Promovendum Zorgverzekering

★★★★☆ 9.4/10 (623 reviews)

Logo verzekeraar Promovendum

Promovendum richt zich op hbo’ers, academici, en middelbaar en hoger personeel en biedt hen kwaliteit op het gebied van verzekeringen.

Voordelen van Promovendum:

  • De voordeligste verzekeringen van Nederland
  • Uitstekende dekkingen
  • Gratis overstapservice
  • Persoonlijk contact met goed opgeleid en gecertificeerd personeel
  • Geen 0900-nummer, binnen 2 minuten iemand aan de lijn
  • Snelle schadeafhandeling
  • 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar
  • Geen poliskosten of andere verborgen kosten
  • Verzekeringen zijn naadloos op elkaar afgestemd
  • Dagelijks opzegbaar

Zorgverzekering Promovendum 2024

In 2024 biedt Promovendum geen nieuwe zorgverzekering meer aan. De reeds lopende polissen worden overgedragen aan verzekeraar VGZ. Heb je zelf een Promovendum zorgverzekering? Dan kun je zelf kiezen of je meegaat naar VGZ of dat je elders een nieuwe zorgverzekering afsluit.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Promovendum Zorgverzekering

Heel fijn en snel antwoord gekregen op een vraag via de mail.

Ik heb per email snel en duidelijk antwoord gekregen op mijn vraag of een bepaalde zorgverlener door Promovendum gecontracteerd is. Mijn welgemeende dank.

Het is bijzonder om te ervaren hoe betrokken en snel er is gereageerd op mijn verzoek waarbij het om maatwerk ging, mevrouw heeft een uitstekende indruk op mij gemaakt!

Op de vraag die ik stelde, kreeg ik geen antwoord. De vraag was of de apotheker voor 1 voorschrift 3x een terhandstelling in rekening mag brengen als hij het medicijn in 3 verpakkingen levert. De NZA vertelt dat er per voorschrift maar 1 x terhandstelling gerekend mag worden. Die vraag wilde ik beantwoord krijgen. En geen algemeen antwoord over het waarom van een terhandstelling.

Prima beantwoording ontvangen op basis van mijn vraagstelling.Ik constateer wel dat deze berichtgeving van het serviceteam als Spam bericht bij ons binnenkomt en dat is vervelend. Dat is vaker voorgekomen.

Werd netjes te woord gestaan en er werd met zorg gekeken wat er aan de hand was. Zelfs nog overleg gepleegd( op de achtergrond) met een leidinggevende waarna het probleem is opgelost.

De oplossing die me aangeboden wordt grijp ik met beide handen aan zeer nette regeling zo op deze manier bedankt.

Al enkele jaren contact met mijn adviseur en ik kan u zeggen, dat dit niet meer is in onze huidige tijd waar niemand meer bereikbaar is. HIj is altijd bereikbaar en is buitengewoon behulpzaam bij al mijn vragen c.q. probleempjes. Wees zuinig op deze kracht, want ze zijn nogmaals heel zeldzaam.

De meneer die ik aan de lijn had heeft werkelijk alle moeite gedaan voor mij en had zeer veel begrip voor mijn situatie. Uitleg was duidelijk en helder. Het is fijn om te weten dat er mensen met empathie bij u werken, deze meneer die ik aan de telefoon had verdiend een 10!

Zeer korte wachttijden of meteen een medewerker aan de lijn. Er wordt goed geluisterd, zijn erg vriendelijk maar niet overdreven, kijken en denken mee wat het beste bij je past en wijzen je op voor- of nadelen. Bevestiging snel binnen. Verwerking rekening gaat heel snel. Ben een heel tevreden klant. Heb er alle verzekeringen afgesloten zelfs een hypotheek.

Snel contact en altijd vriendelijke mensen die mij netjes te woord staan.Ook afgesproken mailverkeer gaat netjes,informatief en op tijd.

Wij hebben onze zorgverzekering bij Promovendum als "prettig"en klantvriendelijk ervaren

Supersnelle service via chat over Engelstalige verklaring tbv visum voor Rusland. Meteen ook adreswijziging doorgevoerd. Dit alles binnen 5 minuten geregeld.

Wel beantwoording binnen gestelde termijn doch geen antwoord op de vraag gekregen. Call Center was onderbezet cq overvraagd dus maar terugbel verzoek achtergelaten en aanvullende vraagmail gestuurd in hoop op duidelijkheid

Heel goed geholpen. Mijn vragen zijn volledig beantwoord, en de medewerker heeft zelfs nog gekeken of mijn premie voordeliger kon met de studenten verzekering. Kortom: heel fijn gesprek gehad.

Engelse verklaring voor reis naar Rusland aangevraagd en kwam er op het laatste moment achter dat ik zelf de verkeerde datum had opgegeven daarna nogmaals aangevraagd en binnen een paar uur geregeld waardoor ik nog op tijd m'n visum aan kon vragen.. top service!

De afhandeling van declaraties gaat goed. Jammer dat het eigen risico nog steeds niet maandelijks kan. Jullie zijn er steeds mee bezig , wordt gezegd , { dat is volgens mij nu 2 jaar}, maar hoor er niets over .Vr. GrBij deze Prettige Feestdagen

Ik heb geen melding gekregen dat mijn declaratie niet verwerkt is, terwijl ik wel een ontvangstbevestiging had gekregen.Omdat vergoeding van mijn declaratie uitbleef, kwam eea aan het licht nadat ik telefonisch contact opnam. Verwerking declaratie neemt nu minimaal 4 weken in beslag i.p.v. 5 werkdagen.Notificatie over niet goed ontvangen (bleek een onleesbare scan) had klantvriendelijk geweest

Keurig geholpen,Duidelijk en transparant inspelend op wat werkelijk nodig is.Maatwerk.

Ik heb een zeer positieve ervaring met promovendum. Ik wordt telefonisch altijd netjes geholpen en helpen zij mij meedenken met problemen. Bedankt team promovendum

Ik krijg een antwoord op een vraag die ik niet gesteld heb.Dit brengt mij nu in de problemen omdat ik een aanvraag deed om de rekening in delen te mogen betalen, maar nu is het bedrag al in 1 keer afgetrokken.Vervelend dat er niet goed gelezen wordt.

Mevrouw aan de telefoon was heel vriendelijk en heeft me perfect geholpen! Daar kunnen veel bedrijven nog wat van leren hoe professioneel en netjes zij uw bedrijf aan de telefoon representeert.

heel prettig en deskundig geholpen met een vraag over polis 2020

Had spijt van de nieuwe zorgverzekering die ik voor 2020 veranderd had.Nadat ik de polisvoorwaarden had gelezen zag ik dat er meer was veranderd dan mijn polis van 2019.In principe was de nieuwe polis al klaar maar ik mocht het toch terug draaien.Dit met inspanning van een bekwame medewerkster.Daarom zit ik bij Promovendum.Uit naam van mijn vrouw en mij fijne feestdagen in de maand december en een gezond 2020.Met vriendelijke groet

Afhandeling incasso verloopt niet naar wens, wordt hierover niet gebeld maar krijg standaard mails. Helaas.

Goede, vriendelijke service. Heel geduldige telefoniste. Helemaal toppie!

Antwoord was voor mij helaas niet positief maar er is mij een duidelijk en volledig antwoord gegeven.

Super service! Korte wachttijd, vriendelijk personeel, duidelijk en compleet overzicht na het stellen van mijn vraag en een prettige afsluiting. Kortom top! Bedankt!

Even bellen, wel lang wachten, maar direct mijn vraag snel opgelost. Prima medewerkster

Mijn vraag is snel opgepakt.Het antwoord was duidelijk geformuleerd. Goede service

een informerend gesprek draaide uit op een positief advies tav de verzekeringssamenstelling. heel zakelijk, effectief en service klantgericht gesprek.

Fijne verzekering, goede klantenservice.Alleen jammer dat je niet elke maand een termijn voor je eigen risico kan betalen als je toch zeker weet dat je het hele bedrag van je eigen risico op maakt.

De laatste mutatie is van 2018. Ik zou nu nog bij veertig euro moeten betalen. Beetje laat, zeker nu Promovendum mij uit de verzerkering heeft gezet.

Snel antwoord, maar ook vervolgactie toegezegd. Voor mij geen opvolging nodig.

Alles loopt op wieltjes. Ook telefonisch keurig bijgestaan.

De telefonische verbinding was niet goed. Ik heb gevraagd of ik teruggebeld kon worden. Dat is snel en netjes gebeurd. Ik heb mijn vraag kunnen stellen en die is naar tevredenheid beantwoord.

De betaling die ik moet doen wordt een paar weken uitgesteld omdat het op dit moment niet uitkwam om het te betalen voor mij. Dat stel ik zeer op prijs!

Prima en alleen jammer dat er niet wat meer vergoed wordt. Maar das eigen keuze kan je overal wel voor verzekeren

Die is tot heden goed Laat het voor het nieuwe jaar betaalbaar blijven .Dan word onze beoordeling voor het volgend jaar uitstekend.

U doet wat u doen moet en niets meer. Ik ervaar geen bijzonder positieve zaken

Er wordt zonder toestemming de eigen bijdrage afgeschreven. Het is wenselijk om dit in overleg te doen met de klant, om te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen.

Zeer vriendelijk, en uitermate goed behandeld door de medewerkster.Heeft zich 100% voor ons ingezet grote pluim.

Ik vraag om praktisch meedenken wat niet tot extra kosten leidt voor de zorgverzekering m.i. maar voor ons wel een stuk praktische isHelaas…ik krijg een standaard antwoord waarvan ik al op de hoogte ben. Bureaucratie ten top…meedenken ho maar…

Perfecte service en gesproken met een hele leuke en lieve vrouw. Bedankt!

Dank voor uw begrip. Jammer dat dit niet door de administratie van de tandarts wordt gedaan. Zoals vroeger in mijn praktijk.Prettige dag en week.

Prima diensten, alleen niet heel erg klantgericht. Wanneer er contact is via mail, wordt er alleen maar geknipt en geplakt van standaard formats, in plaats van de klant persoonlijk aan te schrijven. Eerder aan de telefoon ook alleen maar een antwoord gekregen van "Kijk op de website". Uiteindelijk is alles goed afgehandeld, maar het mag wel iets klantvriendelijker.

Jullie medewerkster is een topper ze heeft me uitstekende dienst aangeboden het is echter aan haar teamleider mijn verzoek wordt afgehandeld. maar ik weet zeker dat als het aan haar lag dan was het nu al geregel ik wil je graag bedanken:-)

De medewerkster van het serviceteam was super behulpzaam aan de telefoon. Alles binnen vijf minuten geregeld. Ze dacht verder dan alleen de vraag die ik stelde waardoor ik met een gerust gevoel op vakantie ga!

Declareren werkt zeer gemakkelijk. Snelle afhandeling en een duidelijk overzicht wordt toegezonden wanneer de declaratie is afgehandeld.

Ik krijg geld terug. Prima. Maar de specificatie is niet te volgen.

Een miscommunicatie, is goed opgepakt.En verder prima.Alles is weer in orde.

Zeer prettig telefoon gesprek gehad.Hopelijk is het vervolg net zo prettig.

Voor vakantie Cuba-verklaring nodig.Binnen 10 minuten ontvangen via mail.Prima geholpen

Wat hebben jullie een bureaucratische en omslachtige manier van declareren als je zorgkosten in het buitenland maakt. Bijzonder klantonvriendelijk.

Correctie van uitbetaling vergoeding snel en vriendelijk verlopen.

Beetje laat antwoord, wel met excuses hiervoor maar daar koop je in het algemeen niets voor

Declareren is een fluitje van een cent bij Promovendum.Nog nooit problemen gehad.

Alles wordt altijd netjes afgehandeld. Hoop dat volgend jaar jullie automatisch eigen risico per maand eraf gaan halen. Is voor jullie ook minder werk. Nu moeten jullie er steeds achterheen met mail.

goede en snelle uitleg nav vraag inzake terhandstellingskosten van de apotheek

Een topper! Denkt mee met oplossingen en is meegaan. Pestige ervaringen met deze club!

Prima geholpen, was telefonisch ook snel aan de beurt.

Ondanks drukte aan de telefoon snel contact en DUIDELIJK:goed luisterend, heldere antwoorden, plezierig gesprek

Goed geholpen door uw medewerker. Vriendelijke uitleg en duidelijke informatieverschaffing.

Ik vond het fijn dat jullie telefonisch zeer goed bereikbaar zijn.Ook was ik zeer tevreden over de klantvriendelijkheid van de zorgconsulent en de zorgvuldige informatie die zij verstrekte.

Inhoud bericht mbt betaalgegevens is helder.Dank!AlfredÂ

Bureaucratische antwoorden die niet beantwoorden aan de vraag. Wijzigingen doorgevoerd zonder akkoord van gezaghebbend ouder. Uiterst storend en onprofessioneel.

Promovendum heeft ons op uiterst correcte wijze een schriftelijke toelichting verstrekt omtrent betalingen. Het was inhoudelijk direct duidelijk en grammaticaal uitstekend weergegeven.Bij andere bedrijven hebben we dit wel eens anders ondervonden.

Voor het eerste jaar bij Promovendum. Uw medewerking is prima

Duidelijke gespecificeerd uiteenzetting van wat er onder het eigenrisico valt.Afschrijving van premie en eigen risico op correcte en op juiste datum. Vooraf aangekondigd.

Ik kan in mijn overzicht niet zien wat mijn aanvullende verzekering inhoudt. Dit wil ik makkelijk terug kunnen zien.

Vriendelijke medewerkster en duidelijke informatie.

Snel en fantastisch goed geholpen met uitstel betaling zorgkosten

Zo'n beetje alles gaat lekker bij Promovendum, maar het geven van een praktisch naam of nummer aan een bijlage (afrekening eigen risico of bijdrage) lukt nog steeds niet, die heten nog steeds hetzelfde. Onhandig!

Over het algemeen ben ik goed voorgelicht. Helaas moest ik bij een dubbelcheck er achter komen dat het instituut waarvoor al een verwijsbrief was gemaakt, wel een contract met Promovendum heeft inzake revalidatie maar niet als het om een eerste standaard consult gaat .

Uw medewerkster van het serviceteam was zeer vriendelijk en klantgericht.

Erg tevreden over verzekering en met name de communicatie en bereikbaarheid

een heel goed gesprek gehad en niet lang in de wacht gestaanbij het telefooneren.m.vr.gr.Â

Prima. Snelle reactie en direct doorgepakt. Heel fijn

Bijzonder vriendelijke en kundige medewerkers. Fantastisch geholpen! Keer op keer, dus mijn complimenten!!

Heel erg vriendelijk te woord gestaan. Zoals ik verwacht van de klantenservice

Niet tevreden. Heb liever dat de rekening van het gezondheidscentrum naar mij wordt verstuurd. Ik stuur de rekening dan door.

Buitengewoon prettig en efficient geholpen voor een acuut gezondheidsprobleem in het buitenland.

Het heeft erg lang geduurd voordat ik jullie iets aan het verstand had gepeuterd.Nu is het uiteindelijk goed afgelopen.Groet, Wim

Duidelijke voorwaarden en regels, vriendelijke telefonische informatie.

Helemaal fijn dat je overzicht krijgt met de gebruikte medicijnen en de kosten daarvan. Bij de FBTO moest je moeilijk inloggen en stond er alleen medicijnen en had je nog geen idee waar de kosten van gedeclareerd waren en al überhaupt niet wat het per product heeft gekost. Heel overzichtelijk dit en heel fijn. Eerlijk….

Waarom moet ik elke keer weer 6,89 euro betalen voor de handleiding hoe ik de medicijnen moet gaan gebruiken terwijl ik deze al 21 jaar gebruik, dit is toch onzin

Pas gerold in het buitenland.Nieuwe pas aangevraagd.Helaas met niet voldoende gegevens. ( niet aan gedacht om gelijk mee te sturen.)Met 2 mailtjes geregeld.Dank U.

Mijn vraag over een vergoeding werd naar tevredenheid beantwoordt door de medewerker van Promovendum.

Eerste verzekeraar waarin ik duidelijk inzage kreeg in de kosten van de medicijnen (waar ik al jaren aan vast zit) en de ter handsstellingskosten welk mijn apotheek in rekening brengt.Ontdekte tevens dat mijn apotheek ander merk van het medicijn ter hand stelt dan er op het overzicht staan.Met deze kennis maar eens met de apotheker gaan praten, maar zal eerst Promovendum even bellen.Ben tevreden dat ik nu eindelijk eens inzicht heb waar ik wat mee kan.

Prima overzicht en alles snel geregeld. Het enige waar ik mij al langer over verbaas is dat wij nooit de ziekenhuiskosten noch voor het dotteren noch voor de heupoperatie hebben gezien. Daar zijn we juist heel benieuwd naar.

Je neemt speciaal een ideaal verzekering voor fysiotherapie en dan wordt de fysiotherapeut niet vergoed omdat het gaat om manuele therapie. Staat dat bij de voorwaarden van fysiotherapie? Nee hoor, dat staat bij alternatieve geneeswijzen. Kleine lettertjes!

Ik ben echt super vlot en vriendelijk geholpen. Echt top!

het was een vriendelijke dame helder en duidelijk in haar uitleg en hulp!

bedankt voor het doorgeven van de tegenstelling van de medicijnen bij de vorige zorgverzekering waren de kosten van de medicijnen nooit zo gespecificeerd.Nogmaals dank voor het antwoord op mijn mail

Goed en vakkundige reactie m.b.t. betaling van eigen risico.Wel jammer dat dit niet automatisch afgeschreven kan worden daar het bedrag van â 385.00 overschrijd.

Duidelijke uitleg over de verzekering, jammer dat dit niet op de zorgpolis staat. Dan zou het 5 sterren zijn

stelde mijn vraag op zaterdag via de mail en de volgende dag had ik de benodigde papieren via de mail al in huis. Dat had ik niet verwacht zo snel in het weekend!

Fijn gesprek, met prima informatie waar ik veel aan heb!

Word heel vriendelijk te woord gestaan en het belangrijkste de telefoon wordzeer snel op genomen ben wel anders gewend

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen