Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

★★★★☆ 8.4/10 (162 reviews)

Logo verzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een zorgverzekeraar die zich sterk maakt voor toegankelijke en betaalbare zorg. Zorg waar verzekerden gezond van worden én blijven.

Voordelen van Zorg en Zekerheid:

 • Toegankelijke én betaalbare zorg
 • Hoge kwaliteit van dienstverlening dankzij korte lijnen naar de zorgverleners
 • Zorg en Zekerheid is een verzekeraar zonder winstoogmerk

Zorgverzekering Zorg en Zekerheid 2024

Ben je op zoek naar de Zorg en Zekerheid zorgverzekering voor 2024? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of Zorg en Zekerheid de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij Zorg en Zekerheid een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2024 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen Zorg en Zekerheid zorgverzekeraar

 • Ruime Keuze uit aanvullende pakketten
 • Via mijn omgeving zelf veel te regelen
 • Ruime keus uit zorgverleners

Basisverzekering Zorg en Zekerheid (2024)

Bij Zorg en Zekerheid kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Dit zijn de Zorg Gemak Polis (online naturapolis), Zorg Zeker Polis (naturapolis) en de Zorg Vrij Polis (restitutiepolis). De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering Zorg en Zekerheid

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2024 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit:

 • AV-Basis
 • AV-Standaard
 • AV-Top
 • AV-Sure
 • AV-GeZZin Compact
 • AV-GeZZin
 • AV-Plus

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering Zorg en Zekerheid

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2024.  Dit doe je met een Zorg en Zekerheid tandartsverzekering. Deze zijn gecombineerd met de aanvullende pakketten. Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie Zorg en Zekerheid 2024

Hieronder vind je de premie van Zorg en Zekerheid. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2024.

Jaar Restitutie Natura Budget
2024

2023

2022

€155,95

€ 147,45

€ 137,35

€ 147,95

€ 139,95

€ 129,85

€ 138,65

€ 130,65

€ 116,85

2021 € 135,00 € 127,50 € 121,15
2020 € 126,00 € 120,20 € 114,20
2019 € 128,95 € 124,15 € 111,95
2018 € 118,45 € 114,95 € 103,95
2017 € 118,95 € 115,95 € 104,60
2016 € 109,45 € 106,95 € 98,40
2015 € 104,55 € 101,95

Eigen risico Zorg en Zekerheid 2024

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2024 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2024.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,9.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 mei 2014 door SAMR beoordeeld met een 8,1.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 mei 2013 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,0.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,9.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 mei 2009 door SAMR beoordeeld met een 7,6.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 juli 2008 door SAMR beoordeeld met een 7,5.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

uitstekede verzekeriing snelle uitbetaling al tijd snelle afhandeling

8 maart een buitenland declaratie ingediend en top op heden noppes ontvangen

basisverzekeringpremie is gelijk aan wat andere verzekeraars bieden. de aanvullende plusverzekering is duur, maar ook met delen met partner bieden zij een dure en waardeloze tandartsverzekering alles is gelimiteerd met lage maximumvergoedingen en bovendien keren ze overal maar maximum 75% uit. Niet aanbevolen.

Mijn apotheek heeft helaas geen zorgcontract gekregen en betaald nu extra voor mij als klant. Zeer waardevol, maar van ZZ zeer waardeloos. Heb hun mee

Ik ben altijd hoog voor tandartskosten verzekerd geweest, omdat ik dacht dat ik dan goed verzekerd was voor alle kosten. Maar nu kreeg ik een factuur voor tandsteen verwijderen niet vergoed. Wat blijkt. Je krijgt maar 30 minuten per jaar vergoed. Dus als je 2x per jaar naar de tandarts gaat, red je het niet met je verzekering.

Vorige maand met pensioen gegaan. Daardoor had ik geen recht meer op de 8% collectieve korting via mijn (ex) werkgever. Toch kreeg ik ongevraagd van Zorg en Zekerheid een korting van 5%. KLASSE!

Ik ben al zeker 15 jaar een zeer tevreden klant geweest. Echter de afgelopen 3 jaar hebben ze zich goed laten kennen. Toen ik geld problemen kreeg kwam ik erachter dat ze zeer star zijn. Over betaal regelingen valt eigenlijk niet te praten. Of tegen belachelijke voorwaardes. Al zeer snel gaat t door naar t incasso. En ook daar kloppen de rekeningen niet. Maanden die op twee tekeningen staan en betalingen die worden verrekend met betalingen die al gedaan zijn, maar volgens hun weer ergens anders voor waren. In oktober kreeg ik ineens een brief dat ik was aangemeld bij t zorg instituut. Ik zou 6 maanden achtetstand hebben, maar was hier niet eerder voor gewaarschuwd en er was nooit een betaalregeling aangeboden. Dus vraag je het openstaande bedrag op zodat je die in ene kan vildoen zodat je weer kan worden afgemeld voor die belachelijk dure verzekering. Ik heb alles betaald, maar werd niet afgemeld. Na hun gebeld ye hebben bleek er toch nog 130,- euro open te staan. Ik was stom vernaasd. Hie is dat mogelijk. We zijn per 1 januari weg, maar wacht al ruim een maand op een overzicht van alle betalingen en kosten zowel aan hun als aan t incasso. Kennelijk is t zo'n zooitje dat ze er zelf niet meer uitkomen.

ik heb nooit gezeur , ik kan altijd naar de zorg en zekerheid winkel binnen stappen. Ik krijg kortingen omdat ik hardloop . ze hebben leuke evenementen om sportief bezig te zijn

Als ik bel hoef ik nooit lang te wachten. De medewerkers zijn vriendelijk en zorgzaam. In mijn pakket zit 25 maal fysio en 25 maal mensendieck of ceasar. Ruimhartig! Hoef ook geen ingewikkelde declaratie voor. in te vullen. Tot zover dus prima. Al 4 jjar.

Was altijd een tevreden klant geen problemen tot het moment dat ik dure medische apparatuur nodig had en Zorg en zekerheid deze niet wil vergoeden. Zelfs tegen het advies van mijn arts in word geprobeerd om door een fout in de aanvraag onder de vergoeding uit te komen. Zorg en zekerheid laat je letterlijk gewoon stikken!

Er wordt direct uitbetaald bij een declaratie en verder heb ik de keuze waar ik mijn zorg haal.

Einige min punt is vergoeding van de bril en n contact lenzen, veels te weinig.

Goede klantenservice doordat medewerkers meedenken bij hulp en advies

Heel goede ervaringen na overstap van meerdere verzekeringen!

Al jaren verzekerd en nooit geen problemen gehad

Betalingen gaan snel, als je een mailtje stuurt met een vraag, wordt deze snel beantwoord. Soms word je gebeld om het antwoord te krijgen.

telefonisch en via mail goed bereikbaar en snelle reactie

Zelf geen klachten. Maar nog steeds niet vergeten dat mijn dochter kraampakket kreeg ziekenhuis bevalling vergoed kreeg maar de rekening van haar zoontje gewoon moest betalen omdat ze het niet gemeld had dat er een zoontje was geboren. Niks geen opzet, geen fraude of wat dan ook. Van alles geprobeerd maar kon zelf de ziekenhuisrekening voor haar kindje betalen en dat was niet misselijk.

Zeer starre houding als het gaat om klachtenbehandeling. Keren declaraties laat uit, reageren niet binnen gesteld termijn op vragen. Geven geen gedegen voorlichting. Kortom een zorgverzekeraar waar ik niet meer voor zal kiezen en absoluut niet zal aanbevelen.

Sluit je voor het gezin ( moeder en kind) een zwangerschap polis af bij zorgverlener zorg&zekerheid zodat je denkt dat je goed verzekerd bent. Sturen ze je een kraam parke, bieden na bevalling nog extra hulp aan. Maar op het moment dat je een ziekenhuis rekening van je pas geboren zoontje indient dan krijg je te horen dat je rekening niet wordt betaald??! Je je kind had moeten doorgeven ??? Heel raar en raad nu ook aan om geen verzekering af te sluiten bij zorgenzekerheid — bij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Als zorgverlener krijg ik dit jaar de vraag of PMT wordt vergoed. Na 7 telefoontjes in 45 minuten heb ik nog steeds geen bericht of Zorg en Zekerheid in het pakket heeft opgenomen. Ik kan de client dus niet adviseren omdat Z&Z personeel totaal geen idee heeft wat zij vergoeden en hoe zij dit in hun systeem moeten opzoeken. Werkelijk hele SLECHTE SERVICE

Heb nog nooit enig probleem gehad met mijn verzekering.Keuze ziekenhuis ,specialist geen probleem. Ook alternatieve geneeskundigen wordt tot een bepaald bedrag vergoed. Declaraties staan zeer snelop je rekening .

Goede dekking en word altijd keurig geholpen als ik vragen heb

zorgverzekeraar is goed voor zijn klanten, maar het blijft een verzekeraar

Zit er al jaren altijd tevreden maar denk dat ik toch ga overstappen omdat UMC een stuk goedkoper is… Jammer dat deze niet terugkomt in de lijst van de consumenten bond is tot nu toe de goedkoopste die ik gevonden heb

goed verzekerd alleen erg duur vooral al kan je het niet betalen

dat zorg en zekerheid,waar ik al bijne me hele leven zit is een ballen bedrijf.ten eerste heb ik een medicijn wat niet vergoed wordt wel door andere verzekeringen.ook willen ze mijn kindje van 6 die elke morgen schreeuwend van de pijn in zijn oren wakker word gewoon niet helpen.terwijl bij andere verzekeringen wel 100% vergoedingen staat. ook mijn moeder dieernstig ziek was kreeg een medicijn toegeschreven van arts.en die wouden ze ook niet vergoeden zij lag op sterven en ik heb toen bijna 2 weken lopen bellen en alles proberen te regelen.en kreeg een dag nadat zij was overleden te horen dat het wel werd vergoed.mijn moeder heeft het dus niet mee mogen maken zij heeft wel der laatste 2 weken mij alleen maar horen klagen over dat z en z tuig. ik hoop dan ook van harte dat dit bedrijf in de BAGGER zakt. ik zou het iedereen willen af raden GA NIET NAAR ZORG EN ZEKERHEID

Bij Zen Z worden de declaraties snel en soepel uitbetaald. Telefonisch wordt je vriendelijke te woord gestaan en zijn ze bereid om de problemen echt op te lossen en maken ze zich er niet zomaar van af.

Betaalt op korte termijn de rekeningen en de premie is niet veel afwijkend van de overige aanbieders. De service is prima. Op emails wordt direct gereageerd.

de vragen worden nauwkeurig uiteen gezet, en tips voor verdere informatie gegeven. Samenwerking inzake van een conflict met een tandarts werd probleemloos opgelost.

Je krijgt snel en duidelijk antwoord. En als het antwoord niet duidelijk genoeg is, was een antwoord per email, kan je ze bellen overdag.

ze zijn redelijk snel met reageren op gestuurde rekeningen. alleen erger ik me aan de bonnen die ze uitdelen bijvoorbeeld bij een kerstboomverkoop. of bij hotel zuiderduin schoenmaker blijf bij je leest.

slechte klantenservice, starre houding, absoluut niet meedenkend, geen inlevend vermogen, er is geen ander gelijk dan hun gelijk.

Duidelijk en goed klantenservice Soepel bij schade-afwerking Betrouwbaar

Er is echt met zorg gekeken naar je aanvraag. Erg tevreden.

Prima zorgverzekering, goed geprijsd en alles altijd keurig verzorgt. Uitbetalingen prima geregeld en goede bereikbaarheid waarbij je duidelijk antwoord krijgt op je vragen.

IJWTS wow! Why can’t I think of thgnis like that?

Wij hebben prima ervaringen met deze verzekering. betalen snel uit en hun website is ook duidelijk

We worden altijd uitstekend geholpen. Nog niet zo lang geleden zaten we met een vraag omtrent dekking ervan, we werden snel en deskundig geholpen. Wat ook een positieve indruk geeft is dat je geen 0900 nr hoeft te bellen voor vragen. Het insturen van de rekeningen gaan naar een antwoordnummer, helemaal top.

over het algemeen goede ervaringen

Een verzekering waar je op kan rekenen, je hoeft niet voor te financieren

Weinig kosten om te verhalen, maar als het nodig is dan is Z&Z er.

Prima verzekering, nooit problemen gehad en er wordt altijd snel uitbetaald, daardoor kan je eerst het geld ontvangen voordat je zelf de kosten hoeft af te dragen.

Zoals me score al zegt. Erg top zijn ze. Snelle betalingen voor ziekenhuis kosten en tandarts kosten. 90-100% krijg je terug van hun.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen