Klaverblad Autoverzekering

★★★☆☆ 6.7/10 (585 reviews)

Logo verzekeraar Klaverblad

Klaverblad Verzekeringen is een verzekeraar die een ruim assortiment aan schade- en levensverzekeringen met uitstekende dekking en scherpe premies biedt.

Voordelen van Klaverblad:

  • Betrouwbaar en degelijk
  • Financieel kerngezond en gestaag groeiend
  • Landelijk opererend en onafhankelijk

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Kies zelf bij welke garage je je auto laat repareren
  • Standaard laag eigen risico van €100,- bij cascoverzekering
  • Geen eigen risico bij volledig casco en acht schadevrije jaren
  • Korting tot 85%, afhankelijk van aantal schadevrije jaren
  • Laat kenteken gratis in ruit graveren bij volledig cascoverzekering

Onafhankelijke beoordelingen voor de Klaverblad Autoverzekering

De Klaverblad Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 22 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’.

De Klaverblad Autoverzekering is in de Consumentengids van 22 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Klaverblad Autoverzekering is in de Consumentengids van 22 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,5.

De Klaverblad Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 22 januari 2021 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,5.

De Klaverblad Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 22 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De Klaverblad Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 22 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

De Klaverblad Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 22 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Klaverblad Autoverzekering

Fantastische ervaring met Klaverblad verzekeringen, niet moeilijk doen en correcte afhandeling!i

In mijn ervaring is Klaverblad vooral bezig met Klaverblad. Klanten zijn leuk zolang ze betalen maar zodra de klant een risico voor Klaverblad is wordt deze direct aan de kant gezet. Ik kocht onlangs een nieuwe auto, op zaterdag, en belde het nieuwe kenteken door naar Klaverblad waar mijn oude auto al verzekerd was. Klaverblad ziet dit echter als een nieuwe verzekerings- aanvraag en verstrekt een tijdelijke dekking totdat de aanvraag beoordeeld is. Tot mijn verbazing kreeg ik een paar dagen later een telefoontje van Klaverblad dat ze mijn nieuwe auto niet willen verzekeren en de voorlopige dekking per direct is stop gezet. Daar sta je dan, met de auto, op je werk.Het een en ander werd per email bevestigd waarop ik reageerde met de vraag waarom Klaverblad mijn nieuwe auto niet wilde verzekeren. De reactie van Klaverblad was dat het antwoord op mijn vraag al in hun eerste mailtje stond. Met andere woorden, lastige klanten stuur je gewoon van het spreekwoordelijke kastje naar de muur.Dus wees gewaarschuwd. Zelfs als Klaverblad beduidend goedkoper is dan nog raad ik ze ten zeerste af

leeftijd 50 jaar. 32 jaar schade vrij. (14 jaar een klassieker ) Na deze 14 jaar 4 jaar een normale auto, en 1 maal schade gereden (mijn vrouw, mijn polis ) Ook in de periode voor de klassieker 1 maal en 1 maal met de klassieker is er schade gereden door mijn vrouw. Nu verlies ik mijn fietsendrager buiten mijn schuld en de fabrikant is ondertussen falliet. Voorheen accepteerde deze de claims die hieruit voor kwamen. In de periode dat ik met mijn klassiekker gereden heb is mijn No-claim korting vervallen. 4 jaar opgebouwd, dit word dus de tweede schade, dus 50 jaar en dertig jaar schade vrij en nu in -2 ( cat. alkohol en onder de 24 jaar)

Drie weken voor de verjaring van mijn Klaverblad Royaal Beschermde Premie verzekering eem brief gekregen dat Klaverblad stopt met deze verzekering omdat er verlies op geleden werd. Dus ik werd omgezet naar de Klaverblad Royaal bonus/malus.Helaas gaat mijn premie van €42,06 per maand naar €145,32….Vervolgens voel ik me extra bedrogen nu blijkt dat Klaverblad al op 18 juni 2014 gestopt is met aanbieden van deze verzekering en alle verzekerden bij premie vervaldatum omzet naar een nieuwe polis met nieuwe premie.Waarom is mij dit niet medegedeeld?Ook niet in November 2014 bij het claimen van een kleine kop-staart schade. Blijkt nu achteraf dat Klaverblad daar wel 5 (vijf!) schadevrije jaren voor afgeschreven heeft. Had me dat even gemeld, dan had ik de schade aam de tegenpartij zelf betaald en mijn kleine krasjes op de bumper niet laten repareren. Waarom wist ik toen niet dat Klaverblad in juni al had besloten dat er binnen een jaar naar rato van schadevrije jaren betaald moest gaan worden. Zou de verzekerde dat niet willen weten voordat hij een claim indient?De reclame is niet meer dan dat, reclame, verzonnen door een reclamebureau. Want eerlijk en open, ho maar. Meedenken, niets ervan.Vertel toch meteen alle verzekerden wat je gaat doen als je in juni 2014 besluit een uitsterfbeleid te gaan voeren.Dus nu ga ik overstappen. En ik ben boos. Vanaf volgende maand ga ik mijn auto elders all risk verzekeren voor de helft van de premie die Klaverblad vraagt. De helft minder. En er zijn drie grote landelijke maatschappijen die ongeveer deze prijs bieden. Ook als ik het schadebedrag (ruim €1200,-) terug betaal aan Klaverblad en ik mijn 5 schadevrije jaren terug krijg dan is de premie bij Klaverblad bijna dubbel van wat het bij 4 andere grote verzekeraars kost. Je dachten zeker dat ik niet weg kon met -2 schadevrije jaren?De reclame slogan is “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder.”De waarheid is:“Als je maar lang genoeg gewoon blijft zitten, word je vanzelf bedonderd.”

Drie weken voor de verjaring van mijn Klaverblad Royaal Beschermde Premie verzekering hebben we een brief gekregen dat Klaverblad stopt met deze verzekering. Dus ik werd omgezet naar de Klaverblad Royaal bonus/malus. Helaas gaat mijn premie van €42,06 per maand naar €145,32…. Vervolgens voel ik me extra bedrogen nu blijkt dat Klaverblad al op 18 juni 2014 gestopt is met aanbieden van deze verzekering en alle verzekerden bij premie vervaldatum omzet naar een nieuwe polis met nieuwe premie. Is niet verteld. Ook niet in November 2014 bij het claimen van een kleine kop-staart schade. Blijkt nu achteraf dat Klaverblad daar wel 5 (vijf!) schadevrije jaren voor afgeschreven heeft. Had me dat even gemeld. De reclame is niet meer dan dat, reclame, verzonnen door een reclamebureau. Want eerlijk en open, ho maar. Meedenken, niets ervan. Vertel toch meteen alle verzekerden wat je gaat doen als je in juni 2014 besluit een uitsterfbeleid te gaan voeren.

waadeoze verzekering. Zelfs als schadeformulier aantoont dat de andere partij fout is, doet klaverblad weinig met deze informatie en berekent ze de kosten tienvoudig door in de premie.Deze partij zou zich geen verzekeraar moeten noemen,

Ik had bij deze maatschappij een paar jaar geleden de Royaal autoverzekering Beschermde Premie afgesloten, welke destijds een scherpe premie bood. Bij een schadegeval merkte ik de gevolgen van een goedkope verzekering. De afhandeling ging erg procedureel, ze waren erg matig met communicatie naar mij toe (ik moest zelf ALLES vragen en uitzoeken, er kwam geen relevante informatie uit henzelf), en dachten totaal niet mee. Het uitgekeerde bedrag was ook niet goed, maar daar kon ik verder niets aan doen. Het gaf me al met al een slecht gevoel. Nu deze verzekeringsvorm is afgeschaft bij hen, zijn ze nu ook gewoon duur voor een vergelijkbaar product. Geen aanrader dus.

Terwijl ik op allerlei manieren op aangetoond dat de tegenpartij fout was, hebben ze onderling een afspraak gemaakt waarbij mijn verzekering schadeloos is gesteld maar ik niet de volledige uitkering heb ontvangen.

Heb nog geen ervaring met schade afhandeling, dus heb eigenlijk geen idee.

Ik vind nadat ik de schade heb gemeld, weining tot geen informatie krijg, pas als de schade is afgehandeld, komt er een brief, ik zou het op prijs stellen als ik ook een brief krijg van de melding van de schade, zodat ik een schadenummer heb en weet dat het telefoontje goed is aangekomen.

Schade is op dinsdag via internet aangemeld. Donderdag een week later was deze nog niet verwerkt. Na telefonisch onderhoud is de schade alsnog direct verwerkt.

De sloper die het wrak heeft gekocht (was helaas total loss) deed achteraf lasdtig en benaderde mij direct. De verzekeraar heeft dit alert opgepakt en keurig afgehandeld (no hassle)!

De klant heeft nergens wat mee te doen alles goed opgelost.

Op independer.nl heb ik alle verzekeringen vergeleken. Uiteindelijk ben ik bij klaverblad uitgekomen. Eerste indruk was prima althans het te betalen bedrag, totdat ik de offerte binnen kreeg samen met de groene kaart. Online kwam ik uit op het totaal betaalde bedrag van 40€ ex eenmalige poliskosten assurantie belasting. Nogmaals eerste instantie geen probleem ook dan kwam de eerste maand op 57€ uit. Echter bleek in de realiteit en in de offerte dat de premie ong. 60€ was en daarbij de assurantiebelasting nog erbij kwam. Dus een totaal plaatje van de eerste maand van 80€. Daar zit een verschil in van 20€. Verder gaan zoeken waar wellicht een fout in zat. Bleek dat er dus nerges een fout in zat en dus dit echt de premie was. Ben ik gaan bellen, 15 minuten verlopen en nog niemand aan de lijn gehad, uiteindelijk kreeg ik iemand aan de lijn die me niet kon helpen omdat het maar tot 17.00 u geopend was. gefrustreerd wou ik dus opzeggen wat ook niet meer mogelijk was, terwijl er duidelijk bij staat bij independer dat je 14 dagen opzegtermijn hebt. echter bleek het dus maar 7 te zijn.Zodoende ben ik er op een nare manier achter gekomen dat dit geen correcte verzekering is. Absoluut niet aan te raden. met vriendelijke groet, Dhr. Poolen

Een vlotte en probleemloze overstap van mijn autoverzekering.

Ik had nog nooit eerder een schadeformulier hoeven in te vullen. De medewerkster heeft prima geholpen.

geen bonus/malus werkte in mijn geval uitstekend toen ik na 20 schadevrije jaren 2 x een schade had in 1 jaar.

een hele goede verzekerings maatschappij. altijd bereikbaar.

Schade doorgemeld 3 weken geleden en nog steeds geen reactie !!

ik betaal mijn premie en heb tot dusver nog niet met de verzekering te maken gehad. Vind het daarom moeilijk een oordeel te hebben.

Ik begrijp dat het hier over Independer gaat en niet over Klaverblad, Independer voor mij is helemaal betrouwbaar, en het is lang geleden sinds ik mijn verzekeringen via hun webite afsluit (auto, zorg en alle soorten verzekeringen). Het helpt echt met vergelijken en geeft een eerlijke mening wat je kan vertrouwen met behulp van heun adviezen.

Geen probemen gehad met de schade betaling aan tegenpartij. Bedrag vond ik wel erg hoog die betaald is aan tegenpartij in vergelijking met de schade die gemaakt was. Maar ja ik ben geen expert

eerste keer schade gemeld en de melding verliep keurig. ik ben correct geholpen.

Independer werkt goed, maar met de autoverzekering hebben wij verder geen ervaring. We hebber er nog geen gebruik van hoeven te maken.

Ben zeer tevreden over de service en hulp van deze verzekeringsmij!

geen ervaringen, aangezien er nooit schades zijn geweest. wel heel vreemd dat er elk jaar wel een groene kaart komt, maar geen polisblad, waarop de bonus/malus word vermeld

Ik heb nog geen ervaring mee met het probleem en daarom kan ik nog geen gebruik van maken. De eerste instantie dat ik Independer gekozen heb is de goedkoop/lage prijs.

Ik vind het een zeer goede autoverzekering, ik ben ook goed geinformeerd bij het afluiten van de verzekering en de prijs kwaliteit verhouding is super

Gebeld door schadeexperd. Afspraak gemaakt om auto bij dealer/garage Toyota R'dam te zetten op 6 juli 2012 maar er is nog niemand langs geweest

ik vind het een goed maatschapij met veel begrip voor de medemens toppie

ik ben intussen 85eur lichter en heb nog niks. ze willen niks uitbetalen terwijl ik in recht sta

Vriendelijke klantenservice, heb ze nog niet veel nodig gehad maar je wordt uitstekend geholpen.

Tot nu toe nog geen schade hoeven claimen. Service verder helemaal oké.

Ik heb er nog geen schade gehad of dergelijke, maar als er iets is dan heb je gemakkelijk contact met ze. Groene kaart etc is altijd op tijd en de prijs is de laatste jaren niet erg schokbarend omhoog gegaan. Voor een all risk verzekeiring zijn ze vrij laag in hun poliskosten.

Al bijna vier jaar verzekerd via Klaverblad en altijd uitstekend te woord gestaan en geholpen. Voor mijn werk ben ik echter veel van huis en dan is het handig, inplaats van per post of telefoon, te communiceren via e-mail. Vreemd genoeg behoort dit bij Klaverblad niet tot de mogelijkheden. Ik heb zelfs overwogen om die reden van verzekeraar te wisselen, maar hopelijk komen ze binnenkort tot het inzicht dat we in de 21e eeuw leven…

Op woensdag schade gemeld bij Klaverblad en 's avonds schadeformulier, op aanwijzing van Klaverblad, naar Klaverblad gestuurd. Deze is waarschijnlijk op vrijdag bij Klaverblad gearriveerd. Kreeg echter op vrijdag van Independer al een mail waarin stond dat ik verplicht was om een formulier in te sturen. Ja, dat had ik al gedaan. De (onder)toon van deze mail stond mij beslist niet aan. En bij wie ben ik nou verzekerd? Ik betaal de rekening aan Klaverblad, dus waar bemoeit Independer zich nog mee? Wanneer je als betrokken tussenpersoon wilt overkomen kun je de klant beter vragen hoe het met hem is na zo'n vervelende aanrijding, maar (semi-)dreigen??? Ik vond het niet chic.

ben slechts via internet met dit bedrijf in contact gekomen, geen gezeur en geleur van agenten en andere overbodige dingen. prijs ligt, net als bij andere maatschappijen, niet geheel in eigen hand en blijft aan de hoge kant door ondoorzichtige zaken. verder wel tevreden als ik kan zien hoeveel korting en no claim ik heb.

Klaverblad is Old school verzekeraar. Begrijpelijke communicatie, geen hinderlijke mailings. Faire prijs.'. Independer is prima metasearch software company.

Na een aanrijding, 2 jaar geleden, uitstekend geholpen en een snelle afwikkeling.

Eigenlijk in een woord te omschrijven als "geweldig" Goede service, perfecte en snelle afhandeling bij schade en dat alles met een goede prijs. TOP !!!

Dit is de eerste keer dat ik een aanrijding heb gehad in mijn leven. Ik vond de afhandeling snel en prettig!

Afhandeling van de schade is heel erg goed. Communicatie is matig. Zou een e-mail krijgen met een lijst van garages waar ik de schade kan laten repareren, deze nooit gehad dus dan maar zelf gezocht. Ook zou men mij laten weten waar de aangifte van de politie naar toe gestuurd moest worden, maar ook dat niet gehoord. Vervolgens naar de garage. Afhandeling door de garage is top, heeft Klaverblad een goede partij mee. Schade is perfect hersteld en kreeg een nette auto als vervangend vervoer. Echter ook hier een klein minpuntje: Ben niet gebeld toen de auto een dag later klaar terwijl dat wel toegezegd was dus een ritje naar de garage voor niks gemaakt. Alles bij elkaar genomen zeer tevreden. Wat puntjes op de i op het gebied van communicatie en een 10 ligt binnen handbereik.

Ik rij 20+ jaar in bedrijfsauto's (schadevrij) maar dat zou niet tellen voor deze auto die ik privé heb aangeschaft. Bij Klaverblad hebben ze een paar jaar "geschonken" .

Onlangs werden we aangereden met flinke blikschade tot gevolg. Meteen thuis de verzekering gebeld en uitstekend geholpen. Met onze WA-plus ook een kleine rechtsbijstand die ervoor gezorgd heeft dat we van stap tot stap op de hoogte werden gehouden van de voortgang van ons dossier. En na de schadebeoordeling is er binnen 3 weken uitbetaald om alles te kunnen laten repareren. Kortom: geluk bij een ongeluk en een goede service, heldere communicatie. Aanrader!

Overstap bij nieuwe auto met negatieve schadejaren geen probleem

De schade na melding bij de verzekeraarkunnen laten afhandelen, nog voordat de papieren verstuurd waren. Tegenpartij was schuldig, eigen risico binnen aanvaardbare termijn retour ontvangen.

De prijsstelling is niet helder. De offerte geen een prima prijs, die je het eerste jaar ook betaalt. Daarna helaas geen verdere no-claimkorting en overige kosten worden verhoogd.

de maatschappij geeft een afstandelijk gevoel. er zijn geen acties die je een binding geven met deze maatschappij. ook iets als een schadeformulier wordt niet bij de polis e.d. meegestuurd.

geen daadwerkelijke beoordeling mogelijk als je beide vragen met nee beantwoord hebt

Een prima verzekerings maatschappij ben erg tevreden.

Ook al was het mijn schuld niet was ik toch mijn eigen risico en schadevrije jaren kwijt. Degene waarop dit verhaald moest worden had geen geld. Jammer, de rest verliep buitengewoon soepel.

Goede maatschappij. Vragen worden snel en correct beantwoord.

Schade afhandeling heeft ruim een half jaar geduurd, enkel om bedrag eigen risico terug te halen, jammer! Over de voortgang is niet of nauwelijks gecommuniceerd. Dat moet een inetrnetpartij als indeoender beter kunne organiseren!

Er heeft tot nu toe niemand kontakt opgenomen over de melding van mijn schade!

ik heb aan het voorgaande niets toe te voegen. ik heb echter wel een opmerking: ik heb momenteel geen autoverzekering meer lopen bij klaverblad.

Gelukkig nog geen gebruik gemaakt van een schademelding, daar kan ik niet over oordelen. Administratief alles correct, snelle reactie en afhandeling bij een wijziging van de adresgegevens, rekeningnummer of wijzigingen in de polis. Groene kaart altijd op tijd.

Een schade aan de auto gehad. Prima afgehandeld door de verzekering.

Behalve het formulier insturen heb ik er eigenlijk geen werk aan gehad, want ik heb mijn auto bij een aangesloten bedrijf laten repareren

Eerste schade sinds ik auto rijdt (ca. 25 jaar), alles isgoed begeleid. Jammer dat ik niet meer wist van eigen risico van €135,00, dat viel tegen toen de garage me dat vertelde….

Voordeel: Prijs (laag) Voordelen en Nadeel: Bonus/malus-systeem met slechts één stap (drie treden (o, +1, -1), heeft voor- en nadelen: Voor: maximaal -1, Na: maximaal +1. Hoe de afhandeling van zaken gaat weet ik niet, gelukkig geen gebruik van moeten maken.

Een boete gehad van het c.j.i van 396 euro!! vanwege het onverzekerd rondrijden. Mede dankzij de gebrekkige manier van communicatie van klaverblad….Bedankt klaverbad!!!!!!

Taxateur kwam al na 3 dagen en weer drie dagen later stond het geld al op mijn rekening.

heb schade aan mijn auto. De dame van Independer heeft mij uitstekend uitgelegd hoe te handelen. En wat de gevolgen zijn voor mijn premie.

Klaverblad heeft alles snel en goed af gehandeld. Met zeer vriendelijke service.

goede keus geweest,alleen ik heb een andere auto gekocht en nu ben ik ergens anders weer goedkoper,jammer

Maatschappij is voor mij de goedkoopste, nadat ik mijn no-claim was kwijtgeraakt doordat ik 4 jaar geen auto heb gehad.

Het betreft een verzekering met een scherpe premie. Indien er schade is wordt deze netjes afgehandeld, en krijg je goed advies of het verstandig is om de schade te claimen

om kort te zijn: zeer prettig, omdat geen gezeik met hogere premies

Mijn auto was een aantal malen, dader onbekend, op de parkeerplaats flink beschadigd. Schades zijn altijd goed afgehandeld door Klaverblad! Ik dacht, dom genoeg, een goedkopere verzekering te hebben gevonden….. Afgemeld bij Klaverblad. Later bleek dat de nieuwe verzekering mij niet accepteerde vanwege de opgelopen schades. Contact opgenomen met Klaverblad en zij hebben mij, ondanks afmelding en schades, weer teruggenomen. Heel coulant.

heb alleen nog maar premie betaald. verder geen kontakt

Sinds de eenvoudigge aanmelding, verder geen contact meer gehad. Dit betekent voor mij geen schade en ook geen ellende. Automatisch betalen, en op tijd de nieuwe papieren. Houden zo, en ik blijf tevereden.

goede afhandeling van de schade, snelle betaling.

het gaat om een schade aan een ander voertuig Ik vond het vervelend dat Klaverblad mij naar de tussenpersoon(Independer) doorverwees. Uitleg van de Independerdame was corect en helder

2x schade aan auto gehad wat door iemand anders is veroorzaakt. 1ste keer heeft de dader zich niet gemeld en moesten we ondanks aangifte bij politie het eigen risico van e.135.00 zelf betalen + nog een verhoging voor het 1ste jaar en een terugval van 3 jaar inzake de noclaim. Bij de 2e schade heeft toevallig iemand het kenteken van de dader genoteerd en hebben we na aangifte bij de politie het eigen risico van e.135.00 terugontvangen. Waarom moeten we aangifte bij de politie doen als we toch het eigen risico zelf moeten betalen en waarom vallen we 3 jaren in noclaim terug als we de schade niet zelf hebben veroorzaakt. Jammer, dat we gestraft worden voor iets dat door een ander (dader) is veroorzaakt

Zoals zo vaak het geval is, impliceert de werkelijkheid die zich voordoet, ook in mijn geval méér aspekten dan slechts ""het melden van mijn autoschade"" aan Independer! Strikt genomen ben ik over DIT aspekt tevreden. Maar, wat bleek tijdens dit telefonisch kontakt? Dat mijn verzekeringsaanvraag niet bij Klaverblad was gearriveerd. U heeft dit alsnog gerealiseerd. Daar ben ik natuurlijk nòg blijer door. Dat u eveneens de volgende dag reeds de schadeexpert bij mij deed verschijnen, vond ik eveneens zeer goed. Maar waarmee ik geenszins blij ben, is het feit, dat ik van de tegenpartij (Roteblease) Euro 1.500,– zal ontvangen, maar dan zelf aan gebruikte onderdelen zal moeten zien te komen. En dat is voor mij echt niet bemoedigend. Zelf ben ik niet technisch, zal dus anderen moeten inschakelen, hetgeen geld kost. Mijn financiële toestand is zwak geworden, nu ik per 1 april j.l. werkloos ben geworden.

Kan eigenlijk weinig vertellen over Klaverblad. Behoudens het feit dat ik er mijn autoverzekering heb lopen heb ik van deze dekkingen nog geen gebruik behoeven te maken.

Ik heb een schade door een andere bestuurder veroorzaakt. Mij heeft het positief verbaasd dat ik helemaal zelf niet om de rechtshulpbijstand heb moeten vragen. Deze nam zelf al contact met mij op.

voor de rest hoefde ik (gelukkig) de afgelopen jaar niet in contact komen

De bemiddeling van Independer in schadeafhandeling is correct en prima georganiseerd. De snelheid waarmee terugkoppeling wordt gegeven is prima.

Er is niets op Klaverblad aan te merken. Alleen is Inshare er volgens mij bijgekomen als een nog goedkopere maatschappij.

Geen kontakt nodig gehad met Klaverblad i.v.m. enige schade.

Ik had een formulier ingevuld bij kaverblad op internet beld de garage dat er geen terug koppeling is geweest met verzekeraar. Vandaag kreeg ik een brief van de garage dat het schade bedrag was uitgekeerd aan hun alleen het eigenrisico niet,dus deze moet ik nu in april schade 13 januari nu nog betalen.De verzekeraar heeft nooit een mail of een belletje gedaan naar ons.Dus als mijn verzekering afloopt stap ik over.

Goede contacten en correcte afhandeling van mijn schade aangifte. Vriendelijke medewerkers. Geduldig naar omstandigheden.

Ik heb mijn auto net een jaar en aangezien er niets voorgevallen is, kan ik niet echt een beoordeling geven over de service. Bij het afsluiten van de verzekering heb ik wel veel verzekeringen vergeleken met elkaar. Omdat Klaverblad als een van de meest voordelige naar voren kwam heb ik de verzekering ook daar afgesloten. Ik waardeer wel hoe de verlenging aangegeven is. Ik had er zelf helemaal niet meer aan gedacht.

Erg vriendelijke eerste contact bij Klaverblad. Tot nu toe ook correcte afhandeling bij schadebedrijf via Klaverblad.

comunicatie kan veel beter,moet zelf in actir komen.

ik ben met de opgelopen schade echtuitstekend geholpen dit was mijn eerste keer dat ik schade had opgelopen en wist zelf dus helemaal niet hoe of wat maar ik ben prima geholpen door de verzekeringmaatschappij

Verzekering is in de loop van de tijd wel een stuk omhoog gegaan maar misschien was dat markt conform.zou eigenlijk wel moeten controleren of er een goedkopere verzekering is

Er was een schade niet door eigen schuld. Snel gemaakt, kosten vergoed en vervangend vervoer.

Ik had een allriskverzekering. Na twee meldingen (klein) in een jaar werd ik geroyeerd,zonder waarschuwing. Slechts met heel veel moeite ben ik erin geslaagd verzekerd te blijven. Men beweerde de waarschuwing naar Independer te hebben. Independer gestuurd maar heeft dat nooit feitelijk kunnen onderbouwen. Independer heeft het tenslottte netjes afgehandeld, maar slechts na grote druk en juridische dreiging.

Uitstekend en snel geholpen met vriendelijke, persoonlijke begeleiding. Een tien met een griffel!

Voor iemand die geen noclaim korting heeft opgebouwd is de Klaverblad een goed alternatief. Zij werken niet met noclaim korting die in je een aantal jaren moet opbouwen. Het is gewoon een scherpe premie. En heb je een jaar schadevrij gereden krijg je het jaar erop 15% korting.

Na schademelding heb ik een email gestuurd maar daar is nooit een reactie op gekomen. Ook gebeld maar werd niet erg vriendelijk te woord gestaan. Ook werden alle gegevens die ik al had gestuurd opnieuw gevraagd!

Bij het melden van de schade werd ik snel en goed te woord gestaan. Duidelijk aangegeven welke stappen te ondernemen en na toesturen gegevens, is hier snel op gereageerd.

Klaverblad is eenvoudig te bereiken, niet duur en en biedt snelle service. Top!

na afhandeling eigen risico zonder vragen teruggekregen

Na de schade melding ben ik goed geinformeerd over de voortgang van de schade afhandeling Aanrader

Zeer trevreden zoals het nu gaat, verder te korte tijd om een mening te geven.

Daar ik de verzekering net heb afgesloten vind ik het te vroeg voor een goede ervaringsinformatie

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen