OHRA Reisverzekering

★★★☆☆ 6.5/10 (23 reviews)

Logo verzekeraar OHRA

Bij OHRA werken mensen zoals u en ik. Door deze ervaring hebben de mensen van OHRA producten en diensten ontwikkeld waar u écht iets aan heeft.

Voordelen van OHRA:

  • Weinig kleine lettertjes, geen lange wachttijden en korte lijne
  • Bij OHRA heeft u, net als 550.000 andere verzerden, zelf de touwtjes in handen
  • De meeste verzekeringen zijn 24 uur per dag af te sluiten
  • Scherpe prijs in combinatie met een goede kwaliteit
  • Mogelijkheid om met collectief voordeel af te sluiten

Voordelen van deze reisverzekering:

  • Vanaf €0,70 per week
  • Eén keer regelen, het hele jaar zorgeloos op reis
  • Tijdens al je vakanties en weekendtrips goed verzekerd
  • 24/7 hulp via de OHRA Hulpdienst

Onafhankelijke beoordelingen voor de OHRA Reisverzekering

De OHRA Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 18 april 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Kortlopend’.

De OHRA Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 februari 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De OHRA Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 februari 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De OHRA Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 14 februari 2011 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De OHRA Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 14 februari 2011 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De OHRA Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 februari 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,9.

De OHRA Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 11 mei 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De OHRA Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 11 mei 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De OHRA Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 februari 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De OHRA Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 juli 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De OHRA Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 juli 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De OHRA Reisverzekering is in de Consumentengids van 1 april 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 4,9.

De OHRA Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 juli 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De OHRA Reisverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 juli 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de OHRA Reisverzekering

Top verzekering bij OHRA. Afgelopen maand 08-10-2021 werd onze Vlugt uit Valencia geannuleerd door trans Avia zoek het maar uit .in de mail stond customer service bellen van Transavia na 1.5 uur in de wacht verbinding verbroken. Wij hebben een reis en annulering verzekering bij OHRA wat een goede service hebben alles voor ons geregeld de tickets extra hotel overnachting etc kortom goed geregel en snel binnen een week afgehandeld top verzekering van OHRA en alarm service.

Wat een pure oplichting bij Ohra, mijn tas met mijn Drone is op vakantie gestolen terwijl deze naast mijn voet op de grond lag en ik een foto aan het nemen was. Nu is de claim afgewezen omdat ik hem niet tussen mijn benen had gedaan en dus niet voorzichtig genoeg ben geweest. Voorzichtig zijn is een breed begrip en Ohra interpreteert het naar eigen hand zoals het hun uitkomt. Wat een pure oplichting!

Al 25 jaar met alles bij OHRA verzekerd. Tijdens een vakantie in Ecuador werd een paar uur voor de terugreis onze tas met paspoorten gestolen. Nog van alles geprobeerd maar we mochten niet met de vlucht mee. Omdat dit op vrijdagmiddag gebeurde, duurde het tot dinsdag voordat we terug naar huis konden. In de tussentijd nul ondersteuning gehad van de Alarmcentrale ("Ik heb geen inzage in uw polisvoorwaarden dus ik kan niets voor u doen. Nog een prettige middag verder."). Gemaild met OHRA ("Dank voor uw mail. We streven er naar binnen 10 werkdagen te antwoorden.") en Whatsapp gesprekken gevoerd met OHRA-medewerkers die zouden zakken voor een cursus begrijpend lezen ("U bent uw paspoort kwijt in het buitenland? Wist u dat u op Schiphol een noodpaspoort kunt aanvragen?"). Thuisgekomen bleek de schademelding zoek. En als klap op de vuurpijl worden extra verblijfskosten niet vergoed. Ik weet nog steeds niet of het hilarisch of diep treurig moet vinden. Reken in ieder geval niet op OHRA als je echt in nood bent!

Verschrikkelijke slechte dekking van Ohra. Ondanks dat het nergens in de 30 pagina tellende polisvoorwaarden vermeld wordt, dekt deze verzekering geen schade of andere kosten wanneer de reist (deels) zakelijk is.

Ik reis veel en vaak en heb in de bijna 3 jaar die ik verzekerd ben bij OHRA meermaals gebruik moeten maken van mijn reisverzekering. In alle gevallen ben ik uitstekend bijgestaan door OHRA en in het geval van medische zaken SOS International. Snelle uitbetaling van declaraties, vakkundig personeel dat alles in het werk stelt om het ongemak voor mij te verkleinen. Fijn om te weten dat je terug kunt vallen op je verzekering als het even niet loopt zoals gepland!

Vorig jaar kon je de bestaande doorlopende reisverzekering vernieuwen. Ipv. standaard werelddekking kon er voor een goedkopere europadekking en een kortere aaneengesloten vakantietermijn was ook mogelijk. Scheelde ongeveer € 2,20 per maand aan premie, toch maar gedaan. Dit jaar is de nieuwe premie echter 31 % verhoogd, waardoor de slechtere!! dekking opeens 10 % duurder is geworden tov. de oude verzekering. Weg voordeel! Dit riekt naar pure oplichting……

Tijdens mijn vakantie mijn tas was gestolen nadat ik de schade heb gemeld bij OHRA krijg ik te horen dat de schade kan niet vergoed worden omdat de tas was niet met een hengsel om mijn voet, been of arm. ik kan deze voorwaarden niet terug kunnen vinden/lezen op de polis voorwaarden. Vervolgens vind ik dat OHRA zeer onprofessionele heeft mijn schade beoordeelt en hun antwoord op mijn schade sluit niet aan met de polis voorwaarden en daarom ik bevel deze verzekering niet aan!.

Na een pechgeval met een camper waren we genoodzaakt om enkele dagen in een hotel te verblijven. Gewoon 4 dagen van je vakantie verpest plus uiteraard een forse reparatiekosten. Nu worden de extra verblijfkosten niet vergoed, omdat ik hulpverlening auto en motor niet apart had meeverzekerd bij mijn reisverzekering. Ik was ervan overtuigd dat dit juist via mijn ANWB lidmaatschap was gedekt. Kortom, zo dwingen ze je zaken dus dubbel af te sluiten, omdat er anders een schade tussen wal en schip valt. Nationaal Spaarfonds doet geen reisverzekeringen meer, maar verwijst naar OHRA, waar in de reisverzekering dezelfde truc schuilt.

Tijdens een wereldreis denk je volledig gedekt te zijn voor van alles en nog wat, want daarop had ik de verzekering uitgezocht. Blijkt nadat er iets is gebeurd (surfplank kapot) er in de kleine lettertjes toch alleen maar uitzonderingen te staan, waar ze vanuit Ohra eigenlijk alles onder kunt zetten… Waarom ben ik dan verzekerd voor een wereldreis met gevaarlijke sporten etc?

Mijn man moest in Spanje met spoed geopereerd worden aan een loslatend netvlies, en mochten niet meer naar Nederland. Wij zijn echt fantastisch geholpen door de SOS en het medische team van de OHRA heeft in het weekend nog een akkoordverklaring rechtstreeks naar het ziekenhuis Spanje verzonden, FANTASTISCH. Anders hadden wij alles moeten voorschieten. Mijn complimenten voor de OHRA.

Er zijn reisverzekeringen waar je voor hetzelfde geld veel beter verzekerd bent. Ik heb dus ook opegezegd na een waardeloze afhandeling van een schademelding.

De reisverzekering is een van de goedkopere, zeker als je meer verzekeringen bij de Ohra hebt, want dan krijg je er korting op. Bovendien zijn kinderen meeverzekerd zolang ze studeren.

Mijn review over OHRA is niet erg positief omdat ik inmiddels bij een andere verzekeraar zit. De prijs van de verzekeringen zijn erg hoog, ik ben bij mijn huidige verzekeraar goedkoper uit inclusief een annuleringsverzekering. Wat wel goed was van de mevrouw die ik aan de telefoon kreeg is dat ze nog wilde onderhandelen om mij als klant te behouden. Helaas was dit nog steeds een behoorlijk verschil ten opzichte van haar concurrenten.

In februari12 sloot ik een verzekering af voor 6 maanden. ( de totale duur van mijn reis). Dame aan de telefoon zei dat mijn verzekering automatisch in augustus12 zou stoppen. Hierna wenste ze mij een prettige reis. Nu (oktober12) betaal ik nog steeds iedere maand. Toen ik hier achter kwam en opbelde naar Ohra bleek dat de verzekering doorloopt. ( Dus tot maart.) Ik vind dit in principe niet erg aangezien ik in december en januari weer op vakantie ben maar vind het dan alsnog geen correcte manier. Tot nu toe heeft Ohra gezegd het gesprek te gaan terug luisteren om te kunnen beoordelen of mijn verhaal waar is. Dat vind ik wel de vermelding waard. Ik weet alleen nog niet wat hier uit gaat voort komen. Ik vind het zelf prettig om de juiste informatie te krijgen bij het aanschaffen van een verzekering. Dat is niet gebeurd en daarom beveel ik deze verzekering helaas niet aan.

Ik heb geprobeerd ruim op tijd een reisverzekering bij Ohra af te sluiten. Ze reageren vervolgens direct met een automatische e-mail, waarin staat dat ze binnen 3 dagen contact opnemen. Na een week had ik nog steeds niks gehoord, dus ben ik gaan bellen. Ik was zonder uitleg geweigerd. Er is volstrekt geen relevante informatie die maakt dat ik geen reisverzekering zou mogen. Echter, het ergste is gewoon dat die oplichters je tijd verdoen. Je gaat ervan uit dat je gemakkelijk een verzekering kunt afsluiten, maar ondertussen kunnen ze je er willekeurig uit pikken en je behandelen als oud vuil. Mijn aanvraag is in het geheel genegeerd. Ik zou niet alleen voor reisverzekeringen Ohra afraden, met dit soort mensen moet je eigenlijk in het algemeen geen zaken doen. Als je wel een verzekering bij Ohra hebt, veel geluk als ze zonder opgaaf van reden niet uitkeren in geval van nood. Dit vinden ze blijkbaar heel normaal bij de Ohra.

Ik heb voor de doorlopende reisverzekering van OHRA gekozen, omdat dit de enige was, die écht doorlopend meer dan 90 dagen dekking biedt; als ga je een half jaar achter elkaar op vakantie, dan ben je gewoon verzekerd, zonder dat gezeur, zoals bij de meeste andere reisverzekeraars.

Heel simpel en op je eigen wensen af te sluiten

Brilliance for free; your panrets must be a sweetheart and a certified genius.

Wij hebben uiterst slechte ervaring met de reisverzekering van Ohra, die bij nood en/of hulp wordt vervangen cq bijgestaan door SOS Alarmcentrale in A´dam. Wij zullen het niet te lang maken om e.e.a. uit te leggen, maar zowel wijzelf als de kinderen (onze dochter met vriend)hebben dagen lang doodsangsten (letterlijk !) door de zeer gebrekkige, onzorgvuldige en zelfs onmenselijke wijze waarop SOS Int. met haar klanten omgaat en de wijze waarop absoluut geen enkele vorm van adequate hulp wordt geleverd bij mensen die in zowel emotionele als fysieke toestand uiterst kwetsbaar en hulpbehoevend waren op hun reis door Peru. Onze dochter en vriend zijn na 1 wk prima vakantie heel erg ziek in het ziekenhuis opgenomen (nadat zij reeds 2 dg ziek in hun hostel hadden gelegen en zij een arts lieten komen die deze accute maatregel moest nemen) van Cousco in Peru met uitdrogingsverschijnselen door zeer hevige en aanhoudende diaree en spugen. Omdat zijzelf bijna niet meer in staat waren e.e.a. te regelen hebben wij als ouders contact opgenomen met, eerst Ohra en werden daarna doorverwezen naar SOS International. Wat wij in die dagen daarna hebben meegemaakt met SOS en Ohra grenst aan het ongelofelijke en behelst o.a.; – volledig onjuiste diagnose van de arts bij SOS Int. (hij sprak van een buikgriep, terwijl het ging om een zeer agressief virus te weten Salmonella Tyfi – onacceptabele vorm van ondersteuning, assistentie en bereidwilligheid de patienten in Peru op hun gemak te stellen dan wel verder te helpen. – het baseren van een diagnose op het spreken met een verpleegkundige uit het ziekenhuis in Peru; dit terwijl er in de voorwaarden staat dat dit door de behandelend arts moet worden aangegeven – niet aan de afspraken houden van terugbellen, etc – foute en onmogelijke beweringen in het dossier cq rapport – omdat wij in NL duizenden km ver weg zaten en onze dochter iedere dag helemaal overstuur en huilend aan de telefoon kregen door hun beider zeer uitputtende gesteldheid zowel mentaal als fysiek (dachten dood te gaan en nooit meer uit het ziekenhuis te komen) hebben wij veel contact gehad met SOS maar uiteindelijk werd ons gewoon meegedeeld dat zij maar een eenvoudige buikgriep hadden en wij ons niet druk moeten maken !!!! – wij hebben zelf het contact met de behandelend arts en SOS moeten leggen en hebben dat gedaan via de Ambassade in Lima die deze arts binnen een uur te pakken had terwijl SOS dit nog niet binnen 3/4 dagen was gelukt. – en zo zijn er nog 10-tal punten die onacceptabel zijn bij een dergelijke (nood)hulpvraag die binnen de afgesloten reisverzekering zouden moeten worden gedekt. Wat dacht u van een gesprek richting Ohra om te vragen of zij wel wisten hoe SOS Int. met de klanten van Ohra omging als hulpdienst en uitleggende wat er aan de hand was werd door de Manager beantwoord met: "Ja, dat heb je ervan als je zulke verre reizen maakt"……… Kortom wij zijn zeer diep geschokt over de wijze waarop wij zijn behandeld en hebben hiervan zeer veel last (slecht slapen, zwetend wakker worden, nachtmerries, moeilijkheden met concentreren, e.d.) Er zijn aantoonbaar grove fouten en/of onvolkomendheden voorbijgekomen waarvan we er een paar hebben aangegeven, maar bij het vragen om opheldering bij zowel Ohra als SOS wordt ons nog altijd te kennen gegeven dat alles zo is gelopen als het zou moeten……….

Toen mijn moeder overleed op een reis en ik halsoverkop terug moest, deed ik een beroep op mijn OHRA permanente reisverzekering. Ze hebben toen alles vergoed. Fantastisch!

Er staat doorlopende reisverzekering,echter heet dit bij ohra een permanente reisverzekering. Ik neem aan dat dit het zelfde is. Ik ben heel tevreden met ohra. Vorig jaar waren we op vakantie in oostenrijk, op wintersport. Wij zijn destijds bestolen van een camera, i-pod en juwelen. Grotendeels hier van was gelukkig verzekerd. Wij hebben ook een compensatie gekregen van het hotel waarin wij verbleven. Echter was dit opzich niet nodig geweest van ohra heeft het goed vergoed. Daarom zijn wij heel blij met de reisverzekering van ohra. Een echte aanrader voor iedereen. De helpdesk was destijds lastig te bereiken vanuit het buitenland. Was steeds een lange wachtrij. Moesten zeker 10 minuten wachten. De afhandeling ging verder wel goed, maar we werden wel eerst 2 keer doorverbonden. Dit koste aardig wat tijd.

Voor mijn vakantie heb ik een doorlopende reisverzekering afgesloten. Ik heb gekozen voor een doorlopende omdat ik ongeveer 3 keer in jaar op vakantie ga naar het buitenland. Dan is het wel handig dat je niet steeds een nieuwe verzekering hoeft af te sluiten. Tevens ga ik vaak met de auto weg, zowel naar belgie en duitsland.Het is dan fijn om te weten dat je spullen verzekerd zijn. De kosten zijn niet hoog, je merkt niet echt in je maandlasten dat je de verzekering hebt lopen. Het melden van schade aan producten en/of diefstal is goed geregeld. Ik heb van beide gebruik al moeten maken. En je wordt serieus genomen, en het wordt goed afgehandeld. De wachtrij voor de servicedesk kan even duren.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen