Beste aansprakelijkheidsverzekering Maart 2024 

Een schade is zo gemaakt. Wel zo fijn om dan goed verzekerd te zijn. Wat de beste aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is, verschilt per persoon. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Hieronder lees je meer over het vinden van de beste AVP.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Top 5 beste aansprakelijkheidsverzekeringen

Top 5 populairste aansprakelijkheidsverzekeringen

Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 22 maart 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024

Laatste klantbeoordelingen

Blijf AJB héél ver weg van deze verschrikkelijke ” rechtsbijstandsverzekering”, mijn dochtertje en ik die zeer ernstig long covid syndrom hebben zijn nog nooit op zó’n schofterige wijze behandeld als door deze ” juristen”. DOE HET NIET en zoek ajb naar een humaan bedrijf!!

Wat een vreselijk bedrijf is Bovenmij. Om een rijschool te starten wil ik graag een financieel plaatje maken. Om een offerte voor een aansprakelijkheidsverzekering te laten maken is er een KvK nummer nodig. En dat is juist het punt. DIE HEB IK NOG NIET. Op basis van mijn financieel plan zal ik pas besluiten om mijn plan door te trekken. Maar Bovenmij wil ABSOLUUT niet meewerken. Volgens “protocollen” is , volgens de telefoniste, een KvK nummer gewenst. Ze willen namelijk met 100 % input 100% zekerheid hebben dat de klant goede informatie van hun krijgt. Laat ik hun nou geen 100% input maar 98 % input kunnen geven (geen KvK en geen meldcode van de auto. WEL een kenteken!). Maar zelfs dan nog is er geen medewerking van hun kant. Ik laat dit bedrijf links liggen. Ga zeker GEEN verzekering bij hun afsluiten. Dit kan ik als advies ook naar alle anderen geven. LAAT BOVENMIJ LINKS LIGGEN. Ga vooral niet met hun in zee.

Klantenservice kapot slecht Je moet een helle uur aan de telefoon zijn om te wachten op 1 medewerker en dan nog wanneer je beld voor je verzekering wordt je van hank naar tak gestuurd of je moet dan achter ze aan gaan om je dingen te regelen echt baar slechte service

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen