Woonlastenverzekering vergelijken

Als je niet meer (volledig) kunt werken, ga je er in inkomen op achteruit. Een woonlastenverzekering vangt deze inkomstenvermindering op.

 

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

 

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

 

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Een greep uit de woonlastenverzekeraars

Als je arbeidsongeschikt of werkloos bent, heb je minder inkomen. En als je overlijdt, dan valt uw inkomen zelfs volledig weg. Dan kunt u, of uw nabestaande, misschien niet meer al uw vaste uitgaven betalen. Met vaste uitgaven bedoelen we de kosten van uw hypotheek of consumptief krediet. Dit zijn kosten die iedere maand terugkomen.
Met een BBV ben je verzekerd voor doorbetaling van deze vaste uitgaven. Je krijgt daarvoor dan een uitkering.

Een woonlastenverzekering wordt onder verschillende namen aangeboden. Met deze verzekering kun je de betaling van je woonlasten veiligstellen, als je inkomen daalt (of zelfs wegvalt) door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.
Je bepaalt zelf welk bedrag je wilt verzekeren. Dat bedrag stem je natuurlijk af op de vaste lasten die je per maand kwijt bent. Ook kun je zelf een ‘eigenrisicotermijn’ bepalen en vaak ook de uitkeringstermijn. Al deze factoren zijn van invloed op de hoogte van de premie.

Voor wie is een BBV?

De BBV is een verzekering voor iedereen die maandelijkse hypotheek- of kredietuitgaven heeft. Hieronder vallen

 • werknemers
 • directeur-grootaandeelhouders (DGA)
 • zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers)
 • zelfstandige ondernemers
 • vrije beroepsbeoefenaren

Welke risico’s zijn verzekerd?

Als je arbeidsongeschikt of werkloos wordt, kun je misschien de kosten van uw hypotheek of consumptief krediet niet meer betalen. Dit geldt ook als je komt te overlijden: dan kunnen uw nabestaanden deze kosten misschien niet meer betalen. Met een Betalingsbeschermings-verzekering ben je daarvoor verzekerd. Je kiest zelf uw dekking.

Wat valt onder maandelijkse hypotheek- of consumptief kredietuitgaven?
Kosten van uw huis, zoals:

 • rente en aflossing van de hypotheek;
 • onroerende zaakbelasting (OZB);
 • rente en aflossing van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Hoe hoog is het bedrag dat ik kan verzekeren?
Je bepaalt zelf welk bedrag je verzekert. Je moet meestal wel een minimaal bedrag verzekeren. En je kunt meestal niet meer dan een maximumbedrag verzekeren. De hoogte van het bedrag spreek je af met je verzekeraar.

Niet-verzekerde risico’s
In sommige gevallen krijg jij of je nabestaande bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden geen uitkering. Bijvoorbeeld door terrorisme of molest. Kijk voor meer informatie onder niet-verzekerde risico’s in de trefwoordenlijst.

Krijg ik een medische keuring?

Voor deze verzekering vul je een vragenlijst in. Dit heet een gezondheidsverklaring. Vaak is dit voldoende. Als de gezondheidsverklaring daartoe aanleiding geeft, kan de verzekeraar extra medische gegevens opvragen. Ook kan de verzekeraar een medisch onderzoek door een arts vragen. Dit gebeurt meestal als je een hoog bedrag wilt verzekeren. Je moet hier dan wel toestemming voor geven.

Wie betaalt de keuring?
De verzekeraar betaalt de kosten van het onderzoek. Behalve als de verzekeraar iets anders met je heeft afgesproken.

Tips

 • De premie kun je periodiek betalen, maar ook in één keer als ‘koopsom’. Sluit je de verzekering gelijk met een hypotheek, dan kan de premie worden meegefinancierd.
 • De uitkering bij onvrijwillige werkloosheid is altijd belastingvrij. Daarom is de premie voor het werkloosheidsgedeelte niet aftrekbaar.
 • Bij de dekking van arbeidsongeschiktheid kun je kiezen: wil je de premie van de belasting aftrekken, dan is de uitkering belast; trek je de premie niet af, dan is de uitkering onbelast.
 • Deze verzekering is niet bedoeld om de inkomensderving door arbeidsongeschiktheid op te vangen, maar alleen om de woonlasten (vaak inclusief energiekosten) af te dekken.

Laatste klantbeoordelingen

mijn hond heeft een schaap gebeten , de tegen parij eis 500€ ik heb een franchise van 260€ lasten voor allianz 240€. 26 jaar verzekerd bij hun !!!!!!! voor de schamele resterende 240€ maken ze een onderzoek,een moor orderzoek. voor mij hoeft...

Slecht slecht, eerst 10 jaar betalen daarna werkloos via de rechtbank in zw-uitkering gekomen. Krijg niks uitgekeerd omdat er nu gezegd word dat ik 16 uur per week moest werken . onzin gelul allemaal

Wat een slechte organisatie zeg. Echt wanordelijk en onbetrouwbaar. Ten strengste afgeraden.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen