Verzekeraars van Nederland

De meest bekeken verzekeraars in de maand januari zijn:

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

In Nederland zijn diverse verzekeraars actief. Op deze pagina vind je een overzicht van deze verzekeraars. De grootste verzekeraars in Nederland zijn Achmea, VGZ, ING, CZ en Menzis. Als je op de naam van een verzekeraar in onderstaande lijst klikt, zie je welke verzekeringen deze verzekeraar aanbiedt. Daarnaast vind je algemene informatie over de verzekeraar, zoals beoordelingen van klanten en de contactgegevens.

Verzekeraars die zijn overgenomen

De laatste jaren zijn er veel verzekeraars overgenomen. Dit zijn onder andere:

 • RVS Verzekeringen door Nationale Nederlanden
 • Delta Lloyd door Nationale Nederlanden
 • Generali door ASR
 • Nuvema door de Lifetri Groep
 • Zelf.nl door Nowgo

Top 10 grote verzekeraars in Nederland

Hieronder vind je 10 grote verzekeraars die op dit moment in Nederland actief zijn.

 1. Achmea
 2. Univé en VGZ (voorheen UVIT)
 3. CZ Groep
 4. ING
 5. Menzis
 6. Aegon
 7. SNS Reaal
 8. Allianz
 9. ASR
 10. Nationale Nederlanden

Op onze website vind je alle verzekeraars op een rij met beoordelingen en ervaringen van andere mensen. Ontbreekt er volgens jou een verzekeraar? Laat het ons weten via info@zeker.com.

Wat is een verzekeringsmaatschappij?

Een verzekeringsmaatschappij of verzekeraar is een financiële organisatie die verzekeringen verkoopt. Wanneer men een verzekering afsluit dan zorgt de verzekeringsmaatschappij ervoor dat een bepaald risico is gedekt. Bij schade keert de verzekeraar dan een bepaald bedrag uit. In Nederland zijn er verschillende soorten verzekeringsmaatschappijen. Hieronder lees je meer informatie over de verschillen.

verzekeraar

Schadeverzekeraars

Schadeverzekeraars bieden dekking om een bepaalde schade te verzekeren. Denk hierbij aan een schade aan je auto of aan je woonhuis. Een autoverzekering, inboedelverzekering of opstalverzekering zijn voorbeelden van schadeverzekeringen.

Zorgverzekeraars

Er zijn in Nederland verschillende verzekeringsmaatschappijen die zorgverzekeringen aanbieden. Dit noem je zorgverzekeraars. Een aantal bekende zorgverzekeraars zijn Ditzo, CZ, Zilveren Kruis en Bewuzt. Een basis zorgverzekering is in Nederland. Een aanvullende zorgverzekering niet.

Levensverzekeraars

Levensverzekeraars bieden dekking bij overlijden. Er zijn in Nederland niet meer zoveel verzekeringsmaatschappijen die dekking bieden voor overlijden. Een aantal bekende levensverzekeraars zijn Yarden, Monuta, Dela, Ardanta.