden wachten), geen reactie op mail en geen reactie op klacht. Dit duurt al maanden. Dit terwijl ik een simpele vraag voor hun heb.

Zoals zovelen voor mij heb ook ik een slechte ervaring met de rampzalige medewerkers achter debiteurenafdeling@aevitae.com. Sinds november 2017 probeer ik het AEVITAE duidelijk te maken via diverse formulieren, bewijzen, mailtjes, telefoontjes dat de premie voor twee van mijn kinderen stopgezet dient te worden voor 11 maanden. Voor hun gemak heb ik over de betreffende maanden de totaalpremie gestorneerd en de premie voor de andere gezinsleden netjes betaald. Door hun incompetente medewerkers zijn er fictieve betaalregels aangemaakt waardoor ik sinds mei 2018 te boek sta als wanbetaler voor een luttel bedrag van 49,48 en zelfs uit de extra verzekeringen ben gegooid. Hoe kan het toch dat men het zeer eenvoudige rekensommetje niet kan maken en niet willen/kunnen verklaren waar de 49,48 vandaan komt !

De zorgverzekering die Aevitae aanbiedt van VGZ is een variant met veel meer beperkingen dan de verzekering bij VGZ direct. Bij elke behandeling is er gezeur over betalingen en teruggave. Je betaalt net zoveel of meer en krijgt slechtere voorwaarden. Dat lijkt me geen reclame voor een volmacht bedrijf.

slechte administratie weten zelf niet welke nota's ze versturen en sturen vervolgens na 4 jaar een incassobureau op je nek. Kunnen niet aantonen dat er een vordering openstaat en klachten worden niet behandeld. Je wordt steeds van het kastje naar de muur gestuurd en klachtenmanagement zijn volgens mij fictieve namen want je kunt ze niet te spreken krijgen. Reacties krijg je niet op klachten, alleen als je ze openbaar ergens plaatst krijg je een reactie. EEN ECHtE Afrader, behalve als je zin hebt in ellende, valse nota's en tijd hebt om veel te bellen en klachten te sturen.

Zeer ondeskundige verzekering. Dat komt mede door de medewerkers. Elke keer andere mensen die er geen scheit van begrijpen. Echt een afrader

Tandimplantaat geen vergoeding wel duurdere brug die ze vergoeden dat daarvoor goede elementen getrokken moeten worden ach ja !! Totaal geen overleg mogelijk ! Duurste tandartsverzekering al jaren compleet klantonvriendelijk !! Logeerkamer voor 1 nacht vanwege afstand en vroege operatie helaas , reiskosten helaas wat vergoeden ze eigenlijk wel ? Snel overstappen na jaren blijkt deze verzekering een waardeloze !!

Probeer al enige tijd een premierestitutie af te wikkelen ivm het beëindigen van een zorgverzekering. Inmiddels een half jaartje bezig maar nog steeds zonder resultaat. Vele telefoontjes en vele toezeggingen verder maar nog steeds de centjes niet binnen. Lees bij anderen ervaringen dat de administratie niet op orde lijkt te zijn. Ik moet dat helaas onderstrepen. Krijg zo langzamerhand de indruk dat het er een zootje is.

Aevitae is een ontzettend slechte verzerkering: – ze hebben de administratie absoluut niet in orde. – klachten worden niet goed behandleld. – toen ik was overgestapt kreeg ik prompt een brief dat mijn declaratie over december 2016 niet meer werd betaald omdat ik nu (2017) geen verzekerde meer ben. Dat is tegen de wet in! – zoals door iemand anders ook al gesteld: Diit bedrijf maakt er een puinhoop van. Ga hier niet mee in zee.

Deze is zeer correct en zeer behulpzaam, en in  tegemoetkomen van behandelzaken. Een luisterend oor hebben.

Na meer dan 10 keer bellen is een klacht nog steeds niet opgelost. Deze verzekering houdt er van om een puinhoop te maken van dossiers en om vooral zo min mogelijk afspraken na te komen. Als mensen op zoek zijn naar problemen, hoge telefoonrekeningen, ellende, gezeur, gedoe en aanmaningen, beveel ik de verzekering van harte aan. Als iemand een goede zorgverzekering wil, sluit u dan vooral niet aan bij Aevitae!!!!! Ik wens mijn ergste vijand nog geen verzekering van Aevitae toe!!!

In 2016 krijg ik een ongefundeerde premie factuur uit 2011 binnen (bijna 5 jaar oud) De factuur MOET binnen 8 dagen betaald worden anders royement, incassos etc. Dit heb ik per brief aanhangig gemaakt bij Aevitae. Er is een reactie gekomen en bewijslast zou komen. Tot op heden niets ontvangen mbt bewijslast. Meerdere emails verstuurd geen reactie. Wel opnieuw een aanmaning met de melding dat de betalingstermijn is verstreken. Zeer terleurstellende klantbehandeling en klachtafhandeling.

Ik had tot voor kort een collectieve verzekering bij Aevitae. Met het eind van die collectieve verzekering dacht ik ook over te kunnen stappen naar een betere en voordeligere verzekering. Dat mag pas per 1 januari. Aevitae deed mij dus een aanbieding die ik wettelijk niet mocht weigeren: een ziektekostenverzekering voor 135 Euro per persoon per maand. Daarvoor kreeg ik naast een standaard ziektekostenverzekering ook een reisbagageverzekering en een levensverzekering voor 12.500 Euro per persoon. De geldende kosten daarvoor zijn rond de 30 Euro per jaar, Aevitae rekent dat bedrag per maand. Ik heb nooit om een reisbagageverzekering gevraagd, en zeker niet om een te dure levensverzekering. Declaraties die onder het eigen risico vallen zijn schimmig en onvolledig. Aevitae deed alle mogelijke moeite om te voorkomen dat ik details van dergelijke declaraties zou zien. In tenminste een geval is een dergelijke declaratie (ruim twee jaar oud) waarschijnlijk niet juist. Het blijkt dan moeilijk om een twee jaar oude, mogelijk frauduleuze, declaratie aan te vechten, zeker als de verzekeraar daar niet aan meewerkt.

Ik had tot voor kort een collectieve verzekering bij Aevitae. Met het eind van die collectieve verzekering dacht ik ook over te kunnen stappen naar een betere en voordeligere verzekering. Dat mag pas per 1 jaanuari. Aevitae deed mij dus een aanbieding die ik niet mocht weigeren. Een ziektekostenverzekering voor 135 Euro per persoon per maand. Daarvoor kreeg ik naast een standaard ziektekostenverzekering ook een reisbagageverzekering en een levensverzekering voor 12.500 Euro per persoon. De geldende kosten daarvoor zijn nog geen 30 Euro per jaar, Aevitae rekent dat per maand. Declaraties die onder het eigen risico vallen zijn schimmig en onvolledig. Aevitae deed alle mogelijke moeite om te voorkomen dat ik details van die declaraties zou zien. In tenminste een geval is een dergelijke declaratie (ruim twee jaar oud) waarschijnlijk niet juist.

Wat een zeer slechte zorgverzekering (dan ben ik nog zeer netjes)!!! Ik zou je hier ook vooral NIET gaan verzekeren, als je daar over na aan het denken bent. Dit jaar voor het tweede jaar verzekerd en wil er in 2017 totaal NIETS meer mee te maken hebben! Net voor de kerst kwam ik erachter dat ik een eigen risicofactuur naar aanleiding van een zwangerschap niet had hoeven betalen. Aevitae had dit inmiddels afgeschreven. Jaja, euro tekens in de ogen en ze zien niets meer, geldwolven! Als ik hier voor de kerst niet over gebeld had, had ik nooit iets gekregen! Want ze laten het je niet weten als je teveel betaald hebt. Net voor kerst voor t eerst gebeld en gezegd werd dat t volledige bedrag begin januari uitbetaald zou worden. Begin januari niets gezien en gebeld werd eind januari. Weer gebeld iets fout gegaan zeiden ze het werd eind februari en zo ook weer eind maart. Net voor de uitbetaling (had een brief gekregen dat het gestord zou worden), kwam er een nieuwe eigenrisicofactuur dat ik van dat bedrag weer het een en ander moest betalen. Ik wederom gebeld. Nou bleek (door de enige oplettende medewerker daar) dat deze factuur niet klopte. Uiteindelijk was dit al verrekend met het bedrag dat ik terug zou krijgen. Weer loze beloftes waar niets mee gedaan werd. Het resterende bedrag zou begin april zeker gestort moeten zijn. En zo ook nu weer…..NIETS…. net wederom gebeld en ja hoor, ik kan het verwachten…eind april!! Ik ben inmiddels zo klaar met deze verzekeringsmaatschappij. Zodra ze geld kunnen krijgen weten ze niet hoe snel ze moeten zijn. Maar als ze moeten betalen trek daar gerust maar een half jaar voor uit. Aan de telefoon is het sorry, sorry en excuses maar niemand weet wat ze aan het doen zijn of wat ze moeten doen. Iedereen vertelt een ander verhaal. Ik ben benieuwd hoelang het hier nog gaat duren. Maar verzeker je vooral NIET bij hen!

Het is niet eenvoudig om van deze verzekering af te komen. Het lukt niet via de website en het lukt niet via mijn AEvitae. Vorig jaar had men nagezocht dat ik nog een schuld had die ik een jaar of 4 terug heb gemaakt. En dus kon ik niet over. Rekening hiervoor sturen kon ook niet, Dus nu gebeld gemaild en te lange leste heb ik een aangetekende brief gestuurd en ze ingebreke gesteld indien men het contract niet beeindigd of voor 31 december mij een reden stuurt. En dan ga ik echt met een advocaat aan de slag. Oh ja onlangs kreeg ik nog een rekening van 1.5 jaar geleden voor een medicijngesprek van mijn apotheek. Wie weet wat voor rekeningen er straks nog komen.

IN EEN WOORD: VRESELIJK! Nooit aan beginnen. Ze blijven onterechte rekeningen sturen ook al stuur je keer op keer de stukken toe en zeggen ze keer op keer dat ze het deze keer gaan regelen. Zelfs als de fout door Aevitae komt weigeren ze iets aan hun automatische systemen te doen waardoor je keer op keer dezelfde rekening krijgt, inclusief herinneringen en aanmaningen. Om vervolgens te horen dat zij het systeem niet kunnen stoppen….VERSCHRIKKELIJK!!!! NOOIT AAN BEGINNEN!

Met deze verzekering alleen maar ellende. Door hun kom je echt in de problemen. Blijven rekening sturen al zit je lang en breed aan je eigenrisico! Maar hun beweren van niet.. Zelfs als je bewijzen stuur zeggen ze dat het niet klopt! En dan krijg je een incasso aan je broek!

Opzeggen was nog nooit zo makkelijk.!! Nou dit geld niet voor dit klantonvriendelijke clubje In plaats van met een menselijk gevoel de dingen te bekijken, grijpen de goed getrainde afscheep kanniemagnieluktnie# medewerkers van Aevitae naar alle juridische regeltjes en priet praatjes. Een klant tegen zijn zin in vast houden lijkt mij niet de juiste strategie. en kost uiteindelijk meer dan dat het op zal gaan leveren. De intentie was om alle verzekeringen voor al mijn gezinsleden bij een partij onderbrengen. dit is praktischer en bleek voordeliger te zijn. ondanks tien jaar klant bij Aevitae gekozen voor ONVZ, dus in LET OP!! november 2014 de verzekering al opgezegd. ruim voor de deadline van 1 januari. op 6 januari krijg ik te horen dat de aanvraag is afgewezen omdat er premie december niet is voldaan. en ik wist toch zeker dat ik een incasso wijziging had verzonden. meteen gebeld naar kanniemagnieluktnie# medewerkers van Aevitae , kopie en betaal bewijs van de inmiddels handmatig betaling gemaild. krijg je in de 20 telefoontjes de volgende onzin te horen. nee meneer de incasso wijziging is niet verwerkt nee meneer ons systeem heeft 5 werkdagen nodig om betalingen te verwerken nee meneer wij hebben geen opzegging binnen gekregen nee meneer ik kan nog niets zien in mijn systeem nee meneer dat moet ik navragen aan afdeling gooi maar in men pet nee meneer uw betaling is te laat bij ons binnen gekomen en ook al hebben wij ! de incasso niet verwerkt en ook al heeft u 10 jaar lang altijd netjes betaald, gaan wij natuurlijk tijd rekken bij vertrekkende klanten en werken de systemen trager dan bij komen de klanten. ja logisch!! en het werkt erg goed, want nu bent u lekker te laat en kunnen wij u nog een jaar lang tegen uw zin in premie afhandig maken. hierbij wil ik de kanniemagnieluktnie# medewerkers van Aevitae feliciteren dat ze weer een zieltje tegen zijn zin in binnen boort te hebben gehouden.

Waardeloze en trage zorgverzekeraar. Klantenservice per telefoon is betaald en lange wachttijden of helemaal niet bereikbaar. Per mail duurt het minstens twee weken voordat je antwoord krijgt, zelfs bij spoedvragen. Ze antwoorden pas als je de social media afdeling inschakelt. Voeren een premieverhoging door van 21% zonder dit te communiceren en polisvoorwaarden sturen ze ook niet. Vervolgens zeggen ze telefonisch alleraardigst zaken toe die ze later schriftelijk doodleuk terugdraaien op basis van onjuiste feiten. Communiceren intern niet met elkaar en hebben administratie niet op orde. Afrader dus, geen zaken mee doen. Tonen geen enkele empathie met klant. En het ergste is, ze proberen je het opzeggen van de verzekering onmogelijk te maken op basis van onjuiste feiten. Nooit aan Aevitae beginnen dus!

Contact krijgen met aevitae is erg moeilijk; elk jaar kost het eindeloos veel tijd om een vraag te stellen; vaak onvriendelijke behandeling. Paar jaar geleden door administratieve fouten van aevitae was ik een half jaar niet verzekerd. Toch moest ik gewoon de premie betalen. Overstappen lit voor de hand te liggen en is dat ook voor jonge gezonde mensen, niet voor ouderen met een aanvullende verzekering

De wachttijden zijn verschrikkelijk lang en eigenlijk krijg je nooit iemand aan de lijn. terugbelverzoeken via de website worden ook niet beantwoord.

Voor de tweede keer in 15 jaar wordt plotseling mijn zorgverzekering door de verzekeraar beëindigd met terugwerkende kracht terwijl de premie wel is geïnd. Reden is dat ik al tien jaar in België woon, maar voor mijn bedrijf in Nederland werk. Hierdoor ben ik verplicht een zorgverzekering af te sluiten in Nederland en betaal ik uitsluitend belasting en premies in Nederland. Mijn gegevens bleken wederom niet te kloppen. De communicatie van Aevitae is ronduit rampzalig en na meer dan 15 jaar netto-premiebetaler (gelukkig maar) heb ik er schoon genoeg van.

Aevitea: Neem eens de moed om eerlijk te zijn tegen jullie klanten. Maak jullie administratie op orde. Neem de telefoon op als iemand jullie belt en zet er iemand aan die ook nog een antwoord kan geven. Jullie zijn gewoon op geen fatsoenlijke manier bereik- en bespreekbaar. Ongelofelijk dat dit in 2014 nog kan !!!

Dit is wel echt de slechste zorgverzekering die er is. Niet alleen duren declaraties zeer lang, ze betalen vaak gewoon niet uit en vertellen vervolgens aan de telefoon dat het druk is en daardoor even kan duren. Sinds twee maanden woon ik in Duitsland, verhuizing wegens werk, en wilde mij hier direct verzekeren. Echter is Aevitae niet van plan mij de benodigde documenten op te sturen waar ik recht op heb (E104 formulier en andere zaken). Hierdoor loop ik nu al twee maan onverzekerd rond in Duitsland en wil geen enkele verzekering mij hier verzekeren door het slechte werk wat Aevitae heeft geleverd. Officiele klachten indienen helpt helaas niet. Ik heb voor volgende week een afspraak om aangifte te doen bij de politie tegen Aevitae.

Zeer slecht bedrijf, als ik deze reviews van tevoren had gezien had ik zeker nooit een verzekering met hen afgesloten. Uitermate klantonvriendelijk, gericht op het maximaliseren van hun winst ook als dat ten koste gaat van hun klanten. na een onvrijwillig ontslag, kon ik niet direct een andere ziektekostenverzekering afsluiten. Toen ik dat wel kon, 1 maand na het ontslag!, werd ik gewezen op de regels dat dat alleen kon direct na uit dienst treding. Zonder ook maar enig bericht is mijn oude verzekering incl. alle aanvullende verzekeringen voortgezet met alle kosten van dien. Ondanks een slechts korte tijd dat de verzekering doorliep, heeft mij dat een paar honderd euro extra gekost. Ook administratief is het een puinhoop. Ik was degeen die de verzekering had afgesloten, maar mijn vrouw kreeg de brief waarin zij aangesproken is op het feit dat zij haar dienstbetrekking beeindigd had. Een uitermate onprofessioneel klantonvriendelijk bedrijf, die geen enkele klant verdient. Wegblijven dus!

Na ontslag bij mijn werkgever en niet direct een andere baan, heeft AEvitae zonder melding mijn ziektekostenverzekering door laten lopen. Na 1 maand hed ik een nieuwe baan, met een andere collectieve ziektekostenverzekering. Echter bleek volgens AEvitae mijn collectieve ziektekostenverzekering niet meer op te zeggen. Ook niet terwijl mij dat vele honderden euro's zou schelen (vanwege bijdrage werkgever) en de verzekering nog maar enkele maanden zou hoeven door te lopen. Al met al een geweldig slechte service van een bedrijf die alleen maar kijkt naar hun eigen verdienste en zoveel mogelijk winst wil maken over de ruggen van particulieren/ verzekerden. Ik zal nooit meer bij dit soort bedrijven een verzekering af sluiten, ook niet als dat via een collectieve verzekering van de werkgever is.

Telefonisch contact met Aetivae is een dure aangelegentijd. De wachttijden voor je iemand aan de lijn krijgt is enorm lang. Dan wanneer je uiteindelijk iemand aan de lijn krijgt, kan die je niet helpen en moet je het zelf maar verder uitzoeken. In mijn geval moet ik bewijzen dat Aetivae een fout heeft gemaakt in de administratie. Het kost mij veel tijd, veel ergernis en nog meer telefoonkosten. Email contact is eveneens bijzonder lastig. Rechtstreekse emailadressen zijn nergens te vinden en je krijgt evenmin het juiste emailadres van de servicedesk medewerker. Aevitae heeft erg zijn best gedaan om zich zoveel mogelijk van haar betalende klanten af te schermen en behandeld ze mijn inziens onbeschoft. Ook weet je standaard ze al je eigen risico zullen opmaken, hoe dan ook.

Ik ben de afgelopen jaren bij verschillende verzekeraars klant geweest maar ik ben nog nooit zo ontevreden geweest als over Aevitae. Bij het afsluiten ging al alles, maar dan ook echt alles verkeerd. De helpdesk kon niet helpen, wisten niets, konden niets. Ik dacht nog dat het waarschijnlijk gewoon aan de eindejaarsdrukte lag. Maar het is gewoon een verzekeraar met slechte service: de helpdesk is absoluut niet bereikbaar per telefoon. Als je een mailtje stuurt moet je dagen wachten op antwoord (als je uberhaupt al antwoord krijgt). Het inloggen om digitaal te declareren werkt niet maar je kunt ook niet een chat starten of bellen om te vragen wat er fout gaat. Nu kan dit misschien allemaal aan mij liggen, maar bij Agis en FBTO heb ik deze problemen nooit gehad en ook niet bij andere (niet zorg)verzekeringen. Volgend jaar weer snel weg hier. Wat een waardeloze verzekeraar. Ik heb via Independer afgesloten en ik heb van hen nooit een mail gehad met de vraag of ik Aevitae wilde beoordelen… (op de site van Independer staan vooral heel veel positieve reviews).

Als ik een vraag had en belde naar de klantenservice, was het vaak zo druk dat ik terug gebeld zou worden. Hier ging dan soms wel 2 dagen over heen! Contact via de mail duurt minstens 5 dagen! Declaraties duren in vergelijking met mijn vorige verzekering erg lang! Ik weet dat ik mijn eigen risico altijd standaard kwijt ben, maar dit kan / mag je niet maandelijks bij je premie betalen. Dit vind ik raar aangezien mijn vorige verzekering dit geen probleem vond. Gelukkig kon ik, omdat ik geen hoofdverzekerde ben, tussentijds overstappen naar mijn vorige zorgverzekeraar.

tja wat is het nou en wie moet je bellen?? aevitae, achmea, avero,..een puinhoop. de naam van mijn aanvullende verzekering die op de polis staat, komt in geen enkel vergoedingensysteem voor,..medew weten het zelf niet, 4 mails en 6 weken verder krijg ik eindelijk mijn vergoedingenoverzicht toegestuurd, te laat dus om nog iets te wijzigen.vervolgens raakt een tandarts rekening zoek, kan ik maanden wachten op de vergoeding, wordt mijn eigen risico in een keer ge-incasseerd, o ja, u wilt een betalingsregeling,…? ja dan moet u toch eerst betalen, dan het bedrag storneren en dan kunt u een regeling afspreken….dit staat echter nergens zo in de voorwaarden. En wil je een declaratieformulier per post ontvangen, omdat je printer stuk is? dan wacht gerust 14 dagen, dan heb je het nog niet! waardeloos! management krijg je niet te spreken, een klacht kun je per mail indienen en wordt beantwoord door de zelfde miep van de klantenservice waar je, je juist om geergerd hebt…

Aevitae biedt uitgeklede verzekeringen van moederbedrijf Achmea aan voor iets meer geld dan de oorspronkelijke verzekering. Als je hier een verzekering hebt lopen zeg deze dan zo snel mogelijk op en sluit de oorspronkelijke verzekering direct af bij Achmea en niet via Aevitae (Dit scheelt soms geen of weinig geld maar je zit dan niet met gestripte voorwaarden). Als je bijvoorbeeld bij Avero Achmea zit met aanvullende verzekering dan kost dat in mijn geval 126 euro en bij Aevero Achmea via Aevitae kost dit 126.85 met als grote verschil dat de goedkopere versie direct bij het oorspronkelijke bedrijf je veel meer dekkingen en vergoedingen geeft. Ik heb deze fout al gemaakt en die grap kost mij nu 200 euro. Leer van mijn fout en maak niet dezelfde fout.

Aevitae biedt uitgeklede verzekeringen van moederbedrijf Achmea aan voor iets meer geld dan de oorspronkelijke verzekering. Als je hier een verzekering hebt lopen zeg deze dan zo snel mogelijk op en sluit de oorspronkelijke verzekering direct af bij Achmea en niet via Aevitae (Dit scheelt soms geen of weinig geld maar je zit dan niet met gestripte voorwaarden). Als je bijvoorbeeld bij Avero Achmea zit met aanvullende verzekering dan kost dat in mijn geval 126 euro en bij Aevero Achmea via Aevitae kost dit 126.85 met als grote verschil dat de goedkopere versie direct bij het oorspronkelijke bedrijf je veel meer dekkingen en vergoedingen geeft. Ik heb deze fout al gemaakt en die grap kost mij nu 200 euro. Leer van mijn fout en maak niet dezelfde fout.

Ik heb bij Aevitae een aanvullende tandartsverzekering, los van mijn zorgverzekering die ik ergens anders heb. Ondanks deze niet zo gebruikelijke constructie, altijd goede afhandeling van de facturen, en bij vragen telefonisch goed bereikbaar, vriendelijk en deskundig personeel.Dat is mijn ervaring. verder goede vergoedingen voor redelijke premie.

Zeer slechte administratie!!!! 4 verschillende personen vertellen allemaal iets anders over 1 en dezelfde rekening. Je word totaal NIET op de hoogte gehouden bij veranderingen en of aanpassingen. Klantenservice bestaat uit onopgeleide knulletjes die je constant in de wacht zetten omdat ze het zelf ook niet weten. Geen aanrader als je wilt dat de verzekering soepel en keurig word afgehandeld.

Polis snel thuisgestuurd gekregen en overzichtelijke website

Vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon. Ik heb deze verzekering via Independer afgesloten en dat ging zonder problemen.

ik krijg nadat ik bijna 5 jaar weg ben bij aevitea nog een rekening van 115 euro . ik na 5 jaar heb geen idee of deze rekening terecht is ? maar na bijna 5 JAAR kan je dus nog rekeningen krijgen bij aevitae. zonder enige vorm van brieven vooraf krijg ik dit via een incasso bureau. ik heb nog nooit te maken gehad met een incasso bureau en altijd mijn rekeningen keurig betaald. wat een waardeloos bedrijf.

ondanks meerdere aanvullende verzekeringen en dus hoge polis kosten heb ik nog erg veel bij moeten betalen

Altijd correct en stipt met de afhandeling van de nota's en dat met een duidelijk pakket aan vergoedingen. Geen rare zaken en alles makkelijk te vinden.

Wat ik hierboven lees, bevestigt mijn ervaring met Aevitae. Toen ik nog rechtstreeks met VGZ handelde, was er niets aan de hand. Aevitae reageert onvolledig of niet op mailtjes en telefonisch, als je al iemand te pakken krijgt, krijg ik steeds andere voorstelling van zaken. Gauw overstappen straks dus. Wat een (communicatieve) wanorde daar!

AEVITEA, IK ZEG NEE! Afschuwelijk bedrijf, klantvriendelijkheid ver te zoeken, en nog erger hun administratie is volledig niet op orde. Ben nu inmiddels dik een half jaar bij hen weg, en krijg nog ONTERECHTE rekeningen in de bus of ik nog even wil betalen terwijl er al lang betaald is. Dan kan je weer in de pen klimmen om over en weer te schrijven om aan hun te bewijzen dat je WEL allang betaald hebt. GA NOOIT BIJ AEVITEA, JE KRIJGT ER SPIJT VAN. Buiten deze feiten, zijn ze ook nog eens gruwelijk duur.

Mijn persoonlijke ervaring met Aevitae is dramatisch. Als u graag HEEL erg lang aan de telefoon wilt hangen voordat u iemand aan de telefoon krijgt en u zich ook nog graag geel en groen over de klantenservice wilt ergeren… ja dan moet u voor Aevitae kiezen. Persoonlijk heb ik het gevoel dat hun administratie een ramp is. Ik ben blij als ik eind van dit jaar weg kan van deze club. Ik heb eigenlijk nog nooit te maken gehad met een bedrijf /ondernemeing of instantie waar ik me zo aan geërgerd heb.

Sinds mijn tussenpersoon is overgestapt naar Aevitae, is het een ramp om de kosten die worden gedeclareerd, vergoed (of verrekend met eigen risico) te krijgen. Ik woon in het buitenland en werk in Nederland en moet me dus in NL laten verzekeren. Elke behandeling die ik in mijn EU woonland laat doen, leidt tot vragen, het niet willen vergoeden, moeilijk, moeilijk doen. En dat kost me dan 170 euro per maand. Wat een RAMP! Inmiddels overgestapt naar andere verzekeraar in Nederland, waar ik binnen een paar dagen antwoord krijg, netjes word teruggebeld enz. En nu maar afwachten of de openstaande bedragen over 2012 ooit nog vergoed gaan worden.

snauwerig, weinig getraint personeel, bah. had een vraag over hun site die zo ontoegangkelijk is. is het avero, aevite of achmea??? u mag het zeggen.

zeer slecht telefonisch te bereiken na 50 minuten in de wacht wordt je zomaar de verbinding verbroken. Ik bedenk me wel voordat ik bij deze instantie een zorgverzekering afsluit!!!!!!

Een dramatische organisatie. Heb al 5 maal een machtiging verstrekt om mijn eigenrisico automatisch te laten afschrijven die ze niet in hun systemen verwerken. Bij na bellen en rappel van uit mijn wordt er aangegeven dat er afgeschreven gaat worden het geen niet gebeurd. Maar wel een incassobureau op je dak sturen.

Waardeloos 12 maanden aan premies verdwenen, 6 maanden lang 2 gezinsleden verdwenen administratieve puinhoop! blijven maar incassos van rond de 3000 euro sturen terwijl de betalingen telefonisch bevestigd zijn, constant dezelfde antwoorden:"ja wij kunnen hier niets mee "u moet bij het incassobureau zijn" incasso bureau zegt hetzelfde…van kastje naar muur, alle betalingen doorgestuurd vervolgens verwerkt en na een half jaar begint het gezeik opnieuw, een groot administratief drama

Snap de problemen niet. Heb jaren lang een zorgverzekering met VIP pakket gehad en niets dan lof over deze maatschappij. Betalen snel en zonder zeuren uit, ook de tandarts enz.

In het eerste contact ben ik goed geadviseerd en hebben snel gehandeld.

Nog geen idee, dat zal moeten blijken uit de betalingen eventueel.

Zorgpolis tbv mijn vader afgesloten, daar ik zelf via aevitae verzekerd ben, wist ik zelf inhoudelijk veel van de polis en ging het puur om premie-vergelijkingen en te bedongen coll. kortingen

niks anders als gezeik met ze zelfs mijn tandarts heeft gezeur met ze over de betalingen en dan de medewerkers die allemaal wat anders vertellen gewoon een zeer slecht bedrijf.

DRAMATISCH SLECHT, alles, maar dan ook álles gaat fout en verkeerd. Vreselijk! Administratieve puinhoop, niet op de hoogte van soort verzekering van client, medewerkers spreken elkaar tegen, kortom, ik weet niet hoe snel ik eind van het jaar kan vertrekken!

heb slechte ervaring met Aevitea. Er is te veel premie in rekening gebracht. # maanden geleden. Naar vele telefoontjes en een brief, nog steeds geen enkele reactie, waardeloos.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen