Zorgverzekering kind

Over het hebben van de zorgverzekering voor kinderen bestaan nog steeds vele vragen. Wanneer moeten betaald worden voor een zorgverzekering kind? Wat is verzekerd? In principe is het zo dat kinderen onder de 18 jaar gratis meeverzekerd zijn en dus geen premie hoeven te betalen.

Zorgverzekering kinderen vergelijken

De overheid betaalt de premie voor kinderen aan de zorgverzekeraars. Maar, hiervoor moeten de kinderen wel zijn aangemeld bij de zorgverzekeraar van de ouders. Let op: kinderen kunnen alleen een aanvullende verzekering hebben als een van de ouders die ook heeft. Het is dus goed om te kijken welke ouder de meest uitgebreide dekking heeft en de keuze hierop te baseren.

Zorgverzekering kind afsluiten

zorgverzekering kind

Je hoeft dus geen zorgverzekering voor je kind af te sluiten. Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd op de polis van hun ouder. Heb je net een baby gekregen? Dan kun je op onze zorgverzekering baby pagina extra informatie vinden. Is je kind ouder dan 18 jaar? Dan moet hij zelf een zorgverzekering afsluiten. Uiteraard mag je als ouder wel gewoon blijven betalen voor de zorgverzekering van je kind. Toch kiezen veel ouders ervoor om kinderen van 18 jaar of ouder de kosten van hun zorgverzekering zelf te laten betalen.

Zorgverzekering vergelijken