Beste dierenverzekering

Iedereen wilt graag de beste dierenverzekering. Maar welke is nu de beste? Dat is voor iedereen anders. Meerdere factoren hebben hier invloed op. Bijvoorbeeld wat voor huisdier je hebt, de leeftijd van jouw huisdier en jouw eigen wensen.

Wat is de beste dierenverzekering?

De beste verzekering kiezen. Iedereen wilt het, maar bestaat die wel? Het antwoord is ja. Welke dat dan is, is lastig te beantwoorden. Wat voor jou de beste is, kan voor de ander juist minder geschikt zijn. Dat de beste dierenverzekering een breed begrip is heeft met vele factoren te maken. Ieder huisdier, ras en leeftijd kent een andere beste dierenverzekering.

Hoe vind ik de beste dierenverzekering?

Om de voor jou beste dierenverzekering te vinden is vergelijken erg belangrijk. Via Zeker.com kun je erachter komen welke verzekering het beste aansluit bij jouw wensen. Je kunt via onze handige tools verschillende dierenverzekeringen naast elkaar leggen. Op die manier is het maken van een keuze een stuk eenvoudiger.

beste_dierenverzekering.jpg

Tips

Om tot de beste keuze te komen zijn er meerdere punten die je naloopt. Op die manier kom je tot de voor jou beste dierenverzekering.

 • Zoek een dierenverzekering waar jouw dier onder valt
 • Maak een overzicht van de voor jou belangrijke eisen/wensen
 • Bekijk bij welke verzekeraar de meeste eisen/wensen vanuit het basispakket vergoed worden
 • Bekijk eventueel of al je eisen/wensen vanuit een aanvullend pakket vergoed worden
 • Zoek indien mogelijk de goedkoopste dierenverzekeraar
 • Het is belangrijk dat je eisen/wensen overeenkomen met de verzekering. Dat maakt het in vele gevallen financieel interessanter. Al is dit soms op de lange termijn.

Wat is de beste verzekering met buitenland dekking?

Ga je vaak op vakantie met jouw huisdier? Dan is het verstandig om dit mee te verzekeren. Bij slechts een aantal verzekeraars valt de buitenlanddekking in het basispakket. Bij de andere verzekeraars sluit je hiervoor een aanvullende verzekering af.

Verschillende dierenverzekeringen

In de loop van de jaren zijn er veel zorgverzekeringen bijgekomen. Via zeker.com kun je deze verschillende verzekeringen eenvoudig met elkaar vergelijken. Bij de meeste dierenverzekeringen kun je alleen een hond of een kat verzekeren. Slechts bij een paar verzekeringsmaatschappijen kun je terecht voor vogels of cavia’s. Maar ook voor een paard gaat de dierenverzekering niet op. Hiervoor is er een aparte paardenverzekering.

Wat is de beste dierenverzekering volgens de Consumentenbond?

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de beste verzekeringen. Ook de dierenverzekering nemen zij hiermee mee. Inhoudelijk hebben zij geen advies gegeven. De bond adviseert om de voorwaarden goed door te nemen, omdat er grote verschillen zijn in de dekkingen en het eigen risico. Daarnaast geven zij aan om te controleren wat er onder de basisverzekering valt. Kies je ervoor om geen dierenverzekering af te sluiten? Dan tipt de Consumentenbond om zelf voor jouw huisdier te sparen. Mocht je medische kosten moeten maken, dan kun je dit in ieder geval betalen. Een behandeling of medische ingreep kan flink wat geld kosten.

Dekking

Bij het vergelijken van verzekeringen is het verstandig om goed te bekijken wat er precies vergoed wordt. Bij iedere verzekeraar is dat net iets anders. Onderstaande punten vallen bij de meeste verzekeraars wel onder het basispakket:

 • Opname en verblijf in dierenkliniek
 • Consult dierenarts
 • Röntgenfoto’s
 • Geneesmiddelen
 • Euthanasie
 • Bloedonderzoek
 • Aandoening heupen/ellebogen (soms alleen van toepassing op katten)

Beoordelingen en ervaringen van dierenverzekeringen

Wat ook nuttig kan zijn bij het zoeken van een verzekering is het bekijken van reviews. Klanten geven geregeld hun mening over dit onderwerp. Het kan helpen in de zoektocht naar een geschikte verzekeraar. Veel positieve of negatieve beoordelingen zegt vaak iets over de betreffende organisatie. De beoordelingen hebben over het algemeen betrekking op de inhoud van het basispakket, de procedure in het geval van declaraties en het belang van een verzekering.

Andere handige pagina’s