Bewuzt Zorgverzekering

★★☆☆☆ 4.6/10 (93 reviews)

Logo verzekeraar Bewuzt

Bewuzt is de nieuwe online zorgverzekering die begrijpt dat je zelf wilt kiezen voor de zorg die je denkt nodig te hebben en niet teveel wilt betalen.

Voordelen van Bewuzt:

 • Keurmerk Independer.nl
 • Korting bij meer opties
 • Met de kwaliteit van Coöperatie

Zorgverzekering Bewuzt 2022

Ben je op zoek naar de Bewuzt zorgverzekering voor 2022? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of Bewuzt de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij Bewuzt een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2022 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen Bewuzt zorgverzekeraar

 • Betaalbare aanvullende opties tand, fysio, buitenland en alternatief
 • Stapelkorting: meer opties = meer korting
 • Snelle uitbetaling van declaraties via de app

Basisverzekering Bewuzt (2022)

Bij Bewuzt bieden ze een goede basisverzekering. In Nederland is deze verplicht. Wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid.

Aanvullende zorgverzekering Bewuzt

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de Bewuzt zorgverzekering 2022 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • Bewuzt fysio goed
 • Bewuzt fysio beter
 • Bewuzt Buitenland

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering Bewuzt

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2022. Dit doe je met een Bewuzt tandartsverzekering. Bewuzt biedt hiervoor;

 • Bewuzt Tand Goed
 • Bewuzt Tand Beter

Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie Bewuzt 2022

Hieronder vind je de premie van Bewuzt. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2022.

Jaar Restitutie Natura Budget
2022 € 114,90
2021 € 110,90
2020 € 107,95
2019 € 105,95
2018 € 101,35
2017 € 99,15
2016 € 92,00
2015 € 85,00

Eigen risico Bewuzt 2022

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2022 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2022.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Bewuzt Zorgverzekering

De Bewuzt Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 december 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Naturapolissen’.

De Bewuzt Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De Bewuzt Zorgverzekering is op 10 december 2013 door hoyhoy.nl beloond met de Bronzen hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2014.

De Bewuzt Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 december 2012 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Basisverzekeringen’.

De Bewuzt Zorgverzekering is op 28 november 2012 door hoyhoy.nl beloond met de Zilveren hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2013.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Bewuzt Zorgverzekering

De bereikbaarheid als je een probleem hebt is super slecht lange wachttijden aan de telefoon. Schriftelijk duurt 2 dagen. Hun financiële afdeling is puin. Dubbele incasso of opstande facturen die reeds lang betasld zijn. Vraag je een overzicht krijg je een Excel bestand waar je niet uit komt. Weiger je te betalen sturen ze je naar een deurwaarder die net zo slecht is. Ze schromen niet om je bij CAK te melden. Mijn zaak is nu bij SKGZ. Blijf weg bij deze ballen tent.

Stay away from this insurer! All declarations I've submitted were not refunded. By now I could have taken a full package with a top class insurer for the same amount I have spent out of my pocket.

Slechte verzekering die geen vergoedings- maar afwijsbeleid heeft. Krakende automatisering waardoor klachten niet doorkomen. Als ze wel doorkomen worden ze gewoon niet behandeld zodat je ook niet naar de klachtencommissie kunt. Men is niet bereikbaar via mail of een webformulier. Helaas geen verzekering maar zakkenvullers die je beter links kunt laten liggen. Telefonische klantenservice net zo bot als het "beleid".

Ze sturen alles onterecht door naar incasso, nooit een zorgpas ontvangen nooit een rekening ontvangen. Dit zijn gewoon oplichters eerste klas. Regelmatig verhoging met 40€. Vanwege “te late betaling” er word nooit eennrekening gestuurd en na meerdere keren bellen word je van t kastje naar de muur gestuurd. Ik betaal maandelijks kiever meer dan dat ik bij deze honde verzekerd blijf! Als je klantecervise belt krijg je een of ander ongesteld wijf die ruzie thuis heeft en probeert af te reageren op je. JE BENT GEWAARSCHUWD VOOR DEZE BOEVEN!

Nog nooit zo asociaal behandeld! Ik ben al jaren verzekerd bij Bewuzt. Tot nu toe heb ik nooit echt problemen gehad met mijn gezondheid en daardoor heb ik nog weinig te maken gehad met Bewuzt. Helaas heb ik vorig jaar contactlensintolerantie ontwikkeld, waardoor ik gedwongen ben om een bril te dragen. Met mijn sterkte (-15 tot -16) kan ik slecht zien met een bril. De enige manier om weer volledig te kunnen zien is via lensimplantaten. Volgens de polisvoorwaarden vergoedt Bewuzt deze operatie deels in het geval van een sterkte vanaf -10 in combinatie met contactlensintolerantie. Na indienen van de aanvraag inclusief medische verklaring werd de aanvraag zonder veel toelichting afgewezen. Na telefonisch contact werd me verteld dat ik het opnieuw in moest laten dienen omdat ze meer informatie nodig hadden. Dit kon blijkbaar alleen via een nieuwe aanvraag wat dus weer een lange wachttijd betekende… Dit heb ik maar laten doen en na nog een maand wachten vandaag weer telefonisch contact gehad. Toen werd me verteld dat ze verder niet meer reageren op verdere aanvragen, dit omdat ze al een keer een brief hebben gestuurd en ze geen reden zien om dit te vergoeden. In dat geval is blijkbaar het beleid van Bewuzt om verdere aanvragen te negeren! Ook mogen/willen ze mij niet vertellen waarom ze niks vergoeden. Behalve dat de aanvraag volgens hun niet goed is onderbouwd. Maar wat niet goed is onderbouwd willen ze niet zeggen. Het was absoluut onmogelijk om me door te verbinden met iemand die wel over deze beslissing ging en deze dus wel toe kan lichten. Daarvoor moest de zorginstantie maar contact opnemen. Helaas weigert Bewuzt tot nu toe ook om aan hun een verklaring te geven. De medewerkster weigerde zelfs om haar naam door te geven, waarschijnlijk om verdere klachten te voorkomen. Ik ben nu al sinds december hiermee bezig en voel me nu genoodzaakt om maar contact op te nemen met rechtsbijstand. Jammer dat dit nodig is, maar hopelijk hebben ze dan wel het fatsoen om te reageren. Volgend jaar zeker een andere zorgverzekering!!!

Slechte communicatie en dubbele incasso's Heel vervelend moeilijk goede communicatie met medewerkers onduidelijke website wij zijn blij er vanaf te zijn.

Wat een slechte verzekering. Je moet van goeden huize komen om te krijgen waar je recht op hebt; met name de no-claimkorting (voor als je geen gebruik hebt gemaakt van aanvullende verzekeringen) wordt gewoon niet toegepast, alle communicatie ten spijt. Het premiebedrag is op geen enkele polis terug te vinden, dus, niet doen, deze verzekering.

Geld afschrijven waar ze niet toe gemachtigd zijn en niet terugstorten. Enige communicatie verloopt via een deurwaarder terwijl je in je recht staat!

Bij een tandartsbehandeling zijn fouten bij de behandeling gemaakt en in overleg gegaan om met een oplossing te komen. Tandarts heeft daarna rekening ingediend bij Bewuzt, die zonder bericht naar mij het betreffende geld van mijn rekening heeft gehaald en aan de tandarts betaald, dit terwijl ik geen tandartsverzekering heb. Bewuzt wou het niet terugdraaien, en toen ik het geld zelf liet terugstorten, kreeg ik (voor het eerst) te maken met een stalkende deurwaarder. Kortom geen communicatie maar soort van terreur. Later voor de goede vrede rekening (zonder oplossing) betaald en weggegaan bij de tandarts en Bewuzt. Om een lang verhaal kort te maken in mijn ogen goedkoop is duurkoop!

Wij zijn twee jaar klant. Ca 5x gebeld. Steeds snel contact en prima geholpen. Probleem met de apotheek werd na ca een half jaar na tevredenheid opgelost (wel 3x moeten mailen). Betalingen (met overzicht via de computer!) steeds correct. Onze ervaring is dus goed. Aanbevolen bij familie en vrienden.

Ik ben al een paar jaar bij Bewuzt en heb geen klachten.Als je mailt of belt krijg je snel antwoord terug.Alles gaat digitaal maar dat is geen probleem.

In totaal 2 jaar bij bewuzt geweest. Het eerste jaar konden wij gewoon naar onze eigen dichtstbijzijnde apotheek. Alles verder Okay, dis ook t tweede jaar wederom daar. Krijgen we ergens in april 2016 een mail dat ze met onze apotheek geen contract meer hadden. Van te voren totaal geen mail hierover gehad, want dan was ik zeker overgegaan naar een andere zorgverzekering. Heb bewuzt daarover gebeld, het was m'n eigen schuld zeiden ze. Ik had t zelf in de gaten moeten houden. Ik gebeld naar onze apotheker. Blijkt dat bewuzt het contact met onze apotheek 30 december 2015 opgezegd heeft. En dan vrolijk aan de telefoon naar mij melden dat ik daar zelf op had moeten letten. Slaat nergens op om dat niet eventjes zelf naar je klanten te melden. 1 dag voor t nieuwe jaar kijk ik niet meer naar wat er verandert in bewuzt. Dus 2017 ga ik naar een andere zorgverzekering.

Ik heb gedurende 2 jaar met mijn vrouw vrijwel dagelijks een bezoek gebracht aan de Daniel de Hoed kliniek in Rotterdam vanuit Brabant. Ik had vrije keuze om naar Rotterdam te gaan , ik heb regelmatig contact gehad met de help-desk , duidelijke antwoorden gekregen. Kan alleen maar zeggen dat ik correct geholpen ben.

Ze vergoeden weinig verschillende behandelingen, ze hebben geen app dus declareren is een gedoe, de declaratie gaat moeilijk via de site, er is geen duidelijk overzicht van je zorg kosten en het bellen naar de klantenservice is erg duur. Volgend jaar zo snel mogelijk naar een andere!

Klanten service niet bereikbaar. In de loop der tijd dat ik verzekerd ben (3 jaar) had ik nog wel eens vragen. Per telefoon sta je alleen maar in de wacht verder kom je niet. Per mail krijg je alleen antwoord als je dreigt om naar Radar te stappen, via de website krijg je alles naar je mail gestuurd en dat zijn alleen maar geautomatiseerde email dat met binnen 2 werkdagen contact met je opneemt want bij mijn nog nooit gebeurd is. Kortom als bij Bewuzt ooit de klantenservice nodig hebt dan zou ik zeggen vermijd deze dure zorgverzekeraar want ze zijn niet klantvriendelijk ingesteld.

They sent me now to pay a bill of 775,60 euro after 10 mounths of my visit to UMC Utrecht for just 30 minutes in the Hospital. I was there to ask for 1 medicine. They asked me if they can take a blood sample for me for a check and that was it. Nothing more! And they don't offer me even the pill I needed. (without treatment or other interventions, I payd 775,60 euro to Bewuzt for just a blood sample) . I feel very wronged and stolen by Bewuzt and UMC Utrecht.

Ben er sinds 1 januari weg en nog steeds blijven ze geld afschrijven Zeker 10 mails gestuurd geen antwoord gekregen Vorig jaar veel geduvel met ze gehad Het is geen aanrader En ze zijn compleet onbereikbaar!!

Gewoon een no nonsense verzekering. Ik heb een tandartsverzekering en niets te maken met codes en dergelijke van een tandarts/mondhygieniste.Gewoon 75% tot Eur. 500,00. Hoewel Bewuzt Eur. 10,00 duurder is geworden, toch gebleven omdat ze erg duidelijk zijn. En elk jaar kijk mijn verzekeringen na. Nota's indienen en binnen 5 dagen bericht en uitgekeerd. Zijn goed bereikbaar via mail en telefoon.

Erg slechte verzekering, niet bij gaan!!

Iedere keer gezeik met bewuzt. Lijkt heel mooi maar is 3x niks.

Niet doen! Zeer slechte verzekering. Zonder te vragen of te melden hebben ze bij mij en mijn partner de tandartsverzekering uit het pakket gehaald na de jaarwisseling. Hierdoor kregen we hele hoge kosten. Daarnaast is het een online verzekering en krijg he dus nooit een brief, zelfs wanneer ze een openstaande rekening (na 1,5 maand) doorsturen naar een deurwaarder. Als je vervolgens contact wil opnemen is dat onmogelijk omdat je minimaal 30 min in de wacht staat en als je dan eindelijk aan de beurt bent wordt de Hoorn op gegooid. Slechte service dus!

nog nooit zoiets meegemaakt, eerste 3 maanden door niet werkende website geen facturen, WEL aanmaningskosten.Na 6 maanden ontvang ik plotseling deurwaarder dwangbevel wegens openstaande facturen, Tijdens 9 tel. gesprekken verzekert bewuzt mij er van dat er GEEN openstaande posten zijn. Opnieuw deurwaarder. Na 8 maanden opeens een rekening van 838,- voor 10 minuten bloedprikken bij spoedeisende hulp via huisarts en ZES UUR wachten in het ziekenhuis ZONDER BEHANDELING NOCH DIAGNOSE. Ziekenhis zegt rekening van 527,- te hebben gedeclareerd waar ik 838,- voor moet betalen! Ze verschuilen zich achter NOREPLY mails. Aangifte gedaan en advocaat ingeschakeld.

Erg slechte service meegemaakt van deze verzekeraar door het niet ontvangen van post. Mijn partner en ik zijn sinds 2014 overgestapt naar Bewuzt en hebben hier ook gebruik gemaakt van declaraties (al dan niet automatisch). Mijn e-mailadres werd opgezegd en als verzekerde ben ik vergeten dit door te geven aan de verzekeraar en heb ik e-mail niet ontvangen; de verzekeraar kreeg wel non-delivery berichten binnen, maar verzaakte dit te automatiseren. De e-mail met daarin een factuur is dus ook niet ontvangen en dus werd de vordering uiteindelijk uit handen gegeven aan Incassodeurwaarders, zonder mij ook maar enige keer in te lichten per post, SMS of telefoon (alle gegevens waren namelijk verder WEL aanwezig en ongewijzigd). Na de eerste fysieke brief van het incassokantoor te hebben ontvangen uiteraard direct betaald. De smoes van Bewuzt waarom ze geen post, SMS of telefoontje hebben gepleegd: 'wij zijn een online onderneming'. Goedkoopste, tevens SLECHTSTE

mocht je een betaling missen dan waarschuwen ze je niet en laten ze het rustig oplopen met herinneringen (enkel via email) Ze sturen nooit een brief en die komt pas als je rekening zo hoog is dat er een plots een deurwaarder langs komt. Ik had 6 maanden geleden mijn normale maandelijkse kosten niet betaald en de maanden erna gewoon wel zoals gewoon. maar die ene maand liep op met extra kosten zonder dat zij mij even op de hoogte brachten,via een brief, van die ene gemiste maand. Stuurden wel een deurwaarder langs en dat is leuk in de kosten gelopen. Zo krijgen zij hun geld binnen.

1. Lastige complexe website met veel gekleurde toeters en bellen waarbij de belangrijkste informatie het beste verstopt zit en het "gejij" en "gejou(w)" blijkbaar normaal wordt gevonden. Bij dit taalgebruik foto's van vlotte jeugdigen in hun verplicht-vrije blauwgebleekte spijkerbroek, die mogelijk hun belangrijkste doelgroep zijn? 2. Ondoorzichtige polis vol mitsen en maren die in geval van een ongeluk e.d. slechts tot grote (financiële) ellende of teleurstelling achteraf kan leiden. 3. Geen prettig luisterend oor als je de lui belt, maar een betweterige snotneus die je niet uit laat praten.

Een vraag of klacht insturen is erg omslachtig , ook al ben je ingelogd , de webpagina vult niet automatisch je gegevens in en dat betekend dat je alle gegevens (sofinr., klantnr. naam, adres etc…) paraat moet hebben anders kan je niet verder. Als reden werd opgegeven dat dit logisch is omdat als je bent ingelogd iemand anders achter je computer kan zitten en pardoes een ongewilde klachten kan indienen… Ze willen dus niks van je horen of lezen want dat kost geld. De afhandeling van klachten is belabberd en ik kreeg emails waar niet serieus op mijn vraag of vragen werd ingegaan en ik (en mijn klacht) onprofessioneel "in de zeik werden gezet" door een medewerker klantenservice. Ook heb ik op andere vragen helemaal geen antwoord gekregen. Facturen verdwenen uit mijn lijst terwijl er duidelijk werd vermeld dat deze 3 jaar worden bewaard ; waarschijnlijk is dit met opzet gebeurd om mij op deze wijze een hak te zetten voor het sturen van de vragen en klachten.

Tevreden over verzekering,betaalbaar ,klantvriendelijk,duidelijk en digitaal. goede service,rekeninghoudend met je hulpvraag.

Waardeloos komen hun beloftes niet na, wil ik mijn rekeningen per post ontvangen, worden deze toch niet gestuurd. Kan niet inloggen heb ook geen sms, geen mobiel, maar dit interesseert ze niets. Wordt aangesproken met jij en jouw en de mails gaan nergens over. Weet nog steeds niet waar ik voor betaald heb en wil graag mijn rekening overzichten hebben.

Ik moet een score geven die ik niet weet, daarom heb ik maar 3 gegeven. Het enige contact wat ik heb is de betaling van de zorg premie. Dat gaat via de pc en is dus technisch prima geregeld, ter meerdere ere van de bergen geld die dankzij de markwerking heerlijk opgestapeld wordt maar niet de patient ten goede komt. Een belachelijke ontwikkeling. Ik ben gezond en merk alleen dat ik betalen moet. Dus is Bewuzt slecht of zeer goed? Ik zou het niet weten.

I changed to Bewuzt for the year 2015. They are sending me charges which are even not clear for what services they are charged. When I login to Bewuzt site the invoice does not specify the costs. Calling them is like speaking to a robot. The customer service lady I spoke to does not listen just repeating the same thing over and over. This company is charging very high cost comparing to my previous insurer and their customer service is terrible. I would not recommend this insurer to any of my friends. As soon as I can I will leave Bewuzt.

Heel erg slecht! Onduidelijk en ze komen afspraken niet na!!!!

Onbetrouwbaar, klantenservice is slecht geïnformeerd, de website zit vol met 'dode' links waardoor je niet voorwaarden of formulieren niet kan vinden. Mijn laatste aanvaring betrof de aanvraag van zittend ziekenvervoer, waarvan de machtiging in eerste instantie akkoord was. Een paar maanden later, bij het indienen van de declaraties, werd mij ineens verteld dat ze bij het zien van de declaraties toch niet meer akkoord waren. Met de declaraties was niets mis, maar de machtiging was bij nader inzien ingetrokken. Nou kan het natuurlijk zo zijn dat ik niet in aanmerking kom voor zittend ziekenvervoer, maar vertel me dit dan direct.. En kom later niet terug op je beslissing als het geld lijkt te gaan kosten en ik al een paar uur werk heb gestopt in het maken van de declaratie en aan verzamelen van stempels van de zorgaanbieders. Als kers op de taart verwijst de klantenservice me naar de website waar de voorwaarden staan beschreven. Maar als ik vraag of ze even met mij mee wil kijken waar ze dan staan, blijkt ze die zelf niet te kunnen vinden. Wel meerdere keren excuses gekregen van deze vriendelijke mevrouw, maar met het bedrijf Bewuzt ben ik helemaal klaar. Volgend jaar NIET weer.

Ik lees veel negativiteit, maar ik ben erg blij met Bewuzt. Alles gaat digitaal en daar ben ik persoonlijk erg voor. Echt al je gegevens zijn terug te vinden in Mijn Bewuzt en als je ze toch een keer telefonisch nodig hebt is er geen ellenlange wachtrij.

Heb door bewuzt een brief van een deurwaarder op de mat gekregen. Was mij van geen kwaad bewuzt !! Blijkt dat ik een betalingsachterstand heb waar mails over zijn gestuurd. Heb, voor zover ik het weet, geen mails gekregen. Nu moet ik deurwaarderskosten betalen !! Nu heb ik natuurlijk de deurwaarder betaald. maar het was fijn geweest als ik een briefje of belletje zou krijgen. Zou het ten zeerste afraden om bij Bewuzt een verzekering te nemen. Er wordt niet gewaarschuwd dat je iedere maand moet inloggen om er zeker van te zijn dat een spamfilter je niet met een deurwaarder opgezadeld zet. !!

Kreeg gisteren een brief van een Deurwaarder op de mat. Naar mijn weten heb ik alles netjes betaald. Vind het vreemd dat dit het eerste is wat ik zie met betrekking tot een nota die ik niet zou betaald hebben. Als ik moet betalen vind ik het best en doe ik het direct. Maar om een deurwaarder in te schakelen als 1ste middel vind ik ronduit onbeschoft !! Heb geen email, brief of telefoontje gekregen. Nee direct een gerechtsdeurwaarder !! Wat een slecht bedrijf !!

Totaal geen inlevingsvermogen in de klant/patient. Lange verwerkingstijd van een aanvraag. En je wordt aan lijntje gehouden en komen gemaakte afspraken niet na.

Het is bij Bewuzt zoals wel met meer verzekeraars: als een betaling niet is doorgevoerd gaat het grote graaien beginnen. Aanmaning en incasso en hop, het voordeel van een onpersoonlijke budgetverzekeraar is alweer verdwenen. Ik kies hier nooit meer voor. Het is mij sowieso een raadsel of er nog mensen werken bij dit soort verzekeraars. Volgens mij gaat alles met nullen en enen. Mensen zijn meer dan een cijfertje.

Ik heb er flink spijt van deze verzekering voor 2015 te hebben gekozen en ga zeker wisselen zodra het kan. Alle minpunten op een rij: — Ze zetten zichzelf in de markt als "modern" en "alles via internet regelen", maar de website werkt van geen meter. Emailen via de website werkt niet (sharepoint error) en terugmailen kan ook niet door diezelfde error. Dit is al maanden zo. Voor wat betreft ICT zijn ze dus helemaal niet zo modern en totaal incompetent. En dit zeg ik als programmeur. — Als de website niet werkt blijven er 2 dingen over: via de post of via de telefoon. Via de telefoon kost geld en de enige reden om bij deze verzekering te gaan is, omdat hij zogenaamd goedkoop is… Goedkoop is dus duurkoop. Dan maar via de post lekker "modern". — Van de administratie daar klopt helemaal niets. Ik kreeg ineens uit het niets een brief thuis over dat er specialistische zorg in het buitenland zou zijn aangevraagd. Verder geen vermelding waarover het gaat (vast zo'n "moderne" automatische brief). Kost waarschijnlijk weer een flink aantal uren van m'n leven om dit uit te vogelen. — De gecontracteerde zorg is waardeloos. Ik woon in het noorden van het land en de dichts bijzijnde plek waar ik heen kan voor het laten maken van een prothese ligt hier 3 uur rijden vandaan (heen en weer). Daar ga je met je "goedkope zorgkosten". Leuk dat ze goedkoop zijn maar als je om de haverklap 3 uur moet reizen om zorg te genieten is het dus duurkoop. — Ziekenhuizen en andere zorgverleners hebben geen idee hoe ze met gecontracteerde zorg om moeten gaan. Ze zijn overal vol in de overtuiging dat ik gewoon doorverwezen kan worden naar andere willekeurige zorgverleners, zonder dat dit ten koste gaat van m'n vergoeding. Dit is gewoon onzin, maar als je hier geen verstand van hebt laat je je zo ompraten en heb je vervolgens een dikke rekening aan de broek. Nog een reden om deze "goedkope" verzekering te mijden. Conclusie: ze zijn slecht bereikbaar, ze hebben hun ICT/website niet op orde, ze hebben hun administratie niet op orde, je kunt maar op weinig plekken terecht voor zorg en de communicatie is extreem verwarrend door alle slecht ontworpen automatisering. Waardeloze verzekeraar.

moest opeens een maand vooraf betalen, dus in januari twee maal de premie. kinderen werden pas na 3 maanden bijgeschreven. inoggen kan alleen met digi d, duren 0900 nr klantenservice. ik moet na 3 maanden 92,- betaald te hebben nu 14,- meer betalen omdat mijn kinderen niet gratis zijn. vindt ik echt schandalig op hun eigen site staat dat kinderen gratis zijn. dat dit bedrijf dat nog probeerd….. ook betalingen doen ze dubbel en op verschillende dagen.

Heel slecht,neem deze verzekering niet.Ik ben met mijn dochter in nov verleden jaar verhuist naar Duitsland.Vanaf die tijd al bezig met ze bezig via tel daardoor ook nog hoge rekeningen,en heb een klacht ingediend,en nog een gewone mail gestuurt.Maar helaas gebeurt er niks.Mijn dochter staat bij mij in deze verzekering.Dan neem ik aan dat ze de voledige papieren sturen,om deze inteleveren hier in Duitsland,maar nee,dat hebben ze niet gedaan,alleen van mij,dus ben ik al die tijd met mijn dochter onverzekerd.Wat dus strafbaar is.Plus dat ik vanaf nov al dubbel betaal aan bewuzt en de tussen persoonsverzekering.Niet dat ik het erg vind dat ik niet verzekerd ben,maar ik vind het wel erg dat ik wel moet betalen.Want ze vergoeden helemaal niks.Maar de wet is nou eenmaal zo,maar ik heb een wao uitkering,en hun zijn zeker strafbaar om mij zo aan en lijntje te houden.Ik kan niet eens naar de dokter,mits ik dat per direct betaal,dan wel natuurlijk,maar dat geld heb ik niet.Ik betaal al veel medicatie zelf.Ik heb geen milt meer,dus maak geen antistoffen meer aan,daar moet ik injecties voor krijgen,maar dat word niet vergoed,Dus ben ik een lopende bom.Ben niet veel niks weg uit dat klote land.En nog heb ik gezeik.Dus stuur mij de papieren op van mijn dochter,zo moeilijk is het niet.Zodat ik hier verzekerd ben,met mijn dochter.Jullie zien toch dat mijn dochter bij mij staat ingescheven?of ga terug naar school.En ik wil vanaf verleden jaar nov mijn gelf terug.Jullie zijn strafbaar,om elke maand weer opnieuw geld van mijn rekening af te halen,ik mag niet meer bij jullie verzekerd zijn.Ook ben ik er net pas achter dat er een altenative tel nr is mensen,dat is het nr wat gewoon achter het dure tel nr zit.Voor mij is dat te laat.0031881311311vanuit duitsland,vanaf ned 00 weglaten.Ook wil ik een schade vergoeding,voor mijn bel kosten,en schade die ik en mijn dochter hebben opgelopen,doordat we niet naar een dokter kunnen.Dat meisje kan slecht lopen vanwege haar knie.is erg verslechterd hierdoor,andere knie ook overbelast.Ze is nog zo jong,en zo beschadigd,en kan elk moment haar moeder verliezen.Jullie zijn geen mensen,maar beesten.Gaat alleen maar om het geld.stuur papieren op,en geld terug,en een schade vergoeding.klant nr van ijn dochter is 4275950100.ik heb zelf geen internet,dus ook geen mail.Kan ik namelijk niet meer betalen.Word dit niet zo snel mogelijk geregeld dan onderneem ik stappen.Ik ben altijd netje van betalen geweest,dus hou op met stelen van mij.Straks loop ik op straat door jullie,omdat ik niks meer heb.Regel het nu….Ook hebben jullie mijn tel nr en het nieuwe adres.Doe gewoon je werk,inplaats van mensen kapot te maken.uitzuigers.

Vanwege recidive hernia verwijst Bewuzt naar België: Genk voor een second opinion waar zij een contract mee hebben!!!. Omdat ik hernia en claustrofobie heb moet ik uitwijken: Genk heeft geen zogeheten OPEN MRI. Op verzoek Bewuzt: Diasana Mill. Diasana eist contante betaling want geen contract met België, Genk betaald dat niet want is in MRI buiten ziekenhuis, Bewuzt betaald niet mij alleen aan Genk want alleen totaal plaatje aan Genk (intake tot en met revalidatie)wordt vergoed (DBC code). En vanuit bijstand kan ik DIASANA niet betalen tevens vergoed niemand het mij nadien. Zonder MRI weet de neurochirurg niet waar te opereren dus pat stelling. En het UWV betaald maar bijstand door…..

Mijn CNV rechtsbijstand verzekeraar is er mee bezig! Is toch beklopt hoe men met patiënten omgaat. Bewuzt verwijst naar ziekenhuis Genk België; Ziekenhuis onderkent hernia wil opereren maar waar dus MRI; Vanwege flauwvallen en claustrofobie verwijs naar Diasana Mill omdat vorige MRI goed was. Diasana zegt geen verbintenis met buitenland noch Bewuzt dus contant; Bewuzt: geen losse rekeningen vergoeding alleen totaal pakket DBC aan ziekenhuis; Ziekenhuis doet geen betaling voor verrichtingen in anders dan hun ziekenhuis declareren bij Bewuzt. En zo loopt de cirkel rond. Ik zit met hernia kan geholpen worden. Door hernia in de WGA dus bijstand; En niemand spreekt met iemand zodat hij dit kan oplossen. Wil Wolters, 27/02/2015. Wordt vervolgd.

We zijn overgestapt per jan 2015, ondanks dat we aangemeld zijn bij een andere zorgverzekeraar in het landelijk systeem en daar premie betalen blijft Bewuzt premie afschrijven naar herhaaldelijk bellen (eerst via de bewuzt klantenservice en omdat we daar geen gehoor kregen (de dame van klantenservice kon het niet checken zei ze moesten we uitwijken naar een vergelijkingssite die het overigens heel snel oppakte). Nu zij hen gewezen heeft op hun fout blijven ze zeggen dat de premie binnen enkele dagen teruggestort zal worden. Echter hebben ze nu feb ook afgeschreven en nog steeds niets teruggestort. Vandaag weer gebeld en nu zeggen dat dit niet te voorkomen was want het afschrijven van de premie ligt al weken van te voren bij de bank?? maar we krijgen het geld binnen enkele dagen terug zeggen ze nog steeds…… ik ben erg teleurgesteld.

Onvoorstelbaar hoe dit gedrocht trouwe, goed geïnformeerde klanten tegen zich in het harnas weet te jagen. Na gedegen onderzoek rond eind november besloot ik te blijven, enkele opties aan te passen én te kiezen voor jaarbetaling (deze optie is nu nog steeds beschikbaar in MijnBewuzt). Vandaag werd de premie geïncasseerd en bleek dit maandpremie te zijn. Na 20 minuten in de wacht te hebben gehangen om dit even recht te laten zetten bleek de callcenter medewerker niet op de hoogte te zijn van de mogelijkheid en betwiste vanaf de eerste seconde dat dit tot de mogelijkheden behoorden. Zojuist overgestapt naar FBTO!

Gelijk bij het afsluiten werd er geblunderd door de polis inclusief namen, geboortedatums en BSN nummers naar een oud adres te sturen. Al eerder was ik bij VGZ klant geweest, maar de moeite nemen om even goed op de aanvraag te kijken of er na 8 jaar wellicht een ander adres bekend is, is te veel gevraagd! Daar liggen dan al je persoonlijke gegevens op straat! Super! Gelijk de verzekering geannuleerd!

Gelijk bij het afsluiten werd er geblunderd door de polis inclusief namen, geboortedatums en BSN nummers naar een oud adres te sturen. Al eerder was ik bij VGZ klant geweest, maar de moeite nemen om even goed op de aanvraag te kijken of er na 8 jaar wellicht een ander adres bekend is, is te veel gevraagd! Daar liggen dan al je persoonlijke gegevens op straat! Super! Gelijk de verzekering geannuleerd!

Klantenservice werkt goed. Ze reageren snel op email. Ik ben tevreden over deze verzekeraar. Ze luisteren naar wat je te melden hebt en nemen het mee in de besprekingen naar zorgaanbieders.

Voor jongeren zeggen ze. De jongeren worden regel recht bezeikt Door ze. En zonder waarschuwing of wat dan ook sturen ze na 6 mnd een deurwaarder waar je vervolgens niet onder uit komt. Ik zeg heel snel overstappen een paar euro meer betalen en met een gerust hart slapen.NOOIT MEER BEWUZT

zonder tegenbericht…..aanvullende verzekering geschrapt

Regelmatige fouten en een totaal krakend systeem van klantenservice

Het klopt dat je per maand niet veel aan premie hoeft te betalen, maar je bent uiteindelijk hartstikke veel geld kwijt omdat er bijna NIKS vergoed wordt. Anticonceptie, brillen, vaccinaties, noem het maar op.. Je kunt uiteindelijk alles bovenop je premie uit eigen zak betalen. Ik raad deze zorgverzekering AF.

Klantenservice is een grap, als je een vraag stelt krijg je een arrogant antwoord terug. Bijna harteloos. Komen rekeningen tegen waarvan ik niet eens wist dat deze bestonden. Kortom kies een ander.

Op 19-4 nota voor vergoeding ingedient (volgens podoloog kreeg ik dat vergoed) 20 dagen erna nog een keer gemaild, en vandaag 4-6 zelf maar gebeld hoe het zat: antwoord, krijgt u niet vergoed omdat het niet in het pakket zit…dank voor de info na 7 weken…

Er blijkt onbegrip op de administratieve afdeling van Bewuzt als het om de afwikkeling van kosten in het buitenland gaat. Een gecontracteerde huisarts kan u doorverwijzen naar niet-gecontracteerde specialistische hulp. U betaald in dat geval de kosten aan de specialist, en verstuurd de nota van de specialist vervolgens naar Bewuzt, die met u een nette verrekening zal maken. Niets is minder waar!! Plotseling tovert Bewuzt een verrassing uit de hoed. De specialist zou nu gecontracteerde hulp zijn, dus niet u maar de specialist moet de nota naar Bewuzt sturen. Dan ontstaat er een ernstig probleem! U heeft al betaalt, maar krijgt niets vergoed van Bewuzt omdat de door u ingediende nota niet wordt geaccepteerd, immers de specialist moet die volgens Bewuzt indienen. Maar de specialist KAN DE NOTA NIET INDIENEN. RESULTAAT?? U zit met de brokken. Uw dure kosten aan de specialist heeft u zelf mogen betalen, en de reactie van Bewuzt???? Zij houden gewoon vol dat de specialist de nota maar moet indienen. Jammer dat een op zich goede regeling, door een verzekeraar zo VERZIEKT kan worden!

In januari een aanvullende verzekering genomen. Basis was 82 euro, je betaald dus met terugwerkende kracht voor de maand januari, februari en maart. Ik vind het jammer, want ik kan ook niet met terugwerkende kracht naar de tandarts in die periode.

Met medische noodzaak geholpen in het ziekenhuis. Dokter zei dat zoiets ALTIJD verzekerd was. Niet dus bij Bewuzt! Fijn een rekening van 1500 euro op de mat en de schuld word bij de dokter neergeled. Let goed op, en sluit een fatsoenlijke verzekering af!

NIET DOEN! Zeer slechte verzekering. Wanneer je ze belt kun je makkelijk 15 minuten wachten aan de telefoon die ook nog eens uit een 0900-nummer bestaat. En zij zullen echt niet jouw telefoonrekening betalen, nee, het enige wat ze te zeggen hebben is ''sorry''. Nou nou, daar kom ik ver mee… Verder schrikken ze er niet van om zomaar €40 van je rekening af te schrijven en ze sturen je brieven met zogenaamde openstaande rekeningen, ook al heb je een automatisch incasso. En van klantvriendelijkheid- en service hebben ze nooit gehoord. Ik heb ze al meerdere malen laten weten dat december de laatste maand zal zijn en toch flikken ze het om op 30-112-2013 geld van mijn rekening af te schrijven voor de gehele maand januari. Ik raad iedereen ten zeerste af om deze verzekering aan te nemen, ik ben dan ook per 01-01-2014 overgestapt naar een andere verzekering. Neem Buwuzt niet, je krijgt er alleen maar een hoop gezeik en gedoe mee.

Ik heb een en al ellende meegemaakt met bewuzt. Ik heb een jaar een zorgverzekering afgesloten bij bewuzt en weet niet hoe snel ik weg moeg nu. Heb meerdere malen problemen gehad waarbij hun een probleem hebben met de automatische incasso en de bank. Je kunt dan twee maanden later alles terug betalen met een extra toeslag. Ook krijg je telefonisch weinig hulp en moet je maar een klachtenformulier invullen. En ook vanuit daar geen hulp. Ook gaat alles via de site en mail en is alles onduidelijk. Ik raad het 100% af !!

Eigen risico tijdens afsluiten meteen op de hoogste trap gezet…. Schaalverdeling van eigen risico van hoog naar laag ipv van wat men gewend is!!!!

Deze zorgverzekering is ons erg tegen gevallen. alles gaat via de website alsof je elke dag naar je zorgverzekering gaat kijken of je ook een berichtje hebt ontvangen, wordt er gezegd dat er een acceptgiro wordt gestuurd gaat dat niet via de post maar via de website maar daar word geen duidelijke informatie over verstrekt, ook als je declaraties wilt doen gaat dat erg moeizaam, je word niet geholpen in de genoemde tijd die zij zeggen of aanbieden. Zo zijn er nog een aantal dingen te noemen als voorbeeld.. Maar Wij gaan overstappen!!

Ik sta onder bewindvoering en nu ben ik per eind september hebben ze mijn aanvullende verzekeringen afgesloten omdat ik nog een grote schuld open heb staan, alles gaat daar helaas alleen maar via de mail maar als je een achterstand heb laten ze dit niet weten, belachelijk gewoon

Bewuzt is een moderne zorgverzekering met als punten 1. premie op maat 2. flexibel in advies en oplossingen 3. weinig buraucratisch 4. goed bereikbaar -punt 1. terugbellen duurt wat langer

Ik heb zelden een verzekering meegemaakt waar zo slecht en langzaam met declaraties wordt omgegaan. Dit was eens maar nooit weer!!

ik zit nog steeds op de polis van mijn zorgeverzekering te wachten die ik van blue moet ontvangen hierdoor kan ik niet naar de huiarst en geen mnedicijnen halen diei k nodig heb ik wacht al een week op deze polis voor de rest ben ik zeer tevreden over de afhandeling die via jullie is gedaan alleen mijn probleem is dat ik de polis nog niet heb en ook niet weet hoei k hierover in contact kan komen met blue het is voor mijn van groot belang dat ik deze polis zo snel mogelijk ontvang omdati k echt medicijnen nodig heb voor cholesterol en te hoge bloeddruk dus wil ik mijn polis graag heb ben zodat ik deze aan de huisarts kan tonen anders moet ik alles zelf betalen en helaas heb ik daar geen geld voor

Ik had een verzekering alleen voor mijn man maar nu is het hele gezin bij Blue verzekerd!!! Dat was dus niet de bedoeling. En nu maar afwachten of alles weer goed komt.

Heb nog geen polis of zorgpas en blijft lang stil

Ik heb jullie een email gestuurd dat ik niet op de blue site kan komen maar ik heb nog niets vernomen over het probleem of antwoordt gehad. Ik weet niet eens hoe ik kan declareren, ik heb nog niet eens een polis nr. ontvangen, tot nu toe niet happy. Laat ik zeggen Het werkt behoorlijk traag in deze snelle tijd.

Het is nu 14 jan en heb nog geen polis ontvangen. wel al aangemeld op 30 dec.

Tot op heden hebben we nog geen bericht ontvangen van Blue. We wachten dus met belangstelling de polis met toebehoren af. Daarnaast kunnen we dus momenteel (nog) geen oordeel geven over Independer.nl

Wel de opzegging van mijn oude verzekering al binnen maar nog geen enkel berichtje (per brief, telefoon of email) van BLUE zelf. Als ik nu naar de dokter moet heb ik dus geen polisnummer, dat is natuurlijk erg onhandig. Matige start maar neem aan dat het snel goedkomt. Ze zullen wel veel nieuwe klanten hebben gekregen, maar blijft slechte communicatie.

Kan er nog niets van zeggen. Heb van de verzekeringsmaatschappij nog niets gehoord. Hoop maar dat mijn oude verzekering is opgezegd.

Redelijk makkelijk en overzichtelijk. Handige oversluitservice. Polis nieuwe verzekering laat op zich wachten.

Ik ga voor de prijs en wat ik nodig heb in mijn verzekering en niet al die onzin erbij.

Op zoek naar een nieuwe (goedkopere) ziektekostenverzekering ben ik snel bij Bleu terechtgekomen. De dekking en kosten werden snel en overzichtelijk opgegegeven.

duidelijke voorwaarden en een dekking waar ik bijzonder content mee ben. vergoedingen die duidelijke taal spreken geen uitsluitingen zoals de techniekosten bij de tand verzekering.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen