Goedkope Dierenverzekering

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten, die als huisdier gehouden worden.

 

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

 

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

 

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Een greep uit de dierenverzekeraars

Op zoek naar een goedkope dierenverzekering? Dan ben je bij Zeker.com aan het juiste adres. Wij hebben de goedkoopste verzekeringen voor je op een rij gezet. Maar is de voordeligste wel goed genoeg? Op deze pagina geven we je hier meer uitleg over.

Ieder (huis)dier vraagt om een eigen behandeling en verzorging. Afhankelijk van het soort huisdier, kies je welke dierenverzekering het beste past. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen als je een keuze gaat maken. Deze vind je hieronder.

Wat is een goedkope dierenverzekering?

Een dierenverzekering dekt de kosten van (medische) behandelingen van jouw dier en zorgt ervoor dat jij niet zelf voor die kosten opdraait. Wij begrijpen dat je niet teveel wilt betalen voor de verzekering van jouw hond of kat. Voor een maandpremie van slechts 5 euro kun je jouw huisdier al verzekeren.

goedkoopste_dierenverzekering.jpg

Welke dierenverzekering is het goedkoopste?

Veel huisdiereigenaren zien een verzekering voor hun trouwe beestje als een dure bijkomstigheid. Echter kun je al vanaf 5 euro per maand een verzekering nemen. Bij het kiezen van een verzekering dien je ook een keuze te maken qua dekking. Simpel gezegd is een basisverzekering in eerste instantie de voordeligste. De medisch noodzakelijke behandelingen zijn daarmee gedekt, maar er zijn ook veel kwaaltjes die alleen bij een uitgebreider pakket verzekerd zijn. Aangeboren ongemakken zijn bijvoorbeeld niet meeverzekerd op het basispakket. Daarnaast zijn fysiotherapie en röntgenfoto’s dingen die in de basis niet worden gedekt.

Bekijk altijd goed wat er onder de basisverzekering valt, want zoals gezegd is de goedkoopste niet altijd ook de beste. Wanneer jouw huisdier ooit (medische) hulp nodig heeft wil je natuurlijk wel dat alles goed geregeld is. Het afsluiten van een uitgebreider pakket kan op termijn voordeliger zijn, zodra jouw huisdier iets gaat mankeren.

Leeftijd

De leeftijd van jouw huisdier heeft invloed op de premie. Net zoals bij mensen is het bij dieren zo dat naarmate het ouder wordt de kans op fysieke ongemakken groter is. Het is niet altijd mogelijk om jouw huisdier te verzekeren. Regelmatig geldt er een leeftijdsgrens. Zo kunnen er voor honden vanaf negen jaar of ouder geen dierenverzekering meer worden afgesloten. Ook kan er vanaf een bepaalde leeftijd (honden vanaf ongeveer 4 jaar en katten ongeveer 6 jaar) worden besloten slechts een deel van de kosten te vergoeden aangezien het risico op medische problemen groter wordt.

Op vakantie met jouw huisdier

Deels is het ook afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Ben je een liefhebber van vakanties en vind je het prettig om jouw huisdier mee te nemen? Dan is het verstandig om hiervoor een aanvullende dekking te nemen. Met een buitenlanddekking kun je met een gerust gevoel vertrekken. Als jouw huisdier iets in het buitenland overkomt, hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen.

De goedkoopste dierenverzekering afsluiten

De prijzen voor een dierenverzekering lopen behoorlijk uiteen. Wie voor het laagste maandbedrag wilt gaan, betaalt voor de goedkoopste dierenverzekering een bedrag van € 4,04. Toch liggen de gemiddelde prijzen hoger aangezien het bij het merendeel van de aanbieders minimaal tien à twaalf euro kost.

Houdt altijd rekening met het volgende:

  • Het eigen risico. Dit varieert per verzekeraar. Een lage premie klinkt heel interessant, maar als je vervolgens wel een eigen risico hebt van 250 euro, is dat alsnog behoorlijk veel. Bij iedere verzekeraar is het eigen risico anders.. Dit kan vijftig euro zijn, maar ook twintig procent, tweehonderdvijftig euro of helemaal niet van toepassing zijn.
  • De maximale vergoeding. Het maximumbedrag dat wordt uitgekeerd kan vastgesteld zijn op € 3.500, maar ook wat ruimer genomen worden. In dat laatste geval betreft het meestal een bedrag tussen de € 1.500 en de € 5.000 euro. Zo blijf je het maandelijkse bedrag zelf bepalen.

Hoe wordt de premie berekend?

De premie van een dierenverzekering wordt op basis van een aantal punten bepaald. De belangrijkste factoren zijn het verzekerde bedrag en het gekozen pakket. Kiezen voor een basispakket levert logischerwijs een goedkopere premie op dan als je voor een uitgebreider pakket kiest.

Waar moet je op letten?

Bij het afsluiten van een goedkope dierenverzekering zijn er een aantal punten die je vooraf overwogen moet hebben. Op basis van jouw wensen kies je vervolgens de meest geschikte dierenverzekering.

1. Wat zijn jouw wensen?
Iedereen heeft zijn of haar eigen wensen als het gaat om een dier, maar ook met een verzekering. Als het voor jou prettig is om alles gedekt te hebben dan is een basisverzekering onvoldoende. Vind je het geen probleem om wat risico te lopen en niet erg om soms alsnog wat zelf te moeten betalen? Dan is het wellicht wel voldoende om alleen een basisdekking af te sluiten.

2. Korte en lange termijn?
De basispakketten lijken op het eerste oog het meest voordelig. Dat heeft vooral te maken met het feit dat enkel medisch noodzakelijke ingrepen in het pakket zitten. Op de korte termijn is het dus zeker goedkoper, maar wanneer je een ouder dier hebt of er iets gebeurd wat buiten de basisverzekering valt draai je alsnog voor de kosten op. Daardoor kan het, met het oog op de lange termijn, soms verstandiger zijn om een uitgebreider pakket te kiezen.

3. Leeftijd van het dier
De leeftijd van je dier is een belangrijke factor in de zoektocht naar de goedkoopste dierenverzekering. Hoe ouder jouw huisdier is, hoe groter de kans op fysieke problemen. Dan kan het voorkomen dat het beestje iets gaat mankeren wat niet in een basispakket zit. Bij een jong beestje is het risico op problemen in de regel stukken kleiner. Dan kan een basispakket voldoende zijn, al zijn er natuurlijk punten die het misschien interessanter kunnen maken om toch voor een aanvullend pakket te gaan.

4. Gezondheid van het dier
Een niet onbelangrijke factor is de gezondheid van jouw huisdier. Bij het aanvragen van een verzekering stelt de zorgaanbieder vragen over de gezondheid en eventuele klachten en/of aandoeningen. Een verzekeraar kan ervoor kiezen om jouw huisdier niet te verzekeren of om een hogere premie te vragen. Als jouw huisdier behandeld moet worden voor reeds bekende klachten, dan ontvang je voor deze kosten geen vergoeding.

Laatste klantbeoordelingen

Dit hele bedrijf ruikt naar oplichters. Alles wat te maken heeft met service, uitkeringen en aannames is gebaseerd op leugens en alleen het zoveel mogelijk innen van de premie. Telefonisch niet bereikbaar, per mail krijg jengelen antwoord en je blijft...

We hebben voor t eerst een hond. Toch besloten dat we een verzekering wilde. Bij Ohra uitgekomen. Hond had 1x als pup een oorinfectie gehad en was behandeld, daarna bij ohra aangemeld. In juni vaccinaties gehad en bij controle werd weer oorsmeer gezien...

Hele slechte verzekeraar. Je krijgt niks vergoed tenzij je de allerhoogste premie neemt per maand. Ik heb twee katten en betaal maandelijks 27 euro en heb niks vergoed gekregen van mijn bezoekjes aan de dierenarts. Echt je gooit je geld weg en je zit...

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen