Beste dierenverzekering Mei 2024 

De beste dierenverzekering sluit je snel via ons af!

 • Vergelijk alle grote verzekeraars
 • Binnen 3 minuten de beste dierenverzekeringen gevonden
 • Ruime dekkingen en lage premies

Ook een hond of kat heeft af en toe hulp nodig. Een bezoek aan de dierenarts of een controle van het gebit. Dit kost al snel veel geld. Een dierenverzekering dekt deze kosten. De beste dierenverzekering vind je door te vergelijken.

Bereken je premie

Wat is de beste dierenverzekering?

Je wilt natuurlijk de beste zorg voor je huisdier. Een goede dierenverzekering helpt daarbij. Wat de beste is, is lastig te zeggen. Dat komt omdat dit afhangt van een aantal zaken. Denk aan de leeftijd, de gezondheid en het soort dier. Ook je eigen wensen tellen mee, zoals de dekking. Je kunt bij veel verzekeraars terecht voor een dierenverzekering. Daarom is er een verschil in prijs en kwaliteit. Door te vergelijken, zie je wat voor jou de beste dierenverzekering is.

In 5 stappen de beste vinden

Wil je je hond of kat verzekeren? Dan zoek je de beste dierenverzekering. Veel mensen vinden dit lastig. Toch is het makkelijker dan je denkt. Volg deze 5 simpele stappen en jij hebt snel de beste gevonden:

 1. Start met vergelijken
 2. Vul je gegevens in en kies de dekking naar wens
 3. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
 4. Lees de reviews van andere klanten
 5. Bepaal wat voor jou de beste verzekering is

De beste volgens onze reviews

Reviews zijn erg handig als je op zoek bent naar een verzekering. Andere klanten geven je inzicht in wat zij wel en niet goed vinden. Via Zeker.com krijgen we elk jaar veel reviews binnen. Op basis van deze reviews is de top 5 beste dierenverzekeringen op dit moment:

 1. Figo
 2. InShared
 3. Dierenverzekering.nl
 4. OHRA
 5. Verzekeruzelf.nl

Waarom op zoek naar de beste dierenverzekering?

De rekening van de dierenarts is hoog. Je bent al snel een paar honderd euro kwijt. Niet iedereen kan dat zomaar betalen. Daarom kun je als baasje een dierenverzekering afsluiten. Hiermee zijn de kosten gedekt. Veel verzekeraars bieden een dierenverzekering aan. Hierdoor ontstaat er een verschil in premie en voorwaarden. Soms ben je een stuk duurder uit terwijl de voorwaarden niet beter zijn dan de goedkoopste optie. Door op zoek te gaan naar de beste, weet je zeker dat je hond of kat goed verzekerd is en jij niet teveel betaalt.

beste dierenverzekering

Hoe vind ik de beste in 2023?

Je vindt de beste dierenverzekering door te vergelijken. Met een vergelijking zie je snel wat het verschil in prijs en kwaliteit is. Maar kijk niet alleen naar de premie. Ook de voorwaarden zijn van belang. Het kan zo zijn dat een goedkope verzekering een mindere dekking heeft. Maar dit is niet altijd het geval. De duurste staat niet garant voor de beste. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Ook kan het lezen van reviews je helpen. Hierin lees je wat ander klanten vinden van een verzekering en verzekeraar. Bedenk wel dat er vaker een negatieve review wordt geplaatst. Dit kan een vertekend beeld geven. De beste dierenverzekering is degene die goed aansluit bij jouw wensen.

Een goede dierenverzekering, waar let ik op?

Ben je op zoek naar een goede dierenverzekering? Dan kijk je als eerste naar de dekking. Wat is er wel en wat is er niet verzekerd. De goedkoopste heeft vaak alleen een basisdekking. Soms is dit niet genoeg. Je kunt de verzekering dan uitbreiden met aanvullende dekkingen. De premie stijgt dan wel. Als tweede kijk je naar de maximale vergoeding. Dit is het bedrag dat je krijgt uitgekeerd. Het verzekerde bedrag verschilt per verzekeraar. Het kan zijn dat de vergoeding laag is, waardoor je alsnog veel zelf moet betalen. Bij een lage premie geldt er vaak een lager verzekerd bedrag.

Ook let je op het eigen risico. Dit is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog dit is. Een lage premie gaat meestal samen met een hoger eigen risico. Als laatste let je op de voorwaarden. Meestal geldt er een wachttijd van 30 dagen. Ook hanteren sommige verzekeraars een leeftijdsgrens. Is je kat of hond ouder? Dan kun je geweigerd worden.

De beste dierenverzekering afsluiten

Om je hond of kat goed te verzekeren, is het van belang om een goede dierenverzekering af te sluiten. Door te vergelijken kom je er snel achter welke het beste bij jouw huisdier past en bij wie je het goedkoopste uit bent. De premies en voorwaarden voor een dierenverzekering kunnen ver uit elkaar liggen. Leg je deze naast elkaar? Dan zie je snel wat de beste deal is voor jou. Zodra je de beste dierenverzekering hebt gevonden, kun je deze direct online afsluiten.

Vind zelf de beste dierenverzekeringen

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Nibud
 • Figo
 • InShared
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 5 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 augustus 2023