Stottertherapie kan voor zowel volwassenen als kinderen een uitkomst hebben indien men een spraakgebrek heeft. Dit kan zijn een angst bij het spreken of een niet vloeiende spraak. De logopedist ofwel stottertherapeut, kan je hierbij helpen dit probleem op te lossen of te verminderen.
Let op, niet iedere logopedist is een stottertherapeut! In veel gevallen kan men direct terecht bij een logopedist voor een stottertherapie. Echter dient de logopedist zich te specialiseren tot een stottertherapeut om de gewenste behandeling te bieden voor iedere zorgvrager. Hierbij kunnen zij verschillende methodes gebruiken die uitkomst kunnen bieden bij het stotteren.
Stottertherapie wordt volledige vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Wel dient er een verwijzing te zijn van de huisarts of een medisch specialist. Ook dient de logopedist gecontracteerd te zijn door de zorgverzekeraar, anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn. Controleer dit dus alvorens men gebruik maakt van een stottertherapeut.
Dat de stottertherapie in het basispakket valt, betekent overigens wel dat men het eigen risico aanspreekt indien men hier gebruik van maakt. Ofwel indien jij verder nog geen kosten heb gemaakt dit jaar, dan dien je ten alle tijden je eigen risico als eerste te gebruiken voor je zorgkosten.
Weet jij vooraf of jij hier volgend jaar gebruik van gaat maken? Dan is het verstandig om het eigen risico niet vrijwillig te verhogen voor het volgend jaar.
Verzekeringen