Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

★★★★☆ 8.4/10 (161 reviews)

Logo verzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een zorgverzekeraar die zich sterk maakt voor toegankelijke en betaalbare zorg. Zorg waar verzekerden gezond van worden én blijven.

Voordelen van Zorg en Zekerheid:

 • Toegankelijke én betaalbare zorg
 • Hoge kwaliteit van dienstverlening dankzij korte lijnen naar de zorgverleners
 • Zorg en Zekerheid is een verzekeraar zonder winstoogmerk

Zorgverzekering Zorg en Zekerheid 2021

Ben je op zoek naar de Zorg en Zekerheid zorgverzekering voor 2021? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of Zorg en Zekerheid de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij Zorg en Zekerheid een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2021 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen Zorg en Zekerheid zorgverzekeraar

 • Ruime Keuze uit aanvullende pakketten
 • Via mijn omgeving zelf veel te regelen
 • Ruime keus uit zorgverleners

Basisverzekering Zorg en Zekerheid (2021)

Bij Zorg en Zekerheid kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Dit zijn de Zorg Gemak Polis (online naturapolis), Zorg Zeker Polis (naturapolis) en de Zorg Vrij Polis (restitutiepolis). De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering Zorg en Zekerheid

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2021 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • AV-Basis
 • AV-Sure
 • AV-Standaard
 • AV-GeZZin Compact
 • AV-Top
 • AV-Plus
 • AV-GeZZin

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering Zorg en Zekerheid

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2021. Dit doe je met een Zorg en Zekerheid tandartsverzekering. Deze zijn gecombineerd met de aanvullende pakketten. Zorg en Zekerheid biedt hiervoor de volgende verzekeringen:

 • AV-Sure
 • AV-Standaard
 • AV-GeZZin Compact
 • AV-Top
 • AV-Plus
 • AV-GeZZin

Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie Zorg en Zekerheid 2021

Hieronder vind je de premie van Zorg en Zekerheid. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2021.

JaarRestitutieNaturaBudget
2021€ 135,00€ 127,50€ 121,15
2020€ 126,00€ 120,20€ 114,20
2019€ 128,95€ 124,15€ 111,95
2018€ 118,45€ 114,95€ 103,95
2017€ 118,95€ 115,95€ 104,60
2016€ 109,45€ 106,95€ 98,40
2015€ 104,55€ 101,95

Eigen risico Zorg en Zekerheid 2021

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2021 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2021.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 15 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 15 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,9.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 8,1.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is op 15 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,0.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Consumentengids van 15 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is op 15 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,9.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 15 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,6.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 15 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

De Zorg en Zekerheid Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 15 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,5.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

8 maart een buitenland declaratie ingediend en top op heden noppes ontvangen

basisverzekeringpremie is gelijk aan wat andere verzekeraars bieden. de aanvullende plusverzekering is duur, maar ook met delen met partner bieden zij een dure en waardeloze tandartsverzekering alles is gelimiteerd met lage maximumvergoedingen en bovendien keren ze overal maar maximum 75% uit. Niet aanbevolen.

Mijn apotheek heeft helaas geen zorgcontract gekregen en betaald nu extra voor mij als klant. Zeer waardevol, maar van ZZ zeer waardeloos. Heb hun mee

In communicatie zijn ze soms erg hard, onaardig en onhumaan. Je word gewoon de mond gesnoerd en ze weigeren goed te luisteren. Ik mag niet online met

Ik ben altijd hoog voor tandartskosten verzekerd geweest, omdat ik dacht dat ik dan goed verzekerd was voor alle kosten. Maar nu kreeg ik een factuur voor tandsteen verwijderen niet vergoed. Wat blijkt. Je krijgt maar 30 minuten per jaar vergoed. Dus als je 2x per jaar naar de tandarts gaat, red je het niet met je verzekering.

Vorige maand met pensioen gegaan. Daardoor had ik geen recht meer op de 8% collectieve korting via mijn (ex) werkgever. Toch kreeg ik ongevraagd van Zorg en Zekerheid een korting van 5%. KLASSE!

Alles wordt snel afgehandeld, het contact is prettig, er bestaat de mogelijkheid om maandelijks een vast bedrag te betalen voor het verplicht eigen ri

Al de gegevens die je mag ontvangen zijn perfect en duiddelijk.

Prima. Begrip. Snelheid van afhandeling declaraties

Over het algemeen erg goed, maar letten nu erg op de kleine lettertjes, wat de klant niet op valt en dan kom je in de problemen. En toch veel betalen

Vriendelijke medewerkers. Als men het antwoord niet weet wordt het uitgezocht en wordt je snel teruggebeld.

Z+Z heeft met enkele klinieken afspraken over Dupuytren-operaties. Voor de eerste  operatie(2014) had zij die wel, maar niet tot mijn tevredenheid. De

snelle afhandeling bij declaraties, vriendelijk, zeer goed luisteren, goede uitleg en waardering naar elkaar uit te spreken.

Declaraties worden snel afgehandeld en uitbetaald. Er is aandacht voor persoonlijke omstandigheden. Gedane beloftes worden nagekomen.

Krijgen altijd zeer snel en correct antwoord op onze vragen en hebben het beste voor ogen voor de patient.

ik/wij hebben een zorgpolis via gemeente haarlemmermeer, een toppolis, ik/wij zijn tevrede omdat met zorg en zekerheid valt te praten als er problemen

Zeer prettige instelling , online afhandeling , zeer correcte klantenservice. Veel zaken worden gedekt in de aanvullende verzekering. Zeer tevreden ov

goede uitleg.goede declaratiesgraag mobiel kantoor in haarlem

Al zo'n 20 jaar hier verzekerd, samen met mijn echtgenote.Goed uitgewogen polis, tegen een alleszins redelijke kostprijs – vlotte uitbetaling van

ik ben een chronisch zieke patient maar heb tot nu toe alles vergoed gekregen en dat is heel wat. Declaraties worden binnen 1 week betaald en ze doen

Ben al van huis uit bij  Z en Z verzekerd. Prima instelling

goede polisvoorwaarden, vrije keuze, supersnelle uitbetaling van declaraties en goede informatie/service.

netjes op tijd met rekening en verder zit ik al jaren bij deze verzekering zonder problemen

Hoge premie prijs in ruil voor uitstekende service en inzet. Altijd volledig en vriendelijk geholpen, zowel als op locatie als telefonisch. Meer trans

Ik ben al zeker 15 jaar een zeer tevreden klant geweest. Echter de afgelopen 3 jaar hebben ze zich goed laten kennen. Toen ik geld problemen kreeg kwam ik erachter dat ze zeer star zijn. Over betaal regelingen valt eigenlijk niet te praten. Of tegen belachelijke voorwaardes. Al zeer snel gaat t door naar t incasso. En ook daar kloppen de rekeningen niet. Maanden die op twee tekeningen staan en betalingen die worden verrekend met betalingen die al gedaan zijn, maar volgens hun weer ergens anders voor waren. In oktober kreeg ik ineens een brief dat ik was aangemeld bij t zorg instituut. Ik zou 6 maanden achtetstand hebben, maar was hier niet eerder voor gewaarschuwd en er was nooit een betaalregeling aangeboden. Dus vraag je het openstaande bedrag op zodat je die in ene kan vildoen zodat je weer kan worden afgemeld voor die belachelijk dure verzekering. Ik heb alles betaald, maar werd niet afgemeld. Na hun gebeld ye hebben bleek er toch nog 130,- euro open te staan. Ik was stom vernaasd. Hie is dat mogelijk. We zijn per 1 januari weg, maar wacht al ruim een maand op een overzicht van alle betalingen en kosten zowel aan hun als aan t incasso. Kennelijk is t zo'n zooitje dat ze er zelf niet meer uitkomen.

13 jaar lang was ik een tevreden klant, echter hebben hun de laatste 3jaar hun ware ik laten zien. Toen ik geld problemen kreeg en hier en daar is een premie niet kon betalen wilde ze niets van betaalregelingen weten ja mocht elke maand dubbele premie betalen voor de maanden dat ik achter liep. Kon een premie al nauwelijks betalen pm. Laat staan 2. Al gauw lag t bij t incasso met flink extra kosten. De rekeningen klopte voor geen kant, sommige maanden stonden op twee verschillende rekeningen en als je er dan omvroeg hadden ze t altijd over verekeningen met andere maanden. Afgelopen oktober kreeg ik ineens een brief dat ik was aangemeld bij t zorg instituut. Ik bleek 6 maanden achterstand te hebben. Ecjter hebben ze mij nooit gewaarschuwd of een betaal regeling aangeboden. Ik heb direct contact gezocht en gevraagd naar t openstaande bedrag, zodat ik zosnel mogelijk weer kon worden afgemeld voor die veelste dure verzekering. Echter kreeg ik geen afmelding.

ik heb nooit gezeur , ik kan altijd naar de zorg en zekerheid winkel binnen stappen. Ik krijg kortingen omdat ik hardloop . ze hebben leuke evenementen om sportief bezig te zijn

Als ik bel hoef ik nooit lang te wachten. De medewerkers zijn vriendelijk en zorgzaam. In mijn pakket zit 25 maal fysio en 25 maal mensendieck of ceasar. Ruimhartig! Hoef ook geen ingewikkelde declaratie voor. in te vullen. Tot zover dus prima. Al 4 jjar.

Was altijd een tevreden klant geen problemen tot het moment dat ik dure medische apparatuur nodig had en Zorg en zekerheid deze niet wil vergoeden. Zelfs tegen het advies van mijn arts in word geprobeerd om door een fout in de aanvraag onder de vergoeding uit te komen. Zorg en zekerheid laat je letterlijk gewoon stikken!

Niet alle tandartskosten worden vergoed, dit mag wat mij betreft veel uitgebreider (en dat de klant naar ratio betaalt). Verder ben ik uitermate tevre

Doet veel aan sport en bewegen. Is zeer benaderbaar en goed toegankelijk bij indienen declaraties.

Directe bereikbaarheid, luisterend oor (empathisch) en actief gewezen op de mogelijkheid van gratis vervoer naar de behandellocatie. Zeer vriendelijke

Zoals u ziet een hoge score. Dus aan bevelen voor een ieder.

Om een lang positief verhaal kort te maken, wij als gezin kunnen na 4 jaar geen werkelijke minpunten bedenken. Nog niet!

Al jaren klant tot volle tevredenheid goede klantenservice en duidelijke vergoeding lijst.

Info en tel. bereikbaarheid prima, ingestuurde en/of gescande rekeningen binnen 2 weken  op je rekening. Bij vragen, goede en ter zake doende antwoord

Zowel met bezoek als tel.prima service en een polis voor een correcte prijs,kortom een prima zorgverzekeraar.

slechte voorlichting omtrent wachtlijst bemiddeling , en de kosten die verbonden zijn aan ver reizen naar ander ziekenhuis die geen wachtlijst hebben

Doorverwezen door de huisarts met de mededeling om naar een speciale kliniek te gaan i.v.m. de wachttijden, en ook de vermelding dat deze is aan geslo

Privékliniek Bergman te Naarden: uitstekende dokters en vriendelijke assistenten. Aandoening: schoudergewricht/spier/pees/ruptuur

Snel, duidelijk en flexibel. Nooit problemen gehad in alle 25 jaar dat ik verzekerd ben bij Z&Z. Premies liggen gunstig. Niet de goedkoopste, niet

We worden ten alle tijden vlot en deskundig geadviseerd – geholpen ook als je iets niet begrijpt heeft men tijd voor je.

Goede afhandeling van de genoten zorg. Financiële mogelijkheden. Zeer prettige klantenservice. Hele goede zorgverzekeraar.

prettige benadering, goede prijs, goede dekking

Er wordt direct uitbetaald bij een declaratie en verder heb ik de keuze waar ik mijn zorg haal.

Botte berichtgeving, onvoldoende kennis van eigen polisvoorwaarden en regelgeving. Communicatief zeer onvaardig.

Ik heb twee keer een dagopname gehad. Ontvangst en uitleg van de verpleging was goed. Goed geïnformeerd over de operatie van me knie door de Co-assist

Einige min punt is vergoeding van de bril en n contact lenzen, veels te weinig.

Goede klantenservice doordat medewerkers meedenken bij hulp en advies

Bij informatie aanvragen wordt er duidelijk en goed geholpen.

Heel goede ervaringen na overstap van meerdere verzekeringen!

Al jaren verzekerd en nooit geen problemen gehad

Ik ben al zo lang ik mij kan herinneren verzekerd bij Zorg en Zekerheid en heb hier nooit klachten over. Alles wat anderen er al over gezegd hebben ge

Zorg &Zekerheid luistert naar de klant en probeert dan te helpen. kijkt naar de persoonlijke situatie.

Is dicht in de buurt en ik wordt vriendelijk geholpen in de winkel met vragen etc,. is beter dan via de telefoon vindt ik

Vlotte afhandeling als je ergens een vraag over hebt. Ook snel met uitbetalen. Kantoor bereikbaar voor persoonlijk contact. Wordt vriendelijk geholp

Goede hulpverlening. Gezinspakket inclusief aandacht voor sport en beweging.

Je word altijd correct te woord gestaan en goed geholpen. Ik vind alleen de korting die je krijgt wel erg mager als je al zoveel jaar lid ben want ik

Ik was door de reumatoloog aangemeld bij een revalidatiecentrum welke niet in de lijst stond bij Zorg en Zekerheid. Ik heb hierover gebeld met Zorg en

Ik heb helemaal geen op of aanmerkingen omdat het altijd heel goed verzorgd is.

Ben al 15 jaar bij Zorgen en Zekerheid en bevalt prima.

Sinds meer dan 30 jaar nierpatiënt. Al 20 jaar geleden voor de derde keer getransplanteerd. Altijd uitstekend verzorgd door Zorg en Zekerheid. Geen kl

Als je vragen heeft, een correct antwoord. Altijd even beleefd.

Eerst gevraagd naar de dekking van de polis… antwoord was positief. Kreeg ruim de tijd om de vragen te stellen en werd adequaat geholpen.

Alles is natuurlijk niet perfect, maar ik ondervind tot nu toe nog geen problemen met de afhandeling van diverse zaken.

Fijne verzekering, op alle punten goed. Veel keus in extra verzekering. Prijs gunstig.

Ik ben erg tevreden over de service van Zorg en Zekerheid. Tot nu toe heb ik nooit problemen met hen gehad omtrent vergoedingen. Zaken worden snel ver

Tot nog toe geen problemen met zorg en zekerheid ze zijn heel klant vriendelijk. Als man en vrouw gebruiken wij medicijnen voor hart en vaten omdat w

Met betrekking tot de beenbreuk van mijn man ben ik telefonisch uitstekend te woord gestaan en er is snel en goed gehandeld.

Ik krijg altijd direct goede antwoorden als ik telefonisch een vraag stel. Te ontvangen gelden worden snel teruggestort. Bij het overlijden van mijn m

De huidtherapeut die me behandelt neemt de tijd voor je en de resultaten zijn ook goed zichtbaar.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze zorgverzekeraar. De premie is nog acceptabel geprijst en ook wordt er redelijk veel vergoed. Zorg en

Nooit problemen, snelle uitbetaling declaraties.

Altijd betrouwbaar. Niet de goedkoopste, wel erg goede service. Zit hier al 40 jaar bij en zie geen reden om over te stappen.

ik ben sinds 1 januari 2014 bij deze zorgverzekering, maar ik ga zeker overstappen en terug naar De Friesland zorgverzekering, ik ben geheel niet tevr

Betalingen gaan snel, als je een mailtje stuurt met een vraag, wordt deze snel beantwoord. Soms word je gebeld om het antwoord te krijgen.

De wachtlijst bemiddeling beperkt zich tot de eigen regio er wordt niet gewezen op mogelijkheid buiten de regio , dit riekt volgens mij naar kartelvor

Klantenservice is erg netjes correct en goed opgeleid. Snel en goed geholpen. Vergoeden heel veel en doen niet moeilijk. Declaraties worden snel afgeh

Snelle betaling van nota`s, via de site binnen een paar uur! Ook duidelijk antwoord en uitleg bij vragen per telefoon.

In het buitenland operatie ondergaan en geen enkel probleem bij de behandeling! Geen euro hoeven voor te schieten en geen probleem.

Voor een gezin met jonge kinderen kan ik deze verzekeraar aanbevelen. Wat voor mij de doorslag gaf was de bijdrage aan de sportclub. Alle beetjes hel

Meerdere aandoeningen, kan altijd terecht bij Zorg en Zekerheid, proberen je op alle manieren te helpen, ook voor advies enz. Ben er van jongs af aan

telefonisch en via mail goed bereikbaar en snelle reactie

Ik ben erg blij met Zorg en Zekerheid. Nota's die ik eerst zelf moet betalen krijg ik binnen week/tien dagen op mijn rekening. Als ik bel met

Zorg en Zekerheid is een hele goede verzekeraar, ik heb hem al mijn hele leven en zal nooit overstappen de medewerkers zijn vriendelijk, geduldig kund

Prima zorgverzekering, altijd al bij Zorg en Zekerheid verzekerd geweest.

Ik vind de prijs / kwaliteit van Zorg en Zekerheid achteruit gegaan. Je betaalt je blauw maar krijgt weinig vergoed. Tevens komen ze niet meer zo go

Hele goede zorgverzekeraar, altijd goed bereikbaar. Je wordt vriendelijk geholpen en ontvangt goede informatie. Proberen altijd tot een goede oplossin

Zorg en Zekerheid biedt een goede service. Als je informatie nodig hebt of je polis aan wilt passen, dan wordt je snel en kundig geholpen. Ook de decl

Dicht bij huis. Vriendelijke en heldere behandeling van gestelde vragen. Snelle afhandeling declaraties. Goede website

Ben al ca. 20 jaar verzekerde bij Zorg & Zekerheid. Door de kleinschaligheid is deze verzekeraar goed bereikbaar en geeft snel of direct antwoord

Prima service bij Zorg & Zekerheid. Altijd goeie vergoedingen en gunstige prijzen.

Nog nooit problemen mee gehad. Je wordt keurig geholpen.

Heb nog nooit problemen gehad. Ze zijn gewoon heel goed.

Wat het meest tegen valt is het feit dat de zorgverlener absoluut bij alle voorgeschreven medicijnen naar goedkopere medicijnen zoekt. Ook als je bi

Ik was in het verleden bij Ziveren Kuis Achmea. Heel slecht bereikbaar en magere info. Bovendien soms maanden wachten op het uitbetalen van een declar

Prettige down to earth zorgverzekeraar. Goed bereikbaar en vriendelijke mensen. Fijn dat de tandartskosten in de aanvullende verzekering zitten en nie

Mijn waardering is zeker een 10 waard. Ben reeds jaren klant en heb nog altijd goede ervaring met Zorg & Zekerheid. Mocht je vragen hebben dan zij

Ik mag een apneu apparaat gebruiken en ik ben daar zo van opgeknapt en ik heb aan mijn hart een operatie gehad. Dat ik dat mocht ondergaan en dat ik

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen