Callas Woonlastenverzekering

★★★☆☆ 6.6/10 (17 reviews)

Logo verzekeraar Callas

Callas ontwikkelt producten die zich kenmerken zich door een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding, heldere voorwaarden en eenvoudige aanvraagprocedures.

Voordelen van deze woonlastenverzekering:

  • Een unieke dekking van een UWV-onafhankelijke uitkering van 12 maanden bij werkloosheid
  • Optioneel een dekking werkloosheid van 24 maanden
  • Premies arbeidsongeschiktheid over de hele linie met 10 % verlaagd
  • Geïndexeerde uitkering bij arbeidsongeschiktheid mogelijk

Onafhankelijke beoordelingen voor de Callas Woonlastenverzekering

De Callas Woonlastenverzekering is in de Special Item Inkomensverzekeringen van 24 februari 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Callas Woonlastenverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Callas Woonlastenverzekering

Op advies van mijn hypotheekadviseur de woonlastenverzekering van Callas aangevraagd. De gezondheidsverklaring zo eerlijk mogelijk ingevuld. 30 jaar geleden een keer naar de fysio geweest voor mijn rug en 10 jaar geleden nog een keertje door een laminaat vloertje. Voor Callas betekend dit simpelweg dat het terugkomende symptomen zijn en de hele rugwervel wordt uitgesloten. Na weken eindelijk iemand gesproken maar helaas een gemakzuchtige en waardeloze reactie…

Hier nog iemand met een slechte ervaring. Hypotheekadviseur raade ons deze verzekering aan bij deze partij. Vervolgens krijg je een medische vragenlijst die ik gewoon netjes eerlijk invul. Ik heb ooit eens een hele korte periode last gehad van spanningshoofdpijn en meteen krijg je een aangepaste clausule die alles waar je hoofdpijn van krijgt uitsluit. Typisch gevalletje paraplu met zonneschijn die ze terug willen als het regent…. Ben blij dat ik nu al achter de ware aard kom van deze verzekeraar. Wegblijven dus.

I.v.m. overbelasting bij het sporten ooit bij de fysio geweest en dit netjes aangegeven in de gezondheidsverklaring. Vervolgens wordt een uitkering als gevolg van arbeidsongeschiktheid door aandoeningen aan mijn ruggenwervel uitgesloten. Callas grijpt gewoon iedere mogelijkheid aan om iets uit te sluiten. Als je aangeeft dat je ooit voor je schimmelnagels bij de huisarts bent geweest word waarschijnlijk een uitkering voor aandoening aan je benen uitgesloten.

De medische keuring is een aanfluiting en onjuiste conclusies worden getrokken op de aangeleverde informatie. Daarnaast zijn Callas en de Remedical Group slecht te bereiken. De communicatie en administratie is niet op orde.

Net een huis gekocht in mijn eentje en ik wilde dus ook een Woonlastenverzekering van Callas afsluiten. Ik heb netjes de gezondheidsvragen ingestuurd die ik in moest vullen. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik geen verzekering kon nemen, omdat ik wel eens een slaappilletje in de laagste dosis neem in verband met jetlegs (ik heb een baan waarbij ik veel moet vliegen), waardoor het risico groter zou zijn dat mij iets zou overkomen. Ongelofelijk! Hoewel ik het echt absoluut belachelijk vind, stel ik het wel op prijs dat ze daar nu mee komen in plaats van dat ik eerst 30 jaar premie betaal, ik dan onder een auto kom en ze dan zeggen dat ze niet uitkeren. Maar dan nog.

Wat een slechte organisatie zeg. Echt wanordelijk en onbetrouwbaar. Ten strengste afgeraden.

Wat een volslagen malloten die helemaal niets van administratie en communicatie begrijpen. 4 maanden verder en nog steeds geen helder antwoord op een verzoek. Tip: Ga NOOIT met deze mensen in zee.

Toen ik samen met mijn vriend deze verzekering aanvroeg kregen we direct het verzoek om een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Nadat mijn vriend deze had ingevuld kreeg hij meer aanvullende vragenlijsten met daarin DEZELFDE vragen. Nadat hij de vragen had beantwoord kreeg hij te horen dat Callas hem niet wilde verzekeren omdat hij arbeidsongeschikt zou zijn. Dit volledig onterecht, aangezien hij gewoon fulltime werkt. Hij heeft één kleine operatie aan zijn neus heeft gehad waardoor hij (zoals gebruikelijk is bij dat soort operaties) 1,5 week thuis is geweest. Kortom onnodig lastig acceptatieprocedure en onnodig hoog ingeschatte risico's, dus NIET mee in zee gaan. Reactie van Callas: Bedankt voor uw interesse in ons product. Spijtig uiteindelijk dat de verzekering niet door is gegaan en u een negatieve ervaring heeft gehad met onze organisatie. Graag willen wij in contact met u komen om een onderbouwing te kunnen geven op uw afwijzing. Met vriendelijke groet, Callas

Deze club biedt kredietbescherming aan d.m.v. arbeidsongeschiktheidsdekking en werkeloosheidsdekking. Dat wil zeggen, als je volgens het UWV werkloos wordt betalen ze een bedrag uit om je rente en aflossing te kunnen blijven betalen. Daar betaal je premie voor. Alleen betalen ze niet uit. Op het moment dat je werkloos bent volgens het UWV komen ze ineens met allerlei niet relevante en niet gestelde voorwaarden om niet uit te hoeven keren. Maar je mag klagen tot je een ons weegt, dat wel. Het probleem met dit soort oplichterij is dat het heel valide klinkt om voor het ergste geval – dat je je baan kwijtraakt – toch nog een extra stukje zekerheid in te bouwen. Alleen als het zich voordoet heb je allerlei zorgen (huis verkopen, nieuw betrekking zoeken, lopende verplichtingen) en dan merk je dat je eerst moet klagen, een advocaat inschakelen, etc. met alle onzekerheid van dien. Je komt er achter dat je geen energie meer over hebt om er achteraan te gaan. En daar bouwen deze lui hun businesscase op. Ze weten dat een deel van de mensen niet de middelen heeft om in geweer te komen en hebben ze hun organisatie op ingericht. Slimme ondernemers heet dat. Trap er niet in!!!!

Ik heb al een tijdje een eigen huis maar nooit echt behoefte gehad om dit te verzekeren. Maar nu om mij heen zie ik zoveel ellende. In de consumentengids zag ik Callas voorbij komen en heb mijn assurantieman gebeld. Nu erg gerust gesteld met deze verzekering.

Deze verzekering is mij geadviseerd door mijn tussenpersoon toen wij daar waren voor het afsluiten van een hypotheek. Callas heeft de beste voorwaarden. Ik heb voor deze verzekering gekozen, omdat mijn partner en ik graag willen kunnen blijven wonen waar we nu wonen als we arbeidsongeschikt of werkloos raken. Het lijkt me vreselijk om je daar dan ook nog eens druk over te moeten maken.

Mijn adviseur heeft een marktvergelijking gemaakt en hieruit blijkt dat de woonlastenverzekering van Callas de beste voorwaarden heeft en de laagste premie.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen