Goedkoopste dierenverzekering Juni 2024 

De goedkoopste dierenverzekering sluit je snel via ons af!

De goedkoopste dierenverzekering vind je snel via Zeker.com!

 • Snel je premie berekend
 • Keuze uit ruime dekkingen
 • Alle grote verzekeraars vergelijken

Heb je een hond of kat? Dan geef je deze natuurlijk de beste zorg. Maar een bezoek aan de dierenarts is erg duur. Een goede dierenverzekering dekt deze kosten. Door te vergelijken zie je wat voor jou goedkoopste dierenverzekering is.

Bereken je premie

goedkoopste dierenverzekering

Wat is de goedkoopste dierenverzekering?

Een hond of kat verzekeren kan bij veel verzekeraars. Het is lastig te zeggen wat de goedkoopste dierenverzekering is. Dat komt omdat de premie van veel dingen afhangt, zoals de dekking. Maar ook de leeftijd en het ras van je huisdier spelen mee. Op basis deze gegevens wordt de premie berekend. Een goedkope dierenverzekering heeft alleen een basisdekking. Bedenk van te voren goed of dit voor jouw hond of kat volstaat. Soms is een aanvullende dekking nodig. Je betaalt dan een hogere premie. Door te vergelijken, zie je snel wat voor jou de beste deal is.

In 5 stappen de goedkoopste vinden

Ben je op zoek naar een goedkope dierenverzekering? Wij raden je aan om te vergelijken. Door te vergelijken krijg je een goed beeld van alle opties en zie je snel bij wie je het voordeligst uit bent. Vergelijken doe je als volgt:

 1. Kies hond of kat
 2. Vul het geslacht en de leeftijd van je huisdier in
 3. Geef je postcode op
 4. Vink het ras aan
 5. Vergelijk de premie

Hoe kan ik mijn hond of kat goedkoop verzekeren?

De goedkoopste dierenverzekering heeft alleen een basisdekking. Maar deze dekking is niet overal hetzelfde. Er zijn veel verzekeraars en ieder van hen bepaalt zijn eigen premie en voorwaarden. Daarom is er vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit. Bij de een betaal je een lage premie, maar geldt er een mindere dekking. Toch is dit niet altijd zo. Een dure verzekering is niet direct de beste. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door te vergelijken zie je snel hoe en bij wie je je hond of kat goedkoop én goed kunt verzekeren.

Hoe vind ik de goedkoopste dierenverzekering?

Ben je niet op zoek naar de beste, maar wil je de goedkoopste dierenverzekering? Gebruik dan de vergelijker. Je vult al je gegevens in en de premie wordt direct berekend. Vervolgens leg je de premies naast elkaar en je komt erachter waar je de goedkoopste afsluit. Omdat er veel verzekeraars zijn, is er een groot verschil in prijs en kwaliteit. Door te vergelijken zie je waar dit verschil in zit. Hiermee bespaar je al snel flink op de kosten. Vergelijken is dus zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een goedkope dierenverzekering.

Een goedkope dierenverzekering, waar let ik op?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste dierenverzekering, dan kijk je vooral naar de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Toch is het van belang om ook op een aantal andere punten te letten. Soms lijkt een verzekering goedkoop, maar ben je alsnog duur uit. Dit komt omdat een verzekering met de laagste premie vaak ook een mindere dekking heeft. Let bij het vergelijken goed op wat wel en niet is verzekerd. Extra dekking kost extra geld.

Ook kijk je naar het eigen risico. Dit is het bedrag of percentage dat je eerst zelf betaalt. Een lage premie betekent vaak een hoger eigen risico. Bedenk goed of je het hoge eigen risico kunt betalen en dit afweegt tegen de lage premie. Daarnaast let je op het verzekerde bedrag. Dit is de maximale vergoeding die je per jaar krijgt. Bij de een is dit € 2.500, terwijl de ander € 3.500 dekt. Een goedkope verzekering heeft vaak een lager verzekerd bedrag. 

Wat dekt de goedkoopste dierenverzekering?

De goedkoopste optie om je hond of kat te verzekeren is de basisverzekering. In dit basispakket zit:

 • Consult door de dierenarts
 • Medisch onderzoek
 • Medicijnen en hulpmiddelen
 • Inslapen van de hond of kat
 • Verblijf in de kliniek
 • Medische behandeling, inclusief operatie en narcose
 • Preventieve zorg, zoals vaccinaties

Wat zijn aanvullende dekkingen?

De basisdekking kun je simpel aanvullend met extra dekkingen. Hierdoor stijgt de premie. Onthoud dat extra dekking extra geld kost. Je kunt deze extra’s aanvinken:

 • Tandarts
 • Fysiotherapie
 • Crematie
 • Medische zorg in een ander land
 • Castratie of sterilisatie

Premie goedkope huisdierenverzekering

WieHond KatEigen risicoBedrag
Petsecur€ 19,73€ 10,68€ 150€ 3250 maximale uitkering – 50% per behandeling
Figo€ 24,65€ 14,06€ 100€ 3.000 – 50% per behandeling
Univé€ 26,05€ 15,0720% per declaratie€ 2.500
OHRA€ 36,58€ 14,61€ 30 (kat), € 50 (hond)€ 3.000
AEGON€ 39,02€ 11,8625% per declaratie€ 2.500
Inshared€ 48,48€ 18,0320% per declaratie€ 3.000
Berekend op 26 april 2024. Hond: Duitse Herder van 1 jaar oud. Kat: Brits korthaar van 1 jaar oud.

Vergelijk en vind een voordelige huisdierenverzekering

Je vindt de goedkoopste dierenverzekering door te vergelijken. Je vult alle gegevens in en je ziet direct het verschil in prijs en voorwaarden. Heb je de beste deal gevonden? Dan kun je deze online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt je op de hoogte.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Nibud
 • Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 5 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023