ZLM Autoverzekering

★★★☆☆ 7.3/10 (76 reviews)

Logo verzekeraar ZLM

ZLM Verzekeringen is een onderlinge verzekeringsmaatschappij. Dat betekent dat ZLM geen winstoogmerk heeft en dus de premies laag kunnen houden.

Voordelen van ZLM:

 • ZLM is een verzekeraar zonder winstoogmerk en daardoor lage premies
 • Focus op klanten in Zeeland en Goes
 • Persoonlijke dienstverlening aan klanten en daardoor hoge waarderingen in onderzoeken

Voordelen van deze autoverzekering:

 • Scherpe premie
 • Gratis verhaalsbijstand
 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Snelle schade-afhandeling
 • Uitstekende voorwaarden
 • Persoonlijke service
 • Geen poliskosten
 • Bij meerdere verzekeringen 8% pakketkorting

Onafhankelijke beoordelingen voor de ZLM Autoverzekering

De ZLM Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 20 augustus 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’.

De ZLM Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 20 augustus 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De ZLM Autoverzekering is in de Consumentengids van 1 november 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De ZLM Autoverzekering is op 13 juni 2012 door hoyhoy.nl voorzien van het Keurmerk Heldere Polisvoorwaarden: 2 sterren.

De ZLM Autoverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,3.

De ZLM Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 26 april 2010 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 8,4.

De ZLM Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 januari 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 8,2.

De ZLM Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 mei 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 8,2.

De ZLM Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 februari 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 8,2.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de ZLM Autoverzekering

Zonder enige aankondiging wordt ineens bij leeftijd 75 een opslag in rekening gebracht. Denken ze dat ouderen dat niet door hebben. Rij 50 jaar schadevrij.. CBS cijfers en zelfs gegevens van het verbond van verzekeraars tonen aan dat het onterecht is. DISCRIMINATIE VAN OUDEREN!

Ben al ruim 17 jaar verzekerd. De schades die er waren, ook door eigen schuld of niet verhaalbaar altijd vergoed d.m.v. all risk verzekering. Voordeel geen eigen risico, betaalbare premie en goede service. Als je de auto via een bij hun aangesloten bedrijf laat repareren heb wordt alles netjes geregeld na telefonische melding. Huurauto hoef je alleen de brandstof te betalen. Klein eigen risico bij ruitschade. Vertrouwen en kwaliteit is ook belangrijk. Goedkoper is niet altijd beter.

Ben zeer te spreken over de gratis rechtsbijstandverzekering bij mijn autoverzekering. Prima geholpen door het doorzettingsvermogen en de lange adem van mijn contactpersoon bij de ZLM dhr. Bal.

Doe me 1 lol en neem hier aub geen verzekering! Ik probeerde een auto verzekering af te sluiten. Omdat mijn schadevrije jaren niet geaccepteerd worden (deze zijn ouder dan 2 jaar, want ik diverse jaren geen auto gehad). moest ik op 0 beginnen. Dat zou nog kunnen maar toen kwam de klapper, omdat ik in de stad woon waar ik woon werd ik niet geaccepteerd om een verzekering af te sluiten! Iemand met 0 schadevrije jaren wordt dan niet geaccepteerd. Dit betekend voor mensen zoals ik of beginners, dat zij onmogelijk een verzekering kunnen afsluiten bij deze partij. Gelukkig zijn er wel gewoon normale verzekeringsmaatschappijen die het gewoon accepteren dat je in een stad woont.

Zeer slechte afhandeling van schadegeval. Eerst krijg ik een brief waarin de claim van de tegenpartij wordt afgewezen en vervolgens een maand later een brief waarin ze mij -5 schadevrije jaren geven. Bel ik op krijg ik echt een brutale medewerker zodra ik mijn postcode doorgeef. ECHT SLECHTE SERVICE WORDT GEEN KLANT VAN ZLM VERZEKERINGEN!!

ZLM is zeer goed bereikbaar en ze helpen je snel doen niet moeilijk en staan voor je klaar. Normaal gesproken moet je schade melden binnen 3 maanden ik was het schade formulier kwijt geraakt en melde de schade pas een jaar later. Hier werd niet moeilijk over gedaan. Als er schade is gemaakt houden ze je zeer goed op de hoogte. Nog geen twee weken later het geld al ontvangen. Zeker een aanrader deze verzekering en raad hem dan ook aan iedereen aan!

Al 3 jaar bij de ZLM. Altijd goede ervaringen. Een keer is mijn auto beschadigd door een andere auto. Zlm zat er kort op bij het verhalen van de schade op de tegenpartij. Verder verloopt communicatie ook goed. Telefonisch goed bereikbaar. Telefoon wordt snel opgenomen. Toen ik een andere auto had gekocht heb ik tijdelijk 2 autos gehad, beiden ook verzekerd. Zlm zorgde er netjes voor dat de no claim korting op de nieuwe auto kwam, maar de korting op beiden autos. Wordt dus goed meegedacht in het voordeel van de klant!

Als je denkt deze verzekering af te sluiten terwijl je in een grote stad woont en minder dan 3 jaar schade vrij jaren hebt, dan kom je van een koude kermis thuis…. Men wil je dan blijkbaar niet verzekeren. Dit valt toch erg tegen van een ogenschijnlijk goede verzekeringsmaatschappij.

ZLM is een prima verzekeringsmaatschappij igv het ongeval of schade 100% duidelijk is. Wij hebben echter een zeer slechte ervaring met ZLM met een complex ongeval. In eerste instantie werden wij zonder blikken of blozen volledig aansprakelijk gesteld en werd helemaal niets gedaan met ons verzoek om rechtsbijstand in te schakelen. De communicatie met betreffende medewerker was bedroevend slecht. Geen enkel initiatief vanuit de zijde van ZLM verzekeringen. Na twee bezwaarschriften werd aangegeven dat we zelf maar met rechtsbijstand contact op moesten nemen. Op advies van rechtsbijstand hebben we een klacht ingediend en deze ervaring leert dat ZLM verzekeringen graag haar straat schoon poetst en de spelregels graag in eigen voordeel interpreteert. Een open en eerlijke communicatie is helaas niet mogelijk met deze partij en ZLM staat niet open voor positieve feedback. Het advies is om bij een complex ongeval alleen naam en adresgegevens in te vullen en zeker geen details over het ongeval te vermelden die negatief geinterpreteerd kunnen worden om als verzekerde bij ZLM niet direct op achterstand te komen.

Mijn voorligger moest ontzettend hard op de rem, ik was net iets te laat waardoor ik haar met 2 km per uur raakte waarbij slechts haar kenteken er af was gevallen. Meer schade was er dan ook niet gezien. Op het schadeformulier had mevrouw ingevuld bij "zichtbare schade": kenteken verlopen. Hier stemde ik mee in en heb het schadeformulier dan ook ondertekend. Hele tijd niet gehoord te hebben valt er een brief op de mat. Ik zou 4 treden zakken in mijn schade vrije jaren waarbij is maandelijks dus meer zou betalen. 4 Treden.. beetje veel voor alleen een verloren kenteken? Na verhaal gehaald te hebben bij het "slachtoffer" (wat ik achteraf later zelf blijk te zijn), komt ze aan met een specificatie van de garage. 650 EURO!!! Bumper laten overspuiten en een hoop andere klets. Verzekeringsfraude als je het mij vraagt. Leuk dat ZLM dit wil vergoeden, maar niet ten koste van mijn schadevrije jaren. Na een hoop ellende heeft de "expert" er naar gekeken en die geeft aan dat hij het aannemelijk vindt dat ik de bumper ook geraakt had. Hylarisch… wat het woord al aangeeft "aannemelijk", niet gebaseerd op feiten dus. Lekkere vent hoor, goed bezig. Ik ben alles behalve blij met ZLM. Nu moet ik de rechtsbijstand er op zetten. Veel werk weer.

Zeer goede dekking en bij schade snelle afhandeling

Zeer goede afhandeling van mijn klacht. Ik had een issue met een schadeherstelbedrijf en daar hebben ze in bemiddeld en voor een oplossing gezorgd.

Klantenservice en communicatie zijn uitstekend! Altijd vriendelijk en antwoord op je vragen. ZLM geeft ook altijd pakketkorting in het voorjaar, en bij het 65 jaar jubileum kreeg elk lid ook 65 euro. Dit is gewoon heel netjes, dat mag wel gezegd worden.

Eens met voorgaande reviews. Heel veel lof voor de communicatie en service.

zlm is de goedkoopste met autoverzekering. ik betaal 22,65 per maand inl schadeverzekering inzittende en verhaalbijstand

prima prijs/kwaliteitsverhouding. Snelle, goede service.

Ben verzekerd bij ZLM voor ongeveer alles. Kom uit leaseauto en moet privéauto verzekeren. Leg netjes schadehistorie over afgelopen 7 jaar 3 betrekkelijk kleine schades (orde grootte 1000-13000). Twee waren parkeerschades toen ik terugkwam bij mijn auto. Wat zegt ZLM? Helaas, we komen op -5 schadejaren uit. We willen u niet verzekeren. Gebeld om toe te lichten. Leaseschades moet je nu eenmaal laten repareren, of je het wilt of niet. Verder is ZLM wel echt een goede verzekeraar, dat moet gesteld worden. Afhandeling brand-claim in verleden kon niet beter. Alleen de aanvraag van autoverzekering is een domper.

Heel erg goede ervaring met ZLM. Ik stap nu over omdat ik elders goedkoper en met betere voorwaarden kan verzekeren, maar met pijn in mijn hart.

Mijn zus leende mijn auto en iemand reed achterop haar. Auto was totall-loss. Mijn zus had last van haar nek. Het papierwerk hebben we ingevuld en doorgegeven aan ZLM. Vervolgens werden zowel mijn zus als ik van alles wat gebeurde op de hoogte gehouden en telkens begon men met de vraag: hoe gaat het nu met je? En afgesloten met 'beterschap!' voor de auto kregen we bijna terug wat ik er 2 maanden terug voor betaald heb. Binnen 2 weken was alles afgehandeld en stond het geld op mijn rekening. Ik heb in de 18 jaar dat we daar voor alles verzekerd zijn de verzekering zo'n 5 x nodig gehad voor verschillende zaken. Nog nooit hebben ze moeilijk over iets gedaan, coulante regelingen, snel geregeld, weinig burocratie, lage premie, super verzekeringen!

Een paar keer een schadegeval gehad en beide keren heeft Zlm de schade netjes en snel vergoed. Prima!

Door schadebedrijf schade vastgesteld op 1500€, maar ZLM keert maar 500€ uit terwijl tegenpartij moet betalen pfffff flutverzekering

De zlm communiceert heel duidelijk naar klanten wanneer er iets verandert.

Zeer tevreden over de autoverzekering van ZLM. Geweldige telefonische bereikbaarheid en zeer snelle uitbetaling van schade.

Neem altijd een contra expert bij schade ! Zlm handelt tegen de richtlijnen in, en werkt met ondeskundige [experts] Zlm vertraagt schade afhandeling . Lees goed polisvoorwaarde ! Nooit meer Zlm voor ons !!!!!!

Correcte en voordelige verzekeraar. Bij mijn navraag heeft deze duidelijk laten weten: Korting en voorwaarden Er zijn meer mensen die zich hier wel eens “zorgen” over maken. Maar, geen enkel probleem hoor. Mocht u iets overkomen en uw vrouw blijft met de auto rijden, zullen wij de polis onder dezelfde voorwaarden (incl. korting) naar uw vrouw overzetten.

Een verzekering waar je absoluut onfatsoenlijk behandeld wordt!! Er is geen ruimte voor vragen. Ongewild wordt de betaling omgezet naar jaarlijks i.p.v. maandelijks, als j hier vervolgens over belt wordt er niet geluisterd en wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Een verzekering die puur uit is op de winst maar niet met klanten weet om te gaan!

Nadat ik bij een aanrijding betrokken was heb ik heel veel contact gehad met ZLM. Ik ben van begin tot eind zeer snel en vriendelijk geholpen door het personeel. Ik schrijf normaliter nooit reviews maar ZLM heeft dit verdiend. AANRADER!

Uitstekende verzekeraar die de menselijke maat nog niet verloren is.

deze maatschappij is puur uit winstbejag tegen. hebben speciale regels en is alleen maar goed als je geen schade rijd maar ja wie is dan niet goed. ik moest bij mijn laatste schade geld bijbetalen omdat ze een reparatie niet helemaal wilde vergoedden.

Ik heb eens een kleine schade gehad.Ik heb de auto weggebracht naar de dealer deze is gerepareerd,en de afhandeling was uitstekend.Dit kan voor mij een reden zijn om wederom van deze diensten gebruik te gaan maken,Conclusie: het is een goede verzekering

ze zetten mij in roydata met 14 jaar terwijl ik er 27 had

Blijkbaar een van de weinige verzekeraars die de dekking van schade door vervoer van spullen in je auto heeft uitgesloten. Staat in de kleine lettertjes terwijl bij Centraal Beheer dit geen probleem is.

Schade ontstaan door vervoer in auto is uitgesloten. Ander maatschappijen hebben dit blijkbaar niet uitgesloten. Staat in de kleine lettertjes.

Goede info, prima service, uitstekende tarieven.

Er word gewerkt zonder tussenpersoon, maar die hebben ze wel. Er kan altijd een advies gevraagd worden. Goedkoop zeer vlugge afhandeling van schades. Bij een pakket krijgt men korting, en geld terug.

Ontzettend goed geholpen door ZLM. In de nacht van 1 op 2 augustus 2014 heb ik pech gekregen op de snelweg in Frankrijk, zo'n 100km voor Parijs. ANWB wilde niet helpen, maar ZLM ging gelijk voor ons aan de slag. Binnen een paar uur stond er een huurauto voor ons klaar. De taxirit naar de huurauto en de wegsleepkosten van de kapotte auto zijn vergoed en de kapotte auto wordt gratis naar Nederland gesleept. De service van ZLM was nauwkeurig, snel en hartelijk, ik beveel hen absoluut aan!

“Wij hadden schade en daar melding van gemaakt. ZLM vergoed volgens de voorwaarden de dagwaarde van het ding. Als ik op internet de defeinitie lees van dagwaarde; De dagwaarde is de waarde van een voorwerp bijvoorbeeld een auto in de staat waarin het zich op een bepaalde dag (bijvoorbeeld de dag van een ongeluk) bevindt, meestal gelijk aan de vervangingswaarde. In plaats van de gangbare definitie te hanteren van dagwaarde hanteerd ZLM zijn eigen regeltjes met tabellen en afschrijvingspercentages waardoor we bijna niets terug krijgen. Dit terwijl de dagwaarde van het ding aantoonbaar hoger is. Ik heb hierover contact opgenomen met ZLM maar ze zijn bijzonder bot en inflexibel. In plaats van als vergoeding de dagwaarde terug te geven blijven ze vasthouden aan hun eigen tabellen, die in de voorwaarden niet worden genoemd.”

het zijn gewoon niet normale mensen dat je iemand zonder verzekering. en als je de achterkomt door aangehouden te worden en dan je verhaal te doen enzo dat ze gewoon op hangen of heel bod aan de telefoon zijn. je kan niet met ze onderhandelen klant hoort koning te zijn dat zijn ze absoluut niet. net als dat we vorige jaar schade hadden door een aanrijden die gene was door gereden maar zlm die hield vol dat wij het zelf gedaan zouden hebben maar als ze logies kijken dan kan dat nog niet eens. Owe als ze iets moeten toegeven of moeten betalen of wat dan ook dan kun je geen kant op maar als jij te veel betaald ofzo dan hoor je de niks meer over.

altijd netjes mijn premie betaald bij zlm. word ik vandaag (10 februari) aangehouden door de politie met het verhaal dat ik niet verzekerd zou zijn. contact opgenomen met zlm. vertrllen ze vrolijk dat mijn verzekering niet stilzwijgend verlengt is. dus ik was vanaf 1 januari niet meer verzekerd. en hier geen enkel bericht over gehad. het eenigste wat je over de telefoon krijgt is een grote mond. en een oplossing was er niet. heb mijn premie van januari gewoon betaald. voor mij nooit geen zlm meer. en zlm bedankt nu moet ik voorkomen voor jullie rare manier vam handelen.

Goed georganiseerde organisatie, behulpzaam, snel geregeld en geven goede adviezen. Vriendelijk en betaalbaar.

Duidelijke polis, communicatie richting klant. Betaalbare premie.

Ze hebben mij goed begeleid met schade en verhaalprocedure.

Een voordelige verzekering, met snelle telefonische afhandeling bij het afsluiten.

2 maanden te laat betaald bij een andere maatschappij uit de verzekering gegooid ( ff geen telefoontje geven !!) alles gaat per mail of post .Post komt niet of te laat aan . zit al 15 jaar met andere verzekeringen bij zlm nu willen ze mij niet verzekeren ivm wanbetaler ?? dus service? niet dus

lage premie, goede dekking. correcte behandeling.

Snelle afhandeling van evt. schade en correcte telefonische afwikkeling bij vragen etc.

Schade in Noorwegen werd vlot en correct opgevolgd. Vlotte ondersteuning en correct telefonisch contact. Premie ( ex. BTW) is de laatste jaren niet verhoogd.

perfecte service, zeer goede prijs- en kwaliteitsverhouding

Alles wordt zeer goed snel en netjes afgehandeld

De menselijke maat staat hier nog voorop, zonder winstoogmerk

het is de goedkoopste autoverzekering,die ik kon vinden. en toen ik een keer ze nodig had hebben ze alles geregeld voor mij ook met de tegenpartij,hoefde nergens zelf achterheen.

Zeer goede verzekeraar, ben klant voor de autoverzekering en het is altijd netjes en correct. Super!

Prima verzekeraar! Met name voor de autoverzekering. Ik heb hier hele goede ervaringen mee. Netjes en altijd correct!

Wij waren verzekerd bij de ZLM en hadden 2 schadegevallen met een belg. 1x was de spiegel eraf gereden voor de deur en de 2e x was onze geparkeerde auto total loss gereden, ook voor de deur. Vooral het 2de schadegeval was een heel gedoe om op te lossen. Omdat de auto total loss was is de verzekering stop gezet. Nu hebben we eindelijk een nieuwe auto en kunnen we deze niet meer bij de ZLM verzekeren!!! Teveel werk ofzo…

ZLM kwam positief in het nieuws en werd ook via vergelijkingssite aangeraden. Dus ik heb een goede vriend van mij geadviseerd om over te stappen. Bleek hij geweigerd te worden omdat hij buitenlander is. Ik bellen om te vragen waarom precies, kreeg ik een dame aan de lijn die mij te woord stond met suggestief (discriminerend) taalgebruik. En omdat ik een niet Nederlandse naam had, werd er gelijk over een kam gescheerd, en dat ik daarom wel wist wat dat betekend. Zij gaf te kennen dat ZLM veel strengere eisen stellen dan andere verzekeringsmaatschappijen. Wat voor boodschap wil ZLM hier geven? "ZLM, Zeeland en Brabant eerst"? Ik ben perplext… Beter nu erachterkomen dan later als je met ze in zee bent gegaan.

Na ruim 20 jaar heel erg teleurgesteld dacht bij een goede verzekering te zitten maar nu ik echter gebruik wilde maken van mijn verzekering kwam de aap uit de mouw als ze geld moeten/kunnen claimen van een tegenpartij zijn ze geweldig maar als die er niet is doen ze alles om onder betalen uit te komen. Mijn auto all risk verzekerd staat geparkeerd bij een supermarkt bij terug komst bij de auto blijkt deze flink beschadigd…..ik volg de juiste procedure om mijn schade op mijn verzekering te verhalen vertel wat er gebeurd is de expert van zlm komt kijken en vraagt zich af hoe de schade ontstaan is hij denkt van een betonnen paal nu heb ik die nooit tegen een auto aan zien rennen/rijden maar misschien rennen ze gewoon te snel ik heb uitgelegd dat als ik tegen een paal was gereden ik dit wel zou hebben gezegd want als all risk verzekerde had ik ook dan gewoon uitbetaald gekregen en had dit geen gevolgen voor mijn schade vrije jaren na heel wat heen en weer gedoe kwam het erop neer dat ik twee experts een onafhankelijke en eentje van zlm naar de schade moest laten kijken en als de laatste zou zeggen dat zlm gelijk had dan moest ik alle kosten van de experts betalen. hun eigen mannetje gaat echt niet zeggen dat zijn bedrijf fout zit. ze beschuldigen me van een valse schademelding en hebben me zelfs zo geregistreerd. ……..na ruim 20 jaar stap ik dus over op een andere auto verzekering want met zulke lui wil ik niets meer te maken hebben.

Heel goed. Met alles wat ik gemeld heb, is op de juiste en correcte wijze opgelost. Wat wil een mens nog meer. Zit er over na te denken om met alle andere verzekeringen over te gaan naar ZLM. Een tevreden klant.

De goedkoopste autoverzekering hier bij ZLM gevonden. Stukken goedkoper dan alle andere autoverzekeringen.

Deze verzekeraar selecteert experts die bereidwillig zijn beneden de werkelijke dagwaarde te taxeren. Wie controleert of voor zijn economisch Total Loss verklaarde voldoende vergoeding wordt toegekend om een soortgelijke auto terug te kopen komt erachter dat de taxatie te laag is. Reclamatie bij ZLM levert in soms in eerste instantie "vooorbeelden" op van auto;s die voor de taxatiewaarde worden aangeboden. Wie dit controleert komt erachter dat het dan om auto's gaat die door garagebedrijven worden ingekocht, zonder enige vorm van controle en garantie uiteraard. Reclamatie bij ZLM resulteert dan in de volharding dat de klant op eigen kosten een contra-expertise dient te verrichten. Die contra-expertise is voor ZLM uiteraard niet bindend. In het gunstigste geval gaan ze dan akkoord met het gemiddelde van beide taxaties. Je bent dan slechts "half gedupeerd" PLUS de gemaakte kosten van die contra-expertise. Kik dus uit voor ZLM, met de Z van Zwendel.

De premies van de ZLM behoren tot de laagste van Nederland. De premie van de autoverzekering is al jaren niet verhoogd en bij meer dan 3 verzekeringen krijg je medio het jaar een korting uitgekeerd. Vorige jaar schade gehad door een lekkage en deze is snel en naar tevredenheid afgehandeld.

Voor autoverzekering o.h.a. lagere premies dan landelijke verzekeringsmaatschappijen. Coulant in het overnemen van verzekeringen en kortingsjaren. Vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon en behulpzame niet opdringerige medewerkers. Bij schade wordt meegedacht en getracht alles zo soepel en snel (mee) op te lossen.

Onze zoon heeft vandaag precies een week geleden een eenzijdig auto-ongeluk gehad met onze auto (en wonder boven wonder ongedeerd uitgestapt). Bij deze wil ik vermelden dat wij ontzettend goed behandeld zijn door de medewerkers van ZLM! Toen mijn man vrijdagochtend belde en zijn verhaal had gedaan was het eerste wat ze vroegen “Hoe is het met jullie zoon?” daarna kwam pas de auto weer aan bod. Alles is ontzettend snel in werking gezet en financieel gezien, ook net zo snel afgehandeld. Onze complimenten daarvoor.

Goede prijs/kwaliteit verzekering. Heb geen ervaring bij Total loss. Bij schade is de afhandeling prima. Bereikbaarheid is goed, en op e-mail direkt reaktie. Geen klachten, prima verzekering

ZLM verzekeringen is qua prijs en service voor mij de nummer 1 in autoverzekeringen.

Kijk uit met ZLM als verzekeraar. Sinds afsplitsing van de agrarische sector is het steeds meer een op winst beluste verzekeraar geworden terwijl men de schijn blijft ophouden een "onderlinge verzekeraar" te zijn. Zelf heb ik ervaren (bevestigd door twee onafhankelijk taxateurs) dat van externe experts gebruik wordt gemaakt mits deze bereid zijn met dagwaardes te sjoemelen. Mij hebben ze op die manier voor meer dan 1000 euro getild. Gearchiveerde onderbouwing is nog steeds in mijn bezit.

Kijk uit met verzekeraar ZLM. Problemen met ZLM zul je pas ondervinden wanneer de auto (al dan niet economisch) Total Loss wordt verklaard. Wie controleert of de geboden dagwaarde een gelijkwaardige auto kan worden gekocht zal net als ondergetekende ondervinden dat dit niet het geval is. Reclamatie bij ZLM (totaan directieniveau) resulteert in afwimpelen. Men verwijst naar aanbod bij ambulante handel (groothandelsniveau waaruit garagebedrijven aankopen, zonder garantie uiteraard) en wanneer daar doorheen wordt geprikt schuilt ZLM achter de procedure van “contra-expertise”. Contra-expertise houdt in dat de gedupeerde op eigen kosten laat taxeren. De uitkomst ervan is geheel vrijvblijvend voor de verzekeraar. ZLM in dit geval. In het meest gunstige geval wordt de gulden middenweg bewandeld, waarmee gedupeerde dan voor de helft van de waarde is benadeeld met daar bovenop uiteraard de kosten van hertaxatie. In een later contact met twee onafhankelijke experts werd mij bevestigd dat ZLM dergelijke experts selecteert die bereid zijn om mensen op deze manier te benadelen. Vandaar mijn advies: Ga niet in zee met deze malafide verzekeraar.

Ooit gekozen voor deze verzekeraar omdat ze geen winstoogmerk hadden en een soort “no nonsens beleid”. Sinds afsplitsing van de agrarische tak is het roer radicaal omgegaan. Winst is de drijfveer, en gewoon ten koste van klanten. Hoe? Simpel. Ingehuurde taxateurs dienen bereid te zijn met dagwaardes te sjoemelen. Men gokt dat je niet dezelfde auto terug koopt na (economisch) Total Loss zodat deze methodiek verborgen blijft. Dit relaas werd bevestigd door twee onafhankelijke experts. Gezien het feit dat ZLM qua premie nu ook tot de duurderen behoort kun je voor een autoverzekering beter richting fatsoenlijke verzekeraar gaan. ZLM teert nog op oude roem.

Ik heb een goede revieuw over zlm om dat ze goedkoop zijn, kwaliteit en snelle service bieden! Daarnaast zetten ze zich echt goed voor je in als je een schade moet verhalen(met de gratis verhaalsbijstand bij de autoverzekering) Dankzij die inzet heb ik mijn auto gewoon kunnen vergoeden plus nog een extraatje!

Ik heb een review over de ZLM, omdat ik daar zeer goed geholpen ben toen mijn zoon hier een verzekering voor zijn auto af wilde sluiten. Hij had een zeer snelle auto op het oog maar mede door het alert reageren van de ZLM heeft hij hier gelukkig vanaf gezien, omdat zo’n auto op 18 jarige leeftijd (bijna) niet te verzekeren is. Als zo’n verzekering al mogelijk is betaal je je blauw. Hartelijk bedankt voor de goede voorlichting.

Ik heb mij auto verzekerd bij ZLM en ik heb 31 december 2009 een auto ongeluk gehad, welke niet mijn schuld was. De schade was binnen een week opgenomen en binnen een maand werd mijn vergoeding op mijn rekening overgemaakt. Daarnaast waren ze erg bezorgd over mijn toestand en hebben ze meerdere brieven gestuurd en een aantal keer gebeld hoe het met mij ging. Ik ben uitstekend behandeld en alles wordt snel afgehandeld. Hierdoor ben ik uitermate tevreden over ZLM autoverzekeringen!

De algemene ervaring met zlm is postitief. Omdat ik in Noord/Brabant woon kan ik deelnemen aan de verzekeringen van zlm. Ik ben begonnen met de autoverzekering. Veel goedkoper dan mijn toenmalige autoverzekering met eenzelfde dekking. Het scheelde zeker 300 euro per jaar. Daarna breidde ik het uit met een inboedel en aanssprakelijkheidsverzekering.

Een autoverzekering die met een betaalbare premie komt voor jonge startende rijders. Heb zelf inmiddels twee kinderen die op hun eerste auto op deze wijze hebben verzekerd. Bonus Malus percentage loopt binnen het jaar reeds terug.

Ik heb een ZLM autoverzekering. Recentelijk schade gehad aan mijn WA verzekerde bolide. De ZLM heeft dit snel en adequaat opgepakt en de zaak geregeld. Het transportbedrijf wat de schade veroorzaakt heeft ontkende het voorval; er was geen tegenpartij.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen