Aegon Autoverzekering

★★★★☆ 8/10 (172 reviews)

Logo verzekeraar Aegon

Aegon heeft een breed assortimenten aan diensten, zoals levensverzekeringen, schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en uitvaartverzekeringen.

Voordelen van Aegon:

  • Meer dan 5 miljoen klanten
  • Begrijpelijke oplossingen
  • 251 jaar ervaring
  • Uitstekende voorwaarden
  • 5.146 onafhankelijke adviseurs
  • Direct contact

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Van de noodzakelijke verzekering tot zeer uitgebreid
  • Scherpe premie
  • Bepaal zelf je aanvullende dekkingen
  • Direct verzekerd

Onafhankelijke beoordelingen voor de Aegon Autoverzekering

De Aegon Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 19 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Volledig Casco’.

De Aegon Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 19 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Volledig Casco’.

De Aegon Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 19 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Volledig Casco’.

De Aegon Autoverzekering is in de Consumentengids van 19 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,7.

De Aegon Autoverzekering is in de Consumentengids van 19 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,3 en is daarmee de Beste uit de test.

De Aegon Autoverzekering is in de Research Special Autoverzekeringen van 19 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’ voor producten met een Beperkt Casco- en Vol Casco-dekking.

De Aegon Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 19 januari 2021 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,4.

De Aegon Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 19 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De Aegon Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 19 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De Aegon Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 19 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Aegon Autoverzekering

ik heb het afgelopen jaar 35 jaren schade vrij opgebouwd nu had ik in april dit jaar een aanrijding en er klapte een auto achterop de schade is helemaal verhaald , nu kreeg ik dit jaar ook nog een schade.namelijk in de benzine pomp bij de shell ik toeterde voor een vrouw ,was er nog zeker 10 meter vandaan omdat ik er even langs wou. deze vrouw sloeg nadat ik langs haar reed een deuk in mijn auto . de aegon doet hier weinig of beter gezegt niets aan ik moet er zelf achter aan. ze hebben de schade 600 euro betaald ik had daarvan 200 euro eigen risico wat ik moest betalen om mijn deuk te laten spuiten. maar het gaat mij hierom nu heeft de aegon er een hit op gezet en dat met vorig jaar 35 schade vrije jaren.ik kan nu niet ergens anders een verzekering nemen ik heb al met de aegon 5 keer gebeld om dit op te lossen.maar krijgt nog steeds de hit erop.heb al een bericht gestuurd naam stichting Cis voor mijn gegevens te wijzigen.er klopt gewoon iets niet .

Meeus, van Aegon – Meeus incasseert €1-€2,- p.mnd teveel door onjuiste netto-premie berekening! Bij navraag eerst: "adm.kosten pechhulp"; daarna: "poliskosten"; tot slot: "bedrag klopt, u moet ons maar vertrouwen”. – prijsverhoging per 1-1-2014 bijna 40%, max. no-claim/geen schade! – foutieve schadevrije jaren door administratieve fouten. In werkelijkheid 1e auto 23 jaar en 2e auto 5 jaar schadevrij. In administratie Meeus: 1e auto 6; 2e auto 12. – Na eerst toezegging alles recht te trekken, vervolgens zeer onbeschoft te woord gestaan, toen bleek dat ik alle verzekeringen zou opzeggen. ("ik heb geen zin om hier nog moeite in te steken".) – en weigering om onterecht in rekening gebrachte kosten te crediteren en schadevrije jaren recht te trekken. – "U moet blij zijn dat u geen rekening krijgt voor extra verzekeringspremies over de afgelopen 5 jaar, want omdat u schade heeft gehad met uw 2e auto; mag die niet meer als 2e auto verzekerd zijn". Geen klant meer dus.

Als je de autoverzekering beëindigd bij aegon zijn ze ineens niet meer thuis , verschillende keren gebeld met aegon om de schade vrije jaren in de Roy-data bank op te nemen, we zijn inmiddels 13 weken verder nog niets gebeurd!

Heb op 11-12-2013 schade gehad en ze hebben tot nu toe nog steeds niet betaald na herhaaldelijke telefoontjes. Je kunt wachten tot sint juttemus voordat ze uitbetalen en steeds weer een ander smoes. Heb bij de laatste gedreigd om er dan een advocaat erop te zetten en toen werden ze me daar toch een potje boos bij Voogd en Voogd. Waardeloos en niet aan te raden

ik ben tot nu toe altijd goed behandeld door deze verzekeraar.

Heb een keer schade gehad. Onze eigen schuld. Alles keurig betaald en niet terug in de bonus. Alleen als ik binnen dat zelfde jaar nog een schade zou melden.

“Auto heb ik net anderhalve week toen mijn dak werd opengesneden. Gelukkig heb ik bij Aegon weliswaar een van de duurste autoverzekeringen, maar wat blijkt, dat menig andere verzekeraar deze schade vergoed maar Aegon niet. Super balen. ”

goede autoverzekering en betaalbaar, ook telefonisch goed berijkbaar

Ik heb een goede review over de autoverzekering van Aegon omdat dit verzekeringsbedrijf in het verleden en redelijk kort geleden een prima afhandeling van schadegevallen met betrekking van mijn auto gedgeven heeft. Zakelijk,maar prettig.

Onprofessionele afhandeling van schade. De hele afwikkeling is totaal uitbesteed aan een stelletje prutsers van CED claim services. Werkelijk waar niet te geloven, werd het eigen risico niet uitgekeerd zonder opgaaf van geldige reden. Uiteindelijk kwamen ze over de brug, maar dat er een besef is dat ze een behoorlijke partij aan het klootviolen zijn, nou dat dacht ik niet. Ik raad u aan, hun gedrag zoveel mogelijk te spiegelen. Gewoon lekker brieven met het handje schrijven en op de post, maak het ze niet te makkelijk, dat zullen ze u ook niet doen. Wel even bellen om te vragen of de brief is aangekomen natuurlijk.

het persoonlijke contact van de tussenpersoon is geweldig, hij heeft de autoverzekering uitstekend geregeld na een scheiding. Deze tussenpersoon is ook steeds dezelfde persoon. Je hoeft hem niets uit te leggen over de situatie waarin je zit

juni 2012 schade aan mijn auto gehad. Tegenpartij is bereid de schade te betalen. Elke week stuur ik mails, bel etc wat de status is. Oktober 2012 blijkt dat mijn schadeformulier nog ergens op de stapel ligt! Schadebedrijf probeerde zelfs de kosten op mij te verhalen! Nu probeert Aegon mij af te kopen met een excuusbrief en een bonnetje voor de wasstraat a 15 euries. Nou ik heb mijn all risk verzekering stopgezet, wat een onprofessionele bedoeling zeg….

momenteel geen enkele problemen, alles gaat op rolletjes.

1xschade gehad,deze is goed afgehandelt. voor een citroen c1 all-risk 184 euro per jaar is niet veel, dus prima verzekering.

Had een schade waar gemeente betrokken bij was. Gevraagd gelijk door te geven aan rechtsbijstand werd niet gedaan. In tussen is er zo geknoeid met deze schade dat ik hiervan de dupe ben. Telefoongesprekken worden niet genoteerd en dan wordt er gewoon verteld dat je niet gebeld hebt. Verzekeraar stopt met een service waar je wel voor betaald. Er is een teruggave van de maandgelden. Het bedrag blijft staan dit is een verkapte verhoging, Independer hier op gewezen. Antwoord het is niet anders. Nee dat mag niet. Ik had geen schuld bij de gemelde schade door nalatigheid. Getuigenverklaringen zijn niet nodig. Wordt de schade door de tegenpartij na 1 jaar afgewezen omdat er geen getuigenverklaringen zijn. Had hier om gevraagd maar was niet nodig schade was duidelijk.

De offerte was te snel verzonden, daardoor onjuistheden in de offerte.

Er stond een stand op de parkeerplaats van de supermarkt. De controle was snel gedaan en de ruwe plek in de voorruit gevoeld. Na het doen van de boodschappen was de ruit hersteld en voelde glad aan.

Ik heb voor mijn schade die ik heb gereden (mijn schuld) geen brief thuis gehad hoe het afgehandeld is met de tegenpartij. Nu heb ik net via de mail mijn polis binnen en daar staat opeens op dat ik -1 schade vrije jaren heb. Ik vind dat dit slecht geregeld is. Ik had volgens mij 3 schade vrije jaren, dus bij een kleine aanrijding gaan er al 4 schadevrije jaren af merk ik hieruit. Er had wel even een brief verstuurd kunnen worden met uitleg, wat de gevolegen voor mij zouden zijn, qua schadevrije jaren en hoeveel ik dan meer moet betalen per maand etc. Overigens heb ik ook niets gehoord van de schade van de tegenpartij, hoeveel dit zou zijn. Dit zou ik wel prettig vinden aangezien ik het dan misschien had kunnen betalen. Polisnummer 702611060 Offertenummer 1706820

Alle andere verzekeringsmaatschappijen kwamen allemaal veel duurder uit, en hier via Independer.nl kan ik het tenminste wel betalen. Een eigen auto is al duur, en dan is het wel belangrijk dat je hem verzekerd en voor een goedkope auto, is het ook fijn als je een goedkope verzekering kan vinden. Ook fijn dat je gelijk alle info per e-mail kreeg. En de groene kaart als pasje is ook ideaal!

Gehele contact betreffende mijn opgelopen schade was met een telefoongesprek voldoende om de Independer medewerkster uitleg te geven over de toedracht van mijn schade en fiat te geven voor reparatie. Chapeau.

Een goede maatschappij met scherpe tarieven. Voordat ik deze vond op Independer was ik met de vorige auto ook al bij Aegon verzekerd en jarenlang tevreden. Nu bleken ze nog steeds het voordeligst dus ben ik klant gebleven!

Ik heb eenmaal gebruik moeten maken van de autopolis van Aegon. In Trier hield de motor ermee op. Diagnose kapotte nokkenassensor. Via de verzekering is mijn auto toen naar een garage gebracht en mijn vrouw en ik naar een hotel. Allemaal geregeld door of namens de verzekeraar. De kosten van slepen en hotel werden meer dan redelijk en snel vergoed. Kortom prima dus.

IK vond de service erg snel ik had alles ingevuld en ik werd vrij snel der achter aan terug gebeld om alle gegevens te checken enzo..goede zaak!

goede maatschappij, hielp mij in het verleden snel op weg nadat ik schade had aan mijn auto

Nog nooit klachten ondervonden heb al een aantal mensen doorverwezen!

Voor de tegenpartij een goede verzekering om bij te moeten claimen. Als verzekeringnemer geen hulp gekregen bij het verhalen van mijn schade.. erg teleurstellend want ik ben nu na 4 maanden nog niet verder met mijn eigen schade verhalen

Onterwchte toezeggingen gedaan, en brutaal te woord gestaan.

Alles was prima te regelen, servies was goed en de documenten had ik snel binnen

Goedendag, Heb schade gemeld en gisteren het schadeformulier per mail aan jullie verzonden, verder wat dat betreft nog geen nieuws. Groeten, Matthijs

Sterretje in de voorruit. Altijd vervelend. Een telefoontje volstond om Autototaalglas voor te laten rijden en alles keurig ter plekke weer helemaal in orde te maken.

schade is nog niet afgehandeld. heb een e-mail gekregen dat mijn verzekering de schade niet vergoed omdat ik WA verzekerd ben dus ik moet nog afwachten

erg snelle reactie na melding schade, erg prettig dat de auto gelijk naar een schadeherstelbedrijf kon alwaar alles weer tip top is hersteld. ook duiselijke communicatoe omtrent de stand van zaken. Ben zeer tevreden

Heb zeer slechte ervaring met de rol van Indipender in deze. Bij melding een kruisverhoor. Bij vaststelling schade werd ik voor leugenaar uitgemaakt. Bij indienen klacht werd gesteld dit te onderzoeken en te overleggen met de expert en dat ik nog feedback zou krijgen. Helaas daarna wordt het dan stil.

In de 6 jaar die ik deze verzekering nu heb, heb ik hier nog geen beroep op hoeven doen. Ik kan over de kwaliteit dus niets zeggen.

Op het ingezonden schadeformulier stond een vak om een nieuw formulier aan te vragen. Dat heb ik nooit gekregen. Svp alsnog.

heb geen kontakt gehad dus ik kan geen oordeel uitspreken en geef een neutrale 6

1e tel was niet goed ik moest zelf de schade bij Argon melde later thuis weer gebeld ander persoon die mij prima verder hielp en heel vriendelijk was. ik ga er van uit dat het een eenmalig beginnersfoutje was van een leerling .

snel en concrete andwoorden! als verzekernemer hoef je bijna niets zelf te regelen.

Ik heb bij het afsluiten aangegeven om benaderd te worden voor overleg mbt de schadevrije jaren. Dit zou plaats vinden dmv een telefoon gesprek. Dit is helaas niet gebeurd en is mijn premie automatisch wat hoger geworden door een waarschijnlijke berekening die aegon er op los heeft gelaten.

Het afsluiten ging makkelijk en het was allemaal duidelijk.

Snel en vriendelijk geholpen. Netjes dat je een mailtje ontvangt als iets binnen is.

Heb tot nu toe weinig schade gehad. Alleen ruitschade gehad en dit is netjes afgehandeld.

1e jaar de verzekering hier nu kan er nog niet veel over zeggen nog geen contact hoeven leggen!!! (gelukkig eigenlijk maar) Alleen prijs kan wel iets naar beneden verder ben ik zover nu tevreden…

Behoorlijke schade aan mijn auto door vuurwerk gehad.Volledig casco verzekerd. Schade gemeld,een half uurtje later werd de auto opgehaald.Kon zelf meerijden voor een vervangauto.Schade is volledig hersteld.Geen eigen risico.Geen no-claim kwijt. Alles keurig en perfect afgehandeld. PETJE AF,Aegon. Bedankt voor de geweldige afhandeling. Aegon heeft de autoverzekering die een bestuurder zoekt. Frank.

Ben zeer tevreden over de afhandeling,Prima geholpen door al de medewerkers.

zeer makkelijk af te sluiten en een goede uitleg voor een nette prijs! diezelfde week kreeg ik de groene kaart etc. thuis gestuurd (de groene kaart als pasje is ideaal) kortom: ik zou deze vezekering aanbevelen aan vrienden/familie

Vanaf het moment dat de melding binnen was en ik een prettige bevestiging daarover ontving, heb ik 4 wkn. niets meer gehoord. Daarna kwam de mededeling dat de schade was afgehandeld, prima, maar in mijn ogen wel een lange tijd in onzekerheid.

Ik wilde eigenlijk naar een andere verzekering omdat ik naar mijn mening niet goed ben geholpen. Omdat iemand anders tegen mijn auto is gebotst ben ik al mijn schadevrije jaren kwijt waardoor overstappen naar een andere verzekering nadelig was. Het gebeurde op een parkeerplaats en omdat er geen getuige waren stond ik niet in mijn recht, terwijl de andere bestuurder aangaf dat dit haar fout was. Zij heeft niet gekeken met achteruitrijden.

kreeg ook nog extra pakketkorting omdat er ook nog een inboedel verzekering bij Aegon liep

Vertrouwen in de maatschappij en goede heldere reclame die werkt!

Verzekering snel en gemakkelijk kunnen afsluiten. gewoon een goede service, nog niks op aan te merken.

Lage prijs, alles is overzichtelijk het scheelt me ruim 120,- op jaarbasis voor exact hetzelfde pakket

Uit ervaring in onze familie weet ik dat Aegon een goede maatschappij is.

Fijn geholpen. Het persoonlijke contact vond ik prettig.

ondanks modelinge toezegging was onze auto de eerste keer niet verzekerd en daardoor 6 wkn zonder verzekering rond gereden. Daarna nog een heel aantal keren contact gehad om eindelijk een verzekering af te sluiten. Fout is toegegeven achteraf maar stel dat we een ongeluk hadden gehad dan denk ik dat we gewoon hoofdelijk aansprakelijk waren geweest.

Bij melden schade heb ik wisselende ervaring. In eerste instantie had ik een medewerker die mij direct wees op de financiele consequenties en mij duidelijk wilde ontmoedigen de schade te melden. Na nadere informatie te hebben ingewonnen kreeg ik in tweede instantie een andere medewerker die zeer behulpzaam was en mij ook in het kort de consequenties aangaf. Echter, hieruit bleek dat die minder ernstig waren dan in eerste instantie gemeld. Hoewel ik nu voldoende informatie heb om verder te gaan (hetgeen zeer soepel lijkt te verlopen) blijft er onduidelijkheid over de financiele consequentie m.b.t. de in de toekomst te betalen premie.

Prima geholpen zowel telefonische als per email. Geen enkele wanklank

Laatste jaren gelukkig geen schade gehad, maar ook de schades werden netjes afgehandeld.

Ik kwam er in eerste instantie niet helemaal uit met een klein deel van het schadeformulier, nadat ik gebeld heb met de klantenservice was alles duidelijk. Echter vraag ik mij wel af of er iets te regelen is tijdens het kopen van een nieuwe auto, het proces duurt ongeveer 3 weken voordat alles afgerond is. Als je auto total-los is dan wil je toch een gelijkwaardige auto kopen, dit is niet makkelijk te regelen met het bedrijf waar je de auto wil kopen.

As Charlie Sheen says, this arcitle is “WINNING!”

Was derde schade en dit koste me mijn no-claim. Werd goed geadviseerd tav keuze om het zelf voor eigen rekening te nemen of niet.

Alles werd prima afgehandeld bij het aangesloten schadebedrijf, geen rompslomp.

Ik betaal bijna 100 euro per maand aan premie voor mijn all-risk verzekering. Nu rijdt er iemand (hoogst waarschijnlijk ’s ochtends of ’s nachts) tegen mijn auto aan. Ik kan er niets aan doen. Als ik dit wil claimen op mijn verzekering kost mij dit in de komende 4 jaar € 5.000 aan premie!! Ik noem dat afzetterij, geen verzekering. Ik moet bijna een derde van mijn auto aan premie bij betalen, omdat ik een schade wil claimen. Daar betaal ik toch die € 100 per maand voor? Nu komt het er op neer dat ik een verzekering heb waar ik € 100 per maand voor betaal, maar dat ik die € 900 schade zelf moet betalen…hoe krom is dat…

Voor de eerste keer schade gereden. Werd snel en goed afgehandeld door bijzonder vriendelijke medewerker.

Ik stond onterecht terug gebracht in -1 schadevrije jaren en had onenigheid met vorige aanbieder. Deze stond open voor het verhaal en accepteerde me wel met deze staat. Hoewel het zeer moeilijk is dan een andere verzekeraar te vinden gaven ze mij wel de kans.

Ik heb zonder aanrijdingen gebruik gemaakt, du snog niet echt kennisgemaakt met Agon, maar lijkt wel ok te zijn.

ik heb laatst een schade gemeld maar de mensen aan de telefoon werden ongeduldig en klonken geïrriteerd als ik te lang vragen stelde!

Het afsluiten gaat eenvoudig. Ik belde, gaf mijn gegevens door en was binnen 10 minuten verzekerd.

bij de ruitschade werd alles automatisch afgehandeld

Het omzetten van mijn autoverzekering op mijn nieuwe auto is vlekkeloos verlopen. Toppie.

Voor wat betrefet dit onderwerp ben ik juist weer heel positief. Ik ben overgestapt en alles wat ze beloofd hadden qua prijs, service en aangepaste voorwaarden hebben ze uitgevoerd. Hierdoor zijn ze voor mij de goedkoopste autoverzekering en ben ik van plan de komende jaren bij ze te blijven.

Ik heb een autoverzekering bij Aegon afgesloten en had een schade, veroorzaakt door een ander. Na het bellen van de schade afdeling werd ik gerustgesteld en werd mij beloofd dat er binnen een week het geld op mijn rekening zou komen. Na drie dagen was het geld al binnen. Belofte werd nagekomen.

Aegon gebruik ik als autoverzekeraar omdat hun een polis hebben die prima op mijn voorwaarden afgesteld zijn, bij aegon kun je een goede no claim opbouwen, handig zolang je schadevrij rijd. Ook bij een incident keren ze het te betalen bedrag uit door middel van een vergoeding.

Na aanvang bij Aegon is mijn korting op schadevrijejaren nog steeds niet goed afgehandeld (een deel nog niet vergoed).

Ik heb gelukkig nog geen beroep op de Mij hoeven doen, dus daar heb ik geen ervaring mee.

Even op google zoeken, vond de website binnen 10 minuten klaar.

Tot nu toe heb ik ze (gelukkig) nog niet nodig gehad. Ik kan dus niet zeggen hoe de zaken afgehandeld worden en of dat naar tevredenheid gebeurt.

Alles liep via de schadeafdeling vanmijn reguliere garagebedrijf (Van Haasteren Leiderdorp). Zeer prettige intake, korte wachttijd, mooi herstelde carrosserieschade. Betaling buiten mij om rechtstreeks geregeld. Perfect, voorbeeldig!!!!!!!!

Nog maar een week bij deze verzekeraar maar tot nu toe is het prima. Alles lijkt goed geregeld!

Snel inzicht via de site van Independer, scherpe premie en makkelijke volledige on-line-afhandeling.

vervanging via carglass, met juiste afspraak en prima service

Ik vind het prima dat een oudere maar kwalitatief zeer goede auto gewoon zonder problemen All-Risks verzekerd kan worden. Premie had wel wat lager uit mogen vallen, maar voor de rest zijn we prima te spreken.

Prijs en kwaliteit verhouding bij Aegon zijn prima! Via Independer makkelijk met extra korting kunnen afsluiten. Het is Zelfs mogelijk revieuws van andere klanten/consumenten te lezen!

prima informatie over de diverse aanbiedingen en ruime keuze

geen ervaring met de verzekeraar heb ze nog niet nodig gehad nog geen schade hoeven te claimen.

relatief erg dure verzekering maar helaas de enige verzekering voor situaties waarbij de regelmatige bestuurder niet op het adres van de eigenaar van de auto woont. Ook weinig flexibel: je kunt niet tussendoor opzeggen/wisselen/wijzigen. Als je de keus hebt is AllSecur heel veel beter en goedkoper.

Ik heb al vele jaren geluk door schadevrij te rijden. Eigenlijk heb ik geen ervaring wat betreft de afhandeling van zaken

na melding van de schade heeft het bijna een jaar geduurd voor de zaak was afgehandeld. Daarbij hebben wij aangegeven dat zij zich door de tegenpartij lieten inpakken door verkeerde feiten voor waar aan te nemen. Uiteindelijk is het goed gekomen en heeft de tegenpartij alles betaald

Nu heb ik verzekering met uitgebreidere dekking, die per maand meer dan 2 euro goedkoper is.

Nadat degene die de auto heeft aangereden onbereikbaar bleek, er is aangifte gedaan maar helaas geen getuige , voor de kosten van ruim € 2000,- opgedraaid door meer premie te betalen. De auto is nog steeds in de all risk verzekering, dus een nieuwe schade geclaimd. Er is met sleutel een flinke kras in de auto gemaakt. Hierover gebeld, en natuurlijk, dit werd vergoed! De auto is immers all risk verzekerd. De kras is inmiddels gerepareerd en de premie is meer dan verdubbeld. IK VOEL MIJ ENORM BELAZERD! Als dit duidelijk was geweest dan had ik de kras never nooit laten repareren. Helaas ga ik nu zelf de kosten voor de kras betalen á raison van ruim € 900,- Hierdoor is er een vermindering van schade jaren van – 6 naar -1.

De ervaring met Independer en Aegon zijn goed. Verzekering is gezien de aanbiedingen over de afgelopen jaren nog steeds 1 van de goedkoopste, ook qua voorwaarden en condities. Gelukkig geen schade aan de auto gehad, behalve vervanging voorruit wegens steenslag die keurig onder de voorwaarde van ruitschade is vervangen.

Ze sluiten niet zomaar een verzekering af. Ik had schade gereden met de auto van mijn vader. Dit was echter mijn eerste autoverzekering en Independer wilde toch graag weten of Aegon mij voor de rpijs wilde verzekeren. Toch heel zorgvuldig.

Ben zeer tevreden tot nu toe goede prijs kwaliteit verhuoding en dat voor een grote/bekende verzekeringsmaatschappij.

Prima verzekerd bij een goed bekendstaande maatschappij. Prijs kan zeker concurrerend genoemd worden.

Tevreden, maar dat is ook gemakkelijk als je geen schade maakt!

in het verleden ,bij schade ,prima afhandeling.

heb nog geen beroep op de verzekering hoeven doen

voor het afsluten van een autoverzekering was er afhankelijk van mijn wensen voldoende keuze om tot een oplossing te komen.

Service is goed. Informatie via de mail over de verzekering is prima. Heb geen schade afhandelingen gehad in de periode dat ik verzekerd ben dus kan hier weinig over zeggen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen