Dierenverzekering

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten, die als huisdier gehouden worden.

Wat is een dierenverzekering?

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten, die als huisdier gehouden worden.

Waarom een dierenverzekering?

Mocht uw huisdier iets overkomen dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de rekening van de dierenarts.

Wat kost de verzekering?

De premie is voor katten afhankelijk van de leeftijd van de kat. De premie voor honden is afhankelijk van het ras (samenhangend met het volgroeide gewicht) en de leeftijd. Na elke contractsperiode van vier jaar wordt de premie opnieuw vastgesteld op basis van de leeftijd van uw huisdier op dat moment.

Wat is er allemaal gedekt bij een dierenverzekering?

De ziektekosten van uw huisdier die gemaakt worden in Nederland. De dierenverzekering vergoedt o.a. het honorarium van de dierenarts; medisch noodzakelijke opnamen en behandeling (inclusief operaties en narcose); noodzakelijk onderzoek ter vaststelling van een aandoening of letsel door ongeval; in Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen; (hulp)middelen zoals verbandmiddelen en implantaten. De overige dekkingen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden. Bij declaraties kan een eigen risico gelden. Vaak is de maximale vergoeding per huisdier beperkt tot een bepaald bedrag per verzekeringsjaar.

Uit welke verschillende dekkingen kan ik allemaal kiezen?

De dierenverzekering kent geen ingewikkelde modules en aanvullende verzekeringen. Naast de basisdekking die de meest voorkomende ziektekosten en medische ingrepen vergoedt, kunt u de verzekering veelal uitbreiden met aanvullende verzekeringen, zoals:

  • crematie
  • sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit