Stad Holland Zorgverzekering

★★★★☆ 8/10 (107 reviews)

Logo verzekeraar Stad Holland

Stad Holland Zorgverzekeraar (voorheen: SR-Zorgverzekeraar) is een zelfstandige, kleine zorgverzekeraar die slagvaardig, betrokken, servicegericht is.

Voordelen van Stad Holland:

 • Een kleine, zelfstandige, zorgverzekeraar vam 62.000 verzekerden die slagvaardig en betrokken is
 • Optimale bereikbaarheid en een snelle betaling van declaraties
 • Continue streven naar service en dienstverlening op het allerhoogste niveau

Zorgverzekering Stad Holland 2024

Ben je op zoek naar de Stad Holland zorgverzekering voor 2024? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of Stad Holland de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij Stad Holland een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2024 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen Stad Holland zorgverzekeraar

 • Ruime keus uit aanvullende dekkingen
 • Een hoger vrijwillig eigen risico voor premiekorting is mogelijk
 • Stad Holland biedt een restitutieverzekering met vrije zorgkeuze
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd

Basisverzekering Stad Holland (2024)

Stad Holland biedt een restitutie basisverzekering. Hiermee heb je 100% vrije zorgkeuze. Je kunt naar iedere gewenste zorgverlener toe. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering Stad Holland

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de Stad Holland zorgverzekering 2024 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • Compact AV
 • Standaard AV
 • Uitgebreide AV
 • Extra Uitgebreide AV
 • Jongeren AV

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering Stad Holland

Bij Stad Holland is de aanvullende zorgverzekering een compleet pakket. Dit houdt in dat de tandartskosten hier ook in zijn verwerkt. Afhankelijk van het gekozen pakket wordt een bepaald vergoed. Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie Stad Holland 2024

Hieronder vind je de premie van Stad Holland. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2024.

Jaar Restitutie Natura Budget
2024

2023

2022

€ 155,25

€ 140,75

€ 133,00

2021 € 133,00
2020 € 128,50
2019 € 119,25
2018 € 110,50
2017 € 112,00
2016 € 102,00
2015 € 99,00

Eigen risico Stad Holland 2024

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2024 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2024.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Stad Holland Zorgverzekering

De Stad Holland Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 8,0.

De Stad Holland Zorgverzekering is op 26 november 2012 door Bureau DFO beoordeeld met een 7,8.

De Stad Holland Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,0.

De Stad Holland Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,5.

De Stad Holland Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,8.

De Stad Holland Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De Stad Holland Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Stad Holland Zorgverzekering

De aanvullende verzekering voor tandarts is 45,25 euro per maand (543 euro per jaar.) echter wordt er maar 350 euro vergoed. Oftwel ze kloppen 200 euro uit je portemonee waar je niks voor terug krijgt.

Goede begeleiding overstap Prima en overzichtelijke app Fijne contact personen Goed en professioneel advies Ben blij dat ik na 48 jaar CZ met al dat gezeik,… ben overgestapt naar stad Holland Had ik 48 jaar eerder moeten doen Top !!!

Snelle verwerking van declaratie en antwoorden op vragen goede dekking

Ziek geworden in Berlijn en ik moest naar een arts. Gekozen voor een huisartsenpraktijk omdat die niet onder het eigen risico valt. Helaas dat geldt blijkbaar niet voor het buitenland. Omdat het een buitenlandse huisarts was werd het op mijn eigen risico gezet. Het zal vast in de kleine lettertjes staan, maar bij mij blijft toch het gevoel hangen dat ik getild ben door een louche verzekeraar.

Wij betalen via het CAK, is al lastig allemaal en het is dan niet mogelijk om aanvullend te worden verzekerd. Terwijl mijn vrouw , die elders is verzekerd en een regeling heeft met het incassobureau wel een uitgebreidere polis heeft kunnen sluiten. Als alles achter de rug is zoek ik een andere zorgverzekering.

gezien mijn ervaring met andere zorginstellingen waar je maandelijkse betalingen belangrijker zijn dan jijzelf, stad holland luistert naar advies van doktor en specialisten en niet zoals andere alleen naar hun zogenaamde Med adviseurs die alleen naar kosten voor instelling kijken (CZ )ben zeer content en tevreden met stad holland

deze zorginstelling geeft nog om zijn klanten en luister naar arts en specialisten en niet zoals andere 100% naar hun med adviseurs.En ook geen rompslomp betreffende rekeningen, alles gewoon duidelijk en op tijd. top top top

Al meer dan 15 jaar verzekerd hier (vroeger Stad Rotterdam) en alleen maar goede ervaringen. Een keer een discussie gehad over het eerste consult bij orthodontist, dat niet vergoed werd, terwijl uit dat consult bleek dat een beugel noodzakelijk was op medische gronden. Ik vond dit niet redelijk, was het misschien wel geweest als uit het consult was gebleken dat het niet noodzakelijk was, maar in dit geval niet. Dit aangekaart bij Stad Holland, uiteindelijk vond men dat ik gelijk had en is e.e.a. toch vergoed.

Reden van mijn overstap is dat deze maatschappij de mens in zijn waarde laat wat op amerikaans geschoeide waardes bij vele verzekeraars niet meer het

supersnel met betalen van rekeningen beantwoorden van vragen via mail of telefoon kortom een perfecte zorgverzekeraar

Wat ik bizar vind is dat DSW, het moederbedrijf van Stad Holland, moppert dat andere grote verzekeraars hun premie omhoog doen en dat het best lager kan en zelf doen ze hetzelfde met Stad Holland. Hoe hypocriet?

een goede verzekering met toegewijde patientenbehandeling. Als enig nadeel: moeilijke website.

moet eigen bijdragen betalen weet niet waarom, heb specificatie aangevraagd en krijg dan ziekenhuis/poli kosten op de toe gestuurde specificatie, wil een goede specificatie waarop de kosten van de behandeling staat en de uren, ben van mening dat de rekening van het ziekenhuis/poli niet kloppen. maar krijg nul op mijn verzoek maar ze willen wel dat ik de rekening betaal, jammer dan nu slepen ze mij voor het kantongerecht, hoezo klant vriendelijk, heb diverse keren gevraagd om de specificatie en dan toch zulke stappen nemen tegen je klanten hoezo goede informatie en klantvriendelijk.

Deze zorgverzekeraar heb ik in 2006 gekozen vanwege de onbeperkte en volledige vergoeding voor reguliere tandheelkundige zorg vanuit de extra uitgebreide aanvullende verzekering. Daarnaast kan bijna alles via internet worden geregeld en ingezien. Declaraties worden binnen 2 dagen uitbetaald. Uitstekende afhandeling bij zorgkosten in het buitenland. In vergelijking met andere zorgverzekeraar de meest uitgebreide dekking voor de laagste premie.

mijn huisarts vraagt ontlasting onderzoek aan. De zorgverzekeraar zet mijn huisarts onder druk en mij huisarts staat er ineens niet meer achter en ik kan de rekening betalen. De zorgverzekeraar gaat op de stoel van mijn huisarts zitten. Dat is blijkbaar gezondheidszorg nieuwe stijl waar ik niet van houd.

het indienen en vergoeden van de declaratie gaat ontzettend snel. op dinsdag gepost (kan ook online) en op vrijdag het geld binnen.

Apple laptops zijn state-of-the-art, ze zijn echt beter dan wiodnws laptops. Het zit hem in de "kleine" dingen, want aan de specs van bijvoorbeeld processor en grafische kaart zie je het niet.Als ik een rijtje mag noemen van features die ik fijn vind aan mijn MacBook die niet op de gemiddelde (goedkopere, maar qua specs gelijke) Dell of Mediamarkt laptop zitten, dan zou ik bijvoorbeeld noemen:- backlit en erg fijn keyboard- supermooi scherm- ruim 5 uur batterij duur (effectief met wifi aan)- SSD drive- stroomsnoer met magneet- licht, dun en kleine adapter- Mac OS X Zoals Jorrit ook aangeeft je wordt op een gegeven moment vanzelf nieuwsgierig als je een tijdje Apple producten als iPhones, iPods en iPads gebruikt. En zo niet dan niet natuurlijk ;-)

Let op!Stad Holland vergoed voor tandheelkunde tegen de door hun zelf vastgestelde marktconforme prijzen. Als voorbeeld: Een uitgebreide gebitsreiniging (Tandsteen verwijderen) kost gemiddeld -50€,Stad Holland vergoed dan 12,95€ omdat dat bedrag volgens hun marktconform is.Als je het totale bedrag vergoed wil krijgen moet je naar een tandarts waarmee Stad Holland een contract heeft.Voor zoveer ik heb kunnen informeren is er tot op vandaag geen enkele tandarts aangesloten.

nog nooit met Independer gewerkt, maar goed bevallen

Jammer dat niet meer informatie over verzekeringen beschikbaar is die wel aangegeven worden maar die een gezondheidscheck vragen…

goede company, werkt correct, maar is aan de prijs

vriendelijke dame die me geholpen heeft, en alles met me doorgelopen heeft. op alle vragen een duidelijk antwoord. ben erg tevreden.

De aanvullende verzekeringen waren niet afgezegd bij VGZ

Binnen een paar dagen had ik alle papieren in huis

Het is natuurlijk nog even afwachten wat de praktijk uitwijst maar vooralsnog ben ik heel tevreden

eigen voorkeuren werden verwerkt in de beste drie aanbiedingen waaruit ik zelf de voor mij beste keus kon maken

De overstap naar een andere zorgverzekering was binnen 2 weken geregeld. M’n nieuwe zorgpasjes heb ik al binnen!

de prijs gaf de doorslag bij mij voor de rest was er duidelijkheid over de af te sluiten polis

Pluspunt dat bij het afsluiten van de verzekering, dit per computer kon, wat ik prettig vond dat met een keuze menu ik mijn “eigen” aanvullende verzekering kon kiezen wat aansluit bij mijn situatie. Daarnaast altijd snelle afhandeling van ingediende declaraties. Enige wat prettiger zou zijn is dat bij afhandeling en krijgen van nieuw declaratie formulier, er een geadresseerde en gefrankeerde envelop bij gesloten zou zijn. Erg tevreden over Stad Holland verzekeringen.

Alternatieve geneeswijzen wordt alleen vergoed als ze ook arts zijn wel belangrijk om te weten

We zijn heel tevreden over de verzekering maar vinden het jammer dat je bij voetproblemen van een reumapatient geen vergoeding voor de pedicure krijgt.

bij het afsluiten besproken of bepaalde medicatie rechtsstreeks door apotheek gedelareerd mocht en kon worden. dit kon, maar nu achteraf blijkt dit weer niet te kunnen. verder bevalt het tot nu toe wel aardig.

Is geen goedkope verzekering maar doen wat zij zeggen

Ik zocht een maatschappij die oog heeft voor alternatieven voor. dure specialistische zorg. Ik ben nog niet overtuigd dat Salland die partner is, maar de dekking is redelijk op orde, voor zover als ik nu kan zien, voor een redlijke prijs. Ik ben benieuwd naar de werkpraktijk.

Het duurde wel even voordat we een nieuwe zorgpas ontvingen. Ook hadden we geen bevestiging gekregen of we wel toegelaten waren.

Independer is zeer goed voorbereid en geautomatieerd, waardoor in de piek alles vlekkeloos en snel is verlopen en waarbij je service echt ervaart. Ook bij de informatie die ik daarna via e-mail heb gevraagd over een ander verzekeringsproduct. Prima!

Ik ben geaccepteerd maar heb nog geen polis of klantnummer ontvangen en dat heb ik nodig als ik medicijnen wil bestellen.

prima en snel gegaan, goede service en communicatie

Voor de door ons gebruikte medicijnen is het één van de weinige verzekeringen die deze vergoedt. (Helaas voor een hogere prijs den een “standaard” zorgverzekering). Ook de overige zaken worden ruim gedekt.

ik kwam uit het buitenland, had inschrijving bij gemeente nodig om verzekering te krijgen, maar kon pas inschrijven bij aankomst in NL en wilde wel direct verzekerd zijn. Klantenservice pakte dat prima op, alles verliep heel soepel

bij indienen declaraties snelle en duidelijke afhandeling

maatschappij heeft ons nimmer in de kou laten staan

goede verzekeraar fijn blijven waar ik ben

ik heb een zeer duur pakket.

Tot op heden totaal geen klachten over deze verzekeraar. Alle ingediende declaraties worden snel afgehandeld en uitbetaald. Online goed inzicht over voortgang en alle andere info. Zeer aan te bevelen !

zouden digitaal moeten dat is handiger. Ik krijg ook elke keer weer een declaratieformulier dat is zonde. En niet milieu bewusten”

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen