De Goudse Autoverzekering

★★★☆☆ 6.9/10 (250 reviews)

Logo verzekeraar De Goudse

De Goudse is sinds 1924 een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij op het gebied van schade-, zorg-, inkomens- en levensverzekeringen.

Voordelen van De Goudse:

  • De Goudse is een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij opgericht in 1924
  • Sterk in een breed assortiment van financiële producten en verzekeringen, met name op het gebied van schade-, zorg-, inkomens- en levensverzekeringen
  • Dankzij onze organisatiestructuur kan er snel en daadkrachtig worden inspeeld op ontwikkelingen in de markt

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Gunstige premie voor tweede gezinsauto of motor
  • Diverse aanvullende verzekeringen
  • Geen eigen risico bij herstel door Schadegarant

Onafhankelijke beoordelingen voor de De Goudse Autoverzekering

De De Goudse Autoverzekering is in de Consumentengids van 24 november 2020 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,7.

De De Goudse Autoverzekering is op 24 november 2020 door hoyhoy.nl voorzien van het Keurmerk Heldere Polisvoorwaarden: 2 sterren.

De De Goudse Autoverzekering is in de Consumentengids van 24 november 2020 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,8 en is daarmee de Beste uit de test.

De De Goudse Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 24 november 2020 door Independer.nl beoordeeld met een 7,1.

De De Goudse Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 24 november 2020 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De De Goudse Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 24 november 2020 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de De Goudse Autoverzekering

Na diefstal van onze auto zit een wachtijd op uitkering van 30 dagen. Onze auto is op dag 25 teruggevonden, omdat alles al moest worden toegestuurd naar de verzekeringsmaatschappij hebben wij geen beschilking over onze auto. Inmiddels zijn we 38 dagen verder en nogsteeds geen auto. Goudse geeft aan momenteel de autosleutels kwijt te zijn maar komt hierbij niet tot een oplossing.

Bij eventuele schade moet ik mij beperken tot een contractant van De Goudse

verzekering opgezegd ivm aantal schade meldingen sinds 2005, contact loopt via een tussenpersoon.

de prijs was doorslaggevend. Voor jonge mensen is het al zo duur m een auto verzekering te vinden.

Twee keer schade gehad,beide keren correct afgehandeld.

I.v.m. vlotte aankoop auto, snel en goed verzekering kunnen afsluiten zodat ik meteen gebruik van de auto kon maken.

Aan het einde van de dag schade gekregen. Via de site vragen ingevuld om te melden, waarna het advies gegeven werd om een bepaald telefoonnummer te bellen. Dit bleek echter een alarmnummer te zijn en er werd gevraagd om de volgende dag te bellen. Waarom wordt dit niet duidelijk gemaakt op de site? Volgende ochtend gebeld, maar het duurde erg lang voor ik iemand aan de telefoon kreeg. Daarna was de schade snel gemeld en de vervolgstappen duidelijk.

Het is geen verkeerde keuze geweest om gebruik te maken van de diensten van Independer. Ik ben er tevreden mee en de prijs valt mee. Prima verzekeringsmaatschappij. Overzichtelijke polisvoorwaarden. Geen addertje onder het gras.

Mijn verzekering zegt dat ik recht heb op schade vergoeding. Tegen partij rijd achteruit tegen mij aan, van uit een parkeer vak. Tot mijn verbazing claimt de tegen partij mij, voor 800 euro, waarop ik de mijn verzekering bel, en nu zeggen ze jammer dan wij kunnen niets voor u doen. Ze betalen liever dan te moeten werken.

heb schade gemeld maar niets meer gehoord alleen of dit formulier in wil vullen

afhandeling schade aan geparkeerde auto duurde veel te lang (ook al was de tegenpartij in Duitsland verzekerd) en Independer was niet actief met schadegeval bezig (geen bericht van Independer over de voortgang; pas na een mailtje van mij kwam antwoord)

Ik ben eerst naar een schadegarant garage verwezen. Deze kon mij pas na 17 juli helpen als ik al met de auto in Frankrijk zit. Autoschadebedrijf Waddinxveen kon mij wel meteen helpen. Ik weet dat het mij mijn eigen risiko kost, want dat is over de telefoon en via de mail gemeld. Op het formulier aangegeven dat ik bij de schadegarat niet terecht kon en daarom naar deze garage ben gegaan. De garage neemt contact op voor een expert. De vrouw aan uw kant weigert een schadeexpert te sturen omdat ik volgens haar eerst met haar contact moet opnemen om voor de derde keer te horen welke slechte kanten zitten aan een niet schadegarant garage. Daarmee komt uiteindelijk mijn vakantie toch nog in het geding. Belachelijk, dat als zij nogmaals met mij wil spreken, zij niet contact met mij op wil nemen, maar ik via de garage moet horen, dat ik eerst contact op moet nemen anders komt de expert niet. Dat is gewoon chantage en voor mij moeilijk te verteren.

Zeer prettig kontakt. Daarnaast ook zeer snelle reactie op de schade door te mailen dat het schade formulier is ontvangen en wat de vervolg stappen zijn. Heel helder…

tegenpartij was door de verzekeraar niet te achterhalen

als ik ga veranderen dan is de reden dat zij de duur worden ten opzichten van andere verzekeringen.

prima geholpen, was enige onduidelijkheid en werden daar over gebeld, en een en ander is keurig uitgelegd.

Een steentje tegen de ruit en meteen een barst, dus gebeld met Carglass, een afspraak gemaakt en zij hebben het verder geregeld met Independer. Ik moest alleen eigen risico betalen. Handig en snel geregeld allemaal.

wat mij ergert is dat als je belt over je schade dat je elke keer een andere medewerker aan de lijn krijgt ,en je elke keer jou verhaal opnieuw moet uitleggen.

Aan de telefoon werd ik prima geholpen en werd verteld wat de gevolgen waren van de schade die ik bij iemand anders heb veroorzaakt. Als het onder de 400 euro was zou ik het zelf kunnen betalen en anders zou mijn premie omhoog gaan. Dit afgewacht maar verder niks meer van gehoord. Ik neem aan dat het prima geregeld is. Er mag wel wat meer duidelijkheid via de post komen over de afloop van de schade.

Was eerst sceptisch om over te stappen, maar al na enkele ervaringen super tevreden!

Met een paar muisklikken wandel je door het menu heen en kun je precies zien wat de beste verzekering voor je is. ook het onderling vergelijken van de alternatieven, bespaart je een heleboel leeswerk

De afhandeling was zeer traag. Het heeft vele weken geduurd voordat een expert kwam kijken. Ik moest nogmaals navraag doen na 6 weken. Ze waren het formulier kwijt en moesten opnieuw langs komen. Daarna nog eens 6 weken geduurd. Belachelijk traag!

Inepender is een mooie uitvinding, waarbij je snel en goed geïnformeerd wordt over de mogelijkheden.

Idiaal dat de groene kaart een pasje is. Gemakkelijker mee tenemen in je portomonnee. Sinds kort heb ik mijn auto hier laten vezekeren dus veel ervaring heb ik niet. Maar wat ik wel kan vertellen, dat je snel verzekerd bent als je je inschrijft via internet. Was binnen 1 dag al verzekerd.

Afhandeling/dokumentatie is allemaal ok. Waar ik niet tevreden over ben is het niet overnemen van de schadevrije jaren van de 2e auto. Ik ben het hier nog steeds niet mee eens. Daarnaast de prijsverhoging na het eerste jaar van 10% voelt ook niet goed.

Ik heb tot nu toe nog geen aanspraken hoeven maken op mijn verzekering, dus over de afwerking kan ik niets zeggen.

Goede maatschappij, die niet moeilijk doet en haar verplichtingen nakomt.

Ik ben ingestapt vanwege de gundtige prijs en de goede voorwaarden. Volgend jaar ga ik opnieuw vergelijken en mogelijk overstappen.

Eerste schade afhandeling is keurig en snel afgehandeld

Had graag van te voren een melding gekregen over de huidige (oude) verzekering. Nu kwam ik er te laat achter dat deze nog tot en met Jan. 2013 geldig is. Ik heb nog niets gehoord, maar ik zal nu wel dubbel verzekerd zijn.

Snelle en geheel bij deze tijd passende service en voor een correcte prijs.

het is de goedkoopste die er is en makkelijk te overzien.

Goede autoverzekering afgesloten via Independer maar 10 procent premieverhoging na 1 jaar vind ik veel te veel.

Goudse verzekeringen; goede prijs/kwaliteitverhouding. Snelle afwikkeling.

Had graag "Goudse Aanvullende voorwaarde G2011" toegestuurd gehad

De echte test of ik tevreden ben zal blijken bij een onverhoopte schade

of zich zelf vindt de verzekering prima. geen opmerkingen voor de rest

Ik had de andere dag nog een nieuwe voorruit en was daarmee zeer tevreden. Het eigen risico werd tot de helft teruggebracht omdat ik een garage koos die door Independer werd voorgesteld. Ook met die garage was ik tevreden

De auto kon tegen een redelijk tarief en met weinig gedoe afgesloten worden

Het heeft even geduurd voordat er gereageerd werd op de email van de schademelding, maar vanaf het moment dat het opgepakt werd verliep het prima. Wat ik aanvankelijk miste wae even een bevestiging van de melding en concrete informatie over de verdere gang van zaken. Uiteindelijk is alles goed voor elkaar gekomen, en ben ik zeer tevreden.

Had mijn premie tijdelijk gestopt, net betaaald en kon gewoon 3 weken kosteloos rijden na het heractiveren omdat ik net betaald had dus, wordt het er gewoon gelijk afgetrokken, beetje jammer!

De korting op een verzekering van de eigenaar van deze site, waardoor deze op de eerste plaats kwam, was wel erg doorzichtig.

gelukkig niet vaak nodig gehad maar ben zeer tevreden over de werkwijze tot nu.

In november bij goudse een online pakket afgesloten in december ondanks premie betaling een brief van rdw gekregen voor on verzekerd rondreiden goudse ging dit regelen in januarie voor mijn man en mij allebei een bekeuring van 386 euro gekregen voor niet verzekerd te zijn en de goudse geeft hier niet voor thuis nu 3 weken later en aangehouden door politie en een voertuig is ingevorderd tot deze verzekerd is was dus nog steeds niet verzekerd ondanks wel premie betaling! Deze verzekering zeker niet aanschaffen administratie is daar een zootje!

super afgehandeld werden meteen de volgende dag meteen gemaild dat het onder stom schade viel echt super

Na telefonisch contact te hebben gehad met de schade-afdeling, werd mij gevraagd een mail op te maken met een duidelijke schets van het incident. Dit is tot heden nog niet opgepakt noch gecommuniceerd met mijn rechtsbijstandverzekering. Dit concludeer ik omdat er niets naar mij hierover gecommuniceerd is en er geen contact is opgenomen met mij vanuit de rechtsbijstand. Het nadeel hiervan is dat ik de auto de hele week voor de deur heb staan. Dit op advies van Independer i.v.m. de schade expert. Ik denk persoonlijk dat het proces sneller kan zodra de schade is vastgelegd door een expert. Voor mij geval kan ik de auto dan gebruiken en het proces om de schade te verhalen direct starten.

De prijs was al scherp, nu er schade was zeer snel en vakkundig geholpen. Er zaten mensen met verstand van zaken; als je niet of nauwelijks schade aan de hand hebt gehad is dat heel prettig. Doe dit niet dagelijks, zelfs niet jaarlijks!

Vakinhoudelijk kundig en uitermate vriendelijke en invoelende medewerkers. Toppie!

de verzekering heeft me goed geholpen, met de auto ben ik terug moeten gaan omdat het stadslicht nog stuk was. (controle?)

Goede professionele schadeafwikkeling. Totaal geen problemen ondervonden. Schade is vervelend maar deze afwikkeling zorgt ervoor dat je dat snel vergeten bent.

kon me al niet eens meer herinneren dat ik schade had gemeld

de afwikkeling administratief prima. de garage abs boekhorst arnhem velp ben ik zeer ontevreden over, de auto was klaar krijg ik een auto mee , moet ik zelf concluderen dater geen rubber in de deur zit. Dan is hij dus niet klaar lijkt mij, antwoord was oh ja dat rubber hadden we niet, ik denk dan waarom vervang je de deur niet als je alle spullen hebt, maar ja de leenauto was zo’n barrel dus ik heb 2 weken zonder rubber gereden wat niet prettig is en niet eens excuses. En mijn achteruitrijsensor werkte ook niet meer, sinds ik mijn auto terug had. Na wat discussie zouden ze dat ook in orde maken.

Maatschappij bleek de 2 schades doorelkaar te halen daardoor veel heen en weer gemaild en heeft alles heel lang geduurd, zelfs met dreiging de claim niet meer te behandelen. Advies gegevens schade door 1 persoon te laten afhandelen en niet telkens van een andere persoon mail over een schade te ontvangen.

Zeer snelle reactie en prima telefonische bereikbaarheid. Deskundig op weg geholpen.

ervaar uitgekeerde schadbedrag als veel te hoog tov de werkelijke schde. Daarbij is terugval bij de Goudse Verz van 14 naar regel 8 voor de no-claim echt heavy

Bij het afsluiten van de verzekering via Independer kreeg ik duidelijk en goed advies aangaande de beschikbare mogelijkheden. uiteindelijk heeft dit geleid tot een passende verzekering voor een goede prijs.

eenzijdige schade na storm 10 dagen terug auto staat nu al ter reparatie en alles geregeld buiten ons om . geen werk dus en dat voor die prijs

Door omstandigheden en mijn leeftijd, kon bij niemand een verzekering afsluiten. Dus geb ik bijnageen korting op de premie. Ik rijd echter nog geen 10.000 km per jaar. Dus de premie is buitensporig hoog. Independer kan ik wel aanbevelen, maar met de verzekeringsmij heb ik moeite.

je hoeft alleen maar een telefoontje te plegen en Independer neemt de klacht serieus en geeft toestemming om de schade te laten verhelpen bij de schade hersteller, die bij hun is aangesloten

alles ging heel vlot en goed inlichtingen wij zij zeer goed te vreeden

Goede maatschappij en nog geen problemen mee gehad.

Het oversluiten via Independer verliep zeer soepel als in tijdig en volledig. Nu maar hopen dat ik geen beroep hoef te doen op mijn nieuwe autoverzekering bij de Goudse! (14 schadevrije jaren)

Helaas is de schade afwikkeling met veel administratieve fouten verlopen. Auto is sinds April jl niet meer in bezit en zit nog met de nasleep. Geen enkele voortgang en zeeeer weinig update tussentijds.

Schadeafhandeling geen mening. Ik heb dit niet meegemaakt

Nooit gedacht dat een verzekering afsluiten zo snel kon. Had me voorbereid op veel langere procedure maar dat was helemaal niet nodig.

efficient en duidelijk, helder opgezette vergelijkingen, maakt een keuze maken een stuk makkelijker en dat in minder tijd.

Prima prijs (79,-) gezien mijn situatie (verleden met pittig grote schade), snel afgesloten en geen gezeur gehad. Ik heb de afhandeling van schades of andere verzekeringskwesties gelukkig nog niet bij de hand gehad.

hetenige wat ik moest doen was het invullen van het schadeformulier en het maken van een afspraak bij een schadeherstelbedrijf. verder had ik er geen omkijken naar.

Eenmaal afgesloten ben ik weinig met de verzekering bezig geweest. Het verschil met de oude autoverzekering was enorm

Premies en voorwaarden zijn goed in overeenstemming

alleen premie betaald,en geen schade maar je kan niet zonder

gelukkig verzekering nog niet nodg gehad dus geen ervaring wat betreft het afhandelen van schades.

Verzekeringsmaatschappij met lekker snelle digitale communicatie en service

goede samenwerking met verzekering en klant,en een snelle afhandeling. zeer goed aan te bevelen. En ook nog prijs vriendelijk,wat de premie betreft.

Keurig te woord gestaan en binnen enkele dagen bercht dat de auto naar de garage kan voor reparatie. Prima

Hierbij wil ik jullie de complomenten geven over de afwikkeling van de schade en de behulpzaamheid van de Goudse echt prima. Alleen was het jammer dat bij een andere autoverzekering de verzekering niet was door gemeld bij het RDW. Na een telefoontje wel snel opgelost.

De toekomst moet nog uitwijzen, nog vrij recent afgesloten.

Bij melding schade vrijdagmiddag was de hele schadeafdeling niet bereikbaar. Bleek een teambuildingdag te zijn. Zorg dan wel dat er een persoon aanwezig is voor de klanten. Bij de Goude Verz. hebben ze mij toen uitstekend geholpen

Ik had voor- en achterschade aan de auto (kettingbotsing) buiten mijn schuld. De claim is in bijzonder korte tijd afgehandeld en de informatievoorziening was daarbij perfect. De schade is naar mijn volle tevredenheid afgehandeld.

Ik werd snel geholpen en goed op de hoogte gehouden van de voortgang. Bij de Goudse kan ik nog een no-claimbeschermer afsluiten.

Prijs-kwaliteit, Snelheid en gemak van afsluiten heeft erg veel indruk op mij gemaakt.

jammer dat ik in een korte tijd 2 schades had daardoor veel miscommunicatie en te vaak verschillende personen bezig met schades, beter 1 persoon 1 schade te laten afhandelen. Door deze miscommunicatie is de afhandelingstermijn veel later geworden ben ik van mening.

Geweldig behulpzaam! De dame aan de telefoon gaf duidelijke uitleg over de (te nemen) acties en nam rustig de tijd voor mij. Hierdoor was alles in 1x helder.

Kan er weinig over zeggen, heb de verzekering gelukkig niet nodig gehad.

Ik heb de autoverzekering ruim een jaar en het enige contact is geweest het afsluiten van de verzekering via internet en het betalen van de premie dus eigenlijk kan ik geen oordeel geven.

Bij sommige onderdelen is verzekering van eigen risico niet mogelijk. Dat bleek achteraf. Alles geregeld verder via dealer. Prima verlopen. Geen problemen.

Alleen in het weekend is de bereikbaarheid slecht. zeer lange wachttijd.En ze kunnen je helaas niet helpen.

Ik heb een keer een parkeerschade gehad en daarbij hebben zij mij goed en snel geholpen zonder verlies van mijn no-claim wegens mijn no-claimbeschermer.

Snelle en goede afwikkeling van de auto schade.

schade die ik 1 jaar geleden had kon men geen info meer geven

zeer tevreden, ondakns dat het lang duurde alvorens het ruit is geleverd

Na een hagelbui deukjes in dak en motorkap van de auto. De schade is keurig hersteld en door dat bedrijf direct met De Goudse afgehandeld. Independer zorgde voor informatie over de afhandeling per e-mail.

Ik ben nu tot tweemaal toe in de steek gelaten door de verzekerinsmaatschappij. Ja, u heeft geen rechtsbijstand aangevinkt hè?! Zoek het dan maar fijn uit met uw schade.

had snel polis in huis,duidelijk en goede prijs!

kort maar duidelijk in handelingen en informatie

u heeft er maar liefst 1 jaar over gedaan om dit af te handelen.

Betaal wel elk jaar meer premie terwijl ik nog nooit een schade heb gehad of andere declaratie sinds mijn aanmelding bij de Goudse, terwijl ik dacht door jaarlijkse stijging van de no-cleam korting dat de premie lager zou worden!

Prima verlopen. Snel en duidelijk. Wel enkele overbodige vragen moeten beantwoorden, die het proces hebben vertraagd.

Verzekering was zo afgesloten en geen moeilijkheden gehad.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen