BOVAG Autoverzekering

★★★☆☆ 6/10 (38 reviews)

Logo verzekeraar BOVAG

Naast de BOVAG Pechhulp en de BOVAG Garantie biedt uw BOVAG-bedrijf nu ook de BOVAG Autoverzekering aan.

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Je blijft altijd mobiel
  • Geen kleine lettertjes
  • Dagelijks opzegbaar
  • Geen gedoe bij schade

Onafhankelijke beoordelingen voor de BOVAG Autoverzekering

De BOVAG Autoverzekering is in de Consumentengids van 1 november 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De BOVAG Autoverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,7 en is daarmee de Beste uit de test.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de BOVAG Autoverzekering

Begin niet aan deze zware oplichting, je betaald een klein vermogen maar als er iets mis is zoals het krot wat wij hebben gekocht. Dan zit je diep in de koeienprut. Deze oplichters zijn alleen maar voor de garage vandaar dat alle bedrijven deze zo graag hebben. Het feit dat ze zoveel macht hebben is dan ook helemaal niet goed, je kan alleen bij dit ellende bedrijf terecht om je gelijk te behalen. Maar ik kan je garanderen dat je kansloos bent als het een serieus probleem is. Het feit dat gedrocht van een auto meer dan 2,5 jaar bij garages heeft gestaan om te trachten het probleem op te lossen spreekt boekdelen. Daarna werd het mij geleverd met alweer de melding dat het opgelost was. Door Corona kan ik dus ook niets meer doen en is het verjaard, want je gaat niet honderden kilometers voor niets rijden, zeker niet als je geen doel hebt wat nut heeft. Het besluit om de garage alweer een kans te geven terwijl mijn echtgenote stervende was maakt het des te erger dat het die vreselijke arrogante figuren geen ruk uit maakt dat het ons klauwen met geld kostte en de garage er dood leuk mee weg komt. Voor mij betekent een verzekeraar een onbetrouwbare partij die altijd voor de grootste winst gaat voor henzelf. Het feit dat ik eerst wel vertrouwen had in bovag is echt helemaal verdampt, het betekent helemaal niets. Je kan er donderop zeggen dat ze vrijwel altijd de garage houder helpen, want die gasten smeren jou tenslotte die bagger verzekering die van 0 tot gene waarde is aan jou voor duizenden euro’s. Dat je jezelf daarmee voor de gek houd is voor mij een feit, het zijn charlatans en een fake instantie, ik kan niet begrijpen dat dit oplichters bedrijf zoveel waarde krijgt toebedacht. Want ik kan je garanderen dat je in 98 van de 100 gevallen echt die duizenden euro’s voor jan met de korte achternaam betaald. En als het er echt op aankomt is er een hele grote kans dat je verliest. Het feit dat de tegenpartij met zijn zus die toevallig ook nog eens een advocaat belangrijker en letterlijk de aan mij toegewezen steun als een stuk vuil behandelde vergeet ik ook nooit meer. Het is een schande dat verzekeraars zoveel macht hebben, en dan de mindere in hun ogen maar naar de hel wensen. Schandalige en schotferige maar voor arrogante ……. vul zelf in wat ik daar allemaal wil neerzetten ja heel wat kracht termen. Begin er niet aan je gooit duizenden euro’s naar die oplichters en hebt geen enkel recht.

Ik ben al 16 jaar bij BOVAG Nijmegen verzekerd. Ik heb ook een no-claim beschermer 16 jaar. Ik heb een andere auto kocht en heb duidelijk aangegeven (bandopname) dat ik dezelfde verzekering wil laten doorlopen op mijn nieuwe auto. wat hebben die boeven/oplichters gedaan op het eind hebben ze een paar vragen gesteld i.v.m. verzekering en heb op alles geantwoord, niet wetende dat zij op een GEMENE MANIER mij die no-claim beschermer niet hebben opgenomen. Ik heb al 16 jaar die no- claim beschermer. de auto hiervoor was 14 jaar oud en heb toch mijn allrisk en no-claim beschermer behouden.

Ik heb een maand geleden schade gehad aan mijn auto doordat tegenpartij 3 geparkeerde auto's inhaalde en daardoor mijn auto heeft geraakt. De bovag verzekering geeft aan dat ik eerst de schade moet laten maken. Daarna gaan ze hem pas indienen bij de tegenpartij. Ik weet niet of de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent en of dat ik dus zelf voor de kosten moet opdraaien of dat dit door tegenpartij vergoed wordt. Het gaat om 850/900 euro. Dat is voor mij een boel geld waar ik wel een juiste afweging voor wil maken of dat ik iets laat maken of niet. Gewoon een MAAND verder en geen fatsoenlijk antwoord. Schofterig, niet professioneel, duurt lang voordat je überhaupt een terugkoppeling krijgt. Kortom echt een klote bedrijf waar je dus niks aan hebt op het moment dat je ze nodig hebt. Ik stap absoluut over naar een andere verzekering.

Niet doen, je betaalt maar wordt voor geen meter geholpen. Communicatie bar slecht en totale des-interesse.

Wat ik fijn vind aan deze verzekering dat je bij bijna alle garages terecht kan, omdat veel garages bij bovag zijn aangesloten. Ik heb een aantal weken geleden een vogel aangereden waarbij er schade is gekomen aan de zijkant van mijn auto. Ik heb bovag opgebeld om te vragen wat ik moest doen. Er zou een schade expert langs komen om dit te beoordelen. Deze is ook gelijk de volgende dag al rond 9 uur langs geweest. Vervolgens zou ik binnen een paar dagen akkoord krijgen om mijn auto te mogen laten maken. Maar een paar weken verder nog niks gehoord. Dus ik bovag weer bellen en ik werd heel slecht geholpen. Ik gaf mijn kenteken door en vervolgens wordt er gezegd dat ik niet bij hun verzekerd ben.. na 3 keer herhalen van mijn kenteken heb ik mijn polis nummer doorgegeven. Gaf die vrouw mij de schuld dat ik het verkeerde ken teken door gaf. waarschijnlijk een typefout gemaakt mevrouw? Deze vrouw liet mij niet eens uitpraten over wat ik te vertellen had en ze zou het voor mij uitzoeken. Vervolgens hoor ik haar allemaal vreemde dingen over mij zeggen wat niet klopte.. Ik zou haar hebben afgekafferd, terwijl dit juist andersom was. Nadat ik zei dat ik kon horen wat ze zei was het verdacht stil aan de andere kant van de lijn. Ik zit erover na te denken om een andere verzekering te nemen.

Onderstaand nog een staartje…. We zijn nu een maand verder!! Nog niet betaald…. ik zou per mail een betalingsbewijs krijgen, zelfs dat komt niet aan. Een maand verder en geen piek uitkeren… beloftes zijn allemaal loos. MENSEN VERGELIJK OVERIGE VERZEKERINGEN. INDEPENDER werkt ook niet met ze samen, reden zal redelijk voor de hand liggen…. Trap niet in je de verhalen van je dealer maar doe zelf onderzoek. Deze verzekeraar is niet thuis als je ze nodig hebt. Bah Bah Bah!!!! Wat een nare mensen hier!! Communiceren NIET. Bij telefonisch contact is het alsof je stadhuis belt, geen duidelijke antwoorden geen afspraken te maken. Het kluitje en het riet hebben ze hier direct voor je klaar staan… Goedkoop zijn ze ook niet… Mensen kijk verder doe dit niet, al bieden veel dealers je deze verzekering aan bij aankoop, vergelijk lekker zelf maar NIET de bovemij of bovag autoverzekering

Bij het bellen voor een offerte was het bedrag op jaarbasis 30 euro meer dan gemeld op de site autoverzekeringvergelijken van de consumentenbond. Dat vind ik vreemd wat heeft het voor een zin als een site niet klopt met de werkelijkheid.

Eind oktober 2014 schade gemeld. Veroorzaker onbekend. Het waarborgfonds, na overleg met verzekeraar schade gemeld. Aangifte gedaan bij politie en getuigenverklaringen opgestuurd.In januari 2015 maar eens gebeld met de verzekeraar. Wat bleek de papieren waren niet opgestuurd. Dat is toen alsnog gebeurd en dus de beoordeling van het waarborgfonds afwachten. In maart 2015 nog maar eens geïnformeerd. Na navraag van de verzekeraar volgde een afwijzing door het WBF, omdat er een tweede getuigenverklaring ontbrak. Deze alsnog opgestuurd en weer weken wachten. Claim werd weer afgewezen, omdat deze niet handgeschreven was. Deze 9 mei alsnog opgestuurd en nu op 28 mei blijkt dat deze nieuwe verklaring gisteren is opgestuurd. Al met al loopt dit hele proces al 7 maanden en nog weet ik niet waar ik aan toe bent. Daarom vind ik me zeer slecht behandeld door mijn verzekeraar.

Fijn om bij je dealer de schade te melden. Deze begeleid het proces prima. Goede ervaringen met de afhandeling.

Zeer slecht, ze proberen onder uitbetaling uit te komen. De schade-afhandeling is zeer slecht.

Na meer dan 5 jaar een Allrisk Bovag autoverzekering te hebben betaald, weigert de Bovag mij een nieuwe polis/wijziging, nadat mijn gestolen auto na 3 weken is teruggevonden. ik heb nog nooit een schade bij hun geclaimd, behalve 1 voorruit. Ik heb alleen maar teveel betaald voor mijn auto met een dagwaarde van 4500. Bovag weigert met een uitleg te komen. Klantenservice is ver te zoeken en volgens mij zou de Consumentenbond hier ook beter na moeten kijken. Dus hoe is de afhandeling van de schade. Je betaalt veel, maar krijgt niks vergoed bij een Allrisk Voll. Casco autoverzekering. Lees goed hun voorwaarden, ze hebben altijd weer een uitsluitsel om niet te hoeven betalen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Ik leg mijn klacht ook aan de geschillencommissie voor.

Met bovag denk je goed te zitten, maar hun regels zijn beperkter dan je denkt en als het volgens die regels niet hoeft word je per brief kort geinformeerd dat ze niet helpen!

lees de polis voorwaarde goed ,ze beloven dat je alles onder een dak hebt nauw dus mooi niet plus pakket staat alles aan gevinkt dus je gaat er dan vanuit dat het er dan bij zit ,nauw nu nog een keer DUS MOOI NIET

I love these arctiles. How many words can a wordsmith smith?

I am taoltly wowed and prepared to take the next step now.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen