Flebologie vergoeding 2024

Veel mensen zijn niet bekend met het woord: Flebologie, dit is een behandeling van ziektes aan aderen zoals spataderen. Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking (25%) heeft hier klachten van. Een deel van deze patiënten kan dan ook in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het basispakket onder bepaalde voorwaarden.

vergoedingen flebologie

Vergoeding flebologie vanuit het basispakket

Flebologie wordt enkel vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed indien er sprake is van een medische noodzaak zoals:

  • Duidelijke klachten aan de benen met verkleuring en slecht genezende wonden en / of vochtophoping
  • Ernstige afwijkingen in de doorsnede van de aderen van het been.

Voldoe jij niet aan bovenstaande eisen en wil jij alsnog een behandeling voor je spataderen? Dan is het mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor deze klachten.

Vergoeding flebologie vanuit de aanvullende zorgverzekering

Vanuit de aanvullende zorgverzekering zijn er een aantal zorgverzekeraars die hiervoor een vergoeding bieden. Echter is het wel zo dat deze vergoeding vaak niet opweegt tegen het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering voor alleen dit onderdeel. Maak daarom vooraf goed de rekensom of dit voor jou wenselijk is om af te sluiten of juist niet.

Voor de zorgverzekering van 2024 zijn er slechts 2 aanbieders:

Zorgverzekeringen vergelijken?

Wil jij kijken welke polis dit jaar de goedkoopste zorgverzekering heeft die aansluit op jouw wensen? Start dan nu direct met het vergelijken van je zorgverzekering via onze zorgvergelijker.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 17 november 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 30 november 2023