Klik & Go Autoverzekering

★★★☆☆ 6.3/10 (849 reviews)

Logo verzekeraar Klik & Go Autoverzekering

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Eenvoudig af te sluiten
  • Geen extra eigen risico voor jeugdige bestuurders bij beperkt casco schaden
  • Geen invloed op Bonus/Malus bij kwaadwillige beschadiging van het voertuig
  • Eigen risico is afkoopbaar

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Klik & Go Autoverzekering

Helaas zijn ze niet heel erg betrouwbaar. Nemen een hogere aanschafwaarde van de auto om de premie te bereken. Als je dan daarop wijst laten ze je een paar maanden op reactie wachten. (In de hoop dat je het vergeet?) En dan komen ze met allerlei non-argumenten om de te hoge cataloguswaarde aanschafwaarde te handhaven. Kortom je wordt besodemieterd waar je bij bent.

1e jaar goede premie. Nu is het 1e jaar voorbij en krijg ik een premieverhoging van 120%!!!!! Ze zijn niet goed wijs! Ik stap gauw over en voor mij geen klik en go meer!

Nooit deze verkering kiezen voor de auto! Ze hebben mijn verzoek voor verzekering geanuleerd en ik bleek ineeens onverzekerd te zijn, dus kon ik mijn auto niet gebruiken en moest eerst een nieuwe verzekering afsluiten. Het verzoek is afgewezen omdat ze zeiden dat de woonruimte die ik huur kantoorruimte zou zijn. Dit is gewoon via Camelot gehuurd en is gewoon woonruimte. Voordat ze lopen te schreeuwen kunnen ze toch eerst even informeren bij de Gemeente?? Ik wil hier nooit meer mijn verzekering afsluiten!!!!

Heb sinds 2 jr een autoverzekering bij Klik

Erg omslachtig en ondoorzichtig. (all-risk) Verzekering voor mijn net aangeschafte auto afgesloten bij hoyhoy (polisbeheerder). Na lang wachten, eindelijk de papieren via Nedasco, schades melden bij CEM voor een verzekering van ASR??? . Dag 1 portierschade. Wordt niet vergoed,want ik kan niet bewijzen, dat de schade al niet aanwezig was (???), na enkele dagen ruitschade, twee sterretjes door opspringende steentjes. Wordt niet vergoed, want de ruit zou in het verleden al eens gerepareerd zijn….Fijn en daar zit ik dan een jaar aan vast! Mijn vader zei het al; goedkoop is duurkoop!

Heb de verzekering nu ongeveer een maand en ben tevreden over de verloop van zaken betreft ontvangen van papieren en het gemak. Heb nog geen schade of andere zaken bij Klik

Om van een stinkende rat in een schaapsmanteltje te spreken, gaat misschien wat ver. Misleidend en onwelwillend is dit door ASR in elkaar gesleutelde verleidingsapparaat zeker. Zeveneneenhalve maand stilzwijgend continueren van een autoverzekering vanwege (zgn.?) niet ontvangen van vrijwaringsbewijs en structureel verzuimen van het doorgeven van schadevrije jaren bij overstappen naar andere verzekeraar zijn zo wat kenmerken van deze frisse club.

vreselijk behandeld!!! zeer onprettig persoon aan de telefoon gehad. graag mondeling toelichten indien nodig vr gr silvia verberg

Van begin af aan ellende met Klik

De website is erg onoverzichtelijk. Ik ben al een paar dagen bezig om uit te zoeken waar ik moet melden dat er een barst in mijn voorruit zit en ik heb geen idee wie mijn tussenpersoon is. Wanneer ik dacht mijn tussenpersoon gevonden te hebben, kreeg ik het bericht dat ze geen zaken doen met Klik

Ik heb een schade aan mijn auto opgelopen. de ander partij was aansprakkelijk hiervoor. Mijn verzekering deed er heel moeilijk over en werd er zoveel fouten gemaakt dat ik zelf 5 keer telefonisch contact met ze moest opnemen en alsnog kwamen ze met excussen en de fout werd weer herhaald. Ik werd telefonisch ook niet vriendelijk te woord gestaan. Ik zou het echt niet bevelen deze verzekering krijg je hoofdpijn door.

De snelheid van afhandelen is een groot pluspunt, zo ook dat je heel snel de polis via de mail ontvangt.

Zou graag hebben gehad, dat jullie de verdere afhandelingen hadden gedaan, van het overstappen, van mijn oude verzekering, naar die van jullie. Nu heb ik zelf per telefoon mijn oude verzekering op moeten zeggen.

Je vult in wat je nodig hebt (in mijn geval WA beperkt casco) en de resultaten zorgen voor een duidelijk overzicht. Ik heb een andere auto aangeschaft, als ik bij de vorige verzekeraar was gebleven, had ik 15 euro per maand meer betaald. Dit levert dus een mooie besparing op, dus bedankt Independer.

Correct-vriendelijk-kundig-meedenkend-goed gevoel

Recent mijn eerste auto gekocht en na het kenteken op mijn naam te hebben gezet onderweg naar de garage mijn verzekering afgesloten! Voordelige verzekering maar wel bij een bekende verzekraar. Ideaal!

Gebeld voor 2 sterretjes in mijn ruit. Kon dezelfde dag nog langs komen om het te repareren. Snel en vakkundig!

Uitermate snelle en vriendelijke reactie, bij een voor het gevoel beschamende gebeurtenis (als je zelf een schade hebt veroorzaakt). Het is dan prettig als je je ondersteunt voelt ipv dat je je moet verantwoorden (schuldvraag ed). Dat is hier zeker prima gebeurd

Eerste indruk goed en correct. Een goede beoordeling van een verzekeraar is echter pas echt te geven als je ze nodig hebt!

Independer is eenvoudig te bedienen,snel met reageren,en de polisvoorwaarden zijn goed!

aanmelding verliep gladjes;binnen 10 minuten verzekerd.

Ik had binnen een paar dagen alles in huis. Zeer goede en perfecte afhandeling.

Bij de aanrijding gelukkig geen persoonlijke ongelukken,deze vraag had echter wel als eerste gesteld moeten worden door de medewerker alvorens hij de zakelijke kant ging afhandelen.

Na een jaar werd de verzekering 2euro goedkoper. Dat is altijd goed nieuws

goeie maatschappij alles snel geregeld kijk zelfs welke maatschappij het voordeligst is en regelt alles netjes.

De verzekering gaat pas in op 1 oktober,we hopen er geen gebruik te van moeten maken. Maar tot nu toe alles perfect verlopen.

zaterdag avond aanvraag ingevoerd, volgende dag werd ik gebeld, alles was gelijk geregelden….

Ik ben geen vakman en de relatie is zo beperkt dat ik geen afgewogen oordeel kan vellen noch geven.

Geachte, Ondanks het telefoongesprek met een van de medewerkers heb ik nog steeds ernstige twijfel of ik wel de juiste verzekering afgesloten heb. Nadeel van telefonisch contact is dat je eigenlijk er niet rustig over nadenken kan rn direct beslissen moet. Ik heb er een nare smaak aan over gehouden. Eigenlijk zou ik nog een wat betere uitleg willen.

Tot nu toe gaat alles voorspoedig. Nu maar afwachten of alles ook goed verloopt bij een eventuele schade, wat ik natuurlijk niet hoop!

Mijn schadegeval was mogelijk een case voor het waarborgfonds. Er werd naar mijn mening erg gemakkelijk vanafgezien om ook daadwerkelijk een claim in te dienen. Schadebedrag was voor een verzekering misschien te klein. Voor mij scheelt het echter wel een terugval in schadevrije jaren. Dat is erg zuur als je geen veroorzaker bent, maar wel opgezadeld wordt met de nadelige effecten.

Na afsluiten van de verzekering moest ik 2 dagen later al een schade melden, omdat iemand achterop mijn nieuwe auto was gereden. Ik werd vriendelijk en adequaat te woord gestaan, waarbij duidelijk verteld werd wat ik moest doen

Fijn dat ze schadevrije jaren die ouder zijn dan 1 jaar en jonger dan 3 jaar overnemen voor de no-claim korting

Snel geregeld,perfect. Ik betaal een zeer goede premie. Ik hoef geen andere verzekering,alle twee auto's bij hun verzekerd. Een aanrader voor iedereen. Mij interesseren geen acties van anderen, hun premies zullen zowieso hoger zijn. Met vriendelijke groet,L.rocskai

snelle en goede informatie waarschynlyk lage prijs maar de hoogste score krijgt u als er wat gebeurt en ik moet aanspraak maken op de verzekering of het dan ook goede en snel verloopt

Zoals reeds eerder vermeld een gratis telefoon nummer was wenselijk zeker om schade of veranderingen te melden. Over het algemeen wel een goede zaak en fatsoenlijke medewerkers aan de telefoon.

had snel een autoverzekering nodig en dit was binnen enkele minuten geregeld. Ook de voortgang verliep snel en soepel. Uitermate tevreden.

Ik heb nooit eerder met zoveel gemak een autoverzekering afgesloten. Letterlijk een druk op de knop, binnen een uur de polis en twee dagen later al de groene kaart in de bus.

fijn ook om geen papieren rompslomp te hebben, maar gewoon op internet alles te hebben

snel kunnen afsluiten en alles direct prima geregeld. Prijs is ook prima.

Snelle service, tevreden over manier van handelen

Vriendelijke medewerkers, zeer behulpzaam, met een woord, goed….

Tot nu toe, met het afsluiten van deze verzekering ben ik prima en snel geholpen, en alles werd netjes afgehandeld. had alles met 2 dagen geregeld en binnen.

Ik ben heel vriendelijk geholpen door de mevrouw aan de telefoon . ik zou bijna zeggen laat deze dame les geven aan een heleboel telefonists en telefonisten . perfect

plezierig contact bij aanname;kreeg ook nog een vriendelijk kaartje thuis,handgeschreven!

lage pris is de trigger; geen schade gehad en geen contact met maatschappij gehad

Het afsluiten ging heel makkelijk. Heb natuurlijk nog geen ervaring met hoe het werkt als er schade moet worden afgehandeld. Maar heb er vertrouwen in.

snelle afhandeling bij verandering van aankoop andere auto. opmerking richting Independer: telefonisch slecht bereikbaar.

sterretje in ruit gerepareerd, weet niet wat de prijs hiervan was is door de garage afgehandeld. Voor mij was dat super, geen drukte.

zo blijft auto rijden nog betaalbaar als je al veel schade vrije jaren hebt opgebouwd voor al in deze tijd van de financiele crisis

Hoe een en ander zal aflopen, ligt in de nabije toekomst. Hoe zal de ondersteuning zijn bij eventuele schade, danwel anderzins problemen. Wij wachten af.

Ik ben erg ontstemd over het feit dat ik niet geloofd werd dat ik hoewel grijs kenteken de auto particulier ging rijden. Tot 3 keer toe werd gezegd :ja als U het zegt moeten we daar maar vanuit gaan, met de verwijzing dat op het adres een KvK inschrijving bekend was. Dat dat van mijn vrouw was en dat die op naam van M.J Leguit en niet op A van den Toorn stond was jullie niet opgevallen. Als jullie je detectivewerk goed hadden uitgevoerd hadden jullie kunnen zien dat ik onderzoeksmedewerker ben van WUR. Ook de ondervraging of ik met justie in aanraking ben geweest heeft mij onaangenaam getroffen. Ik zal dan ook bij een volgende autoverzekering met de hoogste aarzeling gebruik van jullie diensten maken Hoogachtend A van den Toorn

goede telefonische hulp. Vreemd dat u mij heden vraagt of de schadevrije jaren kloppen, terwijl u aangeeft dit zelf in een systeem te kunnen controleren

noch geen oordeel , omdat ik noch maar pas nieuw ben bij deze verzekering

ik heb nog geen ervaring met aangifte aanrijding of iets anders

kan over prijs/kwaliteit moeilijk oordelen, net afgesloten, dus geen schade ervaring

Verzekering afsluiten vanuit buitenland is niet altijd eenvoudig, uitstekende website, en uitstekende helpdesk. alsmede gebeld worden wanneer nodig. zeer professioneel

Independer heeft mij goed geholpen bij het vinden en het begeleiden naar een nieuwe autoverzekering. Het spreekt mij vooral aan dat Independer ieder jaar , zoals ze beloven , uitkijken naar een verzekering die gunstiger is op dezelfde voorwaarden.

Snelle en heldere behandeling van mijn aanvraag, inclusief de latere mutaties daarop.

Met het invullen van enkele gegevens krijg je binnen een paar minuten een goed overzicht van verschillende verzekeringen en prijzen. Daarnaast krijg je nog een aantrekkelijke korting als je via Independer een verzekering afsluit.

Binnen de kortste keren de verzekering in orde gemaakt. Geen papieren rompslomp.

Goede en snelle afsluit mogelijkheid en prima service. Een aanrader

Prima geregeld,heel snel. Papieren 2 dagen later in de bus. Kan nog niet zeggen hoe goed ze zijn, want ik heb ze gelukkig nog niet nodig gehad.

Enige minpuntje van de afhandeling bij carglass was dat de offerte voor vervanging van mijn voorruit in eerste instantie €75,00 bedroeg en na reparatie €150,00 De medewerker aan de balie had zich blijkbaar vergist.

Het wordt hoog tijd ook mijn andere verzekeringen te laten testen/vergelijken door Independer. Medewerker Independer bedankt voor het uitstekende advies voor de autoverzekering.

Goedemorgen,dit was mijn eerste schade en ik ben zeer tevreden hoe jullie dit behandelt hebben.

Makkelijke site en prima geholpen, ook telefonisch. Ik ben zeer tevreden

Zeer vriendelijke mensen, nemen uitgebreid de tijd om te helpen en informeren

medewerkster was aardig en behulpzaam deed dat stapje meer!

Makkelijk af te sluiten verzekering met heldere regeltjes voor een redelijke prijs

scheelde mij de helft met mijn huidige verzekeraar..

Ik heb het gevoel dat mijn casus door U onvoldoende is bekeken.Het terugstellen van 23 naar 15 jaren heeft geen grond,ik heb het idee dat ik bij Uw klantenservice niet verder kom,hoewel vriendelijk behandeld, en denk over mogelijk-heden

Ik moet eerst schade meemaken om te kunnen weten hoe goed verzekering werkt. Ik ben bang van snelle daling van punten, en van het dalen van punten tot minus jaren schadevrij.

Goede opvolging, zeer goed geluisterd, probleem snel opgelost. Uitbetaling schade moet nog volgen, wachten we af. TOT nu toe alles goed verlopen, schadebedrag virl iets tegen, maar is acceptabel. Dank voor de ondwrsteuning TOT nu toe.

Geeft goede zoekopdracht weer afhankelijk van je wensen. Goed advies over wat voor premie het beste afgesloten kan worden.

Bij de eerste vaststelling het goedkoopste, na de telefonische gesprek is het bedrag gekoppeld aan hoge schadevrije jaren, je bent dan in een te verre traject, ( het bedrag moet direct gekoppeld worden aan een voorwaarde)

helaas moest ik van de verzekeringsmij. naar carglass of autotaalglas. die zijn beide aanmerkelijk duurder dan menig bonafide autoglasbedrijf. zowel voor de verzekering als voor de verzekerde.ik werd wel goed geholpen.

Ik vind toch de eigen risico om de auto ruit te vervanger wel hoog (€150), ik hoor eigenlijk niets te betalen met een premie van 83 eur p/m.

Jullie hebben me echt geholpen zit in een moeilijke tijd en kon geen verzekeringen meer afsluiten door toedoen van een ex relatie die auto's op mijn naam had verzekerd maar niet betaalde. Dankzij jullie kan ik zelf weer over een verzekering beschikken. Dank jullie wel!

Verder kan ik nog geen mening geven omdat de verzekering pas per 01-09-2012 ingaat.

Helder en duidelijk werd aangegeven dat/wat de mogelijkheden waren. Dit en in samenspraak tot de prijs was het voor ons snel en gemakkelijke keuze

helemaal niets meer vernomen, behalve dat ik het polisblad in de mail heb ontvangen…

Ben tot nu toe prima geholpen en ingelicht.Het is nu even afwachten hoe gauw de schade verder afgehandeld word zodat ik toch gauw weer een auto aan kan schaffen

Snel alles geregeld en een pasje bij gekregen top.

dit is tenminste een maatschappij die,als je meer dan 10 jaar geleden iets stoms hebt gedaan,en van geleerd hebt,wel de mogelijkheid bied om je te verzekeren. wat ik niet van Allsecur,die zich Dé autoverzekeraar van Nederland noemt.

Aan het eind van de dag een occasion gekocht en direct meegenomen. Het verzekeren via Internet ging zeer soepel en snel. De auto was dus bij het verlaten van de garage verzekerd.

advies gevraagd over vergoeding bij reparatie van een ster in de ruit. Snel en goed advies gehad en snel en goed geholpen door Autotaalglas

Na aanmelding schade al na vier dagen afgehandeld en uitgekeerd.

Mijn kleinzoon heb ik in het verleden ook via indenpender verzekerd.

hele aardige mensen die je graag willen helpen ik ben uiterst tevreden

Heb een betere ervaring met gespecialiseerde bedrijven zoals car glas en autototaal glas. Kwikfit is een bande specialist

Niet de juiste telefoonnummer gekregen voor een sleepwagen, en andere informatie's kreeg ik wel goed, en ik ben goed geholpen.

Ik heb een nieuwe verzekering voor de auto afgesloten, dit was zo geregeld. Werd ook erg vriendelijk geholpen door een deskundige medewerker.

Indien u van mening bent dat de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) bij de tegenpartij ligt, kunt u de Nederlandse Vertegenwoordiger van de buitenlandse maatschappij aanschrijven.

het is de 1e keer dat ik wissel van de verzekeraar en zal dus eea moeten afwachten. maar afsluiten via deze site is zeer goed bevallen

Alle ingrediënten van een Topverzekering voor een prima prijs!

zeer goede verzekering altijd zijn u medewerkers zeer attent en zeer vriendelijk ook zijn ze ten alle tijden zeer behulp zaam

Ik had bij het afsluiten van de verzekering opgegeven dat ik 1 schadevrij jaar had. Ik werd vervolgens terug gebeld dat ik volgens hun informatie 2 jaren had en dat daardoor mijn premie lager uitviel. Erg fijn dat Independer dus niet enkel aan hun eigen protemonee denkt!

telefonisch kontakt gehad en bijzonder vriendelijk en hulpvaardig geholpen.werd echt als klant behandeld

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen