Bruns ten Brink Autoverzekering

★★★☆☆ 6.5/10 (546 reviews)

Logo verzekeraar Bruns ten Brink

Bruns ten Brink is een in 1940 opgericht assuradeurenbedrijf. Het kantoor is gevestigd in Wormer en zij hebben zo’n 50 medewerkers.

Voordelen van Bruns ten Brink:

  • Bruns ten Brink treedt op als algemene schadeverzekeraar
  • Bij het tot stand komen en onderhouden van verzekeringscontracten treedt Bruns ten Brink op als verzekeraar

Onafhankelijke beoordelingen voor de Bruns ten Brink Autoverzekering

De Bruns ten Brink Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 19 januari 2021 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,4.

De Bruns ten Brink Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 19 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,9.

De Bruns ten Brink Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 19 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,8.

De Bruns ten Brink Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 19 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,8.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Bruns ten Brink Autoverzekering

Al meer dan tien jaar mijn rijbewijs en drie jaar verzekerd bij Bruns ten Brink. Nooit enige schade gehad. Nu een kleine schade gemeld en meteen 6 jaar terug in schadevrije jaren. Buiten propertioneel en slecht!

Je meot oppassen met goedkope verzekeringen. Want achteraf kun er leuke verrassingen bij zitten.Ik ben, namelijk, verhuisd naar het buitenland, en heb een royementverklaring in het Engels nodig. Ik heb al 3 of 4 keer gebeld, aantal keren een e-mail gestuurd, maar de verklaring nog steeds niet ontvangen. Inmiddels is er al bijna anderhalf maand voorbij…Pas dus op!

Goed ! Redelijke premie, minimaal contact (alleen bij betaling). Geen problemen.

Duurt maanden !!!! Voordat alles geregeld is , heb zelf ervaring mee . Ze reageren nergens op ! Heb vele emails gestuurd , waarop ik geen antwoord krijg . Ben het helemaal zat en vlug over gestapt naar Andere verzekeraar .

Ik kan alleen uit de verzekering moeilijk opmaken welke gegevens je benodigd bij een aanrijding, ? Telefonisch is dit correct opgegeven.

Als het goed is, zijn de kosten van de schade direct betaald door de verzekering van de tegenpartij.

De prijs is uitstekend voor een persoon die schadevrij rijdt. De service is snel en adequaat.

Ik word ten aller tijden goed geholpen communicatie is over het algemeen prima en jaarlijkse autopremie bevalt ook goed. Kortom ik vind Bruns ten Brink een goeie autoverzekering.

Helaas voor de tweede keer na kopen nieuwe auto kreeg ik greigbrief van het RDW. mijn öude"autos waren niet verzekerd en heeft mij heel veel tijd gekost en frustratie om een en ander recht te breien !!!

Bij mij is het niet makkelijk om automatisch te laten afschrijven. Ik begrijp dat dat voor een firma het de meest prettige manier va betalen is maar ik werk voor een buitanldse instelling waardoor mijn verdiensten niet altijd op tijd op mijn rekening staan. Omdat mijn betalingen bij Bruns ten Brink soms te laat binnen zijn heb ik de nodige problemen ondervonden. Bruns en ten Brink is daarin geen prettige of makkelijke gesprekspartner. Klant onvriendelijk naar mijn mening.

Goede maatschappij, jammer van de prijsverhoging, vind dat de gene die schade maken verhoogd moeten worden en niet de gene die dit niet doen.

Vind mijn premie wel wat aan de hoge kant,Ben bij Unive goedkoper uit maar daar is mijn ervaring slecht mee. Heb eenmaal een brief gehad van de RDW dat het voertuig niet door gemeld bleek te zijn. Was na een telefoontje vrij snel opgelost.

slecht afschuiven op brink heb een r 48 moeten regelen om dat verzekering nooit dooris gegeven en wel mail van julie heb gehad

Ik heb 2 registraties in het roy-data systeem. Dit zou niet mogelijk zijn maar toch is het zo, Verschillende partijen spreken elkaar tegen, Waaronder Independer. Tot op heden nooit meer opgelostl Ik als consument kan dit niet oplossen want ik heb geen invloed op roy-data, maar ik krijg wel het gezeik!

geen schademelding nog gehad,hierdoor nog geen goed oordeel te geven.De wijziging van wagen correct en snel afgehandeld.

dit is de goedkoopste, met een prima bereikbaarheid en betrouwbaarheid.

De afhandeling van de schade was goed, alleen ging daarna gelijk m'n premie met € 10,– per maand omhoog, en dat terwijl het pas m'n eerste schade was na 7 jaar. Dat vond ik zo klantonvriendelijk. Ben toen overgestapt naar een andere verzekering. Nl. Premio.

verzekeringen proberen aan je te verdienen, en zo weinig mogelijk uit te keren, mn bruns vd brink.

i dont think they are aproffesional , they are rude .

Ik hoop dat ik nooit meer een schade krijg of iets dergelijks.

Heb schadeformulier verstuurd naar Bruns ten Brink en nu wordt me steeds door Independer gevraagd om de schadeformulier

Independer had 'namens ons' na enkele weken de autoverzekering laten vervallen, zonder dat wij daar van op de hoogte waren. En waarom zouden we na een paar weken besluiten om onze auto niet meer te willen verzekeren? Foutje van Independer. Echter werd mijn partner door de politie van de weg gehaald, vanwege het onverzekerd rondrijden. Met een gedoe van verhaal doen op bureau, verklaring aanvragen etc. Independer, bedankt! De verzekering op zich is prima, maar wij zullen het nooit meer met tussenpersoon afsluiten.

Goed bedrijf, alleen jammer dat de premie omhoog gaat ook al heb je schadevrije jaren. Dit zou voor mensen moeten gelden die schade rijden.

Op zich ben ik tevreden met de afhandeling. Helaas betrof het hier een situatie waar een buitenlandse bestuurder bij betrokken was, daarom heeft de afhandeling ruim een jaar geduurd. Uit ervaringen van andere begrijp ik dat dat altijd lang duurt

ik heb nog nooit schade gehad oid dan kom je eer natuurlijk pas achter hoe goed of slecht ze zijn.

Goedkope maatschappij, duidelijke informatie-verschaffing via Independer klantenservice.

Vind het jammer dat ik niet wa plus verzekert kan worden omdat: de auto te oud is.

Net na het afsluiten van mijn verzekering liep ik tegen het feit aan dat ik mijn auto toch liever WA beperkt casco wilde verzekeren. Na even een belletje te hebben gepleegd werd dit zo geregeld. Mijn schade vrije jaren werden wat langzaam aan bekend, waardoor ik eerst te maken kreeg met een hogere premie dan berekend. Na een volgend telefoontje werd mij alles uitgelegd, en is binnen afzienbare tijd het vershil weer terugbetaald.

Tot nu toe geen gebruik hoeven maken van de verzekering wat betreft schade o.i.d. Wel de klantenservice gesproken voor omzetten verzekering, zeer vriendelijk geholpen. Ook netjes elk jaar nieuwe polis, duidelijke polis. Prijs is super!

Prima prijs. Service is moeilijk iets van te zeggen omdat ik die niet nodig heb gehad.

Ruim een jaar geleden is er een ruitschade aan mijn auto gemeld. Independer wilde deze schade eerst niet op de tegenpartije verhalen omdat deze door een kind was veroorzaakt. Zij gingen totaal voorbij aan het feit dat de schade was veroorzaakt aan een geparkeerde auto waar niemand in zat !

prijs is in mijn optiek goed maar service kan ik niet over oordelen daar ik nog geen problemen heb gehad

tot nu toe nog geen bericht ontvangen wat betreft de gang van zaken rondom mijn schadeformulier, geen enkele info!

Kan niet veel over de service zeggen omdat ik nog geen gebruik heb hoeven maken van de verzekering,omdat ik geen schade heb gehad.

prima maatschappij, goede uitleg en wordt goed op de hoogte gehouden

De gestolen TomTom noch de gestolen zonenbril zijn vergoed, ondanks aanwezige aangifte bij de politie.

De mail die mij gestuurd werd bevatte verwarrende info. De medewerker was niet erg vriendelijk en was kortaf.Jammer!

Wij zijn door Depender aanbevolen, hebben geen diensten nodig gehad. Adm. onnodig veel papierwerk sturen, bij een verhuis of wijziging.(drie groene kaarten bv.), voor 1 wijziging. Banknr. wijziging wordt niet behandeld.

Naar aanleiding van een schade op mijn allrisk verzekering ben ik van mening dat het terugzetten van 6 tredes een te grote stap is.

Slechte informatie omtrent mijn schade, daardoor te laat aangifte gedaan, geen uitkering, vervolgens blijft het stil. Zorgplicht wordt door jullie niet serieus genomen.

Goede autoverzekering, maar een plotselinge prijsstijging van bijna 10% is niet verklaarbaar..

Prijs kwaliteit verhouding kan ik niet inschatten

Bruns ten Brink is een relatief dure verzekering (vandaar slechte P-Q waardering), maar wil je tenminste nog verzekeren als je ooit eens ivm vergeten premiebetaling bij een andere maatschappij geroyeerd bent.

Al een paar jaar onder de pannen bij B&B nog geen schade gereden maar is prima om goedkoop schadevrije jaren op te bouwen als je nog jonger bent. Zal met een duurdere auto wel overstappen naar een verzekering met iets meer dekking. voor nu prima. Rij nu een oude fiat..

Slechte afhandeling van relatief simpele administratieve aanpassingen. Independer doet het goed!

Na twee schades ben ik uit de verzekering gezet. Ik rij al tien jaar en ik heb drie keer schade veroorzaakt, nu toevallig kort op elkaar. M.a.w. je mag wel verzekeringsgeld betalen, maar als de verzekering moet betalen 'hebben ze geen vertrouwen meer in de samenwerking'. Ik vind het belachelijk.

1 van de weinige die een ex grijskenteken wagen willen verzekeren voor een particulier

voor het eerst schade gemeld en naar tevredenheid opgelost

Eenmalig schade door ander met mijn auto gemaakt. Was zeer geringe schade (max 100 euro), trekhaak bleef hangen aan draadhek, slechts 2 schakels kapot, hek intact, niet instabiel. Foto's gemaakt en uitgebreid verhaal gecommuniceerd met verzekeraar. Verzekeraar is niet gaan kijken (ivm geringe claim) en heeft 1500 euro aan ander uitgekeerd. Na betalen bedrag kreeg ik mijn schadevrije jaren terug, maar viel ineens in andere kortinggroep. Dit niet meer kunnen herstellen. Hele afhandeling duurde bijna een jaar.

iemand anders heeft tegen mij auto aangezeten de man heeft netjes alle papieren ingevuld en dit al door gestuurd naar zijn verzekering. mijn verzekering opgebeld om het te regelen. kreeg ik te horen dat ze dat wel wilden doen maar dan moest ik wel 150 euro betalen aan mijn verzekering anders gingen ze het niet regelen. Heb zelf maar gebeld naar de verzekering van de tegen partij. Vrijdags is de inspecteur gekomen bij de garage voor de schade en dinsdag had ik het geld al binnen. Snap niet waarom ze bij bruns ten brink niet wilden helpen behalve als ik 150 euro betaalden ben toch gewoon verzekerd bij jullie en het was niet eens mijn schuld belachelijk voor woorden gewoon. Op zo manier kan ik ook hele lage maand bedragen rekenen als je er toch niks voor doet. Dus ik raad iedereen aan om maar iets meer te betalen in de maand bij een verzekering die zijn klanten wel wilt hebben.

Per eind mei opgezegd. Kreeg vrolijk nog een rekening over juni die ik terug krijg minus 10 euro poliskosten???? Blacklisted.

Ruim een maand geleden een opzegbrief gestuurd naar Bruns ten Brink en nog steeds geen reactie ontvangen.

Had een claim in gediend,volgens mij wilde de tegenpartij er een slaatje uit slaan. en zie ik die zelfde man in een weekblad staan om over zijn cocaïne verslaving te praten .een keer werd ik gebeld en verder niets meer gehoord

wannneer ik bel om mijn achterstand in te lopen ik uitermate onvriendelijk te woord wordt gestaan.

Geen problemen….geen klachten te melden. Gewoon een goede verzekeringsmaatschappij.

Ik heb gebeld naar de klantenservice omdat iemand ANDERS (niet verzekerd via Independer) mijn auto total loss heeft gereden. Vervolgens werd mij verteld dat jullie NIETS voor mij doen, en dat ik alles zelf moet regelen. Dit vind ik een hele slechte zaak. Ik zit nu al meer dan 2 weken zonder auto en de tegenpartij werkt ook alles behalve mee.

Goede maatschappij. Nog geen probelen mee gehad..

Wel heb ik een aanmerking op de premie stijging van 7,5%, de reden is door Bruns & v/d Brink goed gecommuniceerd. Maar het verschil is wel erg groot. Ik had natuurlijk de keuze om over te stappen op een andere verzekeraar.

Aanrijding gehad. tegenpartij was schuldig dus de mensen van Bruns ten Brink hoefde niet te handelen voor mij. Omdat de tegenpartij moeilijk deed en zijn verzekering niet zelf inschakelde , heb ik ze wel om hulp gevraagd. Hun regelde direct een tussenpersoon ( rechtsbijstand) Ik heb zelf niets meer hoeven doen en/of betalen en binnen 4 weken mijn schadevergoeding van de tegenpartij ( verzekering) mogen ontvangen. Ideaal dat ik verder nergens achteraan hoefde, daar betaal je een tenslotte een verzekering voor. Dus ik ben tot op heden zeer tevreden.

prima tussenpersoon. Alles keurig geregeld, persoonlijk niets hoeven doen. Medewerkers zijn vriendelijk en denken mee

Ik heb nu meer dan 3 schadevrije jaren opgebouwd en moet nog steeds een premie van ongeveer €30,- betalen, dit vind ik nogal veel.

geen schade gehad of iets dergelijks. Dus ook geen contact dus ook geen klachten.

Heb een ingeval gehad en ze hebben perfect alles afgehandeld

Ik ben al jaren bij deze maatschappij verzekerd. Nooit een schadeclaim hoeven doen, dus ik weet niet hoe ze dit eventueel afhandelen. Destijds waren ze voor mij de goedkoopste. Helaas dit jaar een paar tientjes duurder geworden.

je mening geven kan je alleen als je een schade heeft gemeld, daaruit blijkt meestal of je een goede maatschappij heb als je betaalt zijn ze thuis maar als ze moeten betalen meestal niet.

Niet tevreden over gang van zaken en zeker niet, opnieuw Een verzekering daar.

Ik vind dat ze voornamelijk goed informeren over alles wat er veranderd. Prijs en dekking is ook goed

De medewerkers aan de telefoon waren vriendelijk en snel met het afhandelen. Met 3 minuutjes was het geregeld. Dat vond ik erg.fijn. Ze.waren dus duidelijk, vriendelijk en vlot

Goede verzekerar en gereld alles op tijd en alles in orden.Dus ik heb geen las van en ik ben tevreiden.

De klantenservice correct en vriendelijk, de reactie op de ingestuurde documenten snel en correct. De afhandeling weten ik nog niet, omdat de tegenpartij een slaatje uit oude schade lijkt te willen slaan. Wordt vervolgd.

Geen oordeel over de service, nooit contact mee gehad maar de laagste prijs.

ik ben net benadert 2 dagen geleden maar mijn fout ik heeft het formelier naar bruns ten brink ass gestuurtd ik heeft nu 1nieuwe gestuurd

Ik heb mijn schade gemeld en het is prima behandeld ik heb geen klachten over mijn verzekering

Ik vind BB een goede verzekering ondanks ik nog geen schade heb gemeld en weinig contact met ze heb gehad. Wat ik wel jammer vind is dat de verzekering duurder word omdat andere meer schade claimen en dat ik daar de dupe van moet worden. Hierdoor stap ik mogenlijk naar een andere autoverzekering.

Sinds één jaar verzekerd bij BrunsTenBrink, dus ook één schadevrij jaar erbij. Helaas heeft Bruns Ten Brink de premie zelf duurder gemaakt en heb ik weinig aan het schadevrij jaar. Wel netjes de mededeling gehad dat ik de verzekering kon stopzetten wegens de verandering van de premie, maar ja je moet toch verzekerd zijn he ?! Independer treft geen blaam, en ik ben over Independer zeer tevreden !!

Bruns ten Brink is goedkoop en daar is het eigenlijk wel mee gezecht

vriendelijk, correcte afhandeling, helemaal oke!

Het heeft meer dan 1 maand geduurt voordat ik mijn groene kaart kreeg.

De tussenpersoon(Independer) heeft goede service in bereikbaarheid en duidelijkheid(communicatie). De service van de maatschappij(Bruns ten Brink) valt echter tegen, ze wijzigen de maandpremie zonder enige informatie over te krijgen.

Bruns ten Brink is zeer traag in het doorvoeren van veranderingen of afhandelen van schade. Daarnaast is de communicatie ook zeer slecht. Meestal wordt er nauwelijks gecommuniseerd en kan je zelf blijven bellen.

Je krijgt gelijk een persoon, kan deze je niet helpen verbind diegene je door. Ook als je nog iets anders hebt,bv een aouto wil verzekeren, je hoeft niet opnieuw te bellen, of naar zo'n stom bandje te luisteren maar vordt doorgeschakeld. Claudia

Schade aan een ander toebrengen is naar, en waar je dan al helemaal niet op zit te wachten zijn een trage afhandeling en gezeur over de hoogte van de claim. Deze schade werd snel en soepel afgehandeld en de communicatie over de voortgang was prima.

ik heb nog geen gebruik gemaakt voor een schade maar ik denk dat het wel goed zal gaan als ik ze nodig heb

Ik vind het bedrag dat ik maandelijks betaal best hoog. Bruns informeert me goed bijtariefwijziging en dergelijke en dat vind ik positief.

schade is nog niet afgehandeld maar in behandeling bij rechtsbijstandverzekering.

Maatschappij vergat mij bij schade te vertellen dat wij ook veranwoordelijk zijn voor de helft van de schade van de tegenpartij bij 'ieder eigen schade'. Beide auto's reden achteruit bij uitparkeren. Wij hebben de schade van een kapot achterlicht en krasje zelf hersteld en niets bij de verzekering geclaimd. Tegenpartij heeft wel een claim ingediend waar ik vervolgens de helft van moest betalen. Lekkere eigen schade!!!

3 dagen zonder autoruit rondgereden, geen vervangend vervoer gekregen waar ik recht op had. 2 vrije dagen kwijt van het werk. Auto bekleding bevuild tijdens reperatie. Ik ben naar Preuninger te Zoetermeer gestuurd door jullie, daar ben ik zeer slecht behandeld als klant met wat meer informatie vooraf had ik beter voor mijn rechten kunnen opkomen.

Ze doen er alles aan om de klant zelf op te laten draaien voor de schade wat is opgelopen. Ik heb dit zelf meegemaakt, maar door de algemene voorwaarden goed door te lezen van Bruns ten brink kan je hier goed attent op zijn. Ze doen nl. bewering die tegen de eigen algemene voorwaarden in gaan.

ik heb in 2010 een aanrijding gehad buiten mijn schuld en voelde me behoorlijk in de steek gelaten door bruns ten brink zij hebben niks voor mij geregeld, uiteindelijk via een andere maatscahppij alles opgelost en schade vergoed gekregen, dat viel me flink tegen dat dit bedrijf zo onpersoonlijk was. Is toch best schrikken zo'n ongeluk.

Independer reageert adequaat. Maar de maatschappij zelf waar de verzekering is ondergebracht is niet zo best: te laat gemeld naar de RDW, oude verzekering stopgezet enz.

Ik heb wel een vraag over mijn bonus males. Beetje onduidelijk,hoeveel schade vrije jaren

het is een goede maatschapij heeft me nog nooit in de steek gelaten

Om te beginnen spreek ik een medewerker die er totaal geen zin in had om mij te helpen en liet me aan mij lot over, terwijl ik voor het eerst met de verzekering in aanmerking komt heb nooit eerder schade gemaakt en het is zelfs zo dat ik aangeredenben wist nergens van af en werd mij duidelijk gemaakt dat ik mijn schadeformulier naar de tegenpartij moest opsturen.. terwijl ik vroeg wat te doen in zoeen geval mevrouw was kortaf en onduidelijk.. jammer!!

de communicatie gaat niet goed tot slot heb ik weken moeten wachten tot ik echt pas goed geholpen ben

De schade is telefonisch afgehandeld en vastgesteld op E 6230. De schadeexpert liet duidelijk blijken dat dit het absolute maximum was ondanks het feit dat de auto op internet te koop stond voor E 8900 en er reeds een bieding was van E 7250. Ik heb geen bezwaar aangetekend tegen dit besluit maar vraag me wel af of ik dat niet had moeten doen en of dit mogelijk was geweest.

Enige contact met Bruns was de ontvangst van hun acceptgiro

Top verzekering, vriendelijke klantenservice. Ik had een hoop vragen toen ik schade had gemaakt. Deze wisten ze allemaal te beantwoorden. Echt een aanrader!

heb vaak zelf moeten bellen voor de stand van zaken!

In het verleden op een auto voor mij gebotst (op de snelweg) door roekeloos rijgedrag van voorligger. Goede rechtsbijstand gehad. De schade heeft men kunnen verhalen op de roekeloze rijder.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen