ASR Autoverzekering

★★★☆☆ 7.2/10 (55 reviews)

ASR Verzekeringen Ervaringen

ASR Verzekeringen kent een eeuwenlange traditie in verzekeren en bankieren en werkt daarbij intensief samen met onafhankelijke intermediairs.

Voordelen van deze autoverzekering:
  • Nieuwwaarderegeling 24 maanden, óók bij Casco Beperkt
  • Aankoopwaarderegeling 24 maanden, óók bij Casco Beperkt
  • Extra’s meeverzekerd tot €1.000
  • Geen malus: u betaalt geen toeslag op de laagste trede van de no-claimladder

Onafhankelijke beoordelingen van autoverzekeringen bij ASR

De ASR Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 20 augustus 2018 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Volledig Casco'.

De ASR Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 21 augustus 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid'.

"Veel grote verzekeraars hebben een extra label in de markt gezet om de concurrentie met internetverzekeraars aan te gaan. Budgio is daar een succesvol voorbeeld van. Ondanks dat het een relatief onbekend merk is, geeft verzekeraar ASR en de vertrouwde omgeving van Independer.nl de consument genoeg vertrouwen."
Independer.nl op 8 oktober 2010 over de ASR Autoverzekering en werd daarbij beloond met de Independer.nl award

De ASR Autoverzekering is op 4 oktober 2010 door Independer.nl beloond met de Independer.nl Garantie.

De ASR Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 26 april 2010 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,4.

De ASR Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 26 april 2010 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,2.

De ASR Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 januari 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

De ASR Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 januari 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 6,8.

De ASR Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 mei 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,0.

De ASR Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 mei 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 6,7.

De ASR Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 februari 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,1.

De ASR Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 februari 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 6,8.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

ASR Commercial Happy Car Crashing With Eboman (2008)

ASR Commercial Dit is de tijd van doen (2019)

NBVA Autoverzekering (2008)

Ervaringen met de ASR Autoverzekering

Zo'n creepy verzekeringslub uit slechte moppen en B-films die alles doen om niet te hoeven betalen...... Welkom bij ASR. Als het niet zo triest zou zijn zou je er keihard om moeten lachen... Hier komt mijn verhaal: Via een tussenpersoon al jarenlang verzekerd en nog nooit een schade geclaimd premie altijd netjes betaald. Begin april is het audio/gps systeem gestolen uit mijn Audi (NMI systeem met een nieuwwaarde ruim 3000 euro). Die diefstal valt onder mijn polisvoorwaarden en voor t eerst in mijn leven een schade geclaimd... Via die tussenpersoon. Meteen aangegeven dat ik de nieuwwaarde niet vergoed hoef, zoals in de polis vermeld, maar dat ik een normaal audiostysteem waar nu een gat in t dashboard zit niet te veel gevraagd vind. Inmiddels anderhalve maand verder en vandaag (na eerst een aantal keren te hebben gebeld) een brief gehad dat ik maximaal 250 euro kan krijgen mits ik de originele aankoopbon van het systeem kan tonen... Auto is door mij 2e hands aangeschaft, audio systeem zat er al in en natuurlijk zitten die bonnen er niet bij.... dat weten ze zelf ook. Lieve ASR met je moralistische TV-spotjes: Ga je schamen! Ik heb zojuist via de tussenpersoon mijn verzekering bij ASR opgezegd (Je moet er niet aan denken dat er een keer echt iets ernstigs gebeurt en je bent afhankelijk van deze laaielichters...) Het heeft ook voordelen... leuk verhaal voor op een verjaardag en ik heb een leuk klusje voor vandaag: Een leuke audioset kopen....
was verzekerd voor 600euro per maand bij hun dacht het maakt niet uit als mijn dikke Mercedes maar goed is verzekerd. Niet dus reed op de weg waar een malloot mijn baan op kwam en mij gooide tege de vangrail. Meneer heeft ook erkent mij over het hoofd te hebben gezien door slecht weer. Je gaat denken dat het dan snel afgehandeld word vooral ik all risc ben plus niet mijn schuld. Maar mijn eigenverzekering asr dus heeft 2keer iemand na me gestuurd omdat ze vermoeden volgens hun dat er al die schade op was (vermoeden). Waarbij ik foto's heb gestuurd vn een schadevrije auto. We zijn 7maanden later en elke keer als ik bel, heel onbeschoft aan de lijn van je moet maar wachten we hebben alle tijd en niet meer bellen. Heb nu een advocaat in handen genomen! Ik raad niemand aan hier te verzekeren!! Al is het gratis stelletje oplichters!!!
Opzegging van een verzekering is een enorme uitdaging na jaren lang verzekerd te zijn.
Ik wil iedereen afraden ooit een autoverzekering af te sluiten bij ASR,na mijn ervaring met ASR? Betaal in 2014 via automatisch incasso €1484,78p/j op 07/07/2015 is er door automatische incasso €2.516,66 afgeschreven van mijn rekening,een verhoging van het jaar ervoor van maar liefst 69%.Toe heb ik met mijn Assurantie kantoor overleg gehad om de verzekering te stoppen en een WA/Extra verzekering af te sluiten met ASR. Kosten volgens Assurantie €855,00. Betaald op 29/07/2015 later bijkomende kosten€79,06 €10 boete betaald op 09/08/2015 maakt totaal WA/Extra verzekering €944,06. Op 22/07/2015 nieuwe polis WA/Extra ontvangen,kosten netto premie €706,74 een verschil van maar liefst €237,32. Als zekerheid dat de oude verzekering opnieuw via automatische incasso afgeschreven zou worden opgezegd via opzeggen.nl,niet wetende dat zowel mijn oude als nieuwe polis het zelfde polis nummer hebben ,ik die niet beter wist dan dat er bij een nieuwe verzekering ook een nieuw polis nummer hoort.Drie dagen na mijn opzegging premie betaald,wat mij ook heel erg heeft aangegrepen is dat ASR zonder ons te raadplegen de RWD heeft bericht dat de auto niet verzekerd was,dat ons een boete van €407,00 koste. Via mijn Assurantie kantoor nog geprobeerd opnieuw te verzekeren is niet gelukt. ASR wou ons wel tegemoet komen in de kosten en wel €200,- dat bod hebben wij niet aangenomen.Via. KIFID geprobeerd ons recht te halen is niet gelukt. We hebben van de betaalde premie van €944,06 op 29/09/2015 €722,39 terug ontvangen dat is ASR weer wel,twee maanden later.
Ik ben van deze verzekeraar overgestapt naar een nieuwe. Ik rij al 26 jaar schadevrij maar ik krijg maar ik sta met 22 jaar in de database. Hoe kan dat? Of heeft ruitreparatie bij carglass invloed gehad?
Helaas een aantal schadegevallen gehad in de afgelopen jaren. De afhandeling is hierbij steeds uitstekend geweest.
In juli 2014 is mijn auto gestolen. Inmiddels bijna 2015 nog steeds geen enkele cent uitgekeerd gekregen. Na vele malen aan de telefoon gehangen wimpelen ze me elke keer af door te zeggen dat het nog in onderzoek is. Nemen nooit het initiatief om jou zelf even op te bellen met de gang van zaken. Kortom een maatschappij die maling heeft een zijn clienten. Kwam er later ook achter dat ik veels te veel geld betaalde voor een wa+. Ben heel erg ontevreden over asr en zou dit iedereen zwaar af raden.
Waardeloze verzekering. Heb me in juni verzekerd bij Budgio met 6 schadevrije jaren. Ik krijg in oktober een brief met dagtekening begin september dat mn schadevrije jaren niet beschikbaar zouden zijn waardoor mn premie flink omhoog gaat. Vervolgens blijkt dat mn schadevrije jaren gewoon beschikbaar zijn, maar contact krijgen met Budgio? Echt niet. Ik ben nu nogsteeds bezig. Als dit afgehandelt is, is het eerste wat ik doe weer terug naar Unive!
tevreden over de afhandeling van zaken ,indien deze voordoen ,en de info die gegeven wordt .een hoe te handelen .
zeer tevreden zeer lage prijs voor een goede dekking
De communictie en service zijn erg goed. Snel met betalingen.
Altijd duidelijk informatie. En een keer schade gereden welke goed werd afgehandeld.
netjes geld van de autoverzekering teruggekregen. Had ik niet verwacht, omdat 't maar een heel klein bedrag betrof. Maar dat kleine bedrag werd dus ook uitgekeerd. Ik moest de auto van mijn moeder wegdoen en dus de verzekering opzeggen. Dit is in een paar dagen afgehandeld. Erg snel. Dit had ik niet zo snel verwacht.
ASR laat werkelijk geen kans onbenut om gemelde schade niet te vergoeden. Ik heb recentelijk een schade gemeld op mijn WA-verzekering, de eerste in 24 jaar. Op het schadeformulier had ik alles naar eer en geweten ingevuld, mijn tussenpersoon vertelde dat het een duidelijk verhaal betrof, met bewijzen en al, waarover geen onduidelijkheid zou moeten zijn. Wat schetste ons aller verbazing; ASR houdt zich niet aan de door mij verstrekte gegevens en maakt er zelf een creatieve versie van. Telefonisch kontakt opgenomen over deze gang van zaken en werd vervolgens bijzonder onbeschoft te woord gestaan. Werkelijk, een zeer beschamende manier van handelen. Uiteraard al mijn lopende verzekeringen aldaar opgezegd maar daarmee is de kous nog niet af. Ik bereidt een klacht voor bij de ombudsman, als men daar van mening is om zo schaamteloos te werk te kunnen gaan...Verzekeringsmaatschappijen schemeren doorgaans graag met terminologie als "vertrouwen" en "zekerheid". Helaas is het in de praktijk een heel ander verhaal waar ASR het absolute dieptepunt blijkt te zijn. Dus mijn dringende advies is; zoek een maatschappij die niet in handen is van de overheid.
Door een fout van hun zijde geen dekking op de autoverzekering waardoor een schade niet wordt betaald en een boete van de RDW.
Wij hebben slechte ervaring met asr omdat onze tussenpersoon er niet meer is en wij zodoende niets meer hebben gehoord van onze woekerpolis, terwijl wij al meerdere malen gebeld hebben en ons in beloofd dat wij uiterlijk eind april een brief in de bus zouden hebben, het is nu 19 mei en we hebben nog niets, zelfs na meerdere telefoontjs hebben wij nog steeeds niets, dit is ecjt svhandalig, dit soort grote bedrijven beloven van alles maar als puntje bij paaltje komt zijn ze niet thuis. Ook hebben wij een autoverzekering daar lopen door het wegvallen van onze goede tussen persoon is onze auto 9 jaar all risk verzekert geweest terwijl dit helemaal niet nodig was, we zouden al jaren genoeg hebben aan een wa casco, helaas hebben wij ook hier zelf verandering in moeten breneg wij zijn ook van plan onze verzekeringen daar weg te halen en over te sluitn bij een ander.
pas geleden schade gehad nou binnen anderhalf week was mijn schade overgemaakt wat een service heeft asr en na een belletje regelen ze alle voor je en denken met je mee topp
gemakkelijke manier van verzekeren en meteen een volledig overzicht van mogelijkheden en prijzen.
onbeschaafd wordt je aangesproken.Als je schade hebt duurt het lang voordat je antwoord krijgt
lage prijs, en dan mag je niet te veel verwachten. Recentelijk nog schade gehad, nada hulp van Budgio. Moest het zelf maar uitzoeken ondanks dat ik WA-plus was verzekert! Ben nu maar overgestapt naar alleen maar WA.
snelle afhandeling van polis en aanmelden.
Gelukkig heb ik gedurende de jaren dat ik bij Budgio verzekerd ben nog geen schades hoeven melden. Over schademelding en de afwikkeling daarvan kan ik dus geen oordeel vellen. De premiebetaling, hoe kan het anders, liep en loopt nog steeds soepel.
Voo-traject prima geregeld. Gelukkig nog geen gebruik hoeven te maken van deze verzekering.
ben dus tevreden,over de afhandeling
Ik ben zeer ontevreden aangezien ik als slachtoffer als aanrijder wordt beschouwd en de schade, ondanks dat ik heb gebeld en informatie zou opsturen, zonder overleg is afgehandeld in mijn nadeel. ik zal de verzekering dan ook spoedig overzetten naar een andere.
Tot nu toe ben ik tevreden met mijn verzekering
Heb geen ervaring met de maatschappij. Ze zullen zich eerst nog moeten waarmaken. Hopelijk krijg ik geen ervaring met hen want dan betekent het boem is ho en dat heb ik liever toch niet.
L.S. Bij inleveren van het schadeformulier heb ik een voorbehoud gemaakt tav aansprakelijkheid. Er viel nl geen schade aan de auto van tegenpartij te constateren. Alleen de nummerplaten hebben elkaar even geraakt. Ik zou het schaderapport van tegenpartij ter beoordeling voorgelegd krijgen, om te kunnen bepalen of de opgevoerde schade gevolg kon zijn van het incident waarover de melding(17 dec 2010) ging. Mv Buijsman beloofde dat er niet betaald zou worden zonder overleg met mij. De maatschappij heeft de door de tegenpartij opgevoerde schade zondermeer vergoed; zonder dat ik het schaderapport heb gezien of ook maar wist dat dat rapport door de maatschappij was ontvangen. Dat is echt in strijd met de gemaakte afspraken. Op de mailmelding van de maatschappij dat de schade aan tegenpartij is uitgekeerd, heb ik per kerende mail gereageerd. Wat mij betreft is de zaak nog zeker niet afgehandeld. En tevreden ben ik derhalve ook (nog) niet. Dit kost mij ten onrechte schadevrije jaren. AX
Ik heb nog geen gebruik hoeven maken van deze verzekering dus kan ik geen mening geven over een en ander.
Alhoewel ik ingevuld had geen eigen risico te willen, bleek na het afsluiten dat er wel een eigen risico was van € 150 "per gebeurtenis voor beperkt cascoschades"
Alles goed verlopen, echter nieuwe verzekering van ASR is goedkoper.
Het afsluiten van de verzekering ging prima. De eerste indruk is zondermeer goed. Ook de opvolging. Ik heb na twee dagen al de groene kaart ontvangen. Als een eventuele schadeafhandeling ook zo goed verloopt ben ik zeer tevreden!
Bij het afsluiten van een autoverzekering ben ik zowel telefonisch als on-line uitstekend geholpen.
met 1 telefoontje werd ik correct en duidelijk ingelicht over hoe te handelen, de rest is via mailnotifications verlopen.
opmerking; kreeg niet binnen enkele minuten mijn polis zoals stond vermeld. verder alles prima!
Door onmacht ivm. Sneeuw en gladheid heb ik schade bij een andere auto veroorzaakt, dit is netjes en correct opgelost, duurde wel even. De gedupeerde kreeg netjes het geld op de rekening, geen problemen.
Ik heb een revieuw over ASR omdat ik hele goede ervaringen heb met hun autoverzekering. Vorig jaar kochten mijn man en ik een auto op grijs kenteken ivm het vervoer van de scootmobiel van mijn man. ASR was de enige die er totaal geen problemen van maakte om een grijs kenteken te verzekeren voor een particulier en dat voor een goede premie. Over schade afhandelingen doen ze niet moeilijk. De verzekering stond op naam van mijn man, dus ook de schadevrije jaren. Mijn man is een maand geleden overleden, ik heb nu een andere auto (geel kenteken) en het overschrijven was totaal geen probleem. De verzekering moest nu op mijn naam, maar ik heb wel de schadevrije jaren van mijn man gekregen. Top geregeld dus, zit er hard aan te denken om de rest van mijn verzekeringen ook daar onder te brengen.
ASR is zo'n beetje de enige aanbieder die mijn auto wil verzekeren zonder dat er een alarm (klasse III of hoger) op zit. Ze weten dit dus de premie die ze vragen is abnormaal hoog.
De einge keer dat ik gebruik heb moeten maken van mijn wa verzekering gebruik heb moeten maken werd ik supersnel geholpen en is de schade binnen een maand vergoed. Ben ook erg tevreden over de medewerkers die ik aan de telefoon heb gehad.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen