Delta Lloyd Autoverzekering

★★★☆☆ 7.4/10 (365 reviews)

Logo verzekeraar Delta Lloyd

Niets is zeker. Maar dankzij de kennis van Delta Lloyd Groep bent u er zeker van dat uw financiële zaken altijd slim geregeld zijn.

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Je krijgt altijd een no-claimkorting op uw premie. Ook als je nog geen no-claimkorting hebt opgebouwd.
  • Heb je een duurdere auto? Dan is het eigen risico niet hoger. Je kunt er wel voor kiezen om een hoger eigen risico te nemen. Je betaalt dan minder premie.
  • Ben je een jonge bestuurder? Ook dan is het eigen risico niet hoger.
  • Wil je een tweede auto verzekeren? Dan krijg je evenveel korting op je premie als de korting die je kreeg bij je eerste auto

Onafhankelijke beoordelingen voor de Delta Lloyd Autoverzekering

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 16 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit Wettelijke Aansprakelijkheid’.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Consumentengids van 16 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,9.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Consumentengids van 16 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,9.

De Delta Lloyd Autoverzekering is op 16 januari 2021 door Independer.nl beloond met de Independer.nl Garantie.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 16 januari 2021 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,3.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 16 januari 2021 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,5.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,1.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De Delta Lloyd Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,1.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Delta Lloyd Autoverzekering

Bij het opvoeren van mijn auto op de verzekering van mijn vader, hebben ze WA+ met no-claim garantie gekoppeld aan een ALL RISK premie. In oktober 2014 ben ik daar achter gekomen en heb verschillende keren contact gehad met de klantenservice. Uitleg of een onderbouwing van de premie krijg ik niet. Wel wilde ze, nadat ik gezegd had dat ik mijn auto liet overschrijven en bij een andere verzekering zou gaan, uit coulance de premie aanpassen… (per maand € 50,- goedkoper!). Vervolgens kon ik een klacht indienen om mijn teveel betaalde premies terug te vorderen. Brief aangetekend verstuurd. Nu 2 maanden later nog geen reactie. Ik vind het niet meer dan billijk dat de teveel betaalde premies (€ 1550,-) terug betaald gaan worden. Zij hebben in die periode ook niet het risico hiervan gelopen.

Vooraf….ik ben niet bij Delta Llyod verzekerd, maar werd aangereden door iemand, die géén papieren bij zich had, niet wist waar zij verzekerd was en de naam van de tussenpersoon niet kende. Toch kwam ik erachter waar zij verzekerd was, d.w.z. de houder van de betroffene auto. Alhoewel zij het schadeformulier NIET hadden opgestuurd, werd ik ouderwets behandeld door de schadeafdeling van Delta Lloyd als koning-klant. Een 10 voor de afwikkelaars!

Bij inbraak in een van onze auto's is het ingebouwde navigatie systeem gestolen. Delta Lloyd weigert de schade te vergoeden omdat er geen accessoire verzekering is en ze dit systeem als een accessoire zien. Is een fabrieksysteem wat weliswaar achteraf door de dealer is ingebouwd maar is niet te vergelijken met een tomtom. Zeer teleurstellend.

Onderdeel Nationaal Spaarfonds van Delta Lloyd lokt op Independer, verhoogt premies onaangekondigd en maakt een hoop fouten daarin.

mijn betalingen laat ik automatisch afschrijven, er is een keer gebeurd dat de rekening niet kon afgeschreven worden wat ik niet wist, zodoende kwam ik later te weten dat ik een achterstand liep en mijn verzekering was stopgezet. en dat vond ik zeer teleurstellend hoe snel het allemaal was gegaan. en het heeft veel tijd gekost om dat in orde te maken

Aanpassen van het eigen risico en aanpassing van de premie en geen alternatieve dekking bieden voor oudere auto. Laatst met schade een lange afhandelingstijd en ik moet nog nakijken of mijn eigen risico overgemaakt is.

Wij kregen het advies om bij schade gelijk het formulier in te vullen en op te sturen. Dit hadden wij gedaan maar vervolgens zei de schadeexpert dat de schade minimaal was en dat het niet vergoed werdt als we het zouden laten maken (putjes). Dus hebben wij NOOIT de schade ook echt geclaimd bij delta lloyd. Vervolgens hebben ze toch onze premie omhoog gezet en nu bijna 1 jaar later ben ik er nog mee bezig. Ik zit nu bij Nationale Nederlanden en Delta lloyd heeft in het systeem gezet dat ik -3 schade vrije jaren heb, en dat terwijl de schade NOOIT geclaimd is!!..dus nu nog steeds bezig om dat terug gezet te krijgen naar de jaren die ik had voordat ik het formuliertje opstuurde. Dit doen ze volgens mijn tussenpersoon altijd als ze een formulier binnenkrijgen voor het geval dat de schade wel geclaimd wordt, ze dan niet hoeven te wachten op de premie die betaald moet worden. Schande!!.. Ook hadden wij een andere auto gekocht en hebben ze 2 keer het bedrag ingehouden in 1 maand tijd, dit bedrag zou ik terug krijgen. Heb ik nooit gehad. Waarop ik na 2 keer bellen het bedrag maar zelf gestorneerd heb. Vervolgens schijnen ze het met een andere maand verrekend te hebben. waar ik nooit van op de hoogte gesteld ben. en bleek ik dus ineens achterstand te hebben omdat ik het bedrag gestorneerd had. Ze hebben daarop mijn verzekering stop gezet (waar ik overigens HEEL BLIJ MEE BEN, had niks dan problemen daar) per eind oktober. Krijg ik een brief dat ik nog 200 euro terug krijg. Vandaag gebeld naar Delta Lloyd waar het bedrag blijft. Verteld ze aan de telefoon dat het verrekend is met November en December.. HOE KAN DIT ALS IK PER OKTOBER GEEN VERZEKERING MEER HEB????!!!!!.. dan ga ik toch niet betalen voor november en december terwijl ik per oktober al ben beeindigd daar?? De telefoniste begreep er ook niks van en ging het uitzoeken (ALWEER) en zou me terug bellen. Ben benieuwd wat er uitkomt.. Maar voor mij NOOIT geen delta Lloyd meer.!!

Ik heb via mijn tussenpersoon een autoverzekering bij Delta Lloyd. Daar ben ik redelijk tevreden over. Prima premie en schadeafhandeling.

alles is snel en duidelijk uitgelegt en geregreld. ben dan ook erg tevreden

Duidelijk alles naast elkaar te vergelijke en waar ik niet uitkwam heeft de klantenservice mij heel goed geholpen.

Mijn premie werd verhoogd zonder mijn op de hoogte te brengen. voel me bestolen door Delta loyd. Voorheen betaalde ik 84,26 is met maar lieft €16,33 duurder geworden €100,55. Andere verzekeringen zijn veel goed koper. Betaal al jaren een te hoge premie. Snap niet waarom mijn op de hoogte is gebracht dat ik te veel betaal. Ik rij al jaren schade vrij ik verwacht eerder dat mijn premie om laag gaat. Er is mijn nooit een ander verzekeringmaatschappij aan bevolen. Terwel de andere gemiddeld €20,- goedkoper zijn.

Ongeval met aanrijding van een ree gehad, laat in de avond! Eigenlijk de volgende ochtend was alles al geregeld. Erg tevreden.

Direct na de aanrijding gebeld. Er werd niet geïnformeerd naar slachtoffers, of hoe het met ons ging. Voor het zelfde geld was ons iets overkomen. "Schrijf maar een brief", was het enige dat mij kortaf werd toegebitst. Een schril contrast met de verzekeraar van de tegenpartij. Na lang wachten zelf maar twee keer om informatie en status gevraagd. Independer is goed in het verkopen van automatische incasso, maar daar houdt het bij op. Een tegenvaller. Independer: een low budget verzekeraar die geen enkele moeite doet voor haar klanten wanneer zij een beroep op haar doen. Typisch.

Gelukkig niet heel veel hoeven claimen, er was ingebroken in mijn auto (zonder braaksporen). Netjes aangifte gedaan en claim ingediend. Ongeveer een week later ontving ik een brief waar in stond dat in er in zulke gevallen maximaal 250 euro wordt uitgekeerd en dit kreeg ik ook netjes op mijn bankrekening zonder verder onderzoek of moeilijk doen. Nette afhandeling dus!

Alles verliep zoals het zou moeten: snel en zonder gedoe.

Ik had een nieuwe auto gekocht en mijn oude weggedaan, mijn verzekering werd simpel en snel omgezet naar mijn nieuwe auto. mijn verzekeringskaart kwam ook erg snel binnen, ben zeer tevreden

het prijs kwaliteitverschil is en zal altijd te groot blijven,mede doordat er altijd haken en ogen aan de verzekerijng zitten als je wat hebt

Snel en goed verholpen, eigen risico zeer reëel

Nagenoeg alleen maar positieve ervaringen. Jammer dat het schadebedrijf de schade afhandelde in Zoetermeer en de verreden benzine niet is vergoed.

Duidelijke communicatie en goed op de hoogte gehouden mbt tot voortgang. Door all risk geen oordeel kunnen geven over prijs of uitbetaling

Ik had me nooit zo in de voorwaarden verdiepd, maar het viel me tegen dat de no-claim korting die je kwijtraakt zo hoog is dat je in veel gevallen beter zelf de schade kunt betalen. Blijkbaar heeft deze verzekering alleen nut als je echt je auto total loss rijdt.

1 telefoontje, en me kunnen melden bij schadeherstelbedijf, alles wordt verder geregeld zonder enige bemoeinis van mezelf. Erg prettig! Alleen is de premiestijging enorm, maar cf. voorwaarden.

Na mijn contact met jullie ging alles vanzelf. Zaak was voor ik het wist geregeld. Mensen zijn ook zeer klant vriendelijk.

Ken de maatschappij dus niet. Hoop daardoor nog sneller no-claim korting te krijgen.

Mijn eerste eigen auto na jaren in leaseauto van de zaak gereden te hebben. Heb geen leaseverklaringen gehad, dus schadevrije jaren niet aan te tonen. Goed geadviseerd door de acceptant welke verzekering ik optimaal kan afsluiten.

Gelukkig geen schade gereden, ook met mijn vorige auto niet. Ik ben al langer verzekerd dan een jaar via Independer bij Delta Lloyd. Daarom niet/nauwelijks contact gehad. Op dit moment heb ik niet het idee dat ik de meest optimale verzekering heb die bij me past. Volgens mij relatief duur. Ik zou daar wat aan moeten doen. Vandaar ook mijn relatief lage score.

Enkele dagen na het indienen van mijn schade aan mijn voorruit is deze factuur volledig en zeer spoedig afgehandeld en uitbetaald.

Binnen een week hebben zij alles afgehandeld, vriendelijke klantenservice met een, das enige minpunt, langzame computer. Maar de deskundigheid en doelgerichtheid maakte bij mij alles goed.

Snel en gemakkelijk gevonden welke autoverzekering bij ons past. Nog dezelfde dag (binnen een uur!) contact met medewerker gehad en vervolgens alle info via e-mail ontvangen. Beter heb ik het nog niet gevonden!!!

Ik ben goed geholpen door Independer in het verleden en pas nog! Ik heb pas nog een nieuwe verzekering afgesloten.

Independer heeft mij zeer goed te woord gestaan en waar nodig perfect geholpen. Tevens was de snelheid waarmee het geheel is afgerond erg goed! Helaas heeft het bedrijf welke Independer/Deltaloyd heeft ingehuurd om de schade te herstellen niet professioneel en slordig gehandeld. Hier kan Independer en/of Deltaloyd niets aan doen.

De dekundigheid van sommige helpdesk medewerkers mag wel omhoog. De kwaliteit is soms hoog en soms laag, het is net met wie je telefonisch op dat moment spreekt.

Na jaren FBTO-klant te zijn geweest nu voor de eerste keer een autoverzekering via Independer genomen. Voor hetzelfde verzekeringspakket betaal ik hier de HELFT minder en de omgang met klanten is net zo goed!

Alles netjes en vriendelijk afgehandeld tot nu toe

Er is naar mijn verhaal geluisterd en ik ben op de juiste manier geholpen

We zijn verzekerd en betalen een premie voor het geval we de diensten van Independer nodig hebben en wanneer dat het geval is hopen we dat het vlotjes verloopt zonder veel poespas, en dat is dus zo gegaan alles is prima afgehandeld, we zijn dik tevreden

We hebben 1 keer aanspraak moeten maken inzake schade door derden veroorzaakt. Een telefoontje naar hun en schadeformulier opgestuurd en alles was geregeld. Ik kon kiezen uit verschillende schadeherstelbedrijven en alles is prima verlopen, heb ik geen omkijken naar gehad.

ze gaven mij het advies om van verzekering te veranderen en dag heb ik gedaan naar ale tevredenheid

ik zou geen andere verzekering willen ben zeer tevreden

Eeen aantal jaren geleden kwam Delta Lloyd via vergelijking op uw website goed naar voren (prijs/dekking). Aangezien ik geen schade heb gehad tijdens de verzekeringsduur bij Delta Lloyd kan ik verder niets melden over hun services. Momenteel is de prijs/dekking verhouding echter beduidend slechter tov de concurentie en zal ik dan ook binnenkort overstappen naar een andere verzekeraar.

De gemelde schade werd veroorzaakt door de tegenpartij. In mijn optiek zochten verzekeraars dat onderling uit en werd op enig moment de schade vergoed. Nu moet je dat zelf uitzoeken en uitvechten. Dat is voor mij als minder prettig ervaren.

Werd zo n btje afgejast van jah ga mr dr heen en was ook nog eens duur waar ik werd verwezen vr mijn ruit te maken en behoorlijk ondebeschoft daar dus ging zelf op zoek en vond iets goedkoper en kreeg een super goeie en snelle survice van Carglas, moet zeggen dat de eigen bijdragen erg hoog ligt

De afhandeling was goed tot uitstekend, echter moest ik voor n aangesloten schadeherstelbedrijf 30 min rijden omdat er dichterbij geeneen was…

Schade is gemeld, moet afhandeling nog afwachten.

Delta Lloyd is zeker niet meer de goedkoopste. Dat is wel een nadeel. We hebben 1x contact met ze gehad en dat verliep soepel

Afsluiting van de verzekering ging vlot. De informatie verstrekking is voldoende. De prijs/prestatie recentelijk getoetst bij Independer en die is nog steeds prima. Ik heb geen reden om naar een ander over te stappen.

Schade werd snel en efficient opgenomen. Vervolgstappen werden kort, maar duidelijk aangegeven. Medewerker was vriendelijk. Tevreden over de gang van zaken.

kort geleden een verzekering afgesloten via Independer. ik had nog wat vragen en dus de klantenservice gebeld. Duidelijk antwoord gekregen en kreeg gelijk de mogelijkheid om de verzekering door die medewerker te laten afsluiten. een duidelijk verhaal, goede uitleg en een prettige communicatie! Ik vond het wel raar / jammer dat de 7 jaar no-claim komt te vervallen omdat ik 1 jaar geen auto verzekering op mijn naam heb gehad.

In de meer dan veertig jaar dat ik mijn rijbewijs heb, is dit de eerste keer dat ik schade heb door toedoen van een ander. En dan nog wel twee keer snel achter elkaar. Na de eerste melding heeft het drie maanden geduurd en de twee is nu al drie maanden geleden en ik heb nog geen geld gezien.

De afhandeling van een schadeclaim duurde veel te lang. Geen pro-actieve informatieverstrekking hierover en geen echte antwoorden op gestelde vragen. Gevoel dat er 'achterover wordt geleund' bij verzekeraar. Echt beneden de maat, en niet wat ik verwacht van een goede verzekeraar!

De jaarpremie loopt elk jaar op, terwijl ik geen schade claim en mijn schadevrije jaren oploopt. Is wel een reden om weer naar een andere verzekeraar over te stappen.

Het is duidelijk wat wel en niet vergoed wordt. Mijn schade was niet gedekt door de verzekering.

Tot nu toe keurig geholpen, echter ik moet de auto vanuit Dokkum naar Leeuwarden brengen voor de reparatie… dan vervalt de "geen eigen risico" wel wat tov de benzinekosten die ik moet maken.

Goede begeleiding en goed advies bij schadegeval.

Jammer dat er weinig tot geen terugkoppeling gegeven word, en dat ik zelf steeds weer moet vragen om een status.

Door steenslag was er een scherfje van mijn voorruit af. Ik kreeg snel bericht van Independer waar ik de schade kon laten herstellen. Dit is kort daarna helemaal vergoed zonder onnodige telefoontjes. Ik ben erg tevreden over de afhandeling.

Vooraf was ik liever beter geinformeerd over de mogelijkheden mbt tot repareren of uitbetalen!

verzekering nooit nodig gehad om schade te melden. Dus over de kwaliteit van deze verzekering kan ik niks zeggen. Vergelijking leerde wel dat dezelfde dekking (beperkt casco plus inzittenden) elders aanzienlijk goedkoper kan worden geboden.

Behalve de prijs heb bij een schade uitstekende medewerking gekregen

schade ontstaan in begin oktober 2011. Definitieve afhandeling op 26-03-2012. Dat duurt te lang.

Schadeformulier opgestuurd nav kleine parkeerschade. Er werd netjes teruggebeld over een vraag die ik met het formulier had meegestuurd. Heel klantvriendelijk!

Prima afgehandeld. Moest wel opletten dat de firma bij glasgarant is aangesloten!!

Schade afgehandeld via mijn garage, wat prima liep. Echter de reactie naar de garage had iets sneller gekund. Moest allemaal via email wat enige dagen in beslag nam. Verder niets dan lof.

Ben alweer prima geholpen, heel vriendelijk en kundig. Bedankt.

The Delta Lloyd insurance offers good coverage for an attractive price. I have not had any damage last year and thus no dealings with the insurance company, therefore cannot comment on the quality of the insurance when something actually happens.

Eerste schade, ruit stuk geslagen, snel antwoord ontvangen zodat mede door het heel slechte weer vervolgschade aan interieur werd voorkomen

De schade van enige jaren geleden is afgehandeld zoals het hoort. Ik was te vreden (maar ook niet meer dan dat!).

heel goed en snel meer kan ik er niet op zeggen

In het begin heb ik wel 3 keer moeten bellen en kreeg ik 3 keer een ander antwoord met waar en hoe ik de schade moest melden. Dit vond ik erg vervelend, ik had al een dag eerder een mail kunnen sturen als de eerste persoon mij dat gelijk had verteld.

Afsluiten v/d verzekering ging prima. Schadeformulier vlot in de bus gekregen. Deze review gaat uitsluitend over het afsluiten v/d verzekering. Tot op heden uiteraard nog geen gebruikt gemaakt v/d verzekering zelf.

Schade afhandeling die korter had kunnen duren als de communicatie beter was gegaan! De mensen van Independer.nl zijn echt top aan de telefoon, dat kan ik van Delta Lloyd helaas niet zeggen. Na ruim 3 en halve maand schade pas afgewikkeld.

weinig contact, voor de rest vriendelijk contact

Zonder geïnformeerd te worden door Independer ontving ik vorige week ineens drie emails met daarin de boodschap dat ik een nieuwe autoverzekering had afgesloten. Heel vreemd want ik heb helemaal geen nieuwe autoverzekering afgesloten. 4 jaar geleden wel, inderdaad via Independer. Vorig jaar (of zelfs eerder) begreep ik van Delta Lloyd dat zij de communicatie vanaf dat moment allemaal via Independer zouden laten verlopen. Meer heb ik niet gehoord. Nu ontvang ik emails die ik niet kan plaatsen over het aflsuiten van een nieuwe autoverzekering, nieuwe polissen en aantal schadevrije jaren. Ik heb via mail contact gehad met Independer met het verzoek om uitleg hierover. Ik ontving de volgende uitleg: “De polis is ingegaan op 19-01-2011. Omdat de polis niet kon worden geprolongeerd is er een nieuwe polis aangemaakt. De gegevens zijn uiteraard ongewijzigd en u heeft een schadevrij jaar opgebouwd.” Vreemd dat dit niet van tevoren wordt gecommuniceerd en dat ik een beperkte uitleg krijg.

ben tevreden over hoe jullie met klanten omgaan kan eigenlijk niet duidelijker zeggen gewoon 1 woord toppie

Zeer tevreden over de snelle afwikkeling van het schadegeval

Dit is mijn eerste schademelding in 42 jaar rijbewijs en ik snap er niets van dat het doorgestuurd is naar de rechtsbijstand verzekering.

Van te voren heb ik bij de schadeafhandelaar gevraagd hoe lang het herstel zou duren. Toen werd er verteld dat ik binnen een half uur weer buiten zou staan. Uiteindelijk heb ik daar ruim een uur gezeten. Daarnaast is het sterretje wel hersteld, maar nog duidelijk zichtbaar. Dit heb ik bij andere afhandelaars nog nooit meegemaakt, ook al duurde het even voordat ik de ruit kon laten repareren.

De schade vond in maart 2011 plaats. Vervolgens werd er door de verzekeringen onderling uitgemaakt, of er tot schadeloosstelling c.q. uitbetaling zou worden overgegaan. Helaas hebben wij onvoldoende kunnen bewijzen, dat de tegenpartij veroorzaker van de schade was, ondanks duidelijke ingevulde schadeformulieren en een getuigeverklaring, waaruit de schuld van de tegenpartij blijkt, dachten wij. Het was zeer teleurstellend, niet in het gelijk te worden gesteld. Tekleurstellend was ook de zeer lange tijdsduur, die men blijkbaar nodig heeft voor het vaststellen van een autoschade. Nu, in januari 2012, 10 maanden na het voorval is de zaak met gesloten beurzen uiteindelijk afgesloten.

de titel zegt alles al het is snel simpel en goed geregeld. een goede autoverzekering voor weinig geld en groenekaart had ik 2 dage na afsluiting binnen

helaas geen info want we hadden geen vragen, problemen of schade

Ik heb de verzekering nog niet nodig gehad, dus ik kan er niets van zeggen

Ik zocht een goede en goedkopere verzekering dan Centraal Beheer en vond deze bij Delta Lloyd. Onder de concities die voor mij van belang zijn is deze verzekering bijna 40% goedkoper. Schade heb ik (gelukkig nog) niet gehad dus over die afwikkeling kan ik niets melden.

gedaan wat er beloofd was bij de afsluiting van de polis

Auto-Verzekering afsluiten is snel geregeld. Polisvoorwaarden direct beschikbaar en duidelijk.

Er was iets mis met de offerte van NN. Ik heb gebeld en werd vriendelijk te woord gestaan. Daarbij kwam als mogelijkheid van omwisseling ter sprake. Aldus geregeld.

nette afhandeling allemaal keurig geregeld ik hoop dat ik dat ook kan zeggen als de schade mijn schuld was

Ikzelf had nog geen contact gehad met Independer over een schadegeval. De schadehersteller echter had zijn gegevens reeds naar Independer gestuurd. Hierop werd ik gebeld door een medewerkster van Independer die me vriendelijk om enige info vroeg en vertelde dat ik de schade kon laten herstellen, zoals reeds was afgesproken met de schadehersteller!

ik ben bij het afhandelen telefonisch van mijn schade snel geholpen, maar weinig opties gekregen van hoe ik mijn schadse kan herstellen of laten herstellen..het laatste is de optie die ik gekregen heb…maar onduidelijk als k schade zelf wil laten herstellen door een ander bedrijf

Ik heb geen schade gehad dit jaar. Hierdoor heb ik geen ervaring met de verzekeringsmaatschappij opgedaan.

Binnen een paar weken na aflsuiten vooruit kapot. Vervelend, maar prima opgelost.

Opzegging vorig jaar al gedaan. Nu weer per 5-11-2011 wegens verkoop auto. Nog steeds geen royementsaanhangsel binnen. Divers mailcontact waarbij men schuld bij delta loyd legt terwijl dit een volmachtpolis is. Zeer ondeskundig

Vind het alleen raar, dat een dochteronderneming goedkopere is,maar de schadevrije jaren weer niet meegaan

Gelukkig ook dit jaar geen schade. Alleen een snelle service i.v.m. sterretje in mijn voorruit en geen papieren romslomp !

fijne en goedkope verzekering, om het kort te houden.

@ keer voorruitschade gehad. Prima verlopen met Autotaalglas Heerenveen!

GEEN ERVARING IVM HET ONTBREKEN VAN MOEILIJKHEDEN

precies zoals de titel het zegt: redelijke prijs voor onze autoverzekering. Aangezien dit mijn eerste Nederlandse autoverzekering is heb ik nog geen ervaring verder

goede verzekering die doet wat een verzekering moet doen.

Nieuwe auto gekocht. Mevrouw zij dat het goedkoper kon. Doordat we 2 x hpx2 hars en 1 x een nieuwe voorruit en 1 x inbraak schade. en 1x zelf schade had gemaakt. werden we nergens aangenomen. Belachelijk. Dacht dat je hiervoor bent verzekerd. Alleen de verzekeraar waar ik al zat wilde me nog wel een 10 voor DELTA LLOYD.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen