PNOzorg Zorgverzekering

★★★☆☆ 6.8/10 (85 reviews)

Logo verzekeraar PNOzorg

PNOzorg is al meer dan 20 jaar dé zorgverzekeraar voor de mediasector, die zich richt op het leveren van kwaliteit tegen een aanvaardbare premie.

Zorgverzekering PNOzorg 2024

Ben je op zoek naar de PNO zorgverzekering voor 2024? PNOzorg werd in 2023 ONVZ. Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of PNOzorg de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij PNO een basis- en aanvullende zorgverzekering afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig. PNOzorg werd in 2023 ONVZ.

Voordelen PNO zorgverzekeraar

 • Een 8,2 voor dienstverlening
 • Eenvoudig declareren én snelle uitbetaling
 • Collectiviteitskorting voor iedereen
 • Persoonlijke service

Basisverzekering PNOzorg

Bij PNOzorg bieden ze een basisverzekering met vrije zorgkeuze. En dat is fijn, want dat houdt in dat je naar iedere zorgverlener kunt gaan. De basisverzekering is een combinatiepolis. Iedereen is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Alleen kinderen tot 18 jaar zijn gratis. Wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid.

Aanvullende zorgverzekering PNOzorg

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de PNOzorg zorgverzekering een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • PNO Start
 • PNO Plus
 • PNO Optimaal
 • PNO Top
 • PNO Buitenland
 • PNO OntzorgPlus

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering PNOzorg

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren. Dit doe je met een PNOzorg tandartsverzekering. PNOzorg biedt hiervoor de volgende verzekeringen:

 • Tandplus A
 • Tandplus B
 • Tandplus C
 • Tandplus Preventief

Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie PNOzorg

Hieronder vind je de premie van PNOzorg . Bereken via de vergelijker jouw premie.

Jaar Restitutie Natura Combinatie
2022 € 134,50
2021 € 134,50
2020 € 133,00
2019 € 129,98
2018 € 112,24
2017 € 109,94
2016 € 101,15
2015 € 96,60

Eigen risico PNOzorg

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2023 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken.

Onafhankelijke beoordelingen voor de PNOzorg Zorgverzekering

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,1.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 8,0.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 mei 2014 door SAMR beoordeeld met een 8,4.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 16 december 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit AV Ziektekosten’.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 mei 2013 door SAMR beoordeeld met een 8,4.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 december 2012 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit AV Ziektekosten’.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 december 2012 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit AV Tandheelkundig’.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2011 van 8 november 2011 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 8,4.

De PNOzorg Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,6 en is daarmee de Beste Zorgverzekeraar.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,0.

De PNOzorg Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,8 en is daarmee de Beste Zorgverzekeraar.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 8,2.

De PNOzorg Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 november 2008 door Consumentenbond beloond met de ‘Vergulde Stethoscoop’ wisseltrofee.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de PNOzorg Zorgverzekering

Misleidend en onbetrouwbaar. Ik heb al enkele jaren een "PNO buitenland" verzekering. Volgens de voorwaarden, ben je daarmee beter verzekerd als je naar specialist of een ziekenhuis gaat in het buitenland voor "geplande" zorg. Dit jaar moest ik de "buitenlandse" aanvulling van mijn polis een eerste keer gebruiken. Uit de brief van de klantenservice: "Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u vraagt naar de dekking van kosten gemaakt in Duitsland. Als het gaat om reguliere zorg die in Nederland onder de dekking van de basisverzekering valt dan hoeft u de behandeling niet aan te vragen. De dekking is 100% van de kosten. Ook als de behandeling meer kost dan het tarief in Nederland. Uw PNO Buitenland vergoed eventuele meerkosten behalve de kosten dus van de chefarts. U heeft wel een verwijzing nodig om over te gaan naar een andere zorgverlener. Ik ga ervan uit dat u hiermee voldoende informatie heeft." Het bleek echter dat in werkelijkheid niets daarvan door PNO wordt vergoed. Er worden ter plekke allerlei gekke nieuwe regels en aanpassingen verzonnen om niet te vergoeden. Informatie van de klantenservice blijkt onjuist te zijn. Eerst heb je geen toestemming nodig, daarna wel, uiteindelijk krijg je helemaal geen.

In eerste instantie leek dit de perfecte verzekering. Ik wilde graag orthodontie aan mijn pakket toevoegen en op de website staat bij een bepaald pakket dat er 80% tot 800 euro word vergoed. Daarna heb ik gebeld of dit echt zo was, en of er geen verdere voorwaarden aanzaten en dit was niet het geval! Een paar maanden geleden mijn eerste declaratie voor orthodontie ingediend en toen begon de oplichterlij. Opeens moest er een formulier in worden gediend en kon er alleen orthodontie worden vergoed met toestemming van PNO. Ook bij dit formulier kwam een hele waslijst aan eisen waar aan moest worden voldaan, anders sowieso geen vergoeding. Gek, afgelopen vrijdag weer de klantenservice gebeld, en ook deze keer wisten ze niks van de eis die vermeld word. Ik weet niet waar jullie voorwaarden vermeld staan, maar blijkbaar is dit zelfs niet te vinden door jullie eigen personeel, aangezien ik al 2x verkeerd geinformeerd ben. Als klap op de vuurpijl kreeg ik pas te horen dat de orthodontie niet werd vergoed toen ik de rekening opnieuw kreeg met dit keer incassokosten erbij! De verzekering die ik heb is ook echt niet de goedkoopste dus waarom bieden jullie een dure tandarts verzekering aan als er toch nooit vergoed gaat worden? Deze verzekering niet kiezen!

De zorgverzekeraar is zeer traag met antwoorden en onduidelijk in de vergoedingen. Ik heb regelmatig na 3 weken op moeten bellen of mijn declaratie al in behandeling werd genomen. Wanneer iets niet vergoed werd, was de reden onduidelijk of vaag. Ik heb veel extra tijd moeten steken in het contact met PNO terwijl ze beloven het simpel en snel te houden.

PNO is wat klantenservice en duidelijkheid van afrekeningen dramatisch achteruitgegaan het laaatste jaar. Dit heeft duidelijk te maken met het samengaan met ONVZ een paar jaar terug. Tegenwoordig krijg je op een mail dan ook geen antwoord meer van PNO maar van ONVZ. Veranderingen in 2017 Premie €9.60 verhoogt, 20% eigen bijdrage Tandarts, Buitenland dekking verlaagt naar Nederlands tarief

Snelle service, helder, prettige app. Betaalbaar. Goede website.

Klanten binnenhalen met hoge vergoedingen welke vervolgens stelselmatig worden geweigerd en doorbelast. Totaal niet klantvriendelijk in haar service verlening. Puur een verzekeraar met winstoogmerk

Ik ben erg tevreden met PNOzorg. Ik zit er nu al jaren en heb nooit problemen ondervonden, alleen maar goede service. Alles wordt altijd erg snel en goed afgehandeld, heel fijn!

Ik ben heel erg blij met de service van PNO! Contact opnemen gaat zo makkelijk, wat erg belangrijk is. Ik wilde graag mijn eigen risico veranderen en kreeg het meteen voor de vorige maand met terugwerkende kracht terug. Hele fijne en goede service.

Al meer dan 15 jaar ben ik verzekerd bij PNO, met de extra verzekeringen waaronder Tandarts Compleet (maximaal te declareren: 1100 per jaar, kosten: 48 euro per jaar). Nu weigeren ze een declaratie van een bitje (96 euro) te betalen omdat dit onder orthodontie valt! En er valt ook niet te praten met deze mensen en ze geven verkeerde informatie. Voordat ze samengegaan waren, was het een uitstekende verzekeraar. Inmiddels de laatste 2 jaar is het een onbeschofte verzekeraar, om te beginnen al met de klantenservice. Polisvoorwaarden zijn stuk slechter geworden. Dit wordt het laatste jaar… Ook PNO is gezwicht voor het grote geld, dat wij kunnen betalen.Ik raad aan absoluut niet meer bij PNO te verzekeren.

Pno zorg gebeld over het eigen risico. Kregen vorige week een rekening van 117€. Over 2015 kreeg ik nog een rekening van € 309. Ik weet, dat mijn eigen risico op zal gaan dit jaar en Wilde een betalingsregeling voor 309 en 385 (we weten immers dat dit verbruikt zal worden) maar ik kon alleen een betalingsregeling voor de huidige openstaande bedragen. Prima, maar: wil je een langere betalingsregeling dan 6 maanden, dan eissen ze inzage in je complete financiële situatie! Schandalig! Ik heb nu een betalingsregeling waar ik niet Te vreden over ben en volgende maand, als de revalidatiecentrum weer een rekening indient voor het eigen risico, moet ik weer bellen om de huidige regeling open Te breken en een nieuwe regeling zien Te treffen. Wat mij het meest dwars zit is dar zij ei_sen inzage in de financiën bij een betalingsregeling van meer dan 12 maanden. Ronduit schofterig! Eind van het jaar gaan wij ZEKER overstappen!

Snel, direct, duidelijk, goede voorlichting, uitstekend bereikbaar; wel iets duurder.

Sinds geruime tijd een rotzooi, ander woord kan ik me niet bedenken. Voor de samenwerking met ONVZ was het een uitstekende zorgverzekeraar.

Altijd tevreden geweest over PNO tot het moment dat wij een aanvullende verzekering af wilden sluiten met een hogere dekking voor o.a. orthodontie. Deze aanvraag werd beslist geweigerd met als reden: U weet al dat u wellicht een beroep op een orthodontist gaat doen dus dit zijn geen onvoorziene kosten. De te verwachten kosten zijn reeds bekend en dus weigeren wij u dit product. Volstrekt belachelijk!! Trap er niet in en PNO dient zich te schamen!

Ik ben overgestapt naar deze zorgverzekeraar. Op basis van ? weigerde ze mijn aanvraag en smeerde mij de duurste aanvullende verzekering aan.Correspondentie loopt niet synchroon met de verwerking van de polis…..Wat A is per mail, voeren ze uit als B. Als ik dit van te voren geweten had, was ik niet overgestapt van Unive naar deze zorgverzekeraar!

PNO was een van de beste verzekeraars. Vooral wat betreft administratieve afhandeling en klantenservice. Zeer klantvriendelijk. Maar sinds begin 2015 is dat volkomen omgeslagen. Voortdurend is "de wachttijd langer dan u van ons gewend bent" (10-20 minuten!). En medewerkers weten zelf ook niet meer hoe het zit. In afrekeningen staan rare fouten en uitleg kan je niet krijgen. Het schijnt dat dit komt omdat PNO nu onderdeel van ONVZ is. Dat waren ze al een paar jaar, maar sinds 2015 werken ze met het ONVZ-systeem en staat er ook ONVZ boven hun mails. Doodzonde van zo'n leuke verzekeraar waar iedereen zeer tevreden over was. Nu zijn ze nog erger dan sommige van de klantonvriendelijke 'grote jongens'.

Jammer dat deze uitstekende zorgverzekering met ONVZ haar eigen ondergang heeft ingezet.De administratie is een drama. Eigen risico's worden op één hoop gegooid, geen overzichten, spookrekeningen!Medewerkers die er al jaren zitten zijn wanhopig en vinden geen gehoor als ze klagen over het ONVZ admin.systeem. Dit zijn geen kinderziektes meer ,het begon begin dit jaar en er verbeterd niets. Kortom PNO zorg is zodanig Kafkaiaanse trekken gaan vertonen dat het woord zorg van toepassing is op de polisvoorwaarden ,niet meer op klantenservice en administratie. Na 26 jaar werkelijk een top verzekering gehad te hebben is dit erg jammer.Om te voorkomen dat ik een rekening moet indienen voor een bezoek aan een psychiater is het verstandiger om weg te gaan bij deze verzekeraar. Advies voor eenieder die van plan is een PNO verzekering af te sluiten: niet doen in het belang van uw eigen gezondheid!

PNO is wat klantenservice en duidelijkheid van afrekeningen dramatisch achteruitgegaan het laaatste jaar. Dit heeft duidelijk te maken met het samengaan met ONVZ een paar jaar terug. Tegenwoordig krijg je op een mail dan ook geen antwoord meer van PNO maar van ONVZ. Wachttijden bij klantenservice zijn heel lang. Antwoorden kloppen niet. Antwoorden en reacties op vragen per mail gaan niet in op de vraag of suggestie en geven geen oplossingen. Afrekeningen zijn onduidelijk en in feite niet te controleren door de verzekerde. Als je een fout opmerkt, blijkt die door 'het systeem' te komen en wordt 'er aan gewerkt'. Wij waren altijd zeer tevreden over PNO, maar dat is dit jaar omgeslagen in het tegendeel.

Vrije artsen keuze zonder bij betaling en ziekenhuis vrije keuze Geen irritante reclames op radio en tv

Goede dekking, nog echte keuzevrijheid en geen preferentiebeleid. Zeer correcte klantenservice!

Ik ben 3 jaar gelden naar PNO overgestapt. Er is een snelle afhandeling van nota's. Sinds dit jaar ook duidelijker inzichtelijk online. Ik heb nog geen contact met de klantenservice gehad, dus hier kan ik niet over oordelen.

PNOZorg heeft zijn zaakjes niet op orde. Het personeel bij klantenservice heeft geen idee hoe alles werkt in hun eigen bedrijf. Dit merk je wanneer je belt (en er iedere keer hetzelfde 'de wachttijd is langer dan u van ons gewend bent, de wachttijd is ongeveer 10 minuten') en wanneer je mailt (en pas 5 tot 7 dagen later een mailtje terug krijgt als u deze al krijgt). Er gaat zoveel mis bij hun administratie en als je er zelf niet 10x (letterlijk!) over belt, mailt en blijft zeuren veranderd er niks en word u zelf de dupe. Zoals: zelf rekeningen moeten betalen waar u aanvullend voor verzekerd bent (voor 50 euro in de maand extra), iedere maand een acceptgiro binnen krijgen voor de betaling van de premie terwijl u dit op automatische incasso heeft laten zetten, de website waar u niks op terug kunt vinden en waar u niks zelf kunt veranderen (want als u dit probeert dan is er een storing, of u moet even contact opnemen met de klantenservice natuurlijk!).

PNOZorg heeft zijn zaakjes niet op orde. Het personeel bij klantenservice heeft geen idee hoe alles werkt in hun eigen bedrijf. Dit merk je wanneer je belt (en er iedere keer hetzelfde 'de wachttijd is langer dan u van ons gewend bent, de wachttijd is ongeveer 10 minuten') en wanneer je mailt (en pas 5 tot 7 dagen later een mailtje terug krijgt als u deze al krijgt). Er gaat zoveel mis bij hun administratie en als je er zelf niet 10x (letterlijk!) over belt, mailt en blijft zeuren veranderd er niks en word u zelf de dupe. Zoals: zelf rekeningen moeten betalen waar u aanvullend voor verzekerd bent (voor 50 euro in de maand extra), iedere maand een acceptgiro binnen krijgen voor de betaling van de premie terwijl u dit op automatische incasso heeft laten zetten, de website waar u niks op terug kunt vinden en waar u niks zelf kunt veranderen (want als u dit probeert dan is er een storing, of u moet even contact opnemen met de klantenservice natuurlijk!). Geen aanrader!

Sinds de samenwerking met ONVZ verzekering een grote PUINHOOP, was voor die samenwerking een bijzonder goede verzekering!

PNOzorg houdt zich niet aan de polisvoorwaarden. Eind 2014 gekozen voor PNO Zorg tandartsverzekering, omdat alle tandheelkundige zorg wordt vergoed. Tenminste, dat staat op hun website en in de polisvoorwaarden. Geen sprake van uitsluitingen. Maar in februari 2015 van mijn tandarts een nieuwe knarsplaat ontvangen. Deze is gedeclareerd als mondbeschermer. Nu zegt PNO Zorg dat de mondbeschermer niet in aanmerking komt voor vergoeding, omdat zij aannemen dat een mondbeschermer wordt gebruikt ter bescherming bij sporten zoals hockey en boksen. PNO Zorg heeft deze uitzondering niet opgenomen in de voorwaarden en maakt hier geen enkele melding van ook niet op de website. Als PNO Zorg vindt dat bepaalde declaratiecodes van de tandarts niet voor vergoeding in aanmerking komen, hadden ze dit van te voren moeten melden en ook opnemen in hun voorwaarden. Ik vindt dit zeer kwalijk. Het komt dan ook als een complete verrassing voor mij.

Zeer slechte administratie en betaling….moeilijk bereikbaar…….geen of erg late reactie…heb zoiets nooit eerder meegemaakt!!!

al 3 jaren klant bij PNOzorg. Had de afgelopen jaren hele goede ervaring mee, maar dit jaar is het een ramp geworden.. Lange telefoon wachtijden, emails worden niet of na 2 weken geantwoordt. Moest 3 weken wachten totdat ik m'n nieuwe zorgpolis en zorgkaart ontving na het vele bellen en het ergste 2 keer een incorrect polis ontvangen en tot heden is deze nog steeds niet gecorrigeerd. Denk dat mijn gezin en ik volgend jaar een andere verzekeraar overstappen.

Ben enkele jaren bij PNO maar dit jaar zijn ze totaal van het padje geraakt. Een groot drama, enorme wachttijden aan telefoon, rekeningen worden in twee dagen compleet van je rekening geboekt van 2maanden zonder communicatie. Totaal andere bankrekening zonder te communiceren, en vraag per mail 8 werkdagen voordat je antwoord hebt. PNO wat ben je aan het doen!!

Administratie is overduidelijk een totale ramp. Het is inmiddels halverwege februari en de premie voor januari is nog niet eens afgeschreven om over februari maar te zwijgen. Navraag bij PNO gaf alleen maar een 'sorry, het is druk, we gaan het nog afschrijven'. Heb gelukkig nog niks hoeven declareren (al jarenlang niet ziek geweest *afkloppen*), maar heb toch al besloten volgend jaar een verzekering te gaan zoeken die zij zaakjes beter op orde heeft want dit wekt natuurlijk zeer weinig vertrouwen.

Ik ben sinds dit jaar klant bij PNO, maar het valt me vies tegen. Tot nu toe nog geen één rekening gehad, mijn zus, die ook klant is, had hiervoor gebeld (toen ze PNO eindelijk te pakken kreeg, want wachttijden zijn zeker 20 min. en als je geluk hebt, ben je na 10 min. eindelijk in gesprek met een medewerker) en zonder pardon of excuses voor het ongemak zeiden zij dat het lag aan de bank die de incasso niet accepteert. Ook ben ik aanvullende verzekerd omdat ik een scoliose heb en chiropractie valt onder alternatieve geneeswijze. Ik heb de declaratie ingediend, echter is dit afgewezen zonder dat zij een reden hiervoor aangaven. Mijn vader heeft PNO proberen te bellen, maar elke keer dat hij belde kreeg hij te horen dat er een wachtrij van ruim 20 minuten (!) was. Ik besloot om een mail te sturen waar tot heden nog geen reactie op is gekomen. Ik ben daardoor zeer ontevreden over PNO. Het komt klantvriendelijk over en lijkt geen waarde te hechten aan goede service.

Mensen blijf weg bij de verzekeraar. Wil je verzekerderd zijn dan accepeteren ze je niet eens wel als ze in de gaten hebben dat ze winst op je kunnen maken. Een verzekeraar hoort zorg voor zijn verzekerden belangrijk te vinden en niet de winst die ze erop kunnen maken. zooooo niet tevereden had beter moeten overstappen naar een verzekeraar die zijn verzekerden wel op nr 1 heeft staan.

Ben net overgestapt naar PNO, niet alleen vanwege de prijs, maar de beoordelingen waren goed. Tot nu toe valt het echter erg tegen, de administratieve afhandeling is zeer matig. Bij de aanvraag moest ik verplicht "betaling per automatische incasso" aangeven, dat zou ik later kunnen wijzigen, werd mij verteld. Maar helaas: "Wijzigingen zijn niet mogelijk. Vul het contactformulier in!" Maar op de hele website is geen contactformulier te vinden, net zoals veel andere info ontbreekt, waarvoor ik dan weer moet bellen en weer 10 minuten aan de lijn hang.

het is nogal moeilijk om daar een nieuwe klant te worden. Men komt de afspraken niet na

Frustrerend zoals je bij PNO wordt behandeld ( zeer klant onvriendelijk) Slechte administratieve afhandeling. Reageren te laat op een klachten brief, met argumenten die niet kloppen, rapporteren dat weer negatief en onjuist, doen niks met de klachten. En dat voor een verzekering van 170 euro per maand (en bijna geen declaraties). mijn advies: Wegblijven bij PNO als je gezondheid belangrijk is.

prima verzekering, helder en duidelijke service. geen problemen

Ben erg tevreden met de dienstverlening van PNO. De meeste rekeningen worden rechtsstreeks betaald aan de zorg verlener. Zit nu twee jaar bij PNO. overgestapt omdat ik op zoek ging naar een goed dekende tandartsverzekering. PNO dekt elke vorm van tandarts kosten tot 1100 euro. vandaar PNO voor mij

Niet de goedkoopste, maar gelukkig wel vrije zorgkeuze en een ruime vergoeding.

Slechte service. Een brief sturen met daarin hoe complex het is om aan het einde van de maand je premie te verwerken en dan zomaar even om te gooien naar begin deze van de maand. Echte onzin. Daarna de service desk gebeld en word mij eerst verteld dat ze al veel klachten erover hadden gehad en dat ik inderdaad aan het einde kan betalen. Maar als ik na een aanmaning bel om te vragen waarom ik deze brief heb ontvangen word ik half afgeblaft dat dit allemaal al gecommuniceerd is en dat ik maar gewoon even moet betalen. Vind dit erg onprofessioneel en snap niet hoe ze verzekering van het jaar zijn geworden.

PNOZorg maakte aanvankelijk een zeer positieve indruk op mij. Eenvoudig, zeer vriendelijke medewerkers en vrije zorgkeuze. Helaas moet ik nu constateren dat de financiële administratie een puinhoop is. Verzocht om betaling in eenmaal per jaar, maar factuur kwam maar niet. Meerdere vriendelijke medewerkers gesproken die aangaven dat het echt snel in orde komt. Ondertussen werd toch de maandelijkse premie voor januari '14 afgeschreven. Na stornering, ontving ik direkt een aanmaning dat de maand januari moest worden betaald. Een klacht hierover ingediend bij PNO. Automatische reactie van PNO: binnen drie weken (!) nemen wij uw klacht in behandeling. Ik wacht nog steeds op antwoord dat ongetwijfeld uit "excuses" zal bestaan. Inmiddels wel de jaarfactuur voor 2014 ontvangen en ook betaald. Na dit jaar voor mij geen PNO meer. Dit belooft weinig goeds.

PNO presteert om een al bestaande client te weigeren een aanvullende hogere dekking te sluiten voor orthodontie. Reden: U weet al dat u een beroep op een orthodontist gaat doen voor uw zoon. Wij zijn een onderlinge en vinden dat de premie-ontvangst en uit te keren bedrag dan niet meer in verhouding staan tot elkaar. Ik was verbijsterd!!!! Trap er niet in en PNO dient zich te schamen!

Verzekeraar inde automatisch mijn verzoek. Bleek ineens dat ik een betalingsachterstand had omdat ze niet konden incasseren, hetgeen logisch was omdat ze afschreven van een bankrekening die al minstens 4 jaar niet meer de mijne was. Wegens verhuizing heb ik mijn administratie niet goed op orde gehouden omdat toch alles automatisch afgeschreven werd. Dat is mijn les voor de toekomst; controle-controle!

Voor een toch best scherpe premie een uitstekende zorgverzekering. Altijd snel met uitbetalingen. Declareren via smartphone-app vind ik ideaal. Ruime dekkingen. Zelfs de hoogste tandartsverzekering zonder medische keuring. Verder gemakkelijk bereikbaar. Eigen keuze zorgverlener.

de service van deze zorgverzekering is goed. Ze zijn goed bereikbaar en kunnen duidelijk uitleggen wat het probleem en de oplossing is.

There’s nothing like the relief of finding what you’re lokonig for.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen