Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. Vergelijk hieronder eenvoudig jouw autoverzekering en bespaar direct op de premie.

usp1

Vergelijk

Vergelijk autoverzekeringen gemakkelijk en snel via de vergelijker hierboven

usp2

Kies

Kies de gewenste dekking en ga direct voor de beste deal voor jouw auto

usp3

Bespaar

Sluit de autoverzekering online af, bespaar op de premie en rij veilig rond

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Bij ons vergelijk je o.a. deze verzekeraars:

unive
ohra
centraal-beheer
aegon_198x58
fbto_198x58
ditzo_198x58

Autoverzekering dekking vergelijken

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je kiezen uit drie dekkingen; WA, WA Beperkt Casco en WA Allrisk. De WA dekking is verplicht voor iedereen die een auto bezit.

WAWA Beperkt CascoWA Allrisk
Schade aan anderenSchade aan anderenSchade aan anderen
DiefstalDiefstal
InbraakInbraak
RuitschadeRuitschade
Schade door brand of stormSchade door brand of storm
Botsing met een dierBotsing met een dier
Schade door eigen schuld
Vandalisme

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking is er ook aantal aanvullende dekkingen. Deze kun je afsluiten, maar zijn niet verplicht. Je kunt vaak kiezen uit:
 • no-claimbeschermer
 • schadeverzekering inzittenden
 • ongevalleninzittenden
 • rechtsbijstand
 • pechhulp

Welke autoverzekering past bij mij?

Welke dekking je kiest, hangt van jouw auto af. Koop je een auto van een aantal jaar oud? Dan volstaat een WA of WA beperkt casco dekking. Vaak wordt alleen voor een Allrisk dekking gekozen bij een gloednieuwe auto of een auto met een hoge waarde. Bij het uitkeren van schade kijkt de verzekeraar namelijk naar de waarde van de auto. Heb je een oude(re) auto, dan krijg je minder terug. Ook als je een hoge premie betaalt. Kies daarom niet zomaar voor een hoge dekking. Daarnaast hangt het er vanaf hoeveel risico je wilt en kunt lopen. Vind je het fijn om een lage premie te betalen en niet erg om bij schade zelf te moeten betalen? Ga dan voor de goedkoopste autoverzekering met een WA dekking. Loop je liever minder of geen risico? Dan kies je voor de WA Beperkt Casco of Allrisk dekking, tegen een hogere premie.

Autoverzekering bespaartips

We snappen dat je niet teveel premie wilt betalen. Daarom een aantal handige tips om te besparen op de premie:

 1. Vergelijk de autoverzekering ieder jaar
 2. Kies niet zomaar een uitgebreide dekking
 3. Betaal kleine schades zelf, zodat je geen schadevrije jaren verliest
 4. Kies voor een (hoger) eigen risico in ruil voor korting op de premie

Goed om te weten

 • Verzekeraars zijn niet verplicht jouw aanvraag te accepteren.
 • Word je niet direct geaccepteerd, dan krijg je vaak een voorlopige dekking. Hiermee mag je de weg op en ben je verzekerd.
 • Je bouwt schadevrije jaren op zodra jouw auto op naam staat.
 • Ieder jaar zonder schade, is een schadevrij jaar. Hoe meer je er hebt, hoe hoger de korting. 
 • Als je overstapt van verzekeraar, dan dien je zelf de oude polis op te zeggen.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond 
 • Totaalbesparen
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 3 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 24 september 2021

Laatste klantbeoordelingen

Iemand rijdt tegen mijn oude auto aan waarde auto 1450 euro, schade 1800 dus totaal los, expert zegt u krijgt 1000 euro met behoud van wrak. Auto rijdbaar gemaakt voor 600 euro. Maar de Hema keert niets uit, het wrak moet weg, stond in de kleine lettertjes, fijn waar vindt ik een nieuwe auto voor400, ik zeg aller verzekeringen op ,mail beantwoorden ze ook nooit, nooit meer hema😡

Na verzekerd te zijn sturen ze weken later een mail van een checkup. Maar dan met een rare mail 5.0 acceptatie. Het kwam ook in mijn spam terecht. En de vragen die ze stelden hadden ze al. Naam van de bestuurder. Maar ook een kopie van het kentekenbewijs. Omdat wij het mail niet gezien hadden was de auto niet meer verzekerd en konden ook niet verder gaan met Hema. Ook niet meer in de toekomst. Wat slecht is dit. Dit hadden ze ook gewoon kunnen vragen bij de aanvraag. Ik zou ze niet aanbevelen.

Begin niet aan deze zware oplichting, je betaald een klein vermogen maar als er iets mis is zoals het krot wat wij hebben gekocht. Dan zit je diep in de koeienprut. Deze oplichters zijn alleen maar voor de garage vandaar dat alle bedrijven deze zo graag hebben. Het feit dat ze zoveel macht hebben is dan ook helemaal niet goed, je kan alleen bij dit ellende bedrijf terecht om je gelijk te behalen. Maar ik kan je garanderen dat je kansloos bent als het een serieus probleem is. Het feit dat gedrocht van een auto meer dan 2,5 jaar bij garages heeft gestaan om te trachten het probleem op te lossen spreekt boekdelen. Daarna werd het mij geleverd met alweer de melding dat het opgelost was. Door Corona kan ik dus ook niets meer doen en is het verjaard, want je gaat niet honderden kilometers voor niets rijden, zeker niet als je geen doel hebt wat nut heeft. Het besluit om de garage alweer een kans te geven terwijl mijn echtgenote stervende was maakt het des te erger dat het die vreselijke arrogante figuren geen ruk uit maakt dat het ons klauwen met geld kostte en de garage er dood leuk mee weg komt. Voor mij betekent een verzekeraar een onbetrouwbare partij die altijd voor de grootste winst gaat voor henzelf. Het feit dat ik eerst wel vertrouwen had in bovag is echt helemaal verdampt, het betekent helemaal niets. Je kan er donderop zeggen dat ze vrijwel altijd de garage houder helpen, want die gasten smeren jou tenslotte die bagger verzekering die van 0 tot gene waarde is aan jou voor duizenden euro’s. Dat je jezelf daarmee voor de gek houd is voor mij een feit, het zijn charlatans en een fake instantie, ik kan niet begrijpen dat dit oplichters bedrijf zoveel waarde krijgt toebedacht. Want ik kan je garanderen dat je in 98 van de 100 gevallen echt die duizenden euro’s voor jan met de korte achternaam betaald. En als het er echt op aankomt is er een hele grote kans dat je verliest. Het feit dat de tegenpartij met zijn zus die toevallig ook nog eens een advocaat belangrijker en letterlijk de aan mij toegewezen steun als een stuk vuil behandelde vergeet ik ook nooit meer. Het is een schande dat verzekeraars zoveel macht hebben, en dan de mindere in hun ogen maar naar de hel wensen. Schandalige en schotferige maar voor arrogante ……. vul zelf in wat ik daar allemaal wil neerzetten ja heel wat kracht termen. Begin er niet aan je gooit duizenden euro’s naar die oplichters en hebt geen enkel recht.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen